Wij gaan niet opzij

RvC: "Zelf nog geen beslissing genomen."

Benn076

Vanavond verscheen in BN DeStem een artikel dat leden van de RvC de leden van Stichting NOAD benaderd zouden hebben om vóór een overname door City te stemmen. Navraag bij de RvC leert dat zij dit gerucht afdoen als "complete onzin". Wel is de RvC voornemens om samen te komen met de betrokken partijen om het proces van de overname te versnellen.

"De RvC heeft op dit moment nog geen mening gevormd omtrent het overnameproces, laat staan een beslissing genomen. Belangrijke factor hierin is de onrust die onder supporters is ontstaan. Onder andere hierover zijn vragen gesteld aan City Football Group. De RvC heeft de antwoorden hierop nog niet ontvangen van CFG." aldus een woordvoerder van de Raad van Commissarisen. 

Zij geven tevens aan de belangen van alle stakeholders rondom onze club te behartigen. "Ook heeft de RvC autonoom gehandeld bij de afwijzing van het eerste plan van Karel Vrolijk. Dit zelfde geldt voor Stichting NOAD. Wel is het plan om binnenkort samen te komen en de huidige situatie te bespreken en tot een gezamenlijk standpunt te komen." 

 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
230 Reacties
287    
The Don

De RVC heeft Steijn, Manders en de aandeelhouders maximaal ondersteund bij het schofferen van de gehele achterban en naar de klote helpen van de club NAC.

Waardeloos en niet te vertrouwen

107    
Arie

Die RvC zijn bij onze club gewoon stromannen van de aandeelhouders. Dat is al meerdere malen gebleken. Die beslissen echt helemaal niks zelf.

287    
The Don

De RVC heeft Steijn, Manders en de aandeelhouders maximaal ondersteund bij het schofferen van de gehele achterban en naar de klote helpen van de club NAC.

Waardeloos en niet te vertrouwen

-87    
Niels

Wat is die Yadran Blanco toch een smerige onruststoker!!

-27    
D’n directeur

BSR-edit: niet zo schelden alsjeblieft. 

32    
Bzzz

Geheel onafhankelijk tot een besluit gekomen over 1e bod van Vrolijk…. uhuh

Zou mooi zijn als ze de mailing openbaar maken waar het bod van City onder hun ogen is gebracht.

Ze gaven zelfs “andere plannen” als opgaaf van reden voor de afwijzing, dus ze waren er toen al bekend mee. Dan moet City zich dus direct en zonder aanwijzing bij hen hebben gemeld. Laat maar zien zou ik zeggen.

-67    
Noad1976

Die RVC veegt niet voor niets Vrolijk van tafel wat was prutswerk. Dat is de beoogde redder toch of de Amerikanen die echt geen geld willen verdienen aan NAC hahaha

-72    
Bommetje

Journalisten doen niks anders dan liegen.
Dat is hun beroep.
Neem nooit iets voor waar aan.

81    
Chris W.M.

Dus ook de RvC wacht nu al twee weken op antwoorden van de CFG. En ik ga er vanuit dat zeker vanuit de RvC niet de lastigste vragen gesteld zijn. Wat vreemd is aangezien CFG zelf aangaf z.s.m. aan de slag te willen.

Dat hele gedoe met samenkomen en een gezamenlijk standpunt is natuurlijk overbodig. Blijf gewoon bij de rol die je toebedeelt is, keur het plan goed of af zodat de volgende stap in het proces gezet kan worden. Het duurt al lang genoeg. Als we nu ook nog eens een extra vergaderrondje in moeten gaan plannen loopt het alleen maar meer vertraging op.

21    
Bzzz

@ NOAD1976

Ben jij eigenlijk echt pro-City of een karikatuur daar van?

-48    
Noad1976

@ chris wm als ze het willen afkeuren moeten ze binnen 6 weken een alternatief hebben dat het wel kan en minimaal vergelijkbaar bod. Dat kunnen ze niet op dit moment daarom rekt Stichting Noad tijd en de RVC heeft natuurlijk al de conclusie getrokken dat Vrolijk en de Amerikanen het niet gaan worden met hun aangepaste plan numero 35

-52    
Noad1976

&bzz ik ben Wim van Aalst of nee ik krijg een zak geld van Ome Willem om hier te posten. Ik ben de Sven Claes van Lommel. Doe alles voor poen haha

32    
Chris W.M.

@ NOAD1976

Zucht. Is nu al zo vaak uitgelegd. Het hoeft niet minimaal hetzelfde bod te zijn. Helpt het proces wel, en daarom gaat het ook gebeuren, maar het is geen verplichting. Als de adh het dan afkeuren op basis van dat bod, dan gaat een derde partij de waarde van de aandelen bepalen. Die zijn veel minder waard, dus zou nog een interessante kunnen worden. Maar goed, het bod van CFG gaat gewoon geëvenaard worden. Morgen praat NOAD met NAC=Breda en de Amerikanen en hakken ze de knoop door.

-32    
Cees-2

Bn Destem heeft het maar stervensdruk met NAC, en andersom niet minder, de judassen bij NAC ook. Euh, of valt dat onder terdegen journalistiek-onderzoek om ergens achter te komen? Natuurlijk, er zitten geen "lokale judassen" bij de club, ook nooit geweest. Ha,....ha,...ha.

Een lekzeef is er niets bij. En daar moet een uitgekiend sportklimaat uit gaan komen in de toekomst? Met deze lokale mensen? Met een groepje dat even snel bijeen geronseld is, want dat laatste is een onvoldongen feit. Oh, men leert elkaar later wel beter kennen. Nee dat he-le-maal goed komen.

Natuurlijk niet, lokale mensen, dat kan, maar pas na een zorgvuldige screening. En dan blijft het nog een vraagteken, net als bij City overigens.


25    
Die ne gast

Kan Geerd van Poppel niet een keer in de podcast komen?
RVC heeft rare rol gespeeld en heeft de schijn van schoothondje van Van Aalst over zich.
Hoe heeft hij de belangen van de supporters in dit hele proces behartigd? Hoe zit hij in de wedstrijd? Hij mag onderhand ook wel eens wat van zich laten horen.

5    
076

In ben niet 100 maar 200% tegen een overname van City maar wordt ook doodmoe van Blanco. Dat doet de zaak ook niet goed. Zet alleen maar kwaad bloed bij mensen die je toch nodig kan hebben. (Niet dat ik nou enig vertrouwen heb in deze RvC)

14    
Hij gaat de Singel in

Man man man, wat een traject dit ! Alles hierin is zo onproffessioneel, dat je haast gaat zeggen zo'n traject past echt bij NAC. Geef de club lekker aan de supporters en de sturende journalisten en ga dan Hoofdklasse of zo spelen. Dan kunnen we zelf bepalen wat we willen doen. Allemaal praatjesmakers. Sommige met geld ( investeerders/sponsors) en sommige zonder geld (journalisten). We zijn failliet en dat is eigenlijk al ruim 10 jaar zo. Straks komt er wat geld en dat gaat 100% naar de huidige aandeelhouders en mogen daarna blij zijn als er af en toe een miljoentje in het voetballerbedrijf NAC wordt gestoken. Is dit Betaald Voetbal ???

-23    
Shower

Blanco de troll koning is weer lekker bezig…

10    
Tonn

Stem ming makerij. De sfeer wordt r helaas niet beter op.
Met zijn allen achter NAC.

37    
GB

Wat een gedoe hier elke keer over Yadran Blanco. Die gast is journalist en doet waar ie voor betaald wordt. En natuurlijk maakt ie stemming want A t gaat hem aan het hart volgens mij en B het leest wel goed als t een beetje sappig is. Zou t verder niet te groot maken.

U zijt gegroet!

67    
Barbapapa

Blanco is laatste jaren niet op leugens te betrappen geweest. Echter onze aandeelhouders, RVC en directeur……..

32    
H.V.M

"De RvC heeft op dit moment nog geen mening gevormd omtrent het overnameproces"


Wat moet je in hemelsnaam met zoveel onkunde???
Dit kwartet maakt zich onsterfelijk belachelijk.

Echter, de RVC heeft natuurlijk al geruime tijd geleden het besluit genomen om vóór de City Group te kiezen.
Beter gezegd, WvA heeft het besluit voor de wankele RVC leden genomen.
Dat zal hem weinig overtuigingskracht hebben gekost want de incapabele sufferds zitten namelijk verankerd in de diepe zakken van WvA.
Op de achtergrond spelen ze al jaren een duistere rol.
WvA heeft er alle belang bij om de boel te rekken en tot op heden is hij daar helaas in geslaagd.
Hoe langer dit traject zich gaat
voortslepen, des te groter gaat de kans op een succesvolle afloop voor WvA werkelijkheid worden.
Hopelijk laat NOAD zich niet intimideren.

43    
steef

Dus CFG geeft gewoon geen antwoord aan de RvC.
Komt allemaal over als een partij waar je afspraken mee kan maken. HAHA.

Weg met dat city.

31    
PietP

En daar gaan we weer.
Als de berichtgeving je niet aanstaat, ga je het medium maar verdacht maken.

Misschien eens een lidmaatschap FvD overwegen, die hebben dat ook tot kunst verheven.

33    
Barbapapa

Stiekem hoop ik dat de kleine aandeelhouders hun 30% verkopen aan de partij die NOAD bij een afwijzing voordraagt. De exclusiviteit is verlopen dus volgens mij kunnen ze dit doen. Dan zal City mogelijk zelf al afhaken….. kunnen ze van Aalst ook terugpakken, de man die hun ook schoffeert en links laat liggen.

20    
Didier

Het is echt te triest voor woorden. Er worden langs alle kanten mensen publiekelijk afgefakkeld. Terecht of niet het zorgt ervoor dat er helemaal niemand meer bij NAC aan de slag wil.

9    
Bredafun

Wat een ongeregeld zootje dit NAC.
SCHANDALIG!

8    
Maarten

Het riekt aan alle kanten dit proces. Lijkt wel dat mensen of beter passanten een boterbriefje voor hun neus is gehouden. Hoe moeilijk kan het zijn om in het belang van het cultuur en dus voor de club NAC te regeren? Deze soap is schaamteloos en zorgt ervoor dat NAC volgend seizoen een wederom een tussenpaus krijgt op sportief en zelfs op financieel vlak. Ongekend deze machtsvertoon. Zum kotsen.

2    
NAC!!!

Dat de deal met CITY wordt afgeschoten lijkt me haast een zekerheidje.

Enkel de lokale mensen is natuurlijk top, als zij de nodige middelen kunnen voorzien.
Anderzijds moet het Amerikaanse plan toch ook goed bekeken worden. Zowel op de podcast als andere mensen die ik sprak moet dat echt wel goed onderbouwd zijn. Dat is echt een goed onderbouwd plan voor jeugdopleiding en lange termijn visie voor ons NAC!
En neen, ik ben geen voorstander van wie dan ook laat dat duidelijk zijn.

Ben benieuwd wat het gaat worden…

Eens word de hemel stralend blauw 💛🖤

-5    
Scheppioni

Idd Bredafun !!
Ik ga van 2027 uit dat er enigszins vorm van herstel is bij ons NAC !😔

26    
Sjef de gevulde koek

Wat een soap. Had Netflix maar gevraagd die hadden zo 15 miljoen op tafel gelegd om deze soap uit te zenden. Denk niet dat er een ooit een club zo verziekt is in Nederland dan wij de laatste jaren met dit als finale nu.

7    
Atleet

@chris wm

Hoe weet jij dat zo zeker dat noad vandaag praat met nac=Breda en de Amerikanen ?

9    
Geelzwartwit

Je kon er op wachten de volgende troef in het offensief tegen City wordt door Bndestem deze ochtend gespeeld.

Het morele kompas.

Alles en iedereen doet er wel alles aan om de soap te voorzien van nieuwe afleveringen. Eerst Ton Lokhoff met een groot stuk. Dan artikelen over een gelekte brief en rvc. Nu moreel kompas. Dan zal het volgende stuk wel over het lokale initiatief gaan.

Prima al die berichtgeving maar jammer dat het strategisch ingezet wordt door een krant. Verwacht wat meer objectiviteit maar goed het is wat het is.

Duurt nog even alvorens het rustig is

-14    
Cees-2

Als je Bn Destem "opnieuw" zou geloven dan deugd er werkelijk he-le-maal niets van de City-groep. Dat krantje heeft echter niet door, als je grandioos doorslaat in een bepaalde visie, de waarheid meestal toch ergens elders ligt. Een gemiddelde lezer prikt moeiteloos door deze riooljournalistiek heen. Enige objectiviteit is dit krantje schijnbaar compleet vreemd.

Ik ga heus niet ontkennen dat "ook daar"bepaalde zaken niet kloppen, maar dat is een algemeen goed. Dat alles riekt sterk naar een hetze. Je moet het maar willen om haast dagelijk je naam aan dat soort artikeltjes te willen verbinden. Zo simpel om te scoren bij een bepaald groepje.

Verder heeft deze zichzelf journalist noemende, schijnbaar weinig gevoel voor een bepaalde eigenwaarde. Slim zoals hij is, ik plaats niet "mijn" eigen mening, slechts alles wat ik opvang. Goed, maar wel altijd "wee" nieuws. Dat is niet toevallig. Dat is geen journalistiek bedrijven, dat is geklungel van de hoogste graad. Deze man gaat nooit bij een gerenommeerde krant, of tijdschrift gevraagd worden.

Ze zijn achterlijk. Misschien moet hij dit van Bn Destem, dan verlochen je echter wel jezelf. In een woord een drama voor de lezers, het niveau van de artikelen. Ikheb geen journalistieke opleiding, maar zou dit beter kunnen. Maar dat kan haast iedereen.-10    
Realist

De opperstoker/ultimatum spreader heeft weer een stukje in de krant geschreven.

Enige reden om die rotkrant te kopen is nac nieuws, het enige wat hij doet is stoken en proberen positie veilig te stellen.

-21    
naxioma

Bedrijfsovernames zijn complexe processen die maanden kunnen duren. Zeker in het geval van een betaald voetbalorganisatie, waarbij meerdere stakeholders waaronder supporters betrokken zijn. We zullen dus met zijn allen geduld moeten hebben. Alle stappen moeten zorgvuldig doorlopen worden. Ook CFG zal de tijd nemen om gestelde vragen goed en zorgvuldig te beantwoorden. Dit is ook in het belang van NAC en de vertegenwoordigende of toezichthoudende organen als RvC en Stichting NOAD, zodat ze een weloverwogen afweging kunnen maken.
Ondertussen neemt de collectieve bewustzijnsvernauwing en massahysterie bij sommige supportersgeledingen ongekende vormen aan. Alles wat met Wim van Aalst of City Football Group te maken heeft wordt al bij voorbaat afgefakkeld, zonder dat men kennis neemt van achtergrond, intentie of inhoud. Er wordt een negatief, agressief klimaat gecreëerd, gevoed door de diverse media, waarin het voor leden van de Stichting NOAD bijna onmogelijk is om hun werk nog onafhankelijk naar eer en geweten te doen. De druk die op hen wordt uitgeoefend, zowel indirect als direct, is enorm en haast onmenselijk.
Waar staan we nu in het proces?
Een meerderheid van de aandeelhouders (die tezamen zo'n 90% van de aandelen vertegenwoordigen) zijn akkoord met verkoop van de aandelen aan de City Football Group. Uiteindelijk zullen ook -al dan niet van rechtswege- de resterende kleine aandeelhouders akkoord gaan.
De Raad van Commissarissen gaat naar verwachting akkoord met de overname door CFG, zeker als de uitstaande vragen aan CFG bevredigend zijn beantwoord.
De verwachting (bij tenminste de supporters geledingen) is dat de Stichting NOAD in eerste aanleg niet akkoord zal (willen) gaan met overname door CFG. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, omdat zij dit alleen kan doen binnen het (beoogde) mandaat van de Stichting NOAD en wanneer (duidelijk) niet voldaan wordt aan redelijke criteria die direct verband houden met continuïteit, bedrijfsvoering, en vooral cultuur en kernwaarden van NAC. Juridisch begeeft de Stichting NOAD zich op zeer glad ijs als zij op oneigenlijke gronden (en ten onrechte) de overname door CFG zouden afkeuren. Ik hoop dat de leden van de Stichting NOAD goed op de hoogte zijn van de WBTR en dat zij juridisch goed worden bijgestaan.
Mocht de Stichting NOAD niet akkoord gaan, dan zal zij binnen 6 weken met een gelijkwaardig alternatief moeten komen. Defacto betekent dit een gelijkwaardig alternatief op alle cruciale elementen van de overname, dus zowel prijs voor de aandelen, financiering en reserves, investeringen en garantstellingen, voetbaltechnische organisatie en plannen, kans op realisatie sportieve ambities, binding met stakeholders, behoud van identiteit, cultuur en kernwaarden, etc etc. Dat gaat voor zowel de Amerikanen en zeker voor het lokaal alternatief een hele kluif worden, omdat geen enkele partij opkan tegen de voetbaltechnische achtergrond, netwerk en expertise van CFG, en ook geen enkele partij het vermogen heeft zoveel te investeren in NAC en ook garant te staan voor de verliezen (zeker in de aanloopfase) als dat CFG dat kan en bereid is te doen.
De kans dat Wim van Aalst / houders meerderheid aandelen akkoord gaan met het plan van het door Stichting NOAD voorgedragen alternatief is zeer klein (gelijk aan '0'), omdat zij er van overtuigd zijn dat overname door CFG het beste is voor NAC. Zoals eerder gezegd, CFG en Wim van Aalst hebben elkaar diep in de ogen gekeken en zullen elkaar niet los laten. In het uiterste geval kan Wim van Aalst / de (groot)aandeelhouders besluiten om de aandelen nu niet te verkopen.
Kortom, het is een slepend proces dat nog lang kan duren en waarvan de uitkomst ongewis is. Hopelijk wordt de verkoop aan CFG alsnog snel en succesvol afgerond en blijven we ver van juridische geschillen en rechtszaken.

2    
Wanny

@ naxioma

Kap eens met het bedreigen van de leden van Stichting NOAD. Laat die mensen rustig hun werk doen.

14    
Geelzwartwit

Ik ben zeker niet voor de City deal.

Maar ik zou het heel fijn vinden als de voors en tegens van alle opties serieus belicht worden. En niet alleen alle voors van de ene kandidaat en alle tegens van de andere kandidaat. En ik hou helemaal niet van aannames op persoonlijk onderbuik gevoel.

Als supporter wil ik mijn mening kunnen vormen op zoveel mogelijk concrete objectieve informatie. Maar dat schijnt in bndestem lastig te zijn.

En natuurlijk is het erg verwerpelijk de achtergrond van City en zijn er genoeg tegens te vinden. Maar een realistisch beeld krijg je pas als je bij alle partijen de voor en nadelen serieus belicht.


8    
Sankah

Van Aalst & CFG hebben elkaar diep in de ogen aangekeken. Wim werd op slag verliefd en kan sindsdien aan niets anders meer denken.

1    
Ata

Pff, Van Aalst en CFC hebben elkaar diep in de ogen gekeken. Nu ben ik om, Nax...

6    
Chris W.M.

@Naxioma

"omdat zij er van overtuigd zijn dat overname door CFG het beste is voor NAC".

Net zoals zij overtuigd waren dat de overname door de Amerikanen en Vrolijk het beste was voor NAC.

"Mocht de Stichting NOAD niet akkoord gaan, dan zal zij binnen 6 weken met een gelijkwaardig alternatief moeten komen"

Ook niet waar. Stichting NOAD moet met een alternatief komen waarvan zij vinden dat dit beter is voor de club dan het voorstel wat zij afkeuren. Hoeft dus helemaal niet gelijkwaardig te zijn.

De hoop dat dit snel afgerond is deel ik absoluut. Ik verwacht daarom ook dat mensen uit de omgeving van van Aalst hem ervan kunnen overtuigen dat hij het aanbod voorgedragen vanuit Stichting NOAD moet accepteren, zijn centen moet pakken en verder moet gaan met zijn leven.

2    
naxioma

@wanny
Het is absoluut niet mijn bedoeling leden van de Stichting NOAD te bedreigen. Integendeel. Ik hoop dat zij in alle rust hun werk kunnen doen. Het enige wat ik hoop is dat zij goed op de hoogte zijn van hun rol, mandaat en verantwoordelijkheid, en dat zij zich juridisch goed laten bijstaan.
Ook spreek ik de hoop uit dat het niet komt tot juridische stappen, iets wat bijvoorbeeld Karel Vrolijk in een eerder stadium wel suggereerde. Een juridische strijd leidt uiteindelijk alleen maar tot verliezers en moet voorkomen worden.

23    
Ongelooflijk

Naxioma:
Ondertussen neemt de collectieve bewustzijnsvernauwing en massahysterie bij sommige supportersgeledingen ongekende vormen aan. Alles wat met Wim van Aalst of City Football Group te maken heeft wordt al bij voorbaat afgefakkeld, zonder dat men kennis neemt van achtergrond, intentie of inhoud.

Je bent je eigen naam, die van Tip, Cees-2 en Noad1976 nog vergeten erbij te zetten. Jullie worden ook niet serieus genomen.

-6    
naxioma

@sankah @ata
Klinkt inderdaad wat pathetisch, maar in de kern is het wel waar. CFG heeft haar zinnen gezet op NAC. CFG en WvA cs hebben in deze fase voor elkaar gekozen en laten elkaar niet meer los.

24    
Geelzwartwit

Als stichting NOAD de city groep afkeurt en de aandeelhouders of rvc keuren het alternatief af. Kan de verkoop van de club dan ingetrokken worden? En kan Wim van Aalst de rest dan uitkopen? En alleen eigenaar worden? En vandaaruit een "samenwerking" met zijn City aangaan?

Is zomaar een vraag voortschrijdend op als er een impasse ontstaat.

2    
naxioma

@geelzwartwit

Dit is zeer wel mogelijk en ga er maar vanuit dat dit een van de scenario’s is. Wim van Aalst (cs) kan andere aandeelhouders uitkopen, mits zij akkoord gaan natuurlijk (reglementen staan dit toe). Verdergaand samenwerkingsverband met CFG kan worden aangegaan. Het is zelfs zeer goed denkbaar dat CFG dan zal participeren in spelersfonds bij NAC, waarbij winsten gedeeltelijk / voornamelijk terugvloeien naar NAC.

29    
Leur-1977

Heerlijk dat gouden aandeel.

Dat is de beste beslissing ooit geweest.

Zeker als we hiermee een foute sjeik de deur kunnen wijzen!

-7    
Geelzwartwit

"Okay stichting NOAD gaat niet akkoord met City en ik wil wel City. Ze bekijken het allemaal maar. De club is niet meer te koop en ik neem de aandelen zelf wel over. In het verleden kraaide er ook geen krant naar toen ik tussentijds meer aandelen kreeg. Ik ben er klaar mee. Dan komt City hier maar op een andere manier samen met mij de tent runnen. Desnoods verkoop ik tzt 49% van de aandelen aan ze, daar kan geen stichting of gouden aandeel voor gaan liggen"

Kan dit scenario gebeuren??
Weet iemand het?

-17    
Boyke

Nax is absoluut niet zo goed ingevoerd als hij doet overkomen lees ik in z’n laatste stuk. Maar laat hem vooral verder gaan met onrust stoken.

7    
Geelzwartwit

@boyke

Het kan dus niet zo gaan?

-10    
Geelzwartwit

I mean...

CFG wordt voor 44,3% eigenaar van Girona. De overige aandelen waren al in handen van Pere Guardiola/Wim van Aalst. De komende tijd zal de samenwerking met onder meer Manchester City intensiever worden.

Dit scenario lijkt me belangrijker te onderzoeken dan schreeuwen over fout geld en mensenrechten. Want dat weten we allang.

Wat als er een impasse ontstaat?

2    
naxioma

@geelzwartwit

Het laatste scenario dat jij schetst, waarbij onderhands / stilzwijgend CFG minderheidsbelang neemt is niet mogelijk. Ook hier is akkoord voor nodig.

-19    
Boyke

Ik bedoelde die lap tekst waarmee hij iedere keer indruk probeert te maken. Zitten gewoon dingen in die absoluut niet zo zijn en hij als waarheid verkoopt. Nogmaals. Laat hem z’n gang gaan. Ik neem hem niet meer serieus.

En voor de gene die op de negatieve duimpjes drukt en denk dat dat indruk maakt….. Krijg een leven.

0    
Geelzwartwit

@nax

Ah okay dat beperkt de mogelijkheden al. Echter als de gronden waarop de stichting het nu zou afkeuren niet relevant zijn bij een minderheidsaandeelschap zou het zomaar weer wel kunnen?

11    
Geelzwartwit

@boyke

Ik kan je hier wel in volgen. Maak mezelf helaas ook te vaak schuldig aan lappen tekst en tikfouten. Maar probeer het zoveel mogelijk van meerdere kanten te bekijken. Zo zou ik graag veeeeel meer over de Amerikanen weten naast de reclameborden Ton en Graham

-4    
naxioma

@geelzwartwit

In principe is proces hetzelfde, maar je hebt wel gelijk. Je mag verwachten dat bij verkoop aan externe partij van minderheid van de aandelen, de toetsing van de Stichting NOAD anders (“lichter”) zal zijn en dus ook de mogelijke uitkomst. Immers, de kopende partij verkrijgt geen bepalende invloed.

3    
Didier

Heb wel genoeg van dit gezeik. Wanneer komt er meer nieuws over de exacte plannen van de Amerikanen en van het lokale initiatief?
Of moeten we maar blind aannemen dat ze goede plannen hebben?

-8    
Otjes

Dat de Rvc van City nog geen antwoorden heeft ontvangen na 2 weken geeft ook te denken.

De aanname dat Rvc voor City is, is gebaseerd op elkaar napraten.

Laat Noad maar komen met een alternatief. Wie weet. Laten we open staan voor alternatieven totdat we ze gezien hebben.

Alles voor de club NAC.

2    
Belgische Naccer

Wat een soap toch weer...En dan zijn er nog steeds mensen die denken dat deze club 7 miljoen waard is... Ik snap wel dat WvA de deal rond wil maken.
7 miljoen voor een failliete boedel is een goede deal voor hem.

En voor de supporters? Ik denk dat zij ook blij moeten zijn dat City er überhaupt in wil stappen.

Er zijn geen alternatieven, ja luchtkastelen, met blaat-apen zonder geld. Die zijn er genoeg... !

Maar alles wijst er op, dat als City afhaakt, deze club vroeg of laat gewoon failliet gaat. Ik begrijp dat dat moeilijk te verkroppen is voor veel supporters, maar kijk naar de situatie, hoe het de afgelopen 9 jaar gegaan is. Wat er nog op het veld staat en kijk naar deze soap. Voor mij is het helder. Nu voor de anti-citiers nog. Ik geloof niet meer in sprookjes en blaat-apen die het over een nieuw stadion hebben.

Zorg eerst maar eens dat je een eredivisiewaardige selectie en organisatie hebt staan, voordat je over een nieuw stadion begint.

NAC was 9 jaar geleden al failliet, en als we eerlijk zijn, zijn we dat nog steeds. Ik heb mijn hoop gevestigd op City. Ik besef dat dat ook niet ideaal is. Maar het is in mijn ogen, de enige optie om deze club te redden van de ondergang. Alle andere alternatieven zijn uitstel van executie.

2    
WillyG

Kijk wat ik niet snap is waar die van Aalst zich mee bemoeid, of in ieder geval zijn voorkeur voor uitspreekt.

Jij wilt 7milj, er zijn 3 partijen die jou die 7milj voor de aandelen willen betalen. Jij gaat het schip verlaten. Laat degene die op het schip blijven dan bepalen met wie ze verder willen varen.

-14    
naxioma

@willyg

Als je ergens heel erg om geeft, dan maakt het voor de verkoper wel degelijk uit aan wie je het verkoopt.
Toen WvA zijn bedrijf Nile Dutch verkocht, had hij dit ook kunnen doen aan bijvoorbeeld het Chinese Costco. Heel bewust koos hij voor verkoop aan het Duitse Hapag-Lloyd.
Uiteindelijk wil je je aandelen verkopen aan die partij waarvan jij denkt dat dit het beste is. voor de organisatie die je achterlaat.
WvA heeft eerder aangegeven op voetbaltechnische aspecten, realisatie van sportieve ambities en een gezonde toekomst heel bewust te hebben gekozen voor CFG.

-8    
Wanny

@ BELGISCHE NACCER

Verkoop aan CFG is de ondergang van NAC.

Wellicht is er dan nog wel een BVO in Breda, maar NAC zoals het sinds 1912 heeft bestaan is dan verleden tijd.

-2    
Didier

@Wanny ik ben het met je eens dat het dan anders wordt. Maar we moeten ook stoppen met denken dat NAC nog die rauwe volksclub is, want dat zijn we helaas niet meer. Hoop zelf dat het proces wat onder Mommers is ingezet (vermarkten Avondje NAC als product) iig stop kan worden gezet. En daarvoor heeft CFG niet de beste papieren.

-2    
WillyG

@NAXIOMA

Ja oké, ik zou meegaan in dat standpunt. Alleen heb ik totaal niet het gevoel dat "hij ergens heel erg geeft om NAC". Dit op basis van zijn schrijven en bepaalde uitspraken waar het voor mij aan logica ontbreekt.

Kijk, woorden zijn mooi, maar daden tellen. Ze kunnen wel roepen, Nederlandse spelers opleiden, een herkenbaar team, NAC mensen op belangrijke posities. Ze weten precies wat men wilt horen.

Iedereen hier op deze site heeft zich wel eens mooier voorgedaan op een sollicitatie om de baan te krijgen of om een meid te scoren. Dusja, ik denk dat het ook komt door zaken uit het verleden. Acties van WvA en wat CFG heeft aangericht bij andere sateliet clubs. Je kan wel mooi praten, maar als ik naar mezelf kijk, vertrouw/geloof ik dus helemaal niks wat er uit de hoek van CFG komt.

5    
Atleet

@chris wm

Je hebt nog geen antwoord op mijn vraag gegeven waarom niet ?

Hoe weet jij zo zeker dat noad vandaag om de tafel zit met nac=Breda en de Amerikanen ?

2    
GJ_NAC

Wat een domme reacties hier af en toe van mensen die hier nooit waren.

Gelukkig hebben we de afgevaardigde van oud-NAC en de Clubraad in NOAD. Dus wordt het gelukkig NOOIT CFG!

Wat zal ik blij zijn als de Grote 3 Leugenaars weg zijn samen Manders!

7    
Wanny

@ DIDIER

Ik bedoel niet eens het rauwe of het volkse karakter van de club.

Wat voor mij verdwijnt is de autonomie van NAC. De club gaat in dienst staan van een groter geheel. Waarin het belang van NAC dus niet op nummer 1 staat.

Voor mij betekent dat het einde van waarvoor de club in 1912 is opgericht.

En dan kun je aanvoeren dat we nu ook aandeelhouders hebben en geen vereniging meer zijn. Dat klopt allemaal, maar een overname door een andere voetbalclub vind ik nog wel een hele stap verder. In mijn optiek zou dit ook niet moeten kunnen, maar helaas zijn we in het voetbal dat stadium al ver voorbij.

13    
die ne gast

Morgen Goede Vrijdag, hopelijk eindelijk eens ook een dag met Goed Nieuws?
En met Pasen, na de wederopstanding van Jezus, hopelijk ook het begin van de wederopstanding van NAC?

We kunnen trouwens allemaal wel lopen mopperen op Van Aalst, maar uiteindelijk zullen er linksom of rechtsom zaken met hem gedaan moeten worden.
Ik hoop dus dat er iemand achter de schermen constructieve gesprekken met hem kan voeren over dit hele proces en een patstelling voorkomen kan worden. Ook Van Aalst hebben we gewoon nodig om verder te kunnen komen.

7    
Gjoewie

Weer een plotwending in het verhaal. Grappig dat nu de RvC ook zegt nog geen beslissing genomen te hebben. Wachten ze op een groter douceurtje van Oom Wim?
Volgens Nax is het niet mogelijk dat CFG 49% van de aandelen overneemt. Als ze echt goede bedoelingen hebben met NAC zou ik hen toch zeker aanraden om die optie te bestuderen. De andere 49% worden dan overgenomen door Karel Vrolijk en zijn kornuiten.
Inmiddels weten we dat er dus toch weer drie partijen in de running zijn. Bij het aanbesteden van grote projecten in infrastructurele sfeer, lees: zeesluizen, en dergelijke, mogen de geïnteresseerde partijen elk gedurende een uur hun methode komen uitleggen. Zo krijgt de opdrachtgever een goed beeld en zien ook de concurrenten waaraan ze moeten voldoen. Op die manier krijg je een geweldige kwaliteitsslag. Niet zelden gaan dan sommige partijen met elkaar praten om een samenwerkingsverband in de vorm van een consortium of joint venture aan te gaan om dan gezamenlijk de opdracht uit te voeren.
Mijn vraag: kunnen de drie partijen (zijnde CFG, CVLO en de Amerikanen) een dergelijke presentatie geven? Waarbij telkens een of meerdere personen van belanghebbende instanties aanwezig kunnen zijn? Op die manier krijgt het publiek een beter beeld van de bedoelingen van elke partij. Als ze het allemaal op een A4tje zetten, dan kan Blanco ook eens een echt nieuwsbericht schrijven, zonder dat hij daar zijn duim bij nodig heeft. Wellicht dat dan, bijvoorbeeld, Vrolijk en de Amerikanen alsnog samen gaan werken? Van Aalst kan ook niet tegen zijn. Behalve dan het feit dat hij Crossminds moet betalen, het bedrag voor zijn aandelen zal zeker niet minder worden.

-9    
naxioma

@gjoewie
Wat je schrijft klopt niet helemaal. CFG kan wel 49% van de aandelen overnemen, als ze daarvoor tenminste toestemming krijgen.

-16    
Fanneke

De tendens van alle commentaren is dat iedereen slecht is behalve de stichting NOAD.
Te gek voor woorden dit.

15    
Chris W.M.

@Atleet

Sowieso stond in de krant dat eind deze week de gesprekken gepland waren. En mij is verteld dat dat vandaag is.

7    
Boyke

Fanneke, met een alles bij elkaar liegende AD genaamd Manders, de G3 die in eigenbelang lijken te handelen en een RVC die er voor de sier zit, omdat ze aangestuurd worden door WvA. Is het toch niet zo gek, dat supporters alleen vertrouwen hebben in het instrument waarvoor we zelf betaald hebben ten tijde van Red NAC. En dat is idd Stichting NOAD.

-12    
steven73

@CHRISWM voor de laatste keer de huidige amerikanen zijn niet de originele amerikanen en ze hebben geen geld. (bedrijf is opgericht eind feb 2022) De originele Amerikanen was ook al schimmig hoe zij aan hun geld kwamen. Dat was er ook niet namelijk. De KNVB keurt die schimmige Amerikanen echt af. jij begint net als Blanco in herhaling te vallen beetje jammer . En je valt iedereen aan die voor city is beetje jmmr dat je gewoon niet luistert. WANT waarom geen city, ze hebben veel voetbal knowhow, genoeg centen, (kom niet met dat stuk aan dat ze onderzocht worden, dat zijn/worden alle topclubs) ze willen met NAC geledingen samenwerken. EN resultaat uit het verleden biedt geen garantie voor de toekomst. Dit kun je positief en negatief uitleggen. waar haalt bijvoorbeeld BREDA LOKAAL zijn geld vandaan. Uiteraard komt er een bijdrage van VROLIJK want ja die doet met iedereen mee. (die is echt niet meer geloofwaardig, waait met elk plan mee) En simpel omdat meneer iedere week met zijn smoel in de krant wilt staan. en die gaat echt nog een keer de aftrap voor de wedstrijd nemen. Nou succes met 100 stuurlui.

7    
Geelzwartwit

Ik denk dat er voor velen alleen het lokaal initiatief (zonder alle plannen te weten, behalve eigendom tzt terug naar de club) de enige optie is want..

Men wil niet dat NAC onderdeel is van een groep clubs met ManCity als vlaggenschip. Want je hoort als club anatoom te zijn.

Dan kun je ook niet voor de Amerikaanse plannen zijn die ook een groep clubs willen waarbij NAC dan het vlaggenschip is.

Of is het dan allemaal wel goed want dat is dan "anders"?

Overal zitten voors en tegens aan. May the best (voor NAC) win!

16    
Chris W.M.

@steven73

Volgens mij verwar je mij met iemand anders. Geen probleem.

Ik heb namelijk nergens iets gezegd over Amerikanen. Ben zelf meer van het lokale initiatief. Ik val ook nergens iemand aan, ik reageer op feitelijke onjuistheden. Iedereen mag de sprookjes van CFG geloven, maar wanneer mensen met onjuiste argumenten komen of dingen vertellen die niet waar zijn dan kan het zijn dat ik daar een berichtje aan waag inderdaad.

-10    
scheppioni

Over tig jaar praat men nog over de 'Bende van BREDA' zoals men nu doet in de jaren'30 van het vorige eeuw over de bende van oss !! Dit is werkelijk een absurde toestand bij ons moie WERELDCLUB NAC BREDA !!!

12    
Mr X

Het is toch te belachelijk voor woorden dat we het beoordelingsvermogen van Van Aalst en co m.b.t. het beste voor de toekomst van NAC serieus moeten nemen. Zij die in de afgelopen 8,5 jaar er in steeds toenemende mate een zooitje van hebben gemaakt.

2    
Duimpje

🤔 Hmmm, wat krijg jij opeens veel duimpjes omhoog Naxioma.
Zelfbevlekking?

13    
JH

Wat zou het prettig zijn om alle aanbiedingen in een matrix te zetten en deze te vergelijken. Doordat er zo weinig bekend is, zijn we allemaal appels en peren aan het vergelijken, doordrenkt met sentiment en vooroordelen.

3    
Atleet

@chris wm

Iemand heeft jouw dat ook verteld ?

Weer iemand die z’n mond niet kan houden ….

-3    
Zak hooi

@ duimpje

Jaloers?

-26    
Mo

Denk tog dat je met city in zee moet....de chris van nijnattes,tiestos hardwel oudborg nouwens en vrienden laten het egt afweten,,en dan zijn we toch egt verloren ...dan kan je alleen met city rond te tafel en eruit halen wat er uit te halen is

17    
BZZZ

@MO

Eg nie

-5    
BZZZ

Vandaag schieten duimpjes weer ineens de andere kant op, zoals we ook weleens korte periodes zagen gebeuren in de eerste week na het bekend worden van de overname plannen.

… vreemd.

4    
P

Kan NOAD Tesla eigenaar Musk niet benaderen, deze wil Twitter overnemen voor 43 miljard dollar, NAC erbij voor een schijntje moet toch kunnen 🤣🤣

23    
De Bolle Damen

@Mo
Wat hebben Chris v Nijnatten Pierre v H en andere Bredase coryfeeën jou aangedaan kerel ?
Bij iedere post fakkel jij ze af terwijl ze allemaal een groot NAC hart hebben.
Persoonlijke rancune ?

8    
Tpt

0,0 geloofwaardigheid in dit bericht natuurlijk.
Als het wel zo zou zijn geven ze dat nooit toe.

RVC, directie en aandeelhouders zijn gewoon klaar in Breda. Ze hebben jarenlang de kans gehad en we zijn steeds verder terug gezakt. Op basis waarvan weten zij wat goed is voor de club? Ze hebben alleen maar blijk gegeven van wanbeleid en nu gaan ze nog over hun graf regeren ook. Walchelijk. Die aandeelhouders willen blijkbaar 7 miljoen, prima, dat recht hebben ze maar ga je verder niet bemoeien met je opvolging. Het City plan heeft geen draagvlak onder het grootste deel van de supporters en sponsoren. Hoe hard het trollen leger onder aanvoering van oppertrol Manders het ook probeert

-1    
Ernie

Wel is het plan om binnenkort een keer samen te komen. De knoop had allang doorgehakt moeten zijn, luie knuppels. Eigenlijk kun je nu al zeggen dat komend seizoen verloren is.

4    
De muzikant

@Mo: jij moet "egt" op Nederlandse les.

0    
Duimpje

@ zak hooi

Wat denk je? Zolang die duimpjes eenvoudig te manipuleren zijn, heb ik daar geen emotie bij.

-5    
Dutchbird

Als dit adviesraadje van de aandeelhouders van de BV NAC .. uhh sorry ik zie dat iemand er een stickertje "RvC" op heeft geplakt.... bij de eerste leugen uit elkaar was gespat, zouden de stukjes al lang door het riool richting Noordzee zijn gespoeld. Pluis de statuten er maar op na, ze hebben 0,00 bevoegdheden en komen dus totaal niet in de buurt van een echte RvC zoals je die bij een NV ziet.

Het enige wat ze kunnen doen is op verzoek van WvA druk uitoefenen op de NOAD mensen. Dreigementen als "straks zijn jullie verantwoordelijk voor een nog verder aftakelend NAC terwijl NAC onder CFG vlag jaar in jaar uit hhhad kunnen schitteren in de Eredivisie."

Niks van aantrekken NOAD mannen. Die vazallen van WvA stellen niets voor. Die clubraad vertegenwoordiger al helemaal niet. Die huichelaar had zijn stoeltje al lang moeten inleveren. Maar ja het pluche plakt heh Geertje.

20    
Bejaarde Nac-fan

Het kan aan mij liggen, maar ik vind het echt één grote puinhoop !
Al die verschillende geledingen met één gemeenschappelijke deler........een NAC-hart !
Echter de aanpak cq overname levert zoveel verschillende meningen en partijen op. Het lijkt politiek Den Haag wel, die ook zo versnipperd is en waardoor een fatsoenlijk beleid amper mogelijk is. Zie hier.....NAC is hier ook in verzeild geraakt. Waar ik als jarenlang trouwe supporter niet goed van word...
Mijn vookeur geniet één eigenaar i.p.v. allemaal "lapjesdelen"-groepen.
Ook ex-NAC-spelers, trainers, etc. die hun mening geven in de media draagt niet bij aan het herstel van onze cluppie....

HUP NAC.......

ps: moest dit ff kwijt

24    
Leo

RVC: De loopjongens van Van Aalst!

16    
jerrynac

Man man man wat een gezeik ammel. Schiet dat plan van City aub vanavond nog af en maak zo snel mogelijk een keuze tussen de Amerikanen en het lokale initiatief! dit duurt echt al veel te lang zo

-3    
Ert

De beste stuurlui staan aan wal zo te zien...

16    
Bobby Firmino

Het word tijd dat hier in Nederland ook een 50+1 regel gaat gelden!

-11    
a

Het lijkt wel of een deel van de supporters het hoofd helemaal verloren hebben!! Ze hebben totaal geen zicht op hoe bepaalde procedures moeten lopen en beperken hun inbreng maar tot schelden op van Aalst en ieder die wat genuanceerder denken dan zij zelf! Ze zijn losgezongen vande realiteit!!

36    
Barbapapa

@A

De van Aalst die:

- Stiekem aandelen bezit vergrootte;
-eigenaar is tegen wil en dank
- NAC 8 jaar lang in een coma heeft gehouden;
- het schijt heeft aan de supportertjes;
- de club te koop zet op basis van een leugen;
- in de media onwaarheden publiceert over de supporters;
- de deal al twee keer heeft laten klappen;
- nu de partijen onder druk zet terwijl zijn rol voor even uitgespeeld is in het proces;
- komt met een overname partij die crimineel is en tegen alles is waar NAC voor staat.

Die bedoel je toch?

Dus als je die man niet vertrouwd ben je de blik op de werkelijkheid kwijt. Heel interessante gedachte.

-14    
Sjaak

Even een keer wat anders. Wat is de reden dat de sfeer steeds slechter wordt in het stadion.

F7 is veel rustiger als andere jaren. Vak G is ook niet meer wat het geweest is. Laat staan de Bside sinds Front beneden staat.
Buiten de wedstrijd met het vuurwerk en de beker tegen Vvv is het gewoon tam.

24    
Sjef de gevulde [email protected]

Hoeist slimmerik wat denk je zelf haha

24    
Bobby Firmino

In de tijd van de Beatrixstraat hadden figuren van boven de sloot niet eens de kans om de boel over te nemen...

NAC is te lief geworden , de tijd van het rauwe en het harde is allang verleden tijd...
Alleen qua naam is NAC nog een rauwe club :(

Zet figuren zoals Vreven in de dug-out en het gaat weer leven!

8    
NAC4Ever

@SJAAK
Slechte prestaties, wanbeleid en chaos rond de overname.

-21    
DutchHooligan

@bobby f

Ze denken dat NAC nog zo rauw is. Niet in de gaten dat het een brave jongens club is inmiddels. Ze praten hier als een hooligan. Maar dan een zolderkamer hooligan. Heule grote bekken that's it. Lachertje van Nederland.

-2    
@Dutchhooligan

En clubs sommige gaan aan de hand van Antwerp.....

-3    
@Dutchhooligan

*En sommige clubs gaan aan de hand van Antwerp

23    
Ome Cor

Bijna alles wat we hebben rond lopen binnen NAC is incompetent !
Van hoofdtrainer tot de gemiddelde selectiespeler en van Groot -Aandeelhouder tot AD tot RVC.

Beetje jammer dat daar dan ook besloten wordt over de toekomst van de club.

-7    
@dutchhooligan

Jij bent meer het type grote bek achter het hek.

0    
Atleet

@chris wm

Hoe zijn de gesprekken met nac=Breda en de Amerikanen gisteren verlopen ?

2    
Ome Jan

Wordt er nog gevoetbald vandaag?

5    
Scheppioni

Mergen ome Jan ! HUP NAC !!!💛🖤

7    
Chris W.M.

@Atleet

De gesprekken waren bedoeld om antwoorden te krijgen op vragen die Stichting NOAD had naar aanleiding van de eerdere presentaties en plannen. Ik neem aan dat de gesprekken goed zijn verlopen en de antwoorden op tafel zijn gekomen. Wanneer je in deze fase vragen niet kunt beantwoorden dan ben je meteen af lijkt me.

Ik begreep dat de leden van Stichting NOAD (indien van toepassing) in overleg gaan met hun achterban om de resultaten te bespreken en ergens volgende week definitief de knoop doorhakken.

-5    
Nonkel Frans

@Ome Jan vanavond op de Beek oud nac tegen halsteren. Benefiet voor Oekrainse vluchtelingen. Nu het nog kan - onder de sjeik van cfg mag dat straks namelijk niet meer........want die is van #teamputin.

7    
Atleet

@chris wm

Ben benieuwd hoor maar we wachten maar geduldig af tot er nieuws naar buiten komt.

Fijn weekend allemaal en veel kijkplezier morgen

0    
Bier en gieten

"Wel is het plan om binnenkort samen te komen"

SCHIET TOCH EENS GODVERDOMME OP en doe je werk. Jullie mening intreseert ons geen kloten meer. Stichting NOAD steekt dat plan toch ergens in het lichaam.

Die klootzakken lopen alleen maar tijd te rekken.

0    
Geelzwartwit

@chris wm

Als alles gebaseerd is op
Ik neem aan
Het lijkt me
Indien van toepassing

Is het dan niet beter de rust te bewaren ipv naar horen zeggen schijnt dit en schijnt dat te communiceren?

Het lijkt mij dat NAC, crossminds, rvc, stichting NOAD met een officieel bericht komt op het moment dat zei het nodig en gewenst vinden om de achterban te informeren.

Ik neem aan dat alles wat lekt en doorsijpelt niet gewenst is in het proces

En als wel gewenst (indien van toepassing) komen ze er zelf wel mee

Fijn weekend!

3    
F7rij7

Geef die club toch aan die betweterige supporters. Ben je van een hoop gezeik af en binnen 2 jaar failliet. Kansloze bende.

0    
Chris W.M.

@Geelzwartwit

Ik weet niet wat jij leest in die post, maar er staat volgens mij niets in wat niet allang out in the open is. Beetje overtrokken reactie als je het mij vraagt maar goed.

0    
Alle lokale helden een rol

Ik vind wel dat je briljante mensen als en Hoekieb en de jongens van de andere site, gespecialiseerd in spandoeken,moet betrekken bij de plannen. Genie Hellemons mag niet ontbreken. Op naar de top met onze lokale helden. De eerder wegens succes ontslagen trainers Karelse, Lokhoff en Maaskant moeten ook eek rol krijgen.

En conciërge Gabriels, gaf jeugd in Dubai training in ruil voor oliedollars, moet ook belangrijk gemaakt worden.

En ex rvc lid technische zaken Baardemans: ook een rolletje.

Betrek Van Nijnatten en Mossou ook, dan heb je draagvlak.

38    
Ivo

Deze discussie is als een doodgeslagen biertje. Er zit geen smaak meer aan, en het wordt ook niet meer beter. Hoog tijd voor echt nieuws vanuit NOAD.

-8    
naxioma

NOAD doet precies waar de laatste twee letters voor staan. Altijd maar doorgaan. En zo hoort het ook. Dit complexe proces vereist zorgvuldigheid. Dus laat die mannen rustig hun werk doen.

11    
Badeend

Nax, er is nogal een verschil tussen doorGAAN en doorZETTEN. Met dat laatste gaan we onze club redden. Dat eerste is meer van toepassing op schrijvers van ellenlange epistels vol met aannames en onwaarheden, waarin een bepaalde positie wordt beschermd en als "enige redding" wordt gebracht. En waar en passant allerlei andere mensen in verweten wordt een vooringenomen standpunt te verdedigen.

Sounds familiar?

-6    
die ne gast

Oei. Daar schrik ik van.
Naxioma die het prima vindt dat NOAD de tijd neemt?

Betekent dat dat het City-kamp heel veel extra druk op NOAD aan het uitoefenen is (dreigen met juridische stappen vanwege gedorven inkomsten door financieel gat bod City en bod alternatief, o.i.d.?) of dat er nog meer smeergeld wordt aangeboden om NOAD voor City te laten stemmen? En dat mensen van NOAD door die druk beïnvloedbaar lijken?
@Naxioma: dan liever gewoon weer je roze wolk City-verhaaltjes. ;-)

6    
P

Lees net op bn destem: Bilate morgen er weer niet bij, 2 daagjes last van buikgriep, pfff

9    
Fan uit Zevenbergen

Vaarwel Cees 🙏 bedankt voor wat je voor ons Nac heb betekend 🥲 💛🖤💛🖤💛🖤💛

-1    
a

@ BARBAPAPA

Hartelijk dank voor je reactie op mijn bijdrage.
Je bewijst hiermee precies wat ik in mijn bijdrage bedoel!!

0    
Ert

Eeh maaruh.. als de stand zo blijft, tegen wie moeten we dan in de playoffs?

Weer eens wat anders dan dat overloze gezeik hiero. Brengt de sfeer op de tribunes echt ten goede..

6    
Corleone

Ik hoorde Helene Hendriks vanavond zeggen dat die meulensteen met Erik ten hag meeging en toen zei ze dan zullen de Amerikanen wel afgehaakt zijn bij nac is er iemand die dat kan bevestigen

-2    
F7Rij7

@corleone, zag het ook. Lijkt me erg kort door de bocht. Als die Amerikanen werkelijk een serieuze partij zijn, laten ze hun beleid en strategische keuzes niet afhangen van 1 man. Dat gezeik heb je bij een organisatie als die van City niet.

13    
SjorsNac

Kan er echt niet naar kijken, een emmen dat zo weer promoveert en onze club als een baksteen naar de bodem zinkt, tot op het bot verdeeld. Echt zo pijnlijk. Kies gvd nou voor een plan man, city deal afschieten en direct verder met een ander plan. Nog een seizoen middenmoot kkd of nog lager, ondenkbaar. Hoe kan het toch zo fout blijven gaan hier in Breda pffff

-2    
Fan uit Zevenbergen

@ ERT tegen Eindhoven als ht goed is

-5    
naxioma

Het zou goed zijn als BSR ook weer gewoon voetbal berichten plaatst. Hoe lang denkt BSR dit vol te houden? Ook als we nacompetitie spelen en mogelijk gaan promoveren? Kans is groot dat nacompetitie gehaald wordt en dan komt promotie ook ineens dichterbij. We hebben operatie eredivisie 2.0 nodig om alle focus gericht te krijgen op nacompetitie en realiseren van promotie. Elk jaar langer in de KKD maakt het lastiger terug te keren naar de eredivisie.

-9    
naxioma

@die ne gast

‘met tijd komt raad’ en ‘tijd heelt alle wonden’

3    
NAC4Ever

@ERT
15 April 2022, 23:37
@FAN UIT ZEVENBERGEN
16 April 2022, 08:06

Op dit moment ziet het virtuele play-off schema voor de eerste ronde er als volgt uit:
Eindhoven-Almere/De Graafschap (ligt er aan of Almere de laatste periode wint)
Roda-NAC
Excelsior-ADO

Als ADO hun inhaalwedstrijd wint ziet er weer anders uit. Daarom hier het schema zonder clubs.
Play-off 1 speelt tegen play-off 6.
Play-off 2 speelt tegen play-off 5.
Play-off 3 speelt tegen play-off 4.

De winnaars van de eerste twee wedstrijden spelen de halve finale tegen elkaar. De winnaar van de laatste wedstrijd speelt de halve finale tegen de nummer 16 van de Eredivisie.

Alle play-off rondes gaan over twee wedstrijden.
De uitgoal regel telt ook in hierin niet meer (net zoals bij de Europese toernooien).


0    
Ernie

Promoveren? Op basis van wat?
Laat die grijze massa eens werken.

2    
NAC4Ever

@ERNIE
16 April 2022, 11:55
Op basis van hoe bijvoorbeeld RKC (2019) en NEC (vorig jaar) dat hebben gedaan.

We moeten ons eerst nog plaatsen. Maar als dat is gelukt kan er nog letterlijk van alles gebeuren.

-1    
Ivo

De Graafschap heeft weer verloren, dat komt goed uit.

Vanavond 3 punten en die 8e plek zou niet meer in gevaar moeten komen.

Maar ja, NAC is NAC, uitwedstrijden zijn sowieso lastig en als de druk er op zit lukt het ook vaak niet.

-3    
Geelzwartwit

Potverdrie nu roept Edwin de Graaf in navolging van Van Aalst ook al dat de start van volgend seizoen in gevaar komt en dat je zelf een heel seizoen weggooit als er niet snel knopen doorgehakt worden.

4    
Ivo

@geelzwartwit

Tja, we hadden Lokhoff als TD gehaald, maar mannetje Steijn wilde niets van hem aannemen...en ging lekker naar Ibiza.

Er had daarna natuurlijk gewoon een interim TD moeten komen, maar geld besparen was belangrijker dan een degelijke selectie. Daarom mochten Haye en Seun ook weg.

Het is allemaal zo slecht, hoe er de laatste 2 jaar met NAC omgegaan is. Schandalig gewoon.

0    
Geelzwartwit

@ivo

Als je terugkijkt over de jaren dan zijn vooral op sportief vlak flinke misperen gemaakt. De algemeen directeur waren veelal te licht of dachten ook sportieve kennis te hebben.

Het bestaan van een bvo staat en valt met sportieve prestaties en de verhouding tov kosten baten.

Had NAC 3000 toeschouwers en een stadion voor 5000 dan was de sportieve teloorgang niet zo vervelend geweest. Het feit dat NAC sportief ere moet spelen om financieel rond te komen maakt het zo lastig.

Des stroomversnellingen zijn eigenlijk aangejaagd toen men blind ging varen oo de expertise van oa edelenbos en daarna manders. Echter heeft daarin de rvc als toezichthouder achteraf veel te veel toegelaten. Waarbij ik hier onlangs las dat de rvc bij NAC andere taken heeft dan gangbaar.

In 1 ding heeft Van Aalst gelijk. Je moet bij een BVO en in het bijzonder NAC je focus hebben op sportieve prestaties en daarmee een topsportklimaat.
Schreinend is dat dat nou net in zijn eigenaarschap periode helemaal afgebroken is en hij met City de enige quick win slag denkt te maken.

Mensen hebben het ook al eerder geschreven als NAC tegen NEC nou net wel gewonnen had. Zaten we nu wellicht in een heel ander schuitje. Want met steijn betonvoetbal kom je in de ere weer wel wat verder.

Fijne paasdagen en hopelijk 3 punten vanavond. Een onverwachte promotie zorgt er hoe dan ook voor dat er sportief echt snel wat moet gebeuren

6    
NAC4Ever

@ERNIE
Overigens heb ik niet alleen de hoop op promotie nog niet opgegeven door stunts uit het verleden.

Spelers als Velanas en Olij geven mij ook hoop.
En ik denk dat wij als supporters ook flink kunnen helpen door ze aan te moedigen.

-6    
Cees-2

Geelzwartwit: Als NAC afgelopen seizoen van NEC had gewonnen hadden we voor de verre buitenwacht oogwaarschijnlijk in een ander schuitje gezeten. Maar niet dus! Even leuk, dat succes, maar zeker niet voor op termijn. Absoluut niet. De organisatie had nog net zo rot geweest als nu. Het roer moet "compleet" om.

4    
zwampie

City group wil ook in italie voet aan de grond zetten door Palermo over te nemen.

Tja waarom zouden ze goed gezind zijn om in elk land clubs te bemachtigen!

0    
Geelzwartwit

@zwampie

Wel een lekker stadion met van die bakken als tribunes. Doet me denken aan de beatrixstraat. Maar dit terzijde

0    
Geelzwartwit

*edit

Sorry verkeerd gekeken. Het is ronder. Zat op het verkeerde been door die hoofdtribune. Of wellicht doordat ik het stadion aan de beatrix nog steeds mis.

5    
Geelzwartwit

@zwampie

City weet de clubs wel uit te kiezen lol

2018
De beruchte Palermo-eigenaar Maurizio Zamparini heeft zijn club verkocht voor welgeteld tien euro. De 77-jarige Italiaan had sinds 2002 de leiding over de Siciliaanse club, die in zestien jaar tijd uitgroeide tot een ongekend trainerskerkhof.

Liefst 45 (!) keer moest de trainer eraan geloven na een ingreep van Zamparini, die er bovendien niet voor terugdeinsde om een pas ontslagen

-22    
naxioma

Het zou mooi zijn als op voorbereiding van het nieuwe seizoen de Europese clubs van CFG een onderling toernooi of onderlinge wedstrijden spelen.
En zodadelijk weer een mooie wedstrijd van onze toekomstige zusterclub tegen Liverpool. Dat wordt weer genieten!

0    
Moppernac

Onderstaande het bericht vanuit voetbal international.
Snel kappen met hun

City Football Group (CFG) strijkt mogelijk ook neer in Italië. Het internationale consortium zou na NAC Breda ook Palermo, inmiddels uitkomend in de Serie C, in handen willen krijgen.
CFG heeft volgens Sky Italia verregaande interesse in Palermo, dat in 2019 werd teruggezet naar de Serie D. De Italiaanse bond besloot daartoe vanwege het ontbreken van noodzakelijke financiële documenten voor een proflicentie.
Palermo is inmiddels een niveau hoger actief in de Serie C en CFG zou een rol willen gaan spelen in een verdere opmars van de Sicilianen, die in het seizoen 2016/17 voor het laatst actief waren in de Serie A. Het is nog niet bekend hoe Palermo en de achterban tegenover een mogelijke deal met CFG staan. De voorgenomen koop van NAC zorgde in Breda voor veel commotie.
Manchester City (Engeland), New York City (Verenigde Staten), Melbourne City (Australië), Yokohama Marinos (Japan), Montevideo City (Uruguay), Girona (Spanje ), Sichuan Jiuniu (China), Mumbai City (India), Lommel (België) en Troyes (Frankrijk) behoren tot City Football Group. Vannes (Frankrijk) en Bolivar (Bolivia) zijn officieel partnerclubs.

2    
Geelzwartwit

@naxiona

Het zou mooi zijn als we eens verder konden

6    
Geelzwartwit

@moppernac

Straks heb je net als in de championsleague niet alleen 8 clubs die heel de dienst uitmaken maar ook 8 investment groups.

Ik snap niet dat de fifa hier geen stokje voor steekt. Wellicht gaan er in de toekomst toch clubs die niet meer mee kunnen komen (bijv niveau club brugge ajax en psv na een slecht seizoen) een eigen competitie opzetten. Dit gaat op een gegeven moment toch echt nergens meer over.

Dat hebben clubs in usa toch ook gedaan? Weet niet of dat basketball of andere sport was. Een eigen league en bond

0    
zwampie

tja, ze proberen op deze voet wel de clubs uit te kiezen waar het een puinhoop is. Hierdoor is de kans groter dat er menige clubs zonder problemen in willen stappen bij de city group. Alles beter als 2e of 3e divisie en elk jaar nieuwe trainers etc zal men denken.

Echter hier in Breda zijn de gedachtes wel om snel weer stabiel te worden ,voetbal te zien en weer eens een echte organisatie te hebben, alleen niet ten kosten van alles.
Dat zal het verschil wezen tussen de eerdere clubs die vrij gemakkelijk in stapte.
Als city echte belangen bij de club heeft, had men normaliter al lang iets kunnen overhandigen waardoor er zicht is op vooruitgang op korte en langere termijn, hoeveel geld er beschikbaar is om NAC te laten groeien.

Wat mij mede stoort aan de city group is zodra je promoveert en een stabiele eredivisie club bent, NAC alleen nog maar voor spek en bonen mee doet. (zie jongteams KKD,kunnen geen play offs spelen,niet promoveren. Er zit dan een totaal andere wedstrijd beleving in als speler maar nog erger als supporter, geen spanning en dan wordt je wellicht wel die carnavalsclub die men nu NAC mede benoemt.

-7    
Bredaaaaa

Tonight it’s the count night!
Almere bibbert van angst, want Ed’s super boys are coming in town!
Nacompetitie zal Ed’s masterpiece worden. Lang leve onze Haagse Klopp.

1    
Bobby Firmino

Als ze dan toch de boel bij Palermo over gaan nemen , kunnen ze mooi kappen door hier proberen te boel over te nemen!

Anti City en Anti Redbull!

8    
P

Rob Penders: 'Mijn ambitie is trainer van NAC worden'

-7    
Scheppioni

@ Ivo
Meestal als ons NAC goeie zaken kan doen zoals vanavond, voetballen we zwaar klote !!

8    
Voske

Omdat er ook nog ander (oud)NAC-nieuws is wat zeker het vermelden waard is:

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4071549/engelse-oud-prof-gaat-te-voet-van-ado-den-haag-naar-nac-breda

Those Were The Days...

Hup NAC

-9    
Noad1976

Mashart weer nou pak je telraam maar alvast😂😂😂

-3    
Scennix

Als je zelf geen ESPN hebt kan je bij ons gratis Almere - NAC kijken op onze discord server
(PC, Telefoon en Tablet).

https://discord.gg/VXTFjTbe
bijna 900 leden!

2    
Geelzwartwit

Fijne wedstrijd! HUP NAC!

0    
Geelzwartwit

Almere veelal in balbezit. Olij rest lastig op een schot vanaf de zestien meter. Mashart al een paar waarschuwingen gehad. NAC aanvallend nog niets kunnen doen. 2e corner almere nu.

-4    
Scheppioni

Weer een laf nac zeg !!

-5    
Noad1976

Mashart mooie kleuter

2    
Nonkel Frans

Waar is Marijnissen?

4    
Geelzwartwit

Het lijkt wel of we tegen Ajax spelen. Iedereen op eigen helft en alleen maar tegenhouden. Als we de bal hebben zijn we hem meteen weer kwijt
Het is niet veel van NAC kant.

7    
Bertus

Mashart gaat ons weer de das om doen.
Wat een zwak en lat NAC zeg.
En even serieus kan iemand mij uitleggen waar de kwaliteiten van Banzuzi zitten?
Ik heb ze niet één keer kunnen ontdekken.
Almere kan gewoon in de 16 van NAC combineren.

3    
De zwijgende meerderheid

Puur op basis van de reactie van mijn nekharen moet die Alex Pastoor wel het jonge broertje zijn van Maurice Steijn

4    
Geelzwartwit

Wow goeie knal van Velanas! Op de lat. Veel hotseknots begonia voetbal nu van beide kanten.

3    
Geelzwartwit

Wat is het van beide kanten slecht zeg. Er zullen vast wel doelpunten gaan vallen maar niet uit goed veldspel.

-5    
Noad1976

Kan iemand de smurf Mashart een trap geven voor de kopduels en een les je man aan de juiste kant dekken. Het is gewoon wachten tot het misgaat weer.

-7    
Ernie

Laat City aub snel dit zinkende schip overnemen, pfffff.....

11    
Fred1

Mashart weet niet wie hij moet dekken, waar hij moet dekken en hoe hij moet dekken. Loopt er volkomen gedesoriënteerd bij.
Man man wat is het slecht, laf en kip zonder kop voetbal.
Ik snap ook niks van deze trainer.

10    
SjorsNac

Laten we zeggen dat deze wedstrijd niet echt een visitekaartje voor de kkd is op de zaterdagavond kanaal 1 espn.

Ik zou in ieder geval voor volgend seizoen als eerste afscheid nemen van mashart, zeer zwak weer. Goed zolang het nog 0-0 is is er hoop.

0    
Geelzwartwit

We spelen met bannis op links Banzuzi centraal en Kaj op rechts

In praktijk is Bannis het meest gevaarlijk (een beetje) als hij in het centrum opkomt. Loopt Banzuzi vooral op rechts en Kaj de Rooij een soort zwervend op het middenveld...

Ik weet niet of de voorhoede de taak heeft vooral niet op eigen positie te lopen. Maar als wel dan doen ze dat goed :-(

1    
Geelzwartwit

Poeh..

Almere 67% balbezit
NAC 0 schoten op doel.

-5    
Nac

Ik vond Banzuzi het beste in de spits. Daar kan hij wel zijn sterk lichaam gebruiken en kaatsen.

Bannis Banzuzi De Rooij
Velanas

-3    
Geelzwartwit

@nac

Ja klopt mbt Banzuzi
Maar die loopt steeds uit de spits op rechts omdat kaj de rooij nogal eens op het middenveld blijft hangen

10    
Nonkel Frans

Die pass van Azagarri mocht er ook zijn ........chapeau voor hem en Ody!!!

7    
Geelzwartwit

Die zat er lekker in van Velanas woehoe

0    
Geelzwartwit

Oeps 1-1

2    
Wanny

Als we ook nog eigen goals gaan maken wordt het wel erg lastig

-9    
Scheppioni

Ja hoor, typisch nac, voorkomen en weer teruguitlopen en nu weer gaan afgeven en die mashart is echt een amateur, dekt steeds verkeerde kant !

-9    
Scheppioni

Wat heeft mashart bij de graaf voor zoveel krediet gezorgd ! Dat moet wel heel haftig geweest zijn.....

-6    
Bertus

Bijna alle goals tegen komen uur corners en wat doen we ?
De ene na de andere weggeven.
Niet alleen Mashart is bagger maar ook de Rooij en Azagari zijn heel zwak.

3    
Geelzwartwit

Vooralsnog staat het gelijk tegen een ploeg in vorm en kan NAC na een slechte eerste helft dit ook gewoon nog winnen.

En dat mashart niet top is weten we en Azzagari ook erg wisselvallig.

Kom op NAC!

3    
Geelzwartwit

Typisch een wedstrijd voor Boris van Schuppen die er nu ook inkomt.

Bikkelen en scoren. Come on Boris!

12    
Geelzwartwit

Lekkkkkerrrr dan!!
Bannis!!! 1-2

11    
Nonkel Frans

YES YES YES

-3    
Dutchbird

Tja Dieperink, je kunt ook overdrijven :-)

10    
SjorsNac

Verdient of niet dit is gewoon lekker. Petje af voor bannis en velanas. Die 250k voor die andere spits hadden we beter in de zak kunnen houden.

10    
Scheppioni

Gestolen overwinningen zijn de lekkerste !!💛🖤🍻🍻🍻🍻

-6    
Sjonnie

Dit NAC gaat in de nacompetitie spelen.
Wat was het weer een draak van een wedstrijd zeg.
Ik durf nu wel te zeggen, als dit NAC promoveerd dan schenk ik 10miljoen.
Geef mij een naam (buiten Nick Olij) die dit NAC de kar trekt om te promoveren.
Het is een brok van ellende, 10 spelers waar je geen reet aan hebt.
we moeten snel meer duidelijkheid hebben van wie de overnamen krijgt zodat NAC een waarde volle selectie incl nieuwe staf op de mat kan neerzetten voor het seizoen 2022/23.

18    
Tonn

Euforie in t uitvak in de laatste seconde. Bannis hard gewerkt en loon naar werken. Velanas prima en puik verslag van Dennis Kas in de Stem

9    
naxioma

Het zou toch niet zo zijn dat na zo’n draak van een seizoen NAC alsnog gaat promoveren. Zou ook typisch NAC zijn. Van mij mag het!

5    
NAC4Ever

@SJONNIE

Je wil een anderen naam dan Olij, Velanas.
En ik vond Bannis tegen VVV ook goed spelen en vandaag/gisteren vertrekt hij op het juiste moment om 1 op 1 te gaan met de keeper.

-12    
Bredaaaaa

Wat een fantastische overwinning!!!
Op naar de nacompetitie!
De Graaf bedankt!👏

2    
ome cor

Nog niet zo lang geleden hadden we een Engelse linksback die geen poot kon voetballen en op foto's uit z'n ogen keek alsof hij een kennis van Wim-snif snif-Kieft waa..... totdat hij uit puur cynisme werd aangemoedigd en er zelfs maskers op de tribune te zien waren.
Het werkte als in de Red Bull reclame en gaf die jongen vleugels.

Dan denk je: super actie van de NAC supporters !
Maar wat doe we bij linksback Mashart, die vanuit jong-NAC is doorgestroomd ?
De blijven we online afzeiken.

Lekker anoniem een kereltje van 21 afzeiken....wees dan creatief in ga die jongen steunen, al is dat uit cynisme, maar doe eens iets positiefs ipv overal maar negatief op te reageren....

Daarbij komt nog dat als NAC niet snel overgenomen wordt het huidige groepje, incl. Mashart, de basis is. Spelers halen voor het nieuwe seizoen is één grote grap. Misschien dat je nog wat jongens als Kali kunt vinden, maar of dat zoden aan de dijk zet....

2    
Fred1

@ Ome Cor, ik denk dat je het anders moet stellen die Engelse jongen had een andere instelling en een over mijn lijk karakter, maar was geen topvoetballer.
Mashart heeft een aangeboren onzekerheid en is gewoonweg geen back, kijk eens naar die bal die Olij ternauwernood er uit ranselt, Mashart staat op de lijn bukt en draait zich om in plaats van te springen.
Want springen en koppen kan hij ook niet.
Hij kan denk ik wel voetballen maar verdedigen totaal niet, op die positie is het aan een dood paard trekken.
Dus hetzelfde bij Mashart doen dat helpt hem niet en werkt niet want hij heeft geen grip op zijn positie.
Stel dat je hem een linie vooruit schuift zou het best een revelatie kunnen zijn, maar dat kunnen een groot deel van de huidige generatie trainers van niveau de Graaf niet zelf bedenken blijkbaar.
Tja, gewonnen maar daar is alles mee gezegd, met dit toevalsvoetbal kom je er niet in de playoffs .
Op dit moment bestaat het team uit Olij, Velanas, Bannis en Malone en dat is het, de rest is oneerbiedig gezegd voetbal onwaardig en zelfs niet van het niveau van een middenmoot KKD.
Ik heb ook niks met deze spelersgroep dat is me zelden overkomen in al die jaren.
Ik heb me gisteren 90 minuten aan die Azagari zitten ergeren wat is dat een vervelend mannetje zeg, wijzen naar anderen , gebaren , zeiken tegen de scheids maar vergeten om zelf te voetballen en vooral te verdedigen.
Staat heel goed met zichzelf en heeft een irritante misplaatste air.
Ja en laten we maar ophouden over De Rooij ook zo'n ergernisfactor , en het maakt niet uit of hij links of rechts staat er zit totaal niks in, die begint aan een wedstrijd of hij er tevoren al twee heeft gespeeld, snap niet wat er met die jongen aan de hand is.
En Dan Banzuzi, tot op heden heeft hij wat mij betreft zijn talenten heel goed verborgen weten te houden , ik weet niet eens wat zijn positie is.
Daarbij houdt ik niet van spelers met die afgezakte sokjes , het ziet er niet uit en het lijkt wel of ze het van Haye af hebben gekeken.
Je moet gewoon goed in het veld staan dat is ook een kwestie van houding en discipline en uitstraling van de club die je vertegenwoordigt.
Ik zal blij zijn als er een groot kruis over dit rampjaar gaat en we veel van deze spelers niet meer tegen gaan komen.
Want bij City of de Amerikanen zit wel voetbalverstand en de wil om te presteren daar is niks Bourgondisch en tegendraads aan daar moet gepresteerd worden.
Laten we eerlijk zijn, gisteren was iedereen blij met de uitslag maar speel je hem nog 10 x dan verlies je hem 10 x als je zo in het veld staat.
En laten we het over het wisselen en anticiperen van de Graaf maar niet hebben want deze trainer heeft 0% positieve inbreng aan deze gestolen overwinning gehad.
Zijn keuzes zijn dramatisch!

-2    
NB.VOS

Kan iemand mij duidelijk uitleggen hoe het nu precies zit mbt playoffs?

Ik hoor verschillende geluiden. Normaal dacht ik altijd een fictieve stand te zien.

Staan we nu veilig of nog niet? alvast bedankt

-4    
Bobby Firmino

Die jongen heten volgens mij James Horsfield.

1    
Geelzwartwit

@fred1

Ik weet niet met welke taken ze in het veld stonden maar Banzuzi stond op papier centrum spits maar daar was hij haast nooit. Bannis stond linkerspits maar als hij gevaarlijk was was het in de centrum positie. En tsja Kaj de Rooij heb ik 2 a 3 keer op heel de wedstrijd als rechterspits zien lopen. Die zwerfde ergens op het middenveld.

Ik ben ook erg benieuwd waar het echte talent van Banzuzi zit want hij scoorde toch ook veel in de jeugd etc?
Is het nu niet scoren dan aan hem te weiten of aan hoe hij nu spelen en waar hij op het veld loopt?

Ik kreeg gisteren iig weer het gevoel dat heel de voorhoede niet op hun eigenlijke positie stond.

Bannis spits. Banzuzi speelt volgens mij heel de jeugd net achter de spits.
Kaj de Rooij op links. En dan nog iemand op rechts.

En mbt Banzuzi zou hij dus eigelijk helemaal niet opgesteld moeten staan want Velanas achter Bannis.

Ik heb de wijsheid zeker niet maar snap er nooit wat van als wat logisch is niet gedaan wordt

Anyway 3 punten

-1    
NAC4Ever

@GEELZWARTWIT
Volgens mij speelde Bannis ook gewoon spits en Banzuzi op 10. Maar kan er naast zitten.

3    
Ernie

Fred1
We hadden een betere trainer in huis, maar die hebben ze naar Eindhoven laten gaan.

-2    
Trouwe supporter

Laat de amerikanen de boel overnemen
De plaatselijke bedrijven gaat niet werken
Maar laat de Amerikanen er genoeg instoppen zodat we volgend seizoen een goed elftal hebben met goede trainer een goede td en dat de rest oprot
Ik ben van mening dat dit beter is dan de andere twee
Laten we NAC weer een grote club worden met goede spelers en dat we dan jaren in eredivisie kunnen spelen
Hak de knoop door en kies voor de amerikanen

5    
Ome Cor

@FRED1
Jouw beschrijving van Mashart zegt dan ook heel veel over de jeugdopleiding van NAC.
Zij leverden tenslotte deze linksback af.

@BOBBY FIRMINO
Ik doelde natuurlijk op Greg Leigh

@TROUWE SUPPORTER
Van City hebben we denk ik een redelijk beeld.
Vrolijk & the locals (het zou zo maar een orkestje voor je trouwfeest kunnen zijn) stellen iets voor waar we ook wel een voorstelling bij kunnen maken.

De Amerikanen zijn voor mij de grote onbekenden. Misschien een mooi voorstel, maar geen idee wat je daar op de lange termijn van mag verwachten.
En als zij meerdere clubs willen kopen krijg je straks als je Europees zou kunnen spelen een vergelijkbaar verhaal.

-6    
Scheppioni

@ ome cor
Het is nog niet zo zeer tegen Mashart, die jongen kan er ook niets aan doen, Fred heeft zeker een punt, zie vorig seizoen zijn thuisdoelpunt tegen telstar !! Alleen als back weet hij totaal niet hoe hij moet staan, en dat is de hele t.s. aan te rekenen, al is de Graaf daarin eindverantwoordelijke !! De backs bij NAC Mashart/Rutten hebben ons al echt 12 punten gekost, kijk de wedstrijden maar terug !

9    
Bobby Firmino

Als de Amerikanen maar niet zoiets zijn als de Glazers van Man United.....

-10    
Scheppioni

En over Banzuzi, wanneer deze jongen niet in de wedstrijd zit is het echt een ramp, hij is nog jong maar dat heel groot verval moet er wel snel uit, tenminste niet zo'n heel groot verschil !

9    
Fred1

@ Ernie, ik was destijds ook niet écht pro Penders maar blijkbaar past hij prima bij Eindhoven in die no nonsens cultuur.
Hij doet het prima en komt in de pers ook beter over nu.
Bij NAC zag ik niet wat ik nu zie bij Penders.
Achteraf ( en dat is nu makkelijk praten ) rendeerde Penders gewoon niet bij NAC met al dat gepeupel en bemoeien om hem heen.
Ik denk gewoon dat je zeker als ex speler bij NAC niet kunt zijn wie je wilt zijn.
Voorbeelden te over lijkt me.
En je ziet nu ook aan het gedrag en het gestook en vooral de impact van de minderheid die de media mee hebben wat er gebeurt als ze ergens tegen zijn.
Ze breken je.
Nee Penders zit daar goed, in Breda hadden ze hem al onder de knieën afgezaagd.

7    
Ernie

Ja Fred ongelooflijk al die mensen die bij Nac niet slagen en het elders prima doen, je zou er een boek over kunnen schrijven.

-9    
Scheppioni

Er zijn er ok genoeg die wel slagen bij ons NAC, het blijft gewoon van belang tussen de perfecte wisselwerking tussen spelers en staf, juist dat is een tijd geleden ....ja met Hyballa op zich, alleen jammer dat hij buitensporig maf was, de bekerpot az uit was het meest smullen de laatste vier seizoenen na Vreven !

-2    
Ernie

Scheppioni 🍻

2    
SjorsNac

Hilterman is wel lekker met fc emmen bezig zeg op zn social media, niet echt handig..

17    
Ivo

@Sjorsnac

Ik vind Hilterman een onbegrijpelijke aankoop, en typerend voor NAC, dat zonder TD maar wat doet.

Ze huren eerst Bannis als spits, Haye vertrekt, ipv een goede versterking op het middenveld halen ze nog een spits (het gerucht gaat voor 250K en ook een pittig salaris), daarna laten ze Seuntjens ook nog gaan zodat het middenveld nog verder verzwakt wordt.

Geen touw aan vast te knopen.

12    
Fred1

@ Ome Cor, er is één ding wat ze in de jeugd van NAC niet leren en dat is de juiste topsport mentaliteit.
Als ze al bij het eerste komen dan zie je de meesten meteen naar een bedenkelijk niveau zakken.
Ze komen en zijn net zo snel weer uit beeld en verhuren is meestal ook geen succes je hoort er daarna plots niets meer van.
Zie nu ook weer van Schuppen, Banzuzi etc.
Die gasten die nu in de jeugd spelen hebben ook niet dagelijks het gevoel dat ze bij een prof club zitten dat straalt het complex van Boeimeer ook niet uit.
Ze hangen er maar wat bij.
Toen ik zelf deel uit maakte van de NAC jeugd werd je dagelijks met de spelers van NAC 1 geconfronteerd en dan bleef je op de club hangen om bij de training van NAC 1 te kunnen zijn.
Wij leerden van Jan v d Merwe en Peter Taks wel wat er van een voetballer bij NAC werd verwacht en zeker wat mentaliteit was, in die tijd waren de NAC teams ook ijzersterk.
Je proefde daar als het ware de voetbalcultuur, maar de huidige jeugd heeft het gevoel niet bij een bvo te horen.
Daarnaast ben ik verre van gecharmeerd van het technische hart, als je ziet wat clubs als Excelsior, Willem 2, Dordrecht, Sparta , RKC zelfs Den Bosch uit onze achtertuin wegkapen dan is er iets gruwelijk mis.
Wij nemen genoegen met spelers die genoemde clubs niet willen.
Ik ken de meeste scouts nog wel vanuit de tijd dat ik zelf wat actiever was en die lachen zich rot.
Je komt ook zelden of nooit een scout van NAC tegen ik zou nu zelfs niet eens weten wie dat zou moeten doen?

1    
Geelzwartwit

@fred1

Topsportklimaat en de lat hoog leggen voor alles en iedereen. Na je bericht las ik onderstaand op bndestem

,,Hij was goed hè.” Yassine Azzagari is maar wat blij met zijn tweede assist van dit seizoen. Een belangrijke. Met een strak afgemeten bal leidde de middenvelder zaterdagavond de openingstreffer in tegen Almere City (1-2). ,,Ody (Velanas) kan goed koppen. Als ik de bal goed zou aansnijden, hoefde Ody alleen maar zijn hoofd er tegenaan te zetten.”

2e assist op een heel seizoen en heel voldaan over de voorzet. Verder roemde hij het team vanwege de inzet.

Ik krijg er toch steeds een erg misplaatst gevoel bij. Als ik het niveau van hem en het team terugzie en al helemaal kijk naar de stand op de ranglijst.

0    
Fred1

@Geelzwarwit, je hebt het precies bij het juiste eind dit geeft exact de instelling van de huidige lichting weer.
Als hij een goede pass heeft gegeven belt hij zelf BN de Stem waarschijnlijk.
Te toevallig dat altijd dezelfden de pers weten te vinden.
Ongelooflijk hoe content deze jongen met zichzelf is, als zijn inzet en toewijding net zo groot zou zijn als zijn arrogantie en acteertalent zou het een topper zijn.
Ik zei al eerder ik heb me heel de wedstrijd aan zijn maniertjes en irritant gedrag geërgerd .
Hij loopt te wijzen en te tieren als Cruijff in zijn beste tijd hij vergeet er alleen zijn taken er naast uit te voeren en vooral te voetballen.
Één pass in een wedstrijd en de rest bagger en meneer is zéér tevreden.
Ook daar ligt een groot probleem, ze zijn al snel tevreden.

-8    
Scheppioni

Men wordt ook in alles niet beter onder deze staf !!! Dat zegt ook genoeg, toch kan Molenaar voor de nacompetitie zomaar een missing link zijn..... de Graaf alleen gaat h'm zeker niet worden, afgelopen zaterdag was het ook weer tegenhouden geblazen !

3    
Ernie

Ik hoor hier wat lichte kritiek op de Graaf, maar je kan je afvragen of hij wel klaar is voor het hoofd trainerschap. Hij is door omstandigheden hoofdtrainer geworden. Daarnaast vraag ik me af wat de rol van Lurling is in de staf. Want ik zie daar ook niks van terug. Maar goed, ik denk dat beiden bezig zijn aan hun laatste weken bij Nac.

1    
witzwartgeel

@SCHEPPIONI

Jij noemt het tegenhouden, Edwin de Graaf noemde het "vooral het spel aan Almere laten", dit was de tactiek en die pakte uiteindelijk goed uit. Het is niet het voetbal wat we graag zien maar goed. Ik verwijt De graaf hierin niets. ALs hij met hard werken en de boek op slot houden en een paar counters ons de ere in krijgt... ga je gang.

Het is wel jammer en helaas de waarheid dat hij ook aangeeft dat we het tegen Dordrecht en TopOss altijd moeilijk hebben omdat zij NAC juist het spel laten maken..
oftewel als we vooruit moeten voetballen en een tegenstander kapot moeten spelen dan hebben we het moeilijk. En ook dat is nou eenmaal de situatie zoals deze is. Na zoveel wedstrijden hoeven we ook niet meer te verwachten dat we opeens goed dwingend voetbal vooruit spelen.

En Moolenaar er straks bij halen? Waarom ook niet zou zeggen. Alles op alles zetten om die playoffs te winnen.

-6    
Scheppioni

@ witzwartgeel
Tis allang duidelijk dat de visie van Ed op zich goed is, hij is beginnend, hij heeft met een erfenis hans visser te dealen, er zijn zoveel voorbeelden van een ervaren iemand naast een beginnende succes kan leiden ! Geloof jij dat bv f.de.boer 4x met ajax kamipoen was geworden wanneer hij destijds niet een ervarende assistent bij had gehad ?! Ook cocu bij p$v is hetzelfde voorbeeld ! Voetbal is niet moeilijk, je moet het ook niet moeilijk maken !

1    
witzwartgeel

@patje

Goed objectief artikel. Helder en duidelijk geschreven.
Dank!

0    
Patje

Witzwartgeel. Wat wil je dan? Dat city het overneemt? Dan is nac naar de klote

2    
Geelzwartwit

@patje

Als je mijn opmerking als serieus en niet cynisch zou lezen dan zou dat fijn zijn.

-3    
Patje

Geelzwartwit.
Mijn wel gemeende excuses.was te voorbarig. Maar denk wel dat als het city wordt dat het veel fans kwijt raakt net zoals bv lommel. En je kunt nooit meer Europees gaan tenminste zo heb ik het begrepen. Klopt dat?

4    
Geelzwartwit

@platje

Thanks!! No problem!

Ik schat Trouw als krant aardig neutraal en ik vond alles helder en zonder teveel emotie omschreven. Dus niet gekleurd maar op de feiten. Zelf vind ik dat heel fijn om het eens op die manier geschreven te zien.
Zelf heb ik al heel lang grote vraagtekens bij City als kandidaat. Er moeten door City nogal wat zaken zwart op wit gezet worden die totaal tegenovergesteld zijn van hun huidige bedrijfsvoering willen ze alle tegens als uitzondering voor NAC anders gaan invullen.

Dat niet Europees kunnen spelen zou ik me niet zo druk om maken. Dat zal City allang zo bedacht hebben dat dat niet het geval zal zijn. En anders zullen de rvc en stichting noad de vraag al gesteld hebben en het kunnen spelen van Europees voetbal als 1 van de vele voorwaarden voor iedere kandidaat hebben.

Vooralsnog is het wachten op het eerste bericht waarna alles vast in een stroomversnelling komt. En wie daar als nieuwe eigenaar uitrolt wordt de climax van de langdurende soap.

Fijne avond!

4    
Ernie

En alweer een week voorbij!

-7    
Moppernac

Mss dat Investcorp even met NAC kan bellen ipv met AC Milan!!!!!
NAC is een mooiere club dan AC Milan.
Zie Onderstaand bericht bij voetbal international.

AC Milan wordt mogelijk overgenomen door Investcorp, een beleggingsmaatschappij uit Bahrein. Maandag werd bevestigd dat de club in gesprek is met het bedrijf over een overname ter waarde van één miljard euro.

-1    
Moppernac

Maar dan wel met dat volle miljard in NAC stoppen

3    
La matanza

Hoe is het onderhand stichting noad, gaan jullie nog een keer een teken van leven geven, duurt wel heel erg lang. Trainingen voor het nieuwe seizoen beginnen al weer bijna ;)

0    
Ernie

Stichting Noad is nog paaseieren aan het zoeken.

Laad alle berichten na dit bericht in