Wij gaan niet opzij

Schouten: ”Na de 1-1 voelde ik dat de 1-2 ook zou komen”

DeWeesJr

Robin Schouten kreeg afgelopen maandag eindelijk weer minuten van trainer Ruud Brood. Tot aan maandag had de rechtsachter alleen 90 minuten tegen Dordrecht achter zijn naam. Voor de verdediger was het nog lekkerder dat het team uiteindelijk na een achterstand de drie punten mee naar Breda namen. ¨Het is lekker om erin te komen en te winnen.¨

Schouten werd er in de rust ingebracht voor Pele van Anholt. Schouten is een aanvallendere back dan Van Anholt. Doordat er veel ruimtes lagen aan de rechterkant zag Brood daar kansen. ¨Er lagen genoeg ruimtes om aan te vallen, maar het kwam er niet helemaal uit. De trainer zei tegen me: ‘Je moet lekker in je kracht spelen, veel aanvallen, hoog staan en ballen voorgeven.’ Als we met het hele team vol gas geven, dan zie je dat AZ het moeilijk krijgt en niet goed weet wat ze moeten doen. Na de 1-1 voelde ik dat de 1-2 ook zou komen.¨

In de jeugd speelde Schouten nog wel eens rechtsbuiten, maar hij is nu helemaal op zijn plek in de verdediging. Het systeem dat NAC speelt ligt de 21-jarige-jarige verdediger goed. ¨Vanuit achter voel ik me lekker, helemaal als we de bal hebben want dan heb ik het spel voor me. Met Luka Ilic, die balvast is en naar binnen dribbelt, heb ik de ruimte om eroverheen te gaan; dat vind ik heerlijk om te doen. Dat heeft een team nodig, vind ik.¨

Voor Schouten is het nu te hopen dat hij aankomende vrijdag een basisplek heeft. De Rechtsback kreeg alleen nog maar minuten in uitwedstrijden en wacht dus nog op zijn eerste officiële minuten in het Rat Verlegh Stadion. ¨Elke minuut die ik krijg, moet ik alles geven. Ik hoop dat ik heb laten zien dat ik vrijdag tegen Excelsior van waarde kan zijn voor het team. Weet je, het is lekker om erin te komen en te winnen. Avondje NAC? Ik hoop dat die heel snel gaat komen aankomende vrijdag.¨

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
22 Reacties
81   5  
7Hills

Zie de meerwaarde van van Anholt niet. Dan liever, zeker in thuiswedstrijden, een aanvallende back. Met onze "buitenspelers" die naar binnen trekken is het belangrijk dat de backs er overheen gaan en een goede voorzet hebben. Schouten is aan de bal veel meer op zijn gemak dan van Anholt die verdedigend ( lees meelopen ) nauwelijks beter is/kan zijn. Plus Schouten zit nog niet aan zijn plafond terwijl van Anholt met zijn 28 jaar niet heel veel beter zal worden.

Wat mij betreft Schouten de rest van het seizoen erin.

16   40  
mmm

Zet aub voortaan Schouten erin en nooit meer!! van Aanholt. Schouten is veel beter en van Aanholt bakt er helemaal niks van!!

24   2  
sjef de gevulde koek

Ik kan deze jongen niet goed beoordelen nog. Wel ben ik een beetje klaar met van Anholt. Die op dit niveau ook gewoon ruk speelt en idd aanvallend helemaal niks brengt.

81   5  
7Hills

Zie de meerwaarde van van Anholt niet. Dan liever, zeker in thuiswedstrijden, een aanvallende back. Met onze "buitenspelers" die naar binnen trekken is het belangrijk dat de backs er overheen gaan en een goede voorzet hebben. Schouten is aan de bal veel meer op zijn gemak dan van Anholt die verdedigend ( lees meelopen ) nauwelijks beter is/kan zijn. Plus Schouten zit nog niet aan zijn plafond terwijl van Anholt met zijn 28 jaar niet heel veel beter zal worden.

Wat mij betreft Schouten de rest van het seizoen erin.

11   1  
Pizzabakker

Ik hoop van harte dat deze jongen komende vrijdag zijn debuut mag maken in een thuiswedstrijd. Zeker tegen Excelsior mag je verwachten dat er ruimtes ontstaan, waarin Schouten kan duiken.
In thuiswedstrijden moeten er gewoon veel kansen gecreëerd worden. Met Van Anholt gaat hem dat niet worden vanaf rechts.

37   5  
Jf

Om nou te zeggen dat Van Anholt er niks van kan gaat me te ver. Tweede wedstrijd gooide hij met enkele mooie passes over de breedte maar de laatste weken is hij wat minder aanwezig. Maar tegen Exelsior moet je ook een verdedigende back hebben en niet in het mes lopen. Dus ik laat deze graag aan Brood over.

17   20  
van Flieger

Binnen 1 minuut werd Schouten er twee keer uitgelopen door zijn directe tegenstander. Naderhand herstelde hij zich enigszins.

19   5  
Johnnyboembastik

Ik zou ook zeer graag deze jongen eens zien spelen. Van Aanholt kan mij niet bekoren. Vorig jaar maakte hij een enorme fout, waardoor we thuis van VVV Venlo verloren.
Tot mijn grote verbazing en schrik zie ik hem exact dezelfde fout maken op dezelfde plek in het veld tegen Jong Utrecht. Nu gelukkig zonder grote gevolgen.
Gewoon een bal die uit de lucht komt lekker laten stuiten en het duel verliezen, waardoor de aanvaller vrij doorgang heeft.....
Van Aanholt brengt op dit moment onrust en voegt verder niets toe.....dus deze jongen maar een kans geven lijkt me.

14   9  
Jan Bril

In het interview komt Schouten beter over dan in het veld. Niveauverschil met van Anholt is niet groot.

2   2  
Tombola Breda

Heeft mij nog niet echt weten te overtuigen. Maar je ziet met vlagen mooie acties die laten zien dat er zeker talent zit en groeimogelijkheden zijn. Van Anholt heeft een paar sterkere wedstrijden gespeeld maar lijkt weer wat terug te vallen. En ik hou mijn hart vast bij alle hoge ballen. Dan heeft Schouten met zijn 10 cm. extra sowieso al iets meer voordeel.

6   2  
Ivo

Het is van Anholt en niet van Aanholt.

Ik denk dat Schouten in potentie beter is. Van Anholt is verdedigend ook beperkt vind ik (1m70), verliest te vaak duels op snelheid of kracht.

Schouten mag van mij meer speeltijd krijgen, laat het maar zien. Jonge gemotiveerde kerel, speelt goed samen met Luka Ilic. Vond hem toen tegen RWDM heel goed spelen.

20   7  
ome cor

Een selectie bestaat uit meer dan 11+3 spelers en zij die niet in de basis starten dienen als back-up beschikbaar te zijn.

Het zou ons daarom als supporters sieren wanneer we onze voorkeur voor de ene rechtsback zouden uitspreken zonder de andere rechtsback hierbij af te zeiken.

Ik snap de voorkeur voor Schouten, maar waarom meteen Van Anholt afzeiken ? Brood ziet kennelijk voldoende kwaliteiten in Pele als rechtsback, maar vindt Robin aanvallend sterker. Het zou me niks verbazen wanneer Brood zijn keuze voor een RB laat afhangen van de tegenstander.

3   13  
scheppioni

Het gaat niet om spelers afzeiken, maar je moet in mijn ogen als NAC supporter het verdienen om een plek in de basis en bij van anholt zal echt nog wel ergens de wil er zijn dat kan ik niet ontkennen, maar keer op keer laat hij mij ervan overtuigen dat hij kwaliteit te kort komt.
Die goeie jongen zal best een toffe peer zijn, maar daar schieten we niets mee op, van mij vanaf nu Schouten en mocht Brood toch weer vrijdag anders beslissen dan denk je niet aan de ploeg in mijn ogen en is dit dodelijk voor het team resultaat !
Brood maakt de foute keuze al begin april na de winst op excelsior met daarna de uitwedstrijd tegen heracles, laten we voor vrijdag hopen dat hij nu daarvan geleerd heeft !
De beste NAC spelers in team verband horen te strijden aankomende vrijdag ! HUP NAC !

6   5  
Belgische Naccer

@ome Cor

Natuurlijk is het nooit goed om mensen af te zeiken om het afzeiken.
Daar staat ook tegenover dat alles met de mantel der liefde te bedekken, ook nergens op slaat.

NAC supporters zijn emotioneel zeer betrokken bij hun club. En als je dan net de schandaligste degradatie achter de rug hebt uit de clubgeschiedenis, en er lopen nog steeds spelers in het elftal rond die hier medeverantwoordelijk voor zijn...zoals van Anholt en El Allouchi, dan zul je moeten accepteren dat al hun acties onder een vergrootglas liggen en zij zich dus driedubbel zullen moeten bewijzen dan de nieuwe jongelingen. Dat is gewoon logisch.

En als je dan deze spelers hetzelfde spel op de mat ziet leggen als vorig jaar. Het is hier al genoemd als, Het "meelopen", het "wijzen", het NIET ingrijpen....tja. dan worden ze m.i. terecht afgezeken.

Spelers van NAC zijn het aan de supporters en onze mooie club verplicht om ALTIJD alles te geven wat je hebt. En als dat niet gebeurd mogen ze van mij en ik het gros van de supporters (ik schat 18.000 man) opflikkeren. Daar verander je niets aan.

7   0  
Ernie

Ik ben blij dat Ruud Brood zelf de keuzes maakt. Wat heeft het nou voor zin dat wij hier opstellingen gaan maken. Hij is de enige die dagelijks met deze jongens werkt. En daarom ook het beste de opstelling kan maken. Maar soms loopt het gedurende de wedstrijd anders dan je vooraf verwacht. En dan ga je wisselen.

5   12  
Jan Bril

Afzeiken om het afzeiken ome Cor? Look who’s talking.

7   3  
janus

Ik vind van Anholt nog steeds een prima back voor NAC. Heeft zijn eerste 2 wedstrijden goed gespeeld. Daarna inderdaad iets minder, maar voor zover ik gezien heb was hij niet de enige die slecht speelde de laatste wedstrijden.

Wel zou ik het begrijpen als je van Anholt passeert voor Schouten. Als je 2 verschillende type backs hebt en het de laatste wedstrijden wat moeizamer loopt, snap ik dat je eens wat anders wilt proberen. Ik zie sommigen reageren dat van Anholt ook voor dit niveau niet goed genoeg is, dat vind ik wat voorbarig. De komende wedstrijden gaan we zien of de wissel Schouten/Van Anholt een goede zal zijn.

Gok dat Brood het namelijk wel aandurft met Schouten de komende potjes. Ik ben benieuwd!

11   1  
Otjes

Jammer dat Schouten niet in de tweede helft tegen JUtrecht werd gebracht. Toen was het erg duidelijk dat je via van Anholt 0,0 ballen voor de pot zou krijgen.

8   7  
ome cor

@Belgische NACCER
Als Ruud Brood besluit om Schouten vrijdag in de basis te zetten en daarmee Van Anholt te passeren is dat de keuze van de trainer.

Dan kun je als supporter zeggen "terecht van van Anholt kan er geen klote van" etc. etc.
Je kunt ook zeggen "Ik hoop dat die jongen zich een slag in de rondte werkt op de training om de trainer er van te overtuigen dat hij toch als rechtsback hoort te spelen.

Hetzelfde geldt (gold ?) voor Schouten na de wedstrijd tegen Dordrecht. Als je 2 spelers voor 1 positie hebt speelt er eentje en moet de andere knokken om 'n plekje terug te winnen.

Dat heeft niks met mantel der liefde te maken.
Jouw bericht is overigens wel enorm gevuld met haat tegen alles en iedereen die vorig seizoen in de selectie zat. Echter hoor ik je (nu) niet over Van Hooijdonk of jouw landgenoot Verschueren....

Blinde haat tegen alle spelers uit de selectie van vorig seizoen slaat nergens op. Spelers zijn zo goed als de groep hen past.
Het beste voorbeeld is de hier verketterde Robbert Mühren.
Op basis van zijn lamme uitstraling en gebrek aan prestaties zou Boeimeer 8 nog te hoog gegrepen zijn voor deze jongen.
Echter bij Cambuur heeft ie wel z'n draai gevonden en is ie belangrijk voor zijn huidige team. Dat zegt niet alleen iets over Mühren, maar over het geheel.
Vandaar dat ik het domweg inhakken op Van Anholt en El Allouchi eerder een Belgenmop dan een serieuze visie.

By the way: Schouten is ingevallen omdat Ruud Brood aanvallender wilde spelen tegen Jong AZ.
Tegen de huidige nr 3 zie ik Ruudje rustig voor een defensiever concept kiezen en wederom starten met Van Anholt, tot blijkt dat NAC met extra aanvallende impulsen meer kan halen.
Schouten z'n invalbeurt is nog geen definitieve basisplaats, hè.

3   0  
Maarten

Deze jongen verdient een kans.

0   2  
JOHNFE

Leuke vent, verdient een kans, bovendien hebben we er een nieuw orakel bij?

1   0  
Badeend

Of het nou afkraken of iets met een mantel der liefde is - wat ik dit seizoen van Van Anholt heb gezien, is vér beneden peil. Zowel aanvallend als verdedigend te afwachtend, te slap, te laat, verkeerde keuzes. Dan mag ik hem niet afzeiken, maar dan mag hij nog wel wat beter voetballen. Hij is niet "iets minder gaan spelen" na de eerste twee wedstrijden. Hij is een bron van onrust. En als coach heb je daar dan iets aan te doen.

0   1  
Belgische Naccer

@ome cor

Je hoort me niet over Van Hooijdonck en Verschueren omdat die beiden prima speelden afgelopen vrijdag.

Verder heeft van Hooijdonck vorig seizoen nauwelijks de kans gekregen van de trainer, dus hier kun je niet over oordelen. En Verschueren was vorig jaar mee van de beste spelers.

Dat geldt helaas niet voor Anholt en Allouchi. Die hoorden vorig jaar bij de zwakste spelers. Dus dat ligt gewoon gevoeliger.

En dat geleuter van jou over Mühren. Samen met van Leer vorig jaar met afstand de zwakste speler van NAC. Die vent verdient het niet eens om hier op deze site genoemd te worden. Die heeft vorig jaar echt GEEN REET uitgevoerd. En dat staat los van wie eromheen staat. Hij heeft vorig jaar alleen maar verstoppertje gespeeld.

En dan krijg je kritiek ja, dat is logisch.Laad alle berichten na dit bericht in