Wij gaan niet opzij

Supporters NAC zeggen vertrouwen in bestuur op

Das Phantom

Sinds de overname hebben we met zijn allen kunnen zien dat er geen verbetering is bij NAC. NAC lijkt steeds verder af te dwalen van de gestelde visie en beoogde verbeteringen. NAC=Breda heeft een geweldige stap gezet door de club over te nemen. Alleen wordt steeds meer helder dat niet op alle plaatsen in onze mooie club de juiste mensen op de juiste plek zitten.

Waarom vinden we dat?
Anderhalf jaar geleden hebben we als supporters, destijds onder dwang, onze supporterszetel binnen de Raad van Commissarissen tijdelijk opgegeven om het proces om te komen tot een nieuwe structuur niet te frustreren. Deze zetel hebben we “gekocht” in het tijdperk Red NAC. We hebben dit toen gedaan om te zorgen dat de bestuurlijke organen voldoende weten hoe een club als NAC werkt en de visie van het NAC-publiek goed wordt vertegenwoordigd.

Er werd afgesproken dat er een Klankbordgroep zou komen met een evaluatiemoment na anderhalf jaar in ruil voor het (tijdelijk) opgeven van onze supporterszetel. Dit op voorwaarde van regelmatige meetings en een constructieve samenwerking tussen de Klankbordgroep en de afgevaardigden vanuit de RvC. Anderhalf jaar later is er van die afspraken niet veel terecht gekomen. Het in februari jl gestarte gesprek om te komen tot de teruggave van de supporterszetel heeft geleid tot de uitspraak dat er snel duidelijkheid komt en dat het allemaal ook goed zal komen. We zijn inmiddels bijna 3 maanden verder en blijkbaar hebben ze elkaar nog steeds niet kunnen spreken over dit thema.

De bestuurders van de club (STAK en RvC) zijn onzichtbaar en lijken tegelijkertijd achter de schermen meer beslissingsbevoegdheid te hebben dan ooit is bedoeld met deze structuur. Daarnaast is er geen echte connectie of samenwerking met de supportersgeledingen. De verbinding tussen club en supporters is nog niet eerder zo slecht geweest.

Naar aanleiding van de meetings van de Klankbordgroep met de dagelijkse leiding van NAC, Eric Matijssen en Edgar Mol (overleggen die wél goed verlopen, zelfs als we het niet eens zijn) hebben we het vermoeden dat zij dezelfde ervaring hebben met STAK en RvC. De recent uitgebreid in de media verschenen situatie met de teammanager van ons eerste elftal hebben dat vermoeden bevestigd.

Zoals gezegd: het is een aaneenschakeling van onduidelijke en onbegrijpelijke besluiten die meer lijken te draaien om vriendjespolitiek en eigenbelang dan om het welzijn van NAC. Dit door bestuursleden die buiten hun rol en bevoegdheden zich bemoeien met de dagelijkse leiding en besluiten nemen met een dubbele moraal.

We roepen niet op om de hele organisatiestructuur om te gooien. Het is echter wel tijd voor een flinke make-over met nieuwe gezichten, die met aandacht voor de juiste rolopvatting, een einde maken aan de huidige onveilige en niet bij een professioneel voetbalorganisatie passende werk- en samenwerkingscultuur.

Daarnaast willen we dat de supporterszetel weer terugkomt en dat er een nieuwe Raad van Commissarissen én STAK-voorzitter komt die de supporters serieus neemt, die luistert, doorpakt en afspraken nakomt.

Het is heel jammer dat het zover heeft moeten komen en dat we dit op deze manier moeten aanpakken maar het nieuwe seizoen maakt dat we nu moeten handelen. Het voelt wellicht wat ongepast na de fantastische wedstrijd van afgelopen maandag maar de situatie vraagt om actie. Onthoud dat het opzeggen van dit vertrouwen geheel los staat van de play-offs! We blijven, zoals maandagavond, de club en de spelers steunen. Altijd!

Hup NAC!
De Klankbordgroep

Vertegenwoordiging van de NAC-supporters, onder wie:
Breda Loco’s
B-Side Rats
Fanzine de Rat
F7 Ultras
Fr0nt76
Stichting Vak G
Supportersvereniging
Clubraad

Bron:
B-Side Rats, Fanzine de Rat, F7 Ultras, Fr0nt76, Stichting Vak G, Supportersvereniging, Clubraad
105 Reacties
35   1  
Bakic1912

Wanneer je een tijdelijk management aanstelt, die John Karelse op non-actief willen stellen & plots houd de RVC(rara wie zou het zijn) het tegen, dan stel je als tijdelijk management dus niets meer voor dan het marionette poppetje zijn.

Timing is klote, maar dit kan zo niet langer. Goed dat alle supportersgeledingen zich verenigen in één statement

16   21  
LarsW

Ik had toch gewacht tot na de play-offs... Bestuurlijke onrust werkt altijd door op de spelersgroep. Zonde.

19   2  
Benn076 Deze gebruiker is een admin

@LarsW als dat dezelfde uitwerking is als afgelopen maandag, dan mag het van mij.

35   1  
Bakic1912

Wanneer je een tijdelijk management aanstelt, die John Karelse op non-actief willen stellen & plots houd de RVC(rara wie zou het zijn) het tegen, dan stel je als tijdelijk management dus niets meer voor dan het marionette poppetje zijn.

Timing is klote, maar dit kan zo niet langer. Goed dat alle supportersgeledingen zich verenigen in één statement

5   0  
LarsW

@Benn076

Absoluut mee eens, haha.

27   0  
Ouwe Spionkop

Vooral dit: 'het is een aaneenschakeling van onduidelijke en onbegrijpelijke besluiten die meer lijken te draaien om vriendjespolitiek en eigenbelang dan om het welzijn van NAC. Dit door bestuursleden die buiten hun rol en bevoegdheden zich bemoeien met de dagelijkse leiding en besluiten nemen met een dubbele moraal.'
100% eens!
Jullie (of eigenlijk wij als supporters) hebben nog heel veel geduld gehad.
Goed statement voordat het van kwaad tot erger gaat.
Laat het ze maar eens voelen en stil staan bij hun egoïstische handelen dat niks meer met het belang van de club te maken heeft.

25   0  
PatjeR

Hear hear, er moet iets veranderen. De vriendjespolitiek clan is nu heel duidelijk in het licht gekomen. Professionalisering in technische staf en bestuur hard nodig.

14   2  
Judge M.

Vergeleken met eerdere statements vind ik dit nog behoorlijk aan de milde kant.. Sydney hoeft hier nog niet voor bii oma te gaan slapen...

14   0  
JeePee

De bestuurlijke onrust WAS er al. Dit statement verandert niets aan de acute missie van de spelersgroep en zal de spelers echt niet uit het lood slaan. Maar het geeft wel aan wat ook professionals met kennis van de voetbalwereld inmiddels heeft kunnen zien en sommigen (van Hanegem) ook beschreven hebben, en dat supporters juist een serieuze en goed geleide club wensen. Leuk is anders, maar ik snap het wel.

13   0  
Gilze

Men had al een aantal dingfen kunnen tackelen:

Open communicatie, wanneer de supporters weten wat er speelt dan hebben zij meer geduld en empathie. Op dit moment is het gissen en gokken.
Juiste mensen, zonder dubbele agenda, op de de juiste plaatsen. Om als voorbeeld Pierre te gebruiken: Als je overal een mening over hebt, zelf geen feedback lijkt te kunnen en willen ontvangen en daarbij zeer opzichtelijk je vriendjes binnenboord probeert te houden, dan hoor je niet in deze constructie te werken.
Daar bij is de rol van o.a. de keuze van de trainer (veel te verdedigend, zie waar aanvallend voetbal zoals maandag toe kan leiden) en een assistent , had gehoopt dat hij met zijn connecties (eenals Pierre) wel ergens talenten vandaan had kunnen halen, niet optimaal.

Het NAC publiek wil niet veel: Open communicatie, logische besluiten, een luisterd oor vanuit de sup. organisaties en leuk voetbal.

12   0  
Wanny

Ik neem toch aan dat er dingen gaan veranderen. Oversier zal echt niet tekenen als ie voor operationele zaken zoals met Karelse steeds toestemming moet vragen aan de RVC. Doet ie dat wel, dan is ie hartstikke gek dat ie er in stapt.

18   0  
BredaF2

Een goed geformuleerde mail waarin heel duidelijk wordt verteld hoe wij, als collectief het zien. Tevens wordt ook de steun betuigd aan een aantal mensen. Je kunt zeggen, mild. Maar deze manier van communiceren werkt op dit niveau beter.

Ik sta er achter.

8   0  
Mountcook67

Helemaal eens met dit besluit, de maat is nu echt vol. Ik geloof niet dat dit van invloed is op de spelersgroep hoor. Die zijn, zeker na afgelopen maandag, met andere zaken bezig en voelen hopelijk dat ze dichtbij iets moois zijn en dat ze daarvoor willen gaan. Nog 5 potjes knallen en we zijn weer daar waar we thuis horen. Hopelijk ook met een nieuw 'fris' bewind. Ik kan niet wachten...

16   0  
Juichaapje

laat duidelijk zijn dat de supporters 300% achter de spelersgroep staan en ze zullen steunen met alles wat we hebben komende wedstrijden! wij zijn NAC en de rest passanten

15   0  
raraNAC

Zeer goed statement dit!

Je ziet het bommetje ontploffen en we hebben er geen invloed op.

Ik merk wel dat ik persoonlijk echt een grote voorkeur heb voor Matijsen (en de nieuwe AD) samen met Maas.

De oude garde heeft voor mij inmiddels genoeg kansen gehad:
Op het moment dat ze niet aan de macht waren zorgde ze voor ontzettende onrust, nu zijn ze al even aan de macht en zorgen ze voor ontzettende onrust.

Ik geloof echt wel in oud NACcers als uithangbord van de club. Maar dan graag zonder functie en liever in een adviserende rol. (Niet ongevraagd advies)

Ik snap ook dat Matijsen ruggespraak heeft gevraagd bij de RvC. Een clubicoon ontslaan met beste vriendjes in RvC en Technische staf doe je niet zomaar als interim Directeur. De uitwerking pakte alleen verkeerd uit..

NAC zou NAC niet zijn om in het meest belabberde jaar te promoveren. Daar houd ik mij aan vast…

21   0  
Wanny

Matijsen moet sowieso blijven. Dat is degene die het best functioneert. Toen ie enige tijd terug vertrokken was, zakten de sponsorinkomsten meteen met een miljoen in. En nu zijn we weer terug op niveau.

Neem aan dat Vrolijk en zijn maten ook geen zin hebben in een vertrek van Matijsen, want dan kunnen ze extra bij gaan lappen.

Peter Maas heb ik ook wel enig vertrouwen in. Heeft toch veel behoorlijke spelers gehaald (Vd Bergh, Jensen, Royo, Janosek, Kemper, Leemans zijn gewoon topspelers voor de KKD). Maar dan moet ie wel onafhankelijk kunnen werken. Dus zonder dat PVH en TL mee willen beslissen.

4   15  
Anders Tegnell

Zeer jammer van het woord 'onveilige'. Klinkt te woke en alles wat woke is, is slecht.

20   0  
Ouwe Spionkop

Dit statement van de supporters lees ik ook als steun aan het management team van NAC ( oa Peter Maas , Eric Matijsen, Edgar Mol) tegen de RVC (PvH en vriendjes).
Het kan elk moment gaan ontploffen binnen NAC. Er is een enorme machtsstrijd gaande.

4   11  
Dutchbird

Je hebt een directie (het professionele dagelijks bestuur), een RvC (wijze mannen/vrouwen die toezien op het functioneren van de directie) en een AvA (Algemene vergadering van Aandeelhouders) die de directie en RvC benoemt (en ontslaat). Blijkbaar wordt de functie van AvA bij NAC ingenomen door de STAK, omdat de aandeelhouders op geen enkele wijze betrokken willen raken zoals de vorige grote drie (waarvan ze de aandelen overnamen).

We hadden een RvC zetel voor de clubraad en daar heeft Toon Gerbrands (voorlopig) een streep gezet. Inhoudelijk stelde die zetel overigens doorgaans niets voor, want de commissaris namens de supporters stemde doorgaans braaf met de rest mee. We (de supporters) hadden ook nog het gouden aandeel waarmee namens de supporters is voorkomen dat NAC door de meerderheidsaandeelhouders (van Aalst en co) werd verkocht aan City Football Group. Mij is niet duidelijk hoe die twee rollen van de supporters nu organisatorisch zijn uitgewerkt door Gerbrands.

Dan hebben we volgens de "grote organisatiedeskundige" Yadran Blanco ook nog een Klankbordgroep die hij niet eens fatsoenlijk kan afkorten en er daarom KGB van maakt. Vandaag schreef hij daarover in de Stem: "Concreet worden de raad van commissarissen (rvc) en het stichtingsbestuur (STAK) door de Klankbordgroep (KGB) van NAC verantwoordelijk gehouden voor de bestuurlijke chaos waarin de club nu verkeert. De KGB is de spreekbuis van verschillende supporters groeperingen, een adviesorgaan zonder bindend advies en dient als klankbord voor het managementteam."

Lees die laatste zin eens goed. Spreekbuis van verschillende supporters groeperingen; welke groeperingen precies? Klankbord voor het managementteam; dus niet voor de RvC en ook niet voor de STAK. En zonder bindend advies; dat wil zeggen er is een luisterend oor maar ze hebben geen enkele zeggenschap. (Bovendien zit dat luisterend oor vast aan het hoofd van de algemeen directeur en die hebben we momenteel -nog- niet.)

We kunnen nu wel met z'n allen gaan roepen dat we niet tevreden zijn over de organisatie en de personele invulling daarvan. Daar zouden we een klankbordgroep voor moeten hebben, maar niemand weet wie er in die klankbordgroep zitten. En die klankbordgroep heeft ook nog niet geopenbaard of en op welke wijze zij de onvrede van de supportersgroepen (welke?) onder de aandacht hebben gebracht bij de directie. Dus ook niet welk advies ze daarbij aan de directie hebben gegeven.

Laten we daar even op wachten alvorens we met spandoeken zelf de volgende crisis bij NAC gaan veroorzaken. Als die klankbordgroep nu niet helder kan maken wat ze al wel en niet gedaan hebben dan zit ons probleem niet bij de STAK, de RvC of de directie, maar bij ons zelf.

6   0  
GJ_NAC

Netjes verwoordt en zo waar! 💪🏼💛🖤

8   0  
muijske

Mooi gezamenlijk standpunt. Met groot draagvlak.
Hier kunnen ze niet omheen.
Deze actie ziet iedereen liever dan in de krant lezen dat een grote groep woedende supporters het hoofdgebouw in is gestormd.

2   0  
Juichaapje

@dutchbird de klantbord groep:

Breda Loco’s
B-side Rats
Fanzine de Rat
F7 Ultras
Fr0nt76
Stichting Vak G Supportersvereniging
Clubraad

4   5  
Dutchbird

@Juichaapje, dank je.
Kunnen de supportersgroepen die zitting hebben in de klankbordgroep (Breda Loco’s, B-side Rats, Fanzine de Rat, F7 Ultras, Fr0nt76, Stichting Vak G Supportersvereniging en
Clubraad) dan als de wiede weerga aan ons duidelijk maken welke ongevraagde adviezen ze over de organisatie hebben gegeven aan het managementteam? En wat hun reactie daarop was?

18   0  
Ouwe Spionkop

Het MT voelt zich na afgelopen zaterdag al helemaal niet meer serieus genomen.
Ze hadden Karelse al ontslagen en de persverklaring was al geschreven.
maar daar heeft de RVC (lees PvH en vriendjes) een stokje voor gestoken.
Laten we het MT massaal steunen!

8   1  
Francesco

@Dutchbird

Dit is een statement van de klankbordgroep (daarom luid de titel ook: Statement vanuit de Klankbordgroep) en is ondertekend door diezelfde leden. Duidelijker kan het niet gemaakt worden toch?

Het statement is een steunbetuiging aan het MT, de directie, waarvoor ze inderdaad een klankbord zijn. Er wordt in mijn ogen wel degelijk duidelijk aangegeven waar men tegenaan loopt; afspraken die niet worden nagekomen, totale stilte richting de supporters, en het passeren van het MT. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat dit statement nu moest komen omdat anders leden van het MT weleens de club zouden kunnen gaan verlaten.

7   3  
Paul Soeters

De leiding van NAC heeft buitengewoon veel geluk dat de supporters zich niet gaan verenigen betreft de aankoop van een seizoenskaart? Want als dat zou geschieden dan zijn de rapen gegarandeerd gaar. Dat staat voor 100% vast.

9   0  
Benassi

@Larsw

Absoluut niet mee eens. Ook de spelersgroep staat achter deze visie, en zal met oog op verbetering, en steun van de achterban alleen maar strijdvaardiger worden. De bestuurlijke onrust is niet iets van de laatste tijd, dat speelt al maanden. En toch leggen ze zo'n partij op de mat. Gezien de reactie van Van Gastel na de wedstrijd, was dit niet zijn strijdplan, maar kwam dit van de spelers zelf.

5   0  
Dun Diëe

@Wanny, ik heb ook redelijk vertrouwen in Maas maar hij moet wel een klankbord hebben en gecontroleerd worden. Onafhankelijk werken van PvH en TL is prima, maar geen carte blanche a.u.b. dat is in het verleden al veel te vaak misgegaan.

5   6  
svt076

Timing is jammer, zou liever zien dat de focus op de Play-Offs gericht is.
Maar dat het niet echt anders kan, kan ik me ook weer in vinden.
Met al deze informatie vraag ik me af wat voor trainer Peter Maas eigenlijk het liefste had binnen gehaald, i.p.v. JP van Gastel.
Kan me voorstellen dat dat niet volledig zijn keuze is geweest namelijk.

4   10  
Nummer 14

Oude helden worden net als bij Ajax aan de kant gezet. Het is niet of maar EN hup Pierre Ton en John en hup Peter (doet prima werk net als Erik) en Erik. Het een sluit het ander niet uit.
Ik mag ook een andere mening hebben. Nou en. Hup NAC!
Voetballen! Voetballen! Voetballen!

7   19  
penders4president

Te gênant voor woorden dat deze zogenaamde cultuurbewakers op dit moment in het seizoen zo'n statement willen maken. Dit is NAC pootjehaken.

Had ff gewacht tot na de playoffs met je statement. In en in triest.

5   0  
Wanny

@ DUN DIËE

Natuurlijk moet ook Maas mensen om zich heen hebben en moet er controle op zijn werk zijn.

Maar het lijkt er sterk op dat de controle door is geslagen in bemoeizucht.

12   2  
Francesco

@penders4president

Het pootje haken is NAC zelf al een tijdje op de achtergrond aan het doen. Dit statement maakt het aan de voorkant alleen zichtbaar. Als mensen als Matijsen en Maas hun positie al aan het heroverwegen zijn door de bemoeienissen van de RvC, die buiten hun boekje gaan zo simpel is het, dan ben je wellicht zelfs wel te laat.

4   0  
Wanny

@ NUMMER 14

Ik denk dat iedereen je mening deelt dat we het liefst zouden zien dat het op rolletjes loopt, met daarbij de oud NAC kant. Er zou niets mooiers zijn dan NAC dat succesvol is met mannen als Pierre, Ton en John in belangrijke posities. Eendrachtig samenwerkend met de rest van de organisatie en iedereen daar omheen.

Uit alles wat je hoort en ziet lijkt dat echter niet het geval en het is de vraag of dat nog te repareren is. Dus er zal ergens iets moeten gebeuren om dit op te lossen.

15   1  
Tinus

@penders4president

Wachten tot na de playoffs? Wachten tot de oud nac garde de machtsstrijd heeft gewonnen? Dit statement komt precies op het goede moment.
Mocht NAC uitgeschakeld worden, barst de bom en ben je te laat

3   7  
Dutchbird

@Francesco, dank, ik zie alleen die titel nergens.
Jij schrijft: "De bestuurders van de club (STAK en RvC) zijn onzichtbaar en lijken tegelijkertijd achter de schermen meer beslissingsbevoegdheid te hebben dan ooit is bedoeld met deze structuur." Dat deze bestuurders voor de klankbordgroep onzichtbaar zijn, lijkt me niet meer dan logisch want de klankbordgroep heeft alleen een relatie met de directie. Niet met STAK en RvC.

Hopelijk gaat de nieuwe AD snel in gesprek met de klankbordgroep en eist hij van dit instituut dat ze zich houden aan de afgesproken invulling van het begrip "ongevraagd advies" en dat ze actief naar de achterban communiceren welke adviezen ze aan de nieuwe directeur geven en wat daarop de reactie is. Vervolgens moet de klankbordgroep met de pers afspreken dat deze alleen wordt geïnformeerd als ze de communicatie één op één (zonder eigen inkleuring) doorgeven.

Geef de nieuwe AD even de tijd om opnieuw invulling te geven aan de relatie met de klankbordgroep.

4   0  
Wanny

@ DUTCHBIRD

Blijkbaar is 1,5 jaar geleden afgesproken dat deze groep regelmatig overleg met de RvC zou hebben. Nadat tijdelijk de zetel in diezelfde RvC niet is bezet door de supporters.

Als die afspraken niet worden nagekomen, wordt er terecht aan de bel getrokken.

8   5  
Arie

@PENDERS4PRESIDENT

Daarom is dit juist het allerbeste moment. Stel we zouden onverwacht promoveren en dit statement komt daarna pas. Dan verliest het 90% van zijn kracht, omdat de doelstelling promotie is bereikt. De buitenwereld kijkt naar de output, niet het proces. En de personen aan wie dit statement gericht is zullen zich verschuilen achter de promotie.

4   8  
Nr. 12

Zullen we dan ook ons eigen beleid onder de loep nemen? Velen van ons hebben geroepen om oud-NAC. En zo hebben we ook vaak genoeg geroepen om spelers en trainers die als het even tegenzit niet meer voldoen. Zou de organisatie ook rust brengen als wij als supporters iets minder opportunistisch reageren.

8   2  
Dun Diëe

@Wanny, precies!

Qua timing, stel je wint de playoffs, dan blijft de kliek al helemaal zitten. Ik zou zeggen: de timing is prima. Het is toch wonderlijk dat de spelersgroep beter aanvoelt wat er onder de supporters leeft en hoe zij het willen zien, dan technische staf en RvC.

0   5  
Dutchbird

@WANNY
Jij schrijft: "Blijkbaar is 1,5 jaar geleden afgesproken dat deze groep regelmatig overleg met de RvC zou hebben."
Waar heb je dat concreet vandaan want ik heb het nergens gelezen en geeft jouw bron dan ook aan elke functie dat overleg tussen klankbordgroep en RvC zou hebben? (bindend advies of niet, hoe vaak, wie nodigt wie uit)

1   0  
Francesco

@Dutchbird

Het statement is in eerste instantie gedeeld op het platform van de Clubraad;


"Statement vanuit de Klankbordgroep

15/5/2024

Comments

Supporters NAC zeggen vertrouwen in bestuur op.
Sinds de overname hebben we met zijn allen kunnen zien dat er geen verbetering is bij NAC. NAC lijkt steeds verder af te dwalen van de gestelde visie en beoogde verbeteringen. NAC=Breda heeft een geweldige stap gezet door de club over te nemen. Alleen wordt steeds meer helder dat niet op alle plaatsen in onze mooie club de juiste mensen op de juiste plek zitten."

Maar ik begrijp dat je het problematischer vind dat de Klankgroep opkomt voor hun gesprekspartners het MT dan dat de RvC hun boekje te buiten gaat door beslissingen te overrulen waar zij helemaal niet over gaan, daardoor het risico nemen dat leden van het MT hun conclusies trekken, en dat zij afspraken omtrent de supporterszetel in de RvC niet nakomen?

1   0  
Wanny

@ DUTCHBIRD

Mijn bron is het statement dat is afgegeven. In ieder geval is de klankbordgroep van mening dat dit zo is afgesproken. En (mede) daarom komen ze met dit statement.

Of dat zo is weet ik niet, want ik was er niet bij.

4   0  
Juichaapje

@wanny & @dutchbird

dat is idd 1,5 jaar geleden afgesproken met RVC (ik was erbij)

2   6  
Dutchbird

@FRANCESCO,
Of ik het problematischer vind dat de Klankgroep opkomt voor hun gesprekspartners het MT, weet ik niet want ik ken het officiële standpunt van het MT niet. Ik vind het wel linke soep als de klankbordgroep gaat communiceren over de relatie tussen het MT en de RvC. Juist op een moment dat de nieuwe AD bijna binnen is lijkt mij dat zeer onwenselijk. Verder vind ik het bijzonder dat de klankbordgroep voor mij als supporter tot op heden onzichtbaar is geweest, maar nu plots als "beschermheilige" van het MT op het podium klimt.

In mijn ogen speelt de klankbordgroep met vuur A) door af te wijken van haar taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, B) door zich te mengen in een interne organisatorische aangelegenheid (als die er al is) en C) door de nieuwe AD voor de voeten te lopen. En D) dat tijdens een nacompetitie waar 100% focus nodig is.

1   0  
Bavel1968

wat vinden oud NAC en de Stichting NOAD hiervan, hebben die niet meegetekend?

2   4  
Gman

had dit een paar weken terug gedaan, of na de playoffs. Strekking van de boodschap is helder en met alle verkrijgbare informatie, voor mij als fan die diverse NAC-kanalen volgt, niet meer dan reëel dat er wat wordt geëist door de supporters.
Maar wat een timing mensen...

7   2  
Scheids!!

Uiteraard voegt het niets toe om het gehele bestuur op straat te gooien, maar één naam specifiek wil ik wel zien vertrekken door de achterdeur en dat is Pierre van Hooijdonk.
Alleen hij heeft met zijn aanwezigheid voor veel negatieve roering gezorgd door zich binnen en buiten de club negatief en onprofessioneel op te stellen en te gedragen.
Werkelijk niets heeft zijn inbreng tot positieve wendingen gebracht en mijn vertrouwen in hem is daarmee al geruime tijd tot onder het nulpunt gezakt. Mooie woorden doen er niet meer toe, ook vriendjespolitiek moet per direct over en klaar zijn.
Jezelf een goed betaalde baan verschaffen zonder daar iets noemenswaardig tegenover te stellen én veel kameraden in dienst te nemen die bijna lachwekkend zijn te noemen moet per direct stoppen.

1   0  
Judge M.

@BAVEL1968:

Goeie vraag! Bestaan die sowieso nog wel nu Karelse zijn erebaantje te pakken heeft? Je hoort er inderdaad niks meer over...

3   2  
Nelis

En ze deden een plas.........
Ben benieuwd of er nu echt iets gaat veranderen, vrees dat alles blijft zoals het is.
Volgend jaar weer gewoon middenmoot KKD, of er moet iets heel bijzonders op het veld gebeuren. Wat wel heel gaaf zou zijn, maar dan zitten we nog steeds met deze bestuurlijke rotzooi :(

HUP NAC

6   0  
Juichaapje

@bavel & @judge. NOAD is op de hoogte.

Zij zijn nu uit beeld en dat is correct. Alleen bij aandelen vraagstukken of clubverkoop komen zijn weer in beeld. eerder niet.

0   0  
Patje

Raranac.
Ik sta er niet raar van te kijken dat het de laaste zin gaat gebeure

4   0  
G.R,

ze moeten van pierre, karelse en van gastel afscheid nemen na de play offs. pierre weet op zondagavond alles beter maar bij nac krijgt hij het niet op de rit. karelse past niet als teammanager en vervoort is zoveel beter en gelukkig gaat van gastel weg.het gaat al jaren slecht met de club dus het word tijd om eerst rust te krijgen en niet zo snel overal bovenop te zitten

8   1  
FCSP

Goed statement en goede timing. Statement moet compleet los staan van de resultaten. Vind zelfs dat we nog lang geduld hebben gehad, want de situatie leek al langer onomkeerbaar. Maar eerlijke vraag: wat verwachten we nu concreet? Ik betwijfel of er een reactie vanuit NAC komt en al helemaal niet dat bepaalde personen vrijwillig hun (goedbetaalde) functie opgeven. Daarvoor genieten ze teveel van hun huidige machtspositie.

4   10  
Breda vooruit

Naast oud NAC weer zo,n groep die wat denkt iets te kunnen zeggen of de wijsheid in pacht te hebben.
Wil je beleid maken dan moet de club kopen.
Anders mondje dicht gewoon bier drinken kut roepen en juichen.

5   4  
Nicky

Dit voelt een beetje als een coupe.. waarbij supporters meer macht willen. Macht die ze eerder al hebben gehad maar waar de club niet beter van is geworden.

Die hele machtstrijd zorgt ervoor dat we nog heel lang in de ellende kunnen blijven. Niet alleen deze coupe, want die begrijp ik goed in de huidige situatie (wellicht slechte timing?) Maar ook binnen de burelen, vriendjespolitiek, Bredase ons kent ons, sponsoren en oud spelers, prominenten binnen en rond NAC.

De eis moet niet een zetel zijn. De eis moet in mijn ogen eenheid zijn. Zolang er onderlinge strijd is zal het nooit een team worden. En een team heb je niet alleen op het veld nodig maar alles er omheen moet één geheel zijn!

0   0  
Hedden-um

Volledig eens met dit bericht.

Oproep nogmaals wel, maandag hebben we laten zien wat wij supporters en spelers samen kunnen. Laat dat niet ten koste gaan van puur wanbeleid en gebrek aan communicatie vanuit NAC!

2   1  
Thierry14

Alles valt en staat met resultaten op t veld en die vallen heel erg tegen, gewoon een enorme miskleun gemaakt met het aantrekken van vGastel en overige staf....
Hadden met een betere trainer en spel heel dit gezever niet gehad ...
Maar wordt geen waarde gecreëerd, geen idee van spelen verbeterd . Dus wat daar heel de week in Zundert gedaan wordt is mij een raadsel.
Met alles een stapje meer had je komend seizoen met een paar gerichte aankopen weer verder kunnen bouwen ipv weer van voren af aan opnieuw beginnen.

7   1  
Wil

Blij met dit statement!!!! Oud NAC maakt de club kapot!

2   7  
Die ne gast

Slecht statement. Zowel qua timing (play-ofss) als qua inhoud.
Er staan weinig feiten in, vooral speculatie en suggestie. Precies zoals Yadran Blanco zijn stukjes schrijft en laat die nou net als bron worden aangehaald...

Begrijp me niet verkeerd: er gaat op dit moment veel mis bij de club en afhandeling van de zaak John Karelse is een lachertje. Het lijkt (en dat is dus ook speculatie) dat RvC buiten zijn formele boekje gegaan en aan (de schijn van??) vriendjespolitiek doet.
Maar dit statement draagt alleen maar bij aan meer onrust en komt niet met oplossingen.
Terug opeisen van de supporterszetel in de RvC is een terecht punt, zeker omdat de communicatie vanuit de club richting achterban zacht gezegd niet de beloofde transparantie heeft gebracht. Maar dat opeisen hoeft niet op dit moment en kan ook op een andere manier.
Jammer dit, maar hopelijk brengt het de spelersgroep wel dichter bij elkaar met een 'wij tegen de rest en we laten ons niet gek maken' mentaliteit.

3   4  
scheppioni

Dit is in mijn ogen ook al 40 jaar NAC helaas, de weegschaal over de hele club is nooit in balans !
Vb ook toen in 2003 en 2008 toen het wel allemaal leek goed te gaan was het in 2003 op financieel vlak onverantwoordelijke dingen die gebeurde, in 2008 met de derde plaats was het ineens een achterbakse cultuur binnen ons NAC waardoor de derde plaats in de nacompetitie volledig werd verkwanselt ! Het zal mij de dag prijzen wanneer er eens een keer normaal fatsoenlijk beleid is bij ons NAC, nu hoopte we met NAC=BREDA het in goede normen te laten passeren maar de weegschaal oud NAC is weer in disbalans, overigens las ik ook grote zorgen bij city/girona betreft CL ook dat was zeker geen zekerheid blijkt nu ook weer, over troyes maar helemaal niet te spreken ...... maar goed ons NAC nu, de nieuwe trainer zal ook pas er in juli een keer zijn pffffffff

6   1  
Jemo

Dan is een artikel als deze ook heel interessant. Als dit waar is, dan is het slechter gesteld met onze club dan we denken en is dit protest meer dan terecht https://www.nacfans.nl/woerts-ziet-pikante-situatie-bij-nac-hij-heeft-een-vetorecht/

6   0  
Bart

De bestuurlijke chaos is 1. We gaan echter allemaal voorbij aan de financiële noodzaak om ons tekort in de Keuken Kampioen Divisie (ik schat 1.5 mio) aan te vullen. Zou Karel Vrolijk gegeven de huidige bestuurlijke situatie hieraan willen voldoen. Ik zou zelf nooit geld doneren en onder beheer en toezicht brengen van de heren Meeuwis, Van Koerveringen en Van Hooijdonk. Of komt Toon Philips binnenkort met 10 mio euro over de brug.

3   3  
SjorsNAC

Ik vind de timing niet gelukkig in deze, inhoud kan ik me wel in vinden.

3   7  
Badeend

Dit is wéér precies het probleem: al die clubjes die hun "recht" opeisen om overal iets over te zeggen te hebben. Dat was ook het probleem met Oud-NAC, NAC=Breda, de Gele Olifant, de "kleine 17/18", de Vijfde Colonne, Theo Mommers Klapvee Clan, de Clubraad, en nu weer de KBG. En intussen elkaar vaker niet dan wel het vuur in de ogen gunnen.

Maar écht samen iets opbouwen en mensen de tijd gunnen - het lijkt er gewoon niet in te zitten. Dat is niet alléén de schuld van ons supporters, maar speelt op alle vlakken in alle geledingen. Misschien zit het er gewoon niet in in Breda.

3   0  
Badeend

@ JEMO
Woerts papegaait gewoon een half verhaal uit een willekeurige podcast na en brengt dat Als! Enorme! Sensatie!

Geen aandacht aan besteden, die man is zijn relevantie al jaren geleden verloren.

11   1  
Ouwe Spionkop

De RVC moet opstappen, nu ze hun boekje te buiten zijn gegaan. Er is geen andere optie.
PvH en die Koeveringe kunnen wel missen. Die voegen niks toe aan NAC.
Maar Peter Maas, Eric Matijsen, Edgar Mol kunnen we zeker niet missen.

4   0  
D'n Klaagmuur

André Hazes zong het al in 'Kleine Jongen':

Op school al zul je merken, dat alles draait om cijfers én om macht!

En laten ze nu net de macht hebben gegeven aan mensen die in het verleden al duidelijk hebben bewezen daar to-taal niet mee om te kunnen gaan.

Narcisten zonder zelfreflectie, bij wie het AL-TIJD aan een ander ligt, dat soort mensen moet je niet je beslissingen laten nemen, daar komt (zoals altijd bij deze lui) immer gezeik van en dat zien we hier weer terug.

Openheid, transparantie, positiviteit en mensen die zichzelf weg durven te cijferen uit liefde voor de club is wat wij nodig hebben. We hebben door de jaren heen inmiddels wel genoeg lui gehad die er enkel en alleen uit eigenbelang zaten.

5   0  
kopspion

Ben benieuwd of hier een resultaat mee behaald wordt
Maar ben bang dat de kliek PvH zich hier niet erg druk om zal maken, of hij gaat nog meer macht proberen te krijgen ….

3   0  
Waarom zo

Kan vestiging UWV nac eindelijk gesloten worden.

4   0  
Francesco

@Badeend

Het is heel simpel, op basis van je prestaties en kwaliteit moet je bij NAC kunnen werken. Presteer je, dan mag je blijven. En niet op basis van wie je kent. Dat is nu wel aan de hand. Mensen die niet presteren en in het kader van doorselecteren en professionaliseren hun baan lijken te verliezen gaan hun contacten tot in de RvC aanspreken om hun baantje maar te behouden. Is dat in het belang van NAC? Nee, en dat zou wel moeten. Daar is die oproep toe, om een keer normaal te doen, te presteren en het belang van NAC op 1 te plaatsen. Want deze oproep is enkel een gevolg van de teringzooi die ze er zelf van gemaakt hebben.

3   0  
Fritske d'n Olifant

Aangaande het stukje communicatie met de supporters kan ik me volledig vinden in het statement. Wat de taakuitvoering van de RvC irt het MT betreft weten we natuurlijk allemaal wat er ongeveer gaande is, maar wij zijn hier als supporters geen onderdeel van. Je moet wel heel zeker van je zaak zijn (en dat hoop ik) wil je dit statement maken. Anders gooi je het MT (waarin wel vertrouwen is) voor de bus. De timing kan je over van mening verschillen. Promoveer je uiteindelijk dan is het ook niet goed. Laten we hopen dat de spelersgroep dit goed op pikt.

7   0  
raraNAC

Het is toch een onwerkbare situatie met:

Peter Maas als TD, dan “boven” hem PvH, oud (interim) TD, die vervolgens weer dik bevriend is met de Assistent Trainer, tevens Oud Hoofdtrainer en oud TD.
En dan zit daarnaast ook nog een Teammanager die oud hoofdtrainer is..
En dan heb je nog een derde vriend, een beginnende trainer die al vanaf de winter weg wil…

Dit statement is nooit op een goed moment. Maar dit is misschien het minst slechte moment. Ook als we promoveren moet deze weeffout eruit.

- PvH moet eens lezen wat zijn rol als commissaris is. Niks +
- Remco Oversier AD
- Eric Matijsen CD
- Peter Maas TD
- Nieuwe trainer met VOLLEDIGE nieuwe staf.

Is dit nu zo moeilijk?

6   4  
NAC4Ever

Ik begrijp de frustratie. Maar het wegsturen van mensen heeft ons de afgelopen jaren weg opgeleverd. Hierdoor twijfel of dat dat nu wel goed uitpakt. Maar dat laat ik in het midden. Zou ook kunnen dat het wel goed uitpakt.

Ik had graag gezien dat, als je een statement wilt maken, dat dat pas na de play-offs zou gebeuren. Dit kan voor onrust zorgen. Juist na maandag is iedereen wat positiever. Voor volgende seizoen kun je daar geen beleid op maken. Zou ik in ieder geval te kort door de bocht vinden. Maar de playoffs duren nog maar 1 tot 5 wedstrijden. Denk dat die tijd wel overbrugt had kunnen worden.

8   5  
naxioma

Fantastisch initiatief hier van de supporters. Zoals het nu gaat kan het niet verder.
En wat een omgekeerde wereld dat juist de supportersgeledingen erop moeten aandringen dat gedragsregels en corporate governance worden nageleefd, terwijl dat juist de rol is van de RvC en de STAK. Dat geeft aan hoe ongelofelijk verrot en incompetent de bestuurslagen (RvC en STAK) binnen NAC zijn. Je vraagt je ook echt af hoe het zover heeft kunnen komen. Waarschijnlijk hebben Henk van Koeveringe en Cees Meeuwis zich laten ringeloren door Pierre van Hooijdonk, maar ook dan vraag je je af hoe dat in hemelsnaam mogelijk is. Zijn ze zo naïef, zijn ze zo incompetent, zijn ze moreel zo afgegleden? Waarschijnlijk leven ze nog in het tijdperk van het old boys netwerk en het coöptatiemodel waarin men elkaar baantjes toespeelt en elkaar de hand boven het hoofd houdt. Dan kan (bijna) alles en kom je er ook nog mee weg. Gelukkig zijn de tijden veranderd, maar dat hebben deze heren waarschijnlijk niet door. En gelukkig hebben wij supportersgroepen die het wel door hebben en het niet over hun kant laten gaan.
De enige keer dat de heren Van Koeveringe en Meeuwis naar buiten treden / iets doen in de afgelopen anderhalf jaar is nu, en dan gaat het meteen faliekant mis. Ze gaan hun boekje ver te buiten, en draaien een goed besluit van het MT van NAC terug. Meeuwis als voorzitter van de STAK moet zich er al helemaal niet mee bemoeien, ook Van Koeveringe had het gewoon aan het MT moeten laten.
De enige juiste oplossing is als leden van de RvC (in ieder geval de voorzitter en het lid technische zaken) en de voorzitter van de STAK terugtreden, en dat alsnog het dienstverband met de team manager wordt beëindigd.
Onder NAC=Breda is een valse start gemaakt en er is wellicht nog maar één kans om schoon schip te maken en het nog een keer opnieuw te proberen, met mensen van kwaliteit, die zich wel aan hun taakopvatting houden. Het betekent ook dat 1) de nieuwe Algemeen Directeur integrale verantwoordelijkheid draagt voor de totale organisatie, inclusief de voetbaltak, 2) de TD rapporteert aan de AD, 3) de AD rapporteert aan de (voorzitter van de) RvC die op afstand blijft, en 4) de nieuwe persoon die in de RvC de portefeuille Technische Zaken gaat invullen op afstand blijft.
Mocht er geen verandering komen in de samenstelling en werkwijze van RvC en STAK, en de invloed van Oud NAC aanwezig blijft, dan zal het nooit meer goed komen deze club.
Het valt heel goed te begrijpen dat Henk Valk is opgestapt. Waarschijnlijk zou hij best een goede AD hebben kunnen worden, als de condities voor succes goed waren ingevuld. Benieuwd wat Remco Oversier voor zichzelf heeft uitonderhandeld. Mocht hij in de bestaande structuur met de huidige bezetting instappen dan is hij geen knip voor de neus waard en is hij gedoemd te mislukken. Het is heel goed dat de supportersgeledingen op dit moment het vertrouwen in het bestuur van NAC opzeggen. Ook de spelers zijn helemaal klaar met Oud NAC en de defensieve spelopvatting, en zij zullen er alles aan doen om de supporters niet teleur te stellen. Het spel is op de wagen! Chapeau voor de supporters!

6   1  
Pizzabakker

Prima statement dat ik volledig onderschrijf!

Het lijkt me inmiddels ook wel helder, dat PvH totaal niet over een relevant netwerk beschikt. Je kunt dan wel een leuke carrière als voetballer gehad hebben en in verschillende landen hebben gespeeld. Veel contacten heeft hij daar blijkbaar niet aan overgehouden. Niet gek ook, als je overal met heibel vertrekt.

De vroege jaren negentig kliek heeft nu de touwtjes goed in handen en houden de club in een wurggreep. Ze hebben destijds op een knappe manier als collectief NAC weer teruggebracht in de Eredivisie, maar dat geeft ze geen carte blanche om maar met onze club te doen wat zij willen.
NAC=Breda had naar mijn idee beter teruggegrepen naar oud spelers uit een generatie later. Een Tim Gilissen of een Kees Luijckx, om maar wat te noemen, schat ik qua niveau toch een stuk hoger in. Dat zijn jongens die maatschappelijk ook waren geslaagd als hun voetbalcarrière niet uit de verf was gekomen.

5   8  
f4ratje

Ik snap het echt wel alleen moet dit NU?
We zitten midden in de play-offs, dit gaat ook zijn werking krijgen op de spelersgroep! Die hebben baat aan rust en steun van de supporters!

Doel is bekend maar de timing zet ik mijn vraagtekens bij.

3   0  
Dutchbird

@NAXIOMA
Wel erg vaak het woordje "waarschijnlijk" gebruikt. Op zich wel netjes, want Blanco doet dat niet eens als hij harde feiten tekort komt.

3   1  
NuAnCe

Inhoudelijk uitstekend statement dat ik volledig onderschrijf! Mijn vraag is alleen: hoe nu verder? Als de RvC/STAK reageert met:"Er zijn zaken niet goed gegaan, dus we begrijpen de onvrede bij de supporters. Intern hebben we de teugels aangehaald en de puntjes wat beter op de i gezet. Hup NAC". Wat dan? En wat als de RvC en STAK niet reageren of tijd rekken en ondertussen hopen op promotie en dat het dan uitdooft? Ik mis de volgende zetten op het schaakbord.

10   3  
naxioma

@pizzabakker
Mee eens. Als je al Oud-NAC'cers in de organisatie wilt opnemen (bijvoorbeeld in de RvC) dan liefst mensen met aantoonbare kwaliteiten, wat moderner en met enige distantie tot NAC, om ten alle tijden onafhankelijk te kunnen blijven. Inderdaad mensen zoals Tim Gillissen, Kees Luijckx, Kees Kwakman of Patrick Zwaanswijk.

5   7  
IBIO

100% eens met dit statement.
Ik heb vanacht gewoon slecht geslapen vanwege al het wanbeleid van PvH. Dat is mij nog nooit eerder overkomen.

4   0  
Fritske d'n Olifant

En de volgende havenslaaf die zich weer met ons bemoeit: Crypto Chris Woerts heeft het ook weer horen luien hoor. Wel fijn dat het deze keer is opgeschreven want ik kan hem nooit verstaan op TV.

Anyway, iedereen binnen het NACse weet al sinds PvH er zit, dat hij commissaris + is en dat die + betekent dat hij zich actief mag bemoeien met aan- en verkopen van spelers en het aanstellen en eruitbonjouren van stafleden. De vraag is (naast of dit wel helemaal kosher is) of die + tijdelijk of permanent is. Ik begreep namelijk dat de + na deze zomer zou vervallen en dat de commissaris dan nog louter een toezichthoudende en adviserende rol heeft. Het uitgesproken veto rondom het wel of niet aanblijven van onze Zeeuwse Rocky zou dan een van de laatste stuiptrekkingen van die scheve situatie moeten zijn. Weet iemand hoe dit precies zit?

3   0  
Harrie Zelluf

Intens ongelukkig met de hele situatie. Dit wat er nu gebeurt bij NAC was nou juist wat we NIET wilden met zijn allen.

Intens gelukkig met het feit dat alle supportersgeledingen de neuzen dezelfde kant op hebben staan.
Ik blijf erbij dat NAC door een coöperatie van supporters gerund moet worden, zoals we dat en paar jaar terug met Ons NAC wilden. Iedereen roept dat het niet kan (behalve wij, Vak G en Front destijds), maar vertel mij maar eens welk bestuur van zogenaamde professionals het in de afgelopen -tig jaren wel goed heeft gedaan.

5   6  
DarkBever

Er moeten inderdaad weer zo veel mogelijk mensen ontslagen worden!
Dat heeft ons NAC zo veel geholpen in de laatste jaren dus nu ook!

7   0  
markenaa

@naxioma

Je gebruikt het perfecte woord om alles op belangrijke functies binnen NAC te duiden.

incompetent ✅️

Fijn dat de supporters zich niet door 1 winstpartij op een verrast Roda laat verblinden

5   5  
naxioma

Vraag is natuurlijk hoe RvC en STAK hierop reageren. Kans is vrij groot dat ze niets doen en hopen dat het vanzelf over gaat. Hooguit geven ze voor de vorm de supporters de zetel terug in de RvC zonder verdere veranderingen. En wat gaan de supporters dan doen? Wie is er in de positie een doorbraak te forceren? De certificaathouders? Het voltallige MT? De supporters? Het worden cruciale weken. Nu het spel op de wagen is moet er doorgepakt worden.

7   4  
Ernie

Toen van Hooijdonk kwam heerste er hier een jubelstemming.
Ik heb vanaf het begin gezegd dat je de problemen in huis haalt. Mijn voorspelling is uitgekomen. Het feit dat er steeds geen AD zit zegt volgens mij alles.

6   1  
Zwampie

Is het niet alleen Karelse die er een puinhoop van maakt,nu blijkt dat ook Lokhoff er wel wat van kan mocht de media gelijk hebben.
https://m.voetbalzone.nl/nieuws/bizar-assistent-nac-brandt-eigen-spelers-achter-de-rug-om-volledig-af/434854

3   1  
Vriendenkliek

@Ernie

Dan zou ik de berichten nog maar eens teruglezen van destijds, veel waren toen al kritisch en hadden helaas ook nog eens gelijk...

https://www.bsiderats.nl/nieuws/witte-rook-nac-installeert-stichtingsbestuur-en-raad-van-commissarissen-

2   2  
Toon17

altijd goed, een positieve bijdrage aan de toekomst van de club. We mogen ons gelukkig prijzen met zo'n grote betrokkenheid en deskundigheid in alle geledingen. Nu komt het goed! Hup NAC

8   3  
Molenschot Loco

ik ga zolang deze bestuurders OUD NAC technische staff.. en wie dan ook in functie blijven... NIET VERLENGEN!!! pas dan maak je een statement!

3   2  
Tegel

Zet mijn naam ook maar onder het statement! Na 27 jaar NAC scc , echt helemaal klaar mee met het wanbeleid.

4   2  
Belgische Naccer

Niks veranderd sinds NAC=Breda aan de macht is.
Nog steeds een slechte trainer, middelmatige spelers en slecht management.

Weinig verandering wat dat betreft sinds het corrupte duo Steijn/Manders.
Het is hopen op betere tijden.

3   1  
Wanny

@ MOLENSCHOT LOCO

Het loopt ook nog geen storm met de verlengingen, dus ik denk dat je niet de enige bent die eens even afwacht.

2   1  
BasSnelden

Schoon schip maken!
Politieke spelletjes moeten stoppen. Vooral de bemoeizucht is fataal voor onze club

Hup nac 1983

1   0  
Scheids!!

Blind , doof en halsstarrig koppig!
Dat is hoe het bestuur van NAC zijn standpunt inneemt , na het opzeggen van het vertrouwen in hen.
Hel lijkt erop dat zij willen dat wij als supporters er op aan gaan sturen tot het voeren van andere acties.
Karel Vrolijk en zijn compagnons zullen nu toch écht spijkers met koppen moeten slaan en knopen moeten doorhakken door deze verschrikkelijke bende buiten te moeten jagen.
Wie denkt het bestuur niet dat zij zijn?
Dat wij hun baantjes willen gaan veiligstellen ten koste van ons NAC?
Opdonderen en wel nu meteen!!

5   2  
scheppioni

Ik zeg eerlijk dat ik van oud NAC ook meer realisme verwacht had en ook zeker in belang van ons NAC, al denk ik dat men dit niet puur moedwillig gedaan wordt maar waar ik al eerder posten, dat te veel oud NAC onderling geen goeie zaak is ! Maar hoe nu ook zeer wordt afgegeven op Pi-air, Ton en d'n Karel......ik weiger te geloven dat men express ook hun club willen beschadigen alleen de realiteit verliezen ze te veel uit het oog en wil men elkaar in het zadel houden dat bedoel ik dus met te veel oud NAC !

2   0  
Bo Nus

Statements als deze, vol van emotie, niet heel inhoudelijk en zonder juridische grondslag, hebben nog nooit tot verbetering geleid in een organisatie. Los van de vraag of men enig punt heeft, want dat is vast t geval.

1   2  
Raphael076

Volgens DeStem herkent het bestuur zich totaal niet hierin en zijn ze verrast… verrast?? Genoeg fouten gemaakt, nu opdonderen

0   0  
Beter de Laat dan nooit

Aan wie is het statement gericht? Van wie verwacht men dat er actie wordt ondernomen?
Uiteraard is in de kern dat het probleem van deze organisatie opzet. Wie moet wie terecht wijzen. Ik heb niet het idee dat mensen uit zichzelf gaan opstappen en als ze dat wel doen blijft de rest dan zitten?

0   1  
Wanny

@ BO NUS

Als ons bedrijf een dergelijk statement krijgt van een aantal belangrijke klanten, reken maar dat er dan wat verandert.

0   0  
Henri


BN/De Stem
Verrast NAC-bestuur denkt niet aan opstappen: ‘Waarom zouden wij moeten vertrekken?’

,,Ik ben niet op de hoogte. Niet geïnformeerd.” De voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van NAC is verbaasd over het vandaag uitgebrachte statement van de supporters waarin onder meer om zijn vertrek wordt gevraagd.
De Bredase achterban, middels afgevaardigden vertegenwoordigd in de Klankbordgroep (KBG), wil de supporterszetel in het toezichthoudende orgaan terug. En dat er een nieuwe rvc en voorzitter van het stichtingsbestuur (STAK) komt. Omdat, stelt de KBG, de bestuurders de supporters niet serieus nemen, niet luisteren, niet doorpakken en afspraken niet nakomen. ,,Ik ben eigenlijk wel verrast. Waarom zouden wij moeten vertrekken?”, vraagt rvc-voorzitter Van Koeveringe zich af.
In het schrijven deelt de KBG het vermoeden dat Eric Matijsen en Edgar Mol van het managementteam (MT) dezelfde ervaring hebben met de STAK en rvc. Afgelopen weekend was het vierkoppige MT van plan om teammanager John Karelse na wangedrag op non-actief te stellen. De uitvoerende macht werd echter teruggefloten door de controlerende macht. Karelse kwam er vanaf met een officiële waarschuwing.

Beledigd
,,De klankbordgroep heeft een gewillig oor gevonden bij het managementteam”, zegt Van Koeveringe. ,,Zij lijken het niet erg te vinden om dit te engageren en ik heb het idee dat het bepaalde mensen goed uitkomt. Ik vermoed dat het MT een beetje beledigd is over de besluitvorming rond Karelse. Als de supporters willen dat wij weggaan, dan is dat maar zo. Maar daar gaat alleen het stichtingsbestuur over.”

1   0  
Kees

Hoe erg staan we er voor als ons bestuur nergens weet van heeft toch maar even wachten met verlengen denk ik

1   0  
Anders Tegnell

Het is altijd fijn om intelligente mensen om je heen te hebben. Wie bij NAC kan als intelligent worden omschreven?

1   2  
ome cor

Pierre was een held als speler in Breda.... tijdens zijn eerste periode. Daarna is het nooit meer iets geworden.
En sinds hij op tv moet komen en de alwetende clown uithangt omdat hij vroeger goed kon voetballen is hij bij NAC alleen maar slechter en slechter bezig.
Eerst als de papa van Sydney tegen die boze trainer die daar geen topspits in zag, daarna als de alwetende NACcer die alleen maar goed wil doen voor de club.
Eind van het liedje is geen prestaties van NAC 1, onrust binnen de club, geen AD en ook nog een nieuwe trainer.
PIERRE VOEGT NIETS TOE !

Het moment is misschien wat ongelukkig. Zowel qua nacompetitie als qua eventueel, mogelijk, misschien aan te stellen AD, die nu de slangenkuil noag intenser ervaart.

Het opnemen voor Yadran Blanco sucks.
Die is zeker niet objectief, maar waait wel met alle winden mee, wanneer het hem uitkomt Misselijkmakend hoe hij mensen tegen elkaar uitspeelt, weinig fantasie heeft en bij 1 positieve wedstrijd omdraait als een blad aan de boom. Engnek.

2   2  
Theoden King

Uitstekend initiatief, maar ook lief naïef.

“NAC lijkt steeds verder af te dwalen van de gestelde visie en beoogde verbeteringen.”
Het punt is dat NAC geen visie heeft (bekendgemaakt) en eveneens niet heeft gerept over “beoogde verbeteringen”.

Ik steun ieder initiatief als het gaat om de onaanvaardbare bestuurlijke dwalingen bij NAC de afgelopen weken, maar probeer de tekst wat zakelijker en juridischer te stellen. Daar is genoeg munitie voor. Misschien moet mr. Levien hierin worden betrokken?

Good governance, om maar eens een Bredase term te gebruiken, is iets wat bij ons NAC tamelijk weinig weerklank vindt.

Laad alle berichten na dit bericht in