Wij gaan niet opzij

RvC en STAK uiten verbazing over statement van supporters en denken niet aan opstappen

Das Phantom

Zowel rvc-voorzitter Henk van Koeveringe als STAK-voorzitter Cees Meeuwis hebben met verbazing gereageerd op het statement dat vanochtend is verspreid door de Klankbordgroep (KBG) en de daarbij aangesloten geledingen. Het duo reageert tegenover BN DeStem uitgebreid op het statement.

Van Koeveringe
De voorzitter van de rvc geeft aan verbaasd te zijn over het statement. “Ik ben eigenlijk wel verrast. Waarom zouden wij moeten vertrekken?”, zegt hij. Volgens Van Koeveringe heeft de KBG een gewillig oor gevonden bij het managementteam. “Zij lijken het niet erg te vinden om dit te engageren en ik heb het idee dat het bepaalde mensen goed uitkomt. Ik vermoed dat het MT een beetje beledigd is over de besluitvorming rond Karelse. Als de supporters willen dat wij weggaan, dan is dat maar zo. Maar daar gaat alleen het stichtingsbestuur over.”

Dat gesuggereerd wordt dat er een vriendschap is tussen Van Hooijdonk en Karelse vindt Van Koeveringe kwaadsprekerij. “Daarin heb ik geen bijzondere relatie ontdekt. Weet niet hoe dat in de wereld komt. Eerlijk gezegd word ik een beetje moe van dat gestook. Er wordt stemming gecreëerd. Inzake de kwestie Karelse heb ik uitgebreid contact gehad met Van Hooijdonk, maar ook met andere bestuursleden.”

Dinsdagavond stond er een overleg gepland tussen de KBG en de voorzitters van get STAK en de rvc. Die afspraak zou gaan over het teruggeven van de supporterszetel: een proces dat al veel te lang duurt. Van Koeveringe: “Het is geen onwil, maar ik kan echt maar op één plek tegelijk zijn. Ik had een afspraak met de nieuwe directeur.” Verder zou Meeuwis een afsprak hebben gehad met Karel Vrolijk.

Van Koeveringe over de oproep tot opstappen van de voltallige rvc: “Ik ben niet aan deze baan gebonden en vind het een eer om dit te mogen doen. Als voorzitter vraag ik er nul geld voor. Mij is ooit voorgesteld om een vergoeding te krijgen. Dat heb ik geweigerd, omdat ik het niet nodig heb en de club elke euro goed kan gebruiken. En altijd ben ik beschikbaar voor deze club. Als dat niet voldoende is, dan is het aan de STAK wat er verder gebeurt met de rvc.”

Cees Meeuwis
Ook voorzitter van het STAK is verbaasd. “Niemand heeft mij iets verteld. Daarom ben ik oprecht verbaasd over het statement. De timing midden in de play-offs, als het net begint te lopen, vind ik heel bijzonder. Had het dan na het seizoen gedaan. Wel snap ik de irritatie, omdat de clubraad snelheid wil maken. Ze vinden dat het allemaal te lang duurt met de supporterszetel.”

Van vriendjespolitiek wil Meeuwis ook niks weten: "Ik sta voor mijn mensen: vier integere en hardwerkende mensen. Vanuit de STAK kan ik zeggen dat belangenverstrengeling en vriendjespolitiek klinkklare onzin is. Echt onbestaanbaar."

Meeuwis geeft aan dat het functioneren van de rvc geen onderwep van discussie is op dit moment. “Dat is nu totaal niet aan de orde. En de STAK denkt zelf ook niet aan opstappen. Dat vind ik ook een bijzondere vraag als je met elkaar in gesprek bent. De structuur is helder. De STAK benoemt de rvc. En de STAK benoemt de STAK.”

Normaal gesproken proberen wij slechts enkele quotes uit artikelen van BN DeStem over te nemen en de rest te parafraseren. Omdat we een zo’n volledig mogelijk beeld willen schetsen nemen we nu zoveel mogelijk quotes letterlijk over. Het volledige artikel lees je hier. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Liveblog: Roda JC - NAC, Play-Offs 183 reacties
Volgend bericht
Supporters NAC zeggen vertrouwen in bestuur op 105 reacties
162 Reacties
58   6  
Vriendenkliek

Totaal al het gevoel met de werkelijkheid verloren en misplaatst arrogant, totaal onbekwaam en NAC onwaardig! De neerbuigende toon richting het MT, bevestigt alles nogmaals.

Tijd voor extra acties!

29   3  
Voor NAC

Niet weten dat Karelse en van Hooijdonk al 30 jaar bij elkaar over de vloer komen. Echt houd op hoor.

25   4  
Scheids!!


Blind , doof en halsstarrig koppig!
Dat is hoe het bestuur van NAC zijn standpunt inneemt , na het opzeggen van het vertrouwen in hen.
Hel lijkt erop dat zij willen dat wij als supporters er op aan gaan sturen tot het voeren van andere acties.
Karel Vrolijk en zijn compagnons zullen nu toch écht spijkers met koppen moeten slaan en knopen moeten doorhakken door deze verschrikkelijke bende buiten te moeten jagen.
Wie denkt het bestuur niet dat zij zijn?
Dat wij hun baantjes willen gaan veiligstellen ten koste van ons NAC?
Opdonderen en wel nu meteen!!

21   3  
Robert Prins

Onze club terug en rap een bietje.

25   7  
Realist

Dan zullen er dus hardere acties (moeten) komen.

58   6  
Vriendenkliek

Totaal al het gevoel met de werkelijkheid verloren en misplaatst arrogant, totaal onbekwaam en NAC onwaardig! De neerbuigende toon richting het MT, bevestigt alles nogmaals.

Tijd voor extra acties!

14   2  
raraNAC

Afstand tussen de supporters en club is groter dan ooit…
Dit had ik niet verwacht na de overname van NAC=Breda.

Jullie hoeven van mij ook niet weg, alleen even wat bewuster zijn van je rol binnen de club.

Maar blijf verder lekker zitten joh, doe gewoon wat je al 1.5 jaar doet. Werkt echt top!

12   14  
Ad B uit Roosendaal

Nu is volgens mij rust in de organisatie nodig.

De play-offs en belangrijke besluiten voor het komend seizoen zijn nu het belangrijkste.

Ook de benoeming van een Algemeen directeur.

25   5  
IBIO

Zoooo wat een arrogantie
Weg met deze mensen

25   1  
Wanny

Als Van Koeveringe dit heeft gezegd over het MT is dat wel erg slecht.

23   1  
Bavel1968

Deze mannen weten dus niet wat er leeft en menen dus dat ze goed bezig zijn. Arme redders die er miljoenen ingestopt hebben, geen bevoegdheden hebben en moeten toe zien hoe deze uilskuikens samen met de graaiers van oud NAC de club slopen.

Ik word er verdrietig van.

18   5  
IBIO

Beste mensen ,
Er is nooit rust bij NAC,dus dat gejank om alles maar stil te houden ,dat gaat er bij mij niet in.
De RvC maakt er een teringgzooi van door de vriendjespolitiek van PvH. Maar dat mag allemaal van het stak.
Dus de enige die het STAk kan vervangen is het STAK? Godverdomme...

38   2  
Italo

Ik beperk me even tot de quotes van Koeveringe, want val van de ene verbazing in de andere. Daar gaan we.

“Ik vermoed dat het MT een beetje beledigd is over de besluitvorming rond Karelse. “

Geeft dus toe dat het besluit door hen is genomen en MT overruled. Terwijl het MT over lot van medewerker hoort te beslissen. En dan heb ik het nog niet over de denigrerende toon van deze quote.

“Daarin heb ik geen bijzondere relatie ontdekt.”

Dan ga ik er nog even vanuit dat ie bedoelt te zeggen; ja ze zijn vrienden, maar in de zakelijke relatie is dat niet te merken.
Nou iedereen met een beetje verstand weet dat ‘t in de praktijk echt wel anders gaat. Maargoed, prima.

“Het is geen onwil, maar ik kan echt maar op één plek tegelijk zijn.”

Kwestie van prioriteiten. En dan niet per se deze afspraak hoor. Er is kennelijk al maandenlang geen afspraak geweest. Supporters zetel staat niet hoog op z’n lijstje, geen prio.

“Mij is ooit voorgesteld om een vergoeding te krijgen. Dat heb ik geweigerd..”

Serieus, dit als argument gebruiken? Kijk mij dit eens even gratis en voor niets doen. Dus daarom mag er niet kritisch naar gekeken worden? Kulargument.

Nee, deze reactie valt me alles bij elkaar totaal niet mee.

Je kan ook zeggen; kennelijk zorgt ons handelen ervoor dat een andere partij zich zo voelt. Ik vind de aantijgingen niet terecht, maar ga in gesprek om erachter te komen waarom ze zich zo voelen. Zodat we het samen oplossen.

11   9  
IBIO

Tijd voor meer en hardere acties
Maar ja wat kunnen we doen?
Iemand een realistisch idee?

16   1  
Hedden-um

Ik weet even niet zo goed wat ik hierop moet zeggen.

Als er iets de definitie van vriendjespolitiek geniet, dan is dat wel wat er op dit moment binnen NAC gebeurd. En wat Meeuwis en Van Koeveringe is dat allemaal in stand houden. Dat gezeik over de timing slaat ook nergens op. Niets is belangrijker dan een veilige werksfeer voor spelers, technische staf, en al het overige personeel. Ook de play offs niet. . En niet alleen vanuit een standpunt als huidig werknemer van NAC. Maar ook voor al het personeel dat in de (nabije) toekomst nog werkzaam zal zijn.

Persoonlijk zal ik voor geen goud bij een bedrijf gaan werken dat zo naar buiten treedt nadat een ander personeelslid dit gedrag vertoond en daaruit van bovenaf in gefaciliteerd wordt. En al helemaal omdat iedereen dus blijkbaar zegt; "tja je weet hoe John is." Dat is juist heel het probleem! Zoals Levien al zei, dit is geen incident, dit is structureel en er zijn al meerdere zaken voorgevallen. Het feit dat er mensen binnen NAC lopen die vinden dat dit kan is beschamend. En het is te hopen dat men op een miraculeuze wijze tot inkeer komt en iets aan zelfreflectie gaat doen.

4   7  
NuAnCe

Hoewel ik het inhoudelijk volledig eens was met de kritiek van de KBG, is dit het gevolg van de vrijblijvendheid van het statement. Geen consequenties en geen volgende stappen. Helaas 1-0 voor de STAK en RvC. Nu kun je niet anders dan hard doorpakken. Keiharde consequenties indien concrete eisen niet ingewilligd worden.

10   3  
IBIO

Nuance,
Was het beter geweest om het opstappen van PvH te eisen?

17   5  
Confuus

Blijkbaar heerst er een cultuurtje dat wanneer je onbezoldigd bent je ook geen verantwoording dient af te leggen.
Want ze doen het gratis en dan moet je je mond dicht houden.
Maar geloof me, al zouden ze geld bij moeten leggen dan nog deden ze het hoor, dat misplaatste ego is zo groot dat kent zijn weerga niet.
Ze zien het als erebaantjes én voelen zich verheven boven het plebs.
Voor NAC zou het een ramp zijn als Eric Matijssen op zou stappen dat is een van de weinigen die perfect functioneert en de taal spreekt.
Het moet écht stoppen, de Lokhoff clan heeft al meer dan genoeg naar de klote geholpen.
Er lopen zoveel competente ex Naccers rond en dan zitten wij hiermee opgescheept.
De Lokhoff generatie denken écht dat zij het zijn maar dat zien ze toch verkeerd.
We zijn later nog weleens gepromoveerd als dat de leidraad zou zijn bij die gasten.
Ze zijn niet meer dan andere ex NACCERS.

6   1  
NuAnCe

@Ibio Nu zijn er naast de eis over de zetel geen concrete eisen gesteld. Daarmee geef je sluwe mensen zoals PvH ruimte om te manoeuvreren. Die ruimte moet je hem en deze STAK/RvC niet geven. QED.

7   10  
Hoge Vucht

Van mij hoeft de stak niet weg en RvC ook niet.

Als je heel ver zou willen gaan, zou je de technische man weg kunnen sturen.

Rvc heeft bv wel adequaat gereageerd op niet functioneren van de AD. Opvolging duurt van weer veel te lang.

Ik heb eigenlijk gewoon geen zin om weer opnieuw te beginnen. Het heeft 9 maanden geduurd om heel die teringzooi op te tuigen. Laat dat nu maar eens 3 jaar staan.

3   1  
Hoge Vucht

RvC zetel voor supporters overigens gelijk terug. Wellicht dat dit al een oplossing biedt.

15   3  
Marco van Bavel

Zoals ik al dacht, ze zijn stapel gek geworden!!!
We zullen ze waarschijnlijk zelf buiten moeten gooien!!

14   4  
Grote Kerk

Misschien dat Van Koevelinge eens in Prinsenbeek moet gaan kijken, bijvoorbeeld bij Beek Vooruit, bij De Stee, bij Carnavalsvereniging De Narcistische Vriendenkliek. Heel misschien dat hij dan wel duidelijke hechte vriendschappen zitten die elkaar alleen maar dekken.

14   0  
Bavel1968

We moeten voor één ding oppassen en dat is dat hoofdsponsor OK het gezeik niet langzaam zat is. Erg benieuwd hoe zij naar de situatie kijken.

26   4  
Grote Kerk

Van Koevelinge ontvangt nul euro voor zijn werkzaamheden (welke?) als voorzitter van Raad van Commissarissen. Waarom krijgt geldwolf Van Hooijdonk dan wel enige commissaris 70.000 euro per jaar ? Heeft die vrek het wel nodig dan ? En gaat dat geld niet ten laste van onze club ? Van Hooijdonk doet noooooooit iets uit clubliefde maar alles alleen voor zijn eigen portemonnee en ego !!!

10   7  
Badeend

Dodelijk vermoeiend, van alle kanten. Het vervelende is ook nog dat je als club er wéér geen reet mee opschiet als je nu weer allerlei andere poppetjes neer gaat zetten. Ook niet met dat niet doen, waarschijnlijk.

De absoluut enige die hier ook maar iets aan heeft, aan al deze onrust en tweespalt, is die eikel van een Blanco.

16   0  
JeePee

Hiermee wordt gewoon bevestigd wat velen al zaterdagochtend stelden: van de hele governance klopt geen hout, RvC heeft gewoon het MT overruled op persoonlijke belangen. En dan ook openlijk nog je MT een trap na geven door en plein public te insinueren dat vertrek van Karelse personen misschien goed uit zou komen. Ik denk dat het anders zit: dat de technisch manager op sportieve gronden sowieso niet tevreden is over het presteren van de technische staf over het gehele seizoen, en op basis daarvan heel goed twijfels kan hebben bij in ieder geval het verlengen van Lokhoff. Als Karelse dat vanuit ouwe jongens krentenbrood probeert te saboteren, ben je gewoon je eigen bedrijfsvoering aan het saboteren. Zulk gedrag is elke organisatie liever kwijt. Dan is het nog met geen woord over misdragingen van Karelse gegaan. Maar daar tegenop treden zou heel normaal moeten zijn. Overal, behalve bij NAC.

Fijn hoor meneer van Koeveringe, dat u het gratis doet. Ik heb liever nog dat u uw vak en rol goed doet. Zonder aanziens des persoons, in het belang van de club. Hoe vind je zelf dat het gaat? Geen AD, rolvermenging, moeten we echt doorgaan?

Met deze woorden gaat het sowieso wel verder escaleren, daar hoeft echt geen supportersactie aan te pas te komen. Of 1 of meer MT leden stappen op, of ze worden er uitgezet. En dan is er helemaal geen leiding meer die de juiste besluiten neemt qua bedrijfsvoering en volgend seizoen. Maar vooral ongewijzigd doorgaan zo.

6   2  
scheppioni

Goed verwoord Italo !

12   8  
Bavel1968

Oud NAC komt alleen maar geld hàlen.

6   17  
Bo Nus

Er is een verdrietige situatie gecreerd, terwijl we net afgelopen maandag zo een eenheid uitstraalden en toffe wedstrijd hadden. Dit gaat t bestuur niet raken, wel de spelers

14   4  
Voor NAC

@BO NUS

Onzin. Dit is gewoon het voortzetten van de onrust die al weken op de achtergrond speelt. De spelers merken daar echt geen verschil in.

7   19  
Voske

Totaal onhandig om dit vlak voor een belangrijke wedstrijd aan te zwengelen. Had dat nou echt niet even kunnen wachten tot na de playoffs? Lijkt er op dat ook het ego van de supportersvereniging ver boven de club is uitgestegen. En die combi van egos is precies de reden dat het voor een groot aantal trainers bijna onmogelijk is om bij onze mooie club te presteren (m.u.v. JPvG, die vakte er gewoon niks van).

12   17  
Nummer 14

Tjonge waar maak je je druk om. Een godverrende hulpcoach met een aflopend contract en een boze bananenklaarlegger die voorheen belangrijk waren als speler die niet (meteen) buiten moeten worden gezet omdat …. Een zogenaamde supportersclub (support toch) het wil. Ik vind dat deze leiding van de supporters die niet namens mij spreekt en niet supporten net als een Ton die tegen de tegenstander zegt dat het niets is. Nou en. Kijk eens in de spiegel en naar je eigen identiteit. Nou en het is maar een mening.
Maak je druk om het milieu, de jeugd die niet aan een huis kan komen, een oorlog links en rechts. Genoeg om druk over te maken en in een tentje te gaan liggen of jezelf vast te plakken aan de snelweg. Maar met een 4e begroting play offs spelen is toch gewoon prima. 3-1 is prima. Een redelijk goede selectie (dankjewel Peter) dankjewel Erik voor de sponsors. Dankjewel
voor op winkel te passen. Dankjewel Pierre voor de plus. Dankjewel John en Ton voor jullie boosheid. Soms is dat nodig. Paar mannen met NAC DNA is prima en nodig net als de boosheid. Men laat zich opnaaien door een stel ratten van het plaatselijk krantje; stemmingsmakerij is geen journalistiek.
Schei toch uit wat een onzin.
Hup NAC !

7   10  
Bo Nus

Mooi nr 14.

17   2  
Ata

Als dit echt citaten van Van Koeveringe zijn, dan mis ik de woorden 'Lekker puh.'

15   1  
BasSnelden

Wat een arrogantie!
Heb gewoon te doen met dit MT. Keihard werken zonder AD en gebukt gaan onder deze zelfingenomen blaaskaken

2   0  
DarkBever

Mooi zo.

19   0  
Ouwe Spionkop

Vooral dit. 'Volgens Van Koeveringe heeft de KBG een gewillig oor gevonden bij het managementteam. Zij lijken het niet erg te vinden om dit te engageren en ik heb het idee dat het bepaalde mensen goed uitkomt.'
Hiemee suggereert de voortzitter van de RVC letterlijk dat het management samenspant met de supporters om de RVC eruit te werken.
Dat geeft precies het wantrouwen aan tussen RVC en MT.
Onwerkbare situatie in een BVO.
Koeveringe en PvH zullen moeten inbinden en zich niet meer moeten bemoeien met dagelijkse gang van zaken of per direct moeten opstappen!

10   0  
markenaa

Mijn naam is haas, ik weet van niets. Van Haagse enclave waar Oud NAC veel scherpe kritiek op had naar een Oud NAC wat ook vriendjes binnen haalde ipv mensen met de beste competenties. En nu elkaar naast de toegeschoven baantjes ook nog de hand boven het hoofd houdt.

Nee het gaat goed, prima. En het erge is... mochten we terloops via de nacompetitie promoveren ze zullen denken en zeggen.. die je wel dat we het goed doen en de beste stuurlui aan wal staan?

Ps. weet je waarom het tegen Roda mede wel goed was? Een aantal spelers beseft dat alle ogen nu op hun gericht zijn. 1 wedstrijd die uitgezonden wordt per avond. iedere wedstrijd is een finale. Als je je in die wedstrijden in de spotlights speelt heb je kans op een betere transfer en een mooiere club mocht je uit contract/huur lopen. Speel de nacompetitie wedstrijden goed en je vervolg na NAC zal prima zijn.

12   1  
Heksenketel

Tsja, dat krijg je als je vanuit je ivoren toren denkt het allemaal wel te kunnen regelen. Er wordt op een schandalige manier misbruik gebruik gemaakt van de loyaliteit van supporters en sponsoren. Als die een keer echt opstaan, is het zo klaar met al die ego-trippers, die hun eigenbelang belangrijker vinden dan ons NAC.

6   2  
Bart

En nog veel erger.
Vrolijk kan NIET ingrijpen, die rechten heeft hij weggegeven.
Vrolijk kan alleen betalen. Hij zal moeten betalen, immers hij heeft gegarandeerd tekorten (en die zijn er) aan te vullen.
Toon Philips zou momenteel de markt op zijn 10 mio voor het spelersfonds in te zamelen. Daar gaat met deze bestuurlijke verhoudingen NIEMAND aan mee doen. Toon zegt nu reeds dat hij geen vertrouwen heeft en werkt aan een stille, voor zijn imago onbeschadigde aftocht.
De STAK en RvC dekken elkaar. Geen mutaties te verwachten. De heren hebben zich vergist in deze amateur club en met de heer Van Hooijdonk de grootste rat binnengehaald.
De oplossing!!! Ons MT bedankt voor de eer. En met alle respect voor deze mensen, door op te zeggen laten ze hun ware kracht zien. Als ze blijven zitten zijn ook zij ongeschikt.
HUP NAC!!!
Model model dat NAC = Breda

10   2  
henkietenkie076

Hoe groot is dat bord voor hun kop??

5   10  
Nicky

Ik roep op tot de-escalatie. Ga nou eens met elkaar in gesprek. Werk samen naar een resultaat. Supporters moeten supporten en bestuurders besturen. Gaat dat niet goed dan maak je dat kenbaar.

Ik heb ook wel het gevoel dat enkele supporters zich hebben laten bespelen door het huidige MT.

Wat dat betreft is een goede AD echt een heel groot gemis. Stel die aan een breng iedereen, maar dan ook echt iedereen bij elkaar op 1 lijn.

13   1  
Heksenketel

Nog een toevoeging: En stel dat beide voorzitters oprecht verbaasd zijn.....dan steek je in ieder geval een hand uit en sla je verzoenende taal uit. Zoiets als: "Dit is voor mij een totale verrassing en ik herken er me ook niet in. Maar als dat leeft bij onze supporters, dan moeten we snel met elkaar rond de tafel....". Maar goed dat is natuurlijk teveel gevraagd als je eigen ego belangrijker is dan de club.

8   2  
Hedden-um

En dan trouwens nog iets.

Als beide heren hier zo verbaasd over zijn. Laat ze dan eens duidelijk met de club communiceren WAAROM ze dat vinden. Waarom reageren ze dan niet uitgebreider en punt voor punt op wat er vanuit supporters geschreven wordt. En om dan zelf even het goede voorbeeld te geven zonder al te veel te schrijven hierbij twee punten die aangehaald worden;

Meeuwis: "Niemand heeft mij iets verteld. Daarom ben ik oprecht verbaasd over het statement." Meerdere malen hangen er spandoeken in het stadion. En hoewel ik alleen naar Bsiderats en Geggenpressing luister, kan ik me niet voorstellen dat ze bij de podcast van Fanzine de Rat heel anders hierover praten. Meerdere malen wordt men uitgenodigd om aan te schuiven. Heeft niemand jou dan iets verteld, of ben je dan doof en blind?

Van Koeveringe: “Ik ben eigenlijk wel verrast. Waarom zouden wij moeten vertrekken?” en “Daarin heb ik geen bijzondere relatie ontdekt. Weet niet hoe dat in de wereld komt. Eerlijk gezegd word ik een beetje moe van dat gestook. Er wordt stemming gecreëerd. Inzake de kwestie Karelse heb ik uitgebreid contact gehad met Van Hooijdonk, maar ook met andere bestuursleden.” Voor het eerste gedeelte zie bovenstaand punt. En als je niet snapt dat je zou moeten vertrekken, dan snap je dus niets van de hele organisatie en wat er afgelopen half jaar is gebeurd. 1. Hyballa zou volgens de club, bevestigd door bndestem, voor een onveilige werksfeer gezorgd hebben middels intimidatie. Hierom is hij ontslagen. 2. Sedju is na handgemeen uit de selectie gezet 3. Er zijn supporters die vanwege geweld een stadionverbod hebben gehad 4. Karelse heeft (tenminste) Yannick geïntimideerd, vanwege kritische stukjes op Bsiderats. Afgezien van een ethisch kompas en algemene richtlijnen die ieder bedrijf hoort te hebben/heeft. Daarnaast komt nog eens bij, dat ehmmm... ja, hoe zeg je dit nou eens gemakkelijk? IEDEREEN WEET DAT KARELSE, LOKHOFF EN PVH VRIENDEN ZIJN! Als je dat niet weet terwijl je bij NAC werkt, en daarom niet in kan zien waarom er vriendjespolitiek gedreven wordt als John mag blijven, nadat de RVC hierover gebogen heeft, dan hoor je zelf ook gewoon op te rotten. En vooral omdat je dan dus blijkbaar zo ver van de club staat, dat je totaal niet weet wat er binnen de supporters gebeurt, of binnen NAC, of waar beide voor staan. En het dan vreemd vinden dat de supporters een zetel willen hebben?

Nu kan het zijn dat ze op een dergelijke manier wel naar buiten hebben getreden, en ik te lui ben om een paar euro aan de stem over te maken, dat kan. Maar ik vind dat men dit via de officiële clubkanalen hoort de communiceren, juist omdat het een vrij ernstig incident betreft. Wat nogmaals een diskwalificatie van de RVC is, niet helder communiceren via de gewenste paden, dus niet de toenadering zoeken tot je eigen publiek.

10   6  
Bavel1968

Vrijdag is het seizoen voorbij en dan volgt de belangrijkste wedstrijd. #oudNACout

2   1  
Barbapapa

Let maar op het MT vliegt eruit door deze actie. Als er al een machtsstrijd gaande is dan is dit wel extra olie op het vuur. Het MT verliest het van de andere geledingen.

4   0  
Harrie Zelluf

Onvoorstelbaar.

4   0  
Dun Diëe

@Nummer 14, helemaal gelijk! Vandaar dat men zich niet aan de middenstip geplakt of aan een toegangsdeur geketend heeft. Er spelen wel gewichtigere zaken in de wereld, maar in West Brabant is dit natuurlijk wel gesprekstof.

Een STAK, RvC en een MT die elkaar naar het leven staan. De juiste ingrediënten voor succesvolle BVO. Laten we gewoon eens tegendraads doen en promoveren.

0   14  
Raphael076

Welke idioot loopt met dat duimpje omlaag te spelen?

15   3  
Ouwe Spionkop

Als MT, met capabele mensen, eruit vliegt en de positie van PvH, Karelse, Lokhoff wordt versterkt ga ik toch ernstig twijfelen een sk te kopen.
Ik ben helemaal klaar met die kliek.

8   13  
SP1

Morgen allemaal weer de jank verhaaltjes van Blanco lezen! , ongepast om juist in deze fase onrust te creëeren.

Dat er zaken anders kunnen/moeten is zo klaar als een klontje, maar wie had gedacht dat het gros van deze site zich achter bn de stem zou scharen. Bijzondere tijden.

14   9  
Paul Soeters

Deze mensen overschatten zichzelf gigantisch. Liegen dat het gedrukt staat. De schijnheiligheid druipt er van af. Doen alsof ze uit hun neus bloeden. Hun ego staat op eenzame hoogte. Zijn compleet ongeschikt. Dat laatste zie de feiten, die zij compleet negeren. Precies wat ik van tevoren verwacht had en ook heb aangegeven. Maar tegen een bepaalde kruiwagentjes politiek is nog geen medicijn gevonden. Zij maken er nog steeds misbruik van. NAC is en blijft de dupe.

9   2  
Paul Soeters

Nou ja, geen medicijn? Koop tezamen geen seizoenskaart.

5   0  
Vakantieman

Niet zo gezellig meer....

11   0  
Hertog Jan

Geen idee wie die van Koeveringen is, en wie hij denkt dat hij is, maar ik weet wel dat hij totaal de weg kwijt is als ik dit allemaal zo lees.
Die denkt volgens mij dat wij supporters allemaal uit een ei komen.

7   10  
penders4president

10 jaar. Stuk of 20 bestuurders. Stuk of 15 trainers. Maar iedere keer dezelfde voetbalclub.

Nee laten we vooral wéér iedereen ontslaan, dat heeft hiervoor ook zo goed gewerkt!

9   0  
Fritske d'n Olifant

Waar ik al bang voor was gebeurt nu. Als MT zou ik hier absoluut niet blij mee zijn want je wordt gewoon voor de bus geflikkerd. Ook al ben ik het eens met het statement, had het nou alleen gehouden bij die supporterszetel en de communcatie daarover met RvC en Stak. Nu schuif je iets bij de gehele RvC en Stak in de schoenen wat je niet hard kunt maken en waar je als supporters ook niet zo heel veel mee te maken hebt.

De reactie van Van Koeveringe is natuurlijk belachelijk. Stellen dat er geen vriendschappelijke band is tussen PvH en JK is echt lachwekkend. Pierre reedt al met Rocky mee naar de training toen hij nog thuis in Steenbergen woonde. Ook de sneer richting het MT is echt heel smerig. Maar ook weer een teken dat er al een ondergrondse veenbrand woedde.

6   0  
Henri

Verschrikkelijk als je zo bestuurders over de situatie hoort praten. Waarom zijn deze leden eigenlijk in de RvC of STAK gaan zitten? Wat is hun drijfveer? Wat is hun betrokkenheid bij NAC en het umfeld van deze club, want dat krijg je er gratis bij.
Bij zo'n Van Koeveringe vraag ik me echt af hoeveel wedstrijden die man van NAC live heeft gezien voordat hij RVC lid werd.
Maar goed als de heren wensen te blijven zitten dan denk ik dat het Partnerfonds van NAC binnen een maand is volgestort. Dan brengen ze hun betrokkenheid daadwerkelijk in de praktijk.
Dan geven ze zelf aan vertrouwen in het NAC onder hun bestuur te hebben of zoals Alex Kroes zei: "Skin in the game"

5   1  
Trouwe supporter

We zijn al een paar seizoenen in de maling genomen door het bestuur
Word het een geen tijd dat er actie ondernomen word oud nac weg en bestuur weg
We blijven maar hopen dat het beter word maar ik zie verkoping nog geen blauwe lucht
Het word tijd dat supporters en sponsoren in actie komen die steken maar geld in een zinkend schip
Ze moeten ook is met een trainer komen met eigen staf en goede spelers erbij
Ze maken Breda kapot

9   1  
Vlugge Japie

Wat mij betreft mag er ook een statement komen dat we vierkant achter de spelersgroep staan en dat er geen enkele vorm van protest voor of tijdens wedstrijden zal plaatsvinden.

8   10  
penders4president

Het is weer eens zo ver. Sisyphos heeft de rots de heuvel opgeduwd en gelijk rolt hij weer maar beneden. Morgen mag hij het opnieuw proberen, al zal het resultaat niet anders zijn.

De supportersgeledingen hebben zich voor de zoveelste keer zo erg laten ophitsen door de volksmenner Yadran Blanco en de zijnen dat ze alleen nog maar kunnen reageren vanuit een blinde razernij. "Heeft Lokhoff dát gezegd?!" "Heeft Pierre het MT overruled?!" "WAAROM IS JP van GASTEL ER NOG?!" Blanco's cynische missie is andermaal geslaagd: het relativeringsvermogen van de supportersgeledingen is verdwenen. Zij eisen genoegdoening.

Zo een donkere onweerwolk trekt niet voorbij zonder een storm. Het is niet de vraag of er iemand ontslagen gaat worden, maar wie en wanneer. Pas dan gaat de volkswoede weer even liggen.

Wie er ook ontslagen wordt er zal maar één verliezer zijn: de betaald voetbal onderneming NAC Breda.

3   8  
Bo Nus

Idd een statement voor spelersgroep. Dat zou echt wenselijk zijn. En tegen doe linkse drammende Yadran ipv je laten gekmaken door hem en met hem optrekken

9   6  
SjorsNAC

Als het MT vertrekt dan ben ik klaar met deze club. Met pek en veren die pierre naar buiten werken! Een nieuwe ad aanstellen gaat op deze manier nooit lukken, voorbereiding op het nieuwe seizoen ook niet. Ongekende puinhoop. Vitesse scenario dreigt er rest straks geen andere optie om de club aan een investeerder te verkopen met alle gevolgen van dien.

4   10  
ZNDRT-FanaticZ

RvC en Stak zijn onhoudbaar.
Belachelijke reacties die enkel aangeven dat ze écht een enorm bord voor hun kop hebben.

Maar laten we alsjeblieft ook onze pijlen richten op Blanco. Deze slang leeft letterlijk van commotie, onrust en conflicten. Hier gaat NAC uiteindelijk ook aan onderdoor. Blanco, en in zijn kielzog de Gegenpressung podcastboys, genieten van de aandacht die ze hiermee krijgen en geeft hen een ziekelijk bestaansrecht.

Oud NAC er uit, maar gelijk ook Blanco zien te lozen op de een of andere manier, nepjournalist. BNDeStem, met name Blanco, is medeverantwoordelijk voor jarenlang wanbeleid.

3   6  
HUPNAC

"Wij supporters" willen dat iedereen aanblijft.
Succes met de weg naar de eredivisie.

10   2  
naxioma

Als Remco Oversier de nieuwe AD wordt zonder dat er verandering komt in taakopvatting, rapportagelijnen en samenstelling van de bestuurslagen binnen NAC, dan is hij geen knip voor de neus waard. Dan is hij gedoemd te mislukken. Slecht voor NAC, en slecht voor hem. De perfecte kandidaat Wouter Gudde eiste bepaalde -terechte- veranderingen en garanties, kreeg die niet en trok zich terug. Of Remco Oversier het wel voor elkaar heeft gekregen is uiterst twijfelachtig. En dan nu on-topic.
De tweede keer dat -de eerder onzichtbare- Henk van Koeveringe zich openlijk uit gaat het weer faliekant mis. De eerste keer was in de kwestie Karelse toen de RvC ver buiten haar boekje ging, het MT werd overruled en bewust een door vriendjespolitiek ingenomen besluit werd genomen. Een besluit dat ingaat tegen alle gedrags- en fatsoensnormen, en ook indruist tegen de regels van goed governance. Nu de tweede keer gaat het weer faliekant mis als Van Koeveringe letterlijk het volgende zegt over zijn management team: "Zij lijken het niet erg te vinden om dit te engageren en ik heb het vermoeden dat het bepaalde mensen goed uitkomt. Ik vermoed dat het MT een beetje beledigd is over de besluitvorming rondom Karelse." Deze uitlating is een Voorzitter van de RvC onwaardig. Hij dient voor zijn MT te staan en door deze verdachtmakingen, zonder enig bewijs, gooit hij het MT voor de bus en creëert hij een vertrouwensbreuk en een onwerkbare situatie. In plaats van te deëscaleren, is van Koeveringe nu aan het escaleren. Wat voor een waardeloze Voorzitter van de RvC ben je dan zeg.
Daarnaast vindt hij het kwaadsprekerij als een vriendschapsband / vriendjespolitiek wordt gesuggereerd tussen Van Hooijdonk en Karelse. Bij elk ander personeelslid (buiten Oud-NAC leden om) had Van Hooijdonk zich er niet mee bemoeit of een ander besluit genomen. Hoe naïef of dom kun je zijn als Voorzitter van de RvC als je denkt dat de vriendschap tussen Van Hooijdonk en Karelse hier geen rol speelt.
Dan nog de afzegging van het overleg tussen KBG en de voorzitters van STAK en RvC. Dat is gewoon schoffering van de KBG. Waarschijnlijk willen ze de supportertjes niet in de RvC , en gaan zij nu liever elk onwelgevallig gesprek met hen -uit angst- uit de weg. Nu wordt geveinsd dat hij een afspraak had met de nieuwe AD, maar een nieuwe AD kan best een dagje wachten, en die zou heel goed moeten snappen dat in deze een al veel eerder geplande afspraak met de KBG in het Belang van NAC zwaarder weegt en niet verzet kan worden. Bovendien had het al veel eerder geregeld moeten worden. Hoe arrogant en minachtend naar de supporters kun je als Voorzitter van de RvC zijn.
Als je als Voorzitter van de RvC in kort tijdsbestek zo opzichtig in de fout gaat, je MT overruled, vriendjespolitiek faciliteert, grensoverschrijdend gedrag tolereert, goed governance aan je laars lapt, verdachtmakingen uit naar je MT en de supporters (KBG) schoffeert, dan ben je totaal ongeschikt als Voorzitter van de RvC. Dan doe je het tegenovergestelde wat een goede Voorzitter van de RvC hoort te doen.
Dan zou je zeggen appeltje-eitje voor de STAK om een deel van de RvC te vervangen (voorzitter en lid technische zaken). Ware het niet dat de Voorzitter van de STAK zich heeft laten verleiden onderdeel te worden van de besluitvorming inzake John Karelse . Nu is Cees Meeuwis gecompromitteerd en kan hij niet meer onafhankelijk oordelen over de RvC. Ik weet niet wie van de RvC Cees Meeuwis betrokken heeft bij de besluitvorming, maar die heeft in het kader van eigen lijfsbehoud een meesterzet gedaan, waarin Cees Meeuwis met open ogen is ingetrapt. Vanuit zijn positie had hij zich nooit maar dan ook nooit moeten inlaten met de besluitvorming rondom Karelse. Hij had gewoon moeten zeggen: Jongens, daar ga ik niet over, dat is aan jullie. Maar ook hij ging totaal buiten zijn rolopvatting. Dat hij dit kennelijk niet doorhad en er met open ogen is ingetuind toont ook zijn enorme onvermogen aan. Had hij het wel door dan is hij bewust zijn boekje te buiten gegaan, hetgeen natuurlijk ook totaal onaanvaardbaar is.
Zelden of wellicht nog nooit hebben we bij NAC zoveel arrogantie, onvermogen en onwil gezien in de hogere echelons van NAC. De voorzitter van de STAK, de voorzitter van de RvC en het lid technische zaken van de RvC zijn niet meer te handhaven.

6   0  
NAC!!!

Zwakke reactie en nog wat liggen liegen ook. We zijn verrast.. Elke normaal mens had kunnen denken er een reactie zou komen van de supporters, ook dat jullie als “bestuurlijke mensen” commentaar en geloofwaardigheid zouden verliezen.
Als je dat niet snapt, heb je echt wel een plaat voor je hoofd.

Vriendjespolitiek ten top bij dit NAC..

Daarbij erg zwak om nu de wedstrijd van afgelopen maandag. (De beste wedstrijd van dit seizoen) hierin te betrekken.
De wedstrijd waar het escaleerde van OSS al vergeten clown?

Ik ik ik, dat is wat bij jullie telt, weer staan WIJ de echte NACCERS de supporters voor lul!!

2   5  
Nelis

En zoals ik al zei, ze deden een plas...... en alles bleef zoals het was.....
Men vind het wel lekker zonder die supporterszetel uiteraard.
Je zou wel gek zijn om hier als AD of trainer in te stappen.

Dus volgend jaar weer gewoon middenmoot KKD, dat is wat we op dit moment zijn.
Ben benieuwd naar het aantal seizoenkaarten volgend seizoen.
Al ga ik natuurlijk weer gewoon verlengen, net als al die andere zelfkastijders.

Nog 5 wedstrijdjes knallen in die pay-offs HUP NAC!!

3   12  
Nr. 20

Wat een stokerij!! Als MT zich hiervoor heeft geleend zegt dit meer over MT dan bestuurders STAK en RVC. Zetel aan supporters terug a.u.b. niet. Altijd maar roepen ze moeten eruit en weer een nieuwe batterij mensen erin die er dan ook weer uitmoeten. Lekker moment ook uitgekozen dit. Man man dan begrijp je het… mocht NAC. het vrijdag niet redden dan ligt het niet aan staf, spelers en bestuur. Maar aan de onruststokers die al jaren de boel verzieken. Bedankt alvast Blanco en Blauwhof. En klankbordgroep voor dit waardeloze moment om dit nu te doen. Had dan even gewacht na playoffs. Kortom wie waant zich nu groter dan de club…..

3   8  
Ivo

Iedereen zag wel dat dit een tikkende tijdbom was. Ik vind het alleen niet zo handig om deze tijdens de playoffs te laten ontploffen. Had dit lekker over 2 weken uitgevochten. De manier waarop over het MT gesproken wordt laat wel zien hoe de verhoudingen liggen. Dit komt niet meer goed tussen deze groepen.

6   1  
NACPB

En daarom zal het bij NAC nooit iets worden.
We hebben een geweldige potentie om een leuke middenmoter te worden in de eredivisie. Maar alles erom heen zijn wij een dorpsclub. Een groep oud NAC spelers die de club in de houtgreep houd. En supporters groepen die te lang in de term against modern football blijven hangen. Wij als NAC moeten nu echt stappen gaan ondernemen om intern bij de club te gaan professionaliseren. Maar ook wij als supporters moeten dan toch bepaalde stappen gaan accepteren want anders blijft het dit. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

13   0  
GB

Zoals Levien terecht heeft aangegeven is het enige wat telt, dat het MT beslist en de RVC adviseert. Als de RVC nu een unaniem besluit van het MT torpedeert, is de situatie dus al onhoudbaar. En laten we wel wezen, de leden van het MT zijn van veel groter belang dan die van de RVC. En daarnaat of er nu verbazing is, of niet, er zijn regels afgesproken omtrent gedrag. Die zijn overtreden en dan is het klaar.

Vraag is nu wat kunnen we als supporters doen? Welke acties zijn er te organiseren?
Want als de leden van het MT opstappen zitten we met een groot probleem. Dan hebbe we nog de RVC en STAK die zelfs al zouden ze willen, helemaal geen tijd en of dagelijkse kenmis van de operaties hebben om NAC te leiden.

U zijt gegroet!

2   0  
GB

Excuses voor de schrijffouten overigens, krijg je als je pisnijdig bent......

8   2  
Paul Soeters

NAXIOMA: Eén verhaal dat volgens mij weer dicht de waarheid benadert. Heel goed geformuleerd.

12   1  
GB

En dat gezeik op de journalisten moet ook stoppen, echt totale, maar dan ook echt aperte onzin om hen hier enige schuld toe te bedelen. Zij doen hun werk, en ja dat schuurt soms. Maar hou alsjeblieft op met dat vingertje wijzen naar de media. Je mag het er best niet mee eens zijn, maar daar de schuld neerleggen is echt een zwaktebod. Maar ja, wel populair overal tegenwoordig. Easy to blame zullen we maar zeggen......

U zijt gegroet!

7   4  
Sjef de gevulde koek

Misschien een rare vraag maar morgen spelen we de belangrijkste wedstrijd van het jaar zullen we daar op focussen. Statement is prima maar iedereen begint weer door te slaan. Had dit een paar weken geleden gedaan. Iedereen die een beetje bij nac betrokken is zag dit al maanden aankomen. Nu voor Roda uit staan alle sites en kranten vol over Nac dat het 1 grote puinhoop is. Lekker motiverende voor de spelers. Ik krijg het idee dat sommige supporters met hun podcast etc zich ook wel heel belanyvibden en zich heel graag laten horen. Had dit aub 3 weken geleden gedaan of naar de playoffs. Lachwekkend is het gewoon. Want als je je voordoet dat je heel veel verstand heb over alles in podcast etc. Had je dit kunnen verwachten dat mensen gaan reageren in kranten en media en word het steeds erger en dat komt niet te goede van morgen. Maar zo ver zullen de heren van oa deze site niet gedacht hebben!!!

9   4  
De Bolle Damen

Kan iemand mij vertellen hoeveel unieke reageerders er zijn op DROL en BSR?
Zijn er dat 100?, 500? , 1000?
Van die (voor het gemak) 500 is volgens mij 60% positief kritisch, 30% zijn juichaapjes en ik denk 10% puur negatief (de Uitfluiters).
Zoals in de maatschappij nemen de Uitfluiters het vaakst het podium, schreeuwen het hardst, zijn het meest nieuwswaardig en lijken daardoor het grootst in aantal.
Dit is dus een complete misvatting.

We kunnen niet ontkennen dat er een site is die volledig wordt gegijzeld door één dominante wijsneus en een aantal volgelingen. In totaal een mannetje of 10 schat ik.
De rest (waaronder ik) reageert hier op. Die laatste groep is dus beduidend groter (Juichaapjes en positief kritische supporters). Dus die continu stroom van negativiteit doet geen recht aan de realiteit.
Ik ben het daarom met bijvoorbeeld Ivo eens. Niet alles is waardeloos. En het is niet zó waardeloos als onze Kletsende Kosmopoliet doet voorkomen.

Met het vingertje wijzen en het "naait 'm toch buiten" adagium ben ik zo ontzettend klaar. Er zit en zat geen enkel persoon bij NAC op het pluche die bewust NAC naar de ratsmodee wil(de) helpen.
Van Aalst niet, Peek niet, Rutjes niet, Ed Busselaar niet, Martien Vreysen niet, Justin Goetzee niet, Frans Derks niet, PvH niet, JW van Dijk niet, Henk Valk niet, niemand niet.
Maar het “Flikker-ze-buiten!” is weer begonnen.
Dat heeft ons de afgelopen 20 jaar zeer geholpen; ik heb er zin in!
Voor de duidelijkheid; ik ben ook zeer (positief) kritisch.
- Johnny Gate is belachelijk en slecht gemanaged
- JPvG c.s. leveren niks, nada, nul.
- We spelen kutvoetbal en halen amper punten
- Communicatie door NAC is volslagen ruk.

+ Selectie is zo slecht nog niet (werd maandag bewezen) dus PM = oké en moet nu een juiste trainer+ staf binnenhalen die meer voetbal speelt waarmee wij ons kunnen identificeren= meer punten = minder “Flikker-ze-buiten”!
+ Stadion blijft vol, nog nooit zoveel sponsorstoelen/skyboxen verkocht., sfeer is met één vonkje (juiste spelopvatting) geweldig. EH c.s. chapeau

Maar waar het in heel “Play-Off land" gaat over de aankomende wedstrijden, strijdplannen, sfeeracties, vermoedelijke opstellingen, “zin in” quotes; daar gaat het bij ons om mensen buiten te flikkeren, de boel op de schop, schofferen, ruzie maken, eisen stellen etc.

Maar alles valt of staat bij de resultaten. Behalve die thuisblijvers en definitieve afhakers heeft toch iedereen maandag kunnen zien dat NAC springlevend is.
En dat VOETBAL de core business is die ons bindt. Ik heb nog nooit voor een secretaris, of CEO staan juichen. De enige niet voetballer waar ik voor klap is Ben van Bilzen.
De rest zijn passanten die net als de komende passanten er weinig van zullen bakken en het toch nooit goed kunnen doen. L’histoire se repete.
Op naar vrijdag, een spannend potje waar ik zin in heb. Erop klappen (!) en winnen en dan mag er een toiletdeur sneuvelen.

Gewoon 4-3-3 en vooruit voetballen. Bij RJC verwachten ze een afwachtend NAC dus verras ze maar.
We MOETEN scoren bij die reserve Duitsers.
En bij een 2-2 eindresultaat kunnen we weer verder met buitenflikkeren.
Hup NAC!


6   2  
naxioma

@sjef de gevulde koek
De spelers zijn helemaal klaar met (een groot deel van) de technische staf, de OUD-NAC kliek, en degenen die hen een hand boven het hoofd houden. Dat de laatste dagen van Oud-NAC zijn geteld voelt ook voor hen als een enorme verlossing. Uit eergevoel spelen zij nu voor zichzelf, voor de club en vooral voor de supporters. Juist door deze onrust weten zij voor wie (supporters, MT en henzelf) en voor wat ze het doen (club, promotie, vergroting eigen marktwaarde). De laatste vijf wedstrijden zullen zij -met de juiste instelling en vol druk gevend- er alles aan doen om resultaat te halen! Spelers en supporters vormen een sterk en onoverwinnelijk verbond!

4   1  
Fritske d'n Olifant

100% eens het GB. Als het journaille hier niets over zou melden zou dat juist vreemd zijn en in het geval van BNdS zelfs hypocriet aangezien zij Rocky een podium hebben gegeven om alles en iedereen bij NAC af te fikken. Nu er rond zijn persoon zich van alles afspeelt bij NAC, zou je dit dan niet moeten melden omdat hij ooit vriend van de show was? Ik luister bijna alle podcasts maar ik heb totdat afgelopen vrijdag bij JK de stoppen doorsloegen nog nooit een onvertogen woord gehoord over zijn persoon. Wel over zijn functioneren als teammanager, maar dat zijn volgens mij geen staatsgeheimen. Ook Hyballa is daar tegen het licht gehouden terwijl nota bene die hele podcast naar hem vernoemd is, maar toen heb ik niemand gehoord. Want Hyballa was geen onderdeel van de kliek. Het kwam ze ook wel lekker uit want het is geen geheim dat het tussen Lokhoff en Hyballa nou niet bepaald een gelukkig huwelijk was.

4   1  
JeePee

Natuurlijk moet nu de volle focus rond de wedstrijd en steun van de ploeg. Ik geloof ook echt wel dat de aanwezige supporters dat gelijk duidelijk maken, dat we achter de ploeg staan.
Het is echter een feit dat de weg naar een NAC dat naar potentie presteert nog nauwelijks is ingeslagen, de voorwaarden daarvoor zijn nog nauwelijks geschapen. Dat ziet men gewoon, en men heeft gelet op de onenigheid en probleemdossiers die er naar buiten komen gewoon geen vertrouwen in dat het met ONGEWIJZIGD BELEID verandert. Dat houdt de boodschap voor mij in.
En willen we op het veld de vruchten kunnen plukken in de toekomst, moeten er een keer stappen gemaakt worden.

7   2  
Kaiman

Ik ben oprecht verbaasd over de reactie van deze zeeuwse multimiljonair.
Hij snapt niks van voetbal en NAC en leeft in een totaal andere wereld.
Wat een reactie over het MT. Totaal ongeschikt.

6   8  
4Lantijntje

@BAVEL1968
15 mei 2024, 21:37

Vrijdag is het seizoen voorbij?? Blijf lekker weg!! Ook niet aanwezig zijn als we dinsdag weer een wedstrijd hebben.

6   1  
Dos

Ik vrees met grote vrezen dat het binnenkort niet over en sluiten is voor de RVC mensen,maar voor het MT. Al dan niet uit eigen beweging.
Deze uitspraken bevestigen het vermoeden dat het absoluut geen eenheid is en verre van professioneel.
Ik heb te doen met het MT...

9   7  
4Lantijntje

@SJORSNAC
15 mei 2024, 23:12

Toch gek dat iedereen het alleen over Pierre heeft omdat mensen dat verhaal de wereld in helpen??!! Of omdat er zo'n hetze tegen hem is inmiddels... Ik snap er niets van...

Als alles daadwerkelijk klopt wat er allemaal gezegd wordt: inmiddels hebben we 10.000 blanco's rondom NAC lopen... Dan is de hele RVC en misschien wel STAK onhoudbaar... Stop met alleen Pierre te benoemen. Ik heb voor niemand een voorkeur maar ben echt klaar met die persoonlijke hetze.... Het gaat om de RVC en niet alleen Pierre...

10   2  
Bejaarde NAC-fan

Gaat weer lekker........al die "politieke spelletjes" en "BV-tjes"

Ik word er gewoon moe van om elke keer maar weer dit te moeten mee maken bij mijn favoriete cluppie.
Al die kliekjes die met elkaar in de clinch gaan/liggen, maar het belang van NAC daarbij uit het oog verliezen.
Het is allemaal zo amateuristisch.......hopelijk komt het ooit nog goed.
NAC=Breda heeft met hun actie een City-deal weten te voorkomen, maar ik mis een duidelijk beleidsplan hoe ze de organisatie professioneel in kunnen gaan richten.
Een algemeen directeur aanstellen heeft prioriteit, maar zo lang de huidige structuur behouden blijft heeft deze directeur nu al een achterstand.
Het lijkt me ook niet voorspelbaar dat de huidige "verantwoordelijken" eens in de spiegel kijken en afgelopen periode evalueren. Wellicht komen ze tot de conclusie dat ze tekort hebben geschoten en op willen stappen.
Ik zou de connectie met City weer nieuw leven in willen blazen en alleen al om hun vakdeskundigheid te gebruiken om een degelijke organisatie weg te zetten.

Ik als supporter voel me als roepende in de woestijn..........

Op het sportieve vlak hoop ik op een ervaren trainer met een aanvallende spelopvatting.
Kijk naar afgelopen maandag waar een gemankeerd (met dank aan de technische staf) eindelijk eens naar voren durft te voetballen. De fases die NAC goed heeft gespeeld afgelopen seizoen gebeurde dat zonder die handrem. Remember Cambuur-uit, Emmen-uit, MVV-uit en Roda-thuis (play-offs). In de deze wedstrijden zag je bij vlagen dat ze wel kunnen voetballen.
Als dit komend seizoen de basis is aangevuld met spelpatronen dan zie ik het op dat gebied niet zo somber in........

Wel op dat andere vlak.........hellup !!!

9   7  
IBIO

Bejaarde NAC fan
Een City Deal voor 25 of max 49,9% zou voor mij prima zijn.
Bij Girona is dat rond de 32%. En dat werkt daar prima.
Zoiets zou goed kunnen werken bij NAC

1   10  
Michel1983

Je zou bijna vergeten dat we een voetbalclub zijn in plaats van een groeps acteurs in een slechte dramaserie: kappen met die fucking onzin en dien het maatschappelijk instituut NAC Breda nou eens.

Ik zeg 'maatschappelijk instituut' omdat ik zie hoe het bij ons leeft en hoeveel reacties er nu staan op het Tilbo-forum gezien de high die Willem II nu doormaakt (daar is het beschamend hoe het niet massaal leeft in vergelijking met ons hier). NAC is meer dan een voetbalclub, en dat moeten die hoge heren heel goed begrijpen...

Zoals het ons betaamt is het nooit rustig en zien we de zon weer schijnen als we door komen vrijdag. Supporters, spelers en John Karelse hebben de passie om door te knokken (John letterlijk, maar het is een icoon voor de club) en dat moeten we gebruiken om door deze bullshit heen te komen.

11   1  
Wil

De RVC en de STAK zijn helemaal losgerukt van de werkelijkheid en SUPER ARROGANT!
DE DOMHEID straalt er van af!

OPKRASSEN GVD! Jullie maken onze mooie club kapot!

3   4  
Elf Meter

Even iets anders... Is er nog transfernieuws?

10   3  
Joop

Het blijft gewoon een groot zooitje pvh moet zo snel mogelijk de club verlaten samen met lokhof en j karelse drie vrienden maken onz clubje langzaam kapot

8   0  
Kanonschot

Wat hebben die een plaat voor hun kop.

0   3  
Dunsloopkogel

Ik kan niet echt geloven dat Cees het slecht voorheeft met de club.
Die man en zijn gezin zijn echte nakkers en hebben alleen het beste voor met de club.
Ze hebben meermaals heel wat geld in de club gestoken.

Deze man heeft me zelfs tot 2x toe gezegd: "einde van het seizoen staan wij op de grote markt". Tot nu toe is de kans daar nog, zullen we maar zeggen.

6   0  
deschoonzoonvanjohn

meer bevoegdheden naar Edgar Mol als je het mij vraagt

4   1  
Robbb

Hup De Bolle Damen(spijker op zun kop), Hup NAC!

4   5  
IBIO

Pierre vindt de aantijgingen ten koste gaan van zijn integriteit. Ik denk serieus dat hij niet weet wat dit woord betekent.
Pierre die over Steyn beweerde dat hij zich met duistere zaakjes bezighield. Geen bewijs dus een insinuatie gebaseerd op wat?
Pierre die vindt dat hij bij Studio Voetbal als prive persoon zit.Dus wat hij daar zegt dat geldt niet voor NAC. Niet snappende dat hij een publiek persoon is die ook RVC commissaris is bij NAC. Bijvoorbeeld dat hij vindt dat je maar geen uitsupporters moet meenemen.
Pierre die nu blijkbaar commissaris+ is. Dat betekent dat hij deels op de stoel zit van Maas. Maas is door hem gehaald .Maas wordt beoordeeld door de commissaris plus ,maar de commissaris plus bepaalt ook welke trainer (Hyballa)en spelr

9   6  
IBIO

De vriendenogram van de sekte Pierre

PvH = commissaris plus
Ton Lokhoff=assistent
John Karelse= Aggressieve Tokkie teammanager
Johan Gabriëls=trainer onder 21
Chris van Nijnatten= communicatieadviseur
Sjoerd Mossou= neef van Chris van Nijnatten en zorgt ervoor dat het AD achter PvH staat. Tevens de bedenker van de structuur, want daar heeft hij zoveel ervaring mee.

Wie mis ik hier nog?

8   5  
Grote Kerk

@Ibio, ja je mist nog:

Ripson=Hoofd performance/fitheid spelers. Dit is een sportschoolhouder waar Pierre altijd komt en bevriend mee is.

AB Troost, allerbeste vriend van Pierre = boxhouder bij NAC en vader van Tein Troost

6   5  
IBIO

Grote kerk

Man man man ,
NAC heeft PvH de sleutels van het stadion gegeven.
Wanneer krijgt Peter Remie een functie?
Het is nog een ergere kliek dan dat ik dacht.

5   6  
Dutchbird

Heel onhandig de aanpak van de KBG:

1) Als er al sprake is van een verstoorde relatie tussen MT en RvC dan nog is het niet aan de supporters om zich te mengen in zo'n arbeidsconflict of onenigheid over de governance. Als in zo'n situatie bepaalde medewerkers ontslag nemen, dan is dat maar zo.

2) Je begeeft je op het terrein van de nieuwe algemeen directeur. Geef hem de ruimte om de zaak te onderzoeken en passende maatregelen te nemen voor zover nodig. Maai geen gras voor zijn voeten weg.

3) De KBG vermengt twee zaken tot één "motie van wantrouwen". A. Ze willen (terecht) eindelijk wel eens afspraken maken over de supporterszetel in de RvC en over het gouden aandeel. B. Men verdenkt de RvC van vriendjespolitiek richting stafleden in de categorie Oud NAC zoals Karelse en Lokhoff. Die twee zaken A en B hebben niets met elkaar van doen, gooi ze dan niet op één hoop.

4) Het MT is zonder kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht aan de slag gegaan met het akkefietje Karelse, op een wijze die NAC onnodig tussen de 50k en 100k kan kosten. Daar heeft de voorzitter van de RvC terecht een stokje voor gestoken want het geld klotst bij NAC niet tegen de plinten omhoog. De reactie van de KBG staat niet bepaald bol van arbeidsrechtelijk besef. Schoenmaker blijf bij je leest.

5) Je zit midden in de nacompetitie die 100% focus nodig heeft. Doorkruis dat niet met een slecht doordachte actie maar blijf achter je club staan. Hup Nac!

6   1  
Waarom zo

@IBIO als ik het stuk lees dan hoort van Koeveringe ook bij de kliek PVH, wat een enge man zeg.

3   1  
scheppioni

Geen ene club waar het zo'n puinhoop is als de laatste week bij ons NAC kan op het veld 2x per week boven zich uitstijgen dus morgenavond ?? Alleen met ons NAC weet je het nooit....... mocht het morgenavond toch lukken dan moeten we in deze toestand nog twee rondes overleven..... het zou totaal van de zotte zijn, wel typisch NAC !!!

5   0  
Wanny

@ DUNSLOOPKOGEL

Er wordt ook niet gezegd dat al die mensen het slecht voor hebben met NAC. Ik geloof ook niet dat er iemand zit die moedwillig de club naar de gallemiezen probeert te helpen.

Je kunt wel vraagtekens zetten bij hoe men daarin functioneert. Het lijkt er sterk op dat alle geledingen niet optimaal met elkaar samenwerken voor het beste resultaat

5   3  
D'n Klaagmuur

@De Bolle: Ik schaar me, als ik dat van mezelf mag zeggen, in dezelfde groep als jij. Ik ben ook zeker geen voorstander van dat "schop ze eruit" gehalte, echter verwacht ik wel eens een keer na alle valse beloftes dat NAC eens een keer open en eerlijk gaat communiceren, want DAT is de basis van een band leggen met je achterban. Deze compleet zichzelf verheven voelende, narcistische gebrek aan zelfreflectie houding is wat, denk ik, de meeste supporters intens mateloos stoort.

We mogen op komen draven, geld lappen, maar verder moeten we kennelijk onze bekken houden, want de hoge heren weten het allemaal wel beter.

Nou dat zien we ja, na het allerslechtste seizoen (of me nou met veel geluk promoveren of niet) in 30 jaar tijd.

Als die hooghartigheid eens zou verdwenen kweken zij veel meer goodwill, maar deze houding in combinatie met een gebrek aan resultaten, beter nog een neerwaartse spiraal, dan mag iemand op een gegeven moment wel gewoon opflikkeren.

Ik geef ze zeker nog een kans, maar met dit blaaskaken niveau gaan zij op de lange termijn zeker geen zieltjes winnen.

5   0  
fvf6

Ik vraag me hardop af , welke algemeen directeur in deze chaos wil instappen . Het zou goed zijn dat de toekomstige A.D.. eist dat de rotte appels en vriendjespolitiek bedrijvers eerst opstappen voordat hij zich beschikbaar stelt voor de functie van A.D . Maar als ik de brief lees zal dat de nodige tijd gaan duren eer dat sommige heren dat doorhebben , en zij we weer maanden verder.

7   1  
zerozeven6

@Ibio

Houd nou eens op dat het ontslaan van Karelse een tot een ton zou kosten. Iemand naar de keel grijpen is gewoon strafbaar volgens het strafrecht. En is daarmee een geldige reden om iemand op staande voet te ontslaan.

7   3  
IBIO

Zero
Uhm dat hoor je mij niet zeggen.
Karelse mag van mij zsm weg.
En dan kost dat maar een ton .
Die gehele PvH sekte, met zijn gevolg.
Die zijn absoluut niet capabel in hun rol. En mogen, moeten weg!

3   0  
Tegel

Ontslag van Karelse kost een ton? Ton 6pack Lokhoff? 🤪

4   0  
BasSnelden

@Dutchbird: het bedreigen van journalisten (ook al eerder tegen BSR Janniek) & het op de grond duwen/smijten van een medewerker. Vervolgens nep excuses en de medewerker bewegen tot afzwakking van diens verklaring….. Ik denk dat Nac daar wel een juridische case heeft.

1   4  
Dutchbird

@BASSNELDEN
Je zou gelijk hebben als bij die vorige keren een officiële waarschuwing is gegeven. Bij voorkeur op schrift. Maar ik denk dat er helemaal geen dossier is opgebouwd en dan maakt een beetje handige advocaat gehakt van het NAC MT als het tot een rechtszaak komt.

2   1  
IBIO

Maar het werd geen rechtzaak, hij werd door het mt op non actief gesteld en was daarmee akkoord.

1   10  
Pep

Penders4president

Je hebt helemaal gelijk. Blanco is juist het probleem voor NAC . Zolang hij de supporters blijft ophitsen en wij dat niet door hebben kan er geen langdurig beleid gemaakt worden. En dat is echt wat we nodig hebben.

7   0  
Ouwe Spionkop

Onzin. Blanco heeft inderdaad een scherpe pen, maar hij is altijd verdomd goed op de hoogte.
Gelukkig maar want anders zouden we dit allemaal nooit of veel later weten.

0   1  
Dutchbird

@IBIO
Ik ben er niet bij geweest, jij ook niet.
Maar als waar is wat jij beweert dan had er een vaststellingsovereenkomst moeten zijn. Ik denk dat de MT leden te weinig weten van arbeidsrecht om dat geregeld te hebben. Maar zelfs dan zou hetgeen jij beweert alleen over op non actief stellen gaan, niet over beëindiging van het dienstverband.
Bij op non actief stellen wordt doorgaans wel de salarisbetaling voortgezet tot het daadwerkelijke ontslag en daar heb je toch echt een rechter voor nodig als de twee advocaten er niet uitkomen.

1   1  
Bo Nus

Dutch bird heeft t bij t rechte eind

1   0  
zerozeven6

@ibio, excuus. Mijn reactie was bedoeld voor Dutchbird

3   1  
naxioma

Het zou mij niet verbazen als met dank aan het nieuwe kabinet met ingang van het seizoen 2025/2026 de prijzen van losse tickets en seizoenskaarten fors omhoog gaan. Met ingang van 2026 wordt het BTW-tarief op culturele goederen en diensten (hier valt mogelijk ook bezoek betaald voetbal onder, to be confirmed) namelijk verhoogd van 9 naar 21%. Mocht dit inderdaad het geval zijn dan worden tickets en seizoenkaarten minimaal 12% duurder. Dit geldt ook voor festivals, theater, musea en nog een hele hoop andere zaken.

0   0  
Dutchbird

@ZEROZEVEN6
Iemand is pas strafbaar op basis van strafrecht als er aangifte is gedaan. Dat is hier niet gebeurd.

1   1  
naxioma

@dutchbird
Aangifte is niet per sé noodzakelijk. In theorie kan op basis van het opportuniteitsbeginsel de officier van justitie ook tot onderzoek en vervolging overgaan. Dit is afhankelijk van het feit of met vervolging een openbaar belang wordt gediend. De kans hierop lijkt mij klein, maar ook niet nul omdat het hier een BVO betreft en de zaak breed is uitgemeten in de media. Er gaat dus een voorbeeldfunctie van uit. Mocht de officier van justitie niet tot vervolging overgaan dan kunnen “belanghebbenden” hier bezwaar tegen aantekenen. Belanghebbenden is breed gedefinieerd en hoeft dus niet per se de directe slachtoffers te zijn.

0   1  
ndk0405

*** …

Luc castaignos transfervrij oppikken?

2   0  
zerozeven6

@Dutchbird

Lees de artikelen/documenten hier maar eens door:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ontslag/vraag-en-antwoord/wat-is-ontslag-op-staande-voet#:~:text=Geldige%20reden%20voor%20ontslag%20op%20staande%20voet,-Redenen%20voor%20ontslag&text=steelt%3B,werk%20weigert%20zonder%20goede%20reden.

Kort gezegd NAC had Karelse gewoon direct mogen ontslaan op staande voet. Hij kan daar wel tegen in beroep gaan. NAC hoeft niet het salaris door te betalen tijdens dit beroep.

12   1  
Babos!

Is het onderhand niet eens tijd dat we het over de wedstrijd van morgen gaan hebben? Er is vast wel iets te melden bsiderats ipv belangrijke bijzaken.

6   1  
scheppioni

@ Babos
Hopen dat Staring weer zo goed bij de les is.....

4   2  
Voske

@BABOS!

Zo ONTZETTEND mee eens! Begrijp niet dat dit onderwerp bij een aantal supporters u belangrijker is dan de wedstrijd van vrijdag. Begrijp sowieso niet waarom ttijdens de playoffs (waar we prima zijn begonnen) dit vuurtje aangewakkerd moest worden.

1   4  
Dun Diëe

Ik verwacht niks van morgen. Roda zal zich herpakken, ze hebben een leuk tussendoortje gehad met een paar prijzen op het KKD gala. Die zullen met het mes tussen de tanden aantreden want het lijkt me sterk dat één van de beste KKD teams zich voor een derde keer zomaar laat ringeloren. En wij moeten nog maar eens zien of we morgen kunnen brengen wat we de vorige keer deden. Sowieso is wisselvalligheid al jaren een probleem voor ons. Een stijgende lijn wordt zelden tot nooit doorgezet. We zullen het gaan zien, ik ga er in elk geval goed voor zitten.

Hup NAC!

3   0  
NAC4Ever

Dat van Karelse en het wel of niet wegesturen van de RvC vind ik belangrijk.
Maar op dit moment vind ik de play-offs nog belangrijker. Daar valt iets belangrijks en mooi te bereiken.

3   0  
NAC4Ever

Heb zin in morgen.
Hopelijk halen we de halve finale.

6   2  
NAC Vooruit!

Laten we de strijd tegen Oud-NAC vanuit de supporters na de Playoffs verder voeren.

Zoveel bestuurders en trainers en nu ook Oud NAC-ers verder, al die ontslagen hebben ons nog nooit verder gebracht.

Morgen strijden tegen Roda, dat is nu prio 1 van elk Geel-Zwart hart!

3   12  
Nr. 20

Babos helemaal mee eens. Blanco, Blauwhof, groepje supporters hier met 10 aliassen, aantal in de podcasts wanen zich groter dan de club en hebben een ego van hier tot ginder maar ondertussen lekker met onwaarheden mensen op persoon beledigen.
En dat geroep op ontslagen en acties. Man man triest. Moment ook zonslecht gekozen. De afgelopen 10 jaar veroorzaakt juist dit clubje constant onrust rondom de club. Niet de bestuurders maar deze kliek. Noteer ze maar. Als er nieuwe mensen komen dan zijn het ook weer deze kliek die na een tegenslag weer roepen om ontslag. Let maar op en zo zitten we al 10 jaar in deze cirkel
Huo Pierre. Hup Ton. Hup JP. HUP TEAM!!

12   0  
NAC4Ever

@NR. 20
Waarover heeft de BN DeStem de laatste tijd gelogen. Kun je een voorbeeld noemen?

9   2  
IBIO

Nr20,
Bent u PvH?

1   13  
Nr. 20

Ibio ben jij nac4ever, grote kerk, naxiona, bassnekden? 😉

1   11  
Nr. 20

Wat ik minder vind aan van de stem is
Dat ze alles in overtreffende trap aan voetlicht brengen en ook op persoon azijn storten. En waar ik me aan stoor als ze zelf kritiek krijgen of bv even geen aandacht krijgen ze een partij azijn over de club en personen gaan uitpissen wat totaal niet met journalistiek te maken heeft. Luister even paar laatste podcast terug pure stokerij. Maar
goed vind ik

7   0  
NAC4Ever

@NR. 20
Maar wat is er volgens jou 'onwaar'?

4   3  
Bommetje

Al die onrust creëren is slecht voor de club.
Ik ben het met Bolle Damen eens.
Neemt niet weg dat duidelijk is dat JK en TL niet functioneren, die moeten volgend jaar niet terugkomen

4   3  
scheppioni

🥳 Gefeliciteerd d'n Karel ! Hopelijk een moi verjaardagskado vanavond ! Goed jaar 54 jaar geleden, soms wat rauw maar een goed NAC hart !👊💛🖤🙃⚽️

4   2  
IBIO

Bommetje
De onrust van nu zou wel eens heel gunstig kunnen uitpakken voor de spelersgroep.
Want niemand heeft het erover dat JpvG moet oprotten en dat we vooralsnog het slechtste seizoen hebben in 35 jaar.....

3   0  
Vlugge Japie

Hoe laat vertrekt de spelersbus? Wordt hen nog een hart onder de riem gestoken?

4   1  
Voor NAC

Een met Ibio. We hebben al vaker geconstateerd dat de druk bij NAC vaak zo groot is dat spelers er aan onderdoor gaan. Nou, deze week is er dus echt 0 druk richting spelers gegaan omdat iedereen met andere zaken bezig was. Lekker in de luwte hebben ze zich voor kunnen bereiden. Beter scenario dan dat het de hele week enkel en alleen over de wedstrijd van vanavond gaat lijkt me.

4   0  
Zwampie

Match day, vol vertrouwen de wedstrijd in, zelfde instelling en inzet als maandag leveren en dan zou het niet stuk mogen gaan. Hup NAC

2   3  
Ouwe Spionkop

Ik zag net CvN binnenstappen bij NAC aan de Rat Verleghstraat. Topoverleg vandaag met zn maten PvH, TL en JK?

3   1  
Sjef de gevulde koek

@ibio maar we gaan wel promoveren dat dan weer wel!! Nu kappen met dat gejank en vol voor de wedstrijd vanavond.

3   0  
Juupke

@Das Phantom, nu een mooi item op B-side rats om onze jongens een extra zet in de goede richting te geven!

1   0  
Molenschot Loco

Laat de spelers straks voor ze de bus instappen....nog ff de samenvatting terug kijken 😜😜😜

5   0  
Ouwe Spionkop

NAC moet er rekening mee houden dat de weersomstandigheden vanavond erbarmelijk zijn.
Ze verwachten 50 tot 100 liter regen per m2 daar vanavond.
Dus het veld zal ook heel zwaar zijn.
Dit gaat zeker invloed hebben op de wedstrijd. Probeer dus zover mogelijk van je eigen goal te spelen!

0   0  
Jamie

‘De timing, middenin de Playoffs, net als het begint te lopen..’

Je hebt na een kutseizoen van 38 wedstrijden 1! prima wedstrijd gespeeld tegen Roda vandeweek! Vanavond een wedstrijd als heel veel anderen dit seisoen, en het seizoen zit er gewoon ‘middenin’ de playoffs op.

2   0  
raraNAC

I predict a riot!

0   0  
Ivo

Gaan we vanavond door - een kleine nederlaag mag zelfs - dan moeten we dit gedoe echt even parkeren. We zijn dan 4 potten verwijderd van de eredivisie in een competitie vol met ploeterclubs zoals wij. Alleen Dordrecht zal de druk iets minder voelen. Vaak zijn de clubs met de hoogste verwachtingen er het eerst uit.

Als we er vanavond doorheen zakken - en dat kan net zo goed, zeker als JP denkt dat hij de bus wel kan parkeren - dan worden het onrustige weken in Breda. Want op dit moment is niemand de baas en iedereen doet maar wat. Eigenaren, STAKkers, RVC's, MT's, iedereen rolt over elkaar heen. Niet het belang van de club, maar eigenbelang staat centraal. De macht grijpen zodat je steviger op je stoeltje zit.

Wat NAC nodig heeft is eigenaarschap en leiderschap. Vrolijk moet opstaan, die STAK wegsturen, een plek in de RvC opeisen zoals van Seumeren die bij FC Utrecht ook heeft, en de boel zelf gaan aansturen. Er veel dichter opzitten, want de kleuterklas die er nu zit, maakt er een bende van.

3   1  
scheppioni

@ ouwe spionkop
Meestal werkt een slecht bespeelbaar veld niet in het voordeel van de voetballende ploeg die moet, ik zie wat er dalik daar aankomt in zuid limburg, zal me niks verbazen wanneer het duel naar morgen vroeg in de middag verplaats gaat worden !?!
In ieder geval moet NAC het zeer kort houden, geen illussies geven dat roda !! HUP NAC !

5   0  
SjorsNAC

Het is te hopen dat doordat roda vermoedelijk vol gaat aanvallen we er snel nog eentje bij kunnen prikken dan stort het helemaal in.

2   0  
Breda vooruit

Mocht NAC zich plaatsen voor de halve finales dan lijkt het me leuk om de spelers een helden ontvangst te geven bij terugkomst bij het stadion.
Wie heeft er zin.
Hoe laat zijn in Breda.

4   1  
Theoden King

Als de wedstrijd door noodweer wordt afgelast, moeten we dan gelijk morgen inhalen? Wordt krap met die nc-agenda.

0   0  
Tante Annie

@Breda Vooruit,
Ik denk dat zowel uitsupporters als spelers lang vastzitten in Kerkrade. Verwacht dat we wel net als tijdje terug minimaal een uur vast zitten. En dat was bij 3-1 winst voor Roda

0   0  
Tante Annie

Wij waren 01.00 bij stadion in Breda

0   0  
Jurgen1912

Iemand interesse in kaartje voor vanavond tegen de normale prijs??

0   0  
Ratkopf

Ik hoop vandaag dat ze starten met Sediju en Koscelnik in de basis. Sediju heeft gem. De meeste dribbels per wedstrijd in de kkd (10) en is doelgerichter dan kuipers

Mochten we in de finale raken en Excelsior treffen dan wil je niet dat Driouch tegen lucassen staat.

2   1  
Paul Soeters

IVO: Ik denk dat je Dordrecht toch iets tekort doet met het predikaat "ploeterclub". Integendeel zelfs, zij hebben een behoorlijk voetballende ploeg met behoorlijk wat ingeslepen looplijn. Voor mij zijn zij de best voetballende ploeg. Frivool, snel, nee dat zit aardig in elkaar. Als zij geen offday krijgen zijn zij bij mij de favoriet.

2   0  
NAC

@ BREDA VOORUIT

Het is de kwart finale, dus er valt niks te vieren. Gewoon lekker normaal blijven doen en niet te veel druk opleggen.

1   1  
NAC4Ever

@BREDA VOORUIT
Laten we ons eerst kwalificeren. Los daarvan, in de play-offs vier ik alleen promotie.
Zelfs het 'hey, hey' met de spelers na afgelopen maandag heb ik niet mee gedaan.

0   1  
NAC4Ever

*na afloop afgelopen maandag

4   1  
scheppioni

Mee eens SjorsNAC !
Ik zou niet weten wanneer anders Theo den King, dat moet ze snel mogelijk, dus vroeg in de middag vanwege uitzend espn !
@ Ratkopf
Ik zou toch meer gokken op de snelheid van Kuijpers, kijk maar zijn wedstrijden na op den haag uit, die waren best redelijk en Sedju daarintegen voert vaak zijn acties net te lang door !
HUP NAC mocht het doorgaan vanavond want met name om 20.00u gaat het weer los daar in zuid limburg !?!

1   0  
Vlugge Japie

Om Pietje Paulusma deels te quoten: er valt straks een doelpuntenregen op de helft van Roda. Hup NAC!

0   0  
Bo Nus

@ BREDA VOORUIT. Goed idee. Indien daartoe langs de gebruikelijke weg wordt opgeroepen zijn we er uiteraard!

Laad alle berichten na dit bericht in