Wij gaan niet opzij

Riera: "Ik weet dat ik mijn niveau moet opkrikken"

Raskolnikov

NAC begon dit seizoen met slechts drie tegendoelpunten in zes wedstrijden. In de zeven wedstrijden die volgden, incasseerde NAC er maar liefst elf. Dat NAC het achterin moeilijker heeft, lijkt deels te wijten aan de mindere vorm van Roger Riera. De Spanjaard trekt in gesprek met BN DeStem het boetekleed aan.

Afgelopen weekend ging Riera tegen FC Eindhoven opzichtig in de fout bij de openingstreffer. Hij legt uit wat er misging: "Ik wilde er kort op zitten, de tegenstander kwam in mijn rug, de bal stuiterde op, hij liep om me heen, was slimmer en we losten het probleem vervolgens als team niet goed op."

De Spanjaard erkent dat hij niet in topvorm is: "Ik weet dat ik mijn niveau moet opkrikken. Dit seizoen waren er opnieuw veel veranderingen binnen de club. Wennen aan elkaar kost tijd. Het vertrouwen komt langzaam terug. Het enige wat we van elkaar moeten verlangen is de wil om beter te worden. Daarover valt niet te onderhandelen."

Hoewel hij vooralsnog een zekerheidje is, weet Riera ook dat het vertrouwen van de trainer niet oneindig is. Maurice Steijn geeft in gesprek met de krant aan dat hij deze week met zijn centrale verdediger gaat zitten. Riera wil voorlopig echter niet speculeren over het verliezen van zijn basisplaats: "Dat is aan de coach, hij is de aangewezen persoon om daar iets over te zeggen. Natuurlijk moet ik beter spelen, dat moeten wij allemaal."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Gerrets fluit TOP Oss-NAC 6 reacties
Volgend bericht
Man of the match: FC Eindhoven - NAC (2-4) 48 reacties
43 Reacties
153   3  
Grizzly

En wie wil je er dan neerzetten? Je hebt geen betere opties...riera komt er wel weer, dat weet ik zeker

5   47  
Lamington

Doe dat dan..

153   3  
Grizzly

En wie wil je er dan neerzetten? Je hebt geen betere opties...riera komt er wel weer, dat weet ik zeker

130   19  
Otjes

Ga dan ook met Malone, Immers en Venema zitten .....

25   39  
Ratjeduneerste

@Otjes

Precies dat dus! Lijkt er sterk op dat Steijn zijn oogappeltjes beschermt... Immers is al weken drama, Venema heeft dit seizoen nog niks goed gedaan en Malone z'n spel is ook niet je van het.

Daarover hoor je hem echter niet.. maar feit is dat de verdediging onder veel meer druk staat doordat het op het middenveld slappe hap is...
Als Steijn Riera uit de basis haalt verliest hij voor mij zijn geloofwaardigheid.

Met het pre-wedstrijd interview van vorige week 'we willen aanvallend en attractief spelen' kan ik hem al niet te serieus meer nemen als je zag wat we weer op de mat legden.

Er moeten met name tactisch dingen veranderen...

59   4  
Judge M.

Ik heb de indruk dat er veel frustratie in de selectie heerst en met name bij de dragende spelers. Nick Olij lijkt al weken niet te genieten en ook Haye loopt enorm veel te foeteren tijdens de wedstrijd en pakt veel kaarten de laatste tijd. Zou BSR beide heren daar eens naar kunnen vragen? Zeker nu de punten gepakt moeten worden, moeten de neuzen wel allemaal dezelfde kant op staan..

50   0  
Mark

Riera komt wel terug, daar heb ik alle vertrouwen in.!

11   37  
Shane uit de Keen

Ik vind Riera al sinds het gedoe met Barcelona B niet meer de Riera van vorig seizoen. Kijk maar terug hoeveel kopkansen uit een corner of vrije trap hij heeft gemist in de wedstrijden. Oogt minder scherp voor het doel, maar ook in defensief opzicht. Let op, ik zeg dus niet dat hij er met de pet naar gooit, maar het is allemaal nèt een tandje minder dan voorheen.

6   5  
Cees

Steijn valt niet te benijden, als hij hierom met Riera gaat zitten. Dan heeft hij de laatste maanden overuren moeten draaien om met al die spelers aan tafel te gaan zitten, met vergelijkbare problemen! En nog drukker hebben diegenen het gehad die Steijn “zelf” met dit soort problematiek hebben geconfronteerd. Steijn daarbij trachten wijs te maken, dat vormverlies bij spelers, ook hem schuld kan zijn!

14   8  
Cool hand

Als Immers en Malone onomstreden zijn (volgens Steijn) en hij wil meer creativiteit op het middenveld (Azzagari) dan is Riera of Rösler de pineut. Ik, en velen met mij vermoed ik, zou Immers rust gunnen. Hij presteert de laatste wedstrijden ver ondermaats, helaas. Fysiek of geestelijk niet in orde. Of allebei?

14   2  
Bou

Het is duidelijk dat NAC zoekt naar vorm. Riera zag er niet goed uit dat klopt, maar belangrijker, niemand pakt die gast aan bij de 1-0. Immers, Malone en Venema zijn ook ondermaats, al moet ik Immers wel nageven dat hij volle bak ervoor werkt.

Malone en Venema waren echt zwaar onder de maat afgelopen zaterdag, ben wel blij om te zien dat we de punten pakken op wilskracht!

28   4  
Kipiani

Roger is niet al te snel. Traag zelfs en komt snelheid te kort.
Anders speelde hij niet bij ons.
Gouwe gast.

17   2  
sjef de gevulde koek

Prima speler voor NAC maar als je ziet inderdaad zeker de laste weken hoeveel ballen zeker 8 van de 10 hij bij de verkeerde kleur inlevert dat is absurd. Ook speel je op kunstgras dan weet je dat die bal anders bonkt zoals afgelopen zaterdag. Dat was echt amateuristisch. Over Immers zei Steijn dat hij nog lang zijn niveau heeft gehaald maar steeds beter gebint te worden. Malone begon heel sterk de eerste wedstrijden maar zakt iets weg idd. Er is dus werk aan de winkel maar in deze 3 jongens heb ik veel vertrouwen. Iedereen wil hier altijd NOAD zien nou deze 3 hebben dat genoeg.

21   3  
sjef de gevulde koek

En excuses voor mijn taalfouten. heb al vaker aangegeven dyslexie en op een Iphone type is soms lastig haha.

39   4  
PietP

Volgens mij een prima speler voor ons.
We kunnen allemaal een dip(je) hebben. Roger heeft afgelopen seizoen laten zien een vaste waarde te zijn in dit NAC. Aan NOAD geen gebrek.

Maar laten we vooral niet vergeten hoe er afgelopen zaterdag over hem werd geschreven:
--------------------------------------
Riera oprotten naar barca
Riera is een grote miet.
Geen schim meer van de speler van vorig jaar en heeft gewoon heimwee en wil naar barca b.. doei
Die man is drama vanaf match 1
Was getekend: Rubenac, 21 november 2020
--------------------------------------

22   1  
Geeltje

Prima speler met goede instelling. Lekker laten staan, komt wel weer goed.

7   5  
Theoden King

Offtopic: sinds de coronauitbraak bij NAC hoor ik weinig berichten meer over positieve tests bij spelers/selecties in het betaald voetbal.

Zullen wij de enige gedupeerden blijven?

16   1  
Ed

Als we elke week iets beter worden en van de “kleine” clubs winnen, dan moeten we ons niet veel drukker maken. Cambuur is de beste ploeg, andere ploegen zijn ook wisselvallig. Het zal gaan om dgs, Volendam, Almere en NAC. Je staat n net onder de top 3. Blijf winnen ook die klote potjes en het komt goed.

2   18  
nacorakel

Steijn heeft het zelf geroepen; hij wil met Nederlandse jongens in de as spelen. Met de huidige selectie zijn dat Olij, Malone, Haye, Immers en Bilate. Dat betekent dus dat Malone een plek achterin gaat krijgen. En Rosler is er een voor de toekomst. Riera kan in de winterstop terug naar Spanje, net als Noblejas en waarschijnlijkl Monsalve. Zeker als er in de eredivisie nog wat op de bank zit weg te roesten.

12   27  
Ratjeduneerste

Ah, daar zijn alle duimpjes omlaag weer. Maar niet 1 iemand die met een weerwoord en goed onderbouwde argumentatie kan weerleggen wat ik eerder heb gezegd.

Het begint triest te worden hier op dit forum, we moeten allemaal verkondigen dat ons NAC het geweldig doet en een kritische noot wordt compleet weggevaagd!

Als er nog mensen zijn die blijven zeggen dat NAC prima voetbal speelt, moet je heel snel een snelcursusje voetbal nemen. Het is niet om aan te gluren en het spreekt van pure voetballende onkunde bij de tegenstanders dat NAC zo hoog staat momenteel.

We hebben het tegen de 'top'-clubs allemaal kunnen zien, NAC is nog niet eens in de buurt van die elftallen, Corona of niet.
Maar het mooie verhaaltje van Steijn komt elke week weer naar buiten een dag voor de wedstrijd, maar van de wedstrijd zien we niks terug van wat we horen.

Valse beloftes maken ook schuld...

26   1  
Dutchbird

Ondanks zijn dipje is Riera nog steeds de meest constante NACcer over de laatste 40 wedstrijden. Die komt echt wel terug en blijft ook zijn goaltjes meepikken. Zou dom zijn om Malone naar achter te verhuizen. Dan moet je twee keer alles omzetten want om Riera kun je niet blijvend heen.

22   2  
Breda_076

@Ratjeduneerste

Ik wil toch even inhaken op je reactie omtrent de duimpjes. Je zit hier op een supportersforum van NAC. De meeste willen hier positieve berichten zien i.p.v. negatieve teksten als de jouwe. Je vraagt zelf een beetje om de duimpjes naar beneden. Maak jezelf er niet druk over..

8   0  
nacorakel

@RATJEDUNEERSTE

Veel wat je schrijft heeft een kern van waarheid, al ben ik het niet met alles eens. Dat is toch juist de kracht van een forum als BSR?

Inhoudelijk op je reactie: Immers is nog niet pijnvrij geweest, die kan echt wel van waarde zijn als we 20 meter verder vooruit voetballen. Venema vind ik al jaren overschat en wordt verkeerd gebruikt als linksbuiten. En Malone haalt eigenlijk best een redelijk niveau, mss nog wel beter achterin dan op het middenveld.

5   1  
JimGoose

Sympathieke gast, maar zit momenteel niet in zijn sterkste periode.

Los van de vormdip lijkt Riera ook last te hebben van het spelen met hogere backs, maar dat ik niet enkel een verwijt aan Riera: je moet daar als team tactisch op inspelen.

Verder wel deels eens met Ratje1: als je als "een gesprek" gaat voeren met Riera dan kun je dat ook doen met Immers en (op basis van de laatste weken) Malone...

28   3  
Plastieke annemieke

Heel Nac is even niet in vorm geweest . Afgelopen zaterdag zag het in ieder geval al een stuk beter uit dan de afgelopen weken.

We zijn echt absoluut niet minder dan de graafschap die erg vaak het geluk aan hun zijde hebben gehad.

Als je alle wedstrijden naast elkaar legt tegen over vorig jaar dan hebben we al veel meer punten in de zelfde wedstrijden.


Tegen oss en dordrecht ( de slechtste van de competitie samen met mvv) gaat er gewoon gewonnen worden en sta je gewoon keurig bovenin .

Wordt echt kotsmisselijk van mensen als Rubens en scheppioni die riera en bilate volledig afzeken maar daarna nergens meer terug kwamen op hun reacties . Walgelijk volk

20   3  
Nacfem

@ratjedneerste

Waarom je van mij een minnetje krijgt:
Je gaat compleet voorbij een aantal belangrijke factoren, jij lijkt namelijk te verwachten dat je altijd hetzelfde krijgt van een speler die je opstelt. Prof voetbal is geen fifa, voetballers zijn geen constante statistieken.
Door corona hebben een aantal bepaalde spelers een flinke tik gekregen zowel fysiek als mentaal, zodat ze nu op een lager niveau spelen dan wat ze normaal aankunnen. Je stelt ze toch op omdat dat in principe je beste spelers zijn. De druk is hoog en dan merken ze aan zichzelf dat ze idd niet op hun best zijn. Dan kan je 2 dingen doen als trainer, je kan ze eruit halen (wat funest is voor hun zelfvertrouwen) of je blijft vertrouwen houden in de hoop dat ze op die manier weer op hun oude niveau terecht komen van voor die tik.
En dat laatste lijkt Steijn nu te doen. Deze opzet slaagt alleen als je ook daadwerkelijk weer wedstrijden gaat winnen. Je ziet nu al een verschil in de wedstrijd tegen Eindhoven ten opzichte van tegen Telstar. We zijn er nog lang niet, maar er zit wel een stijgende lijn in.

Blijven winnen van de "kleintjes" vertrouwen tanken en fysiek weer op orde komen is in deze periode het devies!
Dan ga je straks tegen de top 5 niet meer alles kansloos verliezen, daar is dit team echt te goed voor.

Kan je nu leven met een minnetje.....

11   3  
fvf6

Riera is een van de steunpilaren bij ons NAC , goed dat hij zelf ziet dat het beter moet en kan .

Ondanks alle duimen naar beneden vind ik wel dat ratjeduneerste een punt heeft met hetgeen hij zegt , dus begrijp ik de negatieve duimen niet zo goed

15   1  
Ouwe Spionkop

Beetje flauw alleen Riera te noemen. 90% van de selectie was uit vorm of had klachten.
Riera blijft ook als het allemaal niet zo meezit in ieder geval wel knokken.
Hij zal wel moeten want zijn maat Monsalve is alweer in training en is een serieuze concurrent op die posities.

5   1  
RNL

Venema noemen is wel flauw, want die was gewoon gepasseerd zaterdag. Het is dat Buffonge uitviel in de warming-up en hij toch mocht starten.

Verder is De Rooij nog geblesseerd en komen we niet echt om in de buitenspelers.

Immers en Malone, tsja. Ik vind het allemaal niet zo slecht als het hier gebracht wordt, maar ik denk vooral dat je ze niet allebei moet opstellen. Te veel van hetzelfde. Of Malone moet inderdaad naar achter gaan waardoor en plaats vrij komt voor wat meer creativiteit op het middenveld.

En dan over Riera: het is misschien niet zo geweldig als vorig jaar, maar we hebben 14 goals tegen in 13 wedstrijden (waarvan 4 met een B-elftal tegen Cambuur; of: waarvan de helft in het tweeluik met Almere en Cambuur)

Het is allemaal niet briljant, maar voorlopig doet NAC mee om promotie, 4 verliespunten achter Cambuur, 3 punten achter Almere en 1 achter De Graafschap.

Met wedstrijden tegen Oss en Dordrecht op het programma en wetende dat het ook nog Jong Ajax - Volendam en Volendam - Almere is, moeten ze klaar zijn voor de komende weken.

2   0  
Stoep

Volgens mij zitten de meeste in een vormdip. Is ook niet vreemd na de lastige periode die ze gehad hebben. Nu is het zaak om positief naar de toekomst te kijken als team. Hoewel vele spelers niet in vorm zijn moet je toch aan een basis werken. Zekerheden zijn Olij, Riera/Rosler, Haye, Rutten en Malone (je hebt geen andere cvm) wat mij betreft. Daarom heen kan je per wedstrijd bekijken, maar ik snap dat Immers wel voorkeur krijgt. Venema stond helemaal niet in de basis maar komt erin omdat de rest geblesseerd was.
Het moelijke gaat worden is dat je veel opties straks hebt. Bilate / SvH / El Al. / Dogan / Kai / en dan nog de jonkies (schouten, fiorini, azzagari, buffonge). In de breedte is NAC sterk genoeg aan Steijn de taak om de ideale elf neer te zetten.

12   1  
jeroenw

Riera moet gewoon in de basis starten. Draait misschien nu niet helemaal lekker maar is zoiezo belangrijk achterin om alles goed neer te zetten en daarbij is hij levens gevaarlijk bij dode spelmomenten!

11   2  
Wanny

@ Ratjeduneerste

Je mag best kritisch zijn, maar Steijn ongefundeerd beschuldigen van vriendjespolitiek slaat nergens op.

4   7  
scheppioni

Een stabiele scorende verdediger die ALS aanvoerder een echte rots in de branding is/was !
Nu geen aanvoerder meer, voetbalt minder, Malone nu aanvoerder en voetbalt minder dan toen hij geen aanvoerder was !?! Toeval ....
@ Bsr
Vraagje voor Steijn in het volgend interview ?
Verder de vleugels met Schouten en Noblejas is bezetten en wanneer je dan eens met drie verdedigers voetbalt zet dan zo'n Riera centraal en niet zo'n verdwaalde uit benin !!!
LET OP NAC !! Van top oss win je niet eenvoudig !!

3   2  
Vamos nac

Riera en rosler zijn allebei degelijke mandekkers, mits in vorm is er weinig op aan te merken. Maar wat je mist is een cv die ook opbouwende capaciteiten heeft. Iemand die kan inschuiven om een man meer op het middenveld te creëren. Daar weten goede voetballende spelers zoals haye, el allouchi en azzagari wel raad mee en dat komt het aanvalsspel ten goede.
Malone zou die rol volgens mij prima kunnen invullen. Dus zeker nadat Steijn het in de tweede helft zo weg zette, denk ik dat het zeker een mogelijkheid is, waarin Riera kind van de rekening wordt...

6   0  
Wanny

Een linksbenige verdediger centraal achterin zou het al veel makkelijker maken. Riera zou er opbouwend ook veel beter uit zien als ie rechts staat ipv links.

Maar we moeten het doen met wat we hebben.

7   0  
Zippo

Zit gewoon in een dipje. Komt wel weer goed, prima speler voor NAC.

Maakte zaterdag een fout maar ook weer een goeie kopgoal.

8   0  
Dun Diëe

Hier een diepteanalyse van mijn kant:

Gewoon laten staan. Komt wel weer goed.

4   5  
Fred1

@ Scheppie , wat aanvankelijk de bedoeling was om Rutten rechtshalf te zetten is niet één keer gebeurd, daar creëer je een ijzersterke rechterflank mee.
Op links zit een groot probleem en daar ligt voor een deel het slechter presteren van Riera , hij kan op links niet uit de voeten maar moet daar té vaak ingrijpen.
Ik zou die Maria gauw een contract geven.
Riera moet zich op het centrum kunnen richten en raakt de kluts kwijt als hij iets buiten zijn veilige kader moet werken.
Overigens heeft Nacho een heel seizoen op de back plaats gespeeld bij Twente dus als die herstelt is dan zou dat ook kunnen.
Maar of dat ooit .......
Ik denk dat de trainer té veel naar namen kijkt en het wellicht niet bewust is maar dat de Haagse connectie toch een streepje voor heeft.
Ik zie nog steeds de meerwaarde van Immers niet in het veld en ook Malone is op en neer, verspeelt vooral vaak de bal.
En wat ik gisteren al zei, ze blijven eindeloos lopen met een bal, aannemen ff naar het goede voetje leggen en de tegenstander hangt weer met 11 man in zijn eigen 16 meter.
En je wordt tureluurs van het balletje terug en breed leggen.
Een sterk middenveld en backs die de rijen gesloten houden maken dat Riera ook weer in zijn comfortzone komt, nu kan hij nergens op vertrouwen en vooral niet dat er posities over worden genomen.
Té veel verdedigen er niet mee.

0   1  
Braze

Niet alles wat van ADO komt is goed. Die club had vorig jaar kunnen degraderen en zijn gered door Corona. Immers, Malone.
Steyn heeft als TD een selectie samengesteld om mee te kunnen promoveren.Laat hem dat als trainer maar waarmaken. Er is nog niks verloren, maar dan mogen we maar weinig potten meer verliezen.
Er zit weer enige stijging in het spel, maar Cambuur, Volendam en Almere laten toch wat meer zien,
Riera is een goede voor NAC als hij goede verdedigers rondom zich heeft.

2   0  
Breda-Loyal

Rierra lekker laten staan.

Zijn vorm zal hij eerder herpakken doormiddel van te spelen dan dat je hem nu op de bank bonjoured en Malone een linie terug laat schuiven.

Daarvoor is hij ( voordat zijn vormdip opspeelde ) een te groot gemis voor dit NAC.

En bijvoorbeeld voor een Van Hecke is je prof debuut maken en je eigen ontwikkelen wel heel prettig met zo'n solide collega naast je die de beuk er wel in kan gooien ( en een aardige trap in huis heeft zie zijn verre trappen )

Gewoon het vertrouwen in hem houden en het komt goed.

Come on Roger en hup NAC !

3   3  
Zwampie

Riera is een matige speler,niks mis mee anders had hij wel hoger gevoetbald.
Verdedigend staat hij op zich goed,alleen opbouwend is hij niet goed genoeg, en schiet de bal ook te snel wil naar voren.
Echter ligt dit mede aan h
et team, aangezien er te weinig spelers in de bal komen, en dit overal op het veld gebeurt.
Zaterdag stond hij goed te verdedigen(buiten het doelpunt om) en zijn er maar weinig die zoveel duels aan gaan.

0   2  
Lamington

Hail Theoden King! Het is inderdaad verdacht stil daaromtrent.

En op veel vlakken eens met RATJEdunEERSTE.

2   0  
MdH

Ik geloof dat het nog wel goed komt met Riera. Hij is een prof en gouwe gast zoals iemand anders al zei.

OFFTOPIC:

Stein zou ook Malone een linie terug laten zakken - volgens mij doet hij het daar ook beter.

Nacho en Kai komen er aan. Die gaan nog positief uitpakken voor NAC dit seizoen. Rutten er weer bij en dan zie ik ons NAC helemaal niet als minder dan de Graafschap of Almere.

Immers - die viel mij al sinds zijn aankomst tegen. Dat mag ook gezegd worden, toch? Maar hij heeft veel kwaliteiten en zou alsnog goud waard voor ons kunnen zijn.

HUP NAC!

0   1  
Ivo

Riera was vorig seizoen echt in topvorm, zeker toen Monsalve naast hem stond. Met Rosler ernaast liep het minder, daarna kwam van Hecke en ging het weer beter.

Nu staat hij tussen Mashart en Rosler in, niet de meest zekere verdedigers die je kan vinden. Dat helpt echt niet mee. Ik vind het een onderschatte speler, zijn fout tegen FC Eindhoven was één van de weinigen.

Laad alle berichten na dit bericht in