Wij gaan niet opzij

'Riera in belangstelling van Real Zaragoza'

DeWeesJr

Roger Riera lijkt NAC in de aanstaande transferperiode te gaan verlaten. Steijn heeft al eerder aangegeven dat hij de Spaanse centrale verdediger niet meer nodig heeft. Naast de al sluimerende interesse van Barcelona , lijkt Real Zaragoza zich ook te gaan mengen in de strijd om de Spaanse centrale verdediger.

De club uit La Liga 2 wilt zich de komende transferperiode versterken met een verdediger. Riera zou bovenaan het verlanglijstje staan van de Spanjaarden. De huidige trainer van Zaragoza kent Riera nog uit zijn tijd bij Celta de Vigo. De Spaanse club staat momenteel op een teleurstellende 21e plek (in een competitie van 22 clubs). De gat na een veilige achttiende plek is al drie punten. 

Het lijkt al geen verrassing meer als Riera komende winter gaat vertrekken bij De Parel van het Zuiden. De Spanjaard verloor zijn basissplaats en trainer Maurice Steijn liet duidelijk weten niet tevreden te zijn over de centrale verdediger in bepaalde situaties. Daarnaast heeft de coach al meerdere malen aangegeven centraal achterin een Nederlandse centrale verdediger te willen halen. De kans is daarom zeer groot dat Riera zijn laatste wedstrijd voor NAC heeft gespeeld. 

Bron:
B-Side Rats, Heraldo
39 Reacties
179   7  
Ratjeduneerste

Het is ondertussen overduidelijk dat hij door Steijn naar buiten wordt gewerkt. Zorg dan maar dat we er in de winter tenminste nog wat aan verdienen...

Erg zonde, want Riera is de afgelopen jaren een geweldige speler voor ons geweest en verdient veel meer krediet!
Zonde dat Steijn dit niet wil zien en hem als oud vuil behandelt...

Riera zal zelf ook al wel inspelen op een vertrek. Hopelijk een mooie stap voor hem en een mooi bedrag voor ons!


Het ga je goed Roger! Altijd welkom bij ons NAC 👊💛🖤

179   7  
Ratjeduneerste

Het is ondertussen overduidelijk dat hij door Steijn naar buiten wordt gewerkt. Zorg dan maar dat we er in de winter tenminste nog wat aan verdienen...

Erg zonde, want Riera is de afgelopen jaren een geweldige speler voor ons geweest en verdient veel meer krediet!
Zonde dat Steijn dit niet wil zien en hem als oud vuil behandelt...

Riera zal zelf ook al wel inspelen op een vertrek. Hopelijk een mooie stap voor hem en een mooi bedrag voor ons!


Het ga je goed Roger! Altijd welkom bij ons NAC 👊💛🖤

77   5  
Ivo

Raar verhaal, voor mij blijft Riera een van de sterkhouders, als duo met Monsalve vorig jaar was hij onverslaanbaar. Ik ben dan weer iets minder fan van Rösler. Maar goed, iedereen let weer op andere dingen.

Volgens mij wil Riera zelf ook graag terug naar Spanje, dus dan zal het snel rond zijn.

53   36  
Bredafun

Waar ben je allemaal mee bezig Pipo Steijn?

32   48  
Barry

We kunnen Steijn overal de schuld wel van geven...

Riera is een echte strijder, maar voetballend is het gewoon een matige speler. Als hij dan ook verdedigend nog steken laat vallen blijft er behalve hard werken helaas weinig over.

68   4  
RV

Koch, Dervite, Mets, N'Toko, O"Neill, Luis Pedro, Van Diermen... een greep uit het assortiment van de laatste vijf jaar. Wat hebben we een lamzakken gehad.

Wat een verademing zeg die Riera.
Van den Abeele kreeg veel kritiek maar heeft veel goede spelers gehaald. Alleen dacht Ruud Brood dat hij groter was dan de club en overschatte hij (net als anno 2020) zijn eigen capaciteiten.

Jammer van Riera.
Hij wil zelf ook graag terug, dat zien we allemaal maar had NAC niet afgelopen zomer het volledige vertrouwen moeten geven met een verbeterd contract en een mooie woning hier in de regio? Maar goed, hij is blijkbaar ongelukkig hier, gun hem het allerbeste.

Mooie club in Aragon, dat Zaragoza, grote club vroeger!

24   49  
Sjef de gevulde koek

Man man sommige moeten echt eens hun nac bril afzetten. Riera is een leuke speler verdedigend prima maar voetballend heel slecht. Ook vorige seizoen al. Als je ziet hoe vaak hij een verkeerde pas geeft zelfs over 5 meter. Harder werker maar niks speciaals. Maar je ziet wel dat wij de norm niet ze hoog meer nemen hier. Vergeet even niet dat hij is de schaduw van van Hecke lekker kon spelen. Nu met rosler naast hem zakt hij volledig door het ijs. Als je dat niet ziet prima, maar val Steijn er niet op aan want die zit dit prima.

24   8  
Judge M.

@RV:

Dat jij Koch in dat rijtje plaatst dat zegt meer over jou dan over Menno...

10   23  
Beest

Sjef

Volledig eens.

Supporters kijken niet meer naar kwaliteit tegenwoordig. Ze juichen de spelers toe die iets sympatieks hebben.

Kenny van der weg ect is daar een voorbeeld van.


Riera in de vorm van vorig jaar houden. Dit jaar zit hij er ver onder

29   3  
Chris W.M.

We weten pas of het erg is dat Riera vertrekt wanneer we weten wie ( en hoe goed ) zijn opvolger wordt. Als je leest en hoort dat Steijn de voorkeur geeft aan een ervaren Nederlandse linkspoot, dan houd ik m’n hart vast. Ténzij ze een verrassing uit de hoge hoed toveren kom je al gauw in het rijtje Lars Nieuwpoort en Nick Bakker uit. En of dat nu een verbetering is?

63   25  
Belgische Naccer

De spanjaarden van TvdA:

RIera, Monsalve en Noblejas worden weggepest door Steijn en consorten.

Dit waren vorig jaar onder Hyballa de beste spelers van NAC. Monsalve is de beste voorstopper die ik de laatste 10 jaar bij NAC heb gezien en Riera is net zo goed als Van Hecke. Noblejas is een prima linksback. Stuk voor stuk eredivisiewaardige spelers.

Maar "gelukkig" heeft Steijn meer vertrouwen in Malone, Immers, Allouchi en Bilate. Dat zijn echt "toppers"!! Ook Van Hooijdonk straks nog gratis weg. De enige aanvaller bij NAC die kan scoren.

Het is een schande...Ik vrees voor de tweede competitie-helft. Wie gaat die 80 Goals maken Maurice???? En wat gebeurd er als Rosler geblesseerd raakt? Immers als Centrale verdediger zeker? man man...Je hebt goud in handen, maar je doet er NIKS mee!

22   3  
NAC4Ever

Vorig seizoen hebben we gezien wat hij kan. Ik hoop dat hij blijft.

30   2  
Sanseveria

Gelukkig heeft men de opvolger van Riera al binnengehaald: Adilehou; een Nederlandse... Oh , wacht 🤔

11   11  
Pietje Saaman

Misschien wordt de opvolger Jordy Buis wel. Wordt 28 december 32 en zijn contract in Japan Kyoto loopt 31 januari 2021 af. Kent de club. Contract voor 1,5 jaar. Geen transfersom en als je dan voor Riera nog ongeveer 200.000,- kan ontvangen dan kan je dat geld weer op een andere positie investeren. Voor o.a. scorend vermogen of als Sydney weggaat een spits te huren/kopen.

9   33  
Kipiani

v.d. Bogert en Gladon in Tilburg halen.

15   14  
ome cor

Riera is helaas niet de Riera van vorig seizoen plus dat hij een trainer heeft die het niet in hem ziet zitten.
En zeik Maurice maar overal op af, maar hij moet hier iets opbouwen wat hem goed lijkt. Riera hoort daar voor hem niet bij.

Het verschil met SvH is dat het zonder Riera achterin niet echt slechter gaat, maar met Bilate op de plek van SvH wel verschil maakt.

Daarnaast wil Riera heel graag met het gezin naar huis. Als supporter wil ik hem oprecht bedanken en gun hem zijn sportieve geluk in Spanje.

Ik zeg: minimaal twee ton en die jongen de kans geven zijn droom na te jagen.

18   28  
Maarten

Groot gemis en bedankt boerenlul Steijn.

30   1  
Dun Diëe

Riera heeft het echt niet ineens verleert om te voetballen, die heeft zich hier al lang bewezen. Snap echt niet hoe sommigen hier redeneren dat hij maar weg moet omdat hij even wat minder speelt. Iets waar de trainer een grote hand in heeft lijkt me, want onder de vorige 2 deed Roger het uitstekend.

Beste en meest constante verdediger die we in lange tijd hebben gehad. Ik hoop dat hij de stap naar Zaragoza kan maken, en dat hij daar wel gewaardeerd wordt. Steijn wil een Hollandse linksbenige verdediger op zijn plek. Nou, ik kan hem nu al vertellen dat dat dus helemaal niks wordt. Onze topverdediger Adilehou mag natuurlijk wel gewoon blijven zitten, die kunnen we absoluut niet missen voor de strijd om promotie.

34   1  
Nonkel Frans

November jl - Eindhoven Nac ....Riera gaat naar voren ziet de bal, duwt een Eindhoven speler met 2 handen opzij gaat op bal en doel af en scoort. Voor de duvel niet bang.
Bracht na jaren gesukkel weer stevigheid in de verdediging.
Heel jammer als hij gaat en zonde dat het stadion hem niet kan bedanken #teamRiera.

Een goede club in Spanje is Roger gegund, maar hij zal door vele supporters gemist worden.


9   5  
Harrie

Die zullen we net als SvH ook wel gratis laten gaan.

5   3  
NuFfNie

Riera is door Steijn afgedankt. Volgens mij omdat Roger volgend jaar sowieso teruggaat naar Spanje. Iet vanwege zijn spel, want dan zou je een betere vervanger opstellen. In Malone zie ik echt niet de wedstrijd instelling en kwaliteit die Riera op de mat legt. Welke speler is wel beter dan vorig jaar. Dan vind ik dat Rösler stappen heeft gemaakt.

11   9  
Scheppioni

Mafkees Steijn maakt duidelijk persoonlijk verschil en dat is zeer kwalijk, met droge ogen aangeven dat sterkhouder met ook nog eens scorend vermogen Roger laten wieberen en Malone die al maanden sinds aanvoerder ondermaats presteert laten brallen .... ongeloofwaardigheid ten top, daarbij komt ook nog dat we die gast uit benin nog hebben rond lopen als cv, die vijfde klasse amateurs nog niet eens haalt !!! Dit moest niet mogen ! Dank Riera, succes in jou Spanje !!!! Tot ziens ooit bij ons NAC !💛🖤

6   20  
Ernie

Snel afscheid van nemen. Van Hooijdonk idem. Alleen maar negatieve aandacht.

7   2  
NAC!!!

Onkunde ten top noem ik zoiets.

De trainer kan dus niet met hem overweg. Duidelijk dat Riera één van de dragende en zekere krachten was de afgelopen jaren. Stond er altijd en bracht bij hoekschoppen nog gevaar bij in aanvallend opzicht. Een zekerheid dat weg moet omwille de trainer.

Steijn, in meerdere opzichten stel je me zwaar teleur. Ik ben eens benieuwd welke gevolgen het gaat hebben op het verdere verloop als je niet promoveert.
Oh ja, dat was dit jaar niet bedoeld hè. Alles is al bijgesteld...
Elk jaar worden we voorgelogen al zoveel jaren lang. Wat zijn wij supporters toch een stelletje goedgelovigen hè

11   2  
NAC Vooruit!

Riera is geen Van Hecke, maar nog altijd beter dan moise adilehou!

Feit dat Spaanse Secunda clubs Roger graag willen hebben zegt genoeg.

Jammer dat hij gaat!

8   0  
Harrie

De linksbenige centrale verdediger hebben we al; Darwin Heuvelman! Maar die is nog niet bijna 30 dus durft MS het niet met hem aan zoals Brood dat niet durfde met van Hecke.

Onkunde van de trainer. Want Heuvelman is een robuuste linksbenige verdediger die sterk is in de coaching en echt NOAD heeft. Wanneer die een paar wedstrijden goed speelt schiet zijn transferwaarde omhoog, alleen al omdat links benige verdedigers schaars zijn.

13   0  
JN

Heeft zich afgelopen zomer ontzettend netjes opgesteld na interesse van Barca. Altijd geknokt voor de ploeg. De Spaanse mentaliteit is juist iets wat we graag zien hier. Ik ben heel benieuwd welke vervanger er klaar zal staan.

Hij is natuurlijk nog niet weg, maar die jongen verdient straks wel een afscheid in een vol Rat Verlegh Stadion.

2   3  
Pannelap

Zouden Steijn en Manders niet in het geheim onder contract staan bij die Haagse hopjes? Voor de complot denkers die zich vervelen tijden deze kerst editie ; )

4   3  
nacorakel

Het is weer lekker aan het polariseren hier. Iemand zich al afgevraagd wat RIera eigenlijk zelf wil? DIe heeft een flinkje teleurstelling moeten slikken toen hij niet naar Barca B mocht.

En Monsalve heeft 12 (!) wedstrijden in 2 seizoenen gespeeld - die is toch gewoon te weinig beschikbaar?

4   0  
n@©

Dit is precies het gevolg van een gemiddelde van 2 trainers per seizoen. Basisspelers worden ineens bankzitters. Er vindt voortdurende kapitaalsvernietiging plaats.

Ik ga er vanuit dat er wel een transfersom voor wordt gevraagd?

1   1  
Judge M.

@Nonkel Frans:

En Bilate die toen het blok zette waardoor Riera alle ruimte had.

2   1  
Wanny

@ Belgische Naccer

Jij hebt blijkbaar iets met de Spanjaarden, maar vergeet steeds dat Noblejas en Monsalve vrijwel altijd geblesseerd zijn. Dan is het toch lastig om ze op te stellen.

3   0  
Klundert

Ik begrijp de keuze van Steijn omdat Riera zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Daarnaast zal het ook niet de goedkoopste kracht zijn. Maar dan moet het wel zijn dat een waardige vervanger al bijna rond is met NAC. Met Adilehou naast Rösler gaan we het niet redden.

Ik gun Riera zijn transfer naar zijn familie, nu helemaal, in coronatijd. Maar ik ben echt benieuwd met welke Nederlandse (want dat is zijn voorkeur) verdediger hij op de proppen komt.

3   0  
Nonkel Frans

@Judge M. goed opgemerkt - ik had dat laatste niet gezien. Dank aan Bilate dus ook voor de goal van Riera.
Ik ben blijven hangen bij Riera en dat beeld en moment van die duw. Hilarisch. Dat doen er niet veel. De scheids liet het gaan. @BSR mogen we dat beeld nog eens langs krijgen als jullie Riera in het licht zetten.

6   0  
Vergane Glorie

Ik heb echt wel vertrouwen Maurice. Hij wil tenminste fris aanvallend voetbal spelen. Dat wat wij graag zien.
Als hij Adilehou aan het voetallen gaat krijgen
Als zijn aankopen Malone en Immers weer het licht gaan zien en de conditie weer krijgen als 10 jaar geleden
Als hij een jonge, veel scorende spits, weer in de aanval zet
Als hij het jonge talent KvR aan het voetballen gaat krijgen
Als als als als........
Ja Maurice, helaas, bij jou gaat het alleen om als.
Halfweg de competitie leg je een niet te onderkennen spel op de mat waarin iedereen een vrije rol heeft. Het doet maar wat.
Voor een ambitieuze speler is onder Steijn voetballen, lijkt mij althans, een verschrikking.
Je ziet kans om je betere soldaten te laten vertrekken. En als ze zelf niet gaan dan op een andere manier. Maar ze zullen vertrekken.
Desalnietemin hele fijne feestdagen allemaal.

6   0  
Marti

Steijn zegt dus niet tevreden te zijn over het spel van riera , laat mij nou niet tevreden zijn over de trainingscapiciteiten van deze trainer ! gaat alleen voor eigen belang .anders vernietig je niet het kapitaal van onze club NAC .

6   0  
HupNac!

Als je 1 van de 2 beste verdedigers van vorig jaar niet aan de praat krijgt dus maar op de bank zet en de onbetwiste topscorer ook op de bank zet wat ben je dan eigenlijk aan het doen als coach?

2   0  
Dutchbird

Als Steijn vanuit zijn TD rol denkt dat hij een betere CV kan halen, houd ik mijn hart vast.

2   0  
NuFfNie

Als Roger niet meer in actie komt, omdat hij volgend jaar toch teruggaat naar Spanje, dan moet je je als NAC echt kapot schamen. Dan had je hem gewoon naar Barca B moeten laten gaan ipv eerst een kwart seizoenaten voetballen en dan afschrijven.

Als Roger gaat dan wens ik hem het allerbeste.
Zou Steijn Roger en Sidney ook geflikt hebben als je in een vol stadion zou voetballen?

0   0  
Bogdanovic

Riera laten gaan en Benamar van Telstar vastleggen. Contract loopt af. Hup NAC, snel zaken doen. Wat een goeie voetballer/verdediger is dat!

Laad alle berichten na dit bericht in