Wij gaan niet opzij

Ruud Geels op 75-jarige leeftijd overleden

Thiestemberg

Oud-topspits en Ex-NAC speler Ruud Geels is gisteren op 75-jarige leeftijd overleden. De voormalig international leed al enkele jaren aan de ziekte Alzheimer. Geels is een van de meest veel scorende spitsen uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Scoren deed hij bij topclubs als Ajax, Feyenoord, Club Brugge en Anderlecht. In totaal trof hij 332 keer doel in 471 wedstrijden als prof. Als international van het Nederlands elftal scoorde hij elf keer in twintig interlands. Op zijn erelijst prijken onder andere: De Europa Cup I, de Europese Supercup en meerdere landstitels en nationale bekers in Nederland en België. Hij werd daarnaast vijf keer topscorer van de Eredivisie.

Het was dan ook een grote happening toen de grote Ruud Geels af kwam bouwen bij NAC. In een bijzondere constructie waarin de spits onder contract stond bij snoepgigant Jamin speelde hij twee seizoenen (technisch gezien op huurbasis) voor NAC. Het lijf stribbelde echter tegen en na twee seizoenen bleef de teller op 22 officiële wedstrijden staan, hierin trof Geels zes keer doel alvorens hij de kicksen aan de wilgen hing.

Wij wensen de nabestaanden van Ruud veel sterkte met dit verlies.

(foto: Stadsarchief Breda / Johan van Gurp JVG19821205004)

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Liveblog: MVV - NAC 105 reacties
18 Reacties
8   0  
Thiestemberg Deze gebruiker is een admin

@3Robi

Ik kon me wel vinden in de reactie van dat groepje reageerders. Ik was zelf nog lang niet geboren toen en hem afrekenen op statistieken in het NAC-shirt was misschien wat kort door de bocht. Verder kan zo’n dergelijk bericht in ieder geval nooit kwaad denk ik!

10   2  
Thiestemberg Deze gebruiker is een admin

Aanvankelijk geen bericht geplaatst voor de eerder genoemde redenen. Maar na het lezen van de feedback in meerdere reacties hebben we besloten dit wel te doen. Veel sterkte aan de nabestaanden en iedereen bedankt voor het reageren!

4   10  
3ROBI

@THIESTEMBERG

Jullie plaatsen dit alleen omdat een paar individuen hierom vragen. Niet omdat jullie het wilde. Om in voetbaltermen te blijven; jullie doen dit op appèl.

Enorm zwaktebod om achteraf alsnog een bericht te plaatsen. Regeer je eigen website en laat je oren niet hangen naar een paar man.

6   4  
Wanny

@ 3ROBI

Waarom is het een zwaktebod om van mening te veranderen na feedback van bezoekers? Het is juist sterk om open te staan voor andere meningen.

Prachtige foto trouwens bij dit artikel. Een typerende foto voor de geweldige spits die Geels was.

3   7  
3ROBI

@Wanny

Ook de overige feedback gelezen? Bsiderats had klaarblijkelijk een grens getrokken en deze vervaagd nu weer. Want bij elk volgend sterfgeval zal deze discussie weer opnieuw oplaaien

7   3  
JohnFe

@ 3ROBI

Het is eerder een zwaktebod volgens mij om onder dit topic te reageren zonder even de nabestaanden of wie dan ook niet te condoleren, wat respect tonen. Het is jofel dat de BSR crew na beraad dit net wel deed.

Sterkte voor de nabestaanden of wie dan ook van deze ex N.A.C. speler.

6   1  
ome cor

R.I.P.
Sterkte voor de nabestaanden.

@THIESTEMBERG
Dank u.

8   0  
Thiestemberg Deze gebruiker is een admin

@3Robi

Ik kon me wel vinden in de reactie van dat groepje reageerders. Ik was zelf nog lang niet geboren toen en hem afrekenen op statistieken in het NAC-shirt was misschien wat kort door de bocht. Verder kan zo’n dergelijk bericht in ieder geval nooit kwaad denk ik!

7   0  
Paul Soeters

Ik kan me herinneren uit die tijd dat het best spectaculair nieuws was dat Ruud Geels uiteindelijk naar Breda kwam. Het lukte NAC om hem binnen te halen met behulp van JAMIN. Dat was een zeer grote snoep en koekjes fabriek. Zij hadden tevens winkels in het hele land. Ruud Geels was zeer kopsterk, had een gigantische sprongkracht. Liep over van ervaring betreft het positie kiezen rondom de zestien. Liep ook op volle snelheid zeer elegant, en zeker behoorlijk snel. Had ook het overzicht. Een echte sportman.

8   1  
Ata

Heel goed dat er alsnog een bericht komt. Dat je daar kritisch op kunt zijn, zegt alles over iemand die zo'n reactie plaatst.
Altijd treurig als een grote sportman veel te vroeg overlijdt.

2   0  
Bredafun

R.I.P. 🙏🏻

1   1  
Fritske d'n Olifant

Rust zacht Ruud! Sterkte aan de nabestaanden. Heel goed dat hier een apart item aan wordt gewijd. Hoeveel wedstrijden je in het NAC shirt gespeeld hebt of hoe lang geleden dat was moet niet uitmaken om notie te maken van iemands overlijden. Rade Bogdanovic speelde slechts 13 potjes voor NAC, maar is voor velen nog steeds een held. Iedereen die ooit het NAC shirt heeft gedragen is voor altijd een NAC-er. Enkele uitzonderingen daargelaten die het daar zelf naar gemaakt hebben.

1   0  
ome cor

@FRITSKE D'N OLIFANT
Nog zo'n voorbeeld is Bob Latchford.
Speelde in 1984 slechts 16 wedstrijden, waarin hij 13 keer scoorde.
Lang geleden maar 100% een NAC held.

Maar...Thiestemberg heeft dit m.i. goed opgepakt. Ook bij de bsr crew worden fouten gemaakt en ook de bsr crew mag deze herstellen (waarvan akte). Dat is alleen maar mooi, toch ?

1   0  
Fritske d'n Olifant

@Ome Cor

Absoluut! Daar kan men bij de social media afdeling van NAC nog wat van leren ;-)

0   0  
markenaa

@THIESTEMBERG

Dankjewel en voor alle nabestaanden veel sterkte gewenst.

Heerlijke tenues ook in die tijd

1   0  
scheppioni

R.I.P. Ruudje !
Sterkte aan de nabestaande !

0   0  
Gjoewie

Zes doelpunten maar. Ik kan me er één feilloos herinneren. Een corner die strak voorkwam, ongeveer twee meter voor het doel. Geels hoefde niet eens te springen, hij kopte hem snoeihard binnen. Welke wedstrijd dat was, weet ik niet meer. Corner kwam van, als ik met niet vergis, Ton Meijer.

0   0  
Paul Soeters

GJOEWIE: Bijna goed, maar moet het niet Geert Meijer zijn?

0   0  
ome cor

@PAUL SOETERS
In mijn beleving kwam Geert Meijer pas het seizoen ná Ruud Geels naar NAC, dus speelden zij niet samen in Bredase dienst.

@GJOEWIE
Tom Smits komt als enige in de buurt van de voornaam die jij noemt. Een Meijer hadden we toen niet.

Laad alle berichten na dit bericht in