Wij gaan niet opzij

'Leden RvC benaderen Stichting NOAD om voor City-plan te stemmen'

Das Phantom

Volgens BN DeStem denken de leden van de Raad van commissarissen (RvC) en de leden van Stichting NOAD fundamenteel anders over de overnameplannen van de City Football Group (CFG). De RvC zou voorstander zijn en zelfs leden van Stichting NOAD benaderen om in te stemmen met de deal, aldus ingewijden tegen de krant.

De krant weet te melden dat de RvC de City-plannen als het beste voor de club ziet. Om ervoor te zorgen dat de plannen ook doorgaan zouden ze de leden van Stichting NOAD, dat het gouden aandeel heeft en goedkeuring moet geven voor een overname, benaderen om voor te stemmen. 

Bij Stichting NOAD zijn ze echter niet gecharmeerd van de plannen van de CFG. Op de achtergrond voeren zij inmiddels gesprekken met de Amerikaanse partij en het lokale collectief NAC=Breda, waar naast een aantal lokale ondernemers ook Karel Vrolijk zich bij heeft aangesloten, om door te kunnen pakken als de deal met CFG wordt afgeschoten. NOAD heeft deze week weer gesprekken met beide partije, aldus DeStem. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
54 Reacties
109    
Haarlemmer

Wat is dit nou voor beïnvloeding? Laat ze lekker objectief hun keuze maken en niet lopen te ronselen. Zeker in gegeven door de grote drie?

109    
Haarlemmer

Wat is dit nou voor beïnvloeding? Laat ze lekker objectief hun keuze maken en niet lopen te ronselen. Zeker in gegeven door de grote drie?

11    
Hout

We gaan t zien.

-55    
Nm

Heel dat gouden aandeel is een alleen vertragend. Uiteindelijk mogen de aandeelhouders het voorstel van NoAD afwijzen en voor City gaan. Het voorstel van NoAD is niet bindend. Dus je kan wel raden welke kant dit opgaat

38    
JN

Jezus, zet er een camera op en je hebt een absurde soap te pakken.

Dit is foute boel. Onprofessioneel, maar bovenal fout. Dit kan en mag niet, lijkt me. Los van het feit of dit een goede deal voor NAC is of niet. Blijf bij je eigen verantwoordelijkheden.

39    
Patje

Komop noad, laat je suporters en de club aub niet in de kou staan. Stem tegen!. Er zijn zat gegadigden. Laat je eigen niet omlullen.

20    
Snipes

Zoals ik al vermoedde worden NOAD leden onder druk gezet en wordt daarmee een smerig spel uitgespeeld. Een ding is zeker…als noad voor stemt, is dat tegen hun wil. Dat is afgelopen periode wel duidelijk geworden.
Dan wordt het tijd om massaal het geluid van de supporters te laten horen.
Ik lever mijn seizoenskaart per direct in. Wat mij betreft is nac dan ten dode opgeschreven en wordt het hart letterlijk eruit gerukt. Dan is nac mijn club niet meer…

-76    
Ernie

Als je toch een beetje verstand hebt moet je toch zien dat City op dit moment de enige goede optie is om uit deze ellende te komen.

30    
Martinus

NOAD moet objectief een keuze maken. Partijen die proberen dit proces te beïnvloeden zitten fout, voor of tegen.

Dit is precies waarom we niet in zee moeten gaan met City en tegelijkertijd precies waarom er echt iets moet veranderen.

33    
Geelzwartwit

Ik heb te doen met die vrijwilligers die in stichting NOAD zitten. In wat voor spel en verantwoordelijkheid zijn die terecht gekomen zeg. Je kan van die mensen toch niet verwachten dat ze hier keuzes in moeten maken?

Ik heb best met ze te doen eigenlijk.
Hoop dat ze klankboarden bij onafhakelijke specialisten en dat als basis op eigen visie gebruiken.
Stichting NOAD kan tegen City zijn maar bij iedere keuze moet je ook de echte kennis hebben op heel veel vlakken om goed te kunnen toetsen.

Als de rvc zich er tegenaan gaat bemoeien verstoren ze sowieso het proces op een zeer kwalijke manier.

Laat stichting NOAD gewoon serieus hun werk doen aub.
22    
Mul

Ik heb toch het idee dat Ome Wim de voorstemmers een mooie gevulde enveloppe in het vooruitzicht stelt..

13    
Maarten

Is het godverdomme nu eens een keer afgelopen met die incapabele passanten?? Welk normaal mens steunt kinderhandel wat door staatsgeld gefinancierd wordt? Rot toch aub eens op zeg en neem die zak hooi v Aalst ook mee? Dit is werkelijk stuitend!!!

12    
Breda83

@ NM

Fake news. Jij hebt het dus niet begrepen.

8    
Otjes

Dit is echt stemmingmakerij van de Stem, geloof me.

De Rvc die Noad benaderd voor City te stemmen is flauwekul.

Beiden hebben vragen gesteld aan City en ik ben benieuwd of allebei antwoorden hebben gekregen.

Misschien moeten beiden eens ongezien samenzitten om elkaar in de ogen te kijken ipv zich door derden tegen elkaar op te laten zetten. Ongeacht de uiteindelijke keuze

Wordt vervolgt.

6    
Duimpje

Gadverdamme.

15    
NAC4Ever

Laat Stichting NOAD lekker met rust, zodat ze zou objectief mogelijk blijven.

9    
The Don

Iedere stem voor CFG is een stem voor de aandeelhouders en de rvc; de absolute verantwoordelijken voor de teloorgang van het eens zo prachtige goeie, ouwe NAC

2    
NAC4Ever

@ERNIE
Net zoals dat bij Girona en Lommel is gebeurd?

7    
Fan uit Zevenbergen

Laat de KNVB de city deal maar afkeuren dan

-4    
Ernie

Nacforever
Leg eens uit wat is bij Lommel en Girona gebeurd?

-41    
Noad1976

Haha of die Stichting Noad niet benadert het door het anti city kartel. Zelfs de familieleden van hun worden onder druk gezet teven City te stemmen. Ze zitten echter klem want afwijzen kunnen ze niet als ze geen beter alternatief hebben. En dat hebben ze dus nog niet. Ze proberen tijd te winnen omdat ze weten dat hun vrolijk deal en amerikanen niet voldoende is. Dat NAC daardoor niet doorkan interesseert ze niet. Ze willen kost wat kost hun macht behouden en anders laten ze nog liever de club failliet gaan. Gelukkig stichting NOAD alleen adviesrol en zit er een max aan de tijd. Dan gaat het naar de rechter als de eigenaren toch aan City willen verkopen en die toetst alleen wat is kapitaalkrachtig genoeg.

8    
Yup

Het feit dat City hiermee door wil gaan, ondanks alle weerstand vh gros vd supporters, bewijst alleen maar dat ze het schijt aan NAC hebben en alleen maar een plaats zoeken om hun overtallige derderangs huurspelers te stallen.
Met een beetje eergevoel zou je dat toch niet meer willen?
Of zijn ze net zo stom als Manders door te denken dat ze ons alles kunnen wijsmaken?

16    
Ivo

De RvC werkt in opdracht van de aandeelhouders, hun hoofdtaak is toezicht houden op de directie.

Dus logisch dat die aan de leiband van de aandeelhouders lopen.

Alles zal vallen of staan bij het onderliggende plan van de lokalen, dit moet zo kneitergoed zijn dat NOAD juridisch heel sterk staat. Dat NOAD geen inzicht heeft gekregen in het investeringsplan van City is ook top. Daardoor sta je alleen maar sterker.

Want iedereen voelt ondertussen wel aan dat dit gaat klappen en in de rechtbank zal belanden.

10    
Paul

Misschien kan NOAD deze soap betreft de overname verkopen aan netflixs!
Is NAC in één klap weer zelf eigenaar. ;-)


18    
Kinderkaartje

Als dit toch waar is he.

Er worden gewoon ontzetten smerige spelletjes gespeeld. Hier zit zoveel meer achter als 'het beste voor NAC'

Iedereen voelt op zijn klompen aan dat NAC beter past bij lokale ondernemers in plaats van bij een corrupte poenerige bende uit de zandbak, die over heel veel smerig verworven poen beschikt.

En toch wil de ene grootaandeelhouder die in de 10 jaar dat hij NAC bezit alles fout heeft gedaan wat hij fout kon doen kostte wat het kost in zee met precies die foute bende die diametraal anders is dan alles waar NAC voor staat.

Dit gaat om derde geldstromen, malversaties verborgen houden of weet ik het. Maar dit gaat bij de grootaandeelhouder en RvC in ieder geval niet louter om het belang van NAC of haar achterban. Dat is duidelijk.

Zoveel is duidelijk.

17    
Yup

@Noad1976
“ Zelfs de familieleden van hun worden onder druk gezet teven City te stemmen”

Heb je daar bewijzen voor? Of is dit een Steijntje? Gevaarlijke dingen om te zeggen.

4    
Boxer

Ik was nog een beetje twijfelend en zag ook wel wat goede punten in het City verhaal met de nodige kanttekeningen.
Ik ben nu helemaal om, dit is achterbaks gedrag, Fuck van Aalst !

13    
Ivo

@Kinderkaartje

Wat dacht jij dan.

De nieuwe eigenaren krijgen uiteindelijk inzicht in alles.
De boekhouding
De contracten
De juridische dossiers
De personeelsdossiers en al die afkoopsommen die betaald zijn.
De transfers die zijn uitgelopen op een fiasco.

En het zal blijken dat het een enorme pleurisbende is. En Wim en Co hebben natuurlijk helemaal geen zin om nog jaren aan te horen wat er allemaal uitgevreten en misgegaan is. Waarschijnlijk draaien de versnipperaars nu al overuren.

City is bereid om dat allemaal onder de mat te vegen en voor lief te nemen.

De lokalen zullen waarschijnlijk wel transparant zijn over hoe ze NAC BV na de overname hebben aangetroffen. Het wordt keihard puinruimen.

9    
Tinus Plotseling

Als je denkt dat het echt niet meer gekker kan. Schaam je kapot RvC!

WIJ ZIJN NAC, NAC ZIJN WIJ

13    
The Cosmic Gate

Wat zijn dit voor walgelijke praktijken ! De RvC laat zich wederom van een wel erg slechte kant zien !
En voor mijn gevoel begint net steeds minder op "toeval" te lijken dat ze het vorige plan ineens affakkelde en met andere (spel) regels kwamen.
Corrupt zooitje 🤮

9    
Nacman

Deel 1100 in deze oneindige soap.
Wordt vervolgd.

14    
Willem 4,5

Dit is een reden temeer om NIET VOOR CITY te kiezen. Na oplichter van Aalst gaat ook de rvc over tot het manipuleren van stichting NOAD, hou de rug recht heren en schiet het plan van City wat de ondergang van NAC betekent af!!!.

-17    
Cees-2

Wie zijn toch die judasjes die alles op een slinkse wijze doorspelen aan o.a. Bn Destem? Dat zijn toch NAC- mensen? Die het allerbeste met de club voor moeten hebben. Dat zou wel hun intentie moeten zijn. Maar nu komt het, zij spelen niet alleen "nu" de judas. Toch moet je met dit onkruid een club runnen. Heel het jaar door!

Nogmaals, dat gejudas door deze "lokale mensen" gebeurt uiteraard niet alleen nu, dat speelt veelal het hele jaar als een rode draad door de club. Regelmatig lekt de NAC-kraan als een waterval. Nu vinden een aantal supporters dat uiteraard goed uitkomen! Zeker, zo blijven wij mooi up to date over deze overname, als alles lekker op straat zwiert.

Nee joh, ze willen ons erbij betrekken zal menigeen zeggen. Oh, het is dus een algemeen besluit dat dit nieuws naar buiten komt. Jeetje dat ik daar niet aan gedacht had.

Jongens, de groeten.

Maar ieder rationeel denkend mens weet dat dit de doodsteek is voor een BVO. En dat weten we inmiddels, ................alhoewel?

Zolang dat niet gaat veranderen, schrijf een opvering van NAC maar op je geelzwarte buik. De feiten spreken helaas snoeihard voor zich. Veel sterkte wens ik iedereen toe voor de toekomst, als?

1    
Fan uit Zevenbergen

Het is vandaag Schortelwoensdag

6    
willem 4,5

@Cees-2 weleens van journalistiek onderzoek gehoord?

-9    
Ed

Gewoon in zee met City. Spelen we over een paar jaar in de ere met het nieuwe NAC 2.0. Modern is niet altijd verkeerd.

-20    
Noad1976

@ cees-2 precies deze lokale supporters gijzelen NAC al jaren. Zij willen het beleid mede bepalen want zij zijn NAC huh nee dus ….

-24    
Cees-2

Willem ll: Ben jij echt zo? Daar heb je uiteindelijk toch judassen voor nodig. Journalistiek onderzoek, aan men hoela.

-26    
Fanneke

Wie ooit dat gouden aandeel ik het leven heeft geroepen, zal nu wel denken hoe heb ik dat kunnen doen. Een aantal supporters denken dat alles bij NAC gaat verandere , maar is dat wel zo?
Volgens mij wil de City groep een stabiele eredivisie club van NAC maken en een nog betere jeugdopleiding op poten zetten. Daar is niets mis mee volgens mij.

Men moet in ieder geval ophouden om NAC te vergelijken met Lommel en Girona. Die hebben ook geen City in hun naam en hebben ook geen lichtblauwe tenue.
Dat zijn heel andere clubs als NAC en met een heel andere achterban.

9    
Reflektor

Ga lekker op de bank zitten met een fles bier en een goeie film kijken....
Zeveraars.

1    
GB

Altijd eerst even afwachten, wat hier waar van is. Ben tegenstander van het City verhaal, maar dit zijn linke uitspraken zonder bewijslast.

Maar belangrijker, zoals ik net op de Rat.nl ook al postte: EVEN TERUG NAAR DE KERN: 1 van de eisen van van Aalst was dat plannen financieel transparant en goed onderbouwd zouden zijn. Bijvoorbeeld de Amerikanen moesten ( en hebben dat schijbaar ook volledig gedaan) Wwft en UBO garanties overleggen.

De CFG heeft dat tot op heden niet gedaan of niet voldoende. Ergo de plannen van CFG zijn niet relevant, want ze voldoen niet aan de vereisten. Punt!

U zijt gegroet!

0    
Pietjebel

Ik zie het wel zitten om het vlaggenschip te worden van de Amerikaanse clan
Met lokhoff Arnold vidmar

5    
Willem 4,5

@cees-2 Eerst leren lezen, de naam is willem 4,5 en daarna je eens verdiepen hoe publiciteit en journalistiek werkt ipv met dom geneuzel waar de frustratie vanaf druipt je commentaar te spuien.

5    
Betweter

Godverdomme wat hebben we ook een kut organisatie. Het wordt tijd om knopen door te hakken. Wat een logge organisatie

8    
Didier

Het is alledrie kut! NAC = Breda. Wat een populistische naam.

4    
Ed

@betweter

Zo is dat ga eens knopen doorhakken. Zal me ondertussen een zorg zijn wie het koopt. Het is toch al een klere bende. Van Aalst, schijnbaar zit Manders er nog (weet niet wat hij doet, buiten salaris ontvangen), zijn we dan ook vn “verlost”Haye en Seuntjes inmiddels weg en we zakken nog verder in het moeras.

-12    
Ibio

BN de stem loopt de boel ook lekker op te stoken met hun subjectieve nieuwsvoorziening

4    
willem 4,5

Nieuws is gewoon nieuws, leuk of niet, op het goede moment of niet, of het je bevalt of niet, nieuws is nieuws.

0    
Braze

Wanneer worden de feiten nu eins op en rij Gezeter op Basis Warnanlage en objectieve kreuze tussen Partien gemarkt kan. worden. Im lees nu al Weken allerlei Meiningen gebaseerd op aannames. Feiten die controleerbaar zijn en vastgelegd worden in vuurvaste Contracten.

-5    
Beek

Ik ben absoluut tegen de City deal.
Maar kan iemand mij uitleggen waarom de meeste zo'n voorstander zijn van een lokale partij?
We zitten nu ook onder een lokale partij en kijk waar we staan....

Dat voordeel zie ik echt niet.
Niet dat ik bij City voordelen zie...

-3    
scheppioni

Helemaal mee eens Kinderkaartje !! Prefect verwoord, zo is 't helaas ........

4    
Pizzabakker

Ook helemaal eens met Kinderkaartje!
Wie NAC overneemt is van belang, maar nog belangrijker vind ik het dat de bron waar het geld vandaan komt zuiver moet zijn. Waar veel geld wordt verdiend worden ten allen tijde andere mensen benadeeld, maar als het om bloedgeld gaat dan zeg ik stellig nee! Dat soort financiën hoeven wat mij betreft niet in mijn geliefde clubje te worden gestoken.
De plannen van zo'n investeerder kunnen dan wat mij betreft direct in de prullenbak worden gedeponeerd.

Laten we onze club niet te grabbel gooien!

2    
Dutchbird

Zouden Edwin van Baal, Robert Coppens, Petra van den Broek en Geert van Poppel trots zijn op hun visitekaartje met "Lid RvC NAC"? Als je naar hun statutaire verantwoordelijkheden en bevoegdheden kijkt is er helaas niets dat doet denken aan een RvC lid in een NV. Meer dan een simpel adviesraadje is het niet. Ze mogen een advies geven aan de grote 3 en zelfs aan de kleine 18. Maar geen van hen hoeft iets met deze adviezen te doen. Ze kunnen er hun poeperd mee afvegen. Er is geen wet die hen enige bevoegdheid geeft.

Maar misschien is er iets veranderd. Misschien heeft van Aalst een nieuw reglement gemaakt waardoor de RvC een rol heeft gekregen in de besluitvorming. Dus kom maar op, maak de statuten en overeenkomsten openbaar waaruit blijkt dat jullie wel een onafhankelijk rol hebben in het bestuur van NAC, inclusief bevoegdheden die horen bij een echte RvC. Zo lang je dat niet kunt aantonen moet je heel nederig zijn of erkennen dat je niets meer dan een praatpop van van Aalst bent.

-17    
Ard

Zonder city is Nac niets meer dan een amateur club.

-1    
Mo

City is de enige die serieus iben ik.bang voor

Laad alle berichten na dit bericht in