Wij gaan niet opzij

Nieuwkomer Hilterman over bliksemtransfer: “Voetbal is onvoorspelbaar”

Italo

Aanvaller Jeredy Hilterman verruilde FC Emmen op deadline-day voor NAC. Het betekent een onverwachte wending van zijn eerste seizoen in Emmen. De topscorer verloor plots zijn basisplaats, en koos op de slotdag van de transfermarkt voor een overstap naar NAC.

Het is al met al een bijzonder seizoen voor de 23-jarige Hilterman. Afgelopen zomer nam FC Emmen de aanvaller over van FC Utrecht. Voor het beloftenelftal scoorde hij er op los in de Keuken Kampioen Divisie. Een serieuze kans in het eerste elftal kreeg hij desondanks niet, en dus besloot FC Emmen de spits op te pikken.

Het leek aanvankelijk een uitstekende zet. Hilterman kreeg direct het vertrouwen en betaalde dit uit met doelpunten. Toch verloor de goalgetter zijn basisplaats. Na de winterstop kwam Hilterman niet meer in actie voor FC Emmen. En dus koos de aanvaller op het laatste moment voor een overstap naar NAC.

De transfer kwam laat in de avond pas rond. Hilterman zelf vernam het terwijl hij zijn bed al was ingedoken: “Ik hoorde ook dat er is gezegd dat ik op het laatste moment nog zou twijfelen. Maar het was niet zo spannend hoor. De clubs waren er financieel gewoon nog niet uit. Ik lag al in bed, en toen hoorde ik dat het alsnog rond was gekomen.”

Na een halfjaar trekt Hilterman de deur in Emmen alweer achter zich dicht. Niet een scenario waar de aanvaller een maand geleden aan had gedacht, zo geeft hij eerlijk toe: “Je kan het vluchten noemen. Ik noem het eerder slim zijn, en kijken waar je de meeste speelminuten kan gaan maken. Ik hoop gewoon lekker veel te scoren en waar het schip strand, dat zien we wel. Voetbal is onvoorspelbaar. De ene dag kan je hier zitten, en de andere dag kan het ergens anders zijn.”

NAC heeft de aanvaller voor 2,5 jaar vastgelegd. Een periode waar de spits zelf uiteraard ook achterstaat: “Een mooie tijd om ook de club te leren kennen en mooie tijd om wat moois neer te gaan zetten. Laten we vooropstellen dat ik dat bij FC Emmen ook wilde. Alleen ik moet spelen. Bij FC Emmen had ik het heel leuk. Ik hoefde daar ook niet per se weg. Qua omstandigheden, naast het voetbal. Iedereen bij de club had ik een hele goede band mee. Heel leuk team. Maar als je niet speelt.. uiteindelijk gaat het er om dat je speelt hè.”

Speeltijd lijkt Hilterman bij NAC voldoende te gaan krijgen. Toezeggingen zijn er niet gedaan, Hilterman zal het zelf moeten afdwingen. Zijn persoonlijke doelstelling van 25 doelpunten weigert de spits aan te passen. De teller staat nu op acht treffers. De snelle rekenaar komt tot de conclusie dat er nog zeventien goals te maken zijn. “Werk aan de winkel dus” , besluit Hilterman.

Bron:
B-Side Rats
27 Reacties
123   8  
Ric

Ik heb t al eerder gezegd. Dessers had ook minimaal 4 kansen nodig om een doelpunt te maken de eerste 30 wedstrijden.
Geef die jongen gewoon wat vertrouwen en dan komt t goed.
Vertrouwen doet heeeel veel. Kijk maar naar greg Leigh die kreeg ook ineens vleugels Haha.

32   12  
Jkx05

Ik ben heel blij met deze transfer. Heeft aangetoond van grote waarde te kunnen zijn op dit niveau en klinkt gretig. Kan dit seizoen, maar ook zeker voor het volgende seizoen een belangrijke bijdrage leveren.

Met Seuntjens op 10 en Bannis heb je gewoon een prima driehoek voorin. Volgend seizoen eventueel met Banzuzi ipv Bannis!?

40   36  
Breda-mike

Wat dachten jullie bsr ? Laten we de sfeer op deze site nog negatiever maken..dus we laten van flieger weer toe.

7   7  
Ouwe Spionkop

De berichten spreken elkaar tegen.
Volgens Blanco waren NAC en Hilterman er van t weekend al uit. Alleen moest NAC nog rond komen met Emmen. Ze hebben 3x een bod aan Emmen gedaan. Dat werd steeds afgewezen.
Pas iin de avond is Emmen alsnog akkoord gegaan.
Zegt Blanco.

55   47  
@Breda-Mike

Liever Van Flieger dan al die napratertjes

31   2  
Krenk

Ik zeg twee spitsen met de Seun erachter! Betekent wel dat je deze drie van aanvoer moet voorzien, dus met de Rooij op links. Als je dan ook nog met Antonia op rechts speelt is het wel heel aanvallend (lees: 5 mensen voor de bal). Maar van de andere kant hebbe we dit seizoen geen reet te verliezen.

123   8  
Ric

Ik heb t al eerder gezegd. Dessers had ook minimaal 4 kansen nodig om een doelpunt te maken de eerste 30 wedstrijden.
Geef die jongen gewoon wat vertrouwen en dan komt t goed.
Vertrouwen doet heeeel veel. Kijk maar naar greg Leigh die kreeg ook ineens vleugels Haha.

23   3  
Marti

Succes Hilterman , dat je veel mag scoren(man)! ⚽️

20   5  
Dutchbird

Gewoon lekker voetballen mannen. Het seizoen is al zo ver naar de kloten dat het alleen nog maar kan meevallen.

Ik maak me meer zorgen over de verkoop van de aandelen. Het aanstellen van Crossminds als adviesbureau dat de verkoop van NAC in goede banen moet leiden blijkt de zoveelste bestuurlijke miskleun van van Aalst, van Weelde en Burema te zijn. Het lijkt wel op de benoeming van Graeme Rutjes als TD en Nicole Edelenbos als interim AD. Marco du Pré en zijn mensen bij Crossminds hebben geen ervaring in de verkoop van een BVO.

In juli de mededeling dat er 36 kandidaten waren, een maand geleden zou men rond zijn met Vrolijk en nu na 7 maanden schrijft Blanco in de Stem dat de Amerikanen nog op het vinketouw zitten als de aandeelhouders bereid zijn om de verliezen voor hun rekening te nemen. 36 kandidaten en 7 maanden verder; nog steeds geen nieuwe aandeelhouder! Dan is de conclusie gerechtvaardigd dat het bij Crossminds sukkelaars zijn.

15   1  
Charpie

Staat hem wel dat geel-zwart. Hoop dat hij het waarmaakt.
Is volgens mij een speler die zomaar kan opbloeien.

Succes Jeredy !

7   10  
Charpie

Waarom zijn er hier mensen die anoniem mogen reageren?
Zie de reactie op Breda-Mike.

12   9  
MdH

Ben wel blij met deze aanwinst en hoop dat hij vertrouwen en support krijgt - dan komt succes ook wel.

Maar zonder goede aanvoer (Haye) word het toch een lastig verhaal. Hopelijk haalt de nieuwe TD er een creatieve middenvelder bij volgend seizoen. Eentje met een formidable pass in de benen.

Overigens en off topic. Ben blij dat Van Flieger terug is (als dat werkelijk Harry is). Misschien krijgen we dan wat meer intelligente uitspraken op deze site want de laatste maanden was voor het grootste deel gezeik.

22   11  
Ome Cor

Vlieger volgt alle bestuursleden en officials van elke club, elke individuele speler van de ere- en eerste divisie, zowel team 1 als de jonkies. En dan nog de buitenlandse clubs. En dat allemaal naast een drukke baan.

Dus als hij het zegt dan is het allemaal waar.

Iemand een worstenbroodje ?

10   2  
Wanny

Het zegt niks maar in ieder geval een goeie foto. Ziet eruit alsof ie er zin in heeft en daar begint het allemaal mee.

10   1  
gjoewie

Als je puur kijkt naar de cijfers, dan zijn ze bij Emmen gek dat ze hem laten lopen. Vorig seizoen bij de Trommels scoorde hij 19 doelpunten in 39 (!!) wedstrijden. Bij Emmen deed hij het niet veel slechter: 8 doelpunten in 22 wedstrijden. Dus waarom ze hem laten lopen, ik weet het niet. Ze hebben natuurlijk wel twee nieuwe aanvallers aangetrokken, maar dat kan toch geen reden zijn om je topscorer te laten gaan.
Je zou toch bijna denken dat er iets anders speelde.

Hij is niet supersnel en heeft bepaald geen gelikte techniek, maar die gast heeft gewoon de gave om op het juiste moment op de juiste plaats te staan.
https://www.youtube.com/watch?v=tHT-VWcDMOo
Maar hij kan ook veel kansen missen. Enfin, met Seuntjens erachter, Antonio op rechts en De Rooij op links, zie ik het rooskleurig in. Het is echt een speler die bij NAC past!

11   2  
fvf6

Laat het maar zien dat je er nog 17 inschopt in de resterende wedstrijden Er spreekt een ieder geval wilskracht uit . Succes Jeredy en laat ons springen voor NAC en jouw doelpunten .

6   3  
Dreman

Ja laten we vooral tegen Roda met 5 aanvallers beginnen, volgens enkelen, gezien ze "maar" 9 Keer gescoord heb een samen 0-4 Almere en 5-0 tegen Den Haag lachen die zich stuk.
Ze zitten toch al in een soort van flow en wat ik gezien heb in samenvattingen spelen ze toch behoorlijk voetbal zoals ook Hans Kraay jr aangaf.


Zou dus niet te aanvallend gaan spelen want dan krijgen we onder aanvoering van hun beste speler Pflucke een pandoering ben ik bang.

Welkom Jeredy trouwens.
Maar ik zou als ik De Graaf was toch met Bannis starten en niet alletwee tegelijk.

2   17  
Sjaak

8 goals en toen stond ie droog te weinig rendement voor ons ach voor jullie amateurs naccers misschien wel een niveau te laag

10   2  
Heksenketel

Emmen....je rijdt vanuit Breda ruim 2 uur....dan een half uur niemandsland....en dan komt Emmen. Wat een eind weg.

11   4  
Spionkop

Het is zeker ver. En toch doet emmen het fantastisch. Dat was een halfdode, kleurloze club. En zelfs ik heb genoten van hun ere avontuur. Stadionnekke vol, leuk spel. Gewoon goed bezig.

Als je dat vergelijkt met de rkcs, fortunas ed. Die promoveren en het is nog steeds helemaal niks.

Doet ook wel zeer dat wij, met ons achterland, onze achterban, er helemaal niks van bakken. Wij zouden met gemak 10de ere moeten halen, zowat elk seizoen.

Met een klein beetje realistisch en goed beleid. Maar het lukt maar niet.

NOAD dan maar.

8   3  
Nonkel Frans

Ach ja die Dessers. Aanvankelijk stond hij om de haverklap buitenspel. Schoot niet op.
Daarbij kreeg hij ook nog een paar keer flink op zijn falie van Vreven. Dat werkte ook.
Zo zagen we Cyriel groeien tot en met de onvergetelijke promotiewedstrijd in Nijmegen.
Coaching op maat door de trainer doet heel veel. Ik hoop dat de Graaf en Lurling op de juiste momenten niet te flauw zijn met de jongelui.

5   18  
Jansen

En die kruiken crowley gehaald, transfervrij. Was voor ons ook een mooie optie geweest. Creativiteit en gif hebben we nodig. Gemiste kans weer Manders!

3   3  
Vliegmans

Barry de Kort terug in de RVC en vlug un bietje

3   2  
Charles

Wordt Hilterman eindelijk onze gewenst spits?

5   2  
Scheppioni

Ik wil het eerst zien. Ik ben nog niet zo overtuigt, hopelijk worden de 'nieuwe' spitsen nu ook in stelling gebracht, in een draaiend NAC zou het kunnen, maar wat Ed wil, wat zeker kan, is het juist tegen roda oppassen geblazen !!!

2   4  
Enkhuizer

Arme jongen. Komt er al ras achter dat presteren in Breda gewoon niet lukt. Als zelfs een klassespeler als Haye t niet redt om het team op sleeptouw te nemen. .
Ik zou t zo graag anders zien of ‘van het positieve uitgaan’ maar de afgelopen jaren laten steeds opnieuw zien dat zelfs goede voetballers slecht gaan spelen in Breda :-(

5   1  
Raketje

Vanuit emmen,jeredy veel succes van ons hoefde je niet weg, jammer van je corona besmetting.

0   0  
Sjaakie

Jonge jonge die hilterman gescoord alleen jammer dat de rest van die naccers er niet aan te pas komen daar ging de 10e plek 11 nu dus 😂😂😂😂 kom op naccers misschien kunnen jullie nog 15e worden

Laad alle berichten na dit bericht in