Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #88

Das Phantom

Tijd voor aflevering 88 van Een Tikkie naar ’t Zuiden. Deze week bespreken wij de nederlaag tegen FC Emmen en de daarmee dramatische zeventiende plek op de ranglijst. Is het reden tot paniek of zijn er goede excuses voor de huidige situatie? Verder blikken we vooruit op de wedstrijd tegen FC Eindhoven en bespreken we het laatste ex-NAC-nieuws.

NAC – FC Emmen
NAC verloor vrijdagavond met 1-2 van FC Emmen. Veel spelers gaven niet thuis en uitblinker Thom Haye sprak zijn ploeggenoten na afloop toe. Hoe keken de heren in de studio naar de wedstrijd en wat is er aan de hand met de sfeer op de B-Side?

Zeventiende plek
NAC staat inmiddels op de zeventiende plek op de ranglijst. Hoewel er genoeg redenen aan te wijzen zijn voor de huidige plaats, moet de situatie niet te lang voortduren. Wat is de oorzaak en wie is de schuldige voor de huidige stand?

Ex-NAC
Een bomvolle rubriek met veel doelpunten voor spitsen, een trainer die zijn vijfde club gaat trainen in nog geen twee jaar tijd en een dik negatief record voor een andere oud-NAC-aanvaller.

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #88
Bron:
B-Side Rats
20 Reacties
36   7  
NAC4Ever

Dat van de sfeer op de B-Side had ik eerlijk gezegd niet door. Zeker de laatste twee wedstrijden vond ik de sfeer goed. Bijvoorbeeld afgelopen vrijdag had ik het idee dat we met z'n alle achter de spelers gingen staan wanneer je het gevoel kreeg dat ze ons nodig hadden.
Dat van de irritatie over het bier heb ik gemist.

Maar ik mis het ook de spelers tijdens de warming-up toe te zingen en heb al een paar jaar het idee dat ik niet de enige ben.

14   3  
Henri

ADO Den Haag heeft zeker nu erg veel overeenkomsten met NAC. De club staat net als NAC te koop, zelfs al veel langer dan NAC. De bestuurlijke en organisatorische puinhoop. Conflicten van supportersgroeperingen met bestuurders. Ze hebben ook geen cent te makken. Het elftal bestaat uit een grote groep merendeels jonge en onervaren spelers met een enkele routinier (Verheydt). Ze hadden tot op heden ook zeker geen gemakkelijk programma met NAC en Volendam uit, thuis tegen Emmen en Jong Ajax. Maar als ik dan naar het puntentotaal kijk en de positie op de ranglijst dan zie ik toch wel een enorm verschil met NAC. Vraag waar kan dat verschil, met juist al deze overeenkomsten aan liggen?

6   21  
Johnny1912

Henri

Het enige wat we niet gemeen hebben is dat Ado wel punten pakt.

3   43  
Johnny1912

Ik gok dat het aan de trainer ligt.

Maar helaas denk ik dat ik dan te negatief ben volgens velen Henri.

Ik drukte weer perongeluk te snel op verzenden!

9   3  
Becherovka

NAC zit in de hoek waar de klappen vallen. Verschillende kansen worden niet gemaakt, punten blijven achter. Dan gaat het mis.

Wat me opvalt is dat de jongens in het veld niet altijd de instructies van de trainer opvolgen. Denk aan het druk zetten of niet de lange bal spelen.

De verdediging is de zwakke plek van NAC en dit trekt alles onderuit. Geen opbouw, geen slot op de deur. Zo is het lastig voetballen.

36   7  
NAC4Ever

Dat van de sfeer op de B-Side had ik eerlijk gezegd niet door. Zeker de laatste twee wedstrijden vond ik de sfeer goed. Bijvoorbeeld afgelopen vrijdag had ik het idee dat we met z'n alle achter de spelers gingen staan wanneer je het gevoel kreeg dat ze ons nodig hadden.
Dat van de irritatie over het bier heb ik gemist.

Maar ik mis het ook de spelers tijdens de warming-up toe te zingen en heb al een paar jaar het idee dat ik niet de enige ben.

23   4  
Noord Mokumse NAC'er

Prima aflevering weer.

Bier is om te drinken en niet om bij iemand in z'n nek te gieten.

Hoewel ik wel moet zeggen; probeer maar eens te juichen met 2 halve liters in je poten.

Wat mij vooral opvalt is de gelatenheid, de berusting. Iedereen kijkt uit naar 't moment van overname volgens mij.

16   1  
Naccertt

Ik vind je niet direct negatief als jouw mening is dat de trainer ongeschikt is Johnny.
Echter moeten we ons wel realiseren dat de keuze voor deze trainer niet 1 is uit luxe. Het bedrijf NAC staat te koop en daardoor worden er geen grote investeringen gedaan.

Ik hoor en lees dan liever positief, kritisch en opbouwende comments ipv van negatieve zeikreacties. De supporters zijn het mooiste aan deze club laten we dat zo houden.

14   19  
Oosterhout3

De 0-1 viel... omdat...

1. Seuntjes zijn man verlaat en naar voren stapt richting keeper.
2. Mashart stapt naar voren om 3 spelers buitenspel te zetten, ware het niet dat rosler 3 meter! Achter de laatste lijn staat....

Onderlinge sfeer is ook op vakg aan het verstoren....
Er gaat ook op g wat geschuif plaats vinden vanwege de sfeer.

Nac met de oudere spelers(ligeon, malone, bakker, antonia en bilate) kunnen het niet belopen....

Ik ben van mening dat de jonge spelers het beter deden& ook dat de oudere spelers dus eerst fit worden door invalbeurten!

Kosia is even goed als bilate
Azzagari beter dan malone
Kestens beter dan antonia
Vanacker even goed als ligeon

18   5  
Tip

Uiteraard mag je kritiek hebben. Bij de Graaf vind ik wel dat je een aantal zaken in je achterhoofd moet houden. In de eerste plaats is hij onervaren en dan begint men snel aan je te twijfelen. Maar onervaren hoeft geen probleem te zijn. Nummer 2. Iedere trainer is afhankelijk van de kwaliteit van zijn selectie. De derde is dat de Graaf door het ontslag van Steijn zich gedwongen voelt aanvallend te spelen, maar daar moet je de spelers voor hebben. Als laatste , dus 4, men begint bij NAC nogal snel om het hoofd van de trainer te schreeuwen en dat zal toch een keer moeten stoppen. Het levert niets op , kost bergen geld waar je spelers voor kunt halen , je zakt steeds verder af. Je krijgt alleen maar onrust en geen continuïteit.

18   2  
Traaise Rat

Voorheen werd iedere basisspeler één voor één toegezonden wanneer ze bezig waren met de warming-up.

Iemand enig idee waarom dit niet meer gedaan wordt?

Vind het persoonlijk jammer dat we dit niet meer doen. Lijkt mij toch dat je als speler hierdoor extra verbinding voelt met het publiek waardoor je misschien net die een - twee procent extra kunt geven tijdens een wedstrijd waardoor je wedstrijden wellicht met NOAD over de streep kunt trekken. Al zijn het maar 3 extra punten per jaar..

18   4  
Breetjeda

Ik ben altijd heel trots geweest op het feit dat ik nac supporter ben.
We krijgen al jaren het stadion gevuld met kutvoetbal.
We hebben leuke liedjes en ludieke acties.

Maar ik voel het de laatste tijd omslaan in de verkeerde richting.
We komen niet veel verder dan bestaande liedjes niet origineel stelen en het zingen dat de scheids zijn moeder een hoer is.

En ik snap dat het kut is als mensen bier in het publiek gooien, maar dat ik dan zo’n 30 man direct agressief worden op één man die bier zou hebben gegooid (uit frustratie).

Ik voel mij hier heel ongemakkelijk bij en ben steeds minder trots op het nac supporter zijn.

Laten we gewoon terug gaan naar het ongepaste positivisme wat er altijd is geweest en deze frustratie en agressie achter ons laten zodat iedereen het bij thuis en uitwedstrijden weer leuk kan vinden.

30   2  
Wanny

Als zoveel mensen willen dat de spelers 1 voor 1 toegezongen worden, dan begin je er toch gewoon mee?

31   7  
Tip

"Sfeer" is een wisselwerking tussen wat op het veld te zien is en de tribunes. Sfeer kun je niet afdwingen of forceren of afspreken. Sfeer ontstaat spontaan. Als de vlam in de pan slaat op het veld gebeurt dat nog forser op de tribunes. En veel publiek trek je uiteindelijk door goeie resultaten.

21   2  
Dos

Tip

Volledig eens met jouw posts. De sfeer is overigens naar mijn mening niet eens zo verkeerd, zeker als je kijkt naar de prestaties op het veld.
Het is en blijft een wisselwerking. Altijd zo geweest en zo werkt het ook bij clubs als Liverpool en Celtic om maar een paar fanatieke aanhangers te noemen.
Sfeer is niet te koop en sfeer kan je ook niet regisseren, het ontstaat spontaan en in mijn beleving gebeurt dit iedere wedstrijd nog steeds.16   1  
Ivo

Je kan het toch nooit voor iedereen goed doen.

Sommigen houden meer van grappige supportersacties, anderen balen dan weer omdat het zogenaamde "rauwe randje" er af is.

Daarom hebben we ook een B-side, een Vak G en een F7. Ieder zijn ding.

En ja, het publiek verandert, wordt jonger, en heeft andere interesses. Onbegrijpelijke liedjes over dat we papegaaien eten, daar moet je toen bij geweest zijn, dat is nu toch bijna niet meer uit te leggen.

7   0  
normaal

Ik denk dat nu alles gezegd is over de Aandeelhouders, het Bestuur, de Trainers, de Spelers en de Supporters. Meer van hetzelfde zorgt altijd voor irritatie. Het is nu aan iedereen om zijn verantwoordelijkheden te pakken en dat te doen wat nodig is om het tij te keren.

3   2  
Falco

Hier komen we niet op korte termijn uit. We hebben een selectie voor het rechter rijtje. Spelers als Seuntjes en Antonia zijn achterhaalt en allang gepasseerd door de jongere generatie. Jammer dat onze jongere generatie geen talent kent.
Accepteer deze situatie en en de sfeer komt vanzelf terug

3   1  
Scheppioni

@ Henri
Het resultaat valt nog tegen, vorig seizoen viel het met veel geluk vaak goed, maar dit NAC gaat uiteindelijk eerder lonen en vergeet ook niet dat de selectie veel smaller is dan vorig seizoen ! Ik heb nu wel al meer genoten .....hopelijk volgen de punten spoedig !

5   2  
NAC-till-i-die

Sfeer komt alleen vanuit een wisselwerking? Je kan het niet afspreken?
Ik vind dit echt onzin. Ook als je in slaap valt door het slechte voetbal kan je zingen en aanmoedigen. Daar hebben wij geen capo of megafoon voor nodig maar wel een massale menigte die z’n stem schoor schreeuwt.

5   4  
Noad1976

Mashart is gewoon een koekebakker. Kun je nog eindeloos ouwehoeren maar die jongen komt zwaar tekort.

Laad alle berichten na dit bericht in