Overal waar we komen

Ex-NAC: Weekoverzicht

Raskolnikov

Een nieuwe week en daarom een nieuw ex-NAC-weekoverzicht. Deze week aandacht voor Sullay Kaikai, Jordy Buijs, Cyriel Dessers, Arno Verschueren, Thomas Agyepong en Greg Leigh.

Kaikai vergeet heldenrol te pakken
Niet de eerste keer dat Sullay Kaikai onderdeel is van deze rubriek. Eerder lieten wij al weten dat de aanvaller op zijn plek zit bij Blackpool en zijn contract hoogstwaarschijnlijk verlengd gaat worden. Afgelopen weekend speelde de Engelse derdedivisionist tegen Premier League club West Bromwich Albion voor de FA Cup.

Kaikai mocht vijftien minuten voor tijd invallen bij een 2-1 voorsprong voor Blackpool. Tien minuten voor tijd wisten de bezoekers toch op gelijke hoogte te komen en dus moest er worden verlengd en later zelfs penalty’s worden genomen. Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Kaikai want bij de vijfde en tevens beslissende penalty ging hij achter de bal staan. De vleugelaanvaller faalde en schoot tegen de paal. Geluk voor de oud-speler van NAC was dat tegenstander Matheus Pereira eveneens mistte en Blackpool alsnog doorging naar de volgende ronde.

Buijs langer in Japan
Jordy Buijs heeft zijn contract met een jaar verlengd bij Kyoto Sanga FC. Het wordt voor de verdediger zijn tweede seizoen bij de Japanners. Eerder was hij in Japan ook al actief voor Tokushima en V-Varen Nagasaki.

Met eerstedivisionist Sanga FC eindigde Buijs in de middenmoot van de competitie. Aan speelminuten geen gebrek voor de Nederlander. Dit seizoen deed hij mee in 39 wedstrijden van de in totaal 42 gespeelde wedstrijden. De verdediger zelf is verheugd met zijn contractverlenging. “Ik ben trots het paarse tenue te mogen dragen.”

Reünie in Genk

Een kleine reünie van ex-NAC-spelers gisteren in Genk. Daar nam Cyriel Dessers het met Racing Genk in een oefenwedstrijd op tegen oud-collega’s Arno Verschueren en Thomas Agyepong, die tegenwoordig voor Lommel SK uitkomen.

Genk won de wedstrijd met 3-1. Alle goals werden door een ex-NAC-speler verzorgd. Dessers scoorde in de 45 minuten die hij voor rust meedeed een hattrick (twee penalty’s) en Arno Verschueren scoorde de enige goal voor Lommel.

Voor Thomas Agyepong betekende de oefenwedstrijd zijn langverwachte debuut voor Lommel. De Ghanese aanvaller kampte, zoals tot op heden praktisch zijn gehele carrière, met blessures en kon daarom niet eerder in actie komen.

Leigh verlengt bij Aberdeen

Greg Leigh blijft in ieder geval tot het einde van dit seizoen speler van Aberdeen. De linksback tekende in oktober een kortlopend contract bij de club uit de Schotse Premier League. Die verbintenis liep deze maand af en daarom moesten club en speler besluiten of ze met elkaar door wilden. Club en speler zien het in elkaar zitten en dus tekende de Jamaicaans international een contract tot het einde van deze voetbaljaargang.

Leigh speelde tot op heden vier competitiewedstrijden voor Aberdeen en herstelt momenteel van een blessure.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Rode kaart Schouten geseponeerd 32 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #52 6 reacties
Terug naar overzicht
14 Reacties
18    
Ratjeduneerste

@FVF6

Leigh paste alleen bij NAC omdat hij zichzelf tot een soort cultheld maakte, terwijl hij er geen klote van kon.

Agyepong was altijd geblesseerd, maar was een leuk voetballertje. Niks bijzonders en niet 'typisch NAC'.

Alleen Verschueren en Dessers waren typische NAC'ers. Hard werken, niet zeuren, altijd eerlijk.

Buijs was altijd wel een grappig figuur. Met zijn Ronaldo-achtige vrije trappen. 5 stapjes, beentjes wijd en een diepe zucht.
Had hem nog wel graag terug willen zien als leider en beuker in het elftal. Iemand die de club ook kent en best iemand op zijn plek durft te zetten.

-5    
fvf6

Met uitzondering van KaiKai waren dat toch wel spelers die goed bij NAC paste en na behoren presteerde

18    
Ratjeduneerste

@FVF6

Leigh paste alleen bij NAC omdat hij zichzelf tot een soort cultheld maakte, terwijl hij er geen klote van kon.

Agyepong was altijd geblesseerd, maar was een leuk voetballertje. Niks bijzonders en niet 'typisch NAC'.

Alleen Verschueren en Dessers waren typische NAC'ers. Hard werken, niet zeuren, altijd eerlijk.

Buijs was altijd wel een grappig figuur. Met zijn Ronaldo-achtige vrije trappen. 5 stapjes, beentjes wijd en een diepe zucht.
Had hem nog wel graag terug willen zien als leider en beuker in het elftal. Iemand die de club ook kent en best iemand op zijn plek durft te zetten.

2    
Bart

Die kaikai... even de beslissende penalty missen in de belangrijkste beker van Engeland.. die gast weet wel hoe hij spanning op moet bouwen hoor!

-3    
scheppioni

Elk seizoen de laatste jaren lopen er bij ons NAC wel van die verdwaalde rond, die kaikai was ok grootste waanzin om die speler te halen, nu zitten we met die gast uit benin opgescheept, terwijl steijn in aug zegt 'Diegene die we halen moeten directe basis versterkingen zijn' nou dat zagen we die inne keer voor de beker bij go ahead pffff !

0    
ome cor

Hulde voor Leigh dat hij het in Aberdeen, een kleine 6 uur met de auto van zijn geboorteplaats, zo goed zonder heimwee kan uithouden.

Leigh Leigh Leigh Leigh !

Bij het kopje: Kaikai vergeet heldenrol te pakken
dacht ik..."vertel eens wat nieuws". Dat vergat hij hier ook.

-16    
willem 4,5

Leigh was beter dan de meeste prutsers die er nu staan, behalve El A. en de beste keeper die we in tijden hebben gehad!

-23    
Kisku

Willem 5 el alouchi is de grootste prutser ooit gezien daarom word je weggespeeld ieder keer...

-1    
Bou

Leigh, met zijn nep blessure 🤮

2    
Nacdictive

Willem4,5 slaat wel de spijker op zijn kop.. Leigh kon veel beter voetballen dan gedacht maar werd alleen gezien als cultheld. El Al speelt al jaren goed maar veel na-apers vervallen keer op keer in het verkondigen van onzin: hij zou het spel vertragen, elke bal terugspelen. Met feiten of statistieken komen ze niet, enkel wat gelul obv wat ooit verkondigd is.
Maar goed El Al speelt volgend jaar wellicht ere, Leigh speelt op het hoogste niveau in Schotland, nu wij nog.

10    
Pakkie

Wat hebben mensen hier toch altijd tegel El Allouchi, dit begrijp ik echt niet

Buiten het feit dat hij van mij iets meer zou mogen scoren vind ik het een leuke voetballer die altijd hard werkt en nooit zeurt, ook niet als hij even niet tot de basis 11 hoort. Hij heeft een aardige trap in zijn benen en vindt ook regelmatig een gaatje voor een steekpass. Ik vind hem op dit moment, op dit niveau, goed bij ons NAC passen en zie hem graag spelen.

-4    
ome cor

Na Olij en Haye is El Allouchi de beste speler van NAC.
De Rooij, mits hij z'n niveau van Eindhoven terug vindt, kan daar nog bij komen, maar de rest staat zeker een paar treden lager.

Misschien moeten de mensen die zo fel op Mounir reageren eens wat beter kijken.
Mounir moet alle vrije ballen nemen omdat de rest assertiviteit mist. Hij kan de bal vaak niet kwijt of niet in voorwaartse richting omdat z'n collega's meer toeschouwer zijn dan deelnemer aan het spel.
Zet Mounir bij Groningen, Heracles of Sparta en hij speelt de sterren van de hemel, omdat hij daar voetballende collega's heeft en geen zoutpilaren.

-4    
Willem 4,5

Gelukig een paar supporters met ook 'kijk' op het spelletje en de manier van voetballen. El.A haalt nooit een 10 maar ook nooit een 4, gewoon een degelijke voetballer. Er zijn er altijd die koste wat kost hem per definitie moeten afkraken en blijven zeuren ' hij doet dit verkeerd en hij speelt altijd slecht', onzin. Als ie tegen Roda niet had meegedaan hadden we ook die wedstrijd verloren. Hopelijk krijgt ie volgend jaar een mooie club, hij verdiend meer dan het dikwijls negatieve commentaar en gezeik wat hij hier krijgt.

0    
Misterbean

Ik vraag me toch regelmatig af waarom voetballers die hier totaal mislukken ergens anders glansrijk slagen. Neem bv Mühren of Vloet. Onbegrijpelijk. Heeft iemand daar een verklaring voor?

1    
Nacdictive

@misterbean: bedrijfs- / clubcultuur ?!

Laad alle berichten na dit bericht in