Overal waar we komen

Resterend programma tot winterstop

Italo

Optimisten zullen stellen dat NAC dankzij de twee zeges vorige week de achtervolging op de bovenste plaatsen is gestart. Pessimisten (of realisten, zo u wilt) zullen vooral vraagtekens zetten bij het spel van de ploeg en hebben minder vertrouwen. Hoe dan ook: NAC heeft voor de winterstop nog drie duels om de zegereeks een goed vervolg te geven en de aansluiting met de top te hervinden.

Zowel in het duel met Jong PSV als met MVV waren er fases in de wedstrijd dat het initiatief bij de tegenpartij lag. In beide duels moest doelman Olij enkele keren redding brengen om een gelijkmaker te voorkomen. Aan het eind van de rit zijn het echter de punten die tellen, en die werden eindelijk weer behaald.

Aanstaande vrijdag hoopt NAC deze zegereeks een vervolg te geven op bezoek bij SC Telstar. Aansluitend treft de ploeg in eigen huis nog FC Den Bosch en FC Dordrecht. Op papier zijn dit duels waarin het één en ander mogelijk zou moeten zijn. Wil NAC na de winterstop nog wat hebben om voor te spelen, zal het puntentotaal in de komende drie duels een flinke boost moeten krijgen.

Competitieprogramma:

6/12: SC Telstar - NAC

13/12: NAC - FC Den Bosch

21/12: NAC - FC Dordrecht

Hoeveel punten pakt NAC nog voor de winterstop?
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
20 Reacties
30    
drsMarcellus

Je moet als NAC zijnde voor de volle 9 punten gaan. Met minder mag je eigenlijk niet tevreden zijn. Ik heb echter op 6 a 7 punten gestemd omdat ik denk dat NAC vrijdag tegen Telstar wel eens een zware kluif kan hebben.

15    
BATI

Of je na de winterstop meedoet hangt vooral af van de aankopen in de winterstop. Zonder scorende spits en middenvelder ben je in februari echt klaar. En dan kan je gaan aftellen tot aan de nacompetitie waar de vorm van de dag de graadmeter is.

14    
Ouwe Spionkop

Tot de winterstop proberen zoveel mogelijk punten te halen. Maakt niet uit met wat voor voetbal.
In de winterstop komen onze Spanjaarden er weer bij en dat scheelt alles.
Een ervaren speler aantrekken in de winterstop en vol op promotiejacht gaan!

13    
Barry

Cambuur gaat nog wel een dip krijgen. Daar zit nu gewoon alles mee en die hebben nog weinig blessures gehad. Zowel NAC als de Graafschap zijn hun aanvoerder een flinke poos kwijt (geweest) en treffen het tot nu toe niet met de tegenstand van de eredivisie ploegen. Het AZ wat NAC en de Graafschap trof was stukken sterk dan het AZ wat vrijdag tegen Cambuur speelde. Zij mogen binnenkort in de CL week weer tegen jong Ajax, dus reken er maar op dat ook die dan weer een stuk minder zijn. Als we van de achterstand op beide ploegen nog 2 puntjes kunnen afsnoepen voor de winterstop mogen we niet klagen. Wat hier al geopperd wordt; haal een centrale middenvelder en een spits die je echt beter maken en je doet weer volop mee na de winterstop. En dan niet op de laatste dag van de transfermarkt want je krijgt meteen een akelig programma voor de kiezen.

12    
[email protected]©

Of je na de winterstop meedoet hangt vooral af of je de komende weken negen punten haalt.

2    
sjef de gevulde koek

Komende vrijdag zal weer een zware klus worden. Heb nog wel hoop maar idd er moet iets gaan gebeuren in de winterstop als het kan doelpunten maarja ga die maar eens kopen.

-7    
Otjes

Ik blijf erbij dat het balans uit het elftal is doordat Dogan is gaan spelen en ondermaats presteert.

Met Stokkers en Sidney zag je vorige wedstrijd gelijk ruimte ontstaan.

We missen een echte 10 (een kerel) op het middenveld die met tempo wisselingen en pasen, het elftal op sleeptouw neemt.

Het is jammer dat Dogan niet op deze positie uit de verf koment met Stokkers en Sidney ervoor.

3    
Moekes mooiste

Dogan is nog erg wisselvallig maar ik heb vertrouwen in hem. Hij komt net uit een slechte periode met blessures dus hij zal zeker nog een stuk beter worden dan hoe hij nu speelt. Hup nac

-2    
Optimist

NAC heeft nu het geluk dat de Graafschap in het begin had (die hadden zonder penalty kado niet van Cambuur gewonnen).
Olij heeft een engeltje op de lat, wat ie natuurlijk ook afdwingt.
En we hoeven voorlopig niet meer tegen Siemen Mulder te spelen.

Misschien komen we voetballend nog tekort maar dat wordt gecompenseerd met een uitstekende mentaliteit.
Zo onrealistisch lijkt het me daarom niet dat we ten minste 7 en hopelijk 9 punten halen in de komende 3 wedstrijden.

0    
Mo

Doelpunten kopen/ halen bij City!!!!!

-8    
Wolfmanjack

Na de winterstop alle sterke ploegen uit. Het is nu al voorbij.

5    
Roan

@Wolfmanjack

Als ons NAC zich niet versterkt met een goede spits, heb je gelijk! En dat gaat ons NAC dan meer pegels kosten, dan het binnenhengelen van die spits.
Zo dom zullen die aandeelhouders toch niet zijn......

-2    
Adnac

Zoals een groot trainer (die door iedereen werd uitgelachen) ooit zei: it aint't over till it's over.
Hup NAC

1    
Buurman

Eerst maar eens zien te winnen bij Telstar. Wordt heel moeilijk. Versterking in de winterstop is noodzaak. Maar alleen doen als het echt een heel goede speler is. Ben benieuwd of Dogan van toegevoegde waarde wordt komende weken. Hij moet veel beter kunnen. Blessures van onze Spaanse vrienden duren wel erg lang. Hebben ook nog paar weken nodig om wedstrijdritme op te doen.

2    
SjorsNAC

Als iedereen achterin weer fit is staat het daar goed, als je nog een kans wilt hebben moet er een scorende spits bij, echte goalgetter. Daar ontbreek het gewoon aan, te weinig kansen. Het zal lastig worden maar de 2e plek is misschien nog haalbaar.

11    
Ivo

Monsalve traint alweer mee, die moet vanaf januari of misschien al eerder weer mee kunnen doen. Noblejas weet ik niet, maar ik hoop hetzelfde.

Met Noblejas op linksback en Monsalve op rechtsback kan je met veel meer dreiging vooruit voetballen. Deze gasten hebben nog maar een paar wedstrijden gespeeld en waren daarin echt wel de sterkhouders.

Noblejas speelde 50 wedstrijden voor Real Madrid B, Monsalve bij Atletico B, Riera voor Barcelona O19. De klasse druipt van deze gasten af. Riera is nu de enige die speelt, maar dat is zo'n eindbaas achterin. Misschien wel de beste verdediger van de KKD.

Ik hoop echt dat ze nog een tijdje bij ons blijven. Zodra ze alle 3 fit zijn wordt het genieten.

7    
Peter

Het scorend vermogen is toch wel een groot probleem:

Is nl veeeeel te laag!

0    
Ben

Ook de gemiddelde wedstrijdscore per speler moet omhoog: MINSTENS een 7!
Teveel spelers duiken daar flink onder. Dit betekent doorselecteren!!!

Het eisenpakket moet omhoog. De technische staf zet veel te laag in als veel spelers daar iedere wedstrijd flink onderduiken!
Dat mag NIET geaccepteerd worden!

-1    
Wallie

Volgend jaar uit naar alle kwade tegenstanders zoals Cambuur, NEC, de Graafschap ect. Heb er een kwaad hoofd in. Gaat hem denk ik niet worden.

1    
BredaParel

Vergeet niet dat Telstar best een stugge ploeg is. Geldt ook voor Den Bosch. Je kunt er ook zomaar gelijk spelen of verliezen, omdat ze zichzelf ingraven.

Maar pak je 9 punten, ga je de winterstop in met een plaats in de top 3!

Laad alle berichten na dit bericht in