Wij gaan niet opzij

Steijn:". Ik hoop dat wij hem nog minimaal één jaar bij NAC kunnen houden"

Eddy W

Ondanks de pericelen over een eventueel vertrek van Van Hecke startte de jonge Zeeuw afgelopen dinsdag gewoon in de basis tijdens het oefenduel tegen Sparta Nijkerk. Ondanks dat AS Monaco een bod had gedaan van meer dan twee miljoen euro, speelt de verdediger dus nog altijd bij NAC. Zijn nieuwe trainer ziet het talent bij Van Hecke en hoopt dat de verdediger, ondanks de interesse, nog een jaar langer bij NAC blijft.

Ondanks dat de Zeeuw pas na het vertrek van Brood zijn minuten ging maken ligt hij volgens Steijn goed in de markt. Al betekend dat niet dat Van Hecke ook daadwerkelijk vertrekt. “Je wilt je beste spelers behouden en Van Hecke is een van onze betere spelers. Het is een jonge jongen die zich heel snel in de kijker heeft gespeeld op een positie waar in Nederland heel veel clubs naar op zoek zijn. Ik hoop dat wij hem nog minimaal één jaar bij NAC kunnen houden.”

 

Toch moeten we volgens Steijn uitkijken dat de jongeling niet teveel wordt opgehemeld. Mocht Van Hecke toch vertrekken ziet de trainer wel weer andere mogelijkheden. “Hij is belangrijk, maar hij is niet de enige belangrijke speler in de selectie en je moet oppassen dat je niet teveel druk legt. Het is ook een jongen die pas tien wedstrijden heeft gespeeld, die nog jong is, die wel heel talentvol is dat is duidelijk. Maar mocht hij onverhoopt vertrekken is dat ook niet het einde van de wereld bij NAC. Dan gaan wij goede vervangers halen en nog steeds is dan ons doel om om promotie te spelen. Of dat dan met of zonder Van Hecke is, natuurlijk liever met Van Hecke maar als hij dan onverhoopt weg gaat dan moeten wij dat goed in gaan vullen.”

Ook Manders geeft aan dat een vertrek van Van Hecke niet het einde van de wereld is. NAC kan het geld wat voor Van Hecke betaald zou worden namelijk goed gebruiken om de selectie op andere plekken te versterken. “Als er dan clubs zijn die twee miljoen of meer bieden dan moet je daar niet voor weg lopen. Dat is uiteindelijk onderdeel van je businessmodel. Natuurlijk ben je dan een speler kwijt op een centrale positie achterin, ik denk zelf dat wij dat redelijk kunnen opvangen maar daar gaat Maurice over, maar het geeft je club ook ontzetten veel nieuwe mogelijkheden. We hebben voorin echt wel wat power nodig, we hebben diepgang nodig, een breker op het middenveld na het vertrek van Verschueren dus er moet wel wat gebeuren en dit helpt misschien ook wel om een paar grote stappen vooruit te kunnen zetten in plaats van wat kleinere stapjes die je normaal zou moeten zetten als club. Dus ik denk dat je daar wel voor open moet staan. Maar ik heb ook tegen JP gezegd dat wij er ook voor open staan dat als het niet interessant is wat er komt dat wij gaan kijken of wij zijn contract kunnen opwaarderen zodat hij een jaar langer bij de club blijft voetballen.”

Bron:
B-Side Rats, BredaNu
4 Reacties
30   4  
RV

Transfer nu sluiten met de optie tot een jaar huren zou mij perfect lijken.

30   4  
RV

Transfer nu sluiten met de optie tot een jaar huren zou mij perfect lijken.

5   49  
Pirke12

Hoop het ook.

Even reclame voor mijn nac voetbal poule. Graag ook vanuit hier allemaal aanmelden

Voor komend seizoen wil ik gaan starten met een voetbalpoule voor onze nac praat volgers @BSideRats
#NACpraat. De winnaar krijgt van mij persoonlijk een bak met juup thuisgebracht.

Meld je aan met je internet naam (weten wie je bent)

https://t.co/pC6Y9q5NAR

9   4  
scheppioni

Wij hopen mee !
Dan wordt de kans op promotie wel groter, mits dat er in de aanval nog stootkracht gaat komen !
HUP NAC MET JP !

12   10  
Hartstikke Betrouwbaar

Van Hecke met 1 jaar laten verlengen onder de volgende condities:
- komend jaar zijn salaris verdubbelen (zal nog niet veel zijn, moet te doen zijn —> wordt maximaal €150K dan schat ik.
- aanbieden dat hij in de zomer van 2021 weg kan voor een gelimiteerde transfersom van €2M, ondergrens €1.7M en doorverkooppercentage bedingen van 15%.
- verhaal naar van Hecke toe is dan simpel en duidelijk: investeer in jezelf en ga 34 wedstrijden basis spelen. Wij als NAC waarderen dat, kijk maar, we verdubbelen je salaris. Ben je nog een jaar basisspeler bij ons dan staan de clubs ook volgend jaar echt wel weer voor je in de rij en dan maken we een faire deal.

Laad alle berichten na dit bericht in