Wij gaan niet opzij

´Profvoetbal verwacht geen wedstrijden meer dit seizoen´

DeWeesJr

Volgens het AD rekent het profvoetbal er niet meer op dat er nog gevoetbald gaat worden dit seizoen. Vertegenwoordigers uit het betaalde voetbal verwachten een verlenging op het verbod op alle evenementen met een vergunningsplicht.

Het zou dan gaan om een verlenging tot 1 september. Tot die datum mag er dan niet gevoetbald worden met publiek. Er zou dan nog gediscusieerd kunnen worden over wedstrijden zonder publiek, maar aangezien burgemeesters al hebben aangekondigd dat zij dit niet zien zitten lijkt dit ook onwaarschijnlijk. Aangezien FOX het televisiegeld al heeft overgemaakt en de UEFA eerdere uitspraken nuanceert willen veel clubs zelf ook al stoppen. 

Mocht de competitie daadwerkelijk ten einde zijn lijkt NAC kansloos voor promotie. NAC heeft lang aangegeven de hoop te hebben gevestigd op het spelen van de play-offs. Als de berichtgeving in het AD klopt lijkt deze kans nihil. 

Vanvond om 19:00 is er een persconferentie van het kabinet waarin hopelijk meer duidelijk wordt. 

Bron:
B-Side Rats, AD
10 Reacties
20   4  
Peerke

Het corana virus is een jaar te laat. Anders hadden die lamzakken van vorig jaar zich gewoon gehandhaafd.

5   9  
Willem 4,5

In uitzonderlijke situaties zoals deze hebben er altijd clubs dikke pech en veel geluk. Als er niet meer gevoetbald wordt de ranglijst laten zoals nu. Geen degradatie, geluk voor waarschijnlijk RKC en De Haag en dikke pech voor De Graafschap en Cambuur, Jammer, maar het kan bijna niet anders. Volgend seizoen gewoon opnieuw beginnen. Ook pech voor NAC, alhoewel de kans op promotie via nacompetitie toch wel erg klein geweest zou zijn. Ajax en AZ moeten maar loten zoiets of Ajax naar de CL laten doorstromen, die staan tenslotte bovenaan maar ja wat kan ons dat eigenlijk schelen, die moeten het zelf mazr uitzoeken. Dit is volgens mij de beste oplossing.

9   8  
Ouwe Spionkop

Kans op promotie zou dan volgend seizoen wel heel groot zijn. Waarschijnlijk zouden er dan 4 clubs kans maken op promotie.
Als er tenminste volgend seizoen uberhaupt een competitie gespeeld gaat worden.
Ik ben steeds negatiever aan het worden. Tot 1 september of 1 oktober geen publiek. Leuke oefenwedstrijdjes kunnen we vergeten. Als er geen vaccin is ook geen publiek in stadion volgend seizoen..
Dus geen seizoenkaartverkoop. Buiten shirtsponsor gaan veel sponsors afhaken omdat hun eigen bedrijf naar de kloten gaat of ze geen zaken kunnen doen als ze wedstrijd niet kunnen bezoeken.
Misschien maar beter helemaal niet te voetballen komend seizoen? Hoef je geen spelers te betalen en dus geen uitgaven.
Moet gemeente huur stadion maar kwijtschelden etc.
Sombere tijden.

2   1  
Ivo

Hou maar rekening met verlenging van maatregelen voor grote evenementen tot 1 september.

Dus ook voor betaald voetbal.

Tot die tijd anderhalvemetermaatschappij.

En dan kijken ze in de zomer of het weer verantwoord is om na de zomer weer terug naar normaal te gaan. Als dat niet kan, zie ik het somber in, dan gaan er veel clubs omvallen. Sponsoring zal ook moeilijker worden door economische problemen.

3   7  
von F

Heeft onze huisspecialist binnen de directie geen tijd meer om te twitteren en ons te verlichten met zijn visie?

20   4  
Peerke

Het corana virus is een jaar te laat. Anders hadden die lamzakken van vorig jaar zich gewoon gehandhaafd.

5   5  
Pietjepils

Vreselijk die schaamteloze lobby van Chris Woerts bij Veronica Inside voor ADO steeds.

Voorzitter van Utrecht, Frans van Seumeren stelt terecht voor dat het seizoen ook uitgespeeld kan worden aan het begin van de volgende competitie in september.

Werk de competitie gewoon eerlijk af volgens de oorspronkelijke regels met nog een plekje voor NAC in de nacompetitie.

8   1  
Arie

En opeens gaan we weer het braafste jongetje van de klas spelen. Te laat met anticiperen op alles, dalende trend, landen om ons heen gaan alweer grotendeels open en wij schiet op voorhand alles al weer af tot 1 september. In Duitsland willen ze de 2e week van mei alweer gaan voetballen.

P.s.
Vergeet niet dat bij de huidige situatie je waarschijnlijk Olij en Van Hecke kwijt bent, omdat je geen eerlijke gelegenheid krijgt om te promoveren.

Als je dan zo zwart-wit kijkt moeten RKC en ADO er ook gewoon uit.

4   4  
Bredafun

Vanavond weten we het!
Mijn idee: gewoon eerlijk afwerken zonder publiek. Ik zie daar geen problemen in.
Alleen de nakompetities afwerken en iedereen een eerlijke kans geven te promoveren/degraderen.

1   1  
Ernie

Goh...
Dat wisten we nog niet.

4   5  
Scheppioni

Toch vind ik dat drie kwart van een competitie met zoveel belangen niet zomaar teniet mag gedaan ! De belangen, financien zijn groot dus beslissingswedstrijden zijn eind juni zeker mogelijk !

Laad alle berichten na dit bericht in