Razendsnelle hattrick bij NAC O-18, Tavares Mojica trefzeker voor de O-21

Thiestemberg

Al met al een prima weekend voor de NAC-jeugdopleiding. Buiten de O-21 die hard onderuitgingen tegen de jeugd van Heracles/FC Twente, werden er degelijke resultaten geboekt. Met als mooiste uitslag van het weekend de O-15 die een knappe overwinning op Feyenoord boekte.

We beginnen met de O-21, de ploeg van Molenaar begon uitstekend aan de competitie door de eerste twee wedstrijden te winnen. De tegenstander van afgelopen weekend was daarentegen nog zonder punten. Toch wisten de Tukkers de wedstrijd naar zich toe te trekken. Goals van spits Ozcan Yasar en buitenspeler Quincy Tavares Mojica konden niet voorkomen dat NAC onderuit ging met 5-2.

Een leeftijdscategorie naar beneden wist NAC O-18 wél te winnen van de FC Twente/Heracles academie. Thuis op sportpark Heksenwiel kende de mannen van Molhoek een vliegende start en dat gold met name voor Ezechiel Banzuzi. De pas zestienjarige aanvaller scoorde binnen de eerste acht minuten een hattrick. Kort daarna in de twaalfde minuut scoorde Hempelmann-Perez de 4-0. Kort na rust kreeg doelman Jordan Silva nog twee tegengoals te verwerken, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

We sluiten deze week af met misschien wel het knapste resultaat. NAC O-15 wist na een verliesbeurt en een gelijkspel haar eerste overwinning te pakken in de sterke Divisie 1. Thuis werd er met 4-2 gewonnen van Feyenoord. Daarmee komt de ploeg nu op vier punten in de competitie. Youssef Amghar nam de eerste twee goals voor zijn rekening, waarna NAC ging rusten met een 2-2 gelijke stand. Rida Rached bracht NAC na rust op voorsprong. Uiteindelijk was het voormalig Bayern München speler Wis Gerard Geert Cheo Treffers die de overwinning veiligstelde door de 4-2 te scoren. Volgende week wacht een uitwedstrijd met de nog puntloze hekkensluiter PSV.