Wij gaan niet opzij

Situatie Banzuzi 180 graden gedraaid: “Grote kans dat hij binnenkort tekent”

Italo

Middenvelder Ezechiel Banzuzi is weer teruggekeerd in de selectie van NAC. Club en speler zijn in onderhandeling over zijn contract. Eerder leek de speler aan te sturen op een transfer. De situatie is volledig omgedraaid.

“Die onderhandelingen zijn weer in volle gang. Dat ziet er goed uit. Ik denk dat de kans groot is dat hij binnenkort tekent” , zegt trainer Edwin de Graaf vandaag in aanloop naar het duel met Roda JC.

In december plaatste Banzuzi nog een bijzonder bericht op social media. Daarmee kondigde hij zijn vertrek bij NAC aan. Daaropvolgend heeft NAC de speler teruggezet naar de jeugdafdeling. Inmiddels is de jongeling weer in genade aangenomen: “Het is een heerlijke gozer om mee te werken. Hij werkt hard. Hij is natuurlijk nog heel jong en moet veel leren, maar hij heeft wel de voorwaardes om een goede speler te worden. Dan komt er veel interesse en laat je je misschien ook in je hoofd wat gek maken.”

In de media verschenen er berichten dat vooral de mensen om Banzuzi heen invloed wilde uitoefenen op de toekomst van de speler. Trainer De Graaf denkt dat die storm inmiddels is gaan liggen, en de rust rondom het jonge talent is teruggekeerd: “Veel mensen waren met hem aan het leuren en dachten hem overal heen te kunnen brengen. En er waren ook clubs echt geïnteresseerd in hem. Maar uiteindelijk moet hij zelf bepalen wat het beste is voor zijn ontwikkeling. Ik heb nu het idee dat hij inziet dat het podium dat wij hem kunnen bieden, als jonge jongen waarbij hij al wedstrijden heeft gespeeld en bij het eerste elftal zit, heel goed voor zijn ontwikkeling is.”

Tegen Roda JC is Banzuzi (nog) niet van de partij, geeft De Graaf aan: “Hij heeft al meegetraind. Hij heeft alleen eergister een tik gehad op zijn enkel. Daardoor is hij niet beschikbaar voor de wedstrijd van morgen. Maar anders had ik hem er weer bijgenomen.”

Bron:
B-Side Rats
39 Reacties
162   10  
Basjevervoort

Prima, hopelijk houdt hij zijn hoofd koel.

Ik ben btw erg te spreken over de communicatie van Edwin en sowieso als trainer.

In het verleden was de trainer er al lang uit gebonjourd met zulke resultaten, maar hij zet het tenminste hoog weg en laat ze aanvallend voetbal spelen. Jammer dat het iedere keer stuk loopt bij de 16 van de tegenstander.

41   2  
Kinderkaartje

Ik denk voor iedereen beter.
Hij kan hier 'rustig' gebracht worden en hoeft niet op te boksen tegen een grote pool mega talenten zoals bij de grotere clubs wel het geval is.

Volgend jaar 'lekker' rijpen in de KKD, belangrijk worden, promoveren en dan met NAC naar de ere.

Als hij lekker mee blijft groeien met de ambities van NAC (maak nou eens vaart met die overname!!) kan hij hier nog jaren spelen en toch blijven groeien.

En dan op zijn 21e-22e alsnog de stap naar het grote geld maken.

Voor hem beter en zeker ook voor NAC beter. Moeten ze wel op tijd zijn contract bijstellen.

Ik denk een verstandige keuze van Ezechiel .

162   10  
Basjevervoort

Prima, hopelijk houdt hij zijn hoofd koel.

Ik ben btw erg te spreken over de communicatie van Edwin en sowieso als trainer.

In het verleden was de trainer er al lang uit gebonjourd met zulke resultaten, maar hij zet het tenminste hoog weg en laat ze aanvallend voetbal spelen. Jammer dat het iedere keer stuk loopt bij de 16 van de tegenstander.

13   4  
NaccieNAC

Ik zie die tik op zn enkel maar als een waarschuwing dat hij dat volgende keer niet meer moet doen via social media ;). Kop op en weer doorzetten nu!

14   63  
Johnny1912

Basjevervoort

Ik weet niet of je reactie sarcastisch is of serieus.

Maar als je reactie serieus is zou ik toch even naar een brillenwinkel aan. Aanvallend voetbal wordt er iniedergeval zeker niet gespeeld en ook staan we niet hoog. We zetten namelijk pas druk in de zone rond de middenlijn. In het begin van het seizoen leek het even aanvallend voetbal maar dat was door de gedrevenheid van de jonge gasten. Helaas heeft De Graaf deze jongens niet beter kunnen maken en spelen ze met de week slechter. Of ze worden volkomen links gelaten en genegeerd zoals Vanacker die het toch zeker verdienstelijk deed een paar wedstrijden.

15   3  
Ric

Zou erg goed zijn voor de club.
Op de eerste training ff een tikkie uitdelen, een knipoog geven en alles vergeten vergeven.
Is erg jong heeft zijn lengte en fysiek mee. Ga ermee aan de slag om zijn techniek en het druistige wat te schaven en je hebt een diamantje in huis.

28   1  
Paul

Dat is wat je hoopt. Dat je een speler voor een behoorlijke bedrag verkoopt (Haje) en dat de aanwas van onderaf komt.

En tsja. Het is toch eigenlijk verschrikkelijk dat zo'n kind van 16 plots in handen kan vallen van een roedel geldwolven. Niet geïnteresseerd in de speler zelf, of in zijn ontwikkeling. Maar alleen eurotekens in de ogen. Dat zo'n jongen zich daardoor even laat meeslepen: je snapt het nog ook.

Maar nu lekker voetballen. Kunnen wij van 'm genieten!

45   7  
faltje

@ Van Flieger

Is nu opeens Hellemons de gebeten hond ja? Gelukkig zou jij het allemaal beter doen!

14   3  
Willem 4,5

@sjonnie. Zou er iemand zijn die jou beter kan maken? Heb zo m'n twijfels.

21   3  
Ouwe Spionkop

Eindelijk weer eens postief nieuws.
Ik heb deze jongen heel hoog staan (ook paar x bij O-21 gezien) en hij is zijn leeftijdsgenoten heel ver voorbij.
Teken een contract voor jaartje of 4 en iedereen is blij.

8   3  
Hugo

Prima. Eigen jeugd eerst.

Hup NAC

6   3  
Charpie

@ Willem 4,5

Ben het wel eens met je reactie, alleen.....het comment kwam van Johnny en niet van Sjonnie.
Aan die laatste valt heel veel te verbeteren, maar denk dat dat verspilde moeite is.

8   11  
Geelzwartwit

Ik ben benieuwd of de nieuwe td die volgens bndestem over 3,5 week begint hier al van invloed is geweest. Ik vermoed het haast wel.

Goed nieuws so far maar eerst een voor beide partijen goed contract tekenen eer de vlag uit gaat.

12   1  
Rob

@Geelzwartwit natuurlijk niet. Er is nog geen duidelijkheid over wie de aandelen gaat overnemen, laat staan dat zijn “voorkeurs TD” al met spelers in gesprek gaat. Zou mooi zijn de beoogde TD van Vrolijk en Co gaat met een speler namens NAC in gesprek en de beoogde TD van de “Amerikanen” doet hetzelfde. Zelfs dat krijgen we bij NAC niet voor elkaar.

7   4  
Quinn

Het wordt zo nog dringen in de voorhoede ;)
Fijn dat we nu in ieder geval wat aanvallers hebben, aan Banzuzi de taak het te laten zien. Welkom terug!

6   8  
Dutchbird

so far so good, maar nu moet er een contract komen en dat is de taak van Manders. Die lukt het regelmatig om kansen voor open doel om zeep te helpen en vervolgens hardnekkig te beweren dat het een doelpunt was. Ik ben er nog niet gerust op.

4   2  
Willem 4,5

@ Chappie, je hebt gelijk excuus. De namen liggen ook dicht bij elkaar, kunnen niet gewoon Jan en Piet gaan heten.

18   6  
Denn

Ook in het tijdperk Vrolijk lijkt er geen rol voor Van Flieg te zijn weggelegd...

2   8  
anoniem73

JMMR dit is een geweldenaar in het niets kunnen.

18   4  
Denn

@ Van Flieger
Hellemons levert wel degelijk kwaliteit, helaas wordt deze kwaliteit vooral weggekaapt door andere clubs. Gewoon maar even een paar voorbeeldjes sinds Hellemons:

Troost en El Moussaou (Feyenoord), Agougil (Ajax), Tikha de Jonge (groningen), Vd Butselaar (utrecht), Hardley (ManUtd), Wensink (Vitesse)....

5   15  
Ivo

Ik ben het wel eens met van Flieger. Onze jeugdopleiding levert al jaren spelers op uit de categorie "net niet". Noem mij één speler van de laatste 5-10 jaar die vanuit de jeugd is doorgebroken en een mooie profcarriere heeft op eredivisieniveau of hoger (het niveau dat we nastreven), en ook 3 jaar of meer in de jeugdopleiding heeft gebivakkeerd. Van Hooijdonk en van Hecke stroomden pas veel later in. Dat waren cadeautjes.

De broers Seuntjens doorliepen de jeugdopleiding bij Boeimeer en stroomden pas op latere leeftijd in bij NAC.

Ik denk dat je terug moet naar Gudelj. Maar die is dus al 9 jaar weg bij NAC.

4   1  
Veerse naccer

Laat hem maar eerst tekenen voor die weer mee speelt ,anders is die straks als nog weg als een grote club komt

14   1  
Ome Cor

Laat m nu eerst ff tekenen voor we m weer in de etalage zetten bij het bordje Gratis af te halen.

2   1  
MdH

Time will tell...
Oftewel: Ik geloof het wel als ik het zie.

Wat het mij betreft mag hij blijven.

15   1  
Atleet

@van Flieger,

Hoezo levert hellemons te weinig ? Leg is uit ? Omdat er geen jeugdspelers doorbreken bij het eerste ?

Maar let op …. Als een 11jarige bij NAC binnenkomt dan zijn dat helaas niet de grootste talenten want die lopen dan al rond bij psv of Feijenoord.

Tuurlijk zal er wel is eentje steeds beter en beter worden maar die gaan dan naar de grote clubs, zie de post van Denn.

Dus ja dan blijven de wat mindere over en wat kan hellemons daar aan veranderen ? Leg het maar is goed uit ?
Als het budget verdubbelt wordt bij de jeugd dan kunnen ze misschien vaker een contract uitdelen en kun je ze nog beter begeleiden dmv meer trainers op een groep zetten en individueel aan de slag te gaan.

Als je kijkt in welke divisies alle jeugdteams spelen doen ze het gewoon goed.
Op een team na spelen ze allemaal in de 2 hoogste divisies en dat ene team staat op het punt om kampioen te worden.

Jullie maken te makkelijk de vergelijking met een grote club en ja daar stromen ze wel door naar het eerste.
Maar helaas kun je daar NAC niet mee vergelijken

5   0  
fvf6

Hopelijk maakt hij deze fout geen tweede keer.Snel tekenen en vooruit kijken je hebt potentie om een goede speler te worden .

4   7  
Ivo

@Atleet

Hoe lang spelers bij NAC blijven, daar heb je niet altijd invloed op. Maar in de eredivisie voetballen pakweg 18x20 spelers. Hoeveel daarvan hebben de jeugdopleiding van NAC doorlopen? (3 jaar of langer). Ik kan er geen noemen. Mats Seuntjens kwam pas op zijn 17e of 18e bij NAC. Maar verras me maar. En dan bedoel ik geen jongens die nog bij een O18 of O21 spelen. Nee, gewoon selectiespelers die regelmatig speeltijd hebben. Wat is dan het rendement van die opleiding?

10   2  
a

@ van Flieger

Jij stelt dat Hellemons al jaren niet levert.
Kun jij dat met feiten staven? Dat Hellemons wel levert kun je wel staven!! Diverse jeugdspelers zijn min of meer doorgebroken en kunnen mogelijk naar een vaste waarde voor het eerste groeien.
Met lukraak iets roepen schiet niemnd iets op!!!

2   9  
Bredaaaaa

Wow. Wat een actie weer van meester onderhandelaars Manders en ook blijkbaar van Baal. Van Baal zou ook onderhandeld hebben over Haye. Banzuzi top gedaan makker!

6   1  
Atleet

Ivo

Dat klopt daar heb je gelijk in.

Maar hoe wil jij het rendement van de jeugdafdeling dan beter maken ?

Ze gaan op jongere leeftijd naar de grote clubs en de mindere blijven over, daar kan Hellemons niks aan veranderen.

Dus in jouw ogen doet de jeugd het slecht ? Omdat er niemand doorbreekt in de ere ?

Tig jaren geleden stelde de jeugdafdeling helemaal niets voor maar nu tellen ze gewoon mee hoor.

Waarom lopen er op boeimeer elke week scouts van Ajax, Feijenoord, psv, az, Vitesse ? Omdat die jeugdspelers het zo siecht doen ?

4   5  
Ivo

@Atleet

De jeugdopleiding kost NAC heel veel geld. Dan vind ik het niet raar dat je streven is om ieder jaar één speler af te leveren die een mooie profcarriere heeft. Dat kan eerst bij NAC zijn, en daarna ergens anders.

Dat lukt momenteel niet. Het zijn vooral eendagsvliegen, die na NAC nog amper ergens aan de bak komen. Of moeten jongens als Grad Damen dan de lichtpuntjes zijn? Die na NAC nog bij Helmond en Oss aan de slag kan? Denk jij dat clubs straks in de rij staan voor Mashart en Azzagari?

Het is opvallend dat de jongens die het wél redden, juist niet uit de eigen jeugdopleiding komen. (Van Hecke, van Hooijdonk). Hoe komt dat dan?

Als het opleiden tot prof niet lukt, waar doe je het dan voor? Dan kan je toch beter een paar goede scouts halen die spelers van een jaar of 18 ophalen die meteen mee kunnen in de selectie? (onze scouting is ook belabberd, maar dat is een ander verhaal).

6   4  
Tip

Heel goed nieuws. Banzuzi heeft alles om een kanjer te worden. Komt goed met NAC. De Graaf doet het goed.

15   3  
Ome Cor

@BREDAAAAA
Volgens mij ben jij de enige die jouw cynisme leuk vindt.
Man man wat een sneue reacties steeds weer.

2   2  
Atleet

Ivo,

Hoeveel kost de jeugdopleiding dan ?

Van Hecke en van Hooijdonk zijn er ook nog niet hè als jouw stelling mag geloven.

Het klopt de meeste redden het niet maar NAC kan ook nooit de grootste talenten binnen hengelen.

Ik denk persoonlijk dat ze meer opleiden voor een 3de divisie, hoofdklasse en beetje eerste klasse.

Maar ze zijn het verplicht om een jeugdopleiding te hebben.

2   14  
Bredaaaaa

Ome Cor. Jij bent zelf een meester troll.

15   1  
AW

Hoe lang geleden zijn Hellemons (en Gilisen) begonnen bij de jeugdopleiding? De huidige o18 is toen zo'n beetje op 11/ 12 jarige leeftijd ingestroomd. Dat is ook de eerste lichting in jaren die vrijwel elk jaar op het hoogste niveau hebben gevoetbald en daar komen Mekkaoui en Banzuzi uit. Lijkt me dan ook wat voorbarig om de opleiding en de gene die hier nu voor aan de lat staan af te rekenen op de doorstroom van de afgelopen jaren.

1   10  
Nero

Heel de jeugd is gewoon kansloos vinden velen niet leuk ik zelf ook niet,maar alles wat goed is is al weg ..

1   2  
Atleet

@AW

Klopt en helemaal mee eens

4   0  
Scheppioni

Genoeg potentie, maar nu ook nog in de toekomst niet wispelturig in zijn koppie !! We gaan het zien ......

3   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik hoop dat hij snel tekent.

NAC is goed bezig!

Laad alle berichten na dit bericht in