Overal waar we komen

Spelersrapport: De verdediging

Italo

Dit seizoen hadden jullie de mogelijkheid om de NAC spelers na iedere wedstrijd een cijfer te geven. Nu is het tijd om in te zoomen op de prestaties van de selectie. We beginnen bij de verdedigingslinie.

De bekerwedstrijd tegen Feyenoord buiten beschouwing latende, stond het dit seizoen verdedigend vrij aardig. De posities achterin zijn dubbel bezet, en dat is maar goed ook. Menig speler kreeg te kampen met blessureleed waardoor er vaak gewisseld moest worden in de samenstelling van de laatste lijn. Hieronder vinden jullie de beoordeling per speler terug:

 

Nick Olij - Doelman Olij ontpopte zich tot publiekslieveling en schoot uit de startblokken bij NAC. Werd verkozen tot beste doelman van de eerste periode en hield zijn niveau vast. De goalie kan terugkijken op een goed debuutseizoen en ontving van jullie dan ook een keurige 7,2 voor zijn optredens.

Jethro Mashart - De jonge back speelde dit seizoen wellicht al meer wedstrijden dan hij op voorhand zelf had gedacht. Door blessuregevallen kwam Mashart dit seizoen tot vijftien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Passend bij een jonge spelers wisselde hij behoorlijke wedstrijden af met matige optredens. Hierdoor komt zijn cijfer over afgelopen seizoen uit op een 5,9.

Nacho Monsalve - NAC-aanvoerder Monsalve zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn seizoen. De Spanjaard kreeg te maken met veel blessureleed en speelde daardoor slechts tien competitieduels voor NAC. Mits fit is Nacho een vaste waarde in het elftal. De keren dat hij binnen de lijnen stond voldeed hij volgens jullie: 6,8.

Roger Riera - De Toreador centraal achterin sloopte dit seizoen menig spits. Opbouwend valt er nog het een en ander te verbeteren, maar mede door zijn onverzettelijkheid kan Riera prima cijfers overleggen. Hij eindigt op een 6,7.

Robin Schouten - Voor vleugelverdediger Schouten was het veelal stuivertje wisselen met collega Van Anholt. De algemene opinie is dat Schouten offensief sterker is dan Van Anholt, die op zijn beurt weer beter zijn mannetje staat in defensief opzicht. Met name het bekerduel AZ-uit zal bij Schouten nog lang in zijn geheugen blijven hangen. Ook Schouten krijgt een 6,7 op zijn rapport.

Pele van Anholt - Rechtsback, linksback of controleur. Pele van Anholt werd op verschillende posities ingezet om daar de gaten op te vullen. Veel minuten hierdoor voor de geboren Fries, die zijn rapportcijfer na de winterstop ietwat kon opkrikken naar een 6,1.

Jan Paul van Hecke - Hij moest lang op zijn kans wachten, maar eenmaal binnen de lijnen ontpopte Jan Paul van Hecke zich tot een van de de tienersensaties van de Keuken Kampioen Divisie. Zijn sterke spel, mede ook tegen PSV en AZ, zorgt er voor dat Van Hecke flink wat belangstelling geniet. Op zijn CV prijkt een 7,4 voor het afgelopen seizoen. Het hoogste cijfer voor een NAC speler.

Javier Noblejas - In navolging van Nacho had ook Noblejas er een handje van om veel geblesseerd te zijn. Na de winterstop is hij eigenlijk nooit echt topfit meer geweest. De keren dat hij wél fit was en op het veld stond, wist hij te overtuigen: een 6,5. Zijn hoogtepunt was de tweede helft tegen De Graafschap, toen hij voor twee man speelde aan de linkerkant.

Colin Rösler - De Noorse verdediger Colin Rösler werd langzaam gebracht dit seizoen. Door blessures bij collega verdedigers kwam zijn kans. Op het moment dat ie er steeds beter inkwam, raakte hij zelf geblesseerd en verloor zijn plek aan Van Hecke. Een nipte voldoende voor Rösler: 5,9.

 

Olij 7,2
Mashart 5,9
Monsalve 6,8
Riera 6,7
Schouten 6,7
Van Anholt 6,1
Van Hecke 7,4
Noblejas 6,5
Rösler 5,9
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
NAC schroeft spelersbudget terug 48 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
46    
Ric

Uiteindelijk is dit gewoon onze beste linie. Kan je deze linie bij elkaar houden en verder investeren in middenveld en aanval dan moet de aanval op de graafschap en Cambuur ingezet kunnen worden!

17    
Bart

Absoluut tevreden over onze verdediging dit seizoen. Als iedereen blijft ga je een stabiele op elkaar ingespeelde achterhoede krijgen met eigenlijk op van anholt na jonge spelers. Riera niet de beste voetballer maar met van Hecke of Nacho naast hem word dat redelijk makkelijk opgelost. Rosler krijgt van mij het voordeel van de twijfel voor volgend seizoen net als noblejas, allebei wispelturig en dat is niet gek aangezien er blessures zijn geweest en aanpassingsproblemen. Beide jongens voor het eerst in een ander land op jonge leeftijd en toch ook zeker potentie gezien! Wat mij betreft hoeft er niets meer te gebeuren voor volgend seizoen achterin hooguit mashart verhuren maar, ook hij is van nut geweest dit seizoen.

46    
Ric

Uiteindelijk is dit gewoon onze beste linie. Kan je deze linie bij elkaar houden en verder investeren in middenveld en aanval dan moet de aanval op de graafschap en Cambuur ingezet kunnen worden!

19    
Ivo

Riera verdient beter, vind ik. Had zijn handen vol met het coachen van o.a. Mashart en Rosler en dat ging wel eens ten koste van zijn eigen spel. Met Van Hecke of Monsalve ernaast is het gewoon een perfecte laatste man.

Als het financieel kan zou ik Mashart verhuren en 2e linksback naast Noblejas zetten met wat meer ervaring.

Rosler (Noors jeugdinternational) dreigt achter Van Hecke, Riera en Monsalve op het 2e plan te geraken en die zal misschien willen vertrekken naar Noorwegen. Jeugdspeler Siereveld kan dan eventueel doorschuiven.

Op rechts ben ik benieuwd of van Anholt blijft. Zeker omdat je met Schouten ook een prima rechtsback hebt, die zich nog kan ontwikkelen. Voor van Anholt is dit z'n plafond.

6    
Brecht

Er is veel gemakshalve kritiek op Mashart. Toch speelde hij opbouwend en verdedigend vaak een prima wedstrijd zonder op te vallen. Verdedigend krijgt hij commentaar omdat hij vaak in een situatie komt tegenover 2 tegenstanders, omdat El Allouchi voor hem zijn man niet houdt.

13    
svt076

Ben wel tevreden over onze Spaanse sloopkogels achterin, qua achterhoede heeft TvdA het iig goed geregeld. Nu komende zomer doorselecteren en investeren in een beter middenveld en aanval en we kunnen inderdaad zoals hierboven beschreven de aanval op Cambuur en De Graafschap inzetten!
Hup NAC

6    
Breda-Loyal

Rierra verdiend ook imo meer credits

Toen Nacho weg viel moest hij Rösler en Mashart aansturen waardoor zijn eigen spel wat minder werd , maar wel op een stabiel niveau bleef spelen waardoor hij wel een van de sterkhouders is van ons team

Laat Roger maar lekker de tegenstanders slopen en Nacho en Van Hecke de opbouw voor een groot gedeelte verzorgen

18    
RV

Eens er wordt veek over van Hecke gesproken maar Riera is een van de weinigen die echt de duels aangaat en de aanjager is van achteruit. Hij bevalt me erg goed en brengt ook wat mannelijkheid in het team.

7    
Scheppioni

Ik kan me een heel eind erin vinden BSR ! Ook van mij had Riera wel een 7 verdiend, verder prima ! Onze verdediging stond prima, met zeker JP as absolute topper !!

-1    
Belgische Naccer

Met onze verdediging is niks mis en met onze keeper ook niet. Hopelijk slaat NAC erin om deze spelers te houden.

Maar dan....

Middenveld:
We hebben maar 1 middenvelder die het gewenste niveau aan kan: Verschueren. De rest kan er weinig van en mogen allemaal gaan.

Aanval:
Niemand kan het gewenste niveau aan. Mogen allemaal weg. Graag doorselecteren. (Ik snap niet wat er met die Dogan aan de hand was...had ik echt veel meer van verwacht en TvdA waarschijnlijk ook).

7    
JN

@Belgische NACcer

Klopt. Alleen Verschueren is onomstreden. Toch zou ik niet alle middenvelders/aanvallers automatisch afschrijven.

Van Hooijdonk en Azzagari mogen sowieso blijven, lijkt me. Beiden misschien nog geen basisplaats in het verschiet, maar er zit wel potentie in ze. Vooral Azzagari.

El Allouchi is multifunctioneel en een echte naccer, een soort Bredase Schøne. Nooit onbetwist, maar vecht zich onder iedere trainer toch weer in de basis. Kun je er goed bij hebben in een smalle selectie komend jaar.

Tot slot Dogan en Bohui. Beiden nog geen seizoenshelft fit geweest, volgens mij. Ik zal er niet rouwig om zijn als zij plaats moeten maken voor enkele nieuwe spelers, maar ik kan me voorstellen dat we nog niet ‘alles’ van hen gezien hebben.

Huurlingen: Boussaid, Ilic en Ilic weg.

Hopelijk Haye en 3 goede aanvallers erbij.


-2    
Buurman

Goeie verdediging voor subtop keuken. Voor de ere is het te weinig.

-5    
jvt

Met een 6,5 gemiddeld wordt je dus geen kampioen. En kom nu niet aan met de spelers zijn jiong en moeten groeien, nee die van De Graafschap, Volendam, GOA en Cambuur blijven stilstaan zeker.

Er is iets fundamenteeld mis. We hebben de hooste begroting en een matig spelersbudget wat bovendien over teveel spelers is verdeeld.
Waar gaat de rest al jaren aan op? Aan interims, afkoopsommen, niet geïncasseerde transfergelden, te dure spelers die niet eens mee mogen trainer, een ebnorme staf waar we dus ook niet beter van worden etc.

3.000 seizoenskaarten is natuurlijk niks, maar laat die aandeelhouders nu eens een keihard spelersbudget om kampioen te worden garanderen! Zij hebben ook toegestaan dat er zoveel verkwisting en meeëters zijn en dat beste mensen, is jammer.

2    
D’n Dijk

Fijn dat er altijd weer een aantal spelers zijn die hier afgebrand worden terwijl ze nauwelijks hebben kunnen spelen......

Persoonlijk denk ik dat er enorm veel rek zit op de huidige groep.

Als je goed naar de interviews van Hyballa luistert , hoor je dat hij een ploeg met weinig zelfvertrouwen aantrof.

Verder was er weinig spelvisie , en liet de discipline nogal te wensen over.

Dat zegt meer over de begeleiding van daarvoor dan over de spelers.

Zeg niet dat het het het gewenste niveau niet in deze groep zit want tegen PSV en AZ hebben we heel iets anders gezien!

Ja er zal best wat gericht gehaald worden , maar ik ben enorm benieuwd hoe de staf de huidige groep gaat laten groeien !

Aan de bevlogenheid van Hyballa zal het niet liggen.

-8    
Breda1976

Jammer dat en v Hecke en Olij vertrekken.

-7    
Kipiani

Eagels, Graafschap, Almere en Cambuur hebben nu al ingekocht om volgend jaar te promoveren. Koolwijk, Lieftinck, Konings, etc.
Allemaal spelers waar je in de eredivisie weinig tot niets aan hebt, maar in de KKD juist wel.
Power, ervaring, hardheid en een winnaars mentaliteit in de as.
Kan iemand dat Tom nog een keer vertellen ?
Of zit hij in quarantaine en vastgebonden in zijn Belgisch kot zonder laptop en GSM ? Met doorbetaling vanuit Breda zijn BVBA.

9    
Vrouwke

De Spanjaarden zijn me erg goed bevallen. Goeie gasten en kunnen prima mee met het niveau. Wat mij betreft mogen er nog een aantal deze kant op komen. Gebleken is dat je ze prima uit de lagere divisie van Spanje kunt halen

2    
Buurman

Je moet eerlijk durven analyseren. De wedstrijden tegen az en psv waren incidenten mede doordat die ploegen in een gigantische dip zaten. En dan is ook de wedstrijd tegen Feyenoord uit.... een incident. We zijn niet zo goed dat we normaal van kaliber az winnen en niet zo slecht dat we normaal in de kuip met zeer grote cijfers verliezen. Hoe goed zijn we dan. Inderdaad ; ongeveer vijfde plaats keuken. We waren met het nog te spelen programma m.i. zeker niet hoger geëindigd. Kortom we hebben een selectie voor de subtop keuken en beslist niet geschikt voor de ere. Die rek zit er m.i. ook niet in. Je zult daarvoor bij moeten kopen of tevreden zijn met subtop keuken en af en toe een mooie meevaller en af en toe een vieze tegenvaller.

1    
steven73

@JVT . Ik zal het rekening nummer van nac aan je mailen kun je geld overmaken.

2    
Badeend

JVT

Heb je de cijfers van FC Twente gezien toevallig? Die moeten omlaag (!) naar een totale begroting van 25 miljoen Euro, waarvan ongeveer 5,5 miljoen het spelersbudget beslaat. Dat is dus ongeveer een vijfde van het totale budget. En dan is het bij NAC zorgwekkend??

Je kunt nu gaan zeveren dat "dat bedragen zijn waar we in Breda alleen van mogen dromen" en bazelen over "de oneindige potentie van deze club die er al jaren niet uitgehaald wordt" - allemaal vast waarheid, of een eind in de richting. Maar als middelmatige BVO 20 miljoen Euro aan zaken buiten je core business uitgeven.... Daar kun je bijna een stadion van kopen. Dan maar niet in eigen beheer.

0    
Mo

Nog verder bezuinigen.....
Dat wordt dus geen promotie!

2    
JN

JVT

Met een 6,5 gemiddeld word je geen kampioen nee. Maar diezelfde spelers kunnen wel in staat zijn om hogere cijfers te scoren waarmee je kampioen kunt worden.

0    
@JVT

Wie is GOA JVT?
Bedoel je soms GAE? GOA klinkt zoals een SOA

0    
SanderH

Zo zie je maar wat een goede stabiele keeper met een achterhoede kan doen.
Voor mij is Olij dan ook de man van het seizoen. Zou me niks verbazen als clubs als H'veen en Utrecht die en doelman zoeken intressse gaan hebben in hem.

Laad alle berichten na dit bericht in