Wij gaan niet opzij

Seuntjens: "95 procent zegt: blind doen, Ralf"

Das Phantom

Ralf Seuntjens geeft in een interview met BN DeStem aan dat hij nog niet weet of hij morgen in actie komt voor NAC tegen De Graafschap. "Bij een akkoord kan ik misschien niet spelen, omdat het kan zijn dat de kopende club het risico niet wil lopen dat ik geblesseerd raak", aldus de topscorer.

Seuntjens staat in de belangstelling van FC Imbari, dat uitkomt op het derde niveau van Japan. De club zou volgens de krant inmiddels een tweede bod hebben neergelegd bij NAC. Seuntjens zelf laat het aan zijn zaakwaarnemer, zegt hij. 

Sterker nog, het liefst komt Seuntjens morgen nog in actie tegen De Graafschap. "Ik wil heel graag spelen morgen. En mocht er vandaag of morgen een akkoord worden bereikt en de Japanse club geeft toch toestemming, dan speel ik natuurlijk", aldus de speler zelf. 

De topscorer begrijpt dat mensen het lastig vinden dat hij in de aanloop naar de seizoensfinale vertrekt naar een andere club. Toch krijgt hij vooral bijval voor zijn keuze. "95 procent van de berichten die ik krijg via Instagram, Facebook en appverkeer zeggen allemaal: Blind doen Ralf." 

Morgen is hij er dus misschien nog bij, maar maandag tegen Telstar hoeven de supporters waarschijnlijk niet meer op Seuntjens te rekenen, denkt de speler zelf. In eerste instantie dacht hij dat de wedstrijd tegen De Graafschap al geen optie meer zou zijn. "Vooralsnog doe ik toch mee." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
70 Reacties
104   2  
Tonn

Nog een keer de 3 punten voor NAC binnenschieten!

52   5  
Voske

Tsja. Het blijft een heel apart verhaal hoe een Japanse club uit de 3e divisie terecht komt bij een 33 jarige spits. Voor 3 seizoenen. Zal wel 3 ton op gaan leveren. Voorzitter daar heet vast Adrie.

55   16  
Rbull

Ik denk dat we het allemaal stiekem wel zouden doen. Het is je gegund.

48   9  
bekokstoofd

Hoe zuur ook voor ons.... Ik zou in zijn geval ook gaan. 3 Keer meer salaris, mooi land en dit in de herfst van je carriere. Hij zou gek zijn dit niet te doen. Hup Ralf. En hup Boris als vervanger!!!

30   11  
Nacdictive

Mocht je gaan, heel veel succes! Ik zou in zijn positie wellicht hetzelfde doen.
Bang om een zinkend schip te verlaten hoef je niet te zijn want we zijn al gezonken met dank aan onze Rotterdamse botenboeren.

34   9  
Vamos

Iedereen die deze kans zou krijgen om in je laatste jaren nog even wat te cashen met een mooi avontuur zou dit blind doen. Dat geneuzel over clubliefde is natuurlijk onzin. Ik merk dat het bij mijzelf als trouwe supporter al per week afbrokkelt, laat staan bij de spelers.

Het is je van harte gegund Ralf, tot over een paar jaar!

20   41  
Marco van bavel

Houdoe en bedankt!

18   40  
Kees

Kom over een paar jaar maar terug om het als TD van NAC dunnetjes over te doen succes in Japan

104   2  
Tonn

Nog een keer de 3 punten voor NAC binnenschieten!

26   5  
d'n henk

Ik kan het hem niet kwalijk nemen en gun het hem van harte.
Persoonlijk vind ik het stiekem toch wel jammer, omdat er toch iemand vertrekt waarmee we iemand hadden die echt graag voor NAC speelt en trots is om het shirt te dragen.
Ook denk ik dat Ralf een goede mentor is voor de jongere spelers.
Maargoed, nogmaals, ik gun het hem, veel succes Ralf!

47   1  
Spionkop

Hopelijk trippelchecken ze bij NAC of deze club wel geld heeft. Geen vreemde constructies, wil je hem hebben, dan meteen geld overmaken. Anders niet aan beginnen.

8   14  
De vliegende kiep

De FC Imabari speelt in een stadion met een capaciteit van net iets meer dan 5000 personen. Ik vraag mij af hoe vaak Ralf al in Japan, meer in het bijzonder Imabari, is geweest. Want het gaat er daar echt wel anders aan toe dan in Breda. Het zou sneu zijn om binnen een jaar of zo op hangende pootjes te moeten terugkeren toch?

11   11  
Leo

Als Seuntjes echt ballen heeft, speelt hij morgen!

9   36  
The Cosmic Gate

Gewoon spelen, en schop er maar paar in als afscheid

Sowieso eerst die Chinezen laten betalen, dan pas verder

7   59  
Nacdictive

Gewoon zingen:"Ralf mag ik je foto ... en doe er ook nog maar een dickpic bij".. daar ken tie wel om lachen 🤣🤣

13   3  
Sjef NAC

Als de Japanners maar wel echt betalen aan NAC!

Al zo vaak hebben we bij dit soort deals niets ontvangen....

21   37  
NAC Vooruit!

Wat een clubliefde toch weer Raph…

Ga je goed in Azië!

9   4  
De generaal

Alleen je eigen mening en gevoel telt; je bent toch een “ grote “ jongen

9   5  
Maarten

Ik gun t hem zeker. Mooi avontuur en meer geld in de pocket. Ik had t ook gedaan.

28   55  
Ben

Het zogenaamde clubgevoel is niets waard. Als er met geld wordt gewapperd is hij meteen weg.

Echt om te walgen, zo dik betaald krijgen voor je hobby en zich een echte nac spelers noemen..... Nee, meer en meer geld willen. Laat de club maar in de steek, een echte noad speler.....

23   3  
Schoppartij

Als je als modale Nederlandse speler in de nadagen van je carrière een grote financiële klapper kan maken in een mooi en avontuurlijk land zou je wel gek zijn om het niet te doen.

Ralf zal het aan het na afloop van zijn carrière misschien wel jammer vinden dat hij niet langer bij NAC heeft gespeeld, maar zal terecht toch weinig spijt hebben van die paar ton extra op zijn bankrekening.

Het ga je goed Ralf en veel succes daar!

18   6  
ome cor

Groot gelijk Ralf !
Je bent gek als je niet gaat !

@kees
Waarom zou Ralf (na zijn uitstapje naar Japan) ineens een goede TD zijn ?
Die logica zie ik niet.


18   2  
Charpie

@ The Cosmic Gate,

Denk niet dat die Chinezen voor Japanners gaan betalen.....

16   8  
Nachoreca1

Je gaat dan alleen voor de poen. Voor de rest een uitdaging van 3 x kut. NAC Breda had hem overigens nooit terug moeten halen...de pijp is ver leeg. Nu zitten we overigens echt met een matige selectie overigens. Het is weer genieten bij onze club....er deugt werkelijk helemaal niets meer van...
Desalniettemin Come on NAC!

13   10  
Tip

Ralph wil zelf dolgraag en dus gaat hij. Ik gun hem alle goeds en hoop dat hij een mooie tijd in Japan krijgt. Nu vlieguren voor Banzuzi en/of van Schuppen. Blijven knokken voor plaatsje in nacompetitie.

7   2  
Geelzwartwit

Ik denk pas weer serieus over NAC na als de boel verkocht is en de plannen op tafel liggen. Tot die tijd zal het allemaal wel en blijft er hoop op een promotie via play-off (nergens gebaseerd maar toch).

Ralf straks lekker cultuursnuiven in Tokyo, binnenlandse vlucht van 1,5 uur en hop. 3 jaar in Japan lijkt me wat lang als hij met zijn gezin gaat maar goed. Enjoy the ride!

19   5  
Sjef de gevulde koek

Tja moeilijke keuze natuurlijk of hier nog een jaar aanmodderen met 0,0 beleid en toekomst perspectief of een avontuur en nog snel voor het einde van je carrière een miljoentje binnen harken en iets van de wereld zien. Nee sommige moraalridders weten het weer goed hier. Vaak zijn dat de eerste binnen een bedrijf die voor 100 euro in de maand extra ergens anders gaan werken en nu roepen clubliefde etc. Ik zal morgen voor je klappen Ralph aan jouw heeft het hier zeker niet gelegen maar snel dit zinkend schip verlaten en met je gezin een mooi avontuur aangaan ipv deze ellende hier waar je toch niks goeds kan doen nu.

14   2  
Molenschot Loco

Mooie trip voor een away wedstrijd met de Loco bus....

13   20  
D’n Dennis

Strik erom heen HOUDOE en BEDANKT!

15   3  
JeePee

Ik wou maar eens gewoon mijn respect voor Ralf uitspreken en hem het beste en moois daar wensen. Wie ben ik om hem te veroordelen.

Hoe groot de puinzooi soms is, het seizoen gaat verder. Als je kijkt naar de toekomst van het elftal, dan kun je op zeker voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe keeper, twee centrumspitsen, twee backs voor de basis en routine/leiderschap, vooral op het middenveld. Meer nog dan met het vertoonde spel ben ik klaar met alle naar elkaar en beperkingen wijzen en steevast excuses zoeken en aangrijpen danwel juist stilte vanuit de huidige clubleiding. Ik wil en verwacht geen Ajax voetbal, we hoeven geen onrealistische groeigelul over Europees voetbal. Ik ben vooral zoooo toe aan een groep mensen die met de borst vooruit met ambitie er alles aan doet. En NAC zijn trots en glans weer teruggeeft. Ik blijf hopen.

14   0  
Nonkel Frans

Morgen matchday:
* Giovanni Korte komt niet mee naar Breda met de Superboeren. Jammer. Good memories!
Maar voor de uitslag mogelijk gunstig.

10   9  
Cees-2

Menigeen zegt over algemeen Come on NAC, hup NAC, doet het ook heel goed als afsluiting van je ingezonden verhaaltje. Maar geloof me, je maakt jezelf belachelijk met deze afsluiting. NAC is geen voetbalclub meer die je serieus kan nemen. Erger, verre van dat! Wat een aanfluiting, keer op keer. Niets dan ook niets heeft dit "alles" in de verste verte nog iets te maken met een beleid wat het zou moeten zijn. Beschamend, belachelijk, lachwekkend. Hoe ver kun je zinken? Nou gigantisch. Wat een schertsvertoning, alles bij elkaar. Medelijden krijg je met diegene(n) die er op wat voor manier dan ook toch een mouw aan te passen. Triest, in een woord triest.

5   1  
Geelzwartwit

De nieuwe td kan aan de bak
Einde contract
30 jun. 2022

Mario Bilate
Roy Kortsmit
Moise Adilehou
DJ Buffonge
Odysseus Velanas
Naoufal Bannis
Pjotr Kestens
Yassine Azzagari
Sabir Agougil Sabir Agougil
Gylermo Siereveld
Welat Cagro

Daarna een hoop van nog een contract van 1 jaar.

Voor een nieuwe eigenaar wel ideaal om te gaan bouwen.

15   3  
Nacman

@ geel zwart
Alleen velans korsmit en moise zou je kunnen verlengen mits kkd.
De rest houdoe en bedankt.

21   4  
Nep Han

Laat ik voorop stellen dat ik veel respect heb voor hem, en hem natuurlijk een mooie stap gun. Maar als je zo lang roept dat je graag in Breda wilt voetballen, en dan nu net voor het belangrijkste deel van de competitie vertrekt, hou ik daar toch wel een nare nasmaak aan over..

12   37  
BREDA 1965

Ik hoef hem morgen niet meer te zien...opflikkeren

3   0  
The Cosmic Gate

Die is dus weg ....

4   2  
Sp1

Het seizoen was na 10 wedstrijden al gespeeld,weg hoop.....weg ambitie.

Het is helaas niet die club van toffe jongens geworden waar Ralph en alle supporters op hoopte.

Als er geld verdiend kan worden dan is dat waar we voor moeten gaan.

16   17  
Theo

En ons NAC in de steek laten!

LOOSER!

17   5  
Beek

Ik heb hier toch wel een heel dubbel (en zuur) gevoel over.

Aan de ene kant zou ik waarschijnlijk hetzelfde doen....

Maar aan de andere kant heeft hij jaren lang voor NAC willen spelen en nu laat hij ons gewoon keihard in de steek.

Nogmaals prima en ik geef hem geen ongelijk.
Maar terugkomen hoeft hij van mij ook niet meer, zo groot is de clubliefde dan ook weer niet.

13   3  
Shark

Prima dat hij gaat, maar praat niet over bijzonder avontuur of wat dan ook. Gewoon voor het geld!

14   10  
Fred1

Het maakt mij eigenlijk helemaal geen zak uit wie het hem wel of niet gunt.
Mijn belang is NAC en mijn belang is niet dat spelers ergens hun zakken kunnen vullen ten koste van mijn club.
Je dient gewoon je contract uit wat je met vol verstand hebt getekend en daarna gun ik je alles.
Ik bekijk het als NAC getrouwe, als supporter als sponsor en als weldenkend mens.
Geld is blijkbaar belangrijker dan wat dan ook.
Maar hoe kan het ook anders met iemand als Van Aalst die elk laatste restje uit de pappot likt en een RVC die er geen reet van snappen.
Wat willen ze nu eigenlijk?
Wat moeten we met de meeste van deze spelers?
Zelfs Azagari is door BN de Stem weer van stal gehaald met zijn grootspraak waar je op het veld geen fuck van terug ziet.
HOPELOOS !

20   4  
Ivo

@Fred1

De realiteit is dat Seuntjens op zijn laatste benen loopt en het van momenten in een wedstrijd moet hebben, 90 minuten gas geven kan hij al lang niet meer. Hij had nog een contract voor een seizoen en nu krijgen we geld toe. Het is sneu, maar eigenlijk is dit pure winst.

Net als de 11 jongens met een aflopend contract, behalve Ody Velanas moet je daar gewoon afscheid van nemen. We zijn hier met betaald voetbal bezig en niet met bezigheidstherapie. Dus doorselecteren en de volgende lichting mag het laten zien.

Het is hopen op een TD met kennis van zaken die de juiste spelers en trainer naar Breda haalt, zodat we volgend seizoen in ieder geval naar wat beter voetbal kunnen kijken.

25   6  
Mark Hakkens

Ik ben al mijn hele leven supporter van NAC. Maar ik kan me voorstellen dat hij weg wilt. Bij NAC klopt er helemaal niets. Het is een grote teringzooi. Als iemand waar ik oprecht op vertrouw een NAC hart heeft is het denk ik Ralph Seuntjens. Maar als hij nu al weg wilt dan zegt dat iets over de club. Je wint de laatste 4 wedstrijden en allen onverdiend. Een club met een achterban van 19000 mensen elke wedstrijd, de grootste club van de KKD en dan met alle mazzel winnen thuis tegen Den Bosch, MVV en Jong PSV, dan klopt er toch iets niet?

8   29  
Bredaaaaa

Ralf Seuntjens kan als een legende van NAC door de voordeur weg gaan. Ralf is dit seizoen samen met van Schuppen, Olij, Haye en de Graaf zo enorm belangrijk geweest. Het ga je goed Ralf. True legend!

29   3  
Bertus

@ Bredaaaa een club legende wordt je niet in 3/4 seizoen en zeker niet als je tussendoor wegloopt.
Als je het over een legende hebt dan praat je over Peter v d Merwe die NAC altijd trouw is gebleven ondanks grote transfers die hij kon maken, of Addy Brouwers die zijn club zijn school en leerlingen niet wilde inruilen voor een topclub , of Jack Visschers die altijd NAC trouw is gebleven en ook na zijn carrière voor NAC in diverse functie werkzaam was en zo zijn er meer, Peter Remie, Jack Koumans, John Smit, Aty Graauwmans , Hans v d Dungen en zo kan je nog ff verder gaan.
Toeval of niet allemaal jongens uit de omgeving.
Sorry maar Ralph zit daar nog lichtjaren vanaf.

23   2  
Someren NAC

Het is allemaal in de week gelegd door Ralph de laatste weken. Na het vertrek van Haye wilde hij maar al te graag ook het zinkende schip verlaten. Jullie denken toch niet dat een Japanse club zomaar bij hem aanklopt. Hij heeft z'n zaakwaarnemer gewoon opdracht gegeven om te gaan zoeken en hem in de markt te zetten.

Dan moet je nu niet piepen Ralph en aankomen met het argument dat 95 procent van de mensen op de socials je gelijk geven. Je wil zelf gewoon graag weg. Zeg dat gewoon eerlijk en gebruik dit argument niet.

Ik snap dat hij er zo instaat maar zeg dat dan gewoon eerlijk joh. Dit is gewoon compleet zo uitgedacht en Ralph doet net alsof hij er zelf weinig invloed op heeft... spijtig

Veel succes in Japan kerel

7   10  
Lilian

Ralf, ik hoop dat NAC Breda jou deze kans en je verdiend het.

9   9  
Dabbert

Behalve dat we geen echte spelers met een NAC hart hebben, blijkt ook dat we weinig supporters met een NAC hart hebben. Hij heeft jaren lopen roepen dat hij bij NAC wou voetballen en nu na een paar maanden al weer weg. Dat is geen NAC speler. En die zogenaamde tonnen die hij gaat verdienen zal wel meevallen. Die staat binnen een jaar weer buiten. NAC schiet er niks mee op want naar die transfersom kun je ook fluiten in zulke landen. Waar zijn de echte NAC spelers gebleven zoals Quaars, Budisic, Krijnen. En de harde werkers zoals Linford, Latchford, Bannon , Den Haan en Koos Waslander?

14   8  
Dn Noppert

@Dabbert

Duidelijk dat jij geen idee hebt van hoe Japanners zijn en betalen . Zeer trouw en loyaal bij een gemaakte afspraak/deal.

Dit is voor Ralf een fantastisch avontuur in een te gek land waar alles goed is geregeld en ik snap echt helemaal dat er bij NAC echt geen winst meer is te behalen.

Ganbatte Ralf!

5   6  
Matc

Hoeveel kaarten zijn er verkocht voor vanavond?

14   6  
Chris

Man denk eens na. Die gasten bij Nac nu zijn helemaal niet onafhankelijk gevoetbald. Als jij dan aan het einde van je carriere nog even een contract voor 3 jaar kunt tekenen tegen 3x salaris dan ben je dat aan je gezin verplicht te doen. Dat is een contract van rond de 1 miljoen in 3 jaar. Daarna hopelijk nog genoeg tijd voor een mooi leven in Breda en als supporter van Nac. Succes Ralph en zie je daarna op de tribune!

12   11  
Europa leaugue

Als je dan zo’n groot Nac hart hebt , was je na het seizoen pas naar Japan gegaan om je zakken te vullen . Wat niemand je kwalijk zal nemen want een andere reden is er niet. Nu gaan ben je gewoon een ordinaire Judas !!

9   5  
95%

Blind doen, Ralf.

16   5  
Nachoreca1

@ Chris.... neem van mij aan...max 1,5 jaar en Ralf is van ellende terug. Geld is niet altijd zaligmakend hoor. En oh oh wat hebben we toch allemaal een NAC hart.... laat me niet lachen. Wij hebben dat, zulke zijn de club kleuren niet eens waard. 2 jaar jaar lang janken, dat hij hier af wil sluiten en nu al Houdoe en bedankt. Pfff weggooier.

13   2  
Yellow

Goed voor het potje afkoopsommen, want beleid en visie is er niet.

15   2  
Yooo

Blind doen? Ik weet niet of Daley daar 'open' voor staat.

6   3  
Perino

Eind van het seizoen mag hij vertrekken voor 500.000 ! Moet nl zijn belofte nakomen !

17   11  
Naccie

Seuntjes kwam naar nac om te promoveren . Bij de graafschap heeft hij altijd in de top 3 gespeeld met een goed team

Wij hebben nu een ongelofelijk slecht team , worden elke wedstrijd zoek gespeeld door de tegenstander, winnen vaak onterecht en seuntjes loopt de hele tijd achter zijn man aan.

Ik snap seuntjes 100 procent dat hij weg wil uit zo een slecht team met zulke slechte voetballers

5   8  
DunErwt

頑張ってサン!

14   9  
Paulus

Nee hij is geen nac man .lekker naar Japan gaan .een nac speler is een speler die een jaar of 5 bij nac heeft gevoetbald .huilen om afscheid bij nac te voetballen het was zijn droom en naar een half jaar weer gaan.je valt me zwaar tegen seuntjens.

16   18  
Ramon

Ongelofelijk dat deze man zich een NAC speler noemt met een NAC hart. NAC staat voor noad, niet opgeven, maar meneer ziet dollar tekens en ineens stelt clubliefde niks meer voor.

Echt een schofterige streek van Seuntjes, supporters en sponsors laat hij in de kou staan. En wij maar denken dat dit een speler was met echte clubliefde. Nee, het was allemaal toneel spel.

Een geldwolf 1e klas. En dan roepen sommige mensen dat hij later een functie bij NAC moet gaan doen.... op basis van wat. En als dan een andere club hem benaderd voor een paar center meer is die zo zonder enige schaamte weer vertrokken.

Lekker in Japan voetballen voor 3000 man in de 3e divisie. Echt je laat je kennen Ralf voor die paar centen. Nooit genoeg? Geen NAC hart?

12   9  
BREDA 1965

Voetballers van nu,zijn verwende misselijke lamlendelingen.De voetballers van vroeger,daar had ik waardering voor.En ja,vroeger was idd alles beter...de groeten van een ouwe man..

7   9  
Robbie

De enige die je hierin iets mag aanrekenen is NAC zelf... Iedereen weet dat Ralf de afgelopen jaren openlijk heeft uitgesproken zo graag voor zijn grote liefde te willen spelen en NAC zelf heeft dat met oogkleppen op voorbij laten gaan. Nu komt dat moment, dat je op je 33ste zo'n reis kan maken en je carrière in een geweldig land kan afsluiten. Dat laat je niet schieten ondanks je clubliefde!
Ralf, ik geef je groot gelijk en bedankt voor al het moois, je dit seizoen gegeven hebt... Als het aan jou had gelegen, hadden we hier minstens 3 seizoenen van kunnen genieten!

6   6  
Toontje

Ik denk dat hij misschien nog meer oplevert dan Haye
Want Heerenveen heeft veel minder betaald dan Manders heeft geopperd.

Maar ja dat is niet de eerste leugen

5   14  
DunErwt

De Seun veel succes wensen in het Japans en je krijgt negatieve duimpjes omlaag🤣🤣🤣
Beste supporters van het land whoehahahahaha

7   6  
ome cor

Mooi dat mensen die nog nooit verder geweest zijn dan Lloret de Mar hier Seuntjens weten te vertellen dat Japan niks is. 🤡🤡

Maar ff serieus mensen: Ralf is een Bredanaar, NAC supporter en gelukkig voor hem ook even NAC speler geweest aan het einde van zijn loopbaan.
Hij is topscorer, maar als je kijkt naar het aantal goals en in hoeveel wedstrijden hij productief was gaan we geen grootheid in hem verliezen hoor.
Past voor mij in het rijtje met bijvoorbeeld de broertjes Gabriels. Bredase trots, speelde in Bredase dienst. Niks meer of minder.

Als die jongen nog ff drie jaar kan cashen en in het prachtige Japan wonen is dat toch alleen maar mooi voor hem ?
NAC moet nu niet eens willen promoveren. Voor komend seizoen heb je minimaal 11 eredivisiewaardige spelers nodig die je nu mist.
Van het lachertje van de eerste divisie naar het lachertje van de eredivisie? Beter van niet.

9   2  
Nonkel Frans

Ralf geeft in zIjn commentaren altijd graag de ander(en) de schuld. Grappig hoe hij dat nu ook weer doet.
Lokhoff steunde de keuze van Steyn destijds niet. De Graafschap zag ook een niet zo n fijne kant van Seuntjes en nu zijn wij aan de beurt.
Met zijn - moet kunnen - hart op de tong - attitude zal Ralf het in Japan nog voor zijn kiezen krijgen. Misschien houdt hij het daar 3 jaar vol, misschien niet?

Matchday! Onze jeugd is aan zet.
Come on NAC.

8   1  
Sp1

Ali gaat alleen de boer op als een speler in een uitzichtloze situatie zit of wanneer de vraag uit een speler zelf komt....

Dus niet doen alsof Japan in één keer uit de lucht komt vallen,er is een lobby opgestart op verzoek van Ralph.

5   2  
Bob

V E R R A D E R!

WEGLOPER.......

LAAT ONS MAAR IN DE STEEK!

2   0  
Mo

Houdoe en bedankt mischien nog naar w2 na japan ppppffffff

Laad alle berichten na dit bericht in