Overal waar we komen

Snoei: "Teleurstellend dat er zó veel besmettingen zijn"

Thiestemberg

De Graafschap trainer Mike Snoei is teleurgesteld en misschien zelfs een beetje boos in/op NAC. De oefenmeester laat zich tegenover 'langs de lijn en omstreken' kritisch uit over de houding van Mattijs Manders en het beleid van NAC omtrent het corona virus.

De irritatie bij Snoei zit hem vooral in het feit dat De Graafschap alle regels zeer streng naleefd. "Bij ons is het bijna een heksenjacht op de club. Als je ziet hoe de regels worden nageleefd en nagestrééfd, je wordt er soms chagrijnig van. Dan vind ik het wel enorm teleurstellend dat er zó veel positieve uitslagen bij NAC zijn. Dat vind ik wel bijzonder",

Ook kon de reactie van Mattijs Manders Snoei niet bekoren. De algemeen directeur van NAC gaf aan verrast en teleurgesteld te zijn over de uitbraak in de selectie. Mike Snoei zegt echter dat er bij de Graafschap al eerder in de week signalen doorkwamen over een ernstige situatie bij NAC, "zo'n verassing was het dus niet", aldus Snoei.

Snoei hamert er tot slot op dat het vooral belangrijk is dat er bij niet-trainingsactiviteiten anderhalve meter moet worden gewaarborgd, zoals bij de maaltijden. De trainer geeft aan dat als dat niet wordt gedaan er steeds meer besmettingen in het profvoetbal zullen plaatsvinden en de competitie wederom zal worden gestaakt. Als dat gebeurd gaan er clubs omvallen besluit de trainer.

Update: Ondertussen heeft ook algemeen directeur Manders gereageerd op de uitspraken van Snoei. "Ik denk dat we er met elkaar alles aan doen. Dan vind ik zo'n uitspraak op z'n zachtst gezegd onhandig en eerlijk gezegd een beetje ongepast." 

Zaterdag is er bij NAC een speler positief getest waarna deze desbetreffende persoon in quarantaine is gegaan. Hij kan zijn teamgenoten volgens Manders niet hebben besmet. Daarom komen de besmettingen voor NAC wél als een verrassing. Hij benadrukt dan nog maar dat deze situatie elke club kan overkomen. "Laten we hopen dat het nooit gebeurt, maar het kan morgen ook bij De Graafschap gebeuren. Ik vind dat je dan ook een beetje collegiaal moet zijn en begrip moet hebben voor de situatie. We zijn hier allemaal niet bij gebaat."

Bron:
B-Side Rats, NOS voetbal
Terug naar overzicht
84 Reacties
283    
DVakG

Wat een nare reactie zeg. Alsof NAC dit expres doet. Ik denk dat wij geen beter moment hadden kunnen treffen om tegen de Graafschap uit te spelen, zonder publiek en met een (licht) geblesseerde Seuntjens die nog geen zekerheid zou zijn voor de wedstrijd. Zonde van zo'n trainer bij een mooie club als de Graafschap.

-82    
Guuske

Hij heeft wel een punt. En ik ben bang voor de laatste alinea

37    
Das Phantom (BSR)

Oké, Mike!

68    
Buddha

Dat Snoei zich lekker met de Graafschap bezig houdt!!

283    
DVakG

Wat een nare reactie zeg. Alsof NAC dit expres doet. Ik denk dat wij geen beter moment hadden kunnen treffen om tegen de Graafschap uit te spelen, zonder publiek en met een (licht) geblesseerde Seuntjens die nog geen zekerheid zou zijn voor de wedstrijd. Zonde van zo'n trainer bij een mooie club als de Graafschap.

108    
Uit je Naaht

Well, de kans bestaat dat men bij NAC onvoorzichtig is geweest - ik was er niet bij dus kan dat niet zeggen. Maar feit is dat meneer Snoei er ook niet bij was en dus niet over moet gaan zitten speculeren. Hij moet, kort gezegd, lekker zijn klep houden.

Ik heb het interview geluisterd en de insinuaties waren duidelijk en lomp. Niet collegiaal, niet overtuigend en niet sympathiek. Houd je bij de feiten die je kent Mike!

41    
GeelZwarHart

Mike moet voor het RIVM gaan werken .

2    
RV

Het is natuurlijk ook niet de eerste keer. Weken terug waren er ook vanwege moskeebezoeken besmettingen omdat de imam met corona besmet was en ondertussen de bezoekers de hand schudde in Bergen op Zoom en Roosendaal. Resulteerde ook in besmettingen binnen de NAC selectie.

Maar goed, de gehele samenleving kan een brandhaard zijn. Beetje tekort door de bocht van Snoei. Een ongelofelijke wijsneus.

Hoe het er op de club aan toe gaat? Ik denk zoals in ieder gezin, kantoor, school, geloofsgemeenschap, sportvereniging, etc. Beetje kort door de bocht gedacht van Snoei.

86    
Chris W.M.

Wat een nare, zielige man is het toch ook. Beetje op afstand afgeven op NAC zonder details te kennen. Nee, ‘ we hebben signalen opgevangen’. Ga toch weg, zorg er eerst maar eens voor dat je ploegje niet nog een keer met 7-3 verliest prutser.

Benieuwd hoe hij gaat reageren wanneer een of meerdere spelers van zijn club positief testen.

24    
Ad B uit Roosendaal

Ik snap de teleurstelling bij Mike Snoei. Als ik hem was zou ik maar niet te hard roepen, wie weet wat er in de Achterhoek nog gaat gebeuren.

Ik neem aan dat NAC zeer actief is in het voorkomen van besmetting, maar helaas ligt er nu dit resultaat.

Ik hoop dat de spelers/stafleden snel volledig herstellen.

22    
Atleet

Signalen ontvangen ? Als je a zegt kom dan ook met b meneer snoei ???

Lekker makkelijk om zo af te geven op je tegenstander en we zitten hier in een donker rood gebied dus wat lult hij nou.... gewoon om boos op te worden!!

21    
Johan o

Een man die zijn teleurstelling slecht verteerd... maargoed. Geeft een beetje extra motivatie om ze een flinke tik te bezorgen... Hup NAC... hopelijk komt eenieder gezond uit deze coronamalaise...

7    
bier en friet

Snap zijn teleurstelling wel, maar begrijp niet dat hij zegt 'signalen' te ontvangen en dat daar niet op doorgevraagd wordt. Die 'signalen' zal hij dan wel ontvangen hebben van een 'doorgaans betrouwbare bron', maar wat is er dan gebeurd? Zoiets vaags kan NAC niet ontkrachten dus gaat het een eigen leven leiden. Het voetbal zit al op de schopstoel en deze woorden kunnen zomaar eens terugkomen als de competitie stilgelegd wordt omdat er 'signalen' zijn dat voetbalclubs onverantwoord omgaan met de opgelegde maatregelen.

22    
Vaque Geej

Waarom krijgt deze flapdrol de aandacht over dit soort zaken in Breda? Mondkapje op en mondje dicht, Mike!

4    
Stekkuh

Meneer snoei,

Hoezo weet jij de exacte aantal ? Dat zuig je ook uit je duim ?

En misschien wel positief getest maar geen symptonen .... komt tegenwoordig wel vaker voor onder de topsporters!!

Dus graag je teleurstelling voor je houden want ook jullie komen een x aan de beurt daarzo hoor.

11    
Moppernac

Mike Snoei komt zelf ook nog wel aan de beurt met wat hij zegt, en dat is Niet normaal en dat is de goden verzoeken voor jezelf.
Ik hoop voor hem dat hij deze ernstige virus niet krijgt want dat gun je je ergste vijand(bijv. WillemII) niet eens.
Maar deze uitspraak van hem slaat totaal nergens op.
Mike Snoei ik hoop dat je op het sportieve voetbal niveau nog een paar keer flink op je bek gaat met 7-3, maar dat je wel gezond mag blijven.
NAC had graag gevoetbald nu met een halve Seuntjens en een leeg stadion.
Hadden 3punten geweest voor NAC en zelfs met een B keuze team

-38    
EDM

Je blijft wel NAC...

Zou best eens kunnen dat niet alles waterdicht is, de mannen lekker samen zijn gaan bieren na de training...

Ik snap Mike wel een beetje.

3    
Moppernac

Ik denk dat Menno de competitie moet afmaken op PLAYSTATION!!!!!!!!!!!!!!

-22    
Arie

De kans is ook aanwezig dat een besmetting helemaal geen zak zegt en er makkelijk gevoetbald had kunnen worden.

9    
Bart

Bekijk de foto's en oordeel zelf maar of Mike Snoei hier een punt heeft.

https://www.linkedin.com/posts/nac-breda-b%2Ev%2E_nac-zaken-fotos-activity-6719491195065647105-0io9

3    
Bammes

Alleen maar aannames,geen feiten. Dus niet zeiken over zaken waarvan je het fijne niet weet mike!

7    
Chris W.M.

@Bart

Natuurlijk heeft Snoei geen punt. Hij weet niet waar en hoe die spelers besmet zijn geraakt. Gemiddeld is de incubatietijd 5-7 dagen. We zijn nu 10 dagen verder. Pas bij de 2e keer testen na dat evenement zijn er spelers positief getest. En aangezien ze (nog) geen klachten hebben zijn ze óf net pas besmet geraakt óf betreft het hier false positives. Het is natuurlijk heel vreemd dat er 6 spelers besmet zijn zónder klachten te hebben. Dus die optie sluit ik niet uit.

Hoe dan ook is het pure speculatie waar wij niet aan moeten beginnen, en de trainer van een concurrent al helemaal niet. Zonder bewijs zaken lopen roepen om een ander te schaden is per slot van rekening gewoon strafbaar.

12    
Nicky

Als het allemaal zo makkelijk was zou niemand besmet zijn.. Het is niet dat alle mensen die besmet zijn blauw kleuren ofzo. Wat een naar mannetje.. Ik zie hem al staan wijzen met zijn vingertje. Hoop dat hem deze ellende bespaart blijft.

Wel hoop ik dat we tijdens de wedstrijd die volgt op de nieuwe datum hem een pak onder zijn (waarschijnlijk iets te strakke) broekje geven.

Pannekoek!

16    
Denn

Mike ‘Vlugge Japie’ Snoei is een zeikerd.

Heeft altijd en overal wel wat te mekkeren (gehad) en het ligt uiteraard altijd aan een ander.
Heb onder andere door deze man ook niet zoveel meer met DGS

13    
Bart

@Chris W.M

Nogmaals ben ik het met je eens, maar snap niet dat ze bij NAC het risico nemen om de selectie bij dit evenement te laten opdraven.

En daarin heeft Mike Snoei wel een punt dat Manders aangeeft dat het als een verrassing komt en er binnen de organisatie alles aan gedaan wordt om besmettingen te voorkomen.

9    
RaRa

even wachten tot de eerste besmetting bij De Gradschap er is.......

1    
Harrynak

Maak mij meer druk om Coronagevallen dan Snoei.

Hele selectie in quarantaine en 6 spelers die moeten herstellen van Corona.

Kunnen we volgende week onze beste 11 opstellen, en nog eens fit zijn?

19    
geelzwartwit

Wie weet wat die besmettingen voor de spelers en hun naasten gaat betekenen. Heeft die gast van De Graafschap daar wel eens aan gedacht?

Aso

3    
Chris W.M.

@Bart

In het kader van two can play that game;

https://www.linkedin.com/posts/degraafschap_na-een-tijdje-aan-de-zijlijn-te-hebben-gestaan-activity-6713052818472886272-UKKe

Op 35 seconden duidelijk te zien dat de selectie ook niet bepaald op anderhalve meter van elkaar staat op een evenement van 2 weken geleden.

Hoe dan ook moet Snoei zich nergens mee bemoeien.

10    
Vanaf 1980 seizoenkaart

Ik ben bij de spelespresentatie geweest en onze jongens hebben keurig afstand gehouden van de sponsors. Alleen Koert Westerman is bij een paar jongens in de buurt geweest om ze te interviewen. Dat zou de enige bron zijn geweest, verder niemand.

26    
Melis Boonstoppel

Zeg dan gewoon wat je weet (bijvoorbeeld dat een deel van de NAC-selectie samen wat is gaan drinken) en dat je daarin teleurgesteld bent. Dan ben je een vent. Overigens zijn het dan nog geen criminelen. Iedereen overtreedt de norm weleens: bewust of onbewust. Echter zal niemand denken: laten we eens lekker besmet raken. Of sterker nog: laat ik een ander eens lekker besmetten. Het is gewoon een verraderlijk virus. Al dat jij-bakken (laatst ook bij de afgelasting Juve-Napoli) is zo oncollegiaal. Alsof je het helemaal zelf in de hand hebt. Onzin. Je kunt ook gewoon pech hebben. En ja, het zijn er zo zes. Dat het hard kan gaan wanneer er een iemand besmet is, dat is nou juist net het probleem. Het zou Snoei sieren wanneer hij zijn woorden zou terugnemen. Immers zal er van een vooropgezet plan (waar hij haast op zinspeelt) geen sprake zijn geweest. NAC staat ongeslagen bovenaan, zou spelen op een lege Vijverberg, tegen een tegenstander met een gehavende aanvalsleider, terwijl recordaankoop De Rooij (waarschijnlijk flink gemotiveerd) zou debuteren. Wat is de winst voor NAC dat deze wedstrijd niet doorgaat. Precies: helemaal niets!

9    
Vlaai

Goed verwoord Melis B. Ik werk dagelijks met Corona(-verdachte) patiënten. Zelfs diegenen die er alles aan doen om het niet te krijgen lopen het toch op. Zeer onverstandig van Snoei om wijs te gaan lopen doen. Wacht maar tot het DGS treft!

-38    
Cees

NAC moet zich schamen. Een sponsoravond houden. Ook al zijn de regels voor 100% nageleefd op die avond? Wie een beetje verantwoordelijkheidsgevoel heeft, neemt “nu” geen “enkel” risico. Maar daar denken ze in Breda schijnbaar toch iets anders over.

12    
ABC

Wat je zeker niet moet doen is mensen of organisaties de schuld gaan geven dat ze besmet zijn of er besmettingen zijn. Dan krijgen we helemaal een onmenselijke maatschappij. Dan gaat de 1 de ander de maat nemen ook nog op speculatieve basis.
Die Snoei is nogal dom. Hij had gewoon de spelers en mensen van NAC beterschap moeten wensen. Ik baal als een stekker dat het morgen niet doorgaat. Maar gezondheid voor alles.

0    
ABC

Neemt niet weg dat ik de sponsoravond van NAC ook niet verstandig vind. Maar foutjes en fouten maken we allemaal.

11    
DeDislekt

Snoei doet een VanVliegertje. Valt gelijk de NAC directie aan..

13    
Ernie

Of hij een punt heeft weet ik niet. Maar het is wel een afspiegeling van wat er in heel Nederland gebeurd. Het ligt aan het gedrag van mensen!
Maar het zal niet bij NAC alleen blijven ook de Graafschap komt aan de beurt. Ik voorspel dat het voetbal in Nederland binnen een paar weken stil ligt.

1    
PietP

In zijn algemeenheid, zoals in de laatste alinea staat, heeft hij een natuurlijk een punt. Ik wil best geloven dat dat niet overal gedaan wordt. In het amateurvoetbal was dit in ieder geval wel aan de hand, na de wedstrijd/training zaten sommige teams op elkaar gepakt in de kantine.
Dat hij dat zonder feitelijke onderbouwing projecteert op NAC is natuurlijk triest. Het zal wel met de teleurstelling te maken hebben.

9    
Dun Diëe

Die Snoei is gewoon teleurgesteld dat ze nu al twee wedstrijden minder gespeeld hebben. Maar dit is natuurlijk ook in het nadeel van NAC dus wat zeurt hij nou. Je moet op zoiets maar één ding zeggen: het allerbeste voor de getroffenen. En verder gewoon je muil houden. Wie weet is de Graafschap volgende week aan de beurt want helemaal uitsluiten kun je hier niet.

22    
Fritske d'n Olifant

Manders heeft het later in Langs de lijn nog eens keurig netjes uitgelegd. Covid19 is voor iedereen en elke organisatie een worsteling. Ook voor NAC. Bovendien is de club, waar nu na jaren van ellende eindelijk iets van een positieve flow ontstaat, totaal niet bij deze situatie gebaat. Ik ken De Graafschap als een warme club met fijne supporters. Jammer dat ze zo'n asociale en oncollegiale trainer hebben.

-2    
Bladran Yanco

Ook na een nachtje slapen vind ik het wel snoeihard van Mike.

28    
Martinus

Wat ik mooi vind te zien is dat veel De Graafschap-supporters zich op de nieuwssites die dit melden, openlijk distantiëren van de woorden van hun trainer. Die vinden dat hij zich niet met andere clubs moet bemoeien en ook niet zomaar uitlatingen kan doen die zo suggestief zijn. Dat maakt De Graafschap een mooie club, jammer van zo'n droeftoeter van een trainer..

5    
Harrie

We mogen terecht vinden dat Snoei hierover zijn mond moet houden omdat de NAC spelers net als (bijna) ieder ander in Nederland niet structureel 1,5 meter afstand houdt. Of de foto’s van de pr activiteit nu langer dan de incubatietijd is maakt niet uit, want we zullen toch niet zo naïef zijn dat ze buiten deze activiteit tussen de trainingen door wel afstand houden. Buiten de teamgenoten komen ze natuurlijk in hun privé tijd ook met anderen in aanraking. Net als de rest van Nederland is het een illusie dat Corona buiten het voetbal blijft.

Mathijs Manders is in deze ook erg naïef geweest met het doorgang laten vinden van de netwerk bijeenkomst en kan dan ook niet zijn vinger opsteken verrast te zijn omdat het kantoorpersoneel zoveel mogelijk thuis werkt.

7    
Peter13

De "signalen" waar Snoei het over heeft, dat zal wel hierover gaan:
https://www.bsiderats.nl/nieuws/wedstrijd-nac-onder-21-afgelast-in-verband-met-corona

Maar dan nog is het oncollegiaal om NAC hierop aan te vallen. Mooi dat diverse supporters van De Graafschap daar ook zo over denken.

20    
Die ne gast

Blijkbaar zijn Mike Snoei en alle voetballers van De Graafschap vrijgezel?

Als je huisgenoten hebt, zoals de kinderen van Steijn die in hotspot Den Haag naar school gaan, heb je het niet helemaal in eigen hand of je besmet raakt of niet.

8    
SjorsNAC

NAC heeft geen enkel belang om deze wedstrijd niet door te laten gaan, maar wees niet bang Mike, billenkoek krijgen jullie straks toch wel!!!

19    
Breda_076

Wat een nare reactie van Mike Snoei. Ben ik trouwens de enige die Mike Snoei altijd van die rare trekjes vind hebben? Vind zichzelf ongelofelijk belangrijk denk ik altijd.

4    
[email protected]©

En toch vind ik het een verschil maken dat wanneer je als speler besmet geraakt en een heel bedrijf daardoor stil komt te liggen, dan wanneer je besmet geraakt weinig klachten hebt en gewoon twee weken thuis kunt werken. Als deze club en de spelers ook maar iets van professionaliteit in hun donder hebben, dan vind ik het niet meer dan logisch dat spelers extra voorzichtig zijn en als een monnik leven deze periode. Als supporters brengen we ook een offer, doordat we niet naar het stadion komen, is het dan als speler echt zo moeilijk om gewoon enkele minimale gedragsregels aan te houden?

2    
Hugo

Mike Snoei. Rare snoeshaan. Hup NAC

2    
Nachoreca1

Dat mike snoei rap zijn smoel houdt. Die kampioen ingewikkeld kijken en praten (is hij tenminste nog ergens kampioen van) moet op zijn eigen selectie letten. Baal er enorm van iig.

12    
Tombola Breda

Gelukkig is er een groot gedeelte van de Graafschap supporters die Snoei net zo'n misselijk mannetje vinden als wij. Die is al deze aandacht niet waard joh. Bovendien kun je er natuurlijk op wachten totdat er ook spelers van de Graafschap besmet zijn. Denkt Snoei nu werkelijk dat ze daar Corona buiten de deur kunnen houden met de huidige bestemmingscijfers? Iedere club in Nederland komt nog wel aan de beurt hoor.

3    
Tombola Breda

@[email protected]©, ik ben het met je eens dat spelers van NAC extra voorzichtig moeten zijn, gezien hun vak. Maar tussen 'extra voorzichtig' en 'leven als een monnik' zit nogal een groot verschil. Dat kun je namelijk onmogelijk van iemand verlangen. We weten namelijk ook helemaal niet hoe lang dat klote virus nog rond blijft hangen. De verwachting is dat we hier nog lang niet vanaf zijn.

Dan is het dus ondoenlijk om mensen te vragen zichzelf in hun huis op te sluiten. Dat trekt mentaal gezien niemand. Laat staan spelers van wie je ook nog verlangt dat ze een fysieke topprestatie leveren. Dan is het middel dus erger dan de kwaal. Die spelers moeten ook gewoon een normaal leven naast de sport kunnen hebben. Anders maak je ze kapot.

14    
Badeend

Die Mike Snoei (wie?) legt zijn wijsvingertjes wel precies op de zere plekken. Natuurlijk heeft hij een punt als hij het erover heeft dat bij NAC niet 100% de regels worden nageleefd. Dat is ook in de rest van Nederland helaas het geval. Dat is één zere plek.

De andere, bijna nog vervelendere zere plek is meer onbedoeld door Mike Snoei blootgelegd: het onophoudelijke wijzen naar anderen. De schuld in elk geval nooit bij jezelf leggen, maar altijd afschuiven én dat ook moeten blijven benoemen.

Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat hij het jammer vindt dat de wedstrijd niet doorgaat, vervelend voor NAC en dat hij hoopt dat het meevalt en snel onder controle is. Dat had óók gekund.

18    
Los Pollos Hermanos

Ben maar 'grote blij' meneer Snoei. Anders had dat sterrenensemble van jou er waarschijnlijk weer 6/7 om de oren gehad. Voor de Graafschap lijkt dit eerder een zegen dan een nadeel.

Uw Los Pollos zegt -Foei! Tegen d'n Snoei!

14    
Bertje

Sommige mensen grijpen ieder topic aan om nac en het management een sneer te geven. Erg sneu en zielig als dat je doel is op deze site. @ EDM en @CEES

Waarom zou nac geen sponsor avond kunnen houden conform de corona maatregelen? Sponsoren lijken me een belangrijk onderdeel van het bestaansrecht..

En Snoei is gewoon teleurgesteld en praat net zo intelligent als sommige hier. Domme reactie zonder feiten!

-11    
Real Robert

De reacties op dit forum zijn, zoals steeds vaker, grof, Nac-blind en op de man geriiht.
Maar over deze affaire: 25% van je selectie besmet?
Dan is er toch iets goed fout gegaan!
Die besmetting wordt binnen opgelopen. Wanneer de regels wel opgevolgd worden kun je niet een zo
massale besmetting hebben.
25%! Stel je een vleesbedrijf voor waar 200 man besmet zijn. Ja, dan heeft iedereen de mond vol wat een schande het is en hoe stom die arbeidsmigranten zijn.
Ook bij onze spelers zien we weer de twintiger-groep die overal onverschillig is.
Als een van de vele ondernemers, die een bedrijf overeind proberen te houden ga ik er van over mijn nek.
NAC moet gewoon verantwoording afleggen en niet wegkijken!

4    
signase

@[email protected] (8:45):

Ik kan niet oordelen over hoe NAC-selectie en staf leven. Maar meesten hebben waarschijnlijk een partner. Die kan het ook opgelopen hebben en zonder er erg in te hebben gehad het virus doorgegeven hebben aan de speler, ook al heeft die speler 'als een monnik' geleefd. Er hoeft maar 1 speler/staflid corona te hebben gehad om dit verder te verspreiden. En dat gaat soms ongemerkt, want niet iedereen heeft symptomen, vooral niet als ze jonger zijn.
Enige manier om te voorkomen dat voetballers corona oplopen, is alle teams, staf en scheidsrechters in een afgesloten compound (lees: gevangenis) zetten en daar alle wedstrijden laten spelen. Het hele seizoen lang. Een soort van Big Brother of hoe heten die reality-shows tegenwoordig. Je voelt hem al aankomen: een dergelijk scenario gaat hem niet worden. Dus lopen ook voetballers risico, omdat ze nog midden in de maatschappij leven. En ja, Breda is een stuk groter en dichtbevolkter dan Doetinchem, dus meer kans op besmetting.
Ik snap dat Snoei bang is dat de competitie weer stilgelegd gaat worden. Ik denk dat zijn reactie grotendeels voortkomt uit angst. Neemt niet weg dat ik zijn reactie afkeur.

6    
LPH terug?

Lospollos terug? Lijkt er sterk op haha.

Verder moet snoei zich lekker met zijn eigen elftal bezighouden die pannekoek.

4    
Hugo

Ik snap dat we hier niet op persoonlijke gevallen moeten ingaan. Maar ik hoop van harte dat Nick Olij de dans heeft ontsprongen . Ik meen mij te herinneren dat er een bevalling op komst is. Hup NAC

6    
Ed

Snoei moet zn klep houden, ik vond het al een figuur die zichzelf graag hoort praten en hij is zo geweldig. Respect naar NAC toe heeft ie niet. Juist nu was het voor NAC het moment om op een lege Vijverberg te spelen.
De band die NAC heeft met de Graafschap loopt door deze man wel een deukje op.

3    
[email protected]©

@Signase & Tombola

Natuurlijk zullen ook heel erg voorzichtige mensen besmet geraken, een deel zal je niet kunnen voorkomen, maar anderzijds dus ook een groot deel wel. Ik ben het oneens dat je van spelers niet kan verwachten dat ze zich opsluiten. Als je professioneel met je vak bezig bent, als je snel terug publiek op de tribunes wilt, als je wilt dat de competitie dit jaar wel uitgespeeld wordt, als je de goeie start van NAC een vervolg wilt geven, dan doe je er alles, maar dan ook echt alles aan om te voorkomen dat het virus de selectie bereikt. Een sponsoravond op maandag en een afgelaste wedstrijd op vrijdag is op zijn zachtst gezegd lomp voor de beeldvorming en geeft mensen als Snoei alleen maar argumenten om dit te roepen.

4    
Peter13

@Real Robert

De vergelijking met een vleesverwerkingsbedrijf gaat nogal mank. NAC-spelers kunnen tijdens een trainingspartij onmogelijk afstand houden. Eén besmette speler (die dat zelf niet weet) kan zo een halve selectie aansteken. Dat is niet te vergelijken met een kantoor of fabriek waarbij de werkgever er alles aan doet om een veilige omgeving te regelen en er dan door laks gedrag toch problemen ontstaan.

60    
Doetinchemmer

Klopt, wij als Achterhoeker[s] hebben het niet zo op deze trainer, praat te veel! Doe maar gewoon zegt men hier. Ik vind ook dat het voetbal [weer] plat moet komen te liggen, dit is nix zo, nu is het Nac, dan Rkc, en volgende week De Graafschap? Alleen weer ballen als er weer volk mag komen, want zeg, toch veel mooier 12.600 toeschouwers bij De Graafschap Nac, sfeer en strijd hebben we hier op de vijverberg, echt de 12e man. Nac en De graafschap kampioen. Succes en sterkte spelers van Nac . Groet vanuit Doetinchem.

14    
Rene

Moppernac zei 08 October 2020, 22:31: "Ik hoop voor hem dat hij deze ernstige virus niet krijgt want dat gun je je ergste vijand(bijv. WillemII) niet eens."

Nou, dat is geheel wederzijds. Ik wens de besmette mensen van NAC heel veel beterschap toe. Laten we hopen dat de gevolgen voor deze mensen (en hun naasten!) mee zullen vallen.
Verder denk ik dat het weinig zin heeft om met de vinger te gaan wijzen. Bij Willem II hebben we ook al een paar besmettingen meegemaakt (1 speler is al erg lang uit de roulatie, dus ik maak me zorgen om hem), bij andere clubs gebeurt het ook en De Graafschap komt ongetwijfeld ook nog aan de beurt.
Misschien is het zinvol om een poging te doen te achterhalen hoe deze mensen besmet zijn geraakt. Die wetenschap kun je dan gebruiken om in het vervolg de kans op besmetting nog verder naar beneden te krijgen door nieuwe maatregelen. Hopelijk lukt het dan om de competitie gewoon uit te spelen, want niemand zit te wachten op een Cambuur/Graafschap-scenario als vorig seizoen. Zelfs niet als het NAC is dat bovenaan staat ;-)

-3    
Real Robert

@Peter13 Die besmettingen worden niet op het veld opgelopen, tenzij spelers bij een doelpunt toch weer moeten knuffelen.
Het gebeurt binnen. De vergelijking met bedrijven is Volgt NAC alle regels op?
Het begins al met sponsoravond. Wat een waanzin in deze tijd.
Dus: afstand houden, hygiene etc. ook bij de begeleiding, incl. catering etc.
Waarom kunnen wielrenners wel die discipline opbrengen? Notabene in
elkaars snot rijdend.
Voetballers hebben zo’n gouden leventje. Meer verantwoordelijkheidsbesef mag gevraagd worden. Ze worden mede door ons betaald!

7    
Peter13

@Real Robert

Hoezo worden besmettingen niet op het veld opgelopen? Je raakt elkaar aan, houdt elkaar vast, loopt in elkaars transpiratie. Ik zou niet weten waarom je daarbij niet besmet kunt raken. Maar ik ben geen viroloog natuurlijk.

Wat de sponsoravond betreft ben ik het wel met je eens. Alle risico's vermijden die je kunt vermijden.

Wielrenners leven enkele weken in een complete bubbel, met alles en iedereen die in dezelfde koers zitten, zonder partners, zonder kinderen. Dat is een paar weken vol te houden, maar toch niet een heel voetbalseizoen?

9    
Theoden King

@René

Je hebt helemaal gelijk. Doorspelen van de competitie moet prioriteit hebben. Ik meen dat de knvb wel regels heeft ingesteld om een herhaling van vorig seizoen te voorkomen. 80% gespeeld = eindstand, meen ik.

Maar dan moeten we die 80% wel eerst halen natuurlijk. Spelers kunnen zich geen verslapping t.a.v. coronaprotocollen veroorloven.

Hopelijk zijn we een kampioensschaal rijker aan het eind van het seizoen en kunnen we jullie volgend jaar twee keer oprollen ;)

5    
scheppioni

Moet je maar hard roepen snoei !
Extra stimulans voor onze NAC spelers wanneer de wedstrijd gespeeld wordt !

4    
Misterbean

het is helemaal niet zeker dat het ook daadwerkelijk besmettingen zijn. De test kan positief zijn voor ieder virus (of vacinatie) wat je misschien het afgelopen jaar gehad hebt....

3    
Balletje

Dit is zwaar k*t. De kans besmet te raken is nu groot, of je moet in totale isolatie gaan leven.
Ik denk wat meneer Snoeijbemoei dwars zit, Kaj gaat nu echt ingespeeld raken. En dat is een force waar hij geen zin in heeft.
Likt me dus meer een uiting van onzekerheid dan bezorgdheid.

-1    
roosendaoler

De verwijzing naar de sponsoravond heeft NAC aan zichzelf te wijten. Men wist toen al dat dit soort evenementen 24uur later niet meer toegestaan zou zijn. Als je dan toch doorzet (omdat het op dat moment nog wel mocht), ga je voorbij aan je voorbeeld functie en is het logisch dat mensen daar nu op wijzen.

ik neem aan dat uit contactonderzoek zal blijken of er ook sponsoren besmet zijn geraakt. Dan heb je meteen duidelijk of het wel of geen spreading event was.

5    
Braze

In eigen omgeving heb ik moeten ervaren dat ondanks het naleven van alle regels er toch een besmetting kwam. De een wel de anderen niet in hetzelfde gezin!
Niet
vreemd dat er bij een club als NAC ook corona toeslaat.
Laat Snoei niet te vroeg juichen over de Graafschap.

16    
BredaParel

We weten in ieder geval dat Snoei positief getest zal worden op domme uitspraken

8    
Benassi

Ik zie Dennis Nouwens ook weer op de foto's van het Corona-proof dikke nekken bal staan. Die sponsort blijkbaar weer? Vreemd. Niks van mee gekregen in de media. Die gebruikt hij daar toch maar graag genoeg (liefst met foto) om te zeggen dat hij stopt met de sponsoring, dan weer gaat sponsoren, dan toch weer stopt...

10    
Piet

Nac had deze wedstrijd nooit verloren. En Mike beetje voorzichtig zijn, karma leest ook mee. Ongelofelijke lul

9    
NAC4Ever

Vond hem al een irritante man. Dat wordt hier bevestigd.

7    
Bommetje

Wat een eikel

7    
Mick j

Ga maar eens na waar deze man heeft
gewerkt .
Overal met de vlag uit vertrokken
en blije gezichten .
Vervelende man , eigenzinnig
denk dat hij de wijsheid in pacht heeft.
M a w een kwal

5    
Tony Sixpack

Uit betrouwbare bron vernomen dat er besmettingen waren bij Jong Ajax, de vorige tegenstander. Daar kan geen maatregel tegenop bij NAC

3    
Noord Mokumse NAC'er

Gewoon je bek houden Mike.. Niemand kiest er voor

3    
Heksenketel
4    
ome cor

Sorry hoor, maar mijn eerste zorg is het welzijn van de selectiespelers van NAC (of het nu basis- of bankklanten betreft).

F**k Snoei !

-1    
Sjakkie

Goh nu snap ik snoei wel haha

Liep ik net voorbij boeimeer, zie ik daar babos staan .... moet die ook niet quarantaine ?

4    
joop

jammer we waren net zo goed bezig en de reactie van snoei is gewoon dom hopelijk kunnen we snel de draad weer oppakken

1    
Hugo

Grappig dat ook op het cambuur-forum wordt gesproken door supporters dat NAC het hele corona-verhaal uit de duim heeft gezogen. Bedroevend gedrag eigenlijk. NAC heeft de match tegen graafschap niet gecancelled, dat is een gevolg van het verplicht melden van een coronabesmetting(en). Vrijdag helemaal afbreken dat cambuur. Nare mensen.

Laad alle berichten na dit bericht in