Overal waar we komen

Riera: "Het is genieten, dat lijkt me duidelijk"

Da Pope

Roger Riera beleefde afgelopen vrijdag zijn eerste Avondje NAC. De van Villarreal overgekomen verdediger genoot met volle teugen, zo vertelt hij aan BN DeStem.

Bij Riera's officieuze thuisdebuut tegen Panathinaikos was het nog rustig, maar afgelopen vrijdag zat het Rat Verlegh Stadion wel nagenoeg vol. De ambiance maakte indruk op de Spaanse verdediger: "Als speler ben ik dankbaar dat zoveel mensen naar het stadion komen, dat is een goed teken. Het is genieten, dat lijkt me duidelijk. Voetballers zijn uiteindelijk bevoorrecht. Zo ervaar ik dat tenminste."

Riera had er niet op gerekend dat er zoveel mensen zouden zijn: "Het heeft mij enigszins verrast omdat de club is gedegradeerd en een zwaar jaar heeft gehad. De energie die de supporters hebben, is een extra motivatie om het nog beter te doen. We kunnen ze voor hun steun alleen maar dankbaar zijn."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
NAC - Helmond: Man of the Match 60 reacties
Volgend bericht
B-Side uitverkocht voor NAC-Cambuur 16 reacties
Terug naar overzicht
19 Reacties
163    
Matc

Dan ben ik benieuwt naar zijn reactie als we echt eens een keer ouderwets tekeer gaan. Vond het behoorlijk tam, of ben ik de enige die dat vond?

17    
toontje1964 oosterhout

held!!

-90    
Kipiani

De energie die de supporters hebben...........altijd.
Hiermee diskwalificeerd Riera zonder het te weten het NAC beleid van de laatste 20 jaar.
En met van Aalst en zijn geldvragende marionet zijn we weer de Sjaak met al onze energie.

26    
Hotseknots

@kipiani wat een onzin reactie zeg..

Verdiep je eens waarom aandeelhouders de club overeind hebben gehouden. Verkeerde keuze in mensen dat gebeurt overal maar het beleid te volgens is bij NAC fout gegaan 10 jaar terug!

163    
Matc

Dan ben ik benieuwt naar zijn reactie als we echt eens een keer ouderwets tekeer gaan. Vond het behoorlijk tam, of ben ik de enige die dat vond?

36    
HenkTank

@matc,
Het is in Breda een bekend fenomeen dat wanneer wij vroeg op voorsprong komen de spanning verdwijnt en de sfeer op de tribunes verminderd. Ergens wel begrijpenlijk. Maar ook jammer.

-28    
Kipiani

Hoe ziet de ranglijst van seizoenkaarthouders van de BVO’s eruit ?
Schande dat deze club weer in de KKD speelt.
Puur kwestie van visie, rust en beleid.

50    
Buurman

Tegen cambuur zal het niet alleen vol zitten, maar zullen de supporters ook echt achter NAC gaan staan als NAC een behoorlijke partij op de mat legt tegen een veel sterkere tegenstander dan helmond. Dan pas zal Riera zien wat spelen in Breda kan betekenen. Vrijdag wordt duidelijk of we om de bovenste plaatsen mee gaan draaien. Ik heb er een positief gevoel over. En dat alleen is nu al verrekte fijn na het dramatische vorige seizoen.

29    
HenkTank

Kipiani, Is de ziel van flieger naar het slapen in het verkeerde lichaam geschoten?

74    
Da Pope (BSR)

Ik denk dat je nu nog niet te zwaar moet tillen aan de wellicht wat mindere sfeer van afgelopen vrijdag. Voor mij blijft sfeer iets wat niet op bestelling ontstaat. Daarvoor is een goede wisselwerking tussen veld en tribune noodzakelijk en helpt het als er wat op het spel staat. Vrijdag was gewoon een lekkere pot zomeravondvoetbal zonder echte spanning.

Vergeet ook niet waar we vandaan komen. Na een seizoen als dat van afgelopen jaar kost het gewoon even om de relatie te herstellen. NAC moet de supporters weer voor zich winnen. Dit team heeft een hoge gunfactor, maar moet nog wel bewijzen dat het ook daadwerkelijk over kwaliteit en mentaliteit beschikt. Als dat zo blijkt te zijn, ontstaat die dynamiek tussen veld en tribune vanzelf.

1    
enaaceebreda

Sfeer was inderdaad tam, maar is niet onbegrijpelijk als je zo snel op voorsprong komt en vervolgens een soort trainingspartijtje speelt.

Was een perfecte wedstrijd voor een eerste thuiswedstrijd. Zo veel ruimte zullen we niet vaak krijgen. Defensie heb ik nog mijn twijfels bij. Vooral aan de bal vond ik Riera vrij zwak.

4    
Die ne gast

Bij de meeste KKD-wedstrijden van NAC is een tamme sfeer. Simpelweg omdat er minder spanning op staat (NAC is (veel) beter), je geen enkele speler van de tegenstander kent, er weinig uitsupporters meekomen en je weet dat je uiteindelijk toch wel NACompetitie speelt, zodat puntverlies niet eens heel dramatisch is.
Vrijdag tegen Cambuur hopelijk wel wat meer spanning en een dramatische scheids (waar is Mulder als je hem nodig hebt? ;-)), zodat het een ‘ouderwets’ Avondje NAC kan worden.

12    
GeelZwartHart

@MATC. Je hebt volkomen gelijk. Sinds dat penders, zwaanswijk, mtiliga, amoah, lurling en dat soort spelers er niet meer zijn is het hier ver te zoeken. En nog komen we boven andere publieken uit. Mooi man. Vroeger met Nac Nac yellow black army ging het soms 20 minuten lang door. Tegenwoordig mag je blij zijn als we tegelijkertijd te verstaan zijn en 2 a 3 min doorzingen. Vind ik jammer soms want dezelfde mensen lopen wel te zeiken als het slecht gaat. Ik blijf er bij, als het publiek er altijd achter blijft staan heel de wedstrijd lang dat doet iets in die koppies bij de spelers en zodra het publiek gaat tegenkeren gaan ze echt niet harder van lopen. Hup Nac! ParelVanHetZuiden!

-3    
DunErwt

De sfeer die destijds in Beatrixsrraat hing heb ik in het "nieuwe" stadion nog nooit meegemaakt. En dat zal helaas altijd zo blijven.........

9    
Uit je Naaht

Ach jongens, nostalgie is een wonderlijk fenomeen. Dikke kans dat mensen over 20 met weemoed terugdenken aan deze tijden. Dat is dan weer een geruststellende gedachte.

18    
Enkhuizer rat

Uit je Naaht je hebt helemaal gelijk. Mijn zoon en zijn maatje (beiden uit Enkhuizen en maar af en toe in het stadion) kwamen glunderend naar buiten: ‘we willen iedere week’! Nostalgie is leuk maar ‘t hier en nu is gewoon ook weer leuk. Welke divisie dan ook, NAC is een beleving.

-15    
van Flieger

Na de vorige degradatie onder van Aalst en Goetzee werd het in de eerste divisie bij 80% van de thuiswedstrijden ontzettend mat, Den Bosch thuis, Almere thuis bijvoorbeeld, bijna de hele wedstrijd lang dat geroezemoes en af en toe even wat blijheid bij een goal, maar na 3-0 is dat ook wel over.

Die keukendivisie experience is voor het overgrote deel tam en tote Hose.

9    
maikolg

Ik denk dat het ook een beetje tam is omdat we überhaupt niet meer weten hoe we ons moeten gedragen als we aan het winnen zijn gedurende heel de wedstrijd... :')

10    
Braze

Wat ik niet begreep afgelopen vrijdag±
Waarom werd die Helmonder niet het stadion uitgefloten toen hij van 2 meter afstand Stokkers knalhard met de bal op zijn bovenbeen schopte.
Normaal pikken onze supporters dergelijk gedrag t..o.v. onze mannen niet.

0    
Johan o

@ die ne gast. Roep nou niet te hard om scheids Mulder.... die wedstrijden winnen we nooit met hem... ;)

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja