Wij gaan niet opzij

Seuntjens: “Het gaat zondag puur om de drie punten”

Italo

Zondag treft Ralf Seuntjens zijn oude werkgever VVV-Venlo. De zomeraanwinst werd deze week tevens gekozen tot reserve-aanvoerder van NAC. Wij spraken met de aanvaller over zijn eerste periode bij NAC en blikken tevens vooruit op het treffen met VVV.

Enkele minuten vertraagd, maar met een strak getrimmed baartje verschijnt Ralf Seuntjens na de vrijdagtraining voor de microfoon in Zundert. Barber Bilate heeft Seuntjens net daarvoor onder handen genomen. Anderen met haren op de kin wordt uitdrukkelijk verzocht het trainingscomplex niet te verlaten voordat ook zij bij de trimsalon van Bilate zijn geweest.

Met de sfeer in de groep zit het goed, ziet ook Seuntjens: “Het gevoel en de communicatie onderling en hoe de groep met elkaar omgaat is gewoon echt heel positief. Ik kom zelf elke dag met een glimlach naar de club om hier weer aanwezig te zijn, en dat zie ik ook bij heel veel andere spelers. De basis is dat je je fijn voelt op de club, die basis is hier wel goed.”

Als kersverse reserve-aanvoerder zal Ralf Seuntjens dit seizoen ongetwijfeld ook weleens de aanvoerdersband dragen, al zal dat niets veranderen in zijn communicatie of voortrekkersrol: “Nee, maar bij veel spelers niet in dit elftal. Iedereen durft wel wat te zeggen tegen elkaar. We zijn bezig met het spelletje, bezig met de tactiek, en dat is alleen maar goed. Het aanvoerderschap is dan een symbool, maar we hebben meer spelers die overal wat van vinden en wat van zeggen. Op een normale manier. Dat moeten we zo vasthouden want daar komen we uiteindelijk verder mee.”

Op bezoek bij VVV-Venlo hoop Seuntjens met zijn ploeg de eerste punten binnen te slepen. Het feit dat VVV een oud-werkgever is van Seuntjens, speelt niet enorm mee voor de aanvaller: “Een beetje misschien wel, het is toch mijn oude ploeg. Het is ook de eerste keer sinds mijn vertrek dat ik er tegen speel. Altijd mooi, maar het gaat zondag puur om de drie punten.”

“Het is er allemaal best wel nieuw inmiddels. Sinds mijn vertrek is er veel veranderd. Alleen Danny Post zit er nog, maar of hij meedoet zondag is nog twijfelachtig. En Delano van Crooy, maar die gaat waarschijnlijk niet keepen. Voor de rest is iedereen weg en is het vooral wat jeugd en aankopen die ze hebben gedaan.”

Al met al is Seuntjens momenteel een gelukkig man, als speler in het shirt van zijn favoriete club: “Leuk, om hier te zijn en de wedstrijden te spelen zoals tegen Lommel in eigen stadion. Het is gewoon allemaal fijn en geeft heel veel motivatie voor mijzelf. We hebben natuurlijk wel een hele smalle selectie. Dat zie je nu ook met de blessures. Maar als iedereen fit blijft gaan wij gewoon om promotie meedoen. Direct.”

Bron:
B-Side Rats
21 Reacties
122   5  
Karbonkel

Eindelijk weer eens een speler met pure clubliefde. Dat is tegenwoordig erg zelfzaam. Prachtige uithangbord voor NAC en Breda.

41   2  
Beultje

Goed gesproken Ralf.
Zondag gewoon 3 punten en niks minder....

40   2  
Geraldo

Goede uitgangspositie al heb ik toch altijd het gevoel dat vanuit een underdogpositie vriend en vijand “verrassen” met promotie, NAC beter past. Zeker gezien afgelopen periode en met de huidige perikelen.

22   31  
The Cosmic Gate

Hij kan echt zomaar een 2de mr NAC worden denk ik.
Zegt geen domme dingen, doet waarvoor hij gekomen is en snapt wat we willen.

RALF SEUNTJENS ....HERE WE GO AGAIN RALF SEUNTJENS.... (Mama Mia)

8   2  
fvf6

Ik hoop dat het niet alleen komende zondag om 3 punten gaat maar iedere wedstrijd

122   5  
Karbonkel

Eindelijk weer eens een speler met pure clubliefde. Dat is tegenwoordig erg zelfzaam. Prachtige uithangbord voor NAC en Breda.

17   4  
RNL

Zou prima zijn als hij de band niet hoeft te dragen. Dan speelt Olij alles

18   3  
Scheppioni

Echt de hoop dat the Seun het hele team op sleeptouw neemt !!! De woorden van the Seun brengen een glimlach, hoop dat zijn woorden werkelijkheid gaan worden ! HUP NAC MET THE SEUN !!!💛🖤🍻

7   8  
D'n Reem

Tsja, waar zou het anders over moeten gaan?

8   7  
Gjoewie

Even off topic:
Leuke voorbeschouwing op Voetbalprimeur.
Volgens Mike Snoei (wie?) is NAC de favoriet om te promoveren:
"Die begrotingen blijven belangrijk, dat heb je de afgelopen twee seizoenen gezien. Dan kun je alle posities dubbel bezetten en kom je niet in de problemen bij blessures. NAC heeft dat goed voor elkaar. Daar zit voldoende kwaliteit. FC Emmen ook, zij hebben heel veel nieuwe spelers gehaald. Maar ik denk dat NAC de topfavoriet is om te promoveren."

12   37  
Thierry14

Kan Mario'tje niet beter wat extra trainingsuurtjes maken zodat hij wel een balletje tegen het garen aan kan krijgen ipv de kapper uithangen....hij zal best goed zijn voor de zogenaamde kleedkamer maar er zijn belangrijkere dingen gevraagd dit seizoen

25   1  
RV

NAC hoort ook gewoon bij de 5 a 6 favorieten.
En op basis van die budgetten zouden ze er gewoon bij moeten staan.
Zeker aangezien een groot gedeelte van de basis blijft, zeker achterin.
Overgangsjaar wil ik niks van weten, dat heeft niks met NOAD en ambitie te maken.
Met dit budget moet NAC er staan.

Was sceptisch over de komst van Seuntjens.
Maar dat kwam vooral door de manier waarop en het feit dat de volgende speler zonder potentiele waarde werd gehaald. Achter de rug van Lokhoff. Nu vervangt hij Immers (en dan streep je de ervaring tegen elkaar weg). En dan heb je wel een speler met heel veel meer vernuft, intelligentie (want van die Immers die zijn reet afveegt met kritiek wordt je helemaal simpel) en iemand die gewoon heel graag dat geel-zwart wil dragen. Dat gaat ons zeker helpen in thuiswedstrijden. Met een sterke Bilate voorin en wat creatieve en snelle spelers er omheen biedt dat wel mogelijkheden, maar er moet zeker voorin nog iets bij.

Mooi dat er wel weer een lokale speler is die met trots uitdraagt dat hij voor NAC wil spelen.
Ook dat kunnen we goed gebruiken.33   3  
Martinus

@RV
Klopt. Verschil is mijn inziens dat Immers hier kwam voor de trainer, terwijl Seuntjens kwam voor NAC. Dat is een wezenlijk verschil.

4   13  
Joris

Nou dat waren behoorlijk wat open deuren.
Wat heeft hij nou eigenlijk gezegd waar we de tegenstander of de nog belangrijker de supporters wijzer van zijn geworden?

12   1  
RV

Tsja, wanneer is een interview met een voetballer (laat staan een trainer) wel een leermoment waar we allemaal wijzer van worden. Trainer De Graaf trapt echt in ieder interview open deuren in (is ook helemaal niet erg) maar Seuntjens is inhoudelijk vaak wel interessant en tegendraads om te luisteren, lult niet met de meute mee.

6   1  
NAC Vooruit!

Alle vertrouwen in Ralf "the Seun of God"!

Hup NAC! 🔥🔥🔥

16   2  
Tinus@Thierry14

Je kunt ook zeiken om te zeiken. Liever dat Bilate na een training de barbecue uithangt dam dat hij met koptelefoon op gelijk in de auto naar huis stapt om daar de playstation aan te zetten. Je kunt van alles wel wat negatiefs maken. Feit is dat Bilate erg goed is voor de sfeer in de groep, wat misschien wel net zo belangrijk is als zn doelpunten.

8   0  
Altijdnacsupporter

Vind hem vaak goed voor de camera, in de zin van zijn directheid en eerlijkheid ..

In ieder geval een gozer die tot op het bot gemotiveerd is in Breda te gaan vlammen !

Succes Ralf!

3   6  
Nico Naalden

Tinus, zoveel doelpunten heeft Bilate nou ook weer niet gezet voor NAC. En ook elders was het geen topspits. Een heel aardige kerel dat zonder meer maar daar win je geen wedstrijden mee.

7   0  
Nac

Emmen en fc volendam gelijk gewoon gas er op zondag.

Hun hebben ook een nieuw team.

Hup NAC

10   2  
RV

We hebben allemaal gezien dat NAC net na de winterstop met Bilate in de spits heel veel beter voetbal speelde dan met van Hooijdonk in de spits.

Als je alleen geen spits hebt die er 25 in legt moet je er tenminste drie spelers omheen hebben staan die per speler ook 8 tot 15 doelpunten kunnen maken. Seuntjens kan dat, de Rooij heeft echt heel weinig laten zien en moet zich transformeren van juffrouw naar man en dan moet er nog iets bij want DJ Buffonge Raekwon Macintosh en Velanas zijn ook niet de verlossers.

Bilate verdient wel de credits, over de sfeer kan ik niet oordelen maar hij laat anderen wel beter spelen. Een echte teamspeler, prima. Ik zie hem heel graag spelen.

5   0  
NAC-till-i-die

Hij mag dan al op leeftijd zijn, maar wat ben ik blij met deze man. Liefde voor de club en daarmee een goed uithangbord. Dat het een mooi jaar mag worden. Enneh misschien is het wel leuk om weer eens wat originele speler liedjes te verzinnen. Niet altijd dezelfde melodie, want ik weet dat we anders weer tu tu tu tu Ralf Seuntjens krijgen. Niet om negatief te doen natuurlijk, maar ik wil die creativiteit van vroeger wel weer eens zien. Hup NAC & hup Ralf

Laad alle berichten na dit bericht in