Wij gaan niet opzij

NAC verliest eerste serieuze oefenwedstrijd van RKC

VamosNAC

Op een drukbezocht sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord heeft NAC met 2-3 verloren van eredivisionist RKC. Door persoonlijke fouten ging NAC rusten met een 0-2 achterstand. Na rust kopte Jan van den Bergh de 1-2 binnen. Lang kon NAC daar niet van genieten, want vrijwel direct scoorde RKC de 1-3. In blessuretijd volgde wederom een goal uit een corner; Rowan Besselink zette daarmee de eindstand op het bord.

NAC trad met de volgende namen aan: Kortsmit, De Wijs, Martina, Van den Bergh, Kemper, Leemans, Garbett, Janosek, Lucassen, Rached en Kaied. Opvallend was dat De Wijs rechtsback speelde en Lucassen daardoor doorchoof naar de rechtsbuitenpositie. Na zes minuten leidde balverlies van Cuco Martina de 0-1 in; Roy Kuipers kwam oog in oog te staan met Kortsmit en faalde niet. Het eerste kwartier was fel van beide kanten en leverde ook een grote kans op voor NAC; een goede pass van Garbett werd door Lucassen voor het doel gevolleerd, maar Rached knikte helaas naast.

De middenvelders van NAC lieten bij vlagen zien dat er veel voetballend vermogen is. Op zes verlegde Leemans vaak goed het spel, Garbett zorgde met zijn loopacties voor veel dynamiek en Janosek liet meerdere malen zien over een uitstekende trap te beschikken. Zo moest Etienne Vaessen een keer gestrekt naar de hoek om een vrije trap van de Tsjech uit de kruising te tikken. Het gebrek aan stootkracht voorin zorgde er echter voor dat NAC verder amper echt gevaarlijk werd.

Ook was er regelmatig moeite om de verbinding tussen de verdediging en het middenveld te leggen. Een foute inspeelpass van Van den Bergh leidde de 0-2 in; ook omdat de Belg verdedigend halfslachtig ingreep kon David Min de 0-2 laten aantekenen. Na die goal werd er gelijk gefloten voor de rust. Na de rust werd er veel gewisseld; na ongeveer een kwartier verlieten Leemans en Kemper het veld voor Wernersson en Vet.

Uit een corner van Janosek wist Van den Bergh snoeihard de aansluitingstreffer tegen de touwen te koppen. De vreugde duurde echter maar kort; via een van richting veranderd schot scoorde Lokesa de 1-3. Het wisselen bij NAC ging vrolijk verder; Agougil, Plat, Marijnissen, Besselink en Valerius kwamen er in voor Garbett, Janosek, Rached, De Wijs en Martina. Tien minuten later werden Kaied, Van den Bergh en Lucassen afgelost door Lourens, Mol en Van der Veldt. Uiteindelijk bepaalde Besselink de eindstand op 2-3 op aangeven van Agougil.

Duidelijk is nogmaals geworden dat de aanval extra stootkracht nodig heeft. Hopelijk sluiten Jort van der Sande en Tom Boere snel aan om Peter Hyballa extra opties te geven. Daarnaast is algemeen bekend dat Peter Maas druk op zoek is naar versterkingen voor de voorhoede. De technisch directeur heeft nog ruim drie weken om er voor te zorgen dat er een kampioenswaardig elftal aan de aftrap staat tegen FC Dordrecht.

Bron:
B-Side Rats
74 Reacties
84   19  
Soulfinger

"RKC legt zwakke punten NAC in eerste test genadeloos bloot" kopt de Stem in. Maar dat is toch ook het doel van oefenwedstrijden? Het hulpmiddel van de technische staf om te kijken waar ze moeten schaven. Maar zoals hierboven gezegd, kan je je wel afvragen of starten met 3 oefenwedstrijden tegen amateurs waarde heeft. Overigens is 2-3 tegen RKC toch een redelijk resultaat, hebben een gedegen elftal, zeker gezien waar wij een jaar geleden stonden.

38   95  
Ivo

Ons oefenprogramma bestaat voor 50% uit wedstrijden tegen laaggeklasseerde amateurploegen. Leuk voor de bieromzet en de goodwill in de regio, maar sportief heb je er geen zak aan. En dat zou juist centraal moeten staan.

RKC had al oefenwedstrijden gespeeld tegen Kortrijk (hoogste niveau Belgie) en NEC.

Wij speelden tegen Made, Zundert en Buik Vooruit.

En dat merk je dan meteen in scherpte en wedstrijdritme. Wij moeten heel snel stoppen met die flauwekulpotjes, daar worden we niet beter van.

11   16  
Maarten

Voorhoede was sober. Moet echt een sterke spits/cq aanvallers komen. Martina was zwak vd Bergh onwennig. Van Lucassen weet je wat hij kan maar vooral wat hij niet kan. Zie toch graag een rechter cv en een rechtsback. Kaied opsluiten in een krachthonk

14   58  
VAN COOTHPLEIN

Investeer maar in de verdediging en de keeper. Als NAC de nul had gehouden was er vandaag met 2-0 gewonnen.

84   19  
Soulfinger

"RKC legt zwakke punten NAC in eerste test genadeloos bloot" kopt de Stem in. Maar dat is toch ook het doel van oefenwedstrijden? Het hulpmiddel van de technische staf om te kijken waar ze moeten schaven. Maar zoals hierboven gezegd, kan je je wel afvragen of starten met 3 oefenwedstrijden tegen amateurs waarde heeft. Overigens is 2-3 tegen RKC toch een redelijk resultaat, hebben een gedegen elftal, zeker gezien waar wij een jaar geleden stonden.

4   19  
Ome Cor

Opvallend was dat De Wijs rechtsback speelde en Lucassen daardoor doorchoof naar de rechtsbackpositie.

Speelde NAC met twee rechtsbacks ?

22   11  
Arie

We hebben dus geen goals uit open spel gemaakt. Nou is dat opzich niet erg, maar wel een teken aan de wand dat er aanvallende stootkracht bij moet.

7   13  
Vamos NAC (BSR)

@ome cor Rechtsbuiten moest dat zijn, is aangepast. Merci!

14   11  
anonieme supporter

aanvallend missen we natuurlijk nog kwaliteit, met deze voorhoede gaan we niet ver komen. hopen dat Jort en omarsson snel fit zijn.
middenveld is wel echt heel goed, Leemans zat tussen veel ballen en won veel duels.
Janosek echt een top speler, Garbett valt dit jaar minder op dan vorig jaar maar ik denk dat het komt omdat de andere middenvelders beter zijn.
Toch maak ik me zorgen om de verdediging, het is maar één wedstrijd maar Van Den Bergh speelde zwak, veel slechte inspeelpasses, slordig bal verlies en de 0-2 komt op zijn naam.
ook Kemper speelde een zwakke pot, klapt wel goed in de duels maar laat nog niet zien waarom hij gehaald is.

Genoeg werk aan de winkel nog, maar heb er alle vertrouwen in dat Hyballa dit team aan het werk krijgt (met de nodige versterkingen)

34   65  
Los Pollos Hermanos

Hele wedstrijd gezien en RKC was gewoon veel te sterk. 2-3 is geen juiste afspiegeling, want wij hebben gewoon 90 minuten lang helemaal niets te vertellen en scoren uit 2 dode spelmomenten.

Ik zei gisteren al: Achterin moeten we meer dynamiek hebben. Meer voetbal. Werd gisteren zeer pijnlijk duidelijk. Ballen 1 linie verplaatsen leek onmogelijk. RKC had dit na 5 min al door en die schoven allemaal 4-5 meter vooruit.

Het wordt gewoon weer een loodzwaar seizoen voor ons en ik vrees dat de top 3 ver, heel ver, uit beeld zal blijven.

We zijn gewoon niet goed genoeg meer mensen. Punt.

58   27  
Ome Cor

Onze dramaqueen Blanco heeft in BN de Stem weer een geweldige negatieve draai aan deze oefenwedstrijd gegeven.
Alsof het een wedstrijd was om promotie -degradatie....komop zeg.

Eerste divisie club NAC verliest van de nummer 9 van de eredivisie afgelopen jaar, met 2-3 in een oefenwedstrijd.
Om dan met termen te komen als "genadeloos blootleggen".... flikker toch op.
De oefenwedstrijden zijn er juist voor om ergens aan te bouwen en niet alle basisspelers speelde gisteren.

Alle vertrouwen in Peter Hyballa dat hij bouwt aan iets moois voor de competitie, ondanks het blessureleed.
Als je dan nu elke oefenwedstrijd moet verwachten dat NAC 100% perfect speelt, dan snap je het principe oefenwedstrijd niet, denk ik.



39   21  
Tram

Het zal wel aan mij liggen maar ik heb gisteren een prima NAC gezien. Met veel drive en een paar regelrechte versterkingen. Zonder Vaessen had NAC van dit RKC gewonnen.

8   16  
HUP NAC

Wetende dat we in de voorhoede de basisspelers miste, maar met Kemper en Van De Bergh onze verdediging versterkt hadden gingen we vol verwachting naar Willebrord.
Rached en Kaied speelde een prima pot en vielen positief op.
De verwachtte verdedigende aankopen zijn alleszins een aanwinst tot nu toe.
Kemper speelde ver ondermaats, werd eruit gelopen (vakantievet), maakte foute loopacties, reageerde te laat op diepe ballen en liet zich tot drie keer toe aftroeven door zijn trage balbehandeling.
Van De Bergh speelde een grote rol bij de eerste twee tegendoelpunten, waarbij de tweede toch wel heel amateuristisch was. Hij kwam tegenover de 9 van RKC te staan en werd kinderlijk eenvoudig in 1 kapbeweging volledig uitgespeeld. Hij was totaal de bal en tegenstander kwijt, zodat Kuijpers (Kuijpers??, ja die) uit Wolluk alle tijd had om de bal voor zijn voet te leggen en relaxed langs de doelman in de hoek te schuiven.

15   11  
Bas

Voor een oefenpot tegen een Eredivisieploeg was het zeker niet verkeerd! Aardig voetbal van achteruit en goed middenspel. Jammer dat er 3 spitsen nog geblesseerd zijn.

6   16  
Breda83

Je merkt dat de verdediging voor het eerst onder druk staat deze voorbereiding. De fouten die gemaakt worden moeten eruit. Maar daarom oefenen ze ook. Achterin moet het allemaal wat scherper en meer ingespeeld raken, voorin kun je geen potten breken met een rechtsback op rechtsbuiten, een onder 21 spits en een speler die geen basisspeler gaat zijn dit seizoen. Maar komt goed, ik verwacht volgende week wel 1 of 2 nieuwe buitenspelers.

8   25  
Ata

Ik vond dat we in de eerste helft vaak genoeg voorin kwamen, maar onze O21 aanval -aangevuld met een rechtsback- had totaal geen stootkracht. Daardoor kwamen we in deze wedstrijd amper tot kansen, maar daar ben ik voor de competitie niet zo bang voor (mits het lukt om goede spelers te halen natuurlijk).
De opbouw van achteruit vond ik daarentegen wel zorgwekkend. Cuco ging een paar keer de mist in, maar van hem weten we dat hij veel beter kan. Van den Bergh viel me niet mee. Scoorde een prachtige goal, maar dat is niet zijn core business. Was slordig aan de bal en elke steekpass aan zijn kant van het centrum was gevaarlijk. Ik hoop dat hij beter is dan hij nu liet zien.

8   12  
Pim

Maar Sande en Boere komen snel terug toch? Die Rached en Kaied bewegen mooi maar zijn fysiek nog wat licht

4   14  
Twan

Het is prima om zo tegen Eredivisie clubs te spelen. Daar leer je van. Goed voetbal bij vlagen, wel individuele fouten. In de aanval mogen Jort en Tom en Aimé snel aansluiten graag

9   22  
Ivo

Onze voorhoede ligt er helemaal uit. Allemaal geblesseerd. Dat is bizar, he. Maar nu moet je dus op zoek naar nieuwe spelers, die moeten ook nog ingespeeld raken, het is allemaal wel zorgwekkend aan het worden.

De versterkingen lijken prima, maar je kan zo niet aan de competitie beginnen. NAC heeft nog 3 weken om wat neer te zetten.

5   14  
Marco

Buitenspelers gewenst! En de spitsen moeten terug het veld op in plaats van op de tribune

25   20  
Seve B

NAC speelde gewoon een meer dan prima wedstrijd.
Het tempo is vele malen hoger dan vorig jaar; simpelweg omdat er veel betere voetballers in staan.

Je zag bij "de rondo" voor de wedstrijd dat het niveau écht beduidend hoger ligt dan vorig jaar.
Het ging zelfs zo snel dat het publiek wat stond te kijken het niet eens kon volgen. Zelfs af en toe een applaus tijdens een Rondo..

NAC dicteerde de eerste helft, had verreweg het meeste balbezit (hoog tempo) en had de meeste en beste kansen (als Rached gewoon op zijn benen blijft staan en de bal (na een geweldige NAC aanval) simpel binnenkopt dan is er niks aan de hand. Ook niet als Martina en vd Berg niet de bal verkeerd inspelen waardoor RKC 2x kon scoren. (Kortsmit was wijfelend gisteren).

Het middenveld van NAC is eredivisie niveau.
Dynamisch, technisch goed, zit veel beweging in, is fysiek sterk en alle drie hebben een prima pass.
Als je dan de extra klasse (traptechniek) van Janosek en Leemans ziet, pffff dat gaat veel goals opleveren.

Als je met een voorhoede speelt met Kayed (kan het niveau niet aan , dribbelt blind en heeft geen finish/rendement) en Lucassen (!) op de flank dan weet je dat de spits (Rached) weinig bruikbare ballen krijgt.
Rached moet nog een kans krijgen maar lijkt fysiek niet opgewassen tegen de grote jongens.

Verder was de Wijs slordig en was Kemper degelijk.

Kortom: ik heb een prima NAC gezien en vond een 3-3 eerder een juiste weergave van het krachtsverschil. (geen dus)

12   58  
Lm

Onzin om te praten over kampioen etc... Groningen is al kampioen voordat de competitie begonnen is!!!
Daarna komen Emmen, Cambuur, W2, Nac, Roda, Graafschap, ADO etcetera

9   24  
Het hol van de anus

Ait LM bedankt man! Toto’tje is ingevuld. I am gonna be a rich mannnn!!

9   14  
Freek

Die Blanco is een overdreven gozer. Op woensdag is de rechter zone zwak en op donderdag de linker. En dan weer omgedraaid. Als blad in de wind

19   13  
Scheppioni

De voorbereiding/oefenduels zijn om wijzer van te worden, al zo vaak aangehaald......jaren geleden weet ik nog dat we in de voorbereiding met 4-2 van chelsea wonnen, na vijf wedstrijden in de competitie bungelden we onderaan ...... sommige zijn hier echt zo in de waan van de dag ? Het gaat om vanaf 11 aug mensen !

33   25  
Tip

Tsja. De voorhoede was niveau hoofdklasse maar dat wisten we op voorhand. Het is geen klein zomaar oplosbaar probleem waar ons NAC mee kampt. Omar , onze enige topper vorig seizoen, moet eerst goed zien te genezen en daarna weer op niveau proberen te komen. Dat gaat heel lang duren. Boere moet pas ingezet worden als hij honderd procent fit is anders ligt op zijn leeftijd een Bilate scenario op de loer. Daarnaast , gaat het hem nog lukken, voor zijn blessure laatste seizoen nauwelijks gescoord ? vd Sanden missen we stevig maar is ook niet blessure ongevoelig. Jort ook pas inzetten bij 100 % fit. Maar dit was dus vooraf allemaal bekend. Waar echter zo snel twee echt goeie voorhoedespelers halen en zorgen voor een ingespeeld team ? Het antwoord van de meeste supporters is Peter Maas en Hyballa. Maar het moet wel kunnen. Peter Maas vist voor N=B in vijvers met heel veel katvis en een enkele mooie karper.

Middenveld goed zoals verwacht. Al zou een heel creatieve speler erbij niet misstaan. Bij Leemans word ik altijd even knorrig. Deze prima speler hadden we al lang kunnen hebben als TL niet in de weg had gelopen. Ik weet dat ik dit van de goegemeente mag denken maar zeker niet schrijven. Duimen omlaag hiervoor is dus een compliment, dank u.

Wat me niet verwacht tegenviel was de verdediging. Jan vd Bergh had ik gedacht dat hij vlot mee kon. Voetballend schoot hij echter tekort, wel een goeie goal. Is Beerschot versus NAC ( of Belse eerste divisie minder dan de Nederlandse) toch een groot niveau verschil ? Kemper betwijfel ik of zijn oude vorm na zijn blessure er ooit is geweest. Hij viel me tegen.

Kortom. Ik denk dat we wel bij de eerste 6 of 7 gaan spelen maar geen top twee. Of de puzzel moet door aankopen plots goed vallen. Dan dient PM wel een goudkarper te vangen komende weken en PH dient de rest te doen. Welicht is deze conclusie te vroeg , pas 1 tegenstander op niveau, maar dit rkc is een ploeg die , verwacht ik, onder in de ere gaat spelen. In Waalwijk is dat geen probleem. Het is wat het is.

9   14  
Baosje

LM heeft thuis een glazen bol , zo te lezen ...of laat hij zijn hamsters in de bak rennen om de voorspelling te maken ?

12   17  
Jan

Als je dan toch met buitenspelers wilt oefenen is het dan niet gewoon een idee om Thomas Marijnissen op te stellen in plaats van een rechtsback op rechtsbuiten te zetten??

21   27  
Breda83

@Tip

“Bij Leemans word ik altijd even knorrig. Deze prima speler hadden we al lang kunnen hebben als TL niet in de weg had gelopen”

In de weg had gelopen? Lokhoff stond een treetje hoger op de ladder dan Steijn, die achter zijn rug om spelers ging benaderen. Dat Lokhoff op de rem heeft getrapt is niet meer dan logisch, in het bedrijfsleven wordt zoiets ook niet geaccepteerd. Zou wat zijn zeg, een barmedewerker die gesprekken gaat zitten voeren met Heineken terwijl de bedrijfsleider van niets weet.

8   9  
WillemBreda

Zoveel mensen, zoveel meningen…

6   12  
Zwampie

Ivo
Je vindt het allemaal flauwekul potjes.
Dat er geen waarde in zit om te zien waar je staat daar heb je gelijk in. Maar je doet er klantbinding mee, je supporters houden hiervan, je doet er wedstrijdritme mee op, ook al is dat minimaal door de tegenstand,door ook 90 minuten aan de gang te gaan en je verlangt niet meteen het uiterste waardoor blessures minder snel optreden dan wanneer je meteen tegen gelijkwaardige of hogere teams gaat spelen.
En mochten dit soort wedstrijden dan echt flauwekul zijn omdat we een profesionele club zijn dan snap ik niet dat zelfs topclubs dit soort wedstrijden ook spelen. Pak Bayern München die spelen dit soort wedstrijden ook tegen kleine clubs.

6   17  
Jaap

***: waarom staat de seizoenkaartverkoopteller hier al weken op 13.397? Komen er geen updates meer door vanuit NAC of is het zo dat er effectief al weken geen SSC verkocht is?

7   25  
chefke076

@Jan
Dat idee heb ik dus ook met Thomas Marijnissen. Jongen draait toch de gehele voorbereiding mee en niet helemaal onverdienstelijk met een paar goals. Weliswaar tegen amateurteams, maar het laatste wat ik hoorde over hem was dat hij wellicht naar Telstar zou gaan maar op proef niet echt slaagde daar? Het is geen hoogvlieger maar persoonlijk denk ik dat het een prima 12e of 13e man is die met wat persoonlijke begeleiding echt wel van waarde kan zijn voor NAC. Er komen voorin nog versterkingen bij waar zo'n jongen toch ook alleen maar beter van kan gaan voetballen.
Contractje voor 1 jaar met optie voor nog een jaar geven, lekker laten invallen en wellicht daarna voor 2 ton verkopen ofzo. Hij heeft voor mij de gunfactor, straalt plezier uit en een echte Bredaase jongen die weet wat de club betekend. Een route zoals zijn naamgenoot Luc naar België gun ik hem ook weer niet.

3   17  
gjoewie

Ik wist niet dat in dit soort duels de kopdoelpunten dubbel tellen? Eerst staat het 0-2 en dan kopt Van den Bergh de gelijkmaker tegen de touwen? En vervolgens was de vreugde van korte duur, want RKC maakte de 1-3?
Enfin, het zal allemaal wel. Voor mij is dit niet echt heel betekenisvol. Als ze RKC met 4-0 van de mat hadden gespeeld wel, en ook als NAC met 7-0 op de broek had gehad. Dan was het wel duidelijk waar we zouden staan.
Ik vind dat PH een steeds volwassener indruk maakt. Hij is niet meer die mafkees van weleer.
Overigens zegt hij niet dat de jongere spelers van NAC slecht zijn, hij geeft alleen aan dat hij wat meer ervaren spelers erbij wil hebben. Besselink en De Wijs zijn welkome aanwinsten uit de jeugd, die gaan het echt wel redden, maar ze hebben de aanwijzingen nodig van spelers die al meer met het bijltje gehakt hebben.

23   26  
De muzikant

Tip, ouwe dorpsdominee, blijf je nou nog steeds die ouwe wijvenroddels van je rondstrooien over TL alsof het een waarheid is ? Ik weet dat je smoorverliefd bent op Maurice Steijn, maar blijf ons daar niet over lastig vallen aub.

10   12  
Janus

Eerste goal was gewoon een grote fout van Martina, die samen met van den Bergh een hele matige wedstrijd speelde, evenals Kemper. Middenveld is echt uitstekend, maar je mist voorin echt op 3 posities een goede speler, al vond ik Rached echt behoorlijk spelen. Kaied moet echt het krachthonk in. Hij heeft wel iets, maar mist startsnelheid. Hierdoor komt hij heel snel in het fysieke duel en die verliest hij echt altijd. 2/3 aanvallers en nog een CV + rechtsback erbij... Dan zijn we er klaar voor. Vraag me echt af of dit allemaal gaat lukken.

23   36  
Ouwe Spionkop

Laat me jullie uit de droom helpen.
Die 5 spelers die nog nodig zijn gaan er nooit meer komen voor 11 augustus.
Dus geen ingespeeld team zoals beloofd en geen volledig team.
Ik vreesde hier langer voor.
Ze hebben er meer dan een half jaar de tijd voor gehad.
Dit valt me tegen. Ik weet dat veel mensen hier geen kritiek willen lezen maar dit is wel serieus.
Met angst en beven gaan we naar Dordrecht en dat met de belofte dat we rechtstreeks willen promoveren.


23   16  
Oosterhout74

@breda83 leg de lat van je betoog even langs het gedrag van Hyballa richting de hoger geplaatste TD Tom Vandenabeele. Hyballa kreeg de enige juiste behandeling: ontslag. Dat kostte geld, maar hij liepgewoon weer naar binnen.

Wat vind je daar dan van? Zie je dat in het bedrijfsleven?

15   12  
Ivo

@Oosterhout74
Volgens mij is Hyballa daarna ook gewieberd. Zeker na dat verhaal in BN De Stem. Leeglopen bij de pers is altijd een zwaktebod.

Ik vind hem nu wel stabieler en rustiger overkomen, hij zit nu volgens mij beter in zijn vel dan toen.

11   28  
Peter Maas is een baas

Ouwe spionkop

Was de azijn lekker?

Het middenveld is klaar. Die spelen vanaf nu al samen. De verdediging is klaar. Die spelen vanaf nu samen. Hier mag overigens wel backup bij komen.

Het enige waarin ik je kan volgen is dat de aanval nog niet compleet is. Jort en Boere zijn volgende week terug en zullen dus 3 a 4 wedstrijden samen spelen voor de eerste competitiewedstrijd.

We mogen echt wel verwachten dat er binnen 3 weken , 2 aanvallende versterkingen zijn gekomen . En die gaan echt niet van het kaliber Hermann zijn. Ze wachten duidelijk op een veel hoger niveau. B garnituur had je allang vast kunnen hebben liggen.

Dus als we alles op een rijtje zetten kunnen we concluderen dat het team gewoon voor 85 % op elkaar ingespeeld is voor Dordrecht en dat er de komende weken de laatste 15% aangevuld gaat worden.

Of het breed genoeg is wordt een andere discussie. Maar het is totale lulkoek dat er geen ingespeeld team staat over 3 weken.

20   36  
Ouwe Spionkop

@PMIEB
Dus jij hebt gister een ingespeeld team gezien? Dat zou er zo langzamerhand wel moeten staan nu.
Nee het wordt gewoon weer knokken om bij de eerste 8 te komen en reken maar verder nergens op.

20   14  
Oosterhout74

@ivo, maar zo iemand terughalen vind ik raar. “ wangedrag, ontslag met afkoopsom, en weer terug halen”.

8   13  
Ivo

@Oosterhout74
Dat mag je raar vinden. Waarvan akte.

13   23  
Peter Maas is een baas

@ouwe spionkop

Het was de 1ste serieuze oefenwedstrijd. Niet om denigrerend te doen maar kom op even..

De 1ste westrijd dat dit middenveld samen speelt. De 1ste wedstrijd dat Martina en V.d Bergh en Kemper samen spelen.

Als je dan ziet dat het middenveld de 1ste helft simpelweg beter was dan die van RKC dan ben ik daar gewoon zeer tevreden over.

Het is een oefenwedstrijd waarin dingen zowel bij RKC als NAC geprobeerd worden. Daar zijn namelijk oefenwedstrijden voor. Tegen Alanyaspor mag je een beter team ingespeeld team hebben.

Maar nu? Hou op even.

24   14  
Seve B

Dus Ouwe Spionkop, met een volgens jouw matig / slecht team ben je de eerste helft tegen een eredivisionist die 9e is geworden vorig jaar, de eerste 45 minuten de betere. Heb je veel meer balbezit en creëer je veel meer kansen.

Door 2 domme fouten geef je tegen een eredivisionist, die vorig jaar 9e is geworden, 2 doelpunten cadeau.
Je verliest met 2-3 (tegen een ere.......) met een voorhoede die nergens op lijkt en in de 2e helft een B-elftal.

Ik heb gisteren een positief gevoel over gehouden aan wat NAC liet zien.
De nieuwe versterkingen komen wel.
Het wordt alleen maar beter dus.

Jammer voor de zeikers, mooi voor de juichers!

7   16  
Braze

RKC was veel beter en sneller in de omschakeling.
Bij persoonlijke duels kwammmeestal een RKCer als winnaar uit de bus.
Vond het overigens een vermakelijk potje, waarin de spelers ook zelf konden ervaren waaraan gewerkt moet worden

4   12  
Andre Vermeulen

@Jaap, de teller van verkochte seizoen kaarten staat per 19 juli op 13.630. Dit kun je op NAC.nl zien in de rubriek seizoen kaarten.

6   23  
Peter Maas is een baas

@Braze

Het klopt dat de omschakeling van RKC erg goed was. Hierdoor zijn ze ook 9de geworden.

Over de duels ben ik het niet echt eens. Leemans won de 1ste helft echt alle duels op het middenveld. Cuco en Jan hebben buiten de opbouwfouten wel Kramer volledig uit de wedstrijd gespeeld.

5   12  
fvf6

Oefenwedstrijden zijn e om dingen uit te proberen en te leren van dingen die niet goed gaan . Dus de uitslag wil niks zeggen . Boven dien is het elftal nog niet compleet . Ik heb goede hoop op dit seizoen zeker als NAC het niveau van na de winterstop weer weet te vinden.

13   18  
Sam

Troupee is transfervrij, zou een goede aanwinst zijn

13   17  
Andre Vermeulen

Troupee, goede leeftijd 25, goede lengte 1,81, rechtervleugel verdediger.Gespeeld bij Utrecht en Twente . Ik zou zeggen, probeer die te halen

4   17  
ZNDRT-FanaticZ

de enige conclusie die we kunnen trekken is dat gisteren een nuttige oefenpot is geweest en (nog) duidelijker is geworden waar aan gewerkt moet worden en waar evt nog versterkingen nodig zijn. Oftewel: het doel van oefenwedstrijden.

Fijn om te lezen/zien dat het middenveld van top-KKD-niveau is.
Aanvallend komt er nog wat bij en hebben we nog wat geblesseerden die terugkomen dus daarover heeft het ook geen zin om ons nu heel druk t emaken.
Verdedigend is wel een dingetje. Daar zullen de stukjes wel op hun plek moeten gaan vallen. Hopelijk zijn vdBergh en Martina snel op elkaar ingespeeld en gaat Kemper ook laten zien waarom we hem gehaald hebben. Komt voetballend momenteel nog veel te kort, maar kan ook bewijsdrang zijn. Té graag willen laten zien dat hij een bikkel is (NOAD heeeeeeuj) en daardoor vergeten te voetballen. Zou toch wel fijn zijn dat we na Vidmar, Mtiliga en Angelino eindelijk weer eens een held op de backpositie terugzien...

Ik hoop nog steeds dat er ook verdedigend iets bijkomt (RCV/RB) maar heb veel vertrouwen in PM en PH.

Op naar de Grote Markt!

10   19  
leeuw

Jongens jongens jongens, denken jullie dat onze Peter Maas en de scouts van jullie tips niet op de hoogte zijn?
Zij weten meer dan wij hoor, telkens die pushberichten over die is vrij en dat zou een goeie aanwinst zijn beïnvloeden de experts écht niet.

6   20  
De vlekkenverwijderaar

Zo is het en..... de beste stuurlui staan zoals gewoonlijk aan wal.

6   12  
Jf

Komisch om te lezen hoe de amateur trainers hun conclusie delen.
Nu al zeggen we gaan het halen of niet is zo prematuur.
Ik ben dit keer niet geweest maar hoor van degene die geweest zijn dat het vooral leuk voetbal was. Dus ja we gaan het zien en er valt nog weinig te zeggen.

13   11  
Bungh

Wat we al jaren missen is echt pure creativiteit en hele technisch begaafde spelers.. blijf het zeggen.

Janosek is rete goed en technisch, mee eens.
Welke buitenspeler na Lurling is nou echt een technisch verfijnde geweest? en zelfs die moest vooral beuken en af en toe creatief zijn.

Haye was creatief en technisch, is nooit vervangen.

Dit NAC moet gewoon 4-4-2 (ruit, dus GEEN buitenspelers) gaan spelen met Janosek als box to box 8 en een gigantisch creatieve 10. Geef hier maar eens geld aan uit. Met vd Sande en Omarsson daarvoor zit je prima. voeg daar nog 1 goede spits aan toe naast Boere als backup

12   23  
Ouwe Spionkop

In de krant Waalwijk
Ons
@RKCWAALWIJK heeft tijdens een probleemloze vriendschappelijke wedstrijd gewonnen met 2-3 van NAC Breda. RKC was op alle fronten beter en stond tot vlak voor tijd met 1-3 voor. Het kwaliteitsverschil met eerstedivisionist NAC met promotieaspiraties was groot.

6   22  
leeuw

Net als wij Ouwe Spionkop, beetje chauvinisme tóch?

10   18  
Tip

@Muzikant. Tsja. Wat ik schrijf is gewoon verifieerbaar hoor. Typisch dat jij aan een duim omlaag niet genoeg hebt maar ook negatief reageert. Overigens geen enkel probleem hoor. Ieder zijn mening en perceptie. Fijne dag nog.

4   11  
Adriaan

442 zou mooi zijn met het materiaal dat er nu
is

2   9  
Dun Diëe

Oké ik heb de wedstrijd niet gezien, maar het is toch nog veel te vroeg om conclusies te trekken. Voorin moet er nog wat bij ja, zeker nu er in de voorhoede lang geblesseerden zijn. Dat is iedereen wel duidelijk. Maar de transferperiode duurt nog lang. Voor de rest is het afwachten. Half september hebben we een beter beeld.

3   7  
Jaap

@andre vermeulen, dank voor de tip & update

3   7  
Bungh

442 zonder buitenspelers is in alles beter en zeker in ons geval qua selectie.

- Extra nummer 6/8 op middenveld voor gegenpressing & geen buitenspelers die dit niet kunnen brengen zoals gebleken

- 1 extra spits van kwaliteit is genoeg

- voor 433 heb je nog minstens 3 buitenspelers nodig (schaars en duur) Marijnissen en Kaied gaan je niet bij de eerste 2 krijgen

- 1 creatieve/technische 10 is genoeg en mag watkosten (Garbett/Janosek spelen op 8 en kunnen bij schorsing/blessure prima fungeren als 10)

- mogelijkheid om met Leemans/Janosek/Garbett en nog een 10 te spelen = je hoge kwaliteit aan middenvelders ook daadwerkelijk gebruiken

7   15  
De muzikant

tip: Als je mij adviseert om met een duimpje mijn mening kenbaar te maken zonder dit te verwoorden, doe dit dan zelf. Veel prettiger voor anderen.

9   15  
Recht door zee

Ooh Ooh Ooh die kaied ik kon wel janken zo veel kansen gemist door zijn egoïstisch voetbal spel de spit stond een paar keer goed vrij om door te lopen en te scoren en speelt hem de bal niet door maar gaat op eigen avontuur en totaal geen overzicht of gevoel van team spel bij deze jongen echt jammer veel bal verlies rare onnodige acties die op niets eindigen had hoge verwachtingen van deze jongen maar helaas zeer zeer zeer teleur stellend als het aan mij zou liggen per direct vertrekken …..en het middenveld deed het uitstekend en ja we hebben een paar steken laten vallen achterin maar dat is omdat ze elkaar nog moeten begrijpen en voorin tja zoals ik al zijn die enige die aan het werk was en druk aan het zetten was was de parel van het zuiden Mostapha Rashed in de voorhoede maar helaas werd hij weinig aangespeeld waardoor hij niet echt tot ze recht kon komen om te scoren maar in deze jongen zit vuur 🔥 echte vechtlust heerlijk om naar te kijken 👀 dus mooie aanwinst voor de 1e elftal en voor onze mooie Nac !!!!

7   14  
Charpie

@ Rechtdoorzee;

Ik moet bijna aan de zuurstof als ik jouw posting achter elkaar lees :-)

6   12  
Hart voor de Club

100% mee eens ik zou het niet beter kunnen verwoorden ( recht door zee )

👍🏻

0   17  
the fly

Heerlijk,

Eindelijk geen geruzie met flieger deze keer.

10   16  
Tip

@Muzikant. “ Veel prettiger voor anderen”. Op basis waarvan kun jij voor anderen spreken in deze ?

12   17  
de muzikant

Tip, als er iemand spreekt voor anderen dan ben jij het wel. Zeker op dat altijd weer pedante toontje van je.

2   11  
Rolf

Gaat NAC nog geld beuren van de transfer van Bjorn Hardley,naar FC Utrecht ?

5   11  
Belgische Naccer

Verdedigend en op het middenveld is er wat verbeterd. Maar de achilleshiel van vorig seizoen, wat ook b.v. in de wedstrijd tegen EMMEN pijnlijk duidelijk naar voren kwam... Geen enkel gevaar voorin!

En van der Sande gaat dat verschil ook niet maken. Boere heeft nog niets laten zien, en Omarsson en De Rooij zijn niet fit. Kortom...er zullen nog 3 aanvallers gehaald moeten worden, die er meteen staan...

Dat zal niet gemakkelijk zijn. We hebben goals nodig. En die staan gewoon nog steeds niet op het veld.

Dus Peter Maas, so far so good, maar je bent er nog niet hoor! Er staat nog geen elftal dat bij de eerste 2 kan eindigen.

3   10  
Adriaan

Belgische nac cer
De Rooij speelt niet meer bij nac sinds 1 juli...

0   3  
De leste

Ze hebben er zin in 2-0

0   0  
RBMatt

Hup NAC!

Laad alle berichten na dit bericht in