Overal waar we komen

Steijn: "Barcelona moet genoeg geld bieden"

DeWeesJr

Barcelona B heeft zich gemeld bij NAC voor Roger Riera. De Catalanen willen graag een ruildeal maken. NAC ziet dit echter niet zitten en wil een transfersom zien.

Barcelona zou bereidt zijn om twee talenten de overstap te laten maken naar NAC. Voor Steijn is dit geen optie die graag een ervaren centrale verdediger wil hebben in de jacht op promotie. "Wij kunnen achterin niks lijden. Straks hebben we de interlandperiode, dan worden Adiléhou en Rösler ook weer opgeroepen. Riera is belangrijk voor ons en we willen hem niet laten gaan."

En dus zal Barcelona met een transfersom moeten komen zodat NAC een vervanger kan halen. "Barcelona moet genoeg geld bieden waardoor wij ons kunnen versterken achterin."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
41 Reacties
139    
Ric

En terecht.... onlangs hebben ze Mike van Beijnen nog overgenomen, met de bekende reden en dat was niet om zijn spelerskwaliteiten.
Er lopen er vast nog een paar rond vanwege dit soort praktijken.
Het risico is te groot om voor ruilspelers te gaan.
Gewoon keiharde knaken en anders niet!!

39    
Zwampie

En zo ist, liefdadigheid is voorbij.
Wat je terug krijgt is altijd minder,anders doen ze ze niet weg en nog wel 2 voor 1 speler.

42    
Barbapapa

Helaas kan je dit soort onrust rondom basisspelers niet gebruiken. Blij als de transferperiode voorbij is en we weten met welk team we er dit jaar voor moeten gaan.

139    
Ric

En terecht.... onlangs hebben ze Mike van Beijnen nog overgenomen, met de bekende reden en dat was niet om zijn spelerskwaliteiten.
Er lopen er vast nog een paar rond vanwege dit soort praktijken.
Het risico is te groot om voor ruilspelers te gaan.
Gewoon keiharde knaken en anders niet!!

31    
Ivo

Ik vrees dat we Riera gaan kwijtraken. Hij wil zelf graag terug. Jammer want het is een topverdediger. NAC moet zorgen voor een goede vervanger en dat gaat nog lastig worden.

18    
Molenschot Loco

Tja alsof die 2 spelers zin hebben om naar breda te komen pfffff dokken of opbokken!!!

48    
De beul van etten

Twee jeugdspelers van Barca waar zo weinig interesse voor is dat ze bij NAC worden aangeboden. Dan weet je dat het niet veel kan zijn..

33    
Chris W.M.

Als je het profiel van Riera en de voorkeur van Steijn samenvoegt dan kom je in mijn ogen maar op 1 naam uit die je als vervanger zou kunnen aantrekken; Jordy Buijs.

Nu spelend in de tweede divisie in Japan, aflopend contract ( januari ), huisje in Etten-Leur....ideaal moment voor een terugkeer zou je zeggen.

Lijkt me ook een prima mentor voor Adiléhou (24), Rösler (20), Siereveld (18) etc.

6    
Dun Diëe

@Ivo: hoe weet jij zo zeker dat hij graag terug wil?

15    
fvf6

Helemaal eens met Steijn , als ze Riera graag willen hebben moeten ze dat laten zien door er flink wat pegels voor over te hebben Wat eindhoven kan in het geval van de Rooij , moet NAC kunnen in het geval Riera . NAC moet niks maar mag .

14    
Ivo

BN de Stem:

"Ondanks de concrete interesse van FC Barcelona blijft Roger Riera bij NAC. Vooralsnog dan, laat Maurice Steijn zondagmiddag weten. ,,Riera wil heel graag naar Barcelona, dat snap ik. Maar als het grote Barcelona echt iets wil, dan moeten ze over de brug komen. Dat heb ik hem gezegd.”

28    
Uit Je Naaht

Met Tommeke was blijkbaar nauwelijks te werken, maar het lijkt erop dat hij wel aardig wat geld voor NAC heeft verdiend.

Prima als nu de ingeslagen weg wordt ingezet onder het mom van "we moeten eerst promoveren" - vooral als dat lukt, dat is verre van een zekerheidje. Maar daarna zou ik toch ook graag zien dat de technische leiding weer wat selectiespelers met transferwaarde aan het team toevoegt.

Riera verkopen en Buijs terug halen zoals Chris W.M. zegt, dat lijkt me niet gek. Als er dan geld overblijft en NAC kan Eindhoven over de streep trekken om De Rooij te laten gaan, dan is het een prima deal.

38    
De Bolle Damen

@Chris WM
Bovenste beste Chris, ik lees graag jouw posts en ben het vaak met je eens; echter met Buys sla je de plank volledig mis.
Dat heb ik nooit een goede CV gevonden. Was al te traag en dat zal er niet beter op geworden zijn lijkt me.
En met alleen een goede trap en een wijzende arm ga je het niet redden lijkt me.

23    
Ibio

Adiléhou? Hoe doet hij het? Heeft iemand hem toevallig al een keertje zien trainen?
Want ik vrees steeds meer dat dit een speler is van het kaliber Fisayo en Kudimbaya is.

Buijs? daar moet je niet meer aan beginnen.

10    
Judge M.

Buijs heeft een heerlijke trap in de benen maar Riera zijn sterkste punt is in mijn ogen zijn kopkracht. Dat is zowel verdedigend als aanvallend een wapen. Dat lijkt me, zeker nu we JP ook al kwijt zijn, het belangrijkste selectiecriterium bij het binnenhalen van een vervanger..

5    
Tante Annie

Riera is vooral een erg volledige verdediger met veel kwaliteiten. Zou dus erg moeilijk te vervangen zijn door iemand anders, omdat de meeste van de potentiele vervangers niet graag naar de kkd gaan. Maar we gaan het meemaken. HUP NAC

8    
Eljé

"En met alleen een goede trap en een wijzende arm ga je het niet redden lijkt me."

:-))

2    
Moppernac

Koeman wil Barca-talent Puig bij Ajax stallen' (van Barcelona B)

Dat staat met dikke letters op Foxsport.
Laat hem dan maar naar NAC komen met nog zo,n talent, Dan valt er over te praten met een ruildeal .
Nee ze willen alleen de rommelsturen naar NAC.
We zijn niet gek in Breda.

6    
ome cor

Volgens mij zijn er nog geen bedragen genoemd, maar het klinkt een beetje als Eindhoven 😂

6    
geelzwartwit

Ze weten wat Vd Hecke opgebracht heeft.

14    
Chris W.M.

@De Bolle Damen

Je brengt het als een feit. Echter is het jouw mening, net als mijn mening dat Buijs in de KKD een prima aanwinst is.

Buijs speelde bij NAC incidenteel als centrale verdediger, meeste wedstrijden speelde hij op het middenveld. Vanaf het moment dat hij naar Heerenveen is gegaan heeft hij alles als CV gespeeld, en heeft zich bijvoorbeeld op die positie prima staande weten te houden in Australië waar hij als basisspeler kampioen is geworden en de beker heeft gewonnen. Juist zijn trap in de KKD is een extra wapen, de opbouw van achteruit is prima verzorgd dan. En verdedigend staat hij ook wel zijn mannetje. Maar goed, nogmaals, mijn mening ;-)

Zie verder niet heel geschikte, Nederlandse en betaalbare kandidaten die wellicht in de KKD willen voetballen. En om nu tijdens de competitie een buitenlandse jongen neer te zetten die de taal en competitie niet kent is toch een erg groot risico. Dus vandaar dat ik op Buijs uit kwam.

-6    
Real Robert

Ik kreeg weer eens veel duimpjes omlaag, toen ik eerder al schreef, dat Riera gewoon terug wil naar Catalonie.
Je kunt ook beter daar wonen dan in een saaie wijk in Breda! Zeker als je ook nog het dubbele gaat verdienen. Lekker weer, eten, de zee...
Over Jordy Buijs. Ik meende, dat men een linksbenige verdediger zoeken?

-31    
Normaal

Het spelersbeleid is toch de verantwoordelijkheid van een TD? Waar blijft die? Steijn en Manders stellen eerst de selectie samen en dan mag de TD komen. Zou mij trouwens niet verbazen als er geen komt.
Riera, gewoon appje sturen naar Steijn dat je niet meedoet :-)

7    
Chris W.M.

@Real Robert

Dat was in eerste instantie de wens, maar heb gelezen dat men daar vanaf gestapt is. Een ervaren Nederlandse verdediger heeft de voorkeur, links-of rechtsbenig is wat minder van belang. Reden is natuurlijk dat er amper haalbare linksbenige verdedigers zijn.

De enige 2 linksbenige opties die ik heb kunnen vinden zijn Jan-Arie van der Heijden ( als hij genoegen neemt met naar schatting een kwart van zijn salaris bij Feyenoord, niet heel realistisch dus ) en Nick Bakker van Emmen. Waarbij voor Bakker een transfersom betaald moet worden. Verder zie ik niet zoveel ervaren Nederlandse jongens die van een dermate niveau zijn dat ze een meerwaarde zijn bij dit NAC, niet bij een concurrent spelen en enigszins te betalen zijn.

5    
Dun Diëe

&Ivo, bedankt, dat wist ik niet. Dat hij op het aanbod van Barcelona in wil gaan is één ding, maar dat hij koste wat kost de club wil verlaten is een tweede. Goed, we zullen zien waar het gaat eindigen.

4    
SjorsNAC

Alleen als er al een betere vervanger direct beschikbaar is en anders niet doen. Als hij dit jaar goed presteert kan hij een stap hoger maken en dat lijkt me altijd beter dan in een b elftal te moeten voetballen met nul uitzicht om ooit in het eerste te komen. Deze gozer kunnen we echt niet missen, bikkelhard en nog eens gevaarlijk in de 16 met zn kopballen.

-21    
Wanny

Riera is zeker een goede speler voor NAC, maar wellicht kan een transfer er voor zorgen dat we voorin iemand erbij kunnen krijgen met een actie en diepgang. Dat is hard nodig willen we mee doen om directe promotie.

6    
Plastieke annemieke

@normaal

Hoe voelt dat?

Als kruik steeds bezig zijn met ons? Is er weer niets te beleven op tilbo met 30 bezoekers;)

-4    
NB

Je ploeg staat nu redelijk en dan zou je 33% van je verdedigende fundament gaan verkopen. Lijkt mij totaal onverstandig. Met Riera heb je een speler in huis die je ook in de eredivisie niet zou hoeven te vervangen. Een vervanger is ook moeilijk te halen, dan moet je gaan kijken naar namen als Jordy Buijs, ik kan je zeggen die heeft zijn beste tijd gehad.

Lekker houden en nog een spits en/of een buitenspeler erbij halen.
Ook de Rooij gewoon lekker voorbij laten lopen voor nu, maar wel aangeven dat hij 1 januari welkom is om te komen praten. Als ik het goed heb loopt zijn contract dan namelijk binnen een half jaar af.

1    
Johnny1912

Plastieke Annemieke

Verlaag je niet zo door op een reactie van een NAC supporter hem een kruik te noemen. Hij zegt misschien wel iets doms maar reageer er dan anders op. Want nu laat jij juist zien als NAC supporter bezig te zijn met de kruiken in plaats van dat het andersom gebeurd....

On topic
Hoop dat hij behouden blijft, maar als er een goed bod komt moet je hem helaas laten gaan als hij wilt. Hoop dan dat er genoeg tijd is voor een waardige vervanger.

2    
Johnny1912

Nb

Dat heb je helemaal fout. Eindhoven heeft eenzijdige optie op nog een jaar, dus hij heeft nog 1,5 jaar contract op 1 januari.

Als ik het goed heb heeft Riera nog maar halfjaar vanaf 1 januari, maar als het goed is heeft ook NAC een optie op een extra jaar.

-10    
f4ratje

laten gaan voor niet te al hoog bod anders krijg je toestanden net zoals mr kaj die zich liever ergens anders ziet voetballen, en daar wordt nac en wij als supporters niet vrolijk van

7    
since1912

@ Real Robert

Een saaie wijk in Breda bestaat niet ;)

-4    
signase

Wel een beetje schrikken, als het klopt dat Riera nog maar tot medio 2021 vast ligt. NAC heeft dan keuze om nu contract open te breken en te verlengen of om te cashen...
De reactie van Normaal om 11.03 mag dan veel duimpjes omlaag hebben gekregen, hij/zij heeft ergens wel gelijk: er moet snel een TD komen voor de lange termijn. Ja, ik weet het: die TD is beloofd voor na het eindigen van de transferperiode. Ik hoop dat hij (of zij) er daarna dan ook snel komt.

-8    
Maarten

NAC had al een verbeterd bod gedaan moeten hebben na het afgelopen seizoen, samen met Olij. Nu is de timing zodanig bedroevend dat er onrust is. Hij heeft er oren naar, maar ik kon me ook niet zo gek lang geleden herinneren dat hij t uitstekend naar zijn zin had. Toen had je moeten openbreken want het was kant en klaar duidelijk dat Riera eigenlijk te goed is voor NAC.

-5    
NACfan

@plastick Annemieke
Wie was er hier ook al weer een leeghoofd?

-1    
Stoep

Riera heeft aangegeven wel te willen. Geen idee of dat Barcelona hier geld voor over heeft. Echter moeten we hem nooit laten gaan zonder dat a. een volwaardige transfersom op tafel komt (>250K) en b. direct een vervanger hebben.

4    
Plastieke annemieke

Nacfan

Leg mij geen woorden in de mond want ik gebruik het woord leeghoofd niet.

Maar bedankt voor je bijdrage. Succes vanavond

2    
Scheppioni

Nu maar hopen dat Riera professioneel genoeg is om nu te blijven concentreren op ons NAC zolang barca verder met niks beters komt ..... Riera is nu te belangrijk in de Bredase defensie !!!

-1    
Badeend

@ Uit je Naaht
Dat verklaart wel een hoop - "Tommeke" was dus geen TD (of TM) maar meer een scout. Of was zijn vrouw dat?

@Bolle Damen
Hoezo kom je daar niet ver mee? Dogan staat ook al 3 wedstrijden in de basis en die heeft niet eens echt een wijzende arm, dus zo ongeveer alleen maar een redelijk goede trap.

3    
Hont

Het zou mooi zijn als we het contact van Riera en Sydney zouden kunnen verlengen.
2 spelers die marktwaarde hebben, topniveau KKD (kunnen) zijn en evt mee zouden kunnen met het niveau eredivisie (Sydney met name als hij kans tot ontwikkelen krijgt).
Ook zou ik het fijn vinden als El Al verlengd wordt. Heeft zich bij iedere trainer weer in de basis gespeeld, dat zegt wel wat. Spijtig alleen dat een groot deel van de fans het niet zien zitten in deze jongen van de club.

2    
Henri

Barcelona heeft zijn geld hard genoeg nodig voor het eerste elftal. Bovendien moeten ze de waarde van een transfersom ook in een coronafonds stoppen. Dus 1miljoen is eigenlijk 2 miljoen. Een ruil is voor NAC het hoogst haalbare op het ogenblik en zal de komende periode in de spelerstransfers meer voorkomen door gebrek aan geld bij vele partijen.

Laad alle berichten na dit bericht in