Wij gaan niet opzij

Statement Stichting NOAD en NAC=Breda over ontwikkelingen in overnameproces

Das Phantom

Stichting NOAD en het lokale initiatief NAC=Breda hebben samen een statement gegeven over de ontwikkelingen in het overnameproces. Op de website van NAC komen zij samen met onderstaand bericht.

Statement: 

Na intensieve gesprekken met zowel de City Football Group als twee mogelijke alternatieven heeft Stichting NOAD na zorgvuldige en uitvoerige toetsing besloten om het lokale plan van NAC=Breda voor te dragen.

Stichting NOAD wil graag nogmaals de huidige aandeelhouders bedanken voor het redden van de club in 2011 en het zorgen voor onze mooie club in de afgelopen elf jaar. Hopelijk blijven jullie nauw betrokken bij deze schitterende club. Laat Breda weer verenigd zijn en samen NAC naar een hoger plan brengen!  

Reactie namens NAC=Breda: 

“We zijn heel trots en dankbaar dat de stichting NOAD ons plan heeft omarmd als geschikt alternatief in dit complexe en lange verkooptraject. De afgelopen periode hebben we met de grootst mogelijke liefde en zorgvuldigheid gewerkt aan een uitgewerkt plan dat NAC een gezonde en stabiele toekomst moet geven. 

We kunnen haast niet wachten om de diverse geledingen van onze club nader te informeren, maar gun ons de tijd en ruimte om dat zo zorgvuldig mogelijk te doen. Prioriteit is nu om de zittende aandeelhouders en de RvC gedetailleerd in te lichten over ons plan en tot een afronding te komen, 

We hebben groot respect voor alles wat de huidige aandeelhouders voor NAC hebben betekend als redders van de club in donkere tijden. Met ons plan hopen we ook voor hen tot een eervolle en waardige oplossing te komen. Dat verdienen ze. Hoe meer rust rondom dat proces, des te beter.” 

Deal met City afgekeurd 

Gisterenavond werd bekend dat Stichting NOAD de deal met de City Football Group had afgekeurd en het lokale initiatief NAC=Breda voor zou dragen als alternatief. Daarmee lijkt de overnamesoap wederom in een afrondende fase te komen. Het lokale initiatief zou nu tot een deal moeten kopen met de huidige aandeelhouders en de RvC overtuigen van de plannen die zij hebben. 

Bron:
B-Side Rats, Stichting NOAD, NAC=Breda
97 Reacties
207   13  
076

Ok, als Van Aalst akkoord gaat dan ook stoppen met het afmaken van iedereen die zich voor NAC heeft ingezet en gaat inzetten. Afscheid nemen van Manders en de rijen sluiten. Met zijn alle achter de club en geen stress als het tegenzit. Gewoon bouwen met mensen die liefde hebben voor de club! Met trots. Ongeacht de ranglijst. Dan komt succes vanzelf.

61   101  
naxioma

Het zou goed zijn als de Stichting NOAD de inhoud van 'de zorgvuldige en uitgebreide toetsing' openbaar maakt. Zeer benieuwd op basisvan welke criteria zij voorkeur hebben kunnen geven aan het lokale alternatief.

207   13  
076

Ok, als Van Aalst akkoord gaat dan ook stoppen met het afmaken van iedereen die zich voor NAC heeft ingezet en gaat inzetten. Afscheid nemen van Manders en de rijen sluiten. Met zijn alle achter de club en geen stress als het tegenzit. Gewoon bouwen met mensen die liefde hebben voor de club! Met trots. Ongeacht de ranglijst. Dan komt succes vanzelf.

41   8  
Ginnekense Naccer

Met respect voor de huidige aandeelhouders, nette brief en laten we hopen dat we niet met een nieuwe grote 3 gaan zitten maar dat daadwerkelijk de club terug komt in handen van de club. Leren van fouten die gemaakt zijn en op naar een NAC 2.0

73   30  
John de Beuker

B-Side Rats, doe jullie ding! Wees op elk plan even kritisch als dat jullie op de Citydeal waren, a.u.b.!

En komt de volledige berichtgeving nu ook weer terug?

42   11  
Ibio

Wanneer zien we de volledige plannen van NAC = Breda

65   11  
Chris W.M.

De handreiking door NOAD en NAC=Breda is gedaan, hopelijk accepteren van Aalst en Co. de uitgestoken hand. In het belang van de club moet er snel een akkoord komen, dus hopelijk komt er geen verzet. Sluit niet eens uit dat in het NAC=Breda plan een plek voor Wim van Aalst en/of andere aandeelhouders is bedacht, mochten zij daar trek in hebben. We gaan het zien, voorlopig proberen de rust te bewaren zodat de heren in alle rust dit tot een goed einde kunnen brengen.

47   9  
Ata

Het zou fijn zijn als ook voorstanders van City zich vanaf nu constructief opstellen. De emotionele reacties van gisteravond zijn te begrijpen. Was de beslissing andersom uitgevallen, had ik daar zelf ook heel veel moeite mee gehad. Vanaf nu zijn we echter niet meer gebaat bij wild om je heen schoppen (wat niet wil zeggen dat je niet kritisch mag zijn).

Net als iedereen ben ik zeer benieuwd naar de details van het plan. Ik kan er niet op wachten, maar kan me ook voorstellen dat ze nog even op zich laten wachten zolang het verkoopproces aan de gang is. Op een dag zal de argumentatie van NOAD bekend worden. Tot die tijd hoop ik dat we de rijen sluiten en dit een goede start is voor een mooie toekomst voor onze club.

Hup NAC!

26   48  
Scheids!

Van Aalst moet je sowieso nooit meer betrekken in welke rol dan ook!
Hij heeft notabelen getracht de ziel van ons NAC aan de duivel te verkopen, terwijl het zijn “beste” bedoelingen waren voor de club. Niets meer dan een graaier die voor de hoogst mogelijke opkoopprijs NAC van de hand wilde doen, zonder daarbij de achterban en sponsoren in te lichten en ondersteund te zijn in zijn toelichting!
Liever zo iemand kwijt dan rijk!

23   3  
enaaceebreda

Prima, goede communicatie.

Hoewel ik ook graag de plannen zelf wil inzien, denk ik dat het op dit moment beter is om NOAD te vertrouwen.

We weten allemaal dat voornamelijk Van Aalst er een schurft hekel aan heeft als mensen voor hun beurt praten en alles in de pers openbaren. 'Daar vind ik uiteraard wat van', maar voor het proces toch maar beter om het niet te doen. De eerste inzet van dit bericht laat ook vanuit NAC=Breda de erkenning en respect zien aan de huidige aandeelhouders waar ze naar op zoek zijn.

Belangrijk is om nu RvC en de aandeelhouders mee te krijgen.

18   37  
Rick_NAC93

Verkooptechnisch gezien erg slim om de aandeelhouders even te pleasen, want die moeten nog wel goedkeuring geven.

Nadat ze dat hebben gedaan kunnen we gewoon weer eerlijk zijn: deze (groot)aandeelhouders zijn een grove schande voor de club geweest. Ze hebben de club 'gered', om het vervolgens volledig naar de afgrond te brengen met structureel wanbeleid. Van een suptopper in de Eredivisie in 10 jaar tijd naar een middenmoter in de KKD. Als kers op de taart wilden ze de ziel nog verkopen aan een sjeik voor wat extra centen.

Wat mij betreft zijn deze huichelaars nooit meer welkom in ons mooie stadion!

22   7  
since1912

Hoewel dit gevoelsmatig natuurlijk een goed besluit is, moeten we nog maar zien of dit daadwerkelijk rust in de tent brengt.

Toen de huidige aandeelhouders NAC van faillissement redden waren het immers ook helden, en kijk eens hoe we daar nu over denken…

Vrolijk heeft ook al aangetoond zich als een sluwe vos te kunnen gedragen dus ben benieuwd hoe dat gaat in de samenwerking.

Hoe dan ook, HUP NAC

33   6  
Ivo

Een prima bericht. Zo gun je iedereen een respectvolle aftocht, met een uitgestoken hand ipv een opgestoken middelvinger. Zo hoort het.

De aandeelhouders worden deels gecompenseerd voor hun gedane investeringen. 7 miljoen is echt een fors bedrag. Boekhoudkundig is NAC dat waarschijnlijk niet waard. Er nog meer uithalen is echt niet realistisch. Dan was dat in die 10 maanden al wel gelukt.

Ik hoop dat ze tot de conclusie komen dat het het beste is zo. Nog meer onderlinge strijd, vertraging, frustratie, daar heeft niemand wat aan.

17   7  
Hedde'um

@ CHRIS W.M.

Van Aalst en Co. hebben werkelijk geen enkele reden om niet akkoord te gaan. Zoals van Aalst al vaak heeft aangegeven wil hij geen (groot) aandeelhouder zijn. Echter, denk ik dat dit nog lang niet is afgedaan. Mensen met grote ego's kunnen gekke dingen doen. Ik sluit niet uit dat hij dit puur vanuit rancune niet accepteert, gewoon omdat hij dat kan.

13   2  
Oldskool

@ Scheids

Feitelijk onjuist. De verkoopprijs is altijd 50% van de inleg geweest. Nooit meer. (7mln) Bij City kwam daar 1 ton extra kosten bij. Maar geen miljoenen extra voor aandeelhouders. Onzin dus.

22   6  
SjorsNAC

Mogen we nu ook weer een wedstrijdverslag van BSR verwachten? Voorbeschouwing etc, dat missen we nu echt hoor! :)

29   46  
Rednas

Lekker man!

Groepje mensen met een eenmalige inleg en gebrek aan toekomstige financiële stootkracht, om de transfermarkt op te gaan en de club ook echt van spelers met kwaliteit te voorzien.

Volgend jaar beetje onderkant rechterrijtje spelen. Dit is wat wij willen als NAC supporters! Bedankt voor het redden van de club en dat we er weer een mooi zooitje van mogen maken met zijn allen!

26   8  
Ouwe Spionkop

Prima statement. Ook goed dat NAC dit nu zelf op hun site plaatst.
De aandeelhouders (Van Aalst) zijn altijd nog de baas. Ik neem aan dat is geplaatst met zijn goedkeuring. Dat geeft hoop dat hij bereid is de aandelen aan NAC=Breda over te dragen.
Sinds gisteravond ziet de toekomst van onze club er weer een suk rooskleuriger uit.
Ik ben erg benieuwd naar de verdere invulling van de plannen van NAC=Breda.

32   7  
Chris W.M.

@Rednas

Nergens zijn nog plannen van NAC=Breda gepubliceerd. Die eenmalige inleg is dus volkomen uit je eigen grote duim gezogen.

22   6  
steef

Laten we nu ook als supporters deze discussie achter ons laten en ons massaal achter ONZE club scharen.
We kunnen andere dingen vinden, het oneens zijn over de koers, maar we zullen samen vooruit moeten met NAC.
Dus geen verwijten, roddel en achterklap en scheldpartijen, maar een positieve houding, helpen waar we kunnen en terug naar een stabiele eredivisieclub.

NOAD! HUP NAC!

17   9  
pao

Hier staat toch helemaal niks.....

27   4  
Van "taajlaand

Heb een bijna levenlang de liefde voor onze club NAC, en uit dat ook al veule jaren op mijn manier!
Zal ik ook blijven houden, bij welke 'eigenaar' dan ook, zolang NAC blijft bestaan zal het MIJN club blijven, punt!

"Trots",.......helaas ook al enkele jaren niet meer.
Geen prestaties, behoudens enkele leuke wedstrijden, sfeer lang niet meer als vanouds, maar dat is ook lochisch met dit voetbal.

Schaamte, gezien de onderlinge heftige reacties op elkaar, ja, helaas nu ook.

Geef vervolgens op het overnameproces géén méning, omdat ik totaal niet van de hoed/rand weet, bij welke optie dan ook.
Wat ik wél weet is dat ik VOORUIT wil met mijn club, en graag weer tegenstanders met angst naar Breda zie komen.
Leuke spelers in het veld zie staan, die ons aantrekkelijk voetbal laten zien, met veel inzet, en 'trots', hoe lang ze dat dan ook zullen doen.
Want járenlange cotracten, bestaan alleen maar op papier.
Hoe lang is dat geleden?

Benieuwd hoe veel spelers, die wij dus graag zouden zien op het veld, er nu staan te trappelen om bij NAC te komen spelen, gezien deze hele overnamesoap.....




8   4  
RV

Het zegt inderdaad nog niets maar men beseft ook wel dat er iets van een bericht moet komen. Wel opvallend dat het vanuit NAC zelf komt, waar denk ik toch intern de RvC, aandeelhouders en AD hoopten op de City deal. Vanuit de AD met name om zijn eigen hachje te redden voor de financieel belabberde cijfers, niet op komen dagen bij wedstrijden, niet zichtbaar aanwezig zijn voor het personeel en ga zo maar door. Of zou de AD nu de positie van Breda=NAC kiezen om ook daar zijn positie te redden? Gaat hem niet lukken mag ik hopen.

13   4  
die ne gast

Ik mag hopen dat Stichting NOAD en/of NAC=Breda al voor deze beslissing een lijntje met Van Aalst heeft gelegd om gevoel te krijgen hoe hij erin zit.
Voor een soepele afwikkeling en doorstart hangt veel af van de houding van Van Aalst.
Van Aalst heeft redelijk wat stront over zich heen gehad, dus ik hoop dat hij zich over zijn persoonlijke rancune heen kan zetten en het nu gewoon wil afronden. Dan wordt het inderdaad weer eens tijd om met zijn allen achter NAC te staan.

20   41  
naxioma

Er is niets mis met de communicatie van Stichting NOAD en het lokaal alternatief NAC=Breda. Dit is zoals het hoort in dit soort processen.

Dit neemt echter niet weg dat de Stichting NOAD in detail zal moeten aangeven op basis van welke criteria zij de verkoop aan de City Football Group (vooralsnog) hebben afgekeurd en zij hebben gekozen voor NAC=Breda als alternatief in plaats van het ogenschijnlijk betere alternatief van Global Football Corporation. Dit zijn zij verplicht aan de aandeelhouders en aan de supporters van NAC. De kans is groot dat de aandeelhouders eerst de gedetailleerde inhoudelijke argumentatie van de Stichting NOAD willen hebben voordat zij in overleg treden met het lokaal alternatief.

Als alle partijen daar klaar voor zijn, zal overleg plaatsvinden met de vertegenwoordigers van het lokaal alternatief, en zullen de plannen op hun merites beoordeeld worden. Zoals bekend was / is er bij (een overgrote meerderheid van) de aandeelhouders voorkeur voor overname door de City Football Group, omdat zij denken dat daarmee het belang van NAC en de sportieve en financiële toekomst het best gediend is. Daarom wordt met interesse uitgekeken hoe NAC=Breda met een minimaal gelijkwaardig alternatief komt.

Ondertussen blijft de overeenkomst met de City Football Group op de achtergrond 'slapend' in leven.

Het staat een ieder vrij zijn mening te hebben en te verkondigen over wie nu de beste partij is om NAC over te nemen. Een deel van de supporters heeft zich -wellicht ten onrechte en op basis van de verkeerde informatie- fel gekeerd tegen overname door de City Football Group. Het staat andere supporters vrij zich uit te blijven spreken voor overname door City Football Group of Global Football Corporation en tegen het nu voorliggende lokale alternatief.
De oproep om nu de geledingen te sluiten is vanuit de voorstanders van het lokale alternatief te begrijpen, maar is niet passend. Ook de tegenstanders van het lokale alternatief hebben het recht, net als de tegenstanders van de 'City-deal' eerder, zich te roeren en te blijven verzetten. Pas als er daadwerkelijk verkoop heeft plaatsgevonden is het moment daar de geledingen te sluiten. Nu is het daar veel en veel te vroeg voor.

4   13  
Voorwaarts

Ik weet dat sommigen niet met het volgende eens zijn, maar toch.

Mocht alles rond komen moeten we manders wel zsm buitenwerken? Zelf vind ik ook dat we met een schone lei moeten beginnen. Daarnaast heeft hij ook fouten gemaakt.

Aan de andere kant zouden we dan meteen weer een stuurloos schip zijn. Hij houdt de club nu ook oke draaiende. Kunnen we hem na de overname niet een paar maanden gunnen.
Dan kan er een opvolger gezocht en ingewerkt worden. Start de vernieuwde organisatie meteen op een minder rommelige voet en betaal je minder aan oprotpremie.

Daarnaast vind ik ook dat WvA en consorten naast alle kritiek toch wel een bedankje verdienen.

11   21  
Tonn

Zeer verwarrend de naam van deze nieuwe groep aandeelhouders NAC=Breda. Ik ken maar een NAC Breda en dat is mijn trotse voetbalclub. Hoop dat de mogelijk nieuwe aandeelhouders stoppen met het kapen van de naam NAC Breda. Lijkt mij niet passend in het cultuurhandvest dat de stichting NOAD moet bewaken. Nu weet je niet meer of een bericht van NAC Breda komt of van NAC=Breda met alle achterliggende belangen.

28   8  
Boyke

Vreemd, NAX die gaat zeuren om openheid van zaken, maar wel in zee wil met een partij die alleen een PowerPoint stuurt met als boodschap “Eerst tekenen, dan praten”

Word steeds duidelijker dat het ventje toch niet zo goed ingevoerd is, als hij doet voorkomen.

10   25  
naxioma

@boyke

Zowel City Football Group als nu het lokale alternatief geven er de voorkeur aan de plannen alleen in detail met de direct belanghebbenden te delen. Dat is begrijpelijk en daarin is NAC=Breda niet wezenlijk anders dan de City Football Group.

Voor de Stichting NOAD is dat anders. Zij zijn -min of meer- het 'geweten' van de club en horen de supportersbelangen te behartigen. Vandaar dat het niet meer dan redelijk is van hen een gedetailleerde argumentatie te ontvangen. Nar de aandeelhouders zijn zij dat zeker verplicht.

33   10  
Chris W.M.

@naxioma

"Dit neemt echter niet weg dat de Stichting NOAD in detail zal moeten aangeven op basis van welke criteria zij de verkoop aan de City Football Group (vooralsnog) hebben afgekeurd"

Nu weet ik niet waar jij die kennis vandaan haalt, maar de jongens van De Rat ( die van alle details rond het overnameproces op de hoogte zijn) geven bijna wekelijks in hun radiouitzending aan dat Stichting NOAD géén gedetailleerde uitleg verschuldigd is richting de huidige aandeelhouders waarom zij een kandidaat afkeuren. Misschien moet je de betekenis van het woord "veto" even opzoeken.

11   37  
Noad1976

Jullie juichen te vroeg als NAC is Breda geen beter aanbod als City neerlegt dan kunnen de eigenaren dit weigeren en naar de rechter stappen. WvA hoeft niet aan jullie te verkopen hij bepaalt dit nog wel zelf samen met de grote drie met name.

17   34  
naxioma

@chris wm

Ik ben hier zeer, zeer goed van op de hoogte. Echter, je bent natuurlijk geen knip voor je neus waard als je zonder gedetailleerde onderbouwing zomaar je veto uitspreekt. Over fatsoen, transparantie en accountability gesproken! Zou jij ook zo gereageerd hebben indien zij nu voor overname door de City Football Group hebben gestemd?

Daarnaast hebben de leden van de Stichting NOAD ook een juridische verantwoordelijkheid ten aanzien van goed bestuur / goed toezicht, zoals vastgelegd in de WBTR. Hiermee komt ook de verplichting hun werk inhoudelijk en toetsbaar naar eer en geweten goed te doen. Als ze dit nalaten dan creëren ze mogelijk een enorm probleem voor henzelf.

21   1  
Judge M.

Keurig gedaan. Nu weer tijd voor clubnieuws, zoals dit:

https://www.nac.nl/nieuws/fifa-stelt-nac-in-gelijk-inzake-opleidingsvergoeding-sydney-van-hooijdonk

Of past dat (nog) niet in de anti-Manders agenda?

10   5  
NB.VOS

Is de opleidingsvergoeding van Sydney voldoende als ontslagpremie voor een directeur?

18   6  
Chris W.M.

@naxioma

Goed dat je aangeeft dat de Stichting helemaal niets MOET, maar dat het je wens is. Uiteraard ga ik er vanuit dat de Stichting wel degelijk met uitleg komt waarom zij de plannen van CFG hebben afgewezen en de voorkeur geven aan het plan van NAC=Breda. Ze geven immers duidelijk in het persbericht aan respect te hebben voor de huidige aandeelhouders, dan ga je niet met gesloten vizier aan de onderhandelingstafel zitten.

Overigens is het ook fijn als je wil toegeven dat het "minimaal gelijkwaardig alternatief" ook een wens van je is, en geen verplichting. Als je zo goed op de hoogte bent.


4   7  
Judge M.

Oh ja, en met STAMENT in de titel zal ongetwijfeld STATEMENT bedoeld zijn..

Het zal wel het niet meer gewend zijn van het weer regelmatig posten van nieuwsitems zijn geweest ;-)

12   1  
Koekjesmade

Ik kijk uit naar de MOTM morgen. Lekker discussiëren over Van Schuppen wel of niet in de basis. Hup NAC=Breda en hup stichting NOAD

14   30  
naxioma

Interessant statement van Stichting NOAD. Belangrijker is wat er niet staat in plaats van wat er wel staat.
Er staat niet in dat het plan van City Football Group is afgekeurd. Er staat alleen in dat de Stichting NOAD heeft besloten het lokale plan NAC=Breda voor te dragen. Dat kan twee redenen hebben. Of ze willen nadrukkelijk de deur naar overname door de City Football Group openhouden en/of ze proberen zich hiermee juridisch in te dekken door formeel geen veto uit te spreken over het plan van City Football Group.

Een en ander neemt niet weg dat de Stichting NOAD (moreel) verplicht is naar haar achterban in detail aan te geven waarom zij nu niet instemmen met overname door de City Football Group en de voorkeur geven aan het lokale alternatief. Dit zijn zij zeker verplicht naar de aandeelhouders.

Anyhow het is goed om te weten dat de mogelijkheid dat NAC wordt overgenomen door de City Football Group (formeel) niet is afgewezen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

13   32  
naxioma

@chris wm

Het zou toch wel raar zijn indien de Stichting NOAD een plan naar voren schuift dat -althans in hun ogen- niet gelijkwaardig is als het plan van de City Football Group?
Ook juridisch is dit riskant en niet niet heel erg sterk.

19   6  
Ivo

Ik ben blij met de uitkomst van NOAD en ook blij dat ze meteen een alternatief aanbieden. Op papier hadden ze daar nog 6 weken voor. Dat is nu niet meer nodig.

Ik ga er van uit dat de aandeelhouders minimaal dezelfde compensatie krijgen als bij de City Group. Anders zou ik dat heel dom vinden, dan sta je juridisch natuurlijk niet erg sterk, en maak je het de aandeelhouders wel heel makkelijk om het lokale bod af te wijzen.

Ik zie een nette uitweg voor een groep mensen die tegen wil en dank eigenaar is geworden van deze club. Er staat een nieuw team klaar om het over te nemen. Waarbij de autonomie en identiteit van de club overeind blijft.

Als er een goed plan ligt, zie ik het probleem dus niet zo. Iedereen krijgt wat hij wil. Toch?

17   29  
baosje

kan iemand Naxioma een biertje geven , ik betaal wel ...

istie tenminste even stil hier op de site

mannnnnnn wat kan jij doordraven zeg , je had eigenlijk een kutje moeten hebben ....

14   33  
Beest

@naxioma

Anders plaats je 7 keer dezelfde soort reactie in de bange hoop wat meer medestanders te vinden.

NOAD moet helemaal niks. Is je nu al 7 keer verteld maar een afwijzing richting city past niet in jou propaganda.

Het is nog een aantal reacties afwachten tot je met de laatste hoop op succes gaat zeggen dat NOAD bedreigd is door city tegenstanders.

Wat ben je toch een ongelooflijke braakbal gast.

25   15  
Nacdictive

NAXIOMA slaat wel degelijk de spijker op de kop in de grote mensenwereld geldt openheid van zaken en dingen toetsen op inhoud / feiten / cijfers..
Dan kan het plan van NAC=Breda ook getoetst worden (idd ook vanuit juridisch oogpunt)
Als je dit niet doet of wilt doen, ben je een kleine kinderclub die enkel obv sentimenten keuzes maakt..

21   7  
Chris W.M.

@NAXIOMA

Het is natuurlijk niet zo dat de twee plannen naast elkaar gelegd worden, en per regel bekeken wordt of e.a. wel minimaal gelijkwaardig is. Plannen voor een voetbalclub zijn doorgaans ook niet te vergelijken met elkaar. De ene partij legt de nadruk op het een, de andere partij de nadruk op het andere. Daar hangen dan investeringen aan vast, etc. De aandeelhouders zullen echt wel een gelijkwaardig bod voor de aandelen ontvangen, maar daar houd het gelijkwaardige verder wel op.

14   40  
Noad1976

volgens de anti citymannen hoeft het plan niet inhoudelijk getoetst te worden door stichting Noad en NAC=Breda heeft al zonder enige inhoudelijke toetsing de voorkeur van Stichting NOAD.

Die Stichting NOAD is een grote grap dat zijn dezelfde supporters die de club al 10 jaar gijzelen elke 2 jaar word er weer een nieuwe eigenaar trainer investeerder naar buiten gepest en beleid voeren word door hun al een decennium onmogelijk gemaakt.

WvA moet gewoon naar de rechter stappen voet bij stuk houden verkoop aan City of anders stekker eruit.

15   3  
Peer van Eersel

@Naxioma

"Daarnaast hebben de leden van de Stichting NOAD ook een juridische verantwoordelijkheid ten aanzien van goed bestuur / goed toezicht, zoals vastgelegd in de WBTR. Hiermee komt ook de verplichting hun werk inhoudelijk en toetsbaar naar eer en geweten goed te doen. Als ze dit nalaten dan creëren ze mogelijk een enorm probleem voor henzelf."

Dit geldt ook voor van Aalst, en die heeft toch wel heel wat "bestuurlijke toezicht steken" laten vallen de afgelopen jaren. Als we dat nou eens juridisch zouden gaan toetsen?

9   3  
El campo

MAKE NAC BREDA GREAT AGAIN!

En zo is het

6   7  
Sjef de gevulde koek

Iedereen weet dat dit nog heeeeeeel lang gaat duren. Jammer dat dit initiatief nu pas van z’n plek komt omdat city er was en niet een jaar geleden. Nogmaals dat city het niet word is uitstekend maar dit is natuurlijk pas het begin van nog helemaal niks. Ook zal onze Wim nog met een aap uit de mouw komen let maar op. De supporters zijn al jaren de dupe van deze ellende en het einde is nog lang niet in zicht. Ohja je zult het bijna vergeten. Vanavond spelen we gewoon een thuiswedstrijd en kunnen we nog steeds promoveren wat een gekte

3   15  
De Waarheid

Zegt dan niks, echt slecht dit

23   5  
H.V.M.

Je moet maar durven om de Stichting NOAD als één grote grap of als onbekwaam te betitelen.
Daar doe je deze mensen een stuk te kort mee en is ver beneden de waarheid.

11   12  
GB

Wel lachen dat Naxioma en een Noad1976 het hebben over openheid van zaken. Dat is nu juist voor een groot deel de oorzaak van de aversie tegen de City deal. Geen transparante financiën, herkomst van geld onduidelijk, twijfelachtige reputatie van diverse betrokkenen etc..

Maar dat neemt niet weg dat NAC=Breda die transparantie wel moet tonen, volledig eens. Maar dat zullen ze doen op het eigen tempo en wanneer zij (NOAD) en anderen dat willen. Zij hebben een plan voorgedragen en doen dat niet op basis van achterkant bierviltje. Als je dat niet vertrouwd moet je zelf deelnemen in 1 van de organen.

Zij zijn ons supporters niets verplicht.

Zij hebben de City deal afgewezen op hun gronden en dit plan voorgedragen op hun gronden, en daar zullen win het mee moeten doen, en terecht. Zij stellen zich beschikbaar voor deze organen en doen hun stinkende vrijwillige best voor NAC. En dat geeft ze nu deze "macht". Ben je het er niet mee eens? Prima, dat is je goed recht. Net als dat het het recht van stichting NOAD is, ons te informeren wanneer zij de tijd rijp achten........


U zijt gegroet!

17   5  
Jante

Ik begrijp nog steeds niet dat er mensen zijn die oprecht het cityplan de enige uitweg vinden.

Een sportclub gaat om sport: dat betekent dat je van iedereen moet kunnen winnen. Al is het maar op papier.

Als een andere club bepaalt wat je wel/niet mag en recht heeft op je beste spelers, dan ben je geen sportclub meer, maar een handelshuis.

Als je dat principe niet snapt en denkt dat het financiële plaatje te uitnodigend en leidend moet zijn, kan ik je vertellen dat behoorlijk wat sectoren de afgelopen tijd hebben geleerd wat voor stront deze financiële drijfveer oplevert.

En dan hebben we het nog niet over hoe wanstaltig het is om een speeltje te zijn van een sjeik/oligarch/dictatuurkindje.

Leve NAC! Zal nooit verloren gaan.

25   16  
Beest

@ noad1975

Hoe fucking achterlijk ben jij ?

Noad is verantwoordelijk voor de malaise de afgelopen 10 jaar? Die hebben investeerders weggepest en trainers ontslagen? Dat waren de aandeelhouders of de AD die door de aandeelhouders aangenomen zijn.

Dit is de 1ste keer in de clubhistorie dat NOAD moet optreden. Hoe kunnen hun nou invloed hebben op het beleid ?

Als je iq niet hoger dan je schoenmaat komt kan je daar weinig aan doen. Maar behoud je dan van reacties en te doen alsof je het snapt . Jezus fuck zeg.

7   23  
naxioma

@chris wm

Natuurlijk hoeft het niet voor elke regel minimaal gelijkwaardig te zijn. Maar het is wel goed / noodzakelijk de plannen op relevante criteria te kunnen vergelijken, zodat we weten waar de plannen voor staan en onder streep weten waar we aan toe zijn. We praten hier wel over de toekomst van een betaald voetbal organisatie, van NAC. Ik ben oprecht zeer benieuwd hoe met name op financieel en sportief / voetbaltechnisch gebied, het lokale alternatief denkt te kunnen tippen aan hetgeen de City Football Group te bieden heeft. Voor een BVO twee zeer belangrijke criteria. Dit niet willen weten is je kop in het zand steken.

9   3  
Boyke

Ivo, dat is dus de misvatting die vele maakte, waaronder onze o zo goed ingevoerde NAX. De statuten waren er speciaal op nagekeken en als NOAD, zoals nu, met een afwijzing kwam, dienden ze gelijk met een tegenplan te komen. De mannen hebben 100% hun huiswerk goed gedaan, dus dat daar nu sommigen de twijfel aan proberen te verbinden is part of the game.

12   3  
scheppioni

Het zou toch wa zijn dat nu iedereen in het belang van ons cluppie zou denken !!!
ook v aalst ! HUP NAC !

8   3  
Fan uit Zevenbergen

Een Kampioenschap koop je niet die win je in de loop van jaren Hup Nac 💛🖤

22   5  
Chris W.M.

@Nax

"hoe met name op financieel en sportief / voetbaltechnisch gebied, het lokale alternatief denkt te kunnen tippen aan hetgeen de City Football Group te bieden heeft."

Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Dat jij dit de belangrijkste punten vind is op zich nog wel te begrijpen. Maar Stichting NOAD kijkt naar meer dan dat. De onafhankelijkheid van een club, het verdienmodel waar de club beter van wordt en niet een ander, het in stand houden van de binding van supporters met de club, blijkbaar zijn er genoeg punten waar Stichting NOAD niet het juiste gevoel bij heeft en waar CFG geen antwoorden op had. Dus overall gezien is CFG niet het beste voor de club, alle aspecten in ogenschouw nemende. En dus is het het beste ze weg te sturen.

15   4  
Wanny

@ NAXIOMA

Wat CFG voetbaltechnisch en financieel te bieden heeft weten wij toch ook helemaal niet? Dat er toevallig veel geld in die groep zit, wil niet zeggen dat NAC daar van gaat profiteren. Zeker als er geen emotionele binding is, gaat het uiteindelijk gewoon om return on investment.

9   1  
Inside

Volgende week meer nieuws jongens. Dan zitten de partijen bij elkaar. Daarna geeft Lokaal openheid van zaken. Alle neuzen vanaf nu dezelfde kant op.

HUP NAC!

8   20  
NAC4EVER

Jonge jonge, wat een inhoudsloos statement van Stichting NOAD zeg. Lijkt toch echt nergens op en geeft het niveau waarop er getoetst is hopelijk niet weer.....

11   1  
Kinderkaartje

Ik ben er blijf er niet gerust op. Deze slag is dan misschien wel gewonnen, maar de strijd zeker nog niet.

Dat Naxioma/ Wim van Aalst zich nog niet gewonnen geeft is duidelijk.

Dit gaat nog een hoop juridisch getouwtrek opleveren ben ik bang. Ik ga pas juichen als de aandelen in handen zijn van NAC=Breda en geen minuut eerder.

Dit muisje krijgt nog een staart van hier tot in Manchester en terug, ben ik bang.

9   2  
Ivo

@Kinderkaartje

Wim van Aalst is NAC niet.
Daarnaast zijn er nog 18 andere aandeelhouders.
Wim en Anneke zullen heel wat briefjes moeten schrijven willen ze alle aandeelhouders overtuigen van de City Group, en het lokale bod aan de kant schuiven.

Ik heb er vertrouwen in. Er zal nog wel wat tegengesputterd worden, maar ik geloof wel dat we nu in de slotfase van deze klucht zitten.

7   6  
Zak hooi

Hahaha die Beest toch he, aanvallen achter je computer. Niveautje.... fuck jezus zeg

11   3  
Jemo

Misschien moet iedereen eens kijken naar de discussie tussen Naxioma en Chris W.M. Niet met elkaar eens zijn maar toch respectvol discussieren, Beter als Beest om meteen maar iedereen verrot te schelden. uiteindelijk komt er een oplossing en zullen we allemaal weer samen naast elkaar staan, dus mensen heb respect voor elkaar, wat je mening of die van een ander ook is.

3   0  
Kinderkaartje

@Ivo

Ben bang dat twee briefjes genoeg zijn: aan de andere grote 2.
En de andere aandelen van Wim zelf overnemen en alsnog zijn zin doordrijven.

@Jemo
Ben het eens met je, maar ook nax heeft mensen hier enge sekteleden en wappies en weet ik wat genoemd. Iets ander niveau dan Beesd misschien, maar getuigt ook niet echt van respect.
En ik maar mezelf er ook regelmatig schuldig aan. Emoties lopen soms hoog op bij dit onderwerp. En terecht. Het gaat wel om het voortbestaan en de toekomst van onze mooie club.

1   10  
Beest

@zakhooi

Goed verhaal. Lekker inhoudelijk ook;)

7   11  
Beest

@jemo

Ik scheld niet iedereen verrot. Ik scheld mensen verrot die absolute clubmensen van NOAD wegzetten als lachwekkend en onrust stekers. Alleen maar om hun citypropaganda te kunnen voortzetten.

Die mensen hebben 1000 x meer bekekend voor onze Club dan dat stukje verderf.

Het boeit me verder echt geen ene zak of jij het daar mee eens bent ofniet overigens. Maar niet me neerzetten alsof ik iedereen verrot scheld;)

2   4  
Beest

* betekend

5   1  
Jemo

@Kinderkaartje, ik snap de emoties, ik vind het alleen altijd zo jammer als mensen elkaar moeten uitschelden om een punt te maken. Ik hoop dat het lokale plan werkt, duidelijk is en verkoopbaar naar de aandeelhouders. Met een ieder die er anders over denkt, drink ik graag een biertje om er eens over te discussieren om vervolgens samen weer te hopen dat Kay de Rooij toch echt de nieuwe Messi is ;)

8   3  
Zak hooi

@ beest,

Ik lees hier de reacties altijd met veel plezier. Alleen jij bent hier continue de sfeer aan het verzieken met je persoonlijke aanvallen en scheldpartijen. Ga normaal de discussie aan en ga hier niet de Messias uithangen en spreken voor iedere supporter.

Hopelijk gaat deze deal door en kan de rust terugkeren onder de verdeelde supporters.

Met z'n allen achter NAC!

4   1  
Summertime

Ben benieuwd of alle externe factoren worden geneutraliseerd anders schieten we er niet veel mee op. Mooi dat er een beslissing is genomen in deze fase maar heb een gezonde afkeer tegen de plaatselijke inmenging. Hopen dat we niet weer een x aantal kapiteins krijgen. Blij met de duidelijkheid iig.

10   4  
Nonkel Frans

Mijn complimenten aan Chris WM. Hoe hij continu geduldig zaken blijft uitleggen - herhalen - nonsens aanwijzen. Diep respect.
Degene die hij steeds weer te woord moet staan verdienen mijn inziens zoveel aandacht niet maar hij houdt vol en doet het toch maar.
Het spel spelen met gasten die continu de olifant in de kamer uit de weg gaan en zich daarmee diskwalificeren voor een goed debat is een lastige opdracht.

Matchday vandaag. Maar gisteravond laat ging de vlag al uit. Niet voor de matchday maar voor de krantenkop die het niet zei maar a la Kiske Luijckx bij ESPN wel zo bedoelde "NAC aanhang weigert het grote geld van El Mansour".
De geelzwarte loper gaat naar de lokale koper!!!

Vanavond braaf en geen onvertogen woord op de tribune ( "houdoe en bedankt" magoknie?) op verzoek van onze gerespecteerde NOAD broeders? We doen ons best maar spontane yells hou je niet tegen. En spandoeken censureren was eens maar nooit meer. Blij als we zijn brullen we sowieso Boris en de rest vooruit want we weten ondertussen weer helemaal wie wij zijn.

Baas in eigen huis ole ole!
Hup NAC!

6   9  
Beest

@zak hooi

Als je mijn reacties een beetje volgt weet je dat ik met ieder normaal mens een hele normale discussie heb.

Als je mensen van Noad weg gaat zetten als lachwekkende mensen en de veroorzakers van de malaise van de afgelopen 10 jaar. Dat in combinatie dat hij al 4 keer heeft verkondigd dat NAC supporters noad leden hebben bedreigd.

Dan ben je geen normaal mens en verdien je geen normale discussie . Nogmaals interesseert het me geen zak wat jij er dan vind dat ik zo,n inteeltgek de wind van voren geef .

Van clubmensen blijf je af. Zeker als het ook nog eens is omdat de citypropaganda op zijn eind loopt.

8   10  
naxioma

Het is goed dat mensen reflecteren op hoe zij de discussie voeren. De discussie moet op het scherpst van de snede gevoerd worden en daarin mag de rand opgezocht worden, zolang dit respectvol gebeurd en niet te persoonlijk wordt. Voor iedereen ligt die grens overigens anders. Ik heb inderdaad de vergelijking met wappies gemaakt. Ik sta daar nog steeds achter, omdat -althans voor mij- door het groepsdenken sprake was van een vorm van collectieve bewustzijnsvernauwing bij de tegenstanders van de City deal. Het is een normaal sociologisch verschijnsel, waarvan ook ikzelf waarschijnlijk niet verschoond blijf. Mochten anderen zich onheus of zonder respect behandeld voelen, dan daarvoor oprecht mijn excuses. Het is niet mijn intentie mensen te kwetsen of te beschadigen.
Ondertussen blijf ik met open vizier strijden voor wat in mijn optiek het beste is voor de toekomst van ons aller NAC.

12   7  
Teddy

Eigenlijk ongelofelijk hoe (bijna) iedereen op deze site blind achter het lokale initiatief aanloopt, zonder te weten wat de plannen inhouden en of er uberhaupt voldoende budget is om NAC structureel in de Eredivisie te laten spelen. Alles gaat op onderbuikgevoel terwijl niemand de inhoud kent. Ook de reden waarom CFG is afgeschoten is blijkbaar helemaal niet belangrijk meer, terwijl dat informatie is die gedeeld zou moeten worden, zodat iedereen de keuze kan begrijpen.

Om in het huidige voetbal een rol van betekenis te kunnen spelen is een professionele structuur en kapitaal nodig. Daarvoor is verandering nodig. En mensen zijn over het algemeen bang voor verandering, dat merk je ook op deze site. Angst dat de identiteit van de club verloren gaat. Daarom lopen we met z'n allen achter een lokaal initiatief aan, in de hoop dat NAC precies zo blijft als het is met een beetje meer budget. De perfecte combi van 2 werelden.

Ik zal jullie uit die droom halen. Met het lokale initiatief is de kans groot dat NAC inderdaad precies zal blijven zoals het nu is. Onprofessionele aanpak, geen structuur, krap budget, weinig tot geen groei, belangen van lokale partijen die blijven meespelen, inspraak van verkeerde personen, supporters die ontevreden zijn etc. etc. Het gemopper zal eindeloos verder gaan.

NAC staat op een kruispunt, gaan we door met het verleden of zetten we mooie stappen naar de toekomst. NAC zal gerund moeten worden als een bedrijf, zonder emotionele betrokkenheid. En er is geld nodig, veel geld. Een lokaal initiatief gaat niet voldoende zijn. NAC heeft meer nodig om hier uit te komen.


5   4  
Nel Frikandel

WIE zijn NAC = Breda? Vrolijk? En wie nog meer? Iemand een idee?

6   8  
Ramon

Helemaal eens met aan aantal reacties hier.

Mensen lopen nu al de polonaise met het idee lokaal initiatief. Maar dat kudde gedrag is al jaren een probleem bij NAC. Geeft een nieuwe trainer aan hoe geweldig het publiek is of stuurt een nieuwe AD een leuk bericht op twitter dan is het automatisch een goeie.

Net zoals de plannen van city niet duidelijk waren zijn dat die van de lokale ook niet duidelijk. Enige verschil is dat je nu weeeeeer dezelfde mensen gaat krijgen die denken het allemaal goed te doen. En geen vervangers gaat krijgen die een bedrijf gaan runnen, maar we krijgen weer mensen die uit emotie beslissingen gaan nemen en over te halen zijn door de meute die eromheen hangt.

Van Aalst zal zich beraden en is zijn goed recht. Als hij geen kei harde garanties krijgt over het te betalen geld en geen goed gevoel heeft bij de lokale dan gaat de hele deal niet door. En dan snap ik heel goed, hij heeft destijds de knip getrokken en beslist zelf met de paar andere erbij naar wie de aandelen gaat. Misschien wacht hij wel op een betere deal. Dus iedereen die nu staat te juichen als een kind en mee loopt in de polonaise, wordt wakker!!!

5   7  
Theoden King

Lees ik nou tussen de regels door dat Van Aalst wordt uitgenodigd bij de club betrokken te blijven? Dat is toch wel een 180-graden draai ten opzichte van het heersende sentiment.

Ik ben en blijf ook geen voorstander van CFG, maar vrees dat elk alternatief NAC niet structureel vooruit gaat helpen. Onze club met al zijn geledingen en colonnes heeft nou eenmaal de neiging zichzelf op te vreten, en te verzanden in van alles, behalve voetbal.

Een grote, externe partij zou dit wellicht kunnen doorbreken, maar met te veel lokale mensen eindigen we weer zoals altijd. In navelstaren, kinnesinne en onderaan de ranglijst.

4   2  
Dutchbird

Prima verantwoording/reactie van NOAD en NAC=Breda. Meer woorden moet je er in dit stadium niet aan vuil maken. Beetje lastig voor geïnteresseerde supporters maar wij moeten beseffen dat wij geen partij zijn in het lastige onderhandelingsproces dat nu gaat plaatsvinden.

We hebben nog niets gehoord van van Aalst. Dus weten we niet hoe redelijk of onredelijk hij wil omgaan met de situatie. We weten ook niet of hij er nog steeds zo alleen voor staat als hij schreef in zijn brief aan de kleine aandeelhouders. Evenmin weten we of hij nog voldoende vertrouwen heeft in Crossminds als partner in het verdere proces. Gaat hij alles uit de kast halen om NAC=Breda dwars te zitten? In hoeverre is van Aalst bereid om nog minstens een half jaar langer te vechten tegen de bierkaar. Hoe gaan de andere aandeelhouders daar dan mee om? Of gaat hij akkoord met 7 miljoen + een Sidney premie zodat hij over een paar weken van alle ellende is verlost?

5   12  
naxioma

Over respect gesproken.
Mensen vergeten hier hoe zeer Wim van Aalst en de andere grootaandeelhouders de afgelopen jaren zijn geschoffeerd. Natuurlijk hebben ook zij inschattingsfouten en verkeerde keuzes gemaakt. Maar hun intentie is altijd het voortbestaan en het belang van NAC geweest, ook op momenten dat het hen te veel werd. Zij hebben samen met de andere aandeelhouders NAC van een faillissement gered door hun lening om te zetten in aandelen. Later hebben ze meerdere keren bijgestort om exploitatietekorten te dekken en de licentie veilig te stellen. Onder hun eigenaarschap is het samenwerkingsverband met Manchester City tot stand gekomen wat heeft geleid tot belangeloze investeringen in faciliteiten en jeugdopleiding, gebruikmaking van netwerk en expertise van Manchester City, de gratis uitleen van toptalenten aan NAC en zelfs het meedelen in transferopbrengsten van spelers die niet eens bij ons op de loonlijst stonden. De beste herinneringen in de afgelopen periode hebben we aan de periode dat spelers als Angelino, Manu Garcia, Thierry Ambrose en Pablo Mari voor ons speelden. Wim van Aalst was daarom maar al te blij dat na de magere plannen van Vrolijk en de Amerikanen, de City Football Group zich meldde voor de overname van NAC Breda. Niet vanwege de overnamesom (die wilden Vrolijk en de Amerikanen immers ook betalen), maar vanwege de slag die NAC nu zou moeten kunnen gaan maken met zo'n sterke eigenaar als City Football Group. Het is logisch dat de grootaandeelhouders zich nu geschoffeerd voelen omdat de -in hun ogen- by far beste partij zo gemakkelijk en zo ongefundeerd de deur wordt gewezen. Dit alle mooie woorden van Stichting NOAD en het lokaal alternatief ten spijt.
Indien het lokale alternatief in de ogen van de grootaandeelhouders niet beter is dan overname door de City Football Group, dan zal de verkoop aan het lokale alternatief niet doorgaan. De kans dat het lokale alternatief bot vangt is levensgroot. Dan zal -in het belang van NAC- alsnog ingezet worden op overname door de City Football Group. In het uiterste geval kan Wim van Aalst besluiten de andere aandeelhouders uit te kopen en op een andere manier invulling te geven aan een samenwerking met de City Football Group.

3   6  
naxioma

@teddy

Uitstekend verwoord.

4   2  
Beest

@naxioma

Dat is natuurlijk onzin.

Er is heel vaak gezegd dat iedereen bij NAC de aandeelhouders ( zowel de grote als de kleine) enorm dankbaar zijn voor het redden van de club 10 jaar geleden.

Ook sponsors moet je altijd dankbaar zijn. Door zulke mensen kunnen wij naar NAC.

Maar de aandeelhouders hebben zelf een heel groot aandeel in hoe ze gezien worden op dit moment. De manier hoe alles gedraaid wordt in dit circus is niet netjes te noemen.

Ook de uitspraken als : Wij hoeven supporters geen inzicht te geven . Wat eigenlijk betekend : De supporters moeten hun mond houden en gewoon braaf hun seizoenskaart kopen.

Daarbij hebben ze zelf de grootste deuk opgelopen in de fake dreigingen van Steijn. Het aan de schandpaal nagelen van 23.000 mensen met 0 Argumenten.


Al met al zijn de aandeelhouders zelf verre weg van netjes geweest richting ons.

3   2  
Dutchbird

@naxioma, als het aan jou ligt gaat van Aalst als een bejaarde Don Quichot de strijd aan met alles en iedereen die niet voor de CFG deal is. En jij dan in de rol van Sancho Panza die gezeten op zijn ezeltje hem voortdurend van domme adviezen voorziet.

Waarschijnlijk is die man (samen met Anneke) hard toe aan rust. Lekker van het leven genieten in Teteringen zuid. Weer als supporter naar NAC en daar gerespecteerd worden als erelid. CFG snel vergeten want dat doen zij ook met Wim van Aalst.

4   3  
Kinderkaartje

@Naxioma/ Wim van Aalst

Je hebt best een punt met je redden van de club. Maar daarnaast is er weinig gedaan om de club naar een hoger plan te trekken. In de afgelopen 10 jaar zijn we van middenmoot Ere afgezak naar middenmoot KKD.
Dit is voornamelijk te wijten aan het continue benoemen van de foute mensen zonder enige kennis van zaken. Maar wel uit je eigen netwerk.
Met als gevolg dat ze alleen ja en amen zeiden en zo ongeveer niets hebben gedaan wat de club vooruit hielp.
En die incidentele voltreffer (Van Hecke) werd meteen weer teniet gedaan door geblunder, waardoor elke cent als sneeuw voor de zon verdween.

Ik heb Steijn/ Manders en jullie als grote 3 heel lang op een voetstuk gezet hier, net zoals overigens de overgrote meerderheid, totdat het gelieg en bedrieg begon.
Steijn, jij in de telegraaf. Toen was voor velen de maat vol. En het gekonkel en gemanipuleer en geblunder gaat maar door, nu weer met je Crossminds.

Je kunt heel makkelijk de toppers van City noemen maar je vergeet nog een rijtje:

Thomas Agyepong
Ashley Smith-Brown
Brandon Barker
David Faupala
James Horsfield
Paolo Fernandes
Luka Ilic
Erik Palmer-Brown

We bedanken jullie voor wat je gedaan hebt, maar laat nu alsjeblieft de club los, en hou ons uit de klauwen van het veelkoppige monster dat City heet.






4   0  
die ne gast

@Teddy / Ramon
Ik ben heel blij dat voor het lokale initiatief is gekozen, maar ben zeker niet blind voor eventuele nadelen.
Uiteindelijk valt of staat het met het aanstellen van de juiste mensen als AD, TD, hoofdscout en trainer.
En ook nog 'even' de juiste mensen in de RvC zetten.
De vraag is inderdaad of de lokale club daar genoeg verstand heeft (en er samen uit kunnen komen wie de beste kandidaten zijn), maar slechter dan Eskes Eisinga en zeker Manders kan toch niet?
Voor AD, TD, hoofdscout en trainer hoeven ze wat mij betreft niet in de oud-NAC en/of Breda vijver te vissen. Zo lokaal hoeft van mij niet.

Ik zie ook wel dat er geen garantie is dat dit initiatief succesvol zal zijn, maar ook met de Amerikanen en City Group was er een (gerede) kans op een mismatch. Alleen als het dan misgaat is het 'out of our hands' en ben je helemaal aan de goden overgeleverd.
Als het nu misgaat, zit het nog een beetje in onze cirkel van invloed en zullen de financiële brokken waarschijnlijk ook nog te overzien zijn.
Een gat van 2-3 miljoen is nog te overbruggen. Een gat van tientallen miljoenen die de Amerikanen en CFG bij ons hadden kunnen aanrichten niet meer.
Ik vind dit dus nog steeds een goede keuze, óók als het over een paar jaar mis gaat.

En als NAC-cultuur-nazi:
Vriendjespolitiek en gekonkel hoort bij NAC en daar weer wat van vinden ook. We hebben niet voor niets de ere-titel 'moeilijkste club van Nederland', maar ook dat is NAC-cultuur en de reden waarom iedereen zo betrokken is. Als het mis gaat, dan lossen we het samen wel weer op. Net zoals nu.

Nu eerst maar eens afwachten wat de reactie van de aandeelhouders / Van Aalst en RvC
zal zijn. De deal is nog niet rond...

3   7  
Cees-2

Naxioma: Goed verwoord, ik ben het haast voor 100% met je eens. Opnieuw een relaas wat behoorlijk goed uitgelegd is. Netjes!

5   1  
die ne gast

@Naxioma
Je hebt gelijk dat Van Aalst respect verdiend. Hij heeft NAC gered, heeft redelijk wat geld bijgestort. De stront die hij de laatste tijd over zich heen heeft gekregen is niet altijd terecht geweest.
De redenen waarom hij de deal met de Amerikanen in november liet afketsen vond ik vrij plausibel. Hij wilde NAC niet uitleveren aan een Amerikaanse cowboy. Een cowboy die nog niet alle financiële garanties van potentiële investeerders kon overleggen. Prima om niet met zo'n type in zee te gaan.

Maar anderen hebben ook gelijk dat Van Aalst geen gelukkige hand heeft gehad in het aanstellen van de juiste mensen, op een korte periode onder Goetzee en Smulders na. Dus voor een deel van de (sportieve) ellende waarin we nu zitten is Van Aalst gewoon eindverantwoordelijk. Hij heeft niet moedwillig NAC in een neerwaartse spiraal geduwd, maar hij verdient pas echt mijn respect als hij zijn strijd voor CFG opgeeft en de aandelen overdoet aan NAC=Breda.
Dan mag hij van mij meteen ere-lid van NAC worden. En dat meen ik oprecht.

6   1  
Wanny

@ NAXIOMA en Cees-2

De eerste vraag die je moet beantwoorden is wat voor club je wil zijn. Blijkbaar vindt een deel, waaronder de grootaandeelhouder, het prima om deel uit te maken van een buitenlands conglomeraat van clubs waarbij je direct of indirect ten dienste staat van een groter geheel.

Anderen, waaronder ik, vinden dat totaal geen optie en willen dat NAC een zelfstandige club blijft. Waar het op de eerste plaats om NAC draait.

Dat CFG wellicht meer geld en andere middelen beschikbaar heeft ten opzichte van alternatieven is een secundaire discussie.

2   2  
De Wageningse Rat

@NAXIOMA
22 April 2022, 15:35 "...Onder hun eigenaarschap is het samenwerkingsverband met Manchester City tot stand gekomen wat heeft geleid tot belangeloze investeringen in faciliteiten en jeugdopleiding, gebruikmaking van netwerk en expertise van Manchester City, de gratis uitleen van toptalenten aan NAC en zelfs het meedelen in transferopbrengsten van spelers die niet eens bij ons op de loonlijst stonden. ..."

Is dat niet íets teveel eer?! Om nu te stellen dat die samenwerking er kwam door de visie of het netwerk van de huidige aandeelhouders gaat me wel wat ver.
Bij mijn weten waren het vooral de contacten van Robert Maaskant en later Hans Smulders die daar voor zorgden. Het was niet voor niks dat het daarna ook weer net zo hard instortte, nog steeds onder leiding van de huidige aandeelhouders...

2   10  
Nacdictive

Om NAXIOMA, cfg en van Aalst in 1 kamp te plaatsen is onzin.
Ik ken voldoende die hard NAC ers die zich kapot schamen om wat er nu in Breda gebeurt .. uiteindelijk zal moeten blijken of de Stichting NOAD haar huiswerk goed heeft gedaan (en ik betwijfel niet dat zij met een haast ondoenlijke opdracht hebben gezeten) en hun keuze heeft gemaakt obv cijfers, neutraliteit en niet obv sentiment. Een bvo is een professionele organisatie die je professioneel moet runnen, anders moet je zaterdag 4e klasse gaan spelen.

Ik ben ook zeer benieuwd hoe het plan van NAC=Breda eruitziet want er wordt geschreeuwd dat de aandelen terug gaan naar de club maar er is altijd een eigenaar / eigenaren met belangen en aangezien dat toch nooit soepel verloopt, ben ik zeer benieuwd hoe zij af gaan rekenen met de oudejongenskrentenbrood cultuur..

Vrolijk is toch onderdeel van de investeerders? Met hoeveel partijen heeft die man samengewerkt? Toch ook met de Amerikanen waar hij nu dus tegenover zat? Stel dat er een nieuw NAC stadion komt, welke rol speelt hij hier dan in?


3   4  
Belgische Naccer

Alles zal afhangen of de lokalen de 7 miljoen die City biedt gaat evenaren. Anders moeten ze wel met een heel mooi verhaal komen, om de grote 3 een paar miljoen minder te betalen...

We gaan het zien, maar ik vrees dat de City -deal niet zomaar van tafel geveegd wordt door onze eigenaars.

Want de vraag blijft, wat is er nu zo anders aan dit verhaal, dan aan alle voorgaande Vrolijk-Stories?

Ik lees het nog steeds nergens.

3   1  
Chris W.M.

Lees even het artikel op Omroep Brabant wat zojuist is verschenen. Het is afgewezen omdat uit de plannen bleek dat CFG enkel zichzelf groter wilde maken en daar de licentie voor NAC wilde gebruiken. Het alternatieve plan wat nu bij de aandeelhouders ligt voldoet op alle punten aan de eisen die de aandeelhouders zélf gesteld hebben. Stichting NOAD verwacht daarom ook dat de deal gewoon rond komt.

0   0  
Ivo

De NAC-supporters zijn eensgezind; het afketsen van de City-deal is misschien wel het beste wat de club is overkomen. Ze zijn blij dat een lokale partij nu de beste papieren heeft om eigenaar te worden. 'Hopelijk kunnen we nu vooruit, Breda Vooruit!'

Levien den Boer, NAC-supporter en oud-voorzitter van supporterssite B-Side Rats, werd er donderdag emotioneel van, toen het nieuws bekend werd. "Het voelde heel onwerkelijk. Je rekent op dit besluit maar alles bleef onzeker. Er viel een grote last van mijn schouders. Het had mij meer dwars gezeten dan ik had gedacht. Ik heb een traantje gelaten."

"Ik heb zelfs vuurwerk gehoord en volgens mij zijn er ook wat feestjes gevierd."

De reactie van Den Boer geeft aan hoe erg de overnameperikelen leven onder de NAC-supporters. Ook Iwan Maters van Breda Loco's is gelukkig met het besluit van Stichting NOAD om een lokale partij naar voren te schuiven. "Ik ben daar heel blij mee. Wij als Bredanaars en NAC-supporters hebben niks met een sjeik. De opluchting is enorm. Ik heb zelfs vuurwerk gehoord en volgens mij zijn er ook wat feestjes gevierd."

Voorzitter van de supportersvereniging Ad van den Bemt sluit daarbij aan. "Ik vind het een goede keuze van Stichting NOAD. Ik denk dat de juiste mensen nu gaan investeren in NAC. Hopelijk kunnen we groeien naar een plek in de middenmoot van de Eredivisie."

"Het verkoopproces is een lachertje."
Maar zover is het natuurlijk nog lang, want de verkoop is nog altijd niet rond. Maandenlang houdt de overname Breda en NAC al in de greep. "Het verkoopproces is een lachertje", zegt Maters. "Het is niet te beschrijven wat er allemaal is gebeurd. Ik mag toch hopen dat we nu eindelijk naar het einde van dit proces gaan."

Volgens de supporter kan dat ook met deze partij. "Ik heb het idee dat iedereen hier achter staat. Hopelijk kunnen we nu echt vooruit, Breda Vooruit!"

"Ik verwacht dat het clublied constant gezongen gaat worden"
Die hoop deelt Van den Bemt. "Het hele proces heeft al veel te lang geduurd. Ik hoop dat de afwikkeling nu snel gaat, want het nieuwe seizoen staat al voor de deur."

Maar eerst speelt NAC vrijdagavond nog een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Den Boer verwacht een speciale sfeer. "Ik verwacht dat het clublied constant gezongen gaat worden. Dan maakt het bijna niet meer uit of we winnen van FC Dordrecht."

Ook Maters kijkt uit naar de wedstrijd. "Ik verwacht veel ontlading op de tribunes. De suppoters zullen zich ongetwijfeld laten horen."

1   1  
Nacdictive

@chris wm: lees je reactie nog eens goed na..
1. Denk je dat de cfg geïnteresseerd was om zichzelf kleiner te maken / even groot te blijven? In welke wereld leven sommigen.. --> nee die lokale partij wil er niet groter van worden ? 🤣
2. Indien verder aan alle eisen gesteld door de aandeelhouders, waarop is cfg afgewezen?

1   1  
Noad1976

@ beest mooie hooligan bsiderats zou jou een ban moeten geven voor je taalgebruik en dreigementen en niet een harry bd maar ja je past wel in de bsiderats en stichting noad Anti Manders en City club . Ondertussen lukt nac het niet eens de playoffs te halen en gaat het de komende jaren afzakken naar laagste regionen van het betaald voetbal met Vrolijk zijn miljoenen die hij niet heeft.

1   0  
Ratjetoe

We moesten en zouden de plannen van CFG inzien. Wanneer zien we deze plannen?

0   1  
Nacdictive

@Ivo:
Bedankt voor de propaganda:

"De supporters zijn eensgezind .." 🤣🤣

Nac wordt gekaapt door een groep fanatiekelingen.. die overigens het beste voor hebben met NAC, daar ben ik van overtuigd. Maar ik vrees dat zij oogkleppen op hebben en hun wil aan eenieder op willen dringen zodat het nieuwe NAC ontstaat conform hun NAC beeld ..

Laad alle berichten na dit bericht in