Wij gaan niet opzij

Steeds meer clubs willen de competitie staken

Eddy W

Aanstaande dinsdag komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid over het restant van de competitie. De KNVB heeft dan alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie. Aangezien steeds meer clubs de competitie willen staken lijkt het erop dat hier dinsdag een knoop over doorgehakt gaat worden.

Er zijn op dit moment nog twee scenario’s over. Het scenario dat de voorkeur heeft in Zeist is die waarin de competitie voor drie augustus afgerond is. Het wordt echter steeds waarschijnlijker dat er geen enkele wedstrijd meer gespeeld gaat worden dit seizoen. Behalve dat niemand weet wat het RIVM de komende maanden zegt over de bestrijding van COVID-19 hebben Ajax, PSV, AZ, Willem II, Feyenoord, Fortuna Sittard, PEC Zwolle, ADO Den Haag en hekkensluiter RKC Waalwijk aangegeven liever geen wedstrijden meer te spelen dit seizoen. Alleen FC Utrecht lijkt zich op dit moment in te spannen om de competitie, mits mogelijk, door te laten gaan.

Naast alle BVO’s schuiven ook FOX Sports, het CBV, FBO, VVCS, BSBV en het supporterscollectief mogen aan bij dit gesprek.

Bron:
B-Side Rats, Telegraaf
19 Reacties
52   7  
Boxer

RKC en ADO laten degraderen dan. Eens kijken hoe snel ze van gedachten veranderen.

52   7  
Boxer

RKC en ADO laten degraderen dan. Eens kijken hoe snel ze van gedachten veranderen.

29   1  
Oldskool

Alle clubs met een Europees ticket.
Verder de clubs die dan zeker niet degraderen of mogelijk gered worden.

Ik ben het eens hoor, voetbal nu is belachelijk, maar het rijtje dat nu vooraan staat is wel heel logisch he...

Allemaal enorm begaan met de samenleving ......

7   0  
Scheppioni

Zojuist net mijn 'vriend' Hyballa aan de telefoon, doen ze wel geinig bij ons NAC !

13   6  
Eljé

Periodekampioenen + koploper 4e periode met onderste twee eredivisie een promotie/degradatie om twee plekken laten spelen zonder publiek begin juni.

8   0  
Ric

@ elje
En Cambuur en de graafschap gewoon nog een jaartje kkd dan? ;-)

4   1  
Henri

Welk besluit er zal worden genomen omtrent de "eindstand", het is nooit goed. Ergens zal er altijd één of meerdere partijen zich benadeeld voelen.

1   1  
Eljé

@ric. Die had ik mogen toevoegen inderdaad ;-)

10   0  
WW

Als je je prioriteiten op orde hebt, dan reageer je waardig en kalm op het afbreken van de competitie. Zoals de voorzitter van De Graafschap, die zich er simpelweg bij neerlegt als De Graafschap niet promoveert:

https://www.gelderlander.nl/de-graafschap/de-graafschap-voorzitter-mos-kappen-met-dit-seizoen-heel-snel~a7acbab3/

En ik geloof hem. Als hij zegt "Het zou mooi zijn als wij promoveren. Maar is dat niet het geval, dan is dat zo. In deze tijd moet je met ieder besluit vrede hebben".

7   12  
Molenschot Loco

Dit is een klap voor al die hulpverleners in de zorg!!! Flikker op!!! Kappen met voetbal!!!! Het is niet anders kut KNVB!!!!

3   1  
Cool hand

Als er in juni kan worden gevoetbald, is dat prima toch? Het is alleen niet waarschijnlijk dat er dan kan worden gevoetbald.

4   1  
zwampie

wat denkt de knvb nu,dat alles wat er nu aan de gang is op het einde van de maand mei, alles ineens voorbij is. Alsof er een stofwolk weg getrokken is. Dit gaat maanden duren helaas en daarna heb je nog de bijwerkingen als gevolg.
Je mag blij zijn als je mag denken of hopen als knvb zijnde , als je in september kan beginnen.

Hoe het seizoen af te sluiten, tja er zijn er altijd teleurgesteld. Maar mocht men ervoor kiezen om de eindstand te bepalen op de stand hoe deze nu is,dan heeft rkc en den haag ,NAC, volendam gewoon pech , en sowieso fortuna en pec geluk, So bie it.
Maar op basis van wat zou je rkc en den haag in de ere laten staan als je (terecht) cambuur en de graafschap laat promoveren.
Ik denk dat rkc en den haag wel een toontje lager gaan praten als de knvb dit gaat beslissen om de competitie niet voort te zetten.
De grotere clubs klagen nu al dat ze teveel moeten voetballen,wat ook onterecht is. (Ze willen allemaal topvoetballers zijn maar kijk eens hoeveel wedstrijden ze in spanje ,duitsland, engeland etc voetballen). maar hoe wilt de knvb dan de competitie laten lopen,met de wetenschap volgend jaar het EK te hebben en nu niet wetende wanneer men wel kan starten, of zelfs het nieuwe seizoen op tijd kan starten.

Eerlijk is het nooit in dit seizoen,maar alle mensen die vechten tegen deze situatie, hopen hun bedrijf te redden, dag en nacht aan het werk te zijn om zoveel mensen te helpen, mensen die vechten voor hun leven,laat staan de mensen die hun dierbaren verloren zijn. IS DAT EERLIJK!!

2   0  
Peter13

Volgens mij staat Feyenoord onterecht in het rijtje clubs dat wil stoppen:

https://nos.nl/artikel/2329205-topclubs-willen-niet-verder-eredivisie-cv-wil-dinsdag-pas-beslissen.html

Feyenoord wil niet met een standpunt komen voordat de KNVB met alle clubs heeft gesproken a.s. dinsdag.

Utrecht en Feyenoord hopen op een bekerfinale. RKC en ADO hopen dat er niemand degradeert. Zo heeft iedere club zijn eigen belang om wel of niet te willen stoppen.

1   0  
Fritske d'n Olifant

Dat er dit seizoen niet meer gevoetbald kan worden lijkt me wel duidelijk. Dat een aantal clubs en de KNVB alleen aan zichzelf denken ook. Dan ben je totaal niet op de hoogte van de ernst van de situatie of je hebt schijt aan al die mensen die nu knokken voor hun leven, voor andermans leven, voor hun baan, voor hun bedrijf etc. Met heel veel geluk kun je in september of oktober beginnen met het spelen van wedstrijden voor publiek. Je kunt dan twee dingen doen. Of je neemt de huidige stand als uitgangspunt voor de eindstand. Geen kampioen, geen bekerwinnaar. De laatste twee degraderen en de bovenste twee van de kkd promoveren. Of je beschouwt dit seizoen als niet gespeeld en je pakt de eindstand van vorig seizoen als uitgangspunt voor volgend seizoen. Dat moeten ze in Zeist maar lekker uitvechten. Dat NAC dan in de kkd blijft is zuur maar over de gespeelde wedstrijden gezien wel terecht.

0   1  
Pffff

En dan Ajax als club aanwijzen die volgend jaar in de CL gaat uitkomen. Op doelsaldo ? Snap wel waarom Overmars niet meer wilt voetballen. Die is bang dat ze de 1ste plek gaan weggeven. Tuurlijk verschuilen achter het Coronavirus. Maar wanneer Ajax nu 2de had gestaan, dan betwijfel ik dezelfde gedachte......

2   0  
Gjoewie

De Graafschap en Cambuur willen niet meer spelen? NAC wel! Er zijn nog tien ronden en NAC speelt gewoon al zijn wedstrijden. Komt de tegenstander niet opdagen? Prima, reglementaire 3-0 overwinning. NAC pakt 30 punten. Totaal 80 punten. Dat is duidelijk meer dan Cambuur en De Graafschap. NAC kampioen en promoveert. Iedereen blij, toch? 8-)
Het zijn rare tijden. Zelfs tijdens de Spaanse griep werden de competities niet (zo lang) stil gelegd. Sponsoren gaan hun positie heroverwegen, misschien hebben ze volgend seizoen geen of minder geld voor sponsoring. Sommige BVO's zullen daar grote problemen door krijgen, ik denk aan Roda, Dordrecht en Adoow.
Misschien is dit de ideale gelegenheid om de competitie kleiner te maken. Dus nu wel twee clubs laten degraderen uit de Eredivisie en geen clubs laten promoveren. Volgend jaar zestien clubs in de eredivisie, competitie start pas in september.
De onderste zes clubs uit de KKD degraderen naar tweede divisie, et cetera. Er mag omgeruild worden met clubs die failliet gaan. Dus ook zestien clubs in de KKD.

0   0  
Spionkop

Snap niet dat er zo moeilijk wordt gedaan.

Zo snel het kan, met publiek az-ajax ut en thuis om kampioenschap. En utrecht-feyenoord een bekerfinale.

En de rest is gewoon klaar.

Graafschap en cambuur promoveren, niemand degradeert.

Volgend seizoen 4 rechtstreeks degradanten, en 1 nacompetitie. En verder verandert er niks.

Hup NAC !

3   0  
Willem

Willem II wil ondanks de Europese vijfde plek ook gewoon voetballen:

https://www.tilbo.com/willem-ii-wil-competitie-het-liefst-uitspelen/

0   0  
Hard Gras

@Eljé

Ruim een week geleden kwam ik met een nog korter voorstel.

ADO & RKC eruit voor Cambuur en De Graafschap

- Nr15 en 16 van eredivisie spelen een dubbele play-off
- NAC en Volendam spelen een play-off (als overgebleven periodekampioenen)

Winnaars spelen nog een keer een dubbele play-off.

Ben je in 4 wedstrijden klaar, dus max 2 weken en geen publiek.
Kan je het nog altijd houden midden/eind juni.

Het is maar een idee...

Laad alle berichten na dit bericht in