Wij gaan niet opzij

Richting TOP Oss moet NAC er staan volgens sterkhouder Haye

BsideBart

Na een wervelende bekeravond moet de knop om voor NAC. Met sterkhouder Thom Haye blikken we vooruit op het treffen met TOP Oss. De middenvelder kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen de Ossenaren die morgen om 20:00 uur zal beginnen.

Waar Haye tegen VVV nog uit voorzorg op de bank plaats nam lijkt hij nu fit om weer te starten tegen TOP Oss. "Gewoon veel spanning op de spieren maar redelijk goed uitgekomen." vertelt Haye. Met drie wedstrijden in acht dagen heeft NAC een druk programma. Toch zou dit drukke programma volgens de middenvelder niet perse een nadeel hoeven zijn. "Het is natuurlijk fysiek wel zwaar maar aan de andere kant kan het denk ik ook wel een boost geven die deze groep misschien ook nog wel kon gebruiken. Ik denk dat het enige wat belangrijk is naar komend weekend, is dat we door de weeks echt in de euforie zaten. Het is nu wel echt belangrijk dat zaterdag weer een wedstrijd opzich is en dat je zorgt dat je er staat en goed in de wedstrijd komt. Dat is nog wel eens gevaarlijk na zo'n midweekse wedstrijd." waarschuwt Haye.

Over de tegenstander is Haye ook duidelijk. "Oss heeft laten zien dat ze het thuis, ook tegen ploegen die meer bovenin staan, altijd lastig kunnen maken en dat het sowieso een moeilijke pot is. Dus wat dat betreft is het wel belangrijk dat die knop in die zin ook weer om is. Wij zijn überhaupt ook niet in de positie om ergens makkelijk over te denken dus dat zullen we ook zeker niet doen."

Met de komende periode voor de boeg zou NAC op papier tegen mindere ploegen uit de KKD spelen. NAC treft in zeven wedstrijden de onderste zes ploegen van de competitie. Toch nuanceert Haye dit enigzins. "Het belangrijkste is dat we in ons spel degelijker worden en daarin ook stappen maken. Het is ook gevaarlijk om te denken, als je kijkt naar die ploegen, dat onderschatting makkelijk om de hoek komt kijken. Nogmaals zijn wij niet in die positie, tegen wie we ook spelen we zullen alles hetzelfde benaderen. Als we in de basis gewoon doen wat we de laatste weken doen, dan moet het niet uitmaken wie er tegenover ons staat maar dan halen we gewoon goede resultaten." benadrukt Haye.

De laatste weken lijkt alles wat vaker de geel-zwarte kant op te vallen. Ondanks dat blijft Haye kritisch. "Er zaten ook wel één/twee wedstrijden bij die gewoon slecht waren van onze kant, alleen ook wedstrijden waarin het tegen zat. Dat is een paar keer nu ook onze kant op gevallen. Alleen ik heb nu wel het gevoel dat het te maken heeft met het feit dat we iets volwassener spelen, en we nog steeds wel het initiatief proberen op te leggen bij een tegenstander maar iets gecontroleerder. De laatste weken staat het ook achterin best stabiel wat ervoor zorgt dat we daar meer ademruimte hebben. Dat maakt het allemaal iets makkelijker. Er zijn meerdere dingen die daarvoor zorgen." besluit de middenvelder.

Bron:
B-Side Rats
39 Reacties
77   1  
Heksenketel

Hij groeit als speler, maar nog meer als leider in het veld. Heeft ook nog eens een fijne interactie met het publiek. Gaan we nog veel plezier aan beleven!

41   6  
Scheppioni

Leidt ons naar een mooie winst meester Haye !!!💛🖤💪

37   1  
Ons NAC

El Professor🔥🔥

77   1  
Heksenketel

Hij groeit als speler, maar nog meer als leider in het veld. Heeft ook nog eens een fijne interactie met het publiek. Gaan we nog veel plezier aan beleven!

45   1  
Molenschot Loco

HAYE...en speler waarvoor je naar het stadion komt!!

12   1  
F1

Morgen niet op tv ?

Filmen van uitvak ?

7   2  
Hugo

Ik vraag het me ook af, morgen beelden via espn?

21   2  
Scheids!

Ik mag hopen dat nu zo onderhand ook andere sterkhouders gaan opstaan, behalve Tom Nick en Ralf!
Het word tijd dat de Rooij de schroom en angst van zich af gaat gooien en laat zien wat ie eigenlijk goed kan!
Zo trek je elkaar naar een hoger niveau, zodat je daar komt te staan waar je thuis hoort! Links bovenin!

11   1  
Dbare

Winst morgen kan er voor zorgen dat we linkerrij binnen komen, dus come on!!!

13   8  
Tip

Die onderste ploegen zijn net zo lastig. Haye doet het geweldig. Pracht voetballer en nu nog scoren ook. Gewoon winnen in Oss en op naar de linkerrij.

2   7  
Smegmaatsen

Ik hoop dat hij echt pijnvrij is, had hem zelf liever op de bank gehouden dinsdag. De wedstrijd was geweldig, en hij liet opnieuw zien dat hij veruit de beste speler ban de kkd is, maar met de competitie in het vooruitzicht en de in inhaalslag die we nog moeten maken hadden ze het risico beter niet kunnen nemen. Hij is simpelweg veel te belangrijk voor dit elftal.

5   12  
Cees-2

Goed bedoelt van Haye dit verhaaltje, dat opnieuw! De feiten, nog geen enkele winst op vreemde bodem. Dus laat het "eerst" maar eens zien, of maak het "eerst" maar eens waar. Praat dan pas, wel voorzichtig, maar vooruit dan heb je wel enigszins recht van spreken. De opendeur intrappende verhaaltjes, die kennen we inmiddels tot vervelens toe. Ps.: Geweldige Haye tegen VVV.

9   5  
Dreman

Ff off topic.

Benieuwd wat de KNVB gaat doen na de waarscuwing mbt voetbalgeweld en incidenten na gisteren helemaal uit de handgelopen derby MVV Roda.
Straks mogen nergens meer uitsupporters mee.

17   1  
Stan

Wat een hersenloze randdebielen zeg. De meesten staan duidelijk op camera, dus gelijk een levenslang stadionverbod geven.

5   1  
Geelzwartwit

Haye gaf het in het vorige bericht al aan en gelukkig wordt er ook meer en meer zo gespeeld.

Stofzuigers rondom Haye die de bal bij hem en Seuntjens inpassen. Daarna vrijlopen en ruimte maken. Haye 20 meter hoger aanvallend spelen.

Is precies hoe je Haye en Seuntjens het best kam gebruiken. Baal er persoonlijk wel van dat er nu na een voorbereiding en een hele eerste periode pas zo gespeeld wordt.

Ook rijkelijk laat dat De Graaf nu pas routiners / namen een beetje durft te passeren voor talent. Overigens nog steeds ingegeven door de blessures van de routine.

Eindelijk eens geen Haye en Seuntjens die meer meters terug dan vooruit maken.

Ik hoop echt dat de technische staf het eindelijk eens ziet en blijft zien en tegen Oss er op door blijft gaan.

8   17  
Kipiani

Is het veel gevraagd van al die kliekjes, wijsneuzen, semi journalisten en betweters om toe te geven dat Ralf Seuntjens het beste is wat NAC, de laatst pak weg 10 jaar, is overkomen ?
Oké 5 jaar te laat, maar die instelling, die betrokkenheid, het op Lokhoff lijkende brutale en dezelfde winnaars mentaliteit, het blij en kwaad kunnen zijn……….kom op Breda.
Mede dankzij Steijn en Manders dat moet ook gezegd worden.

11   8  
ome cor

De Professor, Het Beest, Seun of God.....
Mooi dit....

Nu via winst in Oss de weg naar boven vervolgen in de competitie.

2   10  
Rubenac

NAC niet live 😡

6   1  
Bredafun

Na vanavond staan we in t linker rijtje!
🥳🥳🥳🥳

7   2  
Fred1

Gelijk heeft hij, maar uiteraard moet je er als NAC in deze competitie gewoon altijd staan.
De vraag moet niet zijn óf je wint maar met hoevéél je wint.
Het is Top Oss mensen, kom op.
Daar lachten we vroeger mee.
Door het feit dat wij moeilijk scoren en héél slecht met de vele kansen omgaan blijft een tegenstander altijd hoop houden op een positief resultaat en kunnen we ons achterin geen enkele fout veroorloven.
Vaak is bij ons de eerste kans van de tegenstander een goal en dan loop je de rest van de wedstrijd achter de feiten aan.
Dat moeilijk scoren van ons heeft een groot psychologisch voordeel voor de tegenstander.
Wij moeten leren om de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te “ killen “ simpel door bij elke kans het verstand te gebruiken en de juiste keuze te maken.
Weten wanneer je moet schieten weten wanneer je af moet leggen en de zenuwen de baas zijn, want er zijn ook nog veel te veel foute keuzes.
Ik weet niet hoe vaak Seuntjens al niet door het midden op de keeper heeft geschoten , allemaal te gehaast omdat de druk van het moeilijk kunnen scoren te zwaar weegt.
De goal van VVV was zo'n mooi voorbeeld, ze waren amper aan de bal geweest, maar toch maken ze de 1-0 en heb je verlenging en penalty’s nodig om het over de streep te trekken.
In de tijd van Ernie scoorden we ook niet makkelijk maar we hielden vaak achterin de rijen gesloten en maakten we 1-0 dan was het kat in het bakkie.
Naar zoiets moet je wéér werken we hebben er de spelers voor.

1   3  
Kipiani

Eens Fred, vrijwel altijd eens, maar de rol van Ernie behoeft toch wel enige relativering met de kracht en ervaring van de selectie destijds in het achterhoofd.

9   1  
NAC4Ever

Even iets anders.
Gisteren zat Hélène Hendriks bij VI.
Als sportjournaliste en NAC supporter verwacht ik dat veel weet over wat er rond NAC speelt.
Op basis waarvan kan ze dan letterlijk over Manders zeggen 'Hij doet het eigenlijk wel goed bij NAC'?

Hij heeft ook wat goed gedaan, maar gezien als zijn grote fouten begrijp ik het niet.

14   0  
Signase

Gisteravond Veronica Inside gekeken. Ook NAC kwam even ter sprake. In eerste instantie in relatie tot ons 'Graydon-mannetje' en de open vacature van commercieel directeur bij Feyenoord. Naast cynisme was er ook plaats voor iets moois: Derksen had NAC-VVV gezien en was lyrisch over Van Schuppen. Tismardaggutwit.

5   5  
Beter de Laat dan nooit

@nac4ever
Haar bijdrage was tenenkrommend. Zit alleen een beetje te gniffelen en meldt alleen dat Manders het zo slecht niet doet bij NAC. Hoezo dubbele agenda? Als je respect voor jezelf hebt ga je daar op deze manier niet tussenzitten.

4   2  
NAC4Ever

@BETER DE LAAT DAN NOOIT
Aan die dubbele agenda zat ik ook te denken. Maar ik ga er eerst van 'het goede' uit. Ik hoop dat ze eerlijk is.

@SIGNASE
Wat er over van Schuppen werd gezegd was inderdaad mooi om te horen.

3   2  
Signase

@NACFOREVER en Beter Laat Dan Nooit:

Toen Hendriks over Manders zei 'Hij doet het eigenlijk wel goed bij NAC'?, vatte ik dat op als cynisch. Die dubbele agenda zal toch wel meevallen, Hendriks ziet toch ook wel dat Manders straks foetsie is en nooit meer een BVO leidt? Al weet je het nooit in de voetballerij, waar 'Never say never again' eerder regel dan uitzondering is.

2   3  
geelzwartwit

Ik denk dat Helene wijs is door te zeggen dat het wel goed gaat. We zitten in een overname. Manders blijft de doel draaien. Er is een soort van rust ivm de aankomende overname. Als we ergens geen behoefte aan hebben nu is weer allerlei gezeik gegraaf gespit en duizenden negatieve meningen. We weten allemaal allang hoe en wat voor vlees we met Manders in de kuip hebben en dat er een overname aankomt.

@fred1

Precies wat je zegt!!!!!
Check de ranglijst! De Graafschap staat met 1 wedstrijd meer gespeeld 2e!
21 voor 14 doelpunten tegen.
NAC staat 12e met een wedstrijd minder en 19 doelpunten voor en 18 tegen.

Beter vaak met 1-0 of 2-1 winnen dan verliezen en soms met 3-1 winnen.
Het is niet alleen het missen van kansen het is vooral ook het krijgen van tegendoelpunten.

7   1  
Fred1

@ Geelzwartwit, het is een kwaliteit om op de nul te kunnen spelen , als je niet kunt winnen zorg dan dat je niet verliest.
Maar in mijn optiek gaat het vooral om discipline en voor elkaar willen werken.
De zwakste schakel bepaalt namelijk de kracht van de ketting, het is nooit anders geweest.
Wat dat betreft zijn we er bijna maar zodra Azagari , Velanas en Mashart in het team staan dan zit daar de onzekerheid.
Slecht timen, balverlies, niet overnemen, slecht meeverdedigen niet omschakelen zijn toch dingen die veel te veel per wedstrijd bij deze jongens voorkomen.
En dat mag natuurlijk niet.
Een middenveld Van Schuppen, Agougil en Haye zou ik wel eens aan het werk willen zien.
Wat Helene betreft is het niet anders dan met al die andere NAC adepten in de media, het lijkt wel of ze zich schamen en niet over NAC durven praten, ze hebben het podium naar gebruiken het niet.
Zie ze zelden een tegengeluid laten horen, echt jammer.

4   1  
NAC4Ever

@SIGNASE
Ik hoop dat ze cynisch was. Op mij kwam ze vreemd genoeg serieus over.

4   3  
Ernie

Ik hoop dat Azzagari blijft staan moet nu minuten maken, wordt steeds beter. Heeft 1,5 jaar nauwelijks gespeeld.

3   3  
Tommie

@ Beter de laat dan nooit, Inderdaad het was tenenkrommend.

Hélène Hendriks viel behoorlijk door de mand als journalist.

Juist in dat programma is eerder een geheel verkeerde voorstelling van zaken gegeven. En zij bevestigt dat beeld want Manders doet het best aardig bij NAC. Ze heeft eerder ook nooit moeite gedaan om de schandalige insinuaties aan te snijden in dat programma.

Ze voegde niks toe in deze rol tussen de heren. Geen bijzondere inzichten, geen uitgesproken mening, alleen een beetje schaapachtig lachen om de grappen van Derksen, die waarschijnlijk nog denkt dat NAC aan de Beatrixstraat voetbalt.


5   8  
H. Hendriks

Of ik viel door de mand of jullie hebben geen objectieve kijk op het geheel.
Maar gelukkig zijn jullie met z'n allen 'veel slimmerder als ik'.

5   5  
Cees-2

Helene Hendriks nam ik al niet echt serieus, na gisteravond, haar verhaaltje over Manders, he-le-maal niet meer. Wat een hypocriet gedoe zeg om in de markt te blijven bij alles en- iedereen. Derksen reageerde ook niet op haar uitspraak, eng wereldje. Je moet je eigen nogal eens een keer verloochenen, om wat te bereiken. Enge mensen.

1   1  
jurgen

Geen stream ergens te vinden?
Of een Ratje met camera om ergens in een nest van het stadionekke, er staan meer kantoren dan tribunes

2   1  
Belgische Naccer

Top Oss, Voetballend ben je veeeell beter...
Maar wie maakt de goals?

De laatste wedstrijden zien we vaak dat de enige aanval die de tegenstander plaatst....meteen raak is.

Ik hoop op de ommekeer vanavond en eindelijk weer eens een scherpe Seuntjens (want die bakt er de laatste wedstrijden niet veel meer van) en een scherpe De Rooij, van Schuppen en Kotzebue.

0-4 NAC. En laat de concurrentie maar eens langzaam bang worden, want we komen eraan! Het voetbal tegen VVV zag er prima uit. 3x op de paal...Nu de goals nog!

1   1  
geelzwartwit

@Fred1

Dat middenveld Van Schuppen, Agougil en Haye zou ik ook wel eens willen zien. Maar dan is het wel de kunst de wisselwerking perfect te hebben. Niet steeds met 3 man volle bak vooruit zodat er weer enorme afstanden tussen middenveld en verdediging komen. Daarom zou ik juist een verkapt 4 mans middenveld graag zien. Haye centraal het meest naar voren Van Schuppen er naast/achter. Haye weet namelijk prima te doseren. Hij weet wanneer hij mee kan als Van Schuppen over hem heen komt en wanneer niet. Afvallende bal altijd voor Haye. En bij afvallende bal van Haye is die altijd voor Van Schuppen.
Maar goed we gaan het beleven. We hebben echt wel de spelers om goed geformeerd met een duidelijke spelopvatting te spelen. Hebben we geen scorende spits? Dan meer aansluitende middenvelders met een goed schot via de kaats met Seunjens.

3   1  
4hoog

Heeft er iemand een prima linkje voor vanavond?

2   2  
Bertus

@ H.Hendriks, slimmerder?
Of is het slimmer?
Nu snap ik het niveau pas.

1   1  
Gjoewie

Bertus > En dan ook nog slimmerder ALS...
Je kunt die rellende mannen bij MVV wel verwijten dat ze hersenloos zijn, het niveau is hier niet veel beter...

1   3  
H. Hendriks

@ Bertus en Goewie

Niet over niveau praten als je sarcasme niet eens herkent.
Want jullie hebben natuurlijk niet gezien dat die woorden tussen aanhalingstekens staan: 'veel slimmerder als ik'.

Laad alle berichten na dit bericht in