Overal waar we komen

Spelersrapport: Het middenveld

Italo

Dit seizoen hadden jullie de mogelijkheid om de NAC spelers na iedere wedstrijd een cijfer te geven. Nu is het tijd om in te zoomen op de prestaties van de selectie. Het is de beurt aan de middenvelders.

Zoekende. Dat is het woord dat past bij het NAC-middenveld van dit seizoen. Van een vaste samenstelling is zelden sprake geweest. Tot op het laatst werd er gezocht naar de juiste invulling van deze linie. Aan Hyballa en de zijne de taak om de ontbrekende rollen en kwaliteiten aan het middenveld toe te voegen.

 

Luka Ilic – Afgelopen zomer streek de oudste van de gebroeders Ilic voor de tweede maal neer in Breda. In dit seizoen moest hij dé spelmaker van het elftal worden. Luka begon sterk aan het seizoen, om vervolgens steeds verder af te glijden. Aan het ‘einde’ van het seizoen was hij niet langer zeker van een basisplaats: een 6,5.

Mounir El Allouchi – Als één van de weinigen overleefde El Allouchi negen maanden geleden de grote schoonmaak. Hij was gebrandt op revanche, speelde vrijwel iedere wedstrijd, wist zelden écht een hoog niveau te halen maar ontving ook niet vaak een onvoldoende. Dan kom je op een 6,6 uit.

Ivan Ilic – In het kielzog van broer Luka streek Ivan neer in Breda. De jonge Serviër wist direct een basisplaats af te dwingen en overtuigde in de eerste periode. Ook bij hem kwam de klad er daarna in om uiteindelijk uit het basiselftal te verdwijnen: een 6,6.

Arno Verschueren – ‘Good old’ Verschueren kende een seizoen van verschillende gezichten. Onomstreden, maar geen vaste positie in het elftal. Verschueren fleurde na het ontslag van Brood volledig op en kwam beresterk uit de winterstop. De Belg kroonde zich met zeven competitietreffers tot topscorer van de Parel van het Zuiden. Het levert hem een 7,0 op.

Jordan van der Gaag – Vorig seizoen deed hij de nodige ervaring op in de Keuken Kampioen Divisie bij Helmond Sport. Dit seizoen kreeg hij zijn kans bij NAC, begon tien maal in de basis, maar wist nimmer écht te overtuigen. Het zorgt er voor dat de club twijfelt om hem langer aan boord te houden. Jullie beoordeelden het seizoen van Van der Gaag op een 5,9.

Yassine Azzagari – Het product uit de eigen opleiding verkoos een verblijf in Breda boven een uitleenbeurt aan Helmond. Waarschijnlijk had Azzagari gehoopt op meer dan de 341 speelminuten die hem in de competitie gegund waren. Als jonge jongen deed hij het in die tijd niet onverdienstelijk. Azzagari sluit het seizoen af met een 6,4.

Thom Haye – Speelminuten maken en wie weet een langere samenwerking. Dat was het doel van Haye toen hij halverwege het seizoen (tijdelijk) overkwam van ADO. Haye bleek een zekerheidje te zijn op het middenveld en is op zijn plek bij NAC. Het zorgt er voor dat beide partijen (Haye en NAC) hopen op een verlenging van de samenwerking. Voor zijn zes wedstrijden ontving Haye gemiddeld een 7,0.

 

L. Ilic 6,5
El Allouchi 6,6
I. Ilic 6,6
Verschueren 7
Van der Gaag 5,9
Azzagari 6,4
Haye 7

 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC schroeft spelersbudget terug 48 reacties
Terug naar overzicht
30 Reacties
62    
DeZuidHollander

Het feit iemand die 1.5/2 maanden op rechtsback (!) heeft gestaan en toch clubtopscorer is geworden verteld wel heel veel over de staat van onze aanvallers afgelopen seizoen...

24    
Mp

Ons NAC heeft een echte spits nodig!

18    
JN

Verschueren in de spits komend jaar!

Zonder gekkigheid:
Wetende dat je spelersbudget flink zal krimpen, mag je tevreden zijn als je met Verschueren, Haye en El Allouchi op het middenveld kan gaan spelen. Vullen elkaar mooi aan, denk ik. Azzagari als back-up en misschien nog een City-speler.

Liefst eerst kijken naar versterkingen in de voorste linie.

3    
Bart

Voor de kkd een prima middenveld maar niet bijzonder. Missen te veel stootkracht en te weinig creativiteit maar, sinds de komst van haye is dat veel verbeterd. Volgend jaar EA, Verschueren en haye heb je een top middenveld voor kkd begrippen en zeker in deze periode. Verschueren proberen te verlengen en laat dat maar een jongen zijn die tot zn 32ste bij nac voetbalt en vervolgens nog even z’n zakken gaat vullen in het buitenland. Jammer genoeg lijkt me dit wel ondenkbaar haha.. vooral snelle en veel lopende buitenspelers halen voor volgend jaar lijkt me prio nummer 1.

4    
Baosje

@mp

Alex Schalk , naast Stokkers 😉

Dat zou wat zijn

-20    
Real Robert

Het wordt nu toch echt tijd om afscheid te nemen van El Allouchi. Zal ons nooit verder brengen.
Haye en El. A. samen op het middenveld is een garantie voor gebrek aan drive van en gebrek aan doelpunten door
het middenveld.
Verschueren in een aanvallende rol was echt een actie dor de trainer bij gebrek aan andere keuzes.

14    
JN

@real Robert

Een multifunctionele, échte NACcer die zich onder íedere trainer in de basis weet te spelen? Tuurlijk moet El Allouchi blijven.

Misschien kunnen we komend seizoen voor het eerst in jaren een selectie op de been brengen die al vrij goed op elkaar is ingespeeld bij de start van het seizoen. Hopelijk kijkt onze Tom daar ook voldoende naar.

-19    
NAC Breda de parel van het zuiden!

Even iets anders...
Wij(als supporters) hadden toch een vriendschapsband met de Graafschap?
Waarom hoor je daar eigenlijk niks meer van tegenwoordig ?
I

-4    
Flieger prins van UT kielegat

Dat een middenvelder topscorer word is wel een teken aan de wand voor de aanvallers
Ik ben dus voor het vertrek van
Stokkers zodat we een andere spits kunnen halen
Mij lijkt een voorhoede Lammers van Hooijdonk wel iets 😉

1    
Badeend

Luka Ilic speelde met name in de eerste twee wedstrijden sterk. Tegen Helmond en Dordrecht. Dat hij "aan het einde niet meer zeker was van een basisplaats" is wel héél eufemistisch. Hyballa (en Weijs eigenlijk ook al) hadden al afscheid genomen van deze twee 'talentleuners'. Brachten het elftal niks extra meer en zeker het wandelvoetbal van Luka was verschrikkelijk. Gasten hebben best talent maar gaan gewoon Brandon Barker achterna op deze manier. Jammer.

Verschueren, Haye en El Allouchi houden, net als Azzagari. Met een overtuigende aanval erbij, staat de basis er helemaal niet zo slecht voor.

6    
Ivo

Haye en Verschueren zijn top KKD niveau en kunnen ook in de eredivisie mee. De rest niet. El Allouchi is degelijk maar ook niet top, als je mee wil doen om promotie heb je een betere speler nodig. Vooral verdedigend laat hij nog steeds te vaak liggen vind ik. Hij is ook te traag in de omschakeling en dat is steeds belangrijker.

Azzagari is een fijne speler om erbij te hebben, jong en gretig en kan nog verbeteren.

Je hebt naast Haye nog 2 middenvelders nodig, 1 creatief aanvallende speler met scorend vermogen en een allrounder. Die mogen natuurlijk ook van Man City komen. De broertjes Ilic zou ik niet meer terughalen. Technisch prima maar niet de mentaliteit en teamspirit die we zoeken.

7    
Martinus

Verschueren, El Allouchi en ook Haye zijn het type spelers waar NAC voor staat. De geven altijd 100% en knokken zich altijd terug.

Één ding wil ik wel afspreken. De eerste trainer die Verschueren rechtsback zet terwijl er alternatieven zijn, moet met pek en veren de stad uit gejaagd worden. Zo blij dat Arno zijn gram achteraf wist te halen door zijn voeten te laten spreken. Deed ook altijd zijn werk, hoe ondankbaar ook. Bescheiden naar buiten, vol inzet binnen de lijnen. Het is geen leider, maar wel een ultieme teamspeler.

El Allouchi komt altijd bovendrijven. Niet onze beste speler, wel een echte NAC'er. En Haye ook. Onbegrijpelijk dat ADO hem verhuurt. Hij kiest voor speeltijd boven alles, vandaar dat NAC nu een serieuze optie is. Helaas heeft de rest amper indruk gemaakt...

-8    
NAC Breda de parel van het zuiden!

Het was gewoon een serieuze vraag en dan duimpjes naar beneden...
Best wel triest!

3    
geelzwartwit

Die spelersrapporten zeggen toch wel iets ook.

Volgens de supporters en bsiderats
Was er in de verdediging niet een speler met een onvoldoende en de gehele verdediging was dus voldoende.
Hetzelfde verhaal voor het middenveld.

Tsja dan mag je die vijfde plaats ook gewoon voldoende vinden voor een club als NAC denk ik.

Jongens leuk al die cijfers maar we stonden Vijfde in de keuken kampioen divisie!!! Vijfde!! Dat is gewoon onvoldoende!! Zwaar onvoldoende.
Laat de cijfers maar achterwege.
Gaan we direct zien dat de voorhoede ook geen onvoldoendes kent?.

Pfft.

6    
Ivo

@Geelzwartwit

Niet alleen de resultaten waren onvoldoende. We hebben ook minimaal een half seizoen naar een soort wandelvoetbal gekeken waarbij het 5 minuten duurde voordat de bal voor de goal kwam.

Dat kwam ook door El Allouchi (balletje breed), de Ilic-brothers (hakje, overstapje, niks) en Boussaid (dribbels zonder eindbestemming). Maar mensen vergeten snel.

Pas toen Verschueren echt als box-to-box middenvelder ging spelen, ging dat middenveld een beetje lopen, met Haye en Monsalve als balafpakkers er achter.

Ik snap de waardering voor Mounir, het lijkt me oprecht een aardige gozer, maar als we als NAC vooruit willen is er geen ruimte voor zesjes.

2    
Hoge Vucht @nac parel van het zuiden

Ik denk dat het meer komt doordat er niet gevoetbald wordt, ik merk er zelf alleen iets van op de wedstrijddagen. Wat mis jij op dit moment?

Ontopic; ik vind met het middenveld en de verdediging weinig mis. Het grote probleem is alleen de spits in stelling brengen. Denk dat het probleem van de selectie in de buitenspelers/aanvallende middenvelders zit, die kwamen afgelopen jaar veel te veel naar binnen waardoor de ruimtes allemaal beetje te klein werden. Het aantal gecreëerde kansen voor de spitsen was gewoon te laag.

2    
Brecht

Het gaat ook om vechtlust; dat ontbrak bij de broertjes Ailis, maar ook bij el allouchi. Doodleuk steeds je man laten lopen, traag in omschakeling en die irritante wijs-gebaartjes zijn voldoende hem in te ruilen voor een wel scorende middenvelder

-6    
NAC Breda de parel van het zuiden!

Wat ik mis is NAC zien spelen!
Nog een jaar in de keuken kampioen divisie...
Het kwam bijv. Ajax wel goed met de huidige stand ( zoals Rkc en Ado)
Terwijl die 2 laatste genoemde clubs wel recht hadden op degradatie!
Voor mij gevoel hadden ze gewoon 4 teams moeten laten degraderen in de eredivisie.
En degene die de periode titel behaalde + de 2 bovenste teams moeten laten promoveren.....
Vooral voor Cambuur en de Graafschap is het oneerlijk die 2 torende boven de rest van de keuken kampioen divisie uit!

En wat te denken van FC Utrecht die voelen zich helemaal genaaid WEL is de kans aanwezig dat ze de rechtszaak winnen en ALSNOG Europa in gaan!
En dan Willem II die gaan dan als nog niet, en dikke kans dat die teleurstelling daar zo groot is...
Dat dat populair gedoe daar dan minder word....

6    
Judge M.

@Ivo: Mounir heeft sinds het aantreden van Hyballa geen zesje meer gehaald hoor en was zelfs een aantal keer MotM. En hij was niet de enige bij wie het ineens wel begon te draaien toen. Als we kunnen doorbouwen met dit elftal dan zie ik het positief in komend seizoen.

Alleen hebben nog steeds veel lui hier moeite mee om toe te geven dat hij een enorm bruikbare speler is. En dat, brave mensen, is jammer..

-2    
Scheppioni

En toch hebben de gebr Ilic zeker potentie, daar is zeker met goeie begeleiding middenmoot ere uit te halen, Haye zorgt voor positieve balans, Verschueren was dit drie kwart seizoen de meest waardevolste middenvelder ! Het probleem ligt echt bij de volgende linie !!!

9    
geelzwartwit

Krijgt Hyballa Dogan en Kali aan de praat en een scorende spits erbij dan heb je een totaal ander voetbal.

Twee spelers aan de praat krijgen.
Alleen geld aan een nieuwe voorhoede uitgeven (budget verkoop vd Hecke en Leigh) Verschueren behouden en je doet mee voor het kampioenschap.

3    
NAC Breda de parel van het zuiden!

Kali aan de praat krijgen....
Misschien als NAC overgenomen word door een rijke sjeik en zijn salaris omhoog gaat gaat hij misschien pas voetballen.....
In het verleden lachten we wel eens Marcel Konings in zijn laatste periode als profvoetballer...
Maar die Kali is veel erger.... 1000 maal!

-9    
Breda1976

HhHahhHahag Lees hier Haye kan zo mee in de eredivisie. Bijna mijn broek volgepist.

Als dat zo is,waarom koos hij dan voor NAC jongens. Niemand zat en zit op Haye te wachten. Voor NAC een leuke speler maar dit is zijn plafond.

Verschueren, misschien. Maar komt heel veel handelingsbekwaam/snelheid te kort. Vrees dat ook hij in de eredivisie niet mee kan komen.

8    
Falco

Hahaha door welke geel zwarte bril kijken jullie. Hoe kan het zijn dat er niemand een onvoldoende heeft?

3    
TvB

Ik denk dat Haye bij degradatie voetbal niet goed rendeert. In een team dat de aanval opzoekt komt hij beter uit de verf. Ze hebben veel vertrouwen in die gast anders zouden ze geen transfersom betalen lijkt me. Hyballa is wel een trainer die het beste uit z’n spelers haald. En dan haak je aan of af. Mocht hij Kali tegen alle verwachtingen in aan het voetballen krijgen kan het nog wel eens goed uitpakken misschien

2    
Belgische Naccer

Verschueren en Haye proberen te houden.

Van de rest gewoon afscheid nemen. Brengen geen van allen NAC verder.

2    
Kwartbelg

Hoe kun je nu uitkomen op 0,1 punt hoger dan LI dan bij ME? Moet ik dit echt serieus nemen? Een basisspeler die diverse keren Man of the Match is geweest tegen een man die veelvuldig op de bank zat en op een redelijk begin na nooit het verschil heeft kunnen maken.

1    
Italo (BSR)

@Kwartbelg
De cijfers zijn tot stand gekomen op basis van alle cijfers die bezoekers van deze website na afloop van wedstrijden aan de spelers gaven. Het is dus niet 'ons' cijfer, maar het gemiddelde van alle beoordelingen van dit seizoen door jullie.

-2    
Kwartbelg

@Italo. Ah zo, dat was me even ontgaan. Maar dan zou je voor een echt goed beeld iets moeten doen met dat gemiddelde. Het is wat anders als je dat haalt over bijvoorbeeld 20 wedstrijden dan 8 plus wat invalbeurten.
Terzijde: ik begrijp het ook omdat veel NAC-supporters iets hebben tegen ME. Ik heb met mijn eigen zoon elke week discussie over hem. Het is maar hoe je hem gebruikt. Hyballa weet het iig wel. Houden dus. Altijd nuttig zo'n ervaren speler erbij te hebben.

-4    
Breda1976

Die beoordelingen kun je beter mee stoppen. Heren als ome Cor en Sjef de gevulde koek zijn leuke forumvulling maar iedereen ziet dat ze natuurlijk helemaal niets van voetbal snappen. Die gaan dan beoordelen en dan krijg je dit soort uitslagen. Beter mee ophouden of professioneel aanpakken. Ik kan wel 5/6 mensen noemen inclusief mijzelf die dit wel goed kunnen. Op deze manier moet je ermee ophouden. Dit slaat nergens op.

Laad alle berichten na dit bericht in