Wij gaan niet opzij

Robert Molenaar na NAC - Excelsior (1-1)

Thiestemberg

Trainer Molenaar zag zijn ploeg vanavond met 1-1 gelijk spelen. De trainer was tevreden over wat zijn jonge ploeg op de mat legde tegen Excelsior, maar plaatste ook enkele kanttekeningen. De kern is nog te dun en er moet nog teveel beroep gedaan worden op de jeugdopleiding. Ook vroegen we hem naar de status van verschillende spelers.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 0 reacties
Volgend bericht
Roy Kortsmit na NAC - Excelsior (1-1) 6 reacties
Terug naar overzicht
79 Reacties
102   12  
Youssef

@Ernie

Teleurstelling zou alleen logisch zijn; als reële verwachtingen niet gehaald (dreigen) te worden.

NAC is nog niet eens officieel overgenomen; voorbereiding is slechts pas twee weken bezig; en gevolgen van jaren mismanagement zijn natuurlijk nog niet verdwenen……

Geef dit Project NAC=BREDA nou gewoon eens even te tijd!!!

21   5  
Nac

Momenteel kan er dus niet gehandeld worden.
Hopelijk is volgende week de overnamen goed gekeurd.

12   54  
Bredaaaaa

Onze nieuwe big boss. Echt benieuwd hoe hij t zal doen. Is het 5 keer scheepsrecht voor Robert? Benieuwd naar de volgende twee wedstrijden tegen eredivisie club volendam en gigant feijenooit.

54   10  
Ouwe spionkop

Nuchtere trainer.
Het ging best lekker. Aanvallend voetbal, in tegenstelling tot het vreselijke tikkie breed vorig seizoen.
Gewoon die bal naar voren rammen. Zo moeilijk ist allemaal niet.

28   79  
Ernie

Hier staat wederom een licht gefrustreerde trainer bij een club met torenhoge verwachtingen maar met ( op dit moment) nauwelijks mogelijkheden. Er is dus nog niets veranderd.

48   3  
Somerset

Nuchtere goed analyserende man, die zich niet gek laat maken onder voor hem heel moeilijke omstandigheden. Als dan, zoals blijkt, er nog goed en aanvallend gevoetbald wordt door deze jonge gasten dan is dat wel een compliment waard. Alle succes Robert ik heb er vertrouwen in dat we "leuk" gaan spelen. Verras ons.

34   28  
Scheppioni

Toch een schijthekel aan die knvb die die verschil maakt in diverse clubs !!! Wij moeten anderhalve maand wachten en pak zo'n k^t vitess kan zo maar 130 miljoen euro kwijt lat schelden met 'vies' geld !!! Bah

19   4  
Maikel

Wat me wel op viel in het half uur dat de jeugdspelers speelden: zij hadden echt een veel hogere intensiteit dan de vaste krachten. Veel meer vuiler meters maken en sprints trekken om vrij te komen.
Verder een leuke pot voetbal gezien, waarbij Molenaar duidelijk aangeeft dat het nog dun is. Alle vertrouwen dat het goed komt

102   12  
Youssef

@Ernie

Teleurstelling zou alleen logisch zijn; als reële verwachtingen niet gehaald (dreigen) te worden.

NAC is nog niet eens officieel overgenomen; voorbereiding is slechts pas twee weken bezig; en gevolgen van jaren mismanagement zijn natuurlijk nog niet verdwenen……

Geef dit Project NAC=BREDA nou gewoon eens even te tijd!!!

36   2  
Ivo

Best een leuke gast, die Molenaar. Droge humor, realistisch, eerlijk. Ik vind hem wat meer senioriteit uitstralen dan "Edje" de Graaf.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar hoor vanaf verschillende kanten dat er veel meer tempo in het spel zat, er meer druk gezet werd en snelle omschakelingen gemaakt werden.

Veel minder tikkie/breed tikkie/terug. Gelukkig.

Dit zagen we ook al toen Molenaar een paar wedstrijden moest invallen voor de Graaf. Het is toch een trainer met meer lef. En dan zal je vast wel een paar keer in het mes lopen, maar dat doe je met te voorzichtig spel ook.

Deze week hopen op groen licht van de KNVB en dat daarna de laatste formaliteiten snel rond zijn. Ik heb het gevoel dat er wel e.e.a. klaar staat. Maar dat het nog niet kan en mag.

22   0  
Rolf

Realistische trainer,mijn zegen heeft hij. 💪

14   2  
SjorsNac

Hij drukt het netjes uit dat de selectie nog wat dun is, maar met wat er nu staat speel je onderkant middenmoot.
En merk ook wel een lichte frustratie in zijn reactie dat ze nu praktisch nog niks kunnen. Ik hoop dat zodra het rond komt de hervorming rond de selectie en organisatie in een stroomversnelling komt.

19   3  
Nacman

Deze trainer weet heus wel welke spelers er op het punt staan om te tekenen bij NAC na 13 juli.
En verrekken.

7   2  
Hoge Vugt

Er werd idd minder tikkie breed gespeeld dan afgelopen jaar, tegelijkertijd zie je nog steeds dat nac moeite heeft om veel uitgespeelde kansen te creeeren met daaruit volgend doelpunten. We hebben nog een aantal weken gelukkig maar als het even kan zou er wat creativiteit op het middenveld bij moeten komen. Positief is wel dat er iig verdedigend een basis lijkt te zijn met Plat die ook al wat weghaalt voor de verdediging.

Van het laatste half uur herken ik inderdaad dat er meer intensiteit in zit, maar eerlijk is eerlijk, Excelsior wisselde ook heel zijn elftal. Leek beetje op jong vs jong dus ik zou daar niet te zwaar aan wegen.

Ik hoop dat er nog een rechtsbenige cv gehaald gaat worden als dat tot de mogelijkheden behoort, Besselink deed het best prima maar had erg veel coaching nodig mbt zijn positie in het veld. Dat lijkt me niet echt wenselijk om dat in een vol stadion in te hebben, of hij moet zich hier in de voorbereiding nog in ontwikkelen.

Positief viel me de Wijs op. Voetbalde goed mee in de omschakeling, lijkt me op zijn minst een prima back up, maar zou het ook wel aandurven om zo nu en dan basis met hem te starten.

11   4  
Luusje

Eens met Ivo, dat grijnsje op het einde verraad misschien wel veel.

8   3  
Dennis

Dot lijkt me een ontzettend fijne man om mee te werken

22   6  
Livingthedream

Excelsior was in het begin wel iets sterker dan NAC. Maar speelden wel met 7 a 8 basisspelers.

Ben vooral blij met Plat en Lucassen. Geen geniale voetballers maar 100% noad. De 10 van Excelsior kwam totaal niet aan voetballen toe door de felle Plat.

Verloren door een kopbal uit een corner. Het schitterende stiftje van Velanas op de lat was zonde. En daarna de grote kans .

Prima wedstrijdje gezien gisteren

20   5  
Belgische Naccer

Maikel hierboven slaat de spijker op zijn kop.

De jeugd en talenten, maken veel meer vuile meters en werken veel harder dan de zogenaamd "gearriveerde" spelers.

Dat is al jaren het probleem bij NAC. Er worden broodvoetballers aangetrokken, zoals Ligeon, Maria, Antonia, Rutten, HIlterman, Malone, Immers, Maatsen, Janssen, en ik kan er nog wel 10 noemen. Allemaal spelers met geen enkele binding met NAC en die ook geen van allen keihard willen werken. Het is allemaal plichtmatig en het hoognodige, maar er zit gewoon geen passie in, en hun geld krijgen ze toch wel.

Dit in tegenstelling tot de jonkies, die moeten knokken voor hun plekje in het team, die er nog vol voor moeten gaan, omdat hun toekomst onzeker is. Met een goede trainer die iedereen gelijk stel (geen vriendjes) waar iedereen moet vrezen voor zijn basisplek en een duidelijk aggressieve en aanvallende speelwijze, kun je een heel eind komen. Zeker als de groep fit zou zijn.

Maar daar zijn we nog lang niet. Er moeten in alle linies nog 1 a 2 spelers bij, en het team zal topfit gemaakt moeten worden, zodat je ook veel minder blessures hebt.
En dan iedere wedstrijd met 100% NOAD erin, dan en alleen dan, zou je kunnen verrassen dit seizoen.

Maar als er niks meer gebeurd en je gaat weer beginnen met 4 of 5 broodvoetballers in de basis, dan ben je weg.

18   46  
Ben

Wat een afgrijselijk pyjama shirt heeft Molenaar aan zeg. Wat is de lijn van Nike slecht zeg, maar ja sommige geilen nu eenmaal alleen op de naam Nike

17   7  
Cambridge

@Scheppioni waar heb je het over? Vitesse is nog helemaal niet overgenomen dus de KNVB heeft daar geen rol in. Dat er daar schuldeisers die de schuld willen laten vallen is leuk voor ze maar er is nog geen overname bekend gemaakt. Heb toch geduld, geen reden om je achtergesteld te voelen. NAC=Breda heeft een duidelijke planning gecommuniceerd.

8   4  
f4ratje

voor de mensen die roepen er is nog niets veranderd..... als er jaren dingen misgaan, mismanagement gaat dat niet in een paar weken veranderd kunnen worden. dat duurt maanden en hopelijk niet jaren. dat heeft tijd nodig. dat kan je niet leuk vinden maarja komop dat is logisch. er ligt zoveel troep op straat dat moet eerst opgeruimd worden voordat het een leuke straat wordt.

offtopic: heb je nac als sponser en is het trainingspak echt niet geweldig mooi. shirtjes zijn OK als je van nac houdt dan went het shirt snel en sta je zo in de winkel om em aan te schaffen.

18   93  
Noad1976

@ schepponi sukkel je had ook zaken kunnen doen met City en poen kunnen hebben en een fatsoenlijk elftal. Maar knuppels als jullie moesten persee kruimels afvangen met nac is breda amateurplan.

10   2  
Jmjf

Komt goed allemaal. Maar het na een wedstrijd al concluderen dat het aanvallender is klinkt onzinnig. Dit werd namelijk ook gezegd na het vertrekt van Steijn bij De Graaf en dit hield hij welgeteld een drietal wedstrijden vol.

4   2  
Kipiani

Terechte opmerking hier.
De intensiteit, de energie waarmee wij de laatste jaren met het totale team spelen is alleen maar minder en minder geworden.
De intensiteit moet flink omhoog en daarmee de meedogenloze duelkracht.
Als beide op niveau waren geweest zaten we nu niet in de penarie en vrezen we, te wachten op een nieuwe directie en andere Bredase wijsneuzen die het nu weer gaan vertellen.
Waarmee de echte kwaliteit en NAC betrokkenheid op directie en RvC niveau in Breda en omgeving weer (bewust ?) genegeerd of gepasseerd (vriendenkliek ?) wordt, om onze club daar te brengen en te laten horen waar het hoort.
Echter: we laten ons graag verassen door een nieuwe buitengewoon frisse club aan de top van de NAC pyramide.

40   7  
Rubenac

@Noad’76

En dan een speeltje worden van een sjeik?
Tot een soort Ajax uitgroeien , zonder eigen inbreng?

Dat het kut gaat en ( te) lang gaat duren ben ik met je eens.
Maar heb mijn hart aan deze club verpand.
Dat houdt ook in , in slechte en hele slechte tijden 😉

Als in succes wil, ga ik vanaf morgen naar de hoofdstad.
Wil ik nog meer succes , ga ik vanaf morgen naar Madrid.

Bij deze club is het net als met de economie.
Hele diepe dalen en kort , maar mooie pieken.

Deze club zit zo diep geworteld en komt dit door alle succes afgelopen jaren of door de saamhorigheid om er met zijn alles achter te blijven staan?

Het is niet dat ik je helemaal niet begrijp, maar hopelijk kan je jezelf hier ook grotendeels in vinden.
Zo niet , ja dat is aan jou en je vrije keuze.

HUP NAC!!!

14   4  
Ongelooflijk

@ ....

Hoelang blijven jullie nog reageren op kruik Noad'76?

14   4  
Breda-mike

@noad 1976

Hoe oud ben jij 14? Volgens mij is 1976 niet jouw geboortejaar.

25   4  
Willem 4,5

@noad . Stop nou eens met dat gezeur over City, gaat niet gebeuren, gelukkig maar, dus schakelen naar nu. We krijgen nu een herkenbaar elftal zonder 24 buitenlanders waarvan je de naam waarschijnlijk niet eens kunt uitspreken, een beetje geduld en als je dat niet hebt ga dan naar Vitesse kijken een voorbeeld van een zielloze club zonder eigen identiteit.

33   10  
Karbonkel

Dat mensen nog steeds lopen te kwijlen op city kan ik met m'n verstand niet bij.
Sterker nog, ik vind het hoogverraad.
Ga lekker naar Lommel toe en blijf aub ver weg uit Breda.
Dat soort types zouden hun eigen ouders nog verkopen.

33   1  
leeuw

NOAD 1976; Nooit Optimistsch Altijd Dom

17   3  
sam

Nac is ontwaakt na jaren wanbeleid uit coma.
Nieuwe technische staf heeft tijd nodig en is achter de schermen druk mee bezig aan grote schoonmaak. Dit seizoen kan een overgang jaar zijn. Na dit seizoen lopen er wat contracten af en heeft nac wat meer mogelijkheden om te werken aan een gezonde toekomst.

10   16  
Livingthedream

Die kutkruik van een Noad1976 heeft echt een iq om van te janken. Hersendooie

27   22  
mevr van Beuningen

@ Karbonkel,

Dus omdat sommige liever wel city hadden zien komen moeten ze nu maar supporter worden van Lommel? Wat een onzin. Persoonlijk had ik liever ook City gehad. Eindelijk eens een frisse wind en professionals. Heb na 40 jaar NAC al van alles meegemaakt, dus dit lokale plan zullen we ook wel weer overleven en zal ik ook steunen ipv afkraken. Gewoon erbij neerleggen nu jaren in de KKD, niks meer niks minder.

4   20  
fvp

@willem1,5 sinds wanneer zitten er 24 spelers in een elftal. Maar gelukkig blijft het nu tobben in de kkd. Het wachten is op de volgende oud NAC spelers die een functie krijgen. Helaas geen professionele bvo.

8   22  
Nachoreca1

Toch van een ongekende schande dat die tyfus KNVB zo lang moet vertragen. Heel de trein staat stil en wij staan op het perron mee te wachten. Wel of geen city of nac =Breda, zo komen we geen ruk verder. Over 3/4 weken begint de competitie.

13   6  
NAC!!!

Beste mensen,

De club is in een fase van overname.
Al dat negatief gedoe nu alweer en gezeik.
Wees toch eens positief en wacht eens even geduldig af!

Wat een gedoe mensen, daar wordt je toch niet goed van!!

Man man, pfffff

12   1  
Mika

@nachoreca1

Denk nou gewoon eens normaal na over wat je zegt.. vorig jaar was toch duidelijk dat je langs de knvb moest? Is altijd zo chef. Ze vertragen het niet want dit is gewoon onderdeel van het proces.. heb gewoon geduld man. Ze verwachten rond 13 juli duidelijkheid dus wacht gewoon… natuurlijk heb k ook liever vandaag dan morgen de goedkeuring maar dit neemt nou eenmaal meer tijd in beslag. Hou je rust en dan komt t goed

14   38  
den hulk

nac is goed voor de achtste plaats lokhoff is net als van hooydonk die kwam ook met vijf speleersdie niets presteerdenhet gaat dezlfde kant opkoop toch kwaliteit

5   9  
Nachoreca1

Beste Mika,
Ik sta er niet om bekend zomaar wat te roepen hoor. Misschien accepteer jij bureaucratie, ik niet. Ben ondernemer en houd van doorschakelen. Lijkt me sterk dat dit dossier zo onoverkomelijk is en uitgespit door 14 juristen.

13   6  
Bertus

Vraag me alleen af waarom die interviewer niet vraagt hoe het met die jongen van AZ zit en met Thomas Marijnissen die deze week beiden gepresenteerd zouden worden.
Volgens Tubantia zouden ze al 2 weken geleden rond zijn met die jongen van AZ.
Ik vind de nieuwsvoorziening zowel vanuit NAC als vanuit de media heel gebrekkig.
Zeg niks als je iets nog niet zeker weet.
En KUT KNVB schiet een op stelletje competitie vervalsers!

6   17  
Bredaaaaa

Het is inderdaad vervelend om te wachten op de knvb. Maar de knvb kan hier ook niks aan doen. Het is de drama die de “grote” 3 hebben veroorzaakt die NAC de nek omdraait. City deal was niet goed. Usa boys deal was beter, de yanks hadden veel geld. Maar ja. We moeten het nu doen met de minder rijke brabantse ondernemers. Die uiteraard goede bedoelingen hebben. Ze maken volgens mij 1 fout. Het eerste waarin ze moeten investeren is uiteraard de tekorten betalen en een sterke selectie creëren . Daarna pas de organisatie. Veel jaren in de kkd zal de doodsteek worden voor de club. Op dit moment zal st2 met twee vingers in hun neus kampioen worden. Goede organisatie en rijk. Wij zullen echt zsm betere spelers moeten halen. Het zal een helse job worden Ton Lokhoff en Hellemons. Ik heb op Robert Molenaar zoekterm wat geyoutubed. Ik was best geschrokken van diverse filmpjes. Johan Derksen zei dat Molenaar ooit bij fc lienden zou eindigen. Bij volendam ontslagen. Hun voorzitter Kras vertelde dat het voetbal niet goed was en dat ze minder seizoenskaarten zagen bij fc volendam. Bij almere hetzelfde. Ook de filmpjes hoe hij verslagen reageerde bij roda jc. Volgens mij ook gedegradeerd met roda. Poeh. Ik hoop echt dat hij gaat slagen. Want als hij slaagt dan slagen wij met zijn allen.

9   3  
Tante Annie

Ah bredaaa, zeg het me alsjeblieft als ik het fout heb. Het lijkt me toch alsof dit je eerste niet sarcastische/cynische reactie in minimaal weken is. Graag zeggen als ik het fout heb, maar ik wilde je er toch op complimenteren

3   3  
Mika

@nachoreca1
Ik snap je frustratie maar wat je zei was eigenlijk nergens voor nodig. Natuurlijk is elke dag langer niet fijn maar t is nou eenmaal zo. Als de adh niet alleen maar aan geld dachten, waren we al verder. Gewoon ff accepteren dat t even duurt en dan wordt het daarna beter

13   14  
Dun Diëe

Waarom krijgt Ernie zoveel minnetjes? Behalve zijn eerste deel van de eerste zin heeft hij toch gewoon een valide punt? Er is tot nu toe nog wezenlijk niks veranderd. Het klopt dat we nog even geduld moeten hebben wat betreft de overname. Maar het klopt ook gewoon dat we op dit moment nog geen steek verder zijn en dat, ondanks de roep om rust en geduld, de verwachtingen nu al weer te hoog zijn.

26   3  
Stoep

degene die CFG willen (is niet Man. City) moeten nog maar eens naar deze transferperiode kijken. Ja dan had NAC 3 super talenten gehaald, om ze daarna te stallen bij PSV, Espanyol, etc. Man man, wat een treurnis als je van dat netwerk deel uitmaakt, je club is gewoon dood dan. Ik dacht ook eerst van dat het misschien kan werken, maar nu blijkt dat CFG idd enkel die clubs nodig heeft om de regels te omzeilen. Je bent niet eens handelswaar club zoals we dachten om spelers op te leiden, maar slechts een papieren club (kortom leeg) om hun te faciliteren om spelers te contracteren en dan door te zetten.

6   8  
sam

@BREDAAAAAA
Geen paniek zaaien A.U.B. Laat Eric en Ton hun werk doen in alle rust . Door jaren wanbeleid, paniekzaaiers en paniekaankopen van afgelopen jaren en kerkhof aan ontslagen treiners die mooie vergoeding gekregen hebben moet er nog steeds puinhoop geruimd worden.Dat heeft zijn tijd nodig.Als je salaris budjet voor 24 selectie spelers en 24 spelers al hebt, en aantal al afgeschreven zijn omdat ze niet goed zijn dan moeten er eerst spelers weg voordat er nieuwe spelers komen.Denk hierbij aan spelers als Maria, Ligoen, Malone, Hilterman, Rutten en Anthonia. Wat andere clubs in KKD betreft als je goede beleid hebt kom je heel ver. Bij NAC is dat helaas niet geweest afgelopen jaren .Waar geld naar toe ging weet niemand. Nieuwe bestuur van NAC heeft er nu voor gekozen om daar verandering in te brengen.

4   3  
van Zottegem

@stoep

En er zijn schepsels die het dolletjes vinden als NAC hier deel van uit zou maken

9   3  
JeePee

De wedstrijd ter plaatse gezien. Het is smal, maar dat is geen nieuws. Je kon inderdaad zien dat het idee is om sneller diep en vooruit te voetballen, zonder gelijk de poort open te zetten. Plat voor de verdediging als een klassieke 6, veel coachen, stond met Bakker en de jonge Besselink redelijk goed. Er werd echter ook niet direct veel gecreëerd. Kortsmit geeft rust.

Zag een aantal geblesseerde spelers van dichtbij en het verbaasde me toch dat ze vooral bezig waren met geinen onderling en niet met hun team volgen. Niet verbonden met de groep, geen NAC kleding, ik vind dat toch bijzonder. Denk echt dat er nog wel een paar als ze zo flegmatiek blijven gaan botsen met Molenaar en Lokhoff. Er mag ook nog wel wat gebeuren in de hiërarchie wat mij betreft.

Stug verder bouwen. Eens dan wordt de hemel stralend blauw. Hup NAC!

7   6  
Wanny

Het heeft geen zin om de hele dag op F5 te drukken om te kijken of er nog nieuwe spelers zijn.

Duurt nog wel 2 weken voor er nieuwe eigenaren zijn

9   16  
Tip

Ik denk dat 14 juli een datum is die procesmatig is bepaald. Er zijn bij de KNVB verschillende commissies die hun inbreng hebben, vaste vergader datums etc. Alles moet daar intern op elkaar worden afgestemd . Die 14 juli heeft Verkuilen in zijn eerste interview al genoemd.

Wel snap ik niet waarom men zo'n drukte maakt over die 14 juli. Denkt nu niemand echt dat de KNVB op 14 juli NAC gaat terug fluiten en heel het competitie programma op zijn kop zet. Ze kunnen hooguit nog wat zeuren. Daarnaast als ze negatief uitspreken kan NAC in beroep gaan en het volgens mij zelfs voor de rechter brengen.

Dus gewoon er vanuit gaan dat die handtekening met een paar stempels er komen en zo snel mogelijk nog een paar goeie spelers halen. En enkele spelers van de hand doen.

4   13  
Tip

niemand moet zijn iemand.....

3   10  
Wanny

@ TIP

Na de KNVB moet de gemeente nog goedkeuring geven en moet alles nog geformaliseerd worden. Daar kan best nog even overheen gaan.

8   0  
Mika

@Wanny

Gemeente volgt KNVB en zal geen tijd kosten. Dat kan zelfs nog voor KNVB gebeuren

14   2  
Ouwkus

Lewis Fiorini gaat op huurbasis naar Heerenveen.

13   0  
Dun Diëe

Het Maas-effect is goed zichtbaar bij de Friezen.

6   21  
Walter

@ Tip,

Precies dat inderdaad. De knvb gaat zeker akkoord geven. Waarom twijfelen de nieuwe eigenaren daar aan ? Die hebben toch allang advies ingewonnen bij de knvb. Het is dus een formaliteit. Komt voor mij meer over dat we niks mogen verwachten dit jaar en later gezegd kan worden we konden weinig doen op de transfermarkt vanwege late uitspraak knvb.

12   33  
BREDA 1965

voor mijn part maar nike en legea beconcurreren elkaar wel om de titel wie maakt de lelijkste NAC outfits.Het zag er niet uit de kleurencombinaties maar nou nog minder...SCHANDALIGE CLOWNSKLEDING..maar ja daar hadden we het niet over...

16   37  
Frank

TALPA begint morgen opnames te maken bij NAC mbt het programma: "geen cent te makken" .

17   1  
De Kroonprins

BNDeStem meldt vanochtend dat NAC deze week, nog voor de oefenwedstrijd van aanstaande vrijdag, twee versterkingen verwacht te kunnen presenteren. Dat zou exclusief Velthuis, Marijnissen en Herrmann zijn.

10   48  
Livingthedream

Zijn Lul en Lul uit Suriname vanmorgen gespot in Zundert?

6   61  
steven73

Komt de coach/algemeen directeur , technisch directeur en toilet juffrouw Ton Lokhof zelf ook nog aan het woord?

20   2  
Fritske d'n Olifant

Vorige week kondigde De Stem ook al van alles aan. Laten we het maar gewoon afwachten. 1 zinnetje irriteerde mij een beetje in het stuk. Namelijk dat men van JH af wil omdat hij niet meer gepruimd zou worden door de achterban. Daarmee doe je voorkomen alsof NAC de verantwoordelijkheid voor het afserveren van JH op de supporters afschuift en dat is geen faire voorstelling van zaken.

Er is door het MT een eigen afgewogen beslissing gemaakt om niet met JH door te gaan en niet omdat wat supporters op internet boos zijn. Omdat er door JH zelf een onwerkbare situatie gecreëerd is en hij zelf ook niet wil, kan ik me voorstellen dat het MT de afweging heeft gemaakt om hem aan zijn contract te houden of hem te verkopen.

De eerste optie gaat gewoon een negatieve wissel op het team trekken. Een type als JH gaat na alles wat er gebeurd is nooit meer optimaal renderen in het NAC shirt. De tweede optie is ook lastig, want ga maar eens uitleggen aan de achterban dat je voor 2,5 ton een speler hebt gehaald die je na een half jaar voor nog maar de helft moet verpatsen. Achteraf is natuurlijk mooi wonen, maar het is natuurlijk niet voor niets dat Emmen hun topscorer in de etalage zette in de winterstop. NAC dat sterkhouders Haye en Seuntjens kwijtraakte handelde in paniek en haalde voor teveel geld de labiele JH binnen, die in eerste instantie al niet wilde. Een duur geintje en typisch voor het NAC van de afgelopen 15 á 20 jaar. Daarom ben ik blij dat de nieuwe eigenaren en technische staf vooral rust prediken en geen verwachtingen scheppen bij de achterban. Geen overhaaste beslissingen en stap voor stap eerst voor structuur zorgen.

21   3  
Ouwe Spionkop

A.s. woensdag 13 juli komt de goedkeuring voor de overname van de KNVB.
Naar verwachting worden dan Velthuis, Marijnissen, Herrmann en nog 2 spelers (Vet en Oude Kotte?) aan de selectie toegevoegd.

16   16  
Cool Hand

Pruimt de achterban Jesaya Herrmann (JH) nu al niet?

13   2  
Fritske d'n Olifant

@Coolhand

Haha, ik ga er niet vanuit dat hij over een half jaar de Grote Markt in Kortrijk staat toe te schreeuwen. Misschien ook maar voorzichtig zijn met afkortingen want voor je het weet denken de mensen dat Robert Maaskant weer voor de groep staat ;-)

6   3  
Cool Hand

Blij dat je mijn bericht humoristisch opvat, Fritske. Aan de duimpjes te zien...Nederlanders en sarcasme, blijft moeilijk.

10   4  
Rubenac

Herman trekt ze allemaal over de balie.

5   6  
Bp

Brondeel gaat in België aan de slag bij tweededivisionist SK Beveren, dat tot voor kort door het leven ging als Waasland-Beveren. De doelman heeft voor twee seizoenen getekend op De Freethiel. "De doelmanspositie is een sleutelpositie, waarbij je niet over één nacht ijs gaat. We hebben lang gewacht, tot we de juiste man hadden gevonden", laat Beveren-directeur Antoine Gobin weten via de clubkanalen.

Had hem graag gezien als 1e stand-in voor Kortsmit

16   0  
Ouwe Spionkop

Kortsmit ontbrak op de training. Toch teveel last van zijn blessure tegen Excelsior?
Ook Malone en Hilterman in geen velden of wegen te bekennen.

6   3  
Die ne gast

@TIP / Walter
Ik ga er ook vanuit dat de KNVB-goedkeuring gewoon komt, maar NAC=Breda heeft de afspraak met de oude aandeelhouders dat zolang de overname nog niet formeel is goedgekeurd dat alle grote uitgaven / langjarige verplichtingen ook door de oude aandeelhouders goedgekeurd moeten worden.
Vandaar dat er nog niet doorgepakt wordt. Na KNVB-goedkeuring hoeft er geen goedkeuring meer te komen van de oude aandeelhouders.

Overigens als er de KNVB-goedkeuring er komt, verwacht ik binnen korte tijd al wel enkele namen te horen voor Stichtingsbestuur, RvC en wellicht ook al AD en TD, maar grote uitgaven / grote namen voor spelers verwacht ik niet op korte termijn.
NAC=Breda heeft duidelijk aangegeven eerst te willen werken aan de organisatie. Dus eerst de (bestuurs)poppetjes benoemen, die de organisatie laten inrichten en de (beleids)plannen verder laten uitwerken. Ik verwacht op zijn vroegst pas in de winterstop echte, gerichte versterkingen.
Zonder plan, zonder TD en zonder scoutingsapparaat is geld geven aan spelers, geld weggooien. Dan eindig je met de Kastaneers en Clemens Zwijnenbergen van deze wereld… Leuke namen, maar totaal zonde van je geld.

2   17  
Bredaaaaa

De goedkeuring van de knvb zou toch 11 juli zijn!??

30   4  
Chris W.M.

@Ouwe Spionkop

Hilterman vertrekt deze week naar Almere. Voor Malone is buitenlandse interesse. Die gaan we geen minuut meer op het trainingsveld zien gelukkig.

20   0  
Nac

@chris w.m

Interesse voor Malone dat zou echt top zijn.
Dan maak je met die 2 350-400k salaris vrij.

5   1  
Livingthedream

@bredaaa

13 Juli. A.s woensdag dus ;)

2   4  
Bredaaaaa

@livingthedream.
Bedankt voor de info.

3   5  
Voorwaarts

@Livingthedream

We doen nu allemaal wel of woensdag de uiterste datum is, maar ik heb dit alleen als richtlijn gehoord. "Ongeveer een maand" herinner ik me, en we weten dus niet of dit 100% vast staat.

Ik laat me graag verrassen als het er op woensdag is, maar ik ga zelf uit van ergens tussen nu en eind volgende week.

10   1  
gjoewie

Voorwaarts > Ja, het is een richtdatum, maar ik neem aan dat die niet zo maar out of the blue geplukt is. Waarschijnlijk zit de KNVB dus deze week te vergaderen over een aantal overnames. Vergeet niet dat die 100 miljoen kwijtschelding van de schuld van de Fietstassen ook nog goedgekeurd moet worden. Daar zullen ze vast langer over beraadslagen. Ik hoop alleen dat ze NAC eerst behandelen en dan pas de Fietstassen.

2   25  
Sjonnie

Likes Fiorini gaat zijn geluk proberen bij Heerenveen.
Dan kan hij beter nog een jaartje NAC blijven.

4   11  
Bp

Maandag = mediastilte 😡😡

5   1  
leeuw

@ BP, Niet bij De Rat vandaag m.b.t. uitleg van J.W.

Laad alle berichten na dit bericht in