Wij gaan niet opzij

Haye geniet van bekeravond: "Als het publiek zo reageert geeft dat een extra boost"

BsideBart

Vooruitkijkend op het duel met TOP Oss van morgenavond kon een terugblik op het bekerduel met VVV niet uitblijven. Met een fantastische gelijkmaker was Thom Haye, zoals wel vaker dit seizoen, een van de uitblinkers van de avond. Na een vrije dag op woensdag en twee trainingsdagen achter de rug blikt de middenvelder met ons terug op de overwinning tegen VVV.

Het was lekker wakker worden voor de geboren Amsterdammer. "Ik ben overladen met berichten, ik denk de hele groep wel. Dus het was voor iedereen lekker wakker worden denk ik." begint Haye. De middenvelder begon tegen VVV nog op de bank. Verschillende kleine pijntjes en blessures waren dat Haye uit voorzorg niet in de basiself startte. "Ik ben die week vooral binnen geweest omdat ik wel wat last had dus het was wel degelijk uit voorzorg. We hadden wel zoiets als het moet dan kan ik erin maar in eerste instantie liever niet." vertelt Haye. 

Met Haye op de bank begon NAC sterk aan de wedstrijd. Tot VVV met een knal van Leliendal op 0-1 kwam. Onrustig werd de geblondeerde middenvelder niet. "Ik zat me meer op te vreten over het scoreverloop maar niet perse over het spel. Zeker in de eerste helft zat ik wel vrij rustig op de bank, omdat ik het gevoel had dat we als team gewoon goed in de wedstrijd zaten. Dus in die zin was ik daar niet echt onrustig over."

Uiteindelijk besloot trainer Edwin de Graaf om zijn joker toch in te zetten en Haye aan zijn warming up te laten beginnen. Dit bleef bij het publiek uiteraard niet onopgemerkt. "Ik merkte wel de rumoer op de tribune en op een gegeven moment begonnen ze (de fans) ook veel te zingen, dus dat krijg je natuurlijk sowieso wel mee. Uiteindelijk heb ik in eerste instantie voor mezelf dat ik wil proberen iets extra's te brengen, maar als het publiek dan zo reageert geeft dat natuurlijk wel een extra boost." aldus Haye.

Op de vraag of zijn wissel het gevoel en vertrouwen in winst aanwakkerde is de middenvelder duidelijk. "Dat is iets wat ik sowieso al had omdat ik het gevoel had dat we sterker waren dan VVV. We waren in de tweede helft ook echt al aan het aandringen."
Voor Haye lag er in de wedstrijd tegen VVV een andere rol, normaliter speelt hij nooit als invaller. Toch beviel hem dit goed. "Voor mij was het prettig invallen omdat we ook al sterker waren, dus daar kon ik gewoon in meegaan. Het was echt zo'n avond dat je het gevoel had, dit gaat nog goedkomen."

Ook de goal van Haye kan niet onbesproken blijven. Een elegant harde knal in de bovenhoek. Wat opvalt is de manier van spelen van zijn medespelers die in dezelfde aanval de bal keer op keer bij Haye inleveren en er vanuit daar verder gevoetbald kan worden. "Ik denk dat het sowieso belangrijk is dat je van elkaar weet wat je wil. Iedereen weet dat ik graag aan de bal kom en probeer dan ook wel vaak de bal op te eisen. Dus ik denk dat het niet helemaal toeval is en ben blij dat ze me weten te vinden." vertelt Haye over zijn ploeggenoten. Na die combinaties met zijn teamgenoten valt de bal voor de voeten van de nummer 33 van NAC. "Toen de bal vertrok had ik wel meteen het gevoel dat ik hem echt goed raakte. Als 'ie dan eenmaal onderweg is dan heb je eigenlijk wel het gevoel van, die vliegt binnen, dus dat was wel een heel mooi moment. Ook de ontlading binnen de groep en het stadion was ook echt een klapper richting VVV denk ik. Vanaf dat moment heb ik echt wel het gevoel gehad, of we hem nu zouden maken in de verlenging of niet, dat wij deze over de streep zouden trekken.

Uiteindelijk moesten de penalty's beslissing brengen. NAC bleef foutloos en schoot drie van de vier penalty's door het midden. Afgesproken werk ? "Nee helemaal niet, ik wist eerlijk gezegd ook totaal niet van de andere jongens waar ze zouden gaan schieten. Dus daar heb ik me ook niet mee bezig gehouden. Persoonlijk had ik wel in mijn hoofd wat ik ging doen, gewoon iets meer wachtend op de keeper dus niet bewust ergens voor gekozen. Maar dat het zo tot uiting komt had ik ook niet verwacht, want ik wist niet wat de rest van plan was. Uiteindelijk waren ze allemaal goed ingeschoten." besluit Haye over de zenuwslopende penaltyserie.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
10 Reacties
80   2  
Scheids!

Dat Haye is gebleven is niet vanwege het mooie wedstrijdshirt of trainingsaccomodaties!
Puur vanwege dat zeer unieke publiek die Tom geweldig in de harten heeft gesloten!

80   2  
Scheids!

Dat Haye is gebleven is niet vanwege het mooie wedstrijdshirt of trainingsaccomodaties!
Puur vanwege dat zeer unieke publiek die Tom geweldig in de harten heeft gesloten!

19   5  
Scheppioni

Mooi verwoord Scheids !!!
Met master Thom naar oss, pakken daar de volle buit !!!

47   2  
Flip de Burger

Tom verdient eigenlijk wel mooier liedje dan het toch wel suffe 'we love you haye' . Niet dat ik inspiratie heb maar denk er maar over na.

14   3  
van bins

Chill eindelijk dat Olij ook een liedje heeft. Echte strijders die meer als 2 jaar bij Nac voetballen moeten standaard een lied krijgen vind ik :)
Ik bedoel, snap best dat als we elk jaar een compleet ander team krijgenen, ew niet elk jaar nieuwe liedjes gaan verzinnen, maar dit was vroeger toch wel anders! Hup Nac!

8   1  
Joeridekamps

Eens met Van Bins! Voor welke spelers gaan we er 1 maken? Haye, Olij, Rosler en jeugd? Of gewoon voor elke speler?

21   4  
RaraNAC

Liedjes verzinnen en zingen tijdens de warming up is iets voor een groep als Front.
Erg jammer dat het toezingen tijdens de warmingup zo is verwaterd.

On topic: Haye heeft zich natuurlijk onsterfelijk gemaakt door te blijven deze zomer na die puinzooi. Het is echt zonde had hij moet acteren op dit niveau.
Ik hoop ook wel dat we wat minder afhankelijk worden van Haye (en Ralf) want we kunnen ons geen fout meer veroorloven. Ik kan mij niet voorstellen dat hij alle resterende 30 wedstrijden zo presteert.

3   1  
Geelzwartwit

Haye geeft het mooi aan en gelukkig wordt er ook meer en meer zo gespeeld.

Stofzuigers rondom Haye die de bal bij hem en Seuntjens inpassen. Daarna vrijlopen en ruimte maken. Haye 20 meter hoger aanvallend spelen.

Is precies hoe je Haye en Seuntjens het best kam gebruiken. Baal er persoonlijk wel van dat er nu na een voorbereiding en een hele eerste periode pas zo gespeeld wordt.

Ook rijkelijk laat dat De Graaf nu pas routiners / namen een beetje durft te passeren voor talent. Overigens nog steeds ingegeven door de blessures van de routine.

Eindelijk eens geen Haye en Seuntjens die meer meters terug dan vooruit maken.

Ik hoop echt dat de technische staf het eindelijk eens ziet en blijft zien.

3   1  
Michel

Ik schat in dat Thom een gevoelsmens is; als hij gewaardeerd wordt in Breda zoals nu, dan is het een onbetwiste leider. Die schoten, die passing, dat venijn, lekker hoor 👍

Dat hij maar lang mag blijven en met ons de Eredivisie in mag!

1   0  
Habe

@Flip
Ik begreep dat een groepje aan de zijkant op de bside al een liedje heeft voor Haye. Hoorde ik na de wedstrijd tegen mvv. Alleen nog niet gelukt om gezamenlijk in te zetten.

0   0  
De muzikant

@Habe, Engelstalig liedje rechts bovenin?

Laad alle berichten na dit bericht in