Wij gaan niet opzij

‘Promotie’ Weijs lijkt een wassen neus

Italo

Met het aanstellen van trainer Peter Hyballa kwam er afgelopen week ook het verwachte einde van de interim-periode voor Willem Weijs. Tegen de verwachting in gaat Weijs nu aan de slag als eindverantwoordelijke bij Jong NAC, waarmee hij simpelweg aan de kant is geschoven door de directie, melden ingevoerde bronnen ons.

Toen Ruud Brood eind december werd ontslagen deed de directie Willem Weijs het verzoek om tijdelijk als hoofdtrainer van NAC te fungeren. Na hier even de tijd voor genomen te hebben besloot Weijs, mede op het verzoek van de spelers die Weijs hoog hebben zitten, in te stappen om zijn club uit de brand te helpen.

De afspraken waren hierbij vooraf duidelijk: Weijs zou tot maximaal 6 februari interim-hoofdtrainer zijn van NAC en daarna weer terugtreden in zijn rol als assistent-trainer. Een rol waar Weijs zich, zo gaf hij ook aan bij ons voor de camera na het duel met Jong AZ, prima in kon vinden en enorm veel zin in had. Leergierig als hij is keek Weijs uit naar het samenwerken met de nieuwe hoofdtrainer.

De directie zadelde zichzelf met deze afspraak onbedoeld met een probleem op. Nadat Kees van Wonderen en NAC er niet uitkwamen en men doorschakelde naar Hyballa, was er inmiddels niet veel tijd meer om een nieuwe trainer aan te stellen. De interim-termijn van Weijs zat er bijna op, terwijl Hyballa met de eis kwam om een eigen assistent mee te nemen. Met de tijdsdruk die er was is vervolgens besloten om de aanstelling van Hyballa rond te maken, en is Willem Weijs verzocht om 'promotie' te maken en als trainer de verantwoordelijkheid te pakken over Jong NAC. Dit is ook de reden geweest dat de onderhandelingen met Hyballa in de laatste fase nog zoveel tijd in beslag nam.

Van den Abbeele zei bij ons voor de camera het volgende over de nieuwe rol van Weijs: “Willem Weijs heeft een andere rol gekregen nu, even belangrijk denk ik. Als brug tussen de jeugdopleiding van NAC en het eerste elftal. Dat wil zeggen, onze grootste talenten opleiden en zorgen dat ze klaar zijn voor het eerste van NAC.” Wie inzoomt op de selecties van verschillende elftallen kan echter niets anders dan concluderen dat de grootste talenten van NAC, jongens als Azzagari, Van Hecke en van Hooijdonk, niet voor ‘Jong’ spelen. Talentvolle tieners als Agougil en Vanacker spelen in het Onder-19 elftal. Een Jong elftal is, los van de teams die in de Keuken Kampioen Divisie spelen, het afvoerputje van iedere betaald voetbalorganisatie.

Het schenden van de afspraak heeft ongetwijfeld een flinke deuk in het vertrouwen tussen de directie en Weijs teweeggebracht. Luuc Eisenga gaf begin deze maand op twitter aan dat het de intentie van NAC is om het contract met Weijs, populair onder de achterban, te verlengen. Het aanstellen van de nieuwe trainer en zijn assistent, en daarmee het schenden van de gemaakte afspraken met Weijs, zorgt er voor dat het allesbehalve een uitgemaakte zaak is dat dit gebeurt.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Liveblog: NAC - TOP Oss 0 reacties
Volgend bericht
De visie van Ons NAC: deel drie 33 reacties
50 Reacties
148   15  
Ivo

Wie zegt dat deze constructie niet in goed overleg tot stand is gekomen?

Waar is de reactie van Weijs? Hoor/wederhoor bij de directie?

Dit artikel is BN/De Stemmingmakerij waardig.

43   7  
Sankah

Ik ben het niet eens met bovenstaande mening van de BSR redactie.

21   45  
Kopspion

Hier wordt ik toch wel een beetje onpasselijk van....die Fries en Belg doen gvd gewoon waar ze zin in hebben
Zo zal je zien dat je Weijs deze zomer kwijt bent !
Zal mij benieuwen hoe dit verder afloopt
Het is een grote soapserie bij onze club !

35   5  
The M.

Je kan je ook afvragen waarom Mollhoek wél als assistent trainer mag aanblijven...

6   13  
J.d. BSIDE

Zoiets van amateurisme....

148   15  
Ivo

Wie zegt dat deze constructie niet in goed overleg tot stand is gekomen?

Waar is de reactie van Weijs? Hoor/wederhoor bij de directie?

Dit artikel is BN/De Stemmingmakerij waardig.

11   20  
Misterbean

Ha, het nivo van onze patattenbakker en kruidkoek - directie kan dus blijkbaar nóg lager? Iets van olifanten in de porseleinkast of zoiets?

32   5  
The M.

Beetje bijzonder om dit bericht twee posten naar de 'Ultee-non-nieuws'. Lijkt er verdacht veel op dat er Weijs er bijzonder goed opstaat bij sommige leden van de BSR...

Heel jammer dit stemmingmakend bericht!

15   4  
TvB

Dat Weijs niet bij het 1e mag blijven en bv molhoek wel lijkt me gevalletje 2 kapiteinen op 1 schip. Hoop dat weijs het geduld heeft om te wachten om over anderhalf jaar hybala evt op te volgen.

35   10  
Raf17

Serieus? Opnieuw stemmingmakerij door BSR? Waar is dit goed voor? Dit zijn onnozele aannames zonder feiten.

21   5  
Plaatjesmaker

Italo, heb je Weijs om een reactie gevraagd? Of TvdA of Luc?

30   7  
Helter

BSR begon zich nou net te ontwikkelen naar een acceptabel journalistiek niveau.

Helaas nu weer terug op het niveau van riooljournalistiek en stemmingmakerij.

Weleens gehoord van hoor- en wederhoor?

22   8  
Ernie

Stemmingmakerij van Bsr.

22   28  
Italo (BSR)

@IVO
Je mag er vanuit gaan dat we hier onze bronnen voor hebben. Indien dit stuk een mening was geweest hadden we dit als Column aangeboden.

Ik heb geprobeerd een en ander chronologish te beschrijven en uit te leggen hoe zaken zijn gelopen. Ook nieuws wat misschien liever niet gelezen/ontdekt wordt willen we met jullie delen.

15   19  
DeWeesJr (BSR)

De reactie van TVDA heb je in het interview van afgelopen dinsdag kunnen horen.

Doordat wij ook andere signalen doorkrijgen willen wij die ook met jullie delen.

25   10  
HGMaster

In de afgelopen weken 2 echt compleet rare stemmingmakerij berichten gelezen... Toevallig allebei van Italo.

Kunnen we de berichten ook filteren op auteur? ?

16   3  
076*R

Zwak artikel. Is hier enige onderbouwing voor? Iets wat ik niet terug kan lezen hierboven

9   1  
Henk

lekkere timing dit bericht

19   3  
Jasper

De betrouwbare bronnen vonden het ook nodig om dit naar buiten te brengen? Is bijdrage aan chaos, terwijl er net ff clean sheet kon beginnen onder Hyballa

16   6  
Ivo

@Italo

Bij een club als NAC is er altijd wel wat aan de hand, maar soms creeren we de ellende ook zelf. Ik had in dit geval dit bericht niet geplaatst en eerst gezocht naar wat meer officiele bronnen en reacties.

Nu zullen er vast wel bronnen zijn voor de geruchten in dit bericht, maar zijn we echt gebaat bij nieuwe onrust en verschillende kampen binnen de club?

19   6  
Ice

is Yadran tegenwoordig vrijwilliger bij de BSR??

22   12  
Ouwe Spionkop

Bsiderats ga zo door. En je maakt je site kapot.

21   14  
Harrie

Het is geen stemmingmakerij maar keiharde waarheid. Weijs heeft ook nog geen training geleid van jong NAC.

Er zijn zelfs geen spelers want de 6 jongens trainen al het hele seizoen bij O19.

Eisinga en TVDA kletsen de ene na de andere leugen aan elkaar

1   3  
DunErwt

Topsportklimaat!!!

11   2  
Dun Diëe

Als dit verhaal nog is omgeven door "bronnen" en we alleen de reactie van de Td op zijn blauwe ogen zouden moeten geloven, is het wellicht beter geweest even te wachten met het plaatsen van dit artikel voor je de reactie van Willem Weijs zelf hebt. Hoe betrouwbaar die bronnen ook mogen zijn.

7   4  
Martinus

Tweede keer in korte tijd dat hier iets als nieuws wordt geplaatst waar ik vraagtekens bij heb. Klinkt toch niet als een heel gefundeerd verhaal, meer aannames waarbij de hoofdrolspelers worden overgeslagen. Ik weet niet of het de bedoeling is om stemming te maken maar dat gebeurt zo wel. Jammer, wat mij betreft.

21   4  
enaaceebreda

Don’t shoot the messenger. Natuurlijk gaat BSR de bron niet vrij geven. Maar iedereen die een beetje een netwerk heeft zal bevestigen dat dit 100% waar is. Eea is ook op te maken aan de reacties van diverse vrienden van Weijs.

Maar goed, laten we BSR zwart maken terwijl onze club mog verder de afgrond in gaat. Het is een enorme puinhoop mensen...

4   8  
NACHouten

Dit stuk zou bij de telegraaf niet misstaan. Betrokkenen niet om een reactie gevraagd en een anonieme bron. Lekker bezig

1   0  
SjorsNAC

Het enige wat mij boeit op dit moment zijn drie punten tegen oss. Wat betreft weijs, NAC is gewoon NAC het zal nooit rustig en op een normale manier gaan dat weten we en zal altijd zo blijven. Next!!

16   8  
Da Pope

Ik heb zelf geen bronnen en heb geen idee of het echt zo is, maar kan me niet voorstellen dat BSR dit zomaar roept. Daarom snap ik niet goed dat iedereen meteen over stemmingmakerij begint. Uit welke feiten blijkt dat BSR het bij het verkeerde eind heeft en inderdaad onrust stookt? Waarom zou BSR hierover liegen? Welk nut heeft dat?

6   4  
Harrie

Het is te hopen dat Hyballa een goede serie gaat neerzetten om zo de ellende te verbloemen. Weinigen weten wat er allemaal speelt maar neem van mij aan dat het 1 voor 12 is. Goed kantoor personeel rent hard weg en er komen alleen kneuzen die fout na fout maken voor terug. In Zundert gaat hetzelfde gebeuren. Alles door gebrek aan visie en oncapabele directie en managers.

9   3  
Thiestemberg (BSR)

Ik denk dat de positie van Weijs, ook een struikelblok was in de onderhandelingen met Hyballa. De aanstelling van Hyballa is ten koste gegaan van de positie van Weijs.

Opzich begrijpelijk, Hyballa wil hier iets opbouwen. Dat gaat lastig met je opvolger in je nek hijgend als assistent.

3   1  
Facebook

De twitter trainer is van zijn troon gevallen

9   4  
Benn076 (BSR)

Kutkrant

7   1  
jimcp

Dit artikel verdient een vervolg met minimaal een reactie van Willem Weijs. En als dat niet mogelijk blijkt dan zou ik graag willen weten waarom niet. - Is Weijs zelf blij met z'n aanstelling b.v.?

6   4  
Real Robert

Dat die Belg een onbetrouwbaar sujet is weten toch al uit andere incidenten?
Overigens claimt ook Damen, ik ben overigens van die clan geen fan, dat Van den A. hem een contract had toegezegd,
Ik geloof hem op dit punt.
Het verklaart ook het gedrag van Brood, die natuurlijk eerder zelf had moeten opstappen.

5   3  
Lamington

Wat een stel journalisten hier, poehpoeh.
Dure woorden napapegaaien en al..

2   2  
Falco

Wederom amateuristisch!

5   2  
Gerrit

@MANNEN VAN BSR

Zouden jullie alsjeblieft willen proberen om Willem Weijs voor de camera te halen? Als dit waar is, dan is dit namelijk zo ontiegelijk kut geregeld door NAC.... en dan raken wij Willem Weijs straks kwijt terwijl hij zelfs bij AJAX als kroonprins wordt gezien!!! Godver NAC waar zijn we mee bezig

15   2  
Otjes

Niks stemmingmakkerij. Weys is genaaid en zal Nac snel verlaten.

12   2  
Otjes

Ben het zeker niet altijd met BSR eens maar nu zijn ze spot on.

3   5  
RaraNAC

Bizar hoeveel negatieve reacties er zijn op dit bericht.
“Kamp Weijs” is sinds Hyballa muisstil. Als dit soort dingen in (echt) goed overleg gaan, zal Weijs ook snel duidelijkheid geven. Dat is reeds niet gebeurd..

Ik geloof zeker dat er een kern van waarheid in zit. Het probleem is volgens mij dat een aantal man van de BSR iets te veel journalist willen uithangen en dat “belangrijke” mensen in de organisatie weten bij wie ze moeten lekken...
Net een echte krant !

3   3  
ome cor

Misschien ff Willem zelf interviewen ipv voor een soort van Privé of Story online te gaan spelen.

3   1  
Dutchbird

De postzegelplakker uit de postkamer van Sint Truiden maakt meer kapot dan ons lief is. Als de RvC niet heel snel ingrijpt krijgen we nog heimwee naar Joost Gielen.

0   0  
The Cosmic Gate

Je kunt er nu wel van maken: promotie NAC Breda een wassen neus

7   0  
11Olsen

Bericht klopt volledig. De Belg en de Fries maken er een bende van.

Het natuurlijk ook dom om een onervaren ventje als Weijs 5 weken alle vrijheid te geven, zijn eigen ideeën los te laten op de groep alsof het een soort project is, terwijl je weet dat je een ander type wil.

Het gekloot met Weijs heeft de directe promotie gekost, maar inmiddels is het “ duurzaam” promoveren de kreet. Dat er sponsors afhaken, toeschouwers wegblijven, het tv geld minder wordt maakt blijkbaar niet uit.

Het is al vanaf dag 1 duidelijk: de Fries en de Belg brengen NAC niet naar daar waar wij horen. Met dan aan Eucalipta Edelenbos en de 3 wijzen.

4   0  
Jeff

Het bericht is nog mild.. in werkelijkheid is het nog schofteriger en “wederom” onmenselijk gegaan.

Begrijp dat iedereen rust in de tent wil, maar wat deze heren doen en uitvoeren is “met alle respect” zondag 5de klasse niveau. Niet geschikt, in ieder geval niet voor NAC.

5   0  
Nac.be

Willem Weijs gaat (op dit moment) echt niet zeggen dat NAC hem genaaid heeft.

Hij wordt betaald door NAC en hij weet ook wat voor onrust het kan opleveren als hij wel aangeeft genaaid te zijn. Dat zou de club niet ten goede komen en het is heel netjes en correct van hem om zijn mond te houden....ten koste van hemzelf.

2   0  
Henri

Willem Weijs is een eenvoudige loonslaaf die in zijn situatie niets kan zeggen. of hij moet een breuk willen hetgeen wil zeggen geen contract-verlenging. In deze moeten de AD en TM worden geinterviewd zij zijn tenslotte de beleidsbepalers en hebben deze situatie gecreeerd. Laat ze hun verhaal maar doen en leg eventuele zaken door juiste vraagstelling maar bloot. Dat het tweede elftal/Jong NAC bij iedere club behalve de top 3 het afvalputje is weet iedereen. Dus in hoeverre kan dit als een promotie worden gezien?

0   0  
Daan

Wanbeleid!

0   0  
Dutchbird

Tijdens de forumavond VDA en Eisenga op de pijnbank leggen met een salvo gesloten vragen waar zij alleen ja of nee op kunnen antwoorden. Geef ze niet de ruimte voor vage toelichtingen, eis duidelijke antwoorden en zeg het direct als je van mening bent dat een vraag niet of ontwijkend is beantwoord.

We hebben geen reden voor een lief aardig feestje, we willen expliciete verantwoording.

Voorbeeld:
1. Bent u nog steeds van mening dat Willem Weijs een van de meest getalenteerde jonge trainers van Nederland is?
2. Op welke wijze gaat u er voor zorgen dat Weijs ook volgende jaar nog in dienst is van NAC?
3. Heeft u de mogelijke combinatie Hellemons / Weijs verkend?
4. Waarom geeft u geld uit aan een Duitse assistent terwijl u dat geld zo hard nodig heeft voor het aantrekken van betere spelers?
5. Waardoor was Hyballa in de positie dat hij eisen kon stellen?
6. Bent u van mening dat de speelstijl van Weijs moest worden veranderd?
7. In hoeverre heeft u Hyballa gewaarschuwd voor het niet beschikken over de juiste spelers voor zijn speelstijl?
8. Ralf Seuntjens heeft voor de Graafschap al 12 goals gemaakt, het dubbele van onze topscorers. Is uw mening over Seuntjens nog steeds dezelfde?
9. Sinds wanneer bent u gaan beseffen dat niet het aantal spelers (zoals u op 28 mei aan de flipover becijferde), maar de optelsom van hun salarissen bepalend is voor het mogen contracteren van nieuwe spelers?
10. Welke functie staat in uw arbeidsovereenkomst; technisch manager of technisch directeur?

Laad alle berichten na dit bericht in