Wij gaan niet opzij

Seuntjens baalt van vertrek maar verwacht de stap te maken

Metzelaar

In gesprek met BN De Stem geeft Seuntjens aan dat hij een rotgevoel heeft over zijn aanstaande vertrek maar geen nee kan zeggen. Hij heeft meerdere mensen gesproken en iedereen adviseert hem de stap te maken. Hij verwacht dit dan ook te doen op korte termijn.

Het hangt al een tijdje in de lucht: Ralf Seuntjens gaat naar alle waarschijnlijkheid de stap maken naar FC Imabari, een Japanse club die uitkomt in de J3, het derde niveau. Ralf geeft aan het uitstekend naar zijn zin te hebben in Breda maar nadat zijn zaakwaarnemer hem in contact had gebracht met de club uit Japan, moest hij toegeven dat de ambitie voor dit avontuur groots is. De Japanse club heeft grootse plannen: ze willen promoveren naar het tweede niveau van Japan en deze maand zal het nieuwe stadion klaar zijn.

Als alles doorgaat vliegt Seuntjens dit weekend naar Hirsohima. Hij laat zijn vrouw en twee kinderen achter in Breda. Het plan is dat zij in de mei- of zomervakantie overvliegen, mocht alles doorgaan. Financieel gezien gaat de nummer 10 van NAC er ook op vooruit. Er werd al gesproken over een contract met drie keer zoveel salaris als hier in Breda.

Seuntjens geeft ten slotte wel aan het lastig te vinden om Breda en NAC achter te laten. Over twee maanden start de nacompetitie en als supporter van NAC wilt hij dat graag meemaken. Door het overnameproces ziet Seuntjens dat de club in een houdgreep gehouden wordt. Dit doet hem pijn. Alle onzekerheid rondom NAC zal ook niet beantwoord worden en een buitenlands avontuur zou mooi zijn. Ralf zegt zelf: 'Ik heb altijd van een buitenlands avontuur gedroomd in Zuid-Afrika, Amerika, Australië en de regio Indonesië. Als zo'n avontuur als dit dan voorbij komt in Japan kan ik eigenlijk geen nee zeggen.'

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
21 Reacties
62   11  
Kinderkaartje

Ik snap de verontwaardiging over deze stap van Seuntjens niet zo goed.

Ja, Ralf wilde heel graag naar ons komen en zijn loopbaan bij ons afsluiten. Hij komt uit Breda en slaapt bij wijze van spreke onder een NAC dekbed.

Maar de liefde moet wel van twee kanten komen. Het is een enorme puinhoop, alles wat maar een beetje kan voetballen is vertrokken of vertrekt en de overname is een soap waarvan het einde nog lang niet in zich is.

Ik snap echt wel dat je dan weg wil uit dat wespennest. Seuntjes is met heel andere intenties gekomen en die kiest nu eieren voor zijn geld.

Net zoals iedereen in zijn positie zou doen. Jammer dat hij gaat, maar voor een paar ton transferwaarde is het hem wat mij betreft gegund.

Domo arigato, Ralf-san.

24   7  
F7

Jammer dat Ralf gaat. Is met zijn instelling en inzet van grote waarde voor NAC, zeker ook buiten het veld als mentor voor de jonkies. Het is hem in ieder geval van harte gegund. Succes Ralf!

13   23  
Nonkel Frans

Nu blijkt Ralf plots nog veel meer dan alleen Bredase dromen te hebben gehad.....

Hoe staat het ondertussen met de opstelling van vanavond en staan we in t stadion nog stil bij de oorlog? Of heeft manders nog niets kunnen bedenken ondertussen?

5   8  
Bas

@nonkel frans
Blanco zegt dat de mogelijk verdedeging
Neelen marijnissen siereveld ligeon kan worden...(zie tweet van chris wm als je geen abonnement hebt op bn de stem)
Word niks dus vanavond
Voor de rest is de selectie wel redelijk compleet

20   7  
Spongebob

Gewoon die jonge gasten steunen en niks uitfluiten.

Wij hebben het zo ver nooit gehaald dus kop houen en gewoon steunen die gasten!!!

Hup nac

9   6  
P

Gaat Seun ook zijn spandoek meenemen dat hem overal volgt ??

62   11  
Kinderkaartje

Ik snap de verontwaardiging over deze stap van Seuntjens niet zo goed.

Ja, Ralf wilde heel graag naar ons komen en zijn loopbaan bij ons afsluiten. Hij komt uit Breda en slaapt bij wijze van spreke onder een NAC dekbed.

Maar de liefde moet wel van twee kanten komen. Het is een enorme puinhoop, alles wat maar een beetje kan voetballen is vertrokken of vertrekt en de overname is een soap waarvan het einde nog lang niet in zich is.

Ik snap echt wel dat je dan weg wil uit dat wespennest. Seuntjes is met heel andere intenties gekomen en die kiest nu eieren voor zijn geld.

Net zoals iedereen in zijn positie zou doen. Jammer dat hij gaat, maar voor een paar ton transferwaarde is het hem wat mij betreft gegund.

Domo arigato, Ralf-san.

3   5  
Lamington

SayonaRalf

8   8  
Mo

Zou graag bij nac spelen,zijnegt en ook egt allemaal hetzelfde

7   4  
Hedde'um

Ik moet eerlijk gezegd zeggen dat ik eerst heel verontwaardigd/boos was. Hij zou immers bij ons blijven tot eind carrière.

Maar na het bekoelen van mijn emoties moest ik toch wel even eerlijk zijn, Ralf zou prima verdienen, maar even 3 keer zijn salaris in een mooi land als Japan ophalen is natuurlijk prima te begrijpen.

Hopelijk doet hij vanavond nog wel mee en mogen we elkaar belonen met een waardig afscheid.

11   9  
bas

Groot gelijk dat hij vertrekt en ik zou het zelf ook direct doen, maar een Japanse club uit de J3 komt natuurlijk niet toevallig bij Seuntjens uit. Niemand van die club heeft ooit een wedstrijd van hem of NAC live bekeken. Daarom zou ik de krokodillentranen en mooie verhalen inslikken en gewoon vertrekken. Ondanks alle adviezen blijft het je eigen beslissing. Je kan jezelf nog zoveel supporter vinden, maar als je na heel half jaar op eigen initiatief alweer door de achterdeur vertrekt ben je niet meer dan een passant en is je (kleine) kans op heldenstatus verkeken. Tot weerziens op de tribune, want baantjes in de jeugd worden niet automatisch aan iedere voorbijganger verstrekt.

10   3  
Ivo

De realiteit is dat Seuntjens weg wil. Dit komt niet toevallig op je pad. Hier is naar gezocht.
Hij wil weg, zo snel mogelijk, hoe kan dat nog? Japan? Probeer maar. En zo geschiedde.
Zo kan de Seun het maximale uit zijn carriere halen, als je hem ziet lopen is het ondenkbaar dat er nog 3 seizoenen betaald voetbal uit dat lijf te slepen is.

Maar ik snap het wel. De aandeelhouders hebben de club laten vallen en zijn al maanden aan het aankloten. De toekomst van NAC is een spelletje geworden van mensen met een veel te groot ego.

Ik ben het zat tot op het punt dat ik zoiets heb van, als die idioten blijven zitten, hoef ik geen seizoenkaart meer. Bij Baronie en RBC zie je leuker voetbal.

9   2  
H.V.M.

Het derde ( bedenkelijk) niveau in Japan!
Nou Ralf veel succes in het mooie Japan, maar jij gaat die drie jaar daar niet volmaken.
Er ligt daar een zakje met geld klaar én een hele grote zak met heimwee.

11   2  
Gekkoo

Het draait alleen maar om geld

3   6  
Grizzlyman

Geen speld tussen te krijgen...
Succes daar, ik had hetzelfde gedaan!

8   8  
Willem 4,5

Wat Seun ook zegt, het is natuurlijk altijd verkeerd in de ogen van de supporters. Wel weet ik als een van ons een transfer naar een ander bedrijf kan maken, waar je 3 maal zoveel kunt verdienen er bijna niemand over hoeft na te denken. Dus laten we stoppen met het sentimentele gezeik en proberen er het beste van te maken. En als onze 'kloteclub' verkocht is zien we verder.

11   10  
Bob

Clubliefde ??? NOAD?? Schaam je Ralf. Je laat iedereen in de steek om je zakken nog meer te vullen. Walgelijk, wat een lul verhaal een avontuur. Ga dan in de zomer op vakantie naar Japan

7   3  
Sjef de gevulde koek

Al een paar keer geantwoord hier op maar dit is bulshit. Ik weet al 3 dagen dat het rond is zeg dat gewoon.

4   4  
Leurenaar

Hij krijgt de kans om in zijn nadagen flink zn zakken te vullen. 95% van alle supporters doen waarschijnlijk hetzelfde in zijn situatie. Dat het voor ons clubke klote is dat is zeker, maar niet zo hypocriet doen.

3   0  
Veerse naccer

Ja hij baalt zo erg ,de grootste plannen van 3de nivo te promoveren naar 2de in Japan laat me niet lachen.wil nac niet promoveren naar de eredivisie dan ? Grotte nac man we moeten gasten uit Breda hebben toch?ga toch weg man ,hij keek allen hoe veel geld die krijgt en weg is die . Als nac goede salarissen betaald komen ze allemaal en met minimum loontje hier zijn ze allemaal weg ,of ze nou uit Breda komen of niet

4   0  
Krenk

Waar ik benieuwd naar ben is hoe een Japanse ploeg op het 3e niveau uitkomt bij Ralf Seuntjes?! En dit zonder te weten dat hij hier voor openstaat.

1   4  
De baviaan

Prachtige wedstrijd gezien nac vs de Graafschap.
Volle bak en de jongere spelers kregen door omstandigheden een kans, heel goed gedaan!
15 uit 5 heel goed.

Waarom is het toch altijd gedoe en gezeur bij NAC?

Van Hooijdonk vorig jaar met al dat gedoe.. de zoon van..wilde zich niet schikken in het belang van de club. Het was weer hommeles.
Wie mist hem nu.. bij Heerenveen presteert die ook nog niks.
Trainer Stein had gewoon gelijk met zijn standpunt.

Nu wordt Manders weer afgemaakt.
Denk je nou echt dat hij is gekomen om de club kapot te maken?
Hij wil ook net zoals iedereen dat nac succesvol is.

Ik vind het schandalig hoe met de huidige aandeelhouders wordt omgegaan. Ze hebben jarenlang de club overeind gehouden met kapitaalinjecties van miljoenen en nu worden ze met Spanddoeken afgemaakt. Logisch dar deze worden weggehaald. doe eens normaal, heb juist respect voor mensen die hun nek uitsteken en iedereen plezier en vermaak willen bieden.

Smulders, Maaskant, Rutjes, Stein en Lok werden ook allen afgemaakt. Die waren ook allen niet goed genoeg bevonden,

Met al dat gedoe en die constante kritiek vanuit de achterban worden potentiële kandidaten die de club verder willen helpen afgeschrikt. Daar help je de club niet mee.


Seintjes stuurt zelf aan op vertrek, zeer egoïstisch..
hij heeft toch met volle verstand bij NAC getekend eind vorig seizoen. Nu allemaal mooie praat, kans komt voorbij, yeah right. zelf via zaakwaarnemer naar gezocht.. maar als hij wil blijven dan zegt hij Japan toch gewoon af.
Goed gespeeld dit seizoen bij nac maar wel een enorme weggooier met deze actie. Dit deed hij al eerder bij de Graafschap.. (ik wil niet weg bij de Graafschap maar ze hadden me wel een betere aanbieding moeten doen).

Na het vertrek van Haye heeft nac niet of bijna niet verloren enkel een constatering.

Laad alle berichten na dit bericht in