Overal waar we komen

NAC schroeft spelersbudget terug

Italo

Het spelersbudget waar technisch manager Tom van den Abbeele mee kan werken bij NAC wordt teruggeschroefd. Directe oorzaken zijn de coronacrisis en alle financiële gevolgen van dien, én het feit dat NAC voor het tweede jaar op rij in de Eerste Divisie zal uitkomen.

Hoe hoog het spelersbudget daadwerkelijk gaat zijn is nog onduidelijk. Dit hangt af van de komende periode, waarin duidelijk(er) wordt welke impact de coronacrisis daadwerkelijk heeft op bijvoorbeeld de sponsorinkomsten van de club.

Eerder liet NAC bij monde van technisch manager Tom van den Abbeele de strategie voor komende zomer al wat doorschemeren: Doorselecteren, minder spelers in de selectie en meer kans voor jeugdspelers om de gaten op te vullen. “Er is geen budget meer voor achttien gelijkwaardige spelers, waardoor we met een kleinere kern gaan werken.”

Vooruitlopend op die zaak hebben al enkele veelbelovende jeugdspelers hun contract bij NAC inmiddels ondertekend. De kans is groot dat Wout Neelen de volgende wordt.

Van verschillende spelers zal afscheid genomen gaan worden. Boris Kudimbana verlaat de club, al zet dat financieel gezien niet veel zoden aan de dijk. De club zit met name met Kali en Leigh in haar maag. Beide spelers strijken een (voor Eerste Divisie begrippen) vorstelijk salaris op en kunnen bij een eventueel vertrek voor flink wat financiële lucht zorgen in Breda. Door de huidige onzekerheden is het maar zeer de vraag of er interesse getoond gaat worden in het duo. Technisch manager Tom van den Abbeele zet de deur noodgedwongen op een kier voor het tweetal: “Ze zijn in loondienst bij NAC en keren per 1 juli bij ons terug. Met die twee jongens gaan we dan in gesprek. Of ze zetten hun beste beentje voor of ze worden opnieuw verhuurd of zelfs verkocht.”

Met Thom Haye en Pele van Anholt lopen nog altijd gesprekken. Het is de bedoeling dat beide spelers een nieuw contract gaan ondertekenen bij NAC. Of doelman Niemczycki terugkeert in Breda is onzeker. Eerder liet Tom van den Abbeele aan ons weten dat de keepersportefeuille met Olij, Niemczycki en Verbruggen (goed) gevuld is. BN DeStem stelt nu dat Niemczycki geen zin heeft in een rol op het tweede plan en dit inmiddels ook aan Van den Abbeele heeft laten doorschemeren.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Spelersrapport: De verdediging 23 reacties
Volgend bericht
Spelersrapport: Het middenveld 30 reacties
Terug naar overzicht
48 Reacties
69    
Badeend

Dat gelul over "tegenvallende seizoenkaartverkoop" is echt sneu. Er worden nu alleen maar zogenaamde "gouden scc's" verkocht, nogal logisch dat dat er in de huidige tijd minder zijn dan vorig jaar om deze tijd. Als je dat niet snapt, ben je óf de realiteit kwijt óf ben je blijkbaar op zoek naar argumenten om je negatieve verhaal kracht bij te zetten (you know who you are). Bah. En dat mag zich dan "supporter" noemen.

20    
Hoge Vucht

Zat er natuurlijk een beetje aan te komen. Misschien dat het een kwestie is van de selectie samen proberen te houden conform voorgaand jaar en alleen bijvoorbeeld een Verschuren en van Hecke te vervangen mochten deze weg gaan.

Ik kan er wel mee leven om het seizoen in te gaan met meer jeugdspelers als back up. Hoop wel echt dat ze kali kwijt raken, maar ik zou bij God niet weten wie hem wilt hebben.

17    
RaraNAC

Jammer, ik hoopte stiekem dat het spelersbudget enigszins overeind kon blijven, hoe naïef ook.
Ik denk echt dat je juist hiermee de oorlog kan winnen komend jaar in de KKD.
Iedereen doet een stap terug, degene met de miste stap za kampioen worden.

21    
Verlegh

Het ‘voordeel’ is dat dit bij elke club in de KKD gaat gebeuren. Het zou een godswonder zijn wanneer Kali komende zomer (al is het transfervrij) een contract tekent in bijv. het Midden-Oosten. Als TvdA dit lukt krijgt hij van mij een groot compliment.
Ik verwacht wel dat Leigh nog vertrekt, hij heeft een goed seizoen gedraaid in Schotland.

-14    
Johan

Roda JC heeft juist voor de komende 4 jaar een injectie van elk jaar €1,5 miljoen binnengehaald bij ondernemers. Die kunnen goeie contracten afsluiten, en daarmee komend jaar een gooi naar het kampioenschap doen. De vraag is ook hoe De Graafschap en Cambuur deze periode doorkomen. Komend jaar moeten we écht promoveren.

5    
Lamington

Weinig verrassend. Wel vervelend.

Transfervrije Kali is een goed idee.

7    
Wanny

Stuur de rekening van Kali maar naar Smulders. Die vond hem zo goed.

8    
Cool hand

Met een kleinere kern werken. Goed nieuws dus.

-56    
Breda1976

NAC raakt verder en verder achterop. De verkoop van de seizoenskaarten valt ook heel vies tegen.

Er zijn geen tot slechte nieuwe deals gemaakt. Nu is het zaak dat commerciële zwaargewichten de club aan de hand pakken en door deze ellende leiden.

Helaas, NAC heeft zulke mensen simpelweg niet. Op geen enkel vlak heeft NAC echt professionals.

Dat gaat ons nekken.

11    
FVBreda

Kleinere kern is positief. Jammer dat dat niet met hetzelfde budget kan. NAC heeft als voordeel dat 10 a 11 spelers van de huidige selectie kan gaan spelen voor het nieuwe O21.

Deze spelers hoef je dan ook niet mee te rekenen voor de kern van 14 a 15 spelers.
Hiermee heb je toch een groep van 25 man maar dan goed verdeeld.

Concurrenten zitten alleen al opgescheept met 20 spelers van 21+. Kunnen met verlaging van het budget ook geen kant op.

7    
RV

Als je van Hecke verkoopt dan moet dat toch ook een reden zijn om te herinvesteren in de spelersgroep? Of wordt dat gedaan om gaten te dichten vanwege de corona crisis en de daarbij behorende tegenvallende en onzekere seizoenkaart verkoop?

Het kan niet zo zijn dat we geen investeringen doen in de aamvalslinie, er moeten doelpunten gekocht worden.

De concurrentie krijgt ook klappen en moet waarschijnlijk de selectie uitdunnen. Maar Volendam, de Graafschap, Go Ahead, Excelsior en Cambuur werken allemaal al met die afgeslankte kern. En van die kern vertrekken er waarschijnlijk ook niet veel, die hebben hun zaakjes al redelijk op orde na vorig jaar.

NAC moet volgend jaar echt promoveren en het is gebleken dat we ver achter liggen op de concurrentie. Dat kan niet zonder door te pakken en spelers te verkopen om opnieuw te investeren.

Zou mooi zijn als een van de directeuren hierover op korte termijn zichzelf eens over uitspreekt. Wat zijn de gevolgen als we maar 8.000 gouden seizoenkaarten verkopen? Wat als een van Hecke verkocht wordt?

23    
10Diego

Dat onze TD überhaupt nog met Blanco praat.

Het is te hopen dat je van Leigh en Kali afkomt. Van dat geld kun je 4 spelers betalen.

-35    
Real Robert

Wanneer Kali zich weer met zwaar overgewicht meldt direct een gerechtelijke procedure starten.
Overigens wordt het feitelijke spelersbudget nauwelijks aangetast na een eventueel vertrek van spelers als Kali, Leigh, Rosler, Boussaid, Bohui, Kudimbana, Van Anholt, Dogan, Van der Gaag. Een vertrek van een van de blessure-gevoelige Spanjaarden zou ik ook toejuichen. Dat soort spelers kunnen we ons op dit moment niet veroorloven.
Zelfs de exit van de Servische broertjes levert een aanzienlijke besparing op.
Van den A. moet dat natuurlijk niet teniet gaan doen met de aankoop van (weer) de verkeerde aanvallers!

12    
Breda78

@Real Robert

Elke speler die komt, en er moeten er een hoop bij want hebben op het moment maar 1 vleugelspeler (Bohui) en 2 spitsen, moet worden goedgekeurd door Hyballa, Maas, de handtekening van Manders moet eronder en de RvC kijkt mee. Ben er niet zo bang voor dat er verkeerde aanvallers gaan komen. En mocht dat wel zo zijn, dan heeft iedereen bij NAC het verkeerd ingeschat. Niet alleen Tom.

5    
The Cosmic Gate

Leigh wilde ze toch overnemem, of heb ik dingen gemist ? Of heeft daar de corona er ook dermate ingehakt dat het niet meer kan ?

En Kali..die moet je in het kader van werkweigering toch wel kunnen lozen ofzo ?

-6    
Arie

Maakt niet uit, de supporters dichten het verschil wel weer! Oh nee toch niet, dat geld gaat naar hele andere gaten in de begroting.

69    
Badeend

Dat gelul over "tegenvallende seizoenkaartverkoop" is echt sneu. Er worden nu alleen maar zogenaamde "gouden scc's" verkocht, nogal logisch dat dat er in de huidige tijd minder zijn dan vorig jaar om deze tijd. Als je dat niet snapt, ben je óf de realiteit kwijt óf ben je blijkbaar op zoek naar argumenten om je negatieve verhaal kracht bij te zetten (you know who you are). Bah. En dat mag zich dan "supporter" noemen.

-35    
Nacman

Waar zijn onze aandeelhouders nu NAC geld nodig heeft om een goed spelerbuget te hebben voor promotie.
Nu laten de drie schijtbakken niks van zich horen snel in een hoekje wegkruipen dat niemand ze ziet.
Wat hebben ze een groot nachart echt niet eigen belang eerst dan ver achter aan NAC een keertje

20    
Ivo

Veel mensen met boter op hun hoofd.

NAC is een bedrijf waarbij de omzet voor mischien wel 50% of meer wegvalt als er tot januari niet met publiek gespeeld mag worden.

Voortbestaan gaat voor alles, nooit en te nimmer mag daar aan gemorreld worden. Ook de aandeelhouders zullen zich daar eerst op richten.

0    
Mo

Dus we blijven nog jaren in de KKD!

Is er geen ruimte voor een "extern" spelersfonds?

-8    
geelzwartwit

Minder udvet en niet meer een kern van 18 gelijkwaardige spelers.. Die kern behaalde een vijfde plaats in de KKD...

Overigens is het inderdaad geen nieuws want de TD had allang aan gegeven dat als NAC niet zou promoveren in het eerste jaar het budget in het tweede jaar minder zou worden. Dat was sowieso een uitspraak die volledig haaks op de visie en het beleid van duurzaam promoveren stond. En niemand dat dat in de gaten had.

Ik zou zo graag lezen dat de TD en Hyballa met Kali en Leigh en Verschueren gesproken heeft en ze met hun het kampioenschap binnen willen gaan halen. Maar nee we lezen weer.. Hey Kali en Leigh graag of niet.

Zucht
Kali Dogan Verscheuren Leigh Olij. De Spanjaarden.
Goeie spits erbij en gas erop.
Heerlijke spelers voor Hyballa.

Vd Hecke ga ik ervan uit dat die weggaat. Kun je een goede spits voor terughalen.

5    
braze

Het is nog vroeg . Eerst moeten de grote clubs hun overtollige spelers lozen, dan komen er voor NAC interessante spelers op de markt.
Voor NAC is het vooral nu doorselecteren, er moet meer kwaliteit in de selectie komen willen we echt kampioen KKD worden.
Van mij mogen figuren als Kali sowieso gratis en voor niks weg als we maar van hun salariskosten af zijn.
Is er behalve in de salarispost spelers ook al gesaneerd bij de overige kostenposten?

8    
Harrie

NAC kan Kali (en Leigh) wel gratis weg willen doen, maar die gaan niet weg zonder salaris en dat is hun goed recht hoe vervelend dan ook voor ons NAC. Hoe er het afgelopen jaar met Kali en Reuvers is omgesprongen gaan ze geen club voor hen vinden en gooien we elke maand de zak geld over de balk naast alle afkoopsommen. En iedereen die roept over werkweigering, dat doet Kali niet. Het was eerder zo dat NAC het contract niet na kwam door hem bij O19 te laten trainen. Wat dat betreft kunnen ze beter vol inzetten door met Kali in gesprek te gaan en hard met hem trainen zodat hij van waarde kan zijn. Op deze manier kost het (veel) geld en brengt het zeker niets op.

8    
Nm

We mogen blij zijn wanneer NAC over 12 maanden überhaupt nog bestaat.

Hebben jullie er over nagedacht hoe een voetbalclub aan haar geld komt? Supporters, sponsoren, transfers en TV geld.

Alleen aan de kant van TV geld valt er misschien iets extra’s te halen wanneer de betaald voetbal branch het slim aanpakt. Het aantal fox abonnementen zal door het dak gaan.

Er zullen zeker supporters afhaken, sponsoren gaan failliet of haken en aan transfer heeft NAC nooit meer afgehouden dan koppijn.

Gelukkig is NAC geen uitzondering en hebben bijna alle clubs hier last van.

-23    
Frits

Met deze domme aandeelhouders worden we NOOIT een echte bvo! Wanneer krassen die gasten eens op?

19    
Tico

Helemaal met Badeend eens!!
De seizoenskaarten die nu al besteld zijn ,zijn de goudenkaarten. Ik heb ook nog niet verlengt maar als de gewone verlenging start zijn mijn zoon, vader en ik één vd eerste die verlengen en vele met ons heb ik een vermoeden. Dus je kan daar nu nog helemaal niets over zeggen.

-14    
Toontje

Het wordt heel zwaar

*We hadden al een begrotingsgat voor de corona
*Nu wordt het alleen maar groter
*Goede jeugd verdwijnt naar elders
*Er staat niets van waarde op het veld
*Van Leigh en Kali komen we echt niet af.
*Budget gaat nog verder krimpen
*Eventuele tranfergelden alleen om gaten te dichten
*Totaal niets om te investeren in nieuwe aanvallers.
*Kortom jaren van KKD mits we niet failliet gaan.

17    
Ivo

Echt wat een oeverloos gezeur hier. Wees blij als NAC over een jaar nog bestaat, iedere club moet zwaar saneren, supporters en sponsoren hebben minder geld beschikbaar en er wordt zonder publiek gespeeld.

In de KKD moet je waarschijnlijk terug naar semiprofs anders vallen alle kleinere clubjes al om.

Promotie is gewoon niet meer het hoofddoel, dat is overleven en dat geldt voor alle clubs.

11    
Nacdictive

Ik snap de paniek niet zo: grootte vh spelersbudget zegt zeker niet alles over het resultaat.. het gaat om de invulling van de selectie.

-11    
Badeend

Geelzwartwit,

Heb je Kali zien voetballen bij NAC? En Leigh?
In welke divisie zou jij voor het kampioenschap willen gaan met de lamme en de blinde? Wat een onzin.

5    
Ivo

@Badeend

Kali en Leigh zijn samen goed voor 4 ton salarisbudget. En dan heb je ook Reuvers nog en de Poolse keeper, dat is al bijna 5 ton. Van dat geld kan je 5 hele goede KKD-spelers halen.

Dankzij die eikel van een Smulders die met andersmans geld heeft lopen smijten, zijn we nog steeds aan het aankloten. Door Corona zitten we in dezelfde positie als in de winter, er moeten eerst spelers weg voordat er nieuwe kunnen komen.

8    
Martinus

Veel negativiteit lees ik toch. Terwijl NAC de zaken financieel veel beter op orde heeft dan het gros van de divisiegenoten. Leuk dat sommige van hen een complete selectie hebben, maar daar slaat de crisis ook gewoon toe.

Dan is een vrij jonge selectie ineens een voordeel. We zitten voornamelijk vast aan spelers die kunnen groeien. Andere clubs hebben de nodige routiniers die niet meer beter worden en zwaar drukken op de kosten. Bij ons geldt dat enkel echt voor Kali. Dat is het enige echte probleemgeval.

Een aantal spelers kunnen bovendien gewoon geld opleveren. Leigh, Dogan, Van Hecke, Verschueren. Wij kunnen daar gewoon geld voor vangen. Dat verandert de situatie ook weer.

4    
Rens

Het ontslag van Brood, Vrede en Wijs gaat dus nog meer gevolgen hebben.
Haal maar eens een bezig door de kantoor en management kosten eveneens als de ingehuurde mensen / bedrijven die zogenaamd een NAC hart hebben.

8    
geelzwartwit

@badeend

Ik heb Leigh en Kali nog niet onder Hyballa zien trainen en spelen nee. Jij wel?

Ik wil zelf best geloven dat Hyballa ze aan de praat krijgt. Zo ook Dogan
En dan heb je tussen de jonkies drie meer ervaren spelers op belangrijke posities.

Maar ja als je, zoals bij NAC gebruikelijk is, aan directe kapitaal vernietiging wilt doen. Ook goed. Het strookt in ieder geval wel met het beleid van de afgelopen tien jaar. En lijkt me in deze tijd van geen geld een stuk minder handiger dan dat Hyballa ze probeert aan de praat te krijgen.

En als je mijn hoop niet ziet zitten hoor ik graag hoe jij erover denkt. En ze gratis de deur uit laten gaan is dus kapitaalvernietiging en daarbij geef je Hyballa geen kans.

Zeg het maar. Hoe dan?
Een medesupporter wegzetten heeft de club nog nooit geholpen.

2    
geelzwartwit

@badeend

Heb je Verschueren onder Brood en Vd Gaag zien spelen?

3    
Ivo

Ik vind de fysiek sterke Leigh een prima achtervang voor de wat kwetsbare Noblejas. Het probleem met Leigh is dat hij heimwee heeft en in de UK wil spelen. En zijn salaris is te hoog voor KKD begrippen.

Ik verwacht dat NAC en Aberdeen er wel uit gaan komen over Leigh. Een transfersom is misschien niet meer aan de orde, maar zo kan je wel wat salarisruimte vrijmaken.

Kali wordt een ander verhaal, eigenlijk is zijn carriere al voorbij want een kerel met zo'n "dossier" komt nergens meer binnen. Geen enkele club zit te wachten op een profiteur. Dus die gaat nog een jaar maximaal salaris vangen en dan iets anders doen of in de zandbak spelen.

9    
Spionkop

Kan me niks schelen waar die jongen vandaan kom, maar de voetballer Kali past niet bij NAC en past mijns inziens nergens in het betaalde voetbal.

Snap dat zelf niet, zo jong, best talent, en dan er zo mee om gaan.

Verder vind ik het erbij halen van afkomst misselijk en totaal niet passen bij NAC.

5    
Spionkop

Past trouwens nergens.....

2    
Scheppioni

Iedereen moet terug dat is het probleem nog niet zo, maar ik hoop dat NAC eens leert om zo'n types as kali een soort prestatiecontract aan te bieden. We zeiden toen al met menige NaCCer's dat dit een grote gok was, die waus van kali had al verschillende dingen op zijn kerfstok, dat zegt genoeg. Dit is ook al vaker voorgekomen bij ons NAC met zo'n spelers, ga dan meer voor jeugd, dat is een voordeeltje van corona, NAC zal wel meer moeten nu !

2    
Scheids!

Geloof me, de selecties bij werkelijk iedere club zal worden ingekort tot het minimum, omdat de huidige situatie nou eenmaal zeer onzeker is voor nu en de nabije toekomst!
Ook in dit gilde zullen spelers bij het UWV moeten aankloppen en zich zelf bij clubs moeten aanmelden om hun conditie op peil te mogen houden!
Echte clubliefde bestaat al lang niet meer, nu moet je het hebben van spelers die echt beter willen worden en daarbij het team willen helpen!

8    
Ernie

Spelersbudget zegt helemaal niks. Het is een kwestie van een goed team smeden met de juiste spelers. Mensen die er echt voor gaan.
Het is net zoals bij mij op het werk diegenen die het meeste verdienen doen het minste!

0    
RaRa

Mooie gelegenheid om een flinke rits spelers van onvoldoende kwalitatief niveau te lozen!

-2    
Breda1976

Waarom doet onze nieuwe td niet even een belletje van 5 min naar Wim. In een recent interview zei hij "dan staat het einde middag op de rekening"

Ow ja, dat was te makkelijk...

1    
Gert Priem

Als ik gouden seizoenkaart kon nemen en in 4 termijnen kan betalen Doe ik dat gelijk wanneer ze dan echt gaan voetballen met publiek zien we dan wel weer hebben ze toch een volle seizoenkaart verkocht.

1    
Die ne gast

Overleven staat voorop en dat geldt voor elke andere Eerste Divisie club ook. Ook daar zullen de spelersbudgetten naar beneden gaan. Niemand kan op dit moment een zinnig woord zeggen over hoe sterk of zwak de verschillende selecties zijn of zullen worden en dus ook hoe groot of klein de kansen voor NAC zijn om te promoveren.

Eind juli / begin augustus zal waarschijnlijk pas een beetje duidelijk worden hoeveel supporters en sponsoren NAC trouw zijn gebleven en pas dan kunnen er zaken gedaan worden. De selectie zal dus nog pas later compleet zijn dan normaal. Het grote verschil is nu echter dat dat bij alle KKD-clubs zal zijn en dat is volgens mij alleen maar in het voordeel van NAC.

2    
TvB

Het zou wel een verassing kunnen zijn mochten ze zo’n Kali niet kunnen slijten dat Hyballa hem met ijzeren hand aan het voetballen krijgt. Talent heeft hij sowieso, misschien kan hij zich nog laten zien al acht ik dat een ijdele hoop..
Leigh heeft het volgens mij redelijk gedaan in Schotland dus ik ga er vanuit dat ze die daar wel kunnen verkopen al ga ik er niet vanuit voor een transfersom, elke cent is meegenomen. En dan maar hopen op wat fatsoenlijk materiaal uit manchester. Ben benieuwd of we wat fatsoenlijks krijgen met de overname van Lommel, die uit hetzelfde vijver vissen.

9    
Michel

@Arie

Wat doet het ertoe dat Kali Marokkaans is?
Je kunt hem een ‘volgevreten vedette’ noemen maar toch kies je (wel heel netjes met de hoofdletter M) voor die term om lekker populistisch te doen.

Is El Allouchi ook verkeerd? Of Boukhari? Of Boussaboun? Kap met die onzin...

-3    
Johan Apeldoorn

Ik zou zo graag Ted van Leeuwen bij NAC zien in plaats van Tom. Ik ben nog verre van tevreden na afgelopen seizoen. Ik vind het tamelijk inspiratieloos allemaal.

4    
Sanseveria

@ Gert Priem

Je kunt NAC ook zonder Gouden kaart onvoorwaardelijk steunen ondanks dat je alleen in termijnen kunt betalen (wat ik respecteer). Als je vanaf 3 juni een reguliere seizoenskaart neemt kan je die namelijk gewoon in termijnen betalen. Je kunt er vervolgens zeker van zijn dat NAC alle reguliere seizoenkaarthouders net als dit seizoen de mogelijkheid biedt om van compensatie af te zien. Als je dat vervolgens doet heb je NAC uiteindelijk voor precies hetzelfde bedrag gesteund terwijl je toch in termijnen kon betalen.

Laad alle berichten na dit bericht in