Wij gaan niet opzij

Reactiemogelijkheid wordt uitgeschakeld onder berichten over corona

F8Hipster

De reactiemogelijkheid onder berichten, die direct over corona gaan, wordt per direct uitgeschakeld. We hebben hiertoe besloten, omdat discussies over dit onderwerp de afgelopen tijd telkens ontspoorden.

Het spreekt voor zich dat corona (en alles wat daarmee samenhangt) op dit moment een belangrijk thema is in onze maatschappij. NAC-supporters zijn net mensen en dus is het niet gek dat de uiteenlopende meningen over dit onderwerp meegenomen worden naar de reactiemogelijkheid op deze site. Aangezien NAC nogal zwaar getroffen is door het virus, snappen wij ook goed dat de emoties daarbij nogal eens hoog oplopen. 

De afgelopen periode hebben we geprobeerd de discussies open te laten en waar nodig met modereren links en rechts de scherpe kantjes eraf te halen. We hadden de hoop dat een eerdere oproep, waarin we vroegen het over voetbal te hebben en alle wetenschappelijke én quasiwetenschappelijke verhandelingen achterwege te laten, voldoende zou zijn om het voor ons beheersbaar te houden.  

Dat blijkt een misvatting. Het is voor ons op dit moment niet te doen. Discussies over corona ontsporen doorlopend en ontaarden steevast in over en weer moddergooien. Aangezien onze oproep bij een deel van de bezoekers aan dovemansoren bleek gericht, een aantal mensen dus niet bereid is zich fatsoenlijk te gedragen én wij het op dit moment niet voor elkaar krijgen om 24/7 alles te monitoren, hebben we besloten de reactiemogelijkheid onder berichten, die direct over corona gaan, dicht te gooien. Daarnaast gaan we de komende periode strikter handhaven onder de andere berichten.

Omdat corona nog altijd een grote, directe invloed op alles bij NAC heeft, snappen we dat jullie graag je zorgen en frustraties kwijt willen. Daar blijft natuurlijk ruimte voor. Het moet in de reacties alleen wel écht over voetbal gaan. Zodra de discussie breder wordt getrokken dan alleen de situatie bij NAC, er een (pseudo)wetenschappelijke discussie ontstaat of de reacties weer gebruikt worden om andere bezoekers zwart te maken, delen we direct en zonder mogelijkheid tot discussie een ban voor een periode van minimaal drie maanden uit. 

Het moge duidelijk zijn dat wij eigenlijk helemaal geen zin hebben in deze maatregelen. We bieden graag aan zoveel mogelijk mensen een open platform waar iedereen vrij met elkaar in discussie kan, maar dat is op dit moment simpelweg niet vol te houden. We hopen dat het trekken van deze grens op zichzelf voldoende effect sorteert en dat de sfeer in de reacties vanzelf wat relaxter wordt. Alles is op dit moment namelijk al kut genoeg. Laten we het hier dan in ieder geval een beetje leuk voor elkaar maken.

Bron:
B-Side Rats
31 Reacties
119   7  
Henkie

Top! Die discussie hoort op andere platforms thuis.

38   9  
Gilles de la croquette

Goedzo heren, slim besluit. Zo kan deze site weer gaan werken aan een gezonde fanbase.

45   8  
Geeltje

Steun voor deze beslissing, net als voor al het top werk dat jullie doen. Dank voor jullie inzet!

119   7  
Henkie

Top! Die discussie hoort op andere platforms thuis.

33   0  
bijtwijfelc

'Alles is op dit moment namelijk al kut genoeg. Laten we het hier dan in ieder geval een beetje leuk voor elkaar maken.'

Ik vind dat echt een uitstekende samenvatting. Dank voor het harde werk, laten we er het beste van maken. Fuck corona, hup NAC!

20   48  
RaraNAC

Komt dit door 5G? 😂

7   9  
Theoden King

Helaas geheel in de tijdgeest...

12   2  
Michiel

Prima beslissing! Die discussies zijn erg vermoeiend en zie je helaas al vaak genoeg op social media voorbijkomen. Vaak ontaardt het in onderling moddergooien waar niemand wijzer van wordt. Laat het vooral lekker over voetbal gaan op Bsiderats. Hup NAC!

9   2  
Bredafun

RESPECT! 👍🏼

10   3  
PietP

Heel blij met deze beslissing.

Het valt te prijzen dat jullie het toch geprobeerd hebben met moderatie en niet gelijk dicht hebben gegooid na het eerste ramptopic, ookal vroegen velen (waaronder ik) om het toen al dicht te gooien.

Dankjewel voor de inzet allemaal!

9   14  
naxioma

Mogen we het nog wel over Corona bier hebben?

17   4  
RNL

Moet de reactiemogelijkheid hier dan ook niet uit? ;-)

8   2  
Sanseveria

Jammer, maar begrijpelijk. We delen allemaal dezelfde liefde en passie: NAC. Laten we elkaar hier daarin vinden in plaats van eventuele verschillen op een ander onderwerp op te zoeken!

10   3  
Karbonkel

Prima beslissing! Ik heb beste vrienden met elkaar op de vuist zien gaan door een covid discussie. Lekker bij voetbal houden hier. HUP NAC!!

4   5  
Ibio

Prima!

5   5  
SjorsNAC

Goed besluit!

6   19  
Boxer

Ik vond Corona toch al niks, geef mij maar Amstel

12   4  
Misterbean

Ik snap dat je geen moddergooien wilt, maar dat mensen zich niet (willen) gedragen op deze site ligt toch echt niet aan dit onderwerp waar we nu niet meer over mogen schrijven. Dat is een beetje hetzelfde als zeggen dat hooliganisme door voetbal ontstaat. Het is alleen maar het voertuig wat laat zien wat er al is......, namelijk het onvermogen van sommigen om iemand anders respectvol een andere mening te laten hebben :-). Als je alle disrepectvolle mensen een ban zou geven, zou er ook al een heel groot deel opgelost zijn......

25   5  
Los Pollos Hermanos

Lange Frans is het hier niet mee eens.

10   9  
scheppioni

Eens BSR !!!
Het verhaal van Immers gaat met kouwe rillingen gepaard.....
Sterkte ieder ..... een goede gezondheid !

3   4  
steven73

gek dat we nu dan kunnen reageren.???? hahaha

5   5  
Peter13

Volgens NOS.nl speelt NAC in de ere:

"Inmiddels zijn er al uitbraken van coronabesmettingen geweest bij AZ, Ajax, NAC Breda, RKC Waalwijk en ADO Den Haag in de eredivisie. In de eerste divisie zijn diverse duels uitgesteld wegens plotselinge besmettingen. Er is bijna geen club meer die niet met het virus te maken heeft gehad."

4   1  
geelzwartwit

Goed standpunt!
Op dat onderwerp puur berichtgeving doen.
Een discussie erover helpt ook niets.
Goeie actie It's for NAC!

3   2  
PatjeR

Prima! Blij mee. Het moet hier over voetbal gaan en niet anders.

3   2  
NAC4Ever

Prima, kom hier voor NAC en voetbal.

0   0  
Maikolg

Verstandig!

0   14  
ome cor

Beetje jammer dit.
We mogen het wel oneens zijn over Kali, de aandeelhouders, afgelopen wedstrijd, de opstelling, de instelling, de trainingsintensiteit, mede suporters van een ander vak etc. etc. maar owee als het ergens anders over gaat...

Hou me ten goede, ik ben geen ontkenner, complotdenker, overigens ook geen meelopend mak schaap. Maar als er hier bepaald wordt waar wel over gesproken mag worden en waar niet over dan krijgt het hier een eng tintje.

2   0  
NAC4Ever

@Ome Cor
Het gaat hier om een fansite over NAC.

1   7  
jimcp

Volg de Führer.

0   7  
ome cor

@NAC4EVER
Dus mag je alleen praten over hoe slecht de laatste wedstrijden zijn, maar niet over de oorzaak ( corona) ?
Dit is een fansite inderdaad, toch geen bananenrepubliek ?

2   0  
vakkie-G(ek)

Is allemaal de schuld van Schollen....

0   0  
NAC4Ever

@OME COR
Dan kan het wat betreft corona ook bij NAC/voetbal gehouden worden.

Laad alle berichten na dit bericht in