Overal waar we komen

Rode kaart Schouten geseponeerd

DeWeesJr

De rode kaart die Robin Schouten vrijdag in de wedstrijd tegen Roda JC ontving is geseponeerd. Hierdoor is de rechtsachter speelgerechtigd in de uitwedstrijd tegen Jong PSV.

Schouten ontving afgelopen vrijdag in de 52e minuut een rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis. De verdediger kreeg de bal tegen de arm. Naast de rode kaart kreeg NAC ook nog een penalty tegen.

Op het veld was duidelijk te horen dat Nijhuis tegen Schouten zei dat hij niet anders kon dan de rode kaart te trekken. Daar denken ze in Zeist drie dagen later over.

Het zal voor Maurice Steijn ook een mooie meevaller zijn in aanloop naar de wedstrijd tegen Jong PSV. Ondanks dat Jethro Mashart prima de backpositie had in kunnen vullen is de spoeling daarachter wat dunner. Noblejas lijkt een dezer dagen te gaan vertrekken terwijl Michaël Maria nog altijd geen contract heeft. 

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Vorig bericht
Bijl fluit Jong PSV - NAC 3 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 14 reacties
Terug naar overzicht
32 Reacties
118    
Jemo

Dan blijkt dus dat Bas de spelregeles niet weet, of ze er in Zeist weer een teringzooi van maken (ik denk beide). Kost je wel punten. Bedankt weer KNVB...

-34    
NAC

Nu snap ik het helemaal niet meer.
Is de rode kaart geseponeerd, omdat het er op leek dat de bal naast ging.

De regel is toch gewoon hands op de doellijn altijd rood?

118    
Jemo

Dan blijkt dus dat Bas de spelregeles niet weet, of ze er in Zeist weer een teringzooi van maken (ik denk beide). Kost je wel punten. Bedankt weer KNVB...

44    
Fijn Streven

Lijkt mij een logische beslissing. De bal zou naast zijn gegaan dus hij voorkomt geen doelpunt. Het was natuurlijk wel hands en dus een penalty.

37    
Breda_076

Aan de ene kant blij dat de rode kaart geseponeerd wordt. Aan de andere kant voelt deze rode kaart nu toch wat zuur naar mijn mening (want blijkbaar kon Nijhuis dus wel anders) en toont het maar weer eens aan dat het onacceptabel is dat er in de KKD geen VAR aanwezig is.

26    
Jnac

Wat is dat toch met nac roda em geseponeerde rode kaarten

36    
LarsW

Vanuit Bas Nijhuis' oogpunt was de rode kaart logisch. Voor zijn gezichtsveld leek het alsof Schouten de bal van de lijn haalde met zijn hand. Dan geldt triple punishment ook niet meer. Helaas geen VAR, anders was het teruggedraaid naar helemaal geen overtreding of slechts geel en een penalty. Je koopt er niets meer voor.

In ieder geval goed nieuws dat hij er maandag weer bij is. Ook een mentale opsteker voor hemzelf lijkt me

-88    
Willem 4,5

Bas de selfkikker, laat regelmatig zijn lul uit zijn broek hangen bij de kutsnor, de vrouwenmishandelaar en de frikandel etende onverstaanbare Rotterdammer , maar spelregels toepassen is schijnbaar een 'beetje lastig' zoals iedereen tegenwoordig te pas en te onpas zegt.

-6    
Wanny

Wedstrijd zou dan eigenlijk opnieuw gespeeld moeten worden vanaf dat moment, met een penalty voor Roda als startpunt. En NAC met 11 man.

27    
Nacbreda1989

@Wanny hahaha.

Dan kun je elke week wel wedstrijden over laten spelen.. Tuurlijk gaat dat niet. Menselijke fouten worden helaas overal in het dagelijkse leven gemaakt.

iig mooi dat Schouten niet geschorst is.

61    
Bart

Misschien moeten we eens gaan begrijpen dat scheidsrechters ook mensen zijn die fouten maken.. Nijhuis zal vanaf zijn positie gedacht hebben dat de bal erin zou gaan, Nijhuis heeft nac niet benadeeld dat heeft nac zelf gedaan door het zwakke spel dat vertoont werd! Nac heeft een week nog tijd om ervoor te zorgen dat de punten tegen psv behaald worden daar moet naar gekeken worden en niet omdat een scheidsrechter een verkeerde beoordeling gemaakt heeft.. jammer maar dat is ook voetbal!

-22    
GeelZwarHart

Belangrijke punten verspeelt door toedoen van de zelfingenomen Bas.

-13    
anoniem73

@Bart op zich mee eens hoor, maar NIJHUIS maakte er wel weer een zooitje van. ten eerste is de ingooi waar de penalty op volgt zeker 10 meter naar achteren. dus kunnen ze hem nooit zo langs de lijn gooien. Ten tweede bij de 2-0 word Rutten duidelijk voor de neus van NIJHIUS geduwd in de rug en kan hem daardoor niet wegkoppen.
NIjhuis is gewoon een arrogante L.. die denkt dat hij echt heel goed. NAc speelde niet goed maar word wel oor aangenaaid door die...

-15    
Deefje VAK G

Goh...... op basis waarvan heeft Zeist dit besloten? Als ze hiervoor ook de TV-beelden hebben gebruikt dan had Basje dat al in het stadion kunnen doen. Inderdaad, er is geen VAR in de KKD maar er is dus wel bewijs. En zoals wij op TV de herhaling kunnen zien , kan de scheids dat dan ook

just saying........

6    
Bart

@anoniem nijhuis heeft inderdaad zijn eigen manier van fluiten, laat veel doorgaan waar de gemiddelde (Nederlandse) scheidsrechter wel voor zou fluiten maar, ingooien dat niet op de juiste plek gebeurt is niets nieuws spelers sprokkelen altijd extra meters. Volgende keer krijgt nac weer een penalty mee die onverdiend is zo zal het altijd blijven.

@deefje waar zou Nijhuis tijdens de wedstrijd een herhaling moeten zien dan?

14    
Dutchbird

Mogen we dan de volgende wedstrijd ook 37 minuten met 12 man spelen?

-7    
Deefje VAK G

@Bart

Dat zou dan op een zelfde soort scherm kunnen zijn zoals ze in de eredivisie doen.
Mijn punt is vooral dat het technisch heel makkelijk is om een scheidrechter te laten terugkijken. De regie heeft zo'n actie binnen een paar seconden teruggezet. Heb je niet eens een VAR voor nodig.
En Zeist heeft heus niet opeens andere beelden of info gebruikt dan wat er al beschikbaar was.

Maar hé, zo zie ik het gewoon

6    
Toontje1964

Nou lekker dan word je gewooon genaait dus

3    
Deefje VAK G

@ Bart

ik ben het overigens wel met je eens met jouw opmerking over de manier van fluiten van Nijhuis en het zwakke spel van NAC.

......en bij NAC-Volendam was het maar goed dat er niet teruggekeken kon worden.........

4    
André

Als als als
Als NAC nu zelf eens beter speelde en de kansen beter benutten en da sommige spelers wa minder oogkleppen op hadden en wa meer oog voor elkaar hadden had je deze wedstrijd gewoon gewonnen

1    
rooftop

Als reden wordt opgegeven dat de betrokken spelers hebben getuigd dat de bal naast zou gaan.

Of NAC dit punten heeft gekost, ik waag het te betwijfelen, misschien zelfs wel één opgeleverd.

-15    
scheppioni

Dank je k^t naaihuis, maar dat was ingecalculeerd !
Echt een prutser en verwaande kwast eerste klas die naaihuis, maar daar hebben we niet volledig aan twee punten verspeeld, voor 75% lag het aan onze anti voetbal trainer .......

-10    
Lamington

Meevaller..
Die teringlijer heeft wellicht twee punten gekost

-4    
ome cor

Het hedendaagse voetbal: Niemand kent de regels meer precies en zelfs met een VAR blijft er ruimte tot discussie want die hadden hier WEL en daar NIET goed geanticipeerd.

Vroeger had je gewoon het geluk dat de scheidsrechter iets niet gezien had...of de pech als je voor het andere team bent.

Intrekken van kaarten is leuk, makkelijk zelfs, maar de penalty tegen én het doelpunt in 2e instantie van de NAC-finaal-weg-spelende-Luijkx worden niet ongedaan gemaakt, even als het uitspelen van de wedstrijd met een man minder onveranderd blijft.
Roda zou er ook schande van kunnen spreken. Anders hadden ze wellicht dik gewonnen met 11 tegen 11.

Misschien moeten we volgende competitie maar via de play station doen ?

0    
Bart

@deefje ja precies tegen Volendam hadden we hem dan tegengehad en zouden we 0-1 achterkomen.

20    
Barbapapa

Buiten de rode kaart die Nijhuis gaf heeft hij mijn inziens een aardige pot gefloten. Dat hij vanuit zijn gezichtsveld dacht dat de bal van de doellijn werd gehaald kan ik ook nog begrijpen.

Ik vond het juist prettig dat hij liet voetballen. Dat NAC niet thuis gaf kan hij niets aan doen.

-1    
ome cor

@Barbapapa

Nijhuis floot ook een prima pot en natuurlijk was de handbal een discussie, maar als het aan de andere kant was gebeurd en hij had de Roda-verdediger weggestuurd dan hadden we dat allemaal volkomen terecht gevonden.

@Scheppioni
Ik ben blij dat jij (mede dankzij) Nijhuis je fluitje aan de wilgen hebt gehangen. Zoals ik jou zie reageren met je ongenuanceerd gescheld, denk ik dat je geen onsportievere scheidsrechter had kunnen treffen als referee M. Schep. Dus Nijhuis heeft geholpen het scheidsrechterskorps van Mill e.o. te redden van een drama. Dat is dan weer mooi natuurlijk.

-2    
Scheppioni

😂😂😂😂 correke, wat ben je toch mallerd eentje ! De beste scheidsrechters zijn de grootste varkens in het veld en niet van die eigenzinnige met een autoritair loopje zoals nijhuis en ja je raadt het, men vond mij als speler geen lieverdje in het veld, daarintegen as scheidsrechter had ik bijna altijd complimenten van twee partijen ! Maar het gaat niet om scheppioni uit mill, het gaat om ons NAC en die figuren die menen met een fluitje boven de partij te staan !! Een gouden regel binnen de voetballende scheidsen ' een goeie scheids valt niet op!' 😉 dus 🤫

1    
Sia

We kunnen nu wel met zijn allen Bas Nijhuis aankijken als schuldige maar dat is weglopen voor de verantwoordelijkheden: NAC speelde gewoon matig na het eerste kwartier en kwam voor de penalty een paar keer goed weg. Fiorini had de 2-0 moeten maken in de openingsfase van de 2de helft en ik had al een gevoel dat we daar spijt van zouden gaan krijgen.

Overigens was het (a) wél een penalty (hoewel enorm onnodig omdat de bal achter was gegaan en achter Schouten liep niemand van Roda) en (b) geen rood maar geel omdat die bal een meter naast was gegaan.

Trouwens: nooit geweten dat Tijmen Goppel kon voetballen. Maakte het verschil afgelopen vrijdag. Een keer hem een beuk geven had wel gemogen, heren. Het was niet alleen veel te matig maar ook veel te lief en gelaten van onze kant.

-3    
Nachoreca1

Ik had al een pleuris hekel aan Nijhuis, maar zo wordt het er niet beter op zeg maar....
Zelfingenomen vent die vaak fouten maakt. Iets minder bij vi gaan zitten en scherp aan wedstrijden beginnen lijkt me.

-2    
Scheppioni

Perfect verwoord NAChoreca1!

3    
Peter13

"Zelfingenomen vent die vaak fouten maakt" - noem eens een vent die geen fouten maakt!

7    
RwE

Soms zit het tegen en soms zit het mee.
Tegen Volendam hadden we geluk dat we geen strafschop tegen kregen en Kortsmit wellicht rood had moeten hebben.
Daardoor wonnen we van Volendam.

Laad alle berichten na dit bericht in