Wij gaan niet opzij

'Sparta informeert naar Olij'

F8Hipster

Nick Olij staat in de belangstelling van Sparta. Dat meldt AD-journalist Dennis van Bergen vandaag. De Rotterdammers informeerden al bij de zaakwaarnemer van de doelman.

Olij kwam afgelopen zomer over van AZ en liet dit seizoen zien een betrouwbare sluitpost te zijn. De 24-jarige doelman keepte dit seizoen alles bij NAC en werd beloond met het bronzen schild voor beste keeper van de eerste periode.

Zijn goede prestaties zijn blijkbaar ook buiten Breda opgevallen. Sparta informeerde bij Olij's zaakwaarnemer of de doelman oren heeft naar een overgang. Olij ligt nog tot de zomer van 2021 vast bij NAC. De club heeft de optie dat contract met één seizoen te verlengen, maar dan moet de club wel in de Eredivisie spelen. Het is op dit moment onwaarschijnlijk dat NAC deze zomer al promoveert en dus wordt het normaal gesproken verlengen of verkopen. 

NAC opende de gesprekken met het management van Olij, maar van een naderend akkoord is zeker geen sprake. Nu zich ook een club uit de Eredivisie heeft gemeld, wordt een nieuw contract vermoedelijk een nog complexer verhaal. Olij zal zich logischerwijs zo snel mogelijk op het hoogste niveau willen bewijzen en zal ook niet negatief tegenover een Eredivisie-salaris staan. 

Met de financiële druk van de coronacrisis kan een transfer voor NAC ook om een andere reden aantrekkelijk worden. Het is dus al met al niet vanzelfsprekend dat Olij ook komend seizoen het shirt van NAC draagt.

 

Bron:
B-Side Rats, Dennis van Bergen
44 Reacties
54   10  
Ratjeduneerste

Ik geloof niet dat dit gaat gebeuren.

1. Sparta heeft redelijk risico om komend seizoen in problemen te komen. Daarnaast is het vaak niet makkelijk om je als keeper bij een club uit de onderste regionen te onderscheiden.

2. Hij heeft bij NAC nog een contract voor minimaal een jaar en dus is er geen noodzaak hem te verkopen. Olij zal tonnen op moeten leveren, iets wat ik Sparta niet snel zie betalen voor een keeper.

3. Ik denk niet dat Sparta financieel veel meer te bieden zal hebben dan NAC. Ja, ze spelen Eredivisie maar dat is ook het enige ware verschil.

Nee, dit zie ik niet gebeuren. En mocht Olij wel willen gaan dan zal Tom hier niet zomaar mee instemmen. Dan zal er flink wat geld overgemaakt moeten worden.

16   38  
Jantje2

Cashen en Verhulst van Kowet halen! Verhulst is transfervrij en een goede vervanger lijkt me! Wel jammer als Olij zou vertrekken na 1 seizoen !

28   9  
Bart

Sparta gaat nooit het geld op tafel te kunnen leggen om olij over te nemen, als de 2 miljoen op van Hecke al word afgewezen dan gaat olij natuurlijk niet voor minder dan dit. Betrouwbare keepers zijn al schaars in dit land en heb olij liever een jaar extra met het risico dat we de eredivisie niet halen volgend seizoen dan weer een type van leer onder de lat te moeten hebben en je al zeker weet dat je niet promoveert! En mogen we dan alsnog promoveren volgend jaar heb je olij nog een jaar in de ere en daarna weer verder kijken naar andere keeper

54   10  
Ratjeduneerste

Ik geloof niet dat dit gaat gebeuren.

1. Sparta heeft redelijk risico om komend seizoen in problemen te komen. Daarnaast is het vaak niet makkelijk om je als keeper bij een club uit de onderste regionen te onderscheiden.

2. Hij heeft bij NAC nog een contract voor minimaal een jaar en dus is er geen noodzaak hem te verkopen. Olij zal tonnen op moeten leveren, iets wat ik Sparta niet snel zie betalen voor een keeper.

3. Ik denk niet dat Sparta financieel veel meer te bieden zal hebben dan NAC. Ja, ze spelen Eredivisie maar dat is ook het enige ware verschil.

Nee, dit zie ik niet gebeuren. En mocht Olij wel willen gaan dan zal Tom hier niet zomaar mee instemmen. Dan zal er flink wat geld overgemaakt moeten worden.

5   3  
Ratjeduneerste

Overigens heeft Olij dezelfde spelersmakelaar als Verhulst. Er kan dus ook namens Sparta zijn geinformeerd bij hen naar Verhulst, die transfervrij is en een redelijk seizoen bij GAE keepte. Dit lijkt me realistischer dan Olij.

15   2  
Heksenketel

Die gaat echt niet zomaar naar Sparta hoor. Mooie club, maar kan me niet voorstellen dat die de vraagprijs gaan betalen. Ik zou hem lekker vasthouden voor het seizoen 2020/2021 met als risico dat hij transfervrij weg kan. Maar ook met de kans dat we promoveren en dan blijft hij of hij gaat naar een club uit het linkerrijtje.

11   18  
Braze

Is onze Poolse keeper intussen rijp genoeg voor NAC?

Olij is een prima keeper maar niet voor elke prijs.
Als hij beter denkt te kunnen bij Sparta moet hij daar maar tekenen. Ik denk dat hij bij NAC beter af is.

12   2  
Henri

Ach, tussen balletjes opgooien, interesse tonen en daadwerkelijk enkele tonnen tranfsergeld plus een aardig salaris betalen zit een groot verschil. We zullen zien. Bovendien heb ik veel vertrouwen in Verbruggen en onze Poolse keeper zal afgelopen seizoen ook wel het een en ander hebben geleerd. Bovendien barst het in de Duitse lagere liga's van de keeperstalenten. Mag hopen dat Hyballa, Lokhoff en Schreuder NAC daar ook wel iets over kunnen zeggen.

2   5  
Scheppioni

Ik hoop geen clausule, dan moet ik het nog zien, want bijna nergens is geld over ....

16   8  
ome cor

Sparta mooie club, maar dan kan hij beter bij NAC blijven of wachten op een betere club.

Maar mocht hij zich laten overhalen....een zak geld en Coremans terug naar Breda...
Die jongen heeft 1x een domme fout gemaakt, maar is zeker een prima keeper hoor. En de juiste roots.

6   5  
Breda-Loyal

Als NAC over een paar jaar tijd Olij wilt verkopen en daar een bedrag voor wilt vangen wat aantrekkelijk is zou ik hem aan een belgische of duitse club zien te slijten

Nederlandse middenmoot/subtop willen graag voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en mocht je hem verkopen daaraan zal er niet veel winst geboekt worden op Nick.

Subtoppers in belgië en duitsland daarentegen betalen eerder grof geld als ze echt graag een speler aantrekken

9   32  
DunErwt

Heb vorige week al gezegd: van Hecke en Olij spelen volgend seizoen eredivisie.
Je kan er ook voor kiezen om in de polonaise te blijven lopen en denken dat alles goed komt.

27   4  
Breda78

@ DUNERWT

Dat betekent dan toch dat NAC flink knaken heeft gevangen? Waarom zouden we daar niet blij mee mogen zijn? Dan heb je tenminste kans dat NAC gezond uit deze crisis komt, en er wellicht zelfs geld is voor een aantal echte versterkingen.

15   8  
Guuske

5 ton en Coremans terug. Prima deal

20   5  
Ouwe Spionkop

Er wordt over transfers gesproken terwijl het intussen onduidelijk is hoe het überhaupt verder moet. Er gaan steeds meer stemmen op dat dit jaar voetbal met publiek onmogelijk is. Hoe gaat het dan bv met seizoenkaart verkoop? Niet reëel die op te starten als je nooit kan gaan kijken. Dat we ons daar maar eens bezig mee houden ipv transfer gezwam. Het voortbestaan van betaald voetbal staat op het spel. Net als trouwens hele economie.

4   13  
Breda78

@ OUWE SPIONKOP

We zullen het zien. Ik denk dat er vanaf eind mei, begin juni weer een hoop mogelijk gaat worden en dat iedereen verzocht wordt mondkapjes te gaan dragen. Dan zijn wellicht zelfs vanaf september op eigen risico wedstrijden met publiek mogelijk. Niemand kan in de toekomst kijken, vooralsnog zijn er genoeg clubs die doorpakken waar mogelijk en alvast met volgend seizoen bezig zijn. Als zij het aandurven spelers van NAC voor goed geld te kopen; graag.

4   24  
Toontje

Zoals al lang voorspeld...Olij Verschueren en van Hecke gaan weg bij niet promoveren. En dat is het geval want je gelooft toch niet dat er nog gevoetbals gaat worden.

En let op met zijn 3tjes samen voor rond de 1 miljoen. Heel de markt zakt in elkaar. en dit is het gevolg.

11   8  
Dirk

Heerenveen heeft de contracten van alle drie de keepers opgezegd ( Werner Hahn wil naar buitenland). Lijkt me sterk dat Olij daar niet op de radar staat !!. Toch iets meer te besteden dan Sparta.

Halen wij Brondeel terug !!!

17   2  
C'mon NAC

Ondanks het verschil in divisie vind ik NAC nog steeds in potentie groter dan Sparta. Voor Olij lijkt me dit dan ook niet de juiste stap. Sowieso zal de huidige crisis het voetbalwereldje flink opschudden. NAC zou hier best wel eens goed uit kunnen komen. In het management krijg ik in ieder geval steeds meer vertrouwen (voor zover zichtbaar natuurlijk)....

15   4  
Belgische Naccer

2 miljoen. Kan Sparta nooit betalen.

Geef deze man nou gewoon een verbeterde aanbieding.
Is belangrijkste speler van NAC. Of willen we weer terug naar het niveau van Van Leer???

11   4  
10diego

Mous, 24 jaar en ex keeper van cambuur zit nu bij zwolle op de bank zit. komt uit de ajax school en heeft net als Olij bij Oss gekeept , voor hij naar Cambuur ging. Is een prima keeper.

2   1  
The Cosmic Gate

Dat informeren zal waarschijnlijk van korte duur zijn geweest..

8   0  
Baron

Dit komt 100% uit de koker van de zaakwaarnemer welke een beter voorstel van onze Tom wilt. Ik geloof nooit dat Sparta in deze tijd een aardige transfersom gaat betalen.

6   7  
Een ander geluid

Als Sparta hem zou willen halen dan gaat dat gebeuren. Sparta heeft serieus geld in kas door uitgaande transfers. Ze kunnen en gaan geen miljoenen betalen maar zeg 300k kunnen ze prima betalen. Als wij met Verbruggen een Jong Oranje keeper onder de lat kunnen zetten, weliswaar een jaar te vroeg maar vooruit maar.

4   3  
Buurman

Sparta is van oudsher een schitterende club. En onder Fraser een prima voetballend ploegje. Daarnaast als Olij bij Sparta in de ere top speelt dan kan hij vervolgens bij iedere subtopper terecht. Ik vrees dat Olij vertrekt en NAC blij is met het geld. Voetballen met publiek kun je dit jaar helaas vergeten. En het is niet te zeggen wanneer weer wil.

4   4  
TpT

Lijkt me dat Olij z’n ambitie hoger ligt dan Sparta. Die moet uiteindelijk gewoon naar niveau AZ gaan binnen een jaar of 4.

Sparta kan zomaar degraderen als Fraser daar weg is en NAC kan zomaar doorstoten naar de eredivisie. Denk niet dat Olij die gok gaat nemen. Ga dan gewoon naar Heerenveen, AZ, Utrecht of iets in die richting.

Daarnaast moet hij gewoon minimaal 1 mil opleveren.

3   2  
Leurenaar

Die gaat niet naar Sparta... Maar dat hij NAC gaat verlaten lijkt inmiddels wel duidelijk. Gezien de houding van de zaakwaarnemer tijdens de onderhandelingen lijkt me dit ook de juiste keuze... uiteraard wanneer het bod goed is.

5   27  
Falco

Met zijn kampkop

7   3  
Ivo

Tja, als hij zo nodig naar Sparta wil, dan zal Sparta moeten betalen.
Misschien kan NAC dan Tim Coremans terughalen van Sparta, een jongen van de streek, uit de eigen jeugd en heeft zich ontwikkeld tot een prima keeper.

4   11  
Frank

Hou Willem II in de gaten; Wellenreuter gaat daar waarschijnlijk niet bijtekenen

7   13  
De sjaak

Heel rouwig zal ik er niet om zijn.
Leuke keeper voor de kkd, maar meer niet.
Misschien dat nac er een paar centen voor kan vangen van Sparta en ruilen tegen coremans die in mijn ogen toch echt een veel betere keeper is

2   4  
Peter D

Ook NAC zal het volgend jaar moeilijk krijgen en geld nodig hebben.
Zal echt geen vol stadion mogen hebben.
En ook bij NAC zijn de inkomsten van de toeschouwers belangrijk.
Snap niet dat Sparta gaat kijken naar investeringen. Krijgen het financieel ook moeilijl

11   2  
Forza 1912

Falco: met zijn grote hondenkop

7   2  
Charles

Olij is een verademing vergeleken bij de 5 keepers van vorig seizoen. Dus complimenten voor Tommeke voor deze aankoop.

Olij heeft de pech gehad om op het moment supreme, de wedstrijd tegen Feyenoord, een off day te hebben. Net als vele medespelers overigens. Anders hadden was niet alleen sparta geïnteresseerd geweest.

Mooi club, met mooie historie en trouwe (maar kleinere) aanhang, in die zin te vergelijken met ons clubje. Ik denk dat de ambitieuze Olij kiest voor de eredivisie of het nu bij sparta, az of psv is.

Pak een paar ton en houdoe en bedankt Olij, je was een verademing!



3   2  
fvf6

Het zou jammer zijn voor ons , maar als er een flink prijskaartje aan hangt is iedereen te koop bij NAC. Ik denk niet dat sparta goed bij kas zit dus het zal wel loslopen , maar er zullen meerdere clubs zijn met interesse . Maar zeker is als NAC geen uitzicht heeft op de ere-divisie zullen er kapers op de kust zijn voor spelers die boven het maaiveld uitsteken . Dus werk aan de winkel voor de directie om hier goed mee om te gaan.

2   15  
den hulk

nac speelt volgend seizoen weer met een nieuw elftal in de derde klas eerst heb je de benelux competitie dan eredevisie dan de derde klas

2   14  
Rubenac

Heb vernomen dat FCDordrecht als enige club in Nederland Blijft bestaan.
Aangezien dit schapen ? kippen zijn en wij daar ons allemaal kunnen identificeren.
In Engeland zal derby county geaccepteerd blijven vanwege de link met het schaap.
We zijn dan verplicht een app te downloaden, daarop krijgt men dmv schokjes door wanneer je juicht en zingt.
Mocht je te dicht bij elkaar staan, krijg je een iets hardere schok
Als we dat allemaal goed doen, beloven ze dat ze ons niet nog eens zoiets als dit mee laten maken.
Dus allemaal goed luisteren en achter de media aanlopen.

Hup FC ?

3   1  
Cool hand

Door deze dagen beseffen voetballers nog meer hoe belangrijk het is om je kans te pakken als die zich voordoet. Helaas.

7   0  
SjorsNAC

Ik zou het echt heel jammer vinden als hij na 1 seizoen alweer vertrekt, je hebt meer aan een goede keeper onder de lat dan een paar centen, nac moet zijn poot stijf houden want ga maar eens een nieuwe keeper vinden, het birritietie en fred van leer grabbelaar 2.0 debacle ben ik nog niet vergeten.

De verdediging met onze spanjaarden en keeper staat gewoon en en daarmee kun je verder bouwen.

13   1  
Piet

Met alle respect, maar als je een goede keeper aan Sparta gaat verkopen kun je echt beter gaan stoppen. Zoals hierboven aangegeven is een goede keeper gewoon schaars. En in deze tijd wat kan Sparta nou voor mooie transfersom geven. Ook van Hecke hoopt op medewerking van nac. Rot op gewoon onderste uit kan halen. Als je nu al 8 jaar hier voetbalt ok. Nu gewoon cashen

1   11  
Tja

Hoor meerdere signalen dat Olij richting Willem II gaat als Wellenreuther daar bevestigd dat hij niet bij tekent

3   1  
Ad B uit Roosendaal

Hopelijk kan Olij worden behouden voor NAC, maar het zal lastig worden.

Hij is enorm belangrijk, ook voor de teamgeest.

0   0  
Bredafun

We weten nog niet hoe hij er zelf over denkt. Als ie z’n trainer volgt, dan zit ie nog jaren naast Jelle.

3   4  
Bbart

Olij gaat inderdaad naar Stillen II..
Dan kan hij Eredivisie spelen en in Dongen blijven wonen.

1   0  
Fred1

Ten eerste zou ik NAC nooit inruilen voor Sparta is niet echt een verbetering.
Is een goede keeper maar in de eredivisie gaat het gebrek aan lengte opbreken.
Daarnaast mocht hij naar Sparta willen gewoon flink cashen en Tim Coremans in de deal betrekken, is een goede degelijke keeper met NAC roots die niet of niet veel zal onderdoen voor NO.

Laad alle berichten na dit bericht in