Wij gaan niet opzij

Projectnaam: B-Side Arts

Da Pope

Een dik jaar geleden raakten we, zoals die dingen gaan, tijdens een avond bierdrinken aan de praat over het feit dat merchandise vaak zo standaard en inspiratieloos is. Iedereen kent de shirts waarop simpelweg het clublogo of in schreeuwerige letters de clubnaam is gekwakt. Dat moest toch beter kunnen? Na wat broeden en schaven hadden we al gauw de eerste contouren van een idee staan. Projectnaam: B-Side Arts. Dat idee hebben we het afgelopen jaar uitgewerkt.

Het uiteindelijke concept is simpel: We vragen twee keer per jaar twee ontwerpers om ieder één herkenbaar NAC- of Breda-shirt te ontwerpen. Zij krijgen van ons volledige creatieve vrijheid op één belangrijke voorwaarde na: de woorden 'NAC' en 'Breda' zijn, net als het NAC-logo, verboden terrein. Verder is het volledig aan hen wat ze bedenken. De ontworpen shirts zijn vervolgens één week te bestellen via bsiderats.nl/shirts, we drukken alleen de bestelde shirts en het ontwerp wordt daarna nooit meer aangeboden. 

Vandaag delen we vol trots de eerste twee shirts met jullie. Voor deze kick-off werkten we samen met Pogo en Da Huge.

Pogo

Pogo is een Bredaas ontwerpbureau voor branding en design en komt voort uit grafisch ontwerpbureau Staynice. Gespecialiseerd in het ontwerpen van identiteiten voor merken en evenementen.

Pogo wordt gerund door de broers Rob en Barry van Dijck. Opgegroeid in de graffiti scene is hun stijl gevormd tot een krachtige eigentijdse beeldtaal met typografie als vertrekpunt. Pogo kun je kennen van hun werk voor onder meer 3FM, Avans, Breda Barst, Blind Walls Gallery, Mascotte, Stedelijk Museum Breda en Watt E-bikes.

Pogo's shirt is een ode aan onze laatste promotie. Iedereen heeft zijn of haar eigen herinneringen aan 28 mei 2017, de datum waarop NAC met 1-4 in Nijmegen won en promoveerde naar de Eredivisie. 

Da Huge

Da Huge is een duizendpoot. Hij is grafisch ontwerper, DJ, verbinder en bruggenbouwer, maar bovenal honderd procent NAC-supporter. De geboren Bredanaar is met zijn bedrijf De Graaf Creativity als sponsor aan onze website verbonden en ontwierp in die hoedanigheid onder meer de logo's voor Een Tikkie naar het Zuiden en de Matchcast. Ook in het stadion kom je zijn werk tegen. Zo was hij verantwoordelijk voor het grote Yellow Army-doek met de tanks en vliegtuigen en werkte hij mee aan de graffiti onder Vak G.

Verder ontwierp hij in het verleden onder meer voor Tiësto, NAC Maatschappelijk, Mencia de Mendoza en verschillende Bredase horecazaken.

De tekst 'Te Midden van de Paarse Heide' behoeft geen verdere uitleg. Onze stad, ons volkslied. 

Bron:
B-Side Rats
36 Reacties
57   2  
Voorwaarts

Heel gaaf concept, meteen besteld.

Zijn er nog meer van zulke supporters initiatieven of iets dergelijks? Ik ben zo lang niet in het stadion of uberhaupt in contact met NAC geweest.
Als er een kans is om een muurtje geel zwart te verven of iets anders op te knappen in het Rat Verlegh zouden veel mensen denk ik graag helpen.

57   2  
Voorwaarts

Heel gaaf concept, meteen besteld.

Zijn er nog meer van zulke supporters initiatieven of iets dergelijks? Ik ben zo lang niet in het stadion of uberhaupt in contact met NAC geweest.
Als er een kans is om een muurtje geel zwart te verven of iets anders op te knappen in het Rat Verlegh zouden veel mensen denk ik graag helpen.

19   1  
Bside schreeuwer.

Mooie shirts! Tof concept, gelijk besteld.. de 2e erg gaaf! Hopelijk komt er nog meer!
Jullie mogen weer trots zijn op dit platform en initiatieven.

30   1  
HUP NAC

Het verbaast me iedere keer weer met wat voor toffe ideeën jullie komen! Ook dit is weer een fantastisch concept, 1000 maal dank voor jullie inzet, entertainment en het dragelijker maken van deze lastige periode en de periodes hierna!

11   4  
Bladran Yanco

Het shirtje van Dat Huge is mij iets te heftig, die van Pogo is wel heel tof!

11   1  
The Cosmic Gate

Een woord : Wow....

hebben :)

19   5  
breda

De 1e zie ik geen enkele affiniteit met NAC of Breda mee. Die valt voor mij af.

De 2e is echt heel vet en die ga ik bestellen.

11   4  
Judge M.

Gaaf concept! Meteen besteld!

En @BSR, doe mijn sjaal die ik nog tegoed had ook maar meteen erbij in de envelop :-)

17   1  
rooftop

Alleen al vanwege de filmpjes is het een schitterend idee.

23   0  
Bladran Yanco

@Breda

NEC-NAC, gespeeld in de vijfde maand van 2017 met de uitslag van 1-4. De wedstrijd waarna NAC promoveerde, Garcia beloofde te blijven terwijl hij het niet wist en P5 leek te ontploffen. Een van de mooiste momenten na de degradatie in 2015.

26   3  
Arie

De shirts zijn allebei niet mijn smaak, maar het concept is supertof!
Al zou ik wel liever de print op de voorkant van het shirt zien.

35   1  
Da Huge

Kan niet anders zeggen dan dat ik rete trots ben om aan dit project te mogen meewerken!

5   0  
Petrichor

Wat vet dit!! Geweldig idee, en de eerste twee resultaten mogen er ook zeker zijn.

Een vraagje @B-Side Rats: zijn de shirts alleen op te halen, of bieden jullie ook verzending per post (binnen Nederland) aan? Ik woon zo ongeveer zo ver mogelijk van Breda af, maar zou zo'n shirt toch niet willen missen.

4   0  
Da Pope

@Petrichor

Ja, dat kan. Je kunt zelf al even mailen met bsiderats@bsiderats.nl, maar we maken straks sowieso een inventarisatie van de bestellingen en nemen dan even contact op met de mensen die ver buiten Breda wonen.

8   0  
scheppioni

Ons NAC leeft in alles, nu ook zondagavond op het veld !! Mooi mannen !

14   0  
PietP

Dit was ik alweer bijna vergeten. Supergaaf!

Beide shirts niet precies mijn smaak, maar dat mag niet uitmaken.
De uitgangspunten, geen NAC/Breda/logo en eenmalige oplage, maken dit tot unieke collectors items.

Fantastisch werk Pogo en Hugo!

12   1  
Wanny

@ Bladran Yanco

Mooiste moment van de laatste jaren was voor mij de goal van Dessers, thuis tegen NEC in die nacompetitie.

Het stadion ontplofte werkelijk.

8   8  
NAC-supportster

Super tof!

Jammer dat er niet aan de vrouwelijke NAC supporter is gedacht. Volgens mij heeft onze club genoeg fanatieke vrouwelijke supporters om ook daar wat aandacht aan te besteden.
Niet eens zo zeer het model shirt, maar ook het ontwerp.

Had graag een shirt besteld maar vanwege bovenstaande ga ik het niet doen. Misschien een idee om mee te nemen in de volgende ronde.

12   0  
Da Pope

@NAC-Supportster

De shirts zijn uniseks. We hebben zo geprobeerd met iedereen rekening te houden.

De ontwerpers zijn, zoals in het bericht aangegeven, vrij om hun eigen ontwerp te maken. We sturen daar bewust niet bij. We hebben een flink aantal ontwerpers op ons verlanglijstje staan en gaan ervan uit dat je in de toekomst alsnog aan je trekken komt :)

7   7  
Ice

Wellicht een idee voor de volgende keer:

Geef supporters de mogelijkheid om bovenop de 25 euro een vrijwillig bedrag extra te betalen. Ik weet zeker dat het merendeel van de supporters dit doet, en jullie daar een mooi bedrag mee ophalen, wat weer ten goede komt aan deze site!

6   1  
NAC de Parel

Gave ontwerpen en uiteraard gaaf idee!

Ik heb een vraag over het ontwerp van Da Huge. Noteer hem voor de zekerheid hier, mochten meer mensen die vraag hebben. Kan eventueel mailen, maar dan lezen de andere het in ieder geval.

In het filmpje van Da Huge zie ik een tekst op de voorkant van het shirt staan. Op de 'bestelpagina' zie ik op het ontwerp geen tekst op de voorkant staan. Staat deze tekst er wel of niet op? Persoonlijk vind ik het juist heel gaaf als de tekst wél op de voorkant staat

5   1  
Judge M.

@NAC DE PAREL:

Ik vroeg me hetzelfde af maar ik ben er toch redelijk zeker van dat de print er aan de voorkant wel op staat en dat per ongeluk gemakshalve 2 keer dezelfde frontfoto van het model gebruikt is in de bestelpagina.

Hopelijk kan BSR dit nog even bevestigen want ik vind die voorkant ook geweldig!

4   0  
Tinus076!

Klasse mannen van bsiderats!!
Deze ronde niet mijn smaak maar er gaan zeker shirtjes komen die besteld gaan worden!

Ga zo door bsiderats

8   1  
Da Pope

Bij beide shirts is alleen de achterkant bedrukt. Da Huge heeft zelf een proef laten drukken met afbeeldingen op beide kanten. Die had ie in het filmpje aan.

Kostentechnisch is het niet te doen om beide zijdes van het shirt te laten bedrukken. De afbeelding op de bestelpagina is dus juist. 

6   1  
Breda F2

Zo dan, weer goed bezig heren !! Super tof.

7   1  
Tante Annie

Alhoewel ik het live heb mogen meemaken is die ervaring al mooi genoeg en prefereer ik het shirt van Da Huge. Vind ik persoonlijk mooier. De promotie herinner ik me sowieso meermaals per maand en het shirt vind ik persoonlijk een beetje verwarrend. Het shirt van da Huge dus maar besteld

8   1  
Oosterhout

Iemand idee hoe laat de spelers aan zullen komen bij het stadion zondag ?

5   3  
Kinderkaartje

Erg gaaf.

Vooal die van Pogo vind ik tof, maar dat komt misschien ook wel door de herinnering aan de dag zelf. Wat een dag was dat zeg!
Die ga ik zeker kopen.

Niet dat het erg is, of een verwijt, maar helemaal nieuw is het idee trouwens niet. Breda Originals maakt ook dingen in die lijn. Ik heb de teletekst uitslag van de 0-2 overwinning in de kuip en de hele subtiele grijze "Nooit opgeven altijd ... etc. etc.", waarbij je echt moet weten dat het op NAC slaat, anders haal je het er op geen enkele manier uit .

Die laatste doe ik altijd het liefst aan naar een feestje van een kruik-aanhanger. Gewoon omdat het kan.

Maar super leuk dit weer!

3   0  
Coer

Cool gedaan! Mooie graphics voor op de stickers ook!

6   0  
Sebi

Gaaf! Ik heb besteld/da huge!

Even iets anders; ik heb die te gekke vlag helaas niet mogen ontvangen en heb dan ook een mailtje gestuurd naar betreffende contactformulier echter helaas nog nul respons. Kan iemand me helpen/alsnog aan de vlag laten komen. Ik heb 2 seizoenskaarten/goud.

Hup NAC!

4   0  
F8Hipster (BSR)

@Sebi als je via het contactformulier van NAC een berichtje stuurt komt dat terecht bij de supporterscoordinator. Hij pakt dit dan op en dan gaat het vast goedkomen is onze ervaring. Hup NAC!

1   0  
Sebi

@F8HIPSTER thanks

2   0  
Cambridge

Gave boodschap ook. Maakt niet uit wie je bent, wat je doet, waar je leeft, waar je van houdt zolang het geel zwarte bloed door de aderen kolkt. Volgens mij ook een boodschap die in het rapnummer van grand mastermind naar voren kwam. Soms zijn de tegenstellingen groot op deze site maar wat ons verbindt is de liefde voor onze stad en onze club. Trots.

10   1  
Tip

Almere verliest !!!!!

5   0  
Ric

Mooi stukje in het AD over de NAC supporter die de stadionbrand tegen Heerenveen veroorzaakte

2   1  
Fritske d'n Olifant

Hele gave ontwerpen! Mooi dat dit soort initiatieven plaatsvinden bij NAC.

Dan iets anders. Maandag is het 125 jaar geleden dat Antoon "Rat" Verlegh, clubicoon uit de tijd van het bruinlederen monster, maar ook naamgever van deze site het levenslicht zag. Ik hoor er niet veel over maar ik ben benieuwd of er nog iets plaatsvindt, uitkomt oid. rondom deze heugelijke dag.

0   4  
Rubenac

Tof idee en ontwerp.
Zelf zou ik de shirts iets meer fitted maken en de voorkant bedrukken met iets , dit is zo kaal.

Laad alle berichten na dit bericht in