Wij gaan niet opzij

"Spelers moeten mouwen opstropen tegen Jong Utrecht"

BsideBart

Na een teleurstellend paasweekend met puntverlies tegen zowel Jong Ajax als directe concurrent Go Ahead Eagles staat vanavond alweer het volgende duel op het programma. Tegen laagvlieger Jong Utrecht zal NAC de rug moeten rechten en laten zien over veerkracht te beschikken. Volgens trainer Maurice Steijn moeten juist de spelers het nu gaan doen en zelf opstaan, zo geeft de oefenmeester aan bij BN De Stem.

Met slechts 3 dagen tussen de kansloze thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles en het nieuwe treffen tegen Jong Utrecht viel er volgens Steijn niet veel te sleutelen aan de speelstijl. De tussenliggende dagen werden met name besteed aan het herstel en het tactisch trainen in aanloop naar de wedstrijd van vandaag. Steijn benadrukt dat het nu vooral een mentale kwestie gaat worden:"Voetballen, kansen creëren; we hebben bewezen dat we het kunnen. Het kan niet zo zijn dat we het ineens kwijt zijn. De spelers nemen het zichzelf kwalijk dat het niet lukt. Het is te makkelijk om alles af te branden, maar intern zijn zeker harde woorden gevallen.”

Dat de sfeer binnen en rondom NAC op dit moment negatief is mag een understatement worden genoemd, binnen een week na de gewonnen wedstrijd tegen de Graafschap lijkt de wind 180 graden gedraaid en heerst er ook binnen de spelersgroep een totale mineurstemming. Toch blijft de Hagenees strijdvaardig en benadrukt nogmaals dat de spelers de sleutel in handen hebben voor de komende wedstrijden. "Uit de statistieken blijkt dat we meer meters hebben gelopen dan Go Ahead, toch zijn we van het kastje naar de muur gespeeld. Mouwen opstropen, in de duels komen. Dat verlang ik van de spelers. Ze moeten opstaan.” aldus Steijn.

Met de schorsing voor Malone en andere twijfelgevallen binnen de selectie wordt er onder fans en media ook volop gespeculeerd over een andere opstelling tegen Jong Utrecht. Dit drukt Steijn echter direct de kop in. Volgens de trainer is er geen tijd meer voor experimenten, daarnaast heeft zijn ploeg bewezen dat het in het herkenbare 4-3-3 systeem ook 13 wedstrijden ongeslagen kan blijven. De doelstelling blijft volgens Steijn onverminderd gaan voor die 2e plaats en vooral niet in paniek raken en alles omgooien.

Tot slot richt Steijn zich in gesprek met de krant nogmaals op de supporters:"Het zal niet ineens het beste voetbal van Nederland zijn, maar we gaan wel met het hart spelen.”. Vanavond om 18:00 uur de aftrap live op ESPN.

 

 

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
Terug naar overzicht
67 Reacties
120   18  
Chris W.M.

‘De spelers moeten de mouwen opstropen’
'Het is aan de spelers hun voeten te laten spreken'
'De opdracht is: jezelf revancheren door agressief te spelen'
'Mouwen opstropen, in de duels komen. Dat verlang ik van de spelers. Ze moeten opstaan.'
'Aan de bal is het inderdaad matig. Op papier kunnen we alles uittekenen en uitdokteren, uiteindelijk moeten de spelers de schroom van zich afgooien.'
'Het zal niet ineens het beste voetbal van Nederland zijn, maar we gaan wel met het hart spelen'

Mocht dit alles niet tot uiting komen vanavond, mogen we dan de conclusie trekken dat er geen chemie (meer) is tussen de trainer en de spelersgroep?

24   2  
Breda1912

Als je dit niet weet te winnen zou het wel heel triest zijn, verwacht gewoon overwinning! Hup NAC

44   2  
Kudeta

Zo moet je toch iedere wedstrijd beginnen, voor 100% inzet

60   6  
de generaal

Steijn kan praten als brugman, maar een team echt laten voetballen lukt hem niet bij NAC en voorheen ook nergens.
Werk aan de winkel dus voor onze TD.

15   2  
Vliegende hollander

Aan m.s wederom mooie woorden gesproken,maar kan je het wel over brengen aan de spelers........ik laat me graag verrassen vanavond tegen jong utrecht.✌

66   8  
Ouwe Spionkop

Volgens Steijn is er geen ruimte meer voor experimenteren. Hoor wie het zegt. Elek week andere fantasieopstelling. Bv die Maatsen als back, dan weer als buitenspeler, dan weer niet.
Geen enkele zelfreflectie, het ligt alleen aan de spelers.
Weer die huurlingen van feijenoord erin. Stel verdomme je eigen spelers die transferwaarde opleveren op. Colin Rosler is een prima verdediger die moet spelen. Die Azarkan zie ik ook al weer bij de opstelling in BndeStem staan. Voegt helemaal niks toe en is weer naar f over 2 maanden.
Vol op de aanval tegen zo'n zwak jong team, maar nee hoor weer gewoon de klassieke behoudende laffe opstelling.
Steijn is de zwakke schakel!

30   3  
Ivo

Ach, een mooi verhaal voor de buhne weer, maar het is toch van de zotte dat je nog volop strijdt om promotie en je spelers blijkbaar gemotiveerd moeten worden. Waar zijn die gasten dan mee bezig, vraag je je af.

Het is al maanden hetzelfde, een hele lamlendige instelling op het veld. En dan heel af en toe een opleving, zoals de 2e helft tegen de Graafschap. Waarom zijn onze spelers niet scherp, en vooral: waarom staat er geen TEAM op het veld?

120   18  
Chris W.M.

‘De spelers moeten de mouwen opstropen’
'Het is aan de spelers hun voeten te laten spreken'
'De opdracht is: jezelf revancheren door agressief te spelen'
'Mouwen opstropen, in de duels komen. Dat verlang ik van de spelers. Ze moeten opstaan.'
'Aan de bal is het inderdaad matig. Op papier kunnen we alles uittekenen en uitdokteren, uiteindelijk moeten de spelers de schroom van zich afgooien.'
'Het zal niet ineens het beste voetbal van Nederland zijn, maar we gaan wel met het hart spelen'

Mocht dit alles niet tot uiting komen vanavond, mogen we dan de conclusie trekken dat er geen chemie (meer) is tussen de trainer en de spelersgroep?

10   2  
Regoalio Simons

Ik ga inmiddels lang genoeg mee om te realiseren dat in wedstrijden waar het er écht om gaat, NAC niet thuis geeft. Dat ligt niet per se aan de huidige selectie. Toch lijken sommige spelers met rubberen benen op het veld te staan; met name het gebrek aan strijd, het niet kunnen passen naar een medespeler of fatsoenlijk kunnen dekken stoort mij nog het meest. Ik zie dit persoonlijk in 6 wedstrijden niet meer goedkomen, maar bewijs me ongelijk.

30   1  
Joepel

"Voetballen, kansen creëren; we hebben bewezen dat we het kunnen. Het kan niet zo zijn dat we het ineens kwijt zijn.

Bewezen? Wanneer precies?
Ineens kwijt zijn? Nee hoor, dat is in zo'n 85% van de afgelopen wedstrijden al het geval

Een normale overwinning tegen een jong elftal van pakweg 4-0 zal dit niet kunnen verhullen. Dat je nog steeds zicht hebt op plek 2 zegt alles over het niveau van de concurrenten en helemaal niks over NAC zelf. Beschamend mag het wel genoemd worden wat je als NAC zijnde laat zien. Maar hé, niet te negatief toch Steijn?

17   25  
Nr. 12

Even andersom gedacht: als ze op de trainingen wél vrijuit en met durf spelen, ligt het dan aan de druk van buitenaf die bij een wedstrijd komt kijken? Een groep supporters, de pers? Niemand gaat met vertrouwen voetballen als 'ie wordt afgebrand na elke fout.
Natuurlijk is er reden om negatief te zijn, want er zit te weinig progressie in. Maar ik denk ook weleens: hoe negatiever sommige supporters en de pers zijn, hoe dieper we in het moeras weg lijken te zakken. Zijn al die ontslagen trainers en ongelukkige ex-spelers niet gewoon de dupe van de keiharde kritiek? Is het wanbeleid een gevolg van collectief wantrouwen?
Als we nou eens meer geduld zouden hebben en als de 12e man achter NAC gaan staan, dan krijgen we volgens mij weer ons oude NAC terug. En zelf meer plezier.

5   2  
The Cosmic Gate

Ben dan dus benieuwd als er vanavond de zoveelste drama pot gespeelt zal worden ! Want wat dan ...

69   5  
Belgische Naccer

Het geeft te denken dat Steijn voor iedere wedstrijd de spelers moet aanmanen tot scherpte...

Bij een echte trainer (b.v. Hyballa) is scherpte de basis van alles. Daar begin je mee. Dat is een vanzelfsprekendheid. Maar die ontbrak ook al onder Brood, en die ontbreekt nu ook weer onder Steijn.

Het lijkt simpel, maar dit soort trainers denken daar te gemakkelijk over. Daarvoor is ten eerste, een zeer fitte spelersgroep nodig en dus zal er veel harder getraind moeten worden dan nu het geval is. Iedere dag. Net zolang totdat de NOAD je uit de poriën komt.

Dat gaat onder Steijn gewoon nooit gebeuren. Onder Brood gebeurde dat ook niet. ADO gaat er daarom ook gewoon weer kansloos uit. We hebben harde strenge trainers nodig die een vechtmachine kunnen maken. NAC is niet in staat om wereldspelers te halen, dus dat zul je moeten compenseren met inzet. Hyballa wist dat, kon dat, en Vreven in mindere mate ook.

Steijn is "one of the guys" met zijn vriendjes Malone, Maria, Immers en Bilate in elke linie op het veld en belangrijker nog voor hem, boven hem, in de persoon van Manders die hem de hand boven het hoofd houdt.

Met Hyballa was je kampioen geworden. Die maakte spelers WEL beter. en die stelde wel gewoon de talenten op zoals Schouten, Mashart, Azzagari en Hecke. Ik weet zeker dat onder Steijn, van Hecke ook gewoon op de bank had gezeten, net zoals onder Brood, en dan had op zijn plek Malone of Maria gestaan. Hetzelfde wat nu gebeurd met Azzagari, Mashart en van Hooijdonck.

Iedereen kijkt ernaar en niemand doet wat of kan wat doen. Mijn hoop is gevestigd op Ton Lokhoff, maar die heeft 2 Hagenezen tegenover zich die elkaar beschermen. Moeilijk verhaal hoor. En ondertussen hebben we een elftal met 30-ers die ons talentvolle spelerskapitaal volledig vernietigen.

10   0  
jan

"Met slechts 3 dagen tussen de kansloze thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles en het nieuwe treffen tegen Jong Utrecht viel er volgens Steijn niet veel te sleutelen aan de speelstijl."

"Uit de statistieken blijkt dat we meer meters hebben gelopen dan Go Ahead, toch zijn we van het kastje naar de muur gespeeld."

Heel leuk allemaal dat NOAD maar mijn mening blijkt uit het tweede citaat dat er juist wél aan de speelstijl moet worden gewerkt.

8   0  
Tip

Ik hou mijn hart vast.

17   0  
Sietze

MS legt de schuld van een eventueel debacle al vast bij de spelers. Zwak. Hij alleen is er voor verantwoordelijk dat er na vrijwel een hele competitie nog geen enkel systeem in het voetbal zit. Tenzij je 10-0-1 een systeem vind.

14   0  
nacorakel

Nu moeten de parels de mouwen opstropen vanavond. Want? Omdat als we de mouwen niet opstropen het moeilijk gaan krijgen tegen JONG FCU? Wat bedoelt de trainert nou eigenlijk !?

We lopen meer dan Kowet; loop je dan niet gewoon de verkeerde meters als je de wedstrijd ziet ?? Het 4-3-3 systeem is niet herkenbaar OMDAT de veldbezetting niet goed is. Het is hier al zo vaak geschreven; hoe moeilijk kan het zijn om iedereen op z'n favoriete positie te zetten, ze te laten staan en automatismen in de ploeg te slepen?

Het is allemaal meer hoop dan vertrouwen ...

10   0  
Ata

Het gaat niet om het aantal gelopen meters, maar om de intensiteit waarmee spelers dat kunnen. Onze selectie is niet fit, Steijn heeft er geen voetbal in gekregen en uit de lamlendigheid van de laatste weken zou je kunnen afleiden dat de onderlinge chemie ver te zoeken is.

Heeft Steijn eigenlijk al eens gezegd dat hij het zelf misschien niet zo goed aanpakt?

21   1  
Gilze

Je leest zon bericht toch met stijgende verbazing. Tijd om te mouwen op te stropen (daar begint het volgens mij altijd al mee), kansen creeeren (dat doe je niet als je zelf in een eerder stadium aangeeft dat je zogenaamd geen spelers hebt om dwingende te voetballen) en als er dan toch spelers verzaken dan is het aan jou als coach om ze verdomme eens op de bank weg te zetten. Zet er dan maar iemand met minder kwaliteit in maar die er wel zin in heeft of er vol voor wilt gaan. Nee Maurice voor die praatjes kopen we niks, je hebt zelf de selectie kunnen samenstellen dus niet zo zeiken.

9   0  
zwampie

Hoe goed of slecht je ook bent of hoe meer of minder kwaliteit je hebt dan je tegenstander, het begint ermee om vanaf het begin alles te willen geven.
Als je dit al niet doet of op kan brengen ,ben je op de verkeerde plek.

Als je na 32 wedstrijden nog geen team heb staan en je van geluk mag spreken dat je nog ergens om mee kan doen, is het te triest voor woorden dat je het bij de spelers neerlegt en geen zelfreflectie hebt.
Steijn, kijk in de spiegel en vraag je eigen eens af, wie heb ik dit seizoen beter gemaakt, heb ik een (zichtbaar) plan en tactiek waarbij een kenbaar NAC te zien is, hebben we progressie geboekt na al deze wedstrijden.
Het antwoord is helaas bekend, maar hier hoor je, nog niet zelfs een klein beetje van, waarbij hij aangeeft dit team niet beter te kunnen maken dan wat hij nu na 32 wedstrijden bereikt heeft.

Op naar weer een avond met toeval voetbal en het geluk van de dag de uitslag bepaalt voor NAC

21   1  
Kopspion

Steijn krijgt het echt niet meer op de rails hoor !
Trainer/coach die bijna het hele team zelf heeft mogen samenstellen en dan na 32 wedstrijden de spelers de schuld geven ...?
Die is gek

17   0  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Steijn doet er goed aan om eindelijk eens als 'vader' en 'beschermheer' voor zijn team te gaan staan. Mensen opbouwen i.p.v. neersabelen. Praat met ze, deel je wijsheid met ze, leef met ze mee en stel je kwetsbaar op. Op die manier zorg je voor verbondenheid en gaan de spelers automatisch harder voor je lopen. Je ziet aan alles dat spelers weinig respect meer hebben voor de trainer. Dat komt mede door de (onbegrijpelijke) keuzes die hij maakt, maar zeker ook door hoe hij zich opstelt.

Een beetje nederigheid doet wonderen.

22   0  
Svt076

Nu achteraf, vind ik een van de mooiste eigenschappen van zowel Vreven als Hyballa misschien wel de eenheid / vriendschappelijke band die zij met het team hadden. Als je slecht over de spelers praatte, had je het meteen met hen aan de stok. Als NAC onrecht werd aangedaan, had je het direct met hen aan de stok. Zij stonden onvoorwaardelijk achter de jongens en daardoor durfden zij veel meer in het veld (denk ik dan) en floreerden zij ook vaker. Typisch voorbeeld is Schouten. Floreerde ontzettend onder Hyballa. Had een plan met hem en hij durfde. Lijkt nu totaal weg te zijn onder Steijn. Hij valt z'n spelers ook vrij vaak af in de media vind ik..

16   0  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Oja en tactisch vind ik Steijn gebrekkig. Mouwen opstropen, tot het gaatje gaan, opjagen en het gras opvreten zijn basisvoorwaarden. Dat heeft totaal niets met tactiek te maken! En dat is nou precies wat ontbreekt in het spel. Er is geen enkele tactiek te bekennen. Dit is zelfs geen steenkolenvoetbal, want kansen creëren doen ook steenkolenvoetballende ploegen. Dit is gebrek aan aanvallende structuren, verrassingen en vooral voetbalplezier!

14   2  
Moppernac

Maurice Steijn je lult zoals iedere week , GEWOON WEER UIT JE NEK!!!!!!!!!
Kap er zelf eens mee om wekelijks een andere opstelling te zetten.
En laat Malone na zijn schorsing ook op de bank beginnen.

17   0  
G

Koekoek.... Waar gaat het over zeg.... We spelen tegen Jong Utrecht!

14   32  
RichardPraha

Toch best wel bizar en bijna lachwekkend dat hier op BSR altijd Vreven en/of Hyballa worden opgevoerd alszijnde goede trainers voor NAC.

Op basis van wat? hun "uitstraling"????

In ieder geval niet op basis van prestaties want beide zijn nogal jobhoppers en dat doe je niet als je ergens zo succesvol bent.

Beide doen het nu ook gewoon slecht bij resp. AS Trencin en Wisla Krakow.

En als criteria als "ja maar alles beter dan Steijn" worden aangedragen is dat ook niet echt geloofwaardig.

7   0  
Geraldo

@ richardpraha

NAC is een rare tegendraadse club, dat waren deze 2 trainers ook. Klinkt als een match toch? En volgens mij kwam dit bij de een tot uiting qua resultaat (promotie) en bij de ander qua veldspel (een herkenbaar NAC op het veld met ruimte voor talent).

Begrijp me goed, ik ben absoluut geen voorstander van het ontslamaarraak-beleid, maar zie wel waarom genoemde trainers bij NAC pasten (en misschien juist daarom niet bij andere clubs).

Terug naar nu; geen gelul, gewoon winnen vanavond.

21   1  
willem 4,5

@richardpraha. Je bent waarschijnlijk even vergeten dat Vreeven geen contractverlenging kreeg, hij paste niet bij de 'nette' clubcultuur van NAC en Hyballa is ontslagen na zijn actie tegen de TD, die er geen ruk van begreep. Voor alles is wat te zeggen maar deze twee hadden meer gif in zich dan 10 Steijnen bij elkaar en dat zag je ook aan het elftal!

3   8  
SjorsNac

Ik geloof echt wel dat hij de spelers probeert te motiveren, als ze het vervolgens niet uitvoeren dan zal hij die gasten direct moeten vervangen, wellicht dat er op de bank een paar zitten die wel gemotiveerd zijn. Zou azzagari proberen iig.

9   0  
Benassi

Maurice gaat voor het NK open deuren intrappen?

13   0  
Yup

"Viel er volgens Steijn niet veel te sleutelen aan de speelstijl"

Er is geen speelstijl! Of het moet het feit zijn dat Malone ondanks alles altijd speelt...

3   0  
scheppioni

LET OP !!
Maurice gaat volkomen gelijk krijgen, de eerste tien minuten dan althans .....
Toch weer gruwelijk veel zin in tegen beter weten in !!
COME ON NAC !

3   0  
Optimist

@ De Generaal

Kon ie maar praten als Brugman ( Johannes), dan promoveren we zeker.

@ Ivo

Natuurlijk is het voor de Bühne, die speelt een steeds grotere rol.

@ Nr. 12

Het helpt in ieder geval niet als ze huilend van het veld lopen zoals 2 jaar geleden, ongeacht de trainer of speelwijze.

14   0  
[email protected]©

Geen wijzigingen in de opstelling van afgelopen maandag? Serieus? Hoe slecht moeten sommige spelers spelen voordat het consequenties heeft??

7   2  
D'n Beuk

Een team dat compleet weggespeeld wordt door de tegenstander loopt altijd meer meters dan de de tegenstander, het bovenliggende team heeft de bal en laat de bal het werk doen en wordt ook minder snel moe , het onderliggende team loopt zich de pleuris , wordt moe en verliest doorgaans de wedstrijd.

Ach deze praatjes hoor ik nu al zoveel jaar bij NAC , of nu Dijkhuizen , v.d. Gaag, Brood , Gudelj, Karelse of Steijn de trainer is maakt geen donder uit!
Elke keer waren we allemaal blij en dachten we de juiste trainer te hebben en geen van allen hebben het langere tijd mogen proberen.
Al jaren lees ik hier ook termen als het slechtste NAC ooit enz. Maar alleen onder Vreven en Hyballa kregen we te zien wat we graag zien en dat terwijl deze 2 niet echt de voetbalproffessor uithangen

6   0  
Henri

'Bij Real Madrid leerde ik dat ik altijd de beste moest proberen te zijn, maar dat was met Johan Cruijff hetzelfde. Dat was de mentaliteit van de club, maar ook van Johan als trainer.' Getekend Georghe Hagi

Misschien kunnen spelers en trainers bij NAC ook eens een voorbeeld nemen aan de beste NL speler aller tijden. Probeer eens de beste te zijn. En dan niet één training, één wedstrijd, maar één héél seizoen!

12   0  
henk

@RicharPraha
Op basis van wat doet Hyballa het 'slecht' bij Wisla? Hij haalt met dezelfde spelers meer punten per wedstrijd dan zijn voorganger en de supporters daar zijn blijkbaar ook tevreden. Dat was letterlijk wat hij hier ook deed. Maar RicharPraha weet het blijkbaar beter. Verder heeft een positieve speelstijl die uitgaat van eigen kracht. Ook zeurt hij niet over omstandigheden. Dat is nu allemaal wel even anders bij ons NAC.

22   2  
Viking

Er is geen vastheid in het team waar ze zich op kunnen richten. De simpele afspraken over vrijlopen , positie innemen , combinatie of lange ballen zijn ongetraind of onvoldoende duidelijk voor de spelers.

Je kan mij niet vertellen dat je met zo'n selectie niet een redelijke positiespel kan laten zien.. Terwijl de ploegen met veel minder budget en dus eigenlijk minder goede spelers dat wel kunnen.

Dit is echt onze trainer aan te rekenen.
En ik vraag me af of het WIJ gevoel nog wel leeft bij de spelers als de trainer nu op hun afgeeft in de krant.
Het is heel het seizoen al ruk qua veldspel en we verwachten geen Barcelona spel.. Maar wel dat we de bovenliggende partij kunnen zijn tegen Helmond, Eindhoven, Dordt en het restje van kleine clubs.

Ik ben benieuwd of Steijn zich vanavond vasthoud aan zijn getrouwen?? Ik vrees van wel.
Zelf hoop ik op onze clubtopscoorder Sydney, het is te gek om deze jongen op de bank te zetten.. Ik pleit voor nog veel meer, maar daar zal ik niet over uitwijden.

Bij puntverlies direct afscheid nemen van Steijn.. We moeten nu de kans grijpen om te promoveren..
KKD of Ere dat er een nieuwe spelersgroep moet komen is zowiezo aan de orde.

Gegroet

12   0  
Dbare

Oh, nu moeten ze wel mouwen opstropen.
Wat heb je vorige week dan tegen ze gezegd?

13   28  
ome cor

Die eikel van een Blanco moet elke dag iets over NAC in de krant zetten, niet omdat er nieuws is, maar omdat dat de opdracht is.

BSR neemt dat over, want NAC nieuws, dus plaatsen.

En dat is dan hier weer voer voor allerlei gefrustreerde luitjes om hun ongenoegen te uiten onder een nikszeggend stukje van Blanco, opgetekend na de laatste training gisteren.

Man man....wat een drukte om niks weer.

9   12  
Altijdzo

Ik mag leie dat NAC verliest.
Niet voor de spelers want die verdienen het niet.
Maar voor die misselmakelendheid van een kritiek dat díe knurft van een MS geeft aan zijn jongens.
Aan zijn tactiek ligt het niet zei hij.
Maar ik heb in 32 wedstrijden nog geen plan of tactiek gezien.
Ik hoop dat de boys zich straks inhouden en bewust MS op het randje van de afgrond brengt.
Dan is het alleen nog zaak om die vlegel eruit te gooien.

2   1  
Kisku

En steijn mensen op der positie zetten ,en niet in de 16 gaan liggen

5   2  
Jammer

Ome Cor, maak je niet druk om niks.

13   1  
Ray

Maurice Steijn loopt de kleedkamer binnen en kijkt eens rond of iedereen er is. "Mannen, vadaag moeten jullie de mouwen opstropen". Tom Haye:"Maar trainer, wat doen we met de tactiek die we de hele week hebben getraind dan?". Maurice slaakt een diepe zucht en gaat verder: "zover mogelijk achter de middenlijn gaan staan. Als er per ongeluk een bal voor je voeten valt, roei je die naar voren naar Mario. Mario, bal aannemen en kijk verder maar. Oh ja, Dion jij leidt de verdediging. Iedereen duidelijk?". De spelers geven hun trainer een staande ovatie en lopen met opgestroopte mouwen naar buiten...........

6   24  
ome cor

@Altijdzo
eerste zin: ik mag leie dat (ik mag lijden dat)
derde zin: misselmakelendheid (Misselijkmakendheid ?)

En dan noem jij Steijn een knurft ???

9   1  
NAC4Ever

@OME COR
Zijn gewoon interviews die worden afgenomen tijdens een persmoment.

19   3  
Altijdzo

@Ome cor.
Inderdaad, spel en taalfouten mijnerzijds.
Maar je begreep mij wel.
Het is in ieder geval beter dan jouw grofheid en ongefundeerde kritiek naar de supporters.
En dat jij de vlag van NAC een zwart-geel vod vond doet veel supporters pijn.
Getuige vele reacties hier moet je wel een gehaat persoon zijn op de bsr .

8   5  
svt076

@altijdzo,

Ja echt? Hopen dat NAC verliest zodat Maurice Steijn er misschien uitvliegt?
Jij bent echt geen NAC fan denk ik;)

8   0  
The Cosmic Gate

Dan weten we weer wat er gaan gebeuren...f*ckin Jong Utrecht mag het spel maken en we laten ze lekker voetballen. En dan hopen dat we paar keer uitbreken en toevallig op de goede plek staan ....🤢🤮

Dit is volledig anti NAC, en toch een bewijs dat hij OF het niet meer weet OF gewoon zomaar wat doet !

11   0  
DunErwt

Wat een negatieve trainer.

3   9  
Wanny

Vreven zei ook altijd dat ze de mouwen moesten opstropen. En toen zat er ook niet heel veel lijn in het spel, ondanks dat we Garcia en Angelino hadden.

Hyballa hetzelfde verhaal. Gegenpressung, maar weinig goed voetbal.

Vreven en Hyballa werden gezien als een echte NOAD mannen. Waarom wordt Steijn dan afgefakkeld als ie de spelers vraagt om inzet?

9   1  
Altijdzo

@SVT076
Ik ben wel degelijk een NAC fan.
Ik kwam sinds 1975 elke 2 weken vanuit Leeuwarden naar Breda toe voor NAC.
En sinds 1991 vanuit Tilburg.
Vele malen beschimpt hier in kruikengat,maar in Leeuwarden werd er wel positief op gereageerd.
Het doet gewoon pijn dat deze trainer ons naar de filistijnen helpt.
Daarom ook een negatief bericht hier richting MS.

10   1  
Nonkel Frans

"Spelen met je hart" als opdracht......?
Volgende week trekken we bezield spelen uit de kast. Enzo verzinnen we iedere keer een andere kreet uit de semi spirituele coachings boeken.

Je bent supporter met het hart of je bent het niet. Je hebt bezieling of je hebt het niet.
Dat valt niet op te leggen dat komt van binnen uit.
Zelfde geldt voor de spelers.

Vraagt Maurice nu dat de mannen plots van de club moeten houden of van hem of van de bal of van zichzelf of van elkaar.........
Wat bedoelt hij en wat moet een speler hiermee aan?
Je zegt dus feitelijk: jij speelt niet met je hart.
Dat is nogal wat voor die jongens.
We gaan er even van uit dat het spelletje dat voetbal heet, hun lust en hun leven is. Daar klopt en lag/ligt dat hart toch al.? Waarom trap je daarop?

Als Steijn van de jongens houdt houden zijn van hem en bloeien ze op. Of begrijpen dat ze niet mee kunnen en verdwijnen zachtjes en respectvol.
(Traint Steijn eigenlijk wel met zijn hart?
Mogelijk voelt hij zich zwaar beledigt als je hem dat vraagt.)

Houdt hij wel genoeg van de jongens, van de club?
Misschien zit daar ergens de kneep.

Maar tot die tijd en tot dat Maurice dat snapt en de goede snaar weet te raken zou ik als ik hem was maar gewoon vette NOAD van ze eisen. Dat snapt iedereen en dat is voor nu de enige duidelijke Bredase boodschap.
Passie en vechtlust waar t omdraait - als we die weer zien dan volgt de liefde van onze kant naar spelers en Steijn vanzelf.

Man man ga aan t werk en aub niet te veel ouwehoeren met die krant.

HUP NAC!

5   0  
Mick j

Je kunt 8 trainerdiploma’s hebben
en de zaak niet over kunnen brengen.
Kun je wel het vertrouwen kweken in je groep met 2 diploma’s dan ben je de man.
Voorbeeld : er zijn werknemers die blij zijn met een schouderklopje en er zijn erbij die steeds opslag willen.
Nu daar moet je vanaf , dat kweekt
geen saamhorigheid .
Hoewel de eerste niet vergeten
Zo’n man is Henk de Jonge van Cambuur of de trainer van Volendam

4   0  
fvf6

De trainer bedenkt toch een speelplan , hij bepaalt toch hoe de poppetjes staan , hij leert ze toch automatisme aan . we zijn ruim 7 maanden op weg en er is geen lijn te ontdekken in het spel , steeds weer een wisselende opstelling . Dus de hoofd oorzaak van het matige spel van ons NAC ligt bij de trainer . Het is maar net hoe je met een selectie omgaat ,als er geen chemie is , verzaken voetballers om opdrachten uit te voeren . Neem je verantwoording M.S.

7   7  
Tico

@ ALTIJDZO

Ome Cor heeft wel degelijk gelijk wat betreft de “supporters” hier! Altijd dat negatieve gezeik en ook als er positieve dingen gebeuren zijn er vele hier die toch alles weten te vergallen. Tuurlijk krijgt hij dan veel duimpjes omlaag, maar gelijk heeft ie wel!

5   1  
Altijdzo

@tico.
Heb je dit seizoen al een positief ding gezien?
Behalve de wedstrijd NAC-almere city?
Als dat zo is krijg je van mij 100% gelijk daar ben ik mans genoeg voor.
De vlag was een leuke geste en positief.
Maar 31 wedstrijden was het anti voetbal en angsthazenvoetbal, dus ook thuiswedstrijden.
Het betalend publiek wil vermaakt worden met passie,inzet en liefde voor het voetbal met name door NAC.
Dat ze een paar keer verliezen vind ik niet erg,als ze maar moedig zijn.
Een paar wedstrijden slecht vind ik ook niet erg,dat kan gebeuren door blessures en uit vorm.
Maar dat dit voetbal structureel wordt en is daar pas ik voor.
En dan nog onbeschoft geen compensatie vragen heeft bij mij de emmer doen overlopen .
Daarbij komt nog dat MS altijd de jongens de schuld geeft waarvan hij de hoofdschuldige is.

7   4  
GSG

Mournir gaf deze week aan in BN de Stem strijd en passie te missen bij sommigen in de spelersgroep.

Dan krijg ik spontaan buikpijn, waar haalt hij het vandaan.......onze strijder......hij heeft verdomme in 32 wedstrijden geen sliding of overtreding gemaakt......en dan neemt juist hij deze woorden in zijn mond :(

De pot verwijt de ketel, echt dit zegt zoveel over het feit dat het geen hechte groep is, ze zeggen elkaar gewoon niet de waarheid........je weet al dat je bij voorbaat kansloos bent voor de zes finales, nog even afgezien van de playoffs.

Jong Utrecht zal wel lukken......maar in Kerkrade kan het boek rechtstreekse promotie definitief dicht.

Wat lachten er velen over de puinhoop bij Almere toen Tobiasen eruit moest na een korte mindere serie, maar daar is het tij wel gekeerd inmiddels.

Snoei staat ook op de nominatie om te sneuvelen......en Maurice Steijn die zal niet afgevallen worden door Manders. Waar zitten we verdomme met zijn allen al 32 wedstrijden naar te kijken........totaal geen lijn in het spel laat staan ontwikkeling te ontdekken.

En dat met een selectie waarbij Hyballa of Vreven met twee vingers in de neus minimaal 2e was geworden.......niet met een coach die ze teveel vrijheid geeft dat werkt gewoon niet bij NAC.

3   2  
Wanny

@ GSG

Vreven werd 5e met Dessers en Manu Garcia...

3   0  
GSG

@Wanny......kwam door het geprul van Marinus.

1   3  
Dutchbird

Venema in de basis; zucht

2   2  
GSG

Ongekend he Dutchbird.......Steijn wil strijd en opgestroopte mouwen.......en dan een opstelling met Venema en De Rooij........dat zijn juist de spelers in de huidige selectie die hier het minste aan voldoen.......

Zou Steijn aansturen op een vertrek?

0   5  
Ome Cor

@ALTIJDZO
Of ik hier gehaat wordt laat me eerlijk gezegd koud.
Als iedere boer hier spelers trainers en andere mensen binnen de club mag afzeiken maar ik niet "grof" mag zijn naar anonieme supporters dan lach ik daar smakelijk om.

Mensen die nog geen 10 woorden foutloos kunnen schrijven, maar denken te weten hoe het betaald voetbal in elkaar zit omdat ze al zoveel jaar een seizoenskaart kopen.... moet ik dan huilen omdat ze mij zouden kunnen haten ? Tuurlijk niet man.

Als iedereen nu eens uitzoekt wat "to support" betekent ipv te denken dat ze hier mogen praten als een AD, TD of hoofdtrainer... dan kom je misschien ergens.
Domme, niet onderbouwde kritiek, open deuren in trappen....als dat alles is wat je kunt als suportersgroep dan kan de club beter meteen op de fles gaan.
(En veel denken dat die laatste zin met drank te maken heeft).

En die vlaggenactie zie ik inderdaad anders maar dat "vod" wappert nu bij een fan die geen scc heeft, dus je moet ook weer niet doen alsof ik m verbrand heb of zo.
Een actie niks vinden is ook een mening, toch ?

7   2  
Savatoreriina

@ome cor ik moet jou niet vanwege dat je steeds de supporters aanvalt..ik vind jou een dieptriest figuur en dat nac slecht speelt en verliest is allemaal jou schuld en dat is gemeend jij bent geen naccer maar een Farizeër liefst krijg je gewoon een ban

1   5  
Ome Cor

@SAVATORERIINA
Whahaha wat een flapdrol ben jij.

Jou schuld of jouw schuld ?
Maar wat een eer dat NAC slecht speelt omdat ik reageer op uitlatingen van anonieme supporters.
Geen idee wat jij rookt of snuift, maar je wordt er niet slimmer van.

1   0  
Altijdzo

@Ome cor.
Anoniem zijn,ik????
Juist jij wilt anoniem zijn.
Weet je nog dat ik jou tot 3 keer in verschillende post van mij waar of welk vak jij staat en vroeg om gezellig met elkaar een pilsje te drinken?
3 keer geen antwoord van je gekregen. En dan over mijn taalfouten te pakken en niet inhoudelijk op mijn verzoek ingaan noem ik laf.
Jij bent gewoon een internetheld die zijn gram haalt op echte supporters die NAC voor altijd in hun hart hebben tot aan hun dood.
Jij noemt ze zielig en flapdrollen.
Jij bent voor mij een mislukkeling laf,kontkruiperig omdat je niets van je leven hebt gemaakt, een zekere Woefdram zoals in de fabeltjeskrant.
Jij zorgt hier voor een tweedeling onder NAC supporters, vandaar ook de vele negatieve duimpje.
Jij beledigd mij,ik nu ook naar jou.

1   1  
Ome Cor

@altijdzo
Sorry dat ik niet met je wil daten.
De laatste tijd ben ik helaas niet zoveel meer op F5 te vinden....wie weet volgend seizoen weer.

Wie woefdram is weet ik niet, maar ik voel me niet beledigd hoor.
Iemand die je niet kent uitmaken voor kontenkruiper en zo is geen belediging, dat is domweg wat roepen en die vrijheid heb je hier.

Laad alle berichten na dit bericht in