Wij gaan niet opzij

Scout Bakker maakt overstap naar TOP Oss en wordt hoofdscout

Das Phantom

Ruud Bakker heeft de overstap gemaakt naar TOP Oss. De scout, die begin vorig jaar in dienst kwam bij NAC, is aangesteld als hoofdscout bij zijn nieuwe werkgever.

Bakker kwam begin 2023 in het kielzog van Peter Maas mee vanuit Heerenveen naar NAC. Bij de Parel van het Zuiden was hij actief als zowel live-n als videoscout. Daarvoor was hij werkzaam bij AZ, waar hij twee jaar als videoscout werkte voor het eerste elftal. 

Nu krijgt Bakker een kans om als hoofdscout aan de slag te gaan bij TOP Oss. "Alle ervaring bij mijn vorige clubs wil ik gaan bundelen met mijn kennis en netwerk om samen met Linton (Linton Posthumus, technisch directeur red.) een goed werkend scoutingsapparaat op te tuigen", vertelt Bakker op de site van zijn nieuwe werkgever. "Het is nu zaak om samen met Linton de koers te bepalen en stappen te gaan zetten met TOP Oss op het gebied van scouting en samenstelling van de selectie." 

Bij TOP Oss komt Bakker meer oude bekenden tegen. Zo spelen Grad Damen en Giovanni korte voor de club en zitten Robert Braber en Ruud Brood in de staf. Wij wensen het duo Brood-Bakker dan ook veel succes. 

Bron:
B-Side Rats, TOP Oss
13 Reacties
6   0  
Signase

@Henri:

Fledderus voor de positie van AD? Als je het nieuws rondom hem hebt gevolgd, dan lijkt me dit voor NAC geen verstandige keuze.

1   1  
Henri

Toch jammer dat het verloop op de voetbalafdeling van NAC zo groot is. Met alle respect TOP Oss heeft veel minder uitstraling en geld te besteden voor gescoute spelers als NAC. Waarom wil zo'n man dan toch weg. Dat iemand voor een eredivisieclub of top vijf van de KKD kiest kan ik nog begrijpen. En dan lees ik dat Braber daar ook in de staf zit.

0   1  
TheBeek

Als deze man mede verantwoordelijk is voor spelers als wernerson, kaied en haugen dan kan ik er niet rouwig om zijn.

1   1  
Henri

Interessant om op het ogenblik te volgen is de slag om de AD's. Meerdere clubs zijn er op zoek naar, waaronder NAC. NAC heeft als een functie-eis neergelegd dat de AD een voetbaltechnische achtergrond moet hebben. Dat beperkt natuurlijk wel de keuze enorm, zeker als je iemand zoekt met ervaring. Dan denk ik aan een Mo Allach of Fledderus.
FC VVV haalde deze week als eerste club een nieuwe AD binnen in de persoon van Guus Pennings. Deze man komt ook van Philips waar hij verantwoordelijk was voor branding en strategische partnerships, Bij PSV was hij verantwoordelijk voor marketing en media. Bovendien heeft hij jaren gewerkt voor het zeer succesvolle sportmarketing bureau Triple Double. Ja deze man heeft geen voetbaltechnische achtergrond, maar heeft wel ervaring in gebieden die nij NAC ook goed gebruikt kunnen worden. Al denk ik alleen maar aan media en iemand met een brede scoop op sportmarketing kan ook geen kwaad. Maarik kijk aandachtig verder welke AD's waar terecht gaan komen. En ik hoop voor VVV dat Pennings langer bij hen blijft als Philips man Henk Valk bij NAC.

1   1  
Geraldo

@Henri
De man heeft zijn ervaring opgedaan, stroomt een functieniveau door naar Hoofdscout en doet dat in eerste instantie in een omgeving waar de druk minder hoog is. Om vervolgens over een aantal jaar aan de slag te gaan als Hoofdscout bij AZ, Heerenveen, NAC of… Een stabiele en logische keuze als je het mij vraagt.

0   0  
raraNAC

Gelukkig hebben wij het datamannetje van ASML nog…

6   0  
Signase

@Henri:

Fledderus voor de positie van AD? Als je het nieuws rondom hem hebt gevolgd, dan lijkt me dit voor NAC geen verstandige keuze.

1   1  
Kees076

Volgens Footballmanager hebben we nu alleen nog Steven Koreman als scout… komt een drukke transferperiode aan met al die aflopende contracten….

1   0  
HoepNAC

Ik vraag me nu überhaupt af hoe ons scoutingssysteem eruit ziet. Zoals kees076 omschrijft hebben we nu dan ene Steven Koreman en hoofdscout Mathijs Hage?

2   1  
scheppioni

Eindelijk een goede scouting bij ons NAC zou goud waard zijn !!
Met alle respect maar wernersson en kaied ???? Het niveau zal echt hoger moeten !!
COME ON NAC !

1   1  
WillyG

Iemand als Kaied is gescout op basis van potentie. Jong, technisch en snel, maar fysiek en mentaal misschien niet voldoende voor het eerste. Het doel is om met zo een speler aan het werk te gaan.

Als je organisatie niet op orde is om goed met zo een jongen aan de slag te gaan. Of je hebt een trainer, Hyballa, die hem in een oefenwedstrijd in de tweede helft brengt en hem in die zelfde helft er weer uithaalt, dan ga je die potentie er ook niet uithalen.

1   0  
Henri

@Signase
Ik ben niet zo van de wokebrigade dat als iemand een tikkie uitdeelt, want meer was het niet, dat dan heel zijn carrière moet worden vernietigd.

1   0  
Yellow1912

Gezien de doorstroming en talent van ons nac, kan ik hier niet rouwig om zijn.

0   0  
Maarten

Scouten en NAC. Totaal 2 verschillende werelden die hand in hand moeten. Zolang ik NAC volg zijn de laatste goede aankopen gedaan in 1991/1992. Dan spelers met een krasje met nul transfer waarde maar een vorstelijk salaris. Dan de jeugd doorstromen ala Kousemakers die niet betaald voetbal waardig waren. Dan een hoop mislukte samenwerking met City met uitzondering uiteraard . Talloze trainers ontslagen. Een directeur uit Noord holland die voor de grap solliciteerde en uiteindelijk het ook werd. Tegendraads en bourgondisch als peilpunten. Ja jongens, ge mak ut mee.

Laad alle berichten na dit bericht in