Wij gaan niet opzij

Steijn: "Letterlijk alles was mijn schuld"

F8Hipster

In een uitgebreid interview met Voetbalprimeur heeft Maurice Steijn voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij NAC. De coach gaat in op de bedreigingen, de rol van de krant en Sydney van Hooijdonk.

Steijn begint het interview, waar hij alle gelegenheid krijgt om zijn verhaal te doen, over het totaalplaatje. Volgens de trainer was het altijd al een droom om trainer te worden en wilde hij het promotiekunstje, dat lukte als speler, herhalen als trainer. 

Het totaalplaatje werd een nachtmerrie voor de trainer, de club en de supporters. Er was een totale mismatch en de trainer stapte op vanwege vermeende bedreigingen. "Er kwamen krachten los waartegen ik niet kon vechten. Dat is frustrerend. Ik voelde me nooit persoonlijk bedreigd. Ik heb zelf ook geen dreigberichten of -mails gehad. De bedreigingen die ik zag, kreeg ik door vanuit de directie, de rvc en de sectie veiligheid. Ik was nooit bang, maar NAC nam het heel serieus." 

Niet alleen de bedreigingen speelde een rol bij het vertrek van Steijn, ook BN DeStem moet het ontgelden bij de Hagenees. "Ze hebben bij BN DeStem op de man gespeeld. Iedereen uit Den Haag was een persona non grata. Letterlijk alles was mijn schuld."

De oud-trainer van NAC hekelt het feit dat alles vanuit één kant werd belicht en oud-spelers en bestuurders alle ruimte krijgen om dingen te roepen terwijl ze geen stand van zaken hebben. De supporters waar hij eerder in het interview nog graag voor wilde werken moeten het op dit gebied ontgelden. "Jammer genoeg lopen de supporters blind achter BN DeStem aan. Ik vind dat de aanhang beter verdiend dan de leugens van oud-spelers en bestuurders."

Tot slot gaat het nog over de situatie met Sydney van Hooijdonk. Dat de spits na het seizoen uithaalde naar zijn trainer deed Steijn niks. Hij vindt het allemaal 'opgeblazen'. Steijn zegt zelf dat hij naar eer en geweten Sydney behandeld heeft.

"Sydney heeft in totaal 31 wedstrijden gespeeld vorig seizoen. Dat is heel veel. Als Sydney niet speelde, was hij niet beschikbaar vanwege diverse blessures." Bij die 31 wedstrijden zitten natuurlijk ook de wedstrijden waarin de Bredase aanvaller één minuut voor tijd mocht invallen. 

Naast het aantal wedstrijden verdedigt Steijn zich ook door de onderhandelingen aan te halen. Volgens hem waren die niet realistisch vanuit het kamp Van Hooijdonk. "Ik kan geen enkele speler een basisplek garanderen, maar dat werd wel geëist van zijn kant. Als hij niet speelde, wilde hij constant weg. Sterker nog, zijn omgeving wilde zelfs dat NAC een boete zou betalen als hij niet een bepaald aantal wedstrijden zou spelen. Dat zou dan ten koste gaan van de club, waar hij en zijn omgeving zo van zeggen te houden. Dat vind ik te belachelijk voor woorden, het is de omgekeerde wereld."

Al met al gaat het goed met de trainer. Hij geniet van zijn kinderen en wacht rustig op een nieuwe uitdaging. "Ik volg het Nederlandse voetbal en als er ergens een kans is, ben ik klaar om weer aan de slag te gaan. Dit werk is namelijk heel leuk. Spelers beter maken, teamprestaties verbeteren… Ik heb erg veel zin om weer aan de slag te gaan"

 

Bron:
B-Side Rats, Voetbalprimeur
Vorig bericht
Update: BSR Pubquiz '22 uitverkocht 0 reacties
Volgend bericht
Man of the Match: NAC-MVV (3-0) 19 reacties
119 Reacties
154   10  
since1912

Tja, een verhaal heeft altijd 2 kanten. Maar dat het een totale mismatch is gebleken dat is duidelijk.

154   10  
since1912

Tja, een verhaal heeft altijd 2 kanten. Maar dat het een totale mismatch is gebleken dat is duidelijk.

101   29  
BREDA 1965

Ik vindt het allemaal best maurice..ik ben in ieder geval blij dat je wegbent..

89   30  
SjorsNac

Wat beteft van hooijdonk geloof ik steijn, garantie op spelen een boete bij niet spelen?? Geregisseerd door pa zeker. Zorgde voor zoveel gezeik blij dat we daar vanaf zijn, al had vond ik hem wel een prima speler dat gedoe kun missen als kiespijn 🦷

66   22  
Moppernac

In een punt heeft hij wel een beetje gelijk en dat is over Sydney van Hooijdonk.
Sydney wilde altijd spelen en voelde zich een ware basisspeler en dat was hij niet en daarom wilde hij vertrekken bij NAC.
Met vaak dreigende uitspraken van zijn vader denk ik.
En wat heeft Sydney er nu mee bereikt????
Nog minder dan bij NAC want nu speelt hij helemaal niet meer bij Bologna

12   8  
Moppernac

Sjorsnac@

Wij denken in de zelfde minuut het zelfde over Sydney zie ik wel.

102   36  
Geelzwarte076

Nee maurice, jij haalt vriendjes zoals malone en immers, jij wist met het grootste budget niet te promoveren, jij peert em naar ibiza op een bizar moment.

Dat zijn enkele feiten waar ik mijn (negatieve)mening over Maurice heb gevormt, daar heb ik de stem niet voor nodig.

Triest figuur die Steijn.. hopelijk komt hij nooit meer aan de bak.

99   9  
GJ_NAC

Eigenlijk zegt hij,de directie en de RVC zijn schuldig aan het uitvergroten van de dreigingen richting zijn kant. Zelf heeft hij geen bedreigingen ervaren uit eerste hand.

De directie zegt dat er niet direct bewijs was van bedreigingen en er daarom ook geen aangifte is gedaan.

Wie heeft dan willens en wetens onze club in zo'n onterecht negatief daglicht gezet zoals nu zeker blijkt?

Was het allemaal te doen voor de grootaandeelhouders om de aandelen in de verkoop te zetten en dit als uitvlucht te kiezen?



52   30  
willem 4,5

Je hebt gelijk hoor Steijn, het is inderdaad letterlijk jouw schuld. Jij en Manders, die nog zo snel mogelijk de uitgang moet weten te vinden, zijn de grootste stukken onbenul en prutsers die we ooit bij NAC hebben gehad, natrappen siert je hoor!

41   33  
Scheppioni

Och wanne zielepiet, praat zijn eigen ook tegen, want kan niemand een basisplaats garanderen zegt ie, maar Malone was wel omstreden ........ nee geen knip voor de neus waard een veel bredere selectie met laf voetbal over het algemeen, veel wedstrijden werden met kunst en vliegwerk over de streep getrokken !!!! Maarrrr dus nooit bedreigd !!! Ik vind dat deze valse beschuldigingen van onze narcist ad nooit onbestraft mag blijven !!! Stadionverbod voor het leven !!!
Nu heerlijk genieten met een veel smallere selectie van dit NAC !!!!

47   33  
Scheppioni

Mauwerd ! Sydney heeft steijn door zijn vele doelpunten gered, anders waren we nooit bij de eerste acht geeindigd met het hoogste budget !!!!

82   15  
RaraNAC

Maurice. Waar is je zelfreflectie?
Waar hebben wij nou in hemelsnaam naar moeten kijken een jaar lang, en dat volgens eigen zeggen met een hele goede selectie.

Het voetbal was schandalig, excuses en smoesjes na elke wanvertoning. In de spiegel kijken ho maar.

Om maar te zwijgen over de 31 wedstrijd van van Hooijdonk. Lekker laten invallen bij een achterstand in de 94ste minuut..

Ohja, en die 15000 man die er gisteren zat, die vol enthousiasme keek naar frisse, jonge spelers die jij structures negeerde… die hebben geen mening, die volgen dom de artikeltjes van het locale suffertje.

Dan voor de trap na. Wat ben jij een zak stront zeg.
Ik kan niet wachten tot je hier weer komt als trainer van de tegenstander. Dan verdien je eindelijk je fluitconcert die je een jaar lang niet hebt kunnen krijgen.

35   7  
No Worries

Wie een zondebok nodig heeft mist zelfkritiek

Toch lullig als je alles goed hebt gedaan inclusief de jeugd een kans geven en attractief voetbal spelen.

Doeiii Steijn, het gaat je goed

41   12  
Spionkop

Zijn woorden zijn net zo laf als zijn veldspel.

55   75  
ome cor

Maurice, jij had niet de allerbeste aanpak voor NAC en als oudspeler niet meer helder wat er in Breda verwacht wordt van een trainer en zijn team.

Maar je had ook Blanco, Van Hooijdonk en Corona als tegenstanders....dan is het sowieso een kansloze missie.
Er zijn teveel supporters hier die alles geloven wat Blanco schrijft. Die net zo makkelijk vandaag Sydney afzeiken en hem morgen op een voetstuk plaatsen.
Meelullers, napraters en volgers....

Daarom was het een mismatch. Dat lag deels aan jou, maar even zoveel aan anderen.
De gemiddelde NAC supporter weet alles veel beter dan een trainer die NAC niet ongeslagen bovenaan weet te zetten....of het nu Maurice Steijn is of Louis van Gaal.

Andere vaklui gingen je voor en konden het hier ook niet waarmaken. Niet door onkunde, maar door Blanco en zijn volgelingen. Edje krijgt het voordeel van de twijfel, maar zelfs als hij promoveert dit jaar mag hij ala Brands vertrekken....te licht voor de eredivisie. (Wedden ?)

Succes Maurice.
Elke club zonder zo'n debiele clubwatcher als Blanco is goed voor jou mits jij je aanpast Aan de clubcultuur.

43   13  
tiswat

Klagen over beeldvorming van BNdeStem, maar een nietszeggend verhaal in een sensatie site als voetbalprimeur getuigd wel van klasse?
Ach ja boeie, Steijn zijn afbraakbetonvoetbal waarmee hij geen enkele speler beter maakte, we zijn er godzijdank vanaf.

37   59  
NixNACNix

Wat Ome Cor zegt ja. Niks aan toe te voegen!

37   7  
Ginnekenees

Lekker zelfkritisch verhaal… alles en iedereen krijgt de schuld behalve Maurice zelf. Als er kritiek komt is het “opgeblazen”, behalve als het om de bedreigingen gaat want dan is het kontendraaien geblazen (eerst bedreiging, toen weer niet en nu ineens via de directie en RVC, wie volgt het nog?)

Zonder zelfkritiek wordt je nooit beter in je vak, misschien een idee om die Haagse bakkes eens voor de spiegel te zetten.

Bah.

35   19  
Marco van bavel

Wat een enorme eikel is hij zeg! Samen met Wim Rijsbergen de slechtste trainer ooit bij Nac!!! Hopelijk ROT Manders ook snel op. Want die ben ik allang spuug zat!!😡😡

45   13  
ZNDRT-FanaticZ

Goed om te lezen dat Steijn dus inderdaad gewoon een lafaard zonder zelfreflectie is. Hadden we het al die tijd toch bij het goede eind...

50   12  
Ivo

Geen enkele, werkelijk nul komma nul zelfreflectie van Steijn. Echt alles was de schuld van een ander. Het is hem allemaal overkomen.

De zwakke tactiek, het gedoe met Sydney, de conditie achterstand, de reisjes naar Ibiza, het conflict met Lokhoff, het lag allemaal niet aan Steijn.

Wat ben je dan een LUL.

43   9  
WiSe1979

Man, man, man wat heeft Maurice het toch zwaar gehad. Alles buiten zijn schuld natuurlijk .
Een jaar lang afbraak voetbal en 5e worden met de allerbeste selectie. Nee, Maurice was echt een kei van een trainer. Nu nog even beetje natrappen naar dat “domme bedreigende volk”. Blijkbaar moest hij contractueel 4 maanden zwijgen 🤐.
Journalistiek een waardeloos stuk van waardeloze website.

32   10  
[email protected]

Steijn krijgt wat Trump trekjes; dE mEDIA hEEFT hET gEDAAN! Terwijl een speelstijl gehanteerd wordt die pijn doet aan je ogen, teveel geld uitgegeven aan middelmatige spelers, de jeugd verwaarloosd is, Steijn en Manders nog steeds 0 feeling hebben met de club en de supporters etc etc.

BN DeStem de schuld geven is wederom minachting van de supporters, en wederom het afschuiven van het eigen falen. Alsof wij dom zijn en geen eigen oordeel hebben. Wij hebben Blanco niet nodig om te concluderen dat de speelwijze niet past bij de club. Die conclusie trokken we tijdens en na de wedstrijd al, op de bank voor de tv, o.a. hier, op Twitter etc. Daarná werden de commentaren in de krant en bij de Gegenpressing podcast was gelezen en gehoord. Het was 9 van de 10 keer commentaar in lijn met de algehele opinie, ik kan me echt niet herinneren dat de stemming positief was en daarna negatief beïnvloed door Blanco en co.

Steijn is blijkbaar heilig in zijn eigen ogen en van sommige supporters (vooral Hagenezen verdedigen hem met hand en tand) en heeft blijkbaar niets fout gedaan. Een even lachwekkende als zorgwekkende constatering.

33   7  
Dutchbird

Wat een jankverhaal over Hagenezen met een opvallende erkenning van het feit dat hij nooit is bedreigd. Verder geen woord over Ton Lokhoff. Daar wil hij blijkbaar niet over praten en dat zegt veel. Dat hij niets zegt over de vertrekpremie die hij cadeau kreeg van Manders snap ik wel.

Blijkbaar gaat het niet goed met zijn geheugen. Ziekelijk. Ik vrees dat er buiten ADO geen clubs zijn die het met zo iemand aandurven.

29   34  
Tip

Ik denk dat het goed is , zelfs noodzaak, dat iemand weerwoord kan geven. Ik vind dat Steijn het vanuit zijn invalshoek netjes verwoord.

Mijn visie;
Betreffende SvH heeft Steijn gelijk. Als je een bedrag gaat eisen als Sidney niet speelt ben je de weg nogal kwijt. Mooi dat we vier ton hebben gebeurd en ik gun SvH verder alle goeds. Next.

Immers en Malone waren , en Malone is, voor NAC goeie spelers. Next.

De bedreigingen is een raar verhaal. Je kunt ook bij een club vertrekken omdat een goede voedingsbodem voor samenwerking ontbreekt. Dat was een juiste omschrijving geweest denk ik. Kortom , dit heeft Manders communicatief niet goed gedaan. Maar volgens mij is dit Manders inmiddels ook wel duidelijk. Als een andere eigenaar er is, dient een andere, communicatief betere, AD te komen als die eigenaar dat ook wil. Uiteraard hebben supporters het recht op fatsoenlijke wijze te laten horen dat ze Manders kwijt willen. Next.

Ik vind verder de gemiddelde opinie na de wedstrijd tegen MVV plots weer super positief. Op zich is dat leuk. Maar realistisch ? MVV is max. hoofdklasse niveau. Even afwachten wat mij betreft. Next.

Fijn weekend allemaal.



31   7  
JN

Maurice, wanneer kom je Manders ophalen uit de ballenbak?

23   12  
Ivo

@Tip

Jij vindt dus ook dat Steijn helemaal niets te verwijten is? En het oké dat hij alles van zich af schuift? Wow.

16   21  
Tip

D'n Ivo. Vanuit de invalshoek van Steijn is hij best te volgen vind ik. Het is toch ook nu zijn verhaal. Heeft Steijn fouten gemaakt ? Ja natuurlijk wel. O.a. het verzetten van het evaluatie gesprek was dom. Heb ik ook altijd gesvhreven.

14   12  
Tip

... geschreven.
Ander punt waar ik me aan stoorde bij Maurice waren enkele 'paar minuten invalbeurten' van SvH. Zoiets moet je niet doen vind ik. Dat hij SvH een matige spits vindt is wel juist denk ik. Maar ik hoop dat Sidney me gaat verrassen.

23   6  
Fan uit Zevenbergen

Tuurlijk geniet hij nu van zijn vrije tijd en familie ... hij heeft 2 jaar geld mee gehad van Nac

27   3  
Henri

Spelers beter maken...........ja....... dan moet je wel trainingsuren maken en jonge spelers extra aandacht geven!!

34   9  
willem 4,5

@ ome Cor. Natuurlijk geef de pers maar weer de schuld, lekker makkelijk ook. Blanco heeft niet altijd alles goed, maar dikwijls wel. Waarom zouden we jou trouwens geloven? Het is niet alleen het niet promoveren, het is alles bij elkaar. De Haagse kliek, Manders de leugenaar, het afgrijselijke spel waar de honden geen brood van lusten, het verwaarlozen van de jeugd....., zal ik nog even doorgaan ome Cor. Als jij nu ook zorgt dat je ingangen krijgt tot spelers en bestuur luisteren we voortaan naar jou.

32   5  
Ivo

@TIP

En laat dat nou juist de reden zijn dat Steijn weg moest. Niet omdat hij foutjes maakte. Of dingen soms onhandig aanpakte. Maar zijn totale onvermogen tot het toegeven van fouten, jezelf soms even kwetsbaar opstellen. Steijn was de alwetende voetbalmanager en iedereen die kritiek op hem had, of het nou media was of sponsoren of supporters, dat waren domme pummels. En daar veegden ze, om met Immers te spreken "hun reet mee af".

Als Steijn maar een ietsjepietsje inlevingsvermogen had getoond, was hij er nog geweest. Maar hij kon het niet. Zijn ego was er te groot voor. En nu, 6 maanden later, is het nog steeds te groot. Iedereen deed het fout. Behalve hij.

9   4  
Beter de Laat dan nooit

@Tip
Ja, uhm. Nee,uhm. Grijs gebied.

19   8  
Kipiani

Wie heeft Gieske en Lex jr. aangenomen ?
Wat heeft dat NAC opgeleverd ?
Heb jij hier een antwoord op Tip ?

18   24  
Tip

@Ivo. Je hebt een heel goed punt. Echter als je mensen hoort die Steijn kennen, ik ken hem niet, krijg je een heel ander beeld van Steijn. Veel positiever. Spelers zijn ook niet negatief over hem , behalve SvH, ik bedoel eigenlijk, Pierre.😎

Zou het kunnen, dat Steijn zich anders is gaan gedragen , door de voortdurende druk vanuit kamp de van Hooijdonks en Blanco de postduif
En dan was de TD ook nog een persoonlijke vriend van Pierre.
Lastig werken en ik kan begrijpen dat je dan je zeker niet kwetsbaar opstelt. Je wordt dan min of meer in een defensieve rol gedwongen. Denk ik

25   24  
Scheppioni

Tip toch .... je bent nog naiever of dommer dan dat ik ooit gedacht heb ! Sydney heeft hem echt nog gered om hem vervolgens bv in deventer totaal te kleineren, hetzelfde geldt voor klasbak Riera !! Malone daarintegen voetbalt nu 10 klasses beter !! Op thuis jong ajax 4-0 (Sydney 2x) en almere thuis 4-0 werden we door elke tegenstander zoek gespeeld, zelfs het nietige telstar speelde ons zoek, Haye zit nu ook veel beter in zijn vel, want kwam onder steijn met een paar donkerrode overtredingen ook goed weg !!! 😁😁 dat steijn weg is nu die laffe narcist nog !

34   1  
Beter de Laat dan nooit

Spelers beter maken.? Maatsen en Janssen aantrekken terwijl je Boris van Schuppen, Azzagari en Kestens hebt rondlopen.

12   21  
Ernie

@ Scheppioni
We zullen zien wat jou mening is over Edje, als we weer niet gepromoveerd zijn aan het einde van het seizoen. Ik ken jou immers, net als je vriendje Fred.
Steijn heeft zeker fouten gemaakt zoals iedere trainer trouwens doet. Hij heeft wat de familie van Hooijdonk betreft volkomen gelijk. Ook wat Bndestem betreft moet ik hem gelijk geven. Blanco is nooit objectief als het over Nac gaat. Het wordt tijd dat ze hem daar eens buiten trappen.

8   16  
Kipiani

Schepp, dat iedereen beter in zijn vel zit heeft te maken met de vedette status van Mounir in het elftal. Een gegeven waar Steijn
geen raad mee wist of niets aan durfde te doen omdat Mounir in zekere zin ook leverde. Dat hij in het team niet echt gepruimd werd en ook het spel ophield is een feit. Het altijd nemen van corners en nog slecht ook, alle vrije trappen opeisen en bij penalty’s raar doen pleit niet voor het pure team gevoel van Mounir.
Daar heeft Steijn een taak laten liggen als coach. Misschien waren we dan wel gepromoveerd uiteindelijk ?
Komt er nog een antwoord Tip op mijn vraag ?

32   6  
Ivo

@TIP

Steijn is nu al 6 maanden uit de situatie bij NAC. En nog steeds kan hij het niet over zijn strot krijgen dat hij fouten heeft gemaakt. De samenwerking met Lokhoff, Ibizagate (2x), het ultralaat inbrengen van SvH, het negeren van de jeugd, het verwaarlozen van de training etc. etc.

Steijn is gewoon geen sympathieke kerel, als je niet voor hem bent, dan ben je tegen hem. Sommige spelers (Immers, Malone, Rutten, Bilate) liepen met hem weg omdat hij de intensiteit en spelopvatting aanpastte naar hun wensen en omdat ze een basisplaats hadden. Dat NAC daardoor conditioneel het mes inliep, daar hoorde je niemand over. En ook niet over de jonge spelers die hij in coronatijd liet verpieteren.

Ik had het echt heel sterk van Steijn gevonden als hij nu, bij nader inzien had gezegd dat hij inschattingsfouten had gemaakt en dingen met de kennis van nu anders had gedaan. Maar hij krijgt het gewoon niet over zijn strot om anderen gelijk te geven. Dan ben je gewoon een hork van een vent.

26   8  
Belgische Naccer

Wat een blaatverhaal...

Je kunt wel merken dat dit de beste vriend van Manders is.

Werkelijk NIETS klopt. En geen enkele zelfreflectie.

ZUM KOTZEN

Blij dat hij weg is, maar man man man...wat heeft het NAC veel geld gekost en wat zijn we diep gezonken door de Haagse kliek.

25   8  
VieRI

Lekker ironisch weer. De Stem krijgt altijd de schuld, maar de meeste fanatieke supporters weten dondersgoed dat de Stem geen enkele macht op de supporters heeft. En ook met een kritisch oog worden bekeken.

En Van Hooijdonk heeft al even min invloed op de supporters. Sommige hebben pa misschien vergeven als judas (na zijn vertrek naar Feyenoord), maar vergeten doen we niet. We weten inmiddels dondersgoed hoe Pierre in elkaar steekt en laten ons niet voor zijn karretje spannen.

Maar kap met die minachting naar de supporters. Die spreken gewoon voor zichzelf. Dus ga je schamen Steijn.

Als je niet zo in je ivoren toren had gezeten met vriendinnetje Manders dan had je beter geweten hoe het hier werkt!

20   4  
Johan Apeldoorn

Het is natuurlijk niet zo dat Steijn overal de schuld van kreeg. Ik denk dat Maurice veel te veel ruimte kreeg. Hij kon werken als td en wilde niet wijken toen Ton Lokhoff ten tonele kwam. De algemeen directeur heeft zijn verantwoordelijkheid nooit genomen en de boel laten ontsporen. De algemeen directeur houdt van halve waarheden en draaikonterij. Heeft hij zijn bureau al leeggemaakt?

11   11  
Scheppioni

Je kent mij niet ernie en ik wil jou verder niet eens kennen, je hoeft niet te wachten tot eind seizoen man, ik laat nu al duidelijk merken wat ik van Ed vind ! De intentie van Ed loont vele malen eerder tot promotie dan dat toevals/betonblok voetbal van jou en tip's hero !! Dus ..... is nu al duidelijk ! Het enigste is nu, een vb Antonia prima als hij voetbalt maar niet om zijn naam, de beste moet voetballen, dus geen leeftijd, ik hou dit op beginnersonzekerheid, hetzelfde dus Marijnissen ! Voorbereiding gebleken !

22   7  
Fan uit Zevenbergen

En nu TIJD voor het echte verhaal van onze Ton lokhoff

#TEAMLOKHOFF 💛🖤💛🖤💛

10   11  
Tip

@Ivo. Ok. Mijn mening is dus (gelukkig) gematigder. Ieder zijn mening. Geen probleem.
Hahaha, daar is @Scheppioni weer. Humor...👍🏼

@Kipiani. Op onnodige en vragen antwoord geven is moeilijk zeker als de vragensteller denkt hele slimme vragen te stellen. Gielen zal wel aangesteld zijn door de aandeelhouders. En Schoenmaker jr. door Manders. Beide hebben inderdaad niet een onuitwisbare indruk gemaakt, maar dan doen jouw bijdrages ook niet.

5   9  
Tip

...... onnodige vragen..

19   5  
N1912

Alleen domme populisten zoals Trump en Baudet en ongure types zoals Manders en Steijn voeren hetzes tegen de media, omdat ze er met hun gebrek aan een goed zelfbeeld niet mee om kunnen gaan dat ze door de media telkens worden geconfronteerd met hun eigen bullshit.

100 verschillende manieren om met kritiek uit de media om te gaan, zelfs als het op een persoonlijke vete begint te lijken. Laat ik het zo zeggen, mensen met zuivere intenties en een zuiver geweten hebben het niet nodig om volle bak in de slachtofferrol te kruipen en vingertje te wijzen naar de grote boze media. En dat alles om vooral maar niet kritisch naar je eigen functioneren te hoeven kijken.

8   2  
Becherovka

Dordrecht thuis 97e minuut. Het grote verschil in of dit verhaal een sprookje of een nachtmerrie werd. Helaas het laatste.

Er is al genoeg over gezegd en geschreven..

12   22  
Toontje

Soms heb je geluk, soms heb je pech.
Je bent afhankelijk van je spelersmateriaal
Daarvan hangt ook af of je vrij offensief kunt spelen of meer behoudend

Als corona na 8 westrijden of zo niet zo hard had toegeslagen bij NAC maar bij een andere club..(bijv. Cambuur, Graafschap of zo) dan ben ik ervan overtuigd dat we

De eerste periode hadden gepakt en daarna een redelijke voorsprong hadden opgebouwd.

Dan gaat het vanzelf nog beter lopen en het zelfvertrouwen krijgt een boost.

Dan was Sidney blijven spelen en scoren. en waren we misschien rechtstreeks gepromoveerd

en was Maurice als held ontvangen op de Markt.

Zo zit het voetbal in elkaar.

Maar we hebben voorlopig zonder geld niets te zoeken in de eredivisie. We moeten er dan 20 kopen/ huren om een fatsoenlijke selectie te hebben. Nu zijn er 3 of 4 erediviewaardig.

Dat kan niet want we hebben geen enkele EURO

15   5  
Viking

Steijn je bent een zak hooi!!

11   34  
NixNACNix

Dat er mensen zijn die denken dat maar 1 kamp de waarheid spreekt en in pacht heeft is best beangstigend. Hol er lekker achter aan. “ ich habe es nicht gewusst”.

9   41  
NixNACNix

Het echte verhaal over Ton? Nou er is veel gesproken over afkoopsommen maar nooit gevraagd wat Ton heeft meegekregen voor 2 maanden. En er is een reden waarom die vraag nooit is gesteld.

4   2  
Dun Diëe

Een conservatieve behoudende trainer krijgt bij een club mals NAC meteen de wind van voren als er geen resultaten behaald worden. Dat BNde Stemmingmakerij lastig voor hem was kan ik op zich wel begrijpen. Maar als hij in eerste instantie het team niet zo inspiratieloos zou laten spelen zondag niet zo’n probleem geworden zijn.

Elk verhaal heeft twee kanten maar je kan hem zeker ook een flink aantal zaken aanreken op en naast het veld. Als hij dan voelt dat het “allemaal zijn schuld was” is dat toch een beetje zijn probleem.

10   25  
Tip

@nixnacnix. Geheel met je eens. De waarheid ligt altijd in het midden , zeker bij conflicten.
@toontje. Ook eens. Maar gelukkig komt er geld normaal gesproken.

16   44  
ome cor

Toen Sydney speelde en niet scoorde riep iedereen hier dat ie z'n plekke moest afstaan.
Toen Sydney (terecht) riep dat een jongen van zijn leeftijd elke wedstrijd moet spelen om progressie te maken werd hij weggehoond omdat men hem zag als iemand die eiste dat hij werd opgesteld.
En zijn pa (1 van de allergrootsten uit de NAC geschiedenis, maar verguisd omdat hij naast NAC ook van Feyenoord houdt) was de kwade genius.

Maar toen eenmaal het anti Steijn plaatje werd opgezet was Sydney een goeie die we nooit hadden moeten laten gaan. Over pa heeft niemand het meer.
Blanco prikt met regelmaat een vorkje mee in huize Van Hooijdonk en schrijft het zo op dat hij de hele goegemeente doet geloven dat het ook nog de waarheid is. Zijn waarheid ja.
Maar mensen zoals o.a. Willem (IQ) 4,5 zijn schijnbaar goed gelovig als pater Blanco preekt.

Heel simpel: we hoopten bij het aantrekken van Steijn allemaal dat hij vanuit zijn ervaringen en samenwerking mensen mee zou brengen om hier een goed begeleidend team te vormen. VVV-man Valckx is hier ook regelmatig genoemd als ideale TD. Gelukkig maakt hij nu een topclub van zijn huidige werkgever...oh nee toch niet.
Dus doe nou niet alsof de supporters het allemaal vooraf al zagen aankomen.

Dat gelul over Ibiza er steeds bijhalen....man man. Waarom ook alweer ?
Omdat hij, de hoofdtrainer er even een wedstrijd niet was ? Die wonnen we toch gewoon ? Dus who cares ?

Een goede Immers had ons naar promotie kunnen leiden. Maar corona heeft die jongen flink geraakt, maar daar hoor je niemand over. Want je mag hier alleen maar zeiken en afkraken en met de massa mee te lopen in de polonaise van Yadran Blanco.

Hadden we misschien toch beter verkocht kunnen worden aan een dronken Rus, een opium-Chinees of een kamelenneuker.

24   18  
Rubenac

Ome Cor, je typt altijd hele lange stukken.
Heb je niet door dat niemand jou interessant vindt.

Ben je toevallig niet ene mattijs m?

12   4  
Nikki

Die man heeft denk ik aandacht gebrek. Hij was toch de technische man (trainer als technisch directeur?). Dus ja alles is jouw schuld...

Ook wel makkelijk om een krant alle schuld te geven..

Tijd om een spiegel aan te schaffen

15   24  
RV

Steijn heeft natuurlijk wel een punt inzake BN de Stem en de mensen van Oud NAC die altijd maar denken dat ze met hun jaren 90 filosofie het ook anno 2021 wel weten te vertellen bij NAC.

Laten we zo snel mogelijk stoppen met die oud NACers met van Hooijdonk voorop een platform te geven. De enige die daarin beleidsmatig iets bereikt hebben zijn Lokhoff en Graham Arnold. De rest is inmiddels supporter en heeft beleidsmatig geen kennis, ervaring en niets nuttigs te vertellen. Van Hooijdonk voorop, heeft wel kijk op het spelletje hoor maar is geen beleidsmaker, noch topscout, noch toptrainer...maar denkt het vervolgens wel voor zijn zoon uit te kunnen maken bij NAC...

Steijn heeft het goed gezien met Sydney (wat doet die in godsnaam in Bologna...) en was in de belangrijke wedstrijden (ik denk even aan Emmen in de play offs) tactisch best goed.

In thuiswedstrijden de filosofie van de Graaf en in uitwedstrijden wat meer de tactiek van Steijn...

Verder hoeven we er niet teveel woorden aan vuil te maken. Steijn was mij ook wat te eigenwijs en zijn spelopvatting past niet bij NAC. Situatie met Manders was ook wat teveel onder een hoedje. Thuiswedstrijden onder de Graaf zijn best attractief en ik heb zelden het gevoel dat we punten verliezen tegen laagvliegers.

40   8  
Fred1

Soms moet ik mijn tong er bijna afbijten om geen dingen te zeggen waarvan ik heb beloofd om ze niet te vertellen.
Ik hoop wel dat Ton Lokhoff ooit de registers eens gaat open trekken en dat ook Sydney en Riera nog eens met het ware verhaal gaan komen.
Ik erger me kapot aan het feit dat hij nu weer met leugens de supporters de oud Naccers en de van Hooijdonkjes in kwaad daglicht wilt zetten.
Het is gewoon niet waar.
Iemand die boven de club wilt staan en zichzelf belangrijker vindt dan zijn spelers is niet geschikt om trainer te zijn.
We moeten ons eigenlijk niet meer druk maken om dit slappe figuur maar ik val achterover van de leugens die hij bezigt.
Of hij heeft totaal geen zelfkennis of geen spiegel in huis denk ik.
Hij wil graag spelers beter maken zegt hij , nou dat lukt je niet als je ze geen vertrouwen geeft en als je maar 3 x per week traint en ze geen speeltijd geeft.
En omdat hard werken ook geen karaktereigenschap van hem was is dat natuurlijk de grootste onzin.
Ik gun hem heus nog wel een baan als zijn geld straks op is maar laat deze man aub niet meer met jeugdig talent werken want hij smoort het talent en de carrière in de kiem.
Kortom inderdaad natuurlijk was alles zijn schuld dat is de enige juiste constatering maar laat die man alsjeblieft voortaan zijn mond houden.

36   2  
Sjef de gevulde koek

Feit is dat het vorig jaar wel zo slecht was zo slecht heb ik Nac nog nooit gezien. Ondanks het materiaal. Een wedstrijd zoals bv gisteren heb je vorig jaar niet gezien. Ondanks onze belachelijk lage plek en begin dit seizoen heb ik al meer genoten van dit Nac dan vorig jaar.

21   2  
NAC4Ever

Dat hij van veel de schuld krijgt vind ik niet zo vreemd als je kijkt naar hoeveel hij mocht bepalen. Ook vind het niet vreemd dat de 'Den Haag kant' snel de schuld kreeg alsje kijkt hoeveel mensen er met een ADO verleden bij de club werken en welke fouten zij hebben gemaakt.

Ik was het vaak eens met De Stem, maar vind ook dat ze te vaak in herhaling zijn gevallen (ook al hadden ze in mijn ogen gelijk).
Maar ik vind niet dat ze alles van één kant hebben belicht. Ze hebben niets voor niets 'ja' gezegd toen van As (die aan de kant van Steijn en Manders staat) vroeg of hij een keer in de podcast mocht.

Ik weet niet wie de bron was van de corona-uitbraak. Op school kan zijn dochter het hebben opgelopen en via haar vader door hebben gegeven aan spelers. Maar ik geloof Steijn als hij zegt dat dat niet is gebeurd. Al vind ik het geen vreemd optie.
Maar ik begrijp niet dat zijn zoon in de kleedkamer mocht terwijl we toen al een uitbraak hadden. Dan ben je toch juist extra voorzichtig?

Ik geloof niet dat oud-spelers graag mensen beschadigen. Het zou hooguit kunnen dat ze door emotie te snel iets roepen.
Maar dat we bijvoorbeeld saai voetbal speelde met een selectie die Steijn voor een groot gedeelte zelf heeft samen gesteld vonden niet alleen oud-spelers.

John Peek heeft inderdaad geen trainingen kunnen zien. Maar hij kan wel wat horen over de trainingen en vinden dat de spelers in de wedstrijden niet fit genoeg oogte. Onder Hyballa vond ik de spelers fitter ogen.

Ik vond ook dat Sydney te snel riep dat hij weg wilde. Maar over het hele seizoen begrijp ik dat hij weinig vertrouwen voelde.
Zit bij die 31 wedstrijden, naast bijvoorbeeld ook de invalbeurt van één minuut uit bij Go Ahead,  ook Emmen uit (waar hij inviel om een penalty te nemen)? (Ik begreep overigens dat van Hooijdonk tegen Emmen niet speelde. We wisten dat we weinig in hun 16 zouden komen. Dan heb je weinig aan van Hooijdonk).
Als het waar is van een boete bij 'te weinig' wedstrijden voor van Hooijdonk vind ik dat wel kwalijk.

'Ik werkte prima samen met Sydney en heb hem altijd naar eer en weten behandeld'
Waar haalt Sydney van Hooijdonk het dan vandaan dat hij en Steijn op Zundert elkaar op een geven moment voorbij liepen zonder begroeting van Steijn?

Verder vind ik het jammer dat Steijn niets zegt over:
-Dat Manders de vermeende bedreiging inmiddels 'grijs gebied' noemt.
-De kritiek op dat Steijn te weinig zelfkritisch zou zijn geweest.
-De kritiek op dat hij de jeugd te weinig een kans zou geven. (Dat Azzagari bijvoorbeeld tegen Volendam in de play-offs op de tribune zat, terwijl Kali in mocht vallen).
-De kritiek op het saaie spel. (Gespeeld door een selectie die hij heeft samengesteld en door een groot gedeelte van de groep die dit seizoen wel naar voren voetbalt).
-De kritiek op zijn omgang met Lokhoff.
-De kritiek op zijn reis naar Ibiza.

5   33  
M.H. te R.

Misschien niet de beste trainer die we gehad hebben . En een rare voorkeur voor oude Haagse voetballers. Maar voor mij nog steeds een NAC held. Al was het maar alleen voor zijn doelpunt tegen Willem II . Voor de rest speelde hij niet zoveel in het eerste.....

23   4  
DunErwt

@TIP

"Ik voelde me nooit persoonlijk bedreigd. Ik heb zelf ook geen dreigberichten of -mails gehad"

Nu weet je de waarheid uit zijn mond.
Dus mag je je woorden die je hebt gesproken, en dat zijn er veel, over alle supporters behalve die in het stadion zitten, jouw woorden, weer terug nemen en het zou je sieren om je excuses aan te bieden.

Fijn weekend........ 😊

9   24  
Tip

Ik denk dat we nu vooral in de toekomst moeten kijken. Al is terug kijken niet verboden. We spelen thuis best leuk. Uit moet beter. Proberen aan te haken aan de subtop ( wordt nog moeilijk) en in de winter paar goeie spelers erbij. Ik denk dat Manders met plezier zijn werk overdraagt aan een opvolger als hij een fatsoenlijke regeling krijgt. Dat is voor de nieuwe eigenaar. Hoeven we ons niet druk om te maken , al is het supporters hun goed recht om te ventileren dat ze Mattijs kwijt willen. Net zo goed hebben andere mensen het volste recht daar geen energie in te steken.

Belangrijke benoeming wordt denk ik TD. Ik hoop op iemand van kaliber die ervaring heeft als TD. Dat heeft TL niet , dus liever Ton in de RvC. Wordt Ton toch TD kan ik daar goed mee leven, maar ik denk dat het niks wordt.

Ik maak me alleen druk als de Amerikaan afhaakt.

10   28  
Tip

Och God krijgen we @ Dunerwt weer. Goed lezen. Steijn hoorde van de bedreigingen via directie en RvC. Daarnaast heb ik zojuist geschreven dat Manders wellicht beter had gesproken over " dat een vruchtbare samenwerking niet meer mogelijk was." En dat was ook zo. Resultaat was toch hetzelfde geweest.

Ik vind de supporters in het stadion met regelmaat perfect. Kan klassiekers genoeg noemen. Maar wil dat zeggen dat ik het met het gezeik op internet ook eens moet zijn? Mag iemand nog een andere mening hebben ?

Jij ook een goed weekend. 👍🏼👍🏼

15   2  
Vergane Glorie

Ja Maurice dat heb ik altijd je jou gezien en dat waardeer ik. Spelers beter maken. Wie eigenlijk? Malone, Immers , zeg het maar.
Misschien is er straks een functie vrij bij Scheveningen o.i.d.
Succes daar. Maar niet in de Ere of de KKD.
Jij verstaat de kunst om het voetbal te vernaggelen.

13   8  
Kipiani

Wordt het nu te moeilijk voor je Tip ?
Fijn weekend jongen, op tijd naar bed vanavond.

11   22  
ome cor

@RUBENAC
Ben jij die zzp'er en corona ontkennende wappie ? Nee jij bent boeiend.

3   22  
Tip

@Kipiani. Wat is er moeilijk aan twee stompzinnige vragen wie , wie heeft aangesteld ?

17   3  
Steef

Door de kop: STEIJN: "LETTERLIJK ALLES WAS MIJN SCHULD"
Hoop je even op een stuk vol zelfreflectie.
Helaas, een stuk zelfmedelijden, negeren van kritiek en belediging van de intelligentie van de supporters volgt. Blij dat hij weg is.

4   3  
Dennekey

Nee nee nee. Het is de schuld van Scholen

22   1  
Kinderkaartje

Wat mij eigenlijk het meest verbaast:

Hij heeft een oprotpremie gekregen. Normaal neem je daarin dan ook een 'non disclosure' op, waarin staat dat beide partijen de vuile was niet buiten gaan hangen in de pers.

Zelfs dat krijgt Manders dus blijkbaar niet voor elkaar. Die geeft gewoon een zak geld mee.

En voor de rest; het zal wel. Gedane zaken. En door!

40   4  
Fritske d'n Olifant

Door de advertenties, clickbaits en taalfouten heen heb ik de monoloog van Steijn op VP gelezen. Er is geen enkele sprake van zelfkritiek maar er wordt eigenlijk alleen maar gestrooid met excuses en gejammer over de zogenaamde 5e colonne en de media.

Maar op al die verschrikkelijke wedstrijden zoals tegen Dordrecht, Telstar en Helmond Sport hadden zij geen invloed. De 5e colonne en BN De Stem hebben ook geen spelers als Anco Jansen en Daryl Maatsen gehaald. En zij zijn met de duurste selectie, hoogste begroting en beste faciliteiten van de hele kkd niet op een teleurstellende 5e plaats geëindigd met negatief angsthazenvoetbal.

Blanco en consorten hebben niet een seizoen lang een deel van de selectie genegeerd die door corona ook geen wedstrijden met Jong NAC konden spelen. Geen enkele voetballer van NAC is vorig jaar beter geworden. En een van de weinige spelers die wel presteerde werd gekleineerd en liep vervolgens gratis de deur uit. Bijzonder dat de hoofdtrainer de ins en outs van de contractonderhandelingen van SvH met NAC kent. Als daar net zoveel van waar is als de bedreigingen waarover in mei door NAC werd gecommuniceerd, zal het wel meevallen met de eisen van SvH.

Verder de conditionele staat van het elftal. Het feit dat iedere wedstrijd na 60 minuten de pijp volledig leeg was en dat een Anco Jansen een half jaar met een bierpens kond rondwandelen alsof hij bij JEKA 4 aan het afbouwen was. Dat lag zeker ook aan De Stem? En dan laat ik het volstrekt absurde gedrag richting de eigen technisch manager nog buiten beschouwing.

Het feit dat Steijn denkt dat alle supporters blind achter Blanco aanlopen laat zijn volstrekte minachting zien voor alles en iedereen rondom NAC. Wij zijn geen domme Brabantse boertjes Maurice. Wij hebben vorig seizoen ook naar ESPN kunnen kijken en met eigen ogen het zaadvoetbal kunnen aanschouwen dat jouw ploeg op de mat legde en de wanprestaties die werden geleverd. Iedere week hetzelfde riedeltje. Het lag aan alles en iedereen behalve aan professor Steijn zou eigenlijk de kop van dir stuk moeten zijn.

22   2  
Nonkel Frans

Waarom nu plots dit interview? Voetbalprimeur? Hoe goed geinformeerd zijn die?
Mogelijk wil MS laten horen dat hij beschikbaar is of zo?

En dan mogen we lezen dat MS niet bedreigd was. Waarom ging hij dan weg?
Manders en RvC vonden dat hij weg moest vanwege een gevaarljjke situatie die overigens door de Burgemeester in twijfel werd getrokken. Maar hij mocht gaan met een goede zak geld mee. Voetbalprimeur vraagt niet door. Er speelde veel meer. En heel Breda wist dit.

Wat er speelde is de olifant in de kamer - de samenwerking met Ton Lokhoff. Meer nog dan relatie Sydney was dit de angel. Ook hier vraagt VP niet naar.
MS begint er niet over. Steeds weer dat dedain en arrogant gedrag - negeren negeren.

Wat @fan zevenbergen zegt - ooit komt TL met zijn verhaal.
Ik hoop dat dit komt als al het stof gedaald is. Na de verkoop aandelen, na exit Manders en met NAC op stevige plek in de competitie Ton wil en kan nog steeds terug komen. Beter dat hij zich tot dan rustig houdt.

MS de wisselvallige- hij heeft tot het laatst toe verzaakt om het team te consolideren. Bleef maar wisselen. Als trainer heeft hij geen indruk gemaakt.


6   1  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Niks meer toe te voegen aan de kop van dit artikel.

7   8  
Eindeloos

https://youtu.be/LfsC5ZjEjZY

Toen we nog speelden tegen de ‘kruiken’ en Maurice een Bredase held was.

19   4  
Willem 4,5

@Ome Cor, héél lang geleden kwam er soms nog wel iets zinnigs uit jouw koker. Je bent nu een rancuneus mannetje geworden. Om het over IQ te gaan hebben, dan behoor jij vanaf nu ook bij de scheldende en domme het altijd beter wetende zogenaamde supporters. Mensen die altijd denken dat ze gelijk hebben zijn gevaarlijk, Trump oa. , die gaf ook altijd de pers de schuld en was ook altijd bezig met mensende de maat te nemen. Jij bent niet gevaarlijk hoor, dat zou teveel eer zijn, alleen een beetje dom.

9   7  
Veerse naccer

Arrogante lul die denkt dat die God is en altijd dat gezeik met jankerd Sydney is beter voor nac dat ze allerbij weg zijn nu manders nog

15   3  
Geelzwartwit

Okay Steijn heeft zijn verhaal gedaan voor wat het waard is.

Kunnen we nu weer verder met focus op de opwaartse lijn?

Fijn.

10   4  
Dos

Eens met geelzwartwit.

Dit is een non topic.
Alleen maar stof tot negatieve discussie en dit is er al genoeg geweest vorig seizoen.

7   32  
Trouwe supporter

Beste Maurice dit was niet alleen jou schuld er waren oud spelers en oud bestuursleden die jou dwars lagen en dan het verhaal van hooydonk die jongen dacht dat alles kon vanwege zijn pappie
Wat was er gebeurd als NAC gepromoveerd was dan hadden ze jou op handen gedragen weet je het was en nu nog steeds een puinhoop bij NAC
Daarom hoop ik dat jij bij een club komt die jou werkwijze accepteer

11   6  
Scheppioni

Misschien bij dordt 'trouwe supporter' daar kan hij zonder moeite de bus parkeren !! Je postnaam, toch niet van ons NAC !💛🖤

19   5  
Badeend

Typisch.

Vele supporters zijn tot op het bot gekleineerd door de MaMa-tandem vorig seizoen en door deze absolute wanpresteerders aan de lopende band voorgelogen en bedrogen. Daarmee zijn zij de band met ONS NAC vorig seizoen totaal kwijtgeraakt en dat doet terecht pijn. Dan komt er weer een stukje eenzijdige riooljournalistiek waarin Steijn de kans grijpt om voor de zoveelste keer alle schuld buiten zichzelf en zijn maatjes te leggen en wat gebeurt er?

Diegenen die de moeite nog nemen om hier al maanden aan te geven waarom Steijn een totaal fiasco was, laten wellicht weer van zich horen en kunnen zo een wagonlading aan argumenten, incidenten, feiten en bewuste acties oplepelen waaruit elke leek direct op kan maken dat (1) Steijn - maar ook Manders - totaal ongeschikt was voor deze baan bij deze club en (2) de intenties niet zuiver zijn geweest vorig seizoen.

En wat doen diegenen die zichzelf "realist", "tweekantenbelichter" of "geen domme supporter" noemen?

Ze negeren 80% van de feiten, trachten 1 incident te weerleggen met halve waarheden, zaaien wat onduidelijke twijfel over allerlei mensen die blijkbaar indirect een kwalijke rol hebben gespeeld (en vergeten de direct schadelijke rol van de VERANTWOORDELIJKEN) en doen de rest af met "natuurlijk moeten we naar de toekomst kijken".

Trump is er niks bij. Wat een wanstaltig gedrag.

Manders én Steijn waren en zijn een fiasco. Het aanstellen van deze twee is de grootste mislukking in de afgelopen 30 jaar geweest, en misschien wel van ver daarvoor ook nog.

9   27  
Kipiani

Met Maurice is minder mis dan met NAC Breda.
Het probleem is dat wij dat niet willen zien.

16   2  
Tram

Helaas nul zelfreflectie. Alsof we dat laffe kutvoetbal alweer vergeten zijn.

12   3  
Ata

Dus toch. Ik dacht al dat we vorig jaar week na week flitsend voetbal speelden, maar na het lezen van BN De Stem stelde ik mijn mening elke zaterdagochtend bij. Had ik het eigenlijk toch goed gezien.

12   6  
DunErwt

@TIP

Doe maar net alsof je neus bloed, stoïcijns de andere kant opkijken als het over je supporters uitspraken heb tegen je.
Hahaha laffe hond.
Je zal nu wel weer op de koffie zitten bij vriendjes Manders en Steijn.
Dat jullie mogen stikken in een Haags hopje. Hoedoe en zsm oprotten uit Breda!

13   3  
NAC4Ever

@TROUWE SUPPORTER
Wanneer wij waren gepromoveerd had Steijn er waarschijnlijk iets beter voor gestaan. Hij was dan namelijk mede verantwoordelijk voor het bereiken van de doelstelling en een stukje clubgeschiedenis.
Maar het had Steijn niet geliefd gemaakt.
De kritiek op Steijn (en Manders) gaat namelijk niet over een balletje binnenkant of buitenkant paal.
Het gaat om veel punten (die al meerdere keren zijn benoemd) waar Steijn (en Manders) kritischer naar zou mogen kijken.

5   9  
NAC4ever

Ome Cor snapt precies hoe het achter de schermen zit

17   0  
Wanny

Als MS gewoon met TL was gaan samenwerken, was ie nu nog trainer van NAC geweest. Vooral daar is het misgegaan.

Maar uiteindelijk heeft ie ook gewoon zijn doelstelling niet gehaald. En als dat na een flitsend seizoen met leuk voetbal en kansen voor de jeugd was gebeurd, was Maurice ook nog steeds trainer van NAC geweest.

Dat er daarnaast bij en om NAC ook veel dingen niet goed zijn weten we hier ook wel. En dat Maurice daar last van heeft gehad lijkt me ook duidelijk. Hij zal ook op beter hebben gerekend toen ie tekende.



11   35  
NixNACNix

Van Hooijdonk, de twaalfde bankzitter bij Bolonga die er zelfs bij een achterstand in een thuiswedstrijd niet meer in komt. Maar Sydney leert heel veel. Beetje de John Karelse van Bolonga: onder contract staan bij een club ver boven je niveau, niet verder komen dan de bank, veel verdienen en er in gaan geloven dat je een mooie carriere hebt/had en door je medespelers niet serieus genomen worden.

John verliest elke week met Veen en mag de grote kenner uithangen bij Joostje en Yadran. Lees het eerste interview met Karelse in vi eens terug toen hij uit armoede trainer werd van NAC. “ positiespel is niet belangrijk”. Je ziet zijn visie terug in zijn trainerscarriere en probeert nu “ zijn kennis aan te bieden aan NAC”. Maar bij Joost en Yadran mag elke oud NAC-er die tot het kringetje Peek, V Hooijdonk, Remie, Gabriels, Karelse enz hoort aanschuiven om de heilige boodschap te verkondigen zonder maar één kritische vraag te krijgen. En dan noemt men het Gegenpressing, of wel men elkaar allemaal kritiekloos napraat en elkaar steunt. Deze mensen zijn vergif voor de club. Ook als Manders, RvC en aandeelhouders wegzijn blijven deze mensen zich roeren, stoken en hun eigen belangetjes communiceren. En Yadran staat gebukt om ze te ontvangen.

11   3  
ben

weer over van hooijdonk. laten we daarover ophouden,.

als we een spitsen probleem hebben huur van hooijdonk dan.
van hooijdonk in de spits sjeuntjes er achter probleem op gelost

5   9  
De beul van etten

Als je naar de kern van dit probleem kijkt, zie je een trainer bij een club met te veel colonne. Iedereen binnen en rondom NAC is met zijn eigen belang en ego bezig. Steijn had echt wel het beste voor met NAC maar werd deels door zijn eigen persoonlijkheid en invloeden van buiten het werken onmogelijk gemaakt. Hopelijk worden tijdens de overname al deze factoren van buitenaf onschadelijk gemaakt en kan er eindelijk is een rechtlijnige bedrijfsvoering uitkomen ipv al deze giftige lui die de gifbeker groter maken en maar blijven vullen.

20   0  
Wanny

Natuurlijk is die 5e colonne bij NAC hoogst irritant. Maar als je een goeie directie hebt, dan kun je dat omzetten in je voordeel.

Onder Justin hoorde je zelden dit soort gezeur. Maar die wist als local ook hoe hij met die mensen om moest gaan.

4   27  
NixNACNix

Dat regionale krantje zou zich eens af moeten vragen of ze pr voor een kamp of onafhankelijke journalistiek bedrijven.

17   0  
Ad B uit Roosendaal

Destijds kon ik me al niet voorstellen, dat Maurice bedreigd zou zijn. Dat zou ook te gek voor woorden zijn.

Blijkbaar toch een aparte rol van de directie en anderen, NAC werd beschadigd, maar.......laten we vooruit kijken.

Ik heb toch een goed gevoel bij het vertrek van Steijn, Alleen leunen op oude ervaren spelers is niet goed.

Nu zien we jonge spelers, zoals Kestens enorm groeien en Van Schuppen. Zowat de beste speler van NAC tegen MVV. Wat speelde Van Schuppen grandioos!
Wat genoot ik van de jongerengoal, de 3-0. Dat is NAC en BREDA.

Op naar de eredivisie, met De Graaf als trainer.

11   4  
Yellow

Met betrekking tot bn Stemmingmakerij en de vele BV-tjes jeeft hij wel een punt, zoveel meningen, zonder basiskennis. Ik ken ook niet alle routes binnen NAC. Afdeling communicatie mag zich dit aantrekken. Echter Steijn heeft geen spelers beter gemaakt, had regelmatig verschillende opstellingen en had twee petten op (TD is een aparte job) dat laatste mag het management aanrekenen. De spitspositie kon hij geen keuze maken, door de wisselvalligheid. Emmen UIT was eerste moment dat ik Steijn goede keuzes zag maken, wedstrijd later begon hij met Immers, verkeerde keuze. De sfeer noemt hij goed, ik weet dat niet, ik was niet in de kleedkamer, echter men straalde het niet uit. er was teveel ontevredenheid en besluiteloosheid ( spits, opstelling, Haagse voorkeuren, jeugd geen kans, Lokhof, geen impuls, slecht veldspel, slecht management, slecht communicatie, verlofdagen, hoog salaris, geen geld voor spelers) en ik vergeet er nog een paar. Ik had er meer van verwacht, maar ik zie Steijn geen spiegel voor zich houden, jammer.

30   4  
Fred1

Sommige mensen moeten hun berichten eens goed teruglezen en zich daarna afvragen hoe relevant die berichten zijn, hoeveel procent op waarheid berust of van “ horen zeggen” .
Soms is het te tenenkrommend voor woorden en sommige dingen kunnen gewoon niet en passen niet in een discussie over voetbal.
Hoe komt het toch dat journalisten hun werk bijna niet meer kunnen doen in Nederland.
Stop met die onzin!
Ik begrijp de kritiek en het vaak demoniseren van Blanco niet, die man doet zijn werk, die man komt bij NAC over de vloer en die man krijgt uit alle hoeken informatie.
Ik betrap hem zelden op onzin of halve waarheden, ik vraag me weleens af waarom dingen naar buiten komen maar dat is niet zijn verantwoording.
Hij is journalist en NAC watcher.
Laten we bij de feiten blijven, en een van die feiten is dat Steijn NAC gruwelijk benadeeld heeft in alle facetten.
Als Steijn zijn werk had gedaan hadden we in ieder geval niet in de laatste minuten tegen NEK het eredivisieschap verspeeld.
Ik zie hem nog iedereen terug de eigen zestien injagen tegen een gesloopt NEK, angst omdat hij zijn spelers niet fit had en angst om de verlenging niet uit te kunnen spelen.
Maar een trainer met verstand had gezien dat op dat moment NEK in de touwen hing om KO te gaan.
Ik heb weinig waardering voor lieden op deze site die nu komen met Maurice voor en na die niet half weten wat er zich allemaal heeft afgespeeld.
Er zijn maar twee schuldigen en dat zijn Steijn en Manders.
En als de nacht van ex spelers werkelijk zo groot was, was Lokhoff dan opgestapt?
Ik zei al eerder ik hoop echt dat Lokhoff zijn verhaal eens naar buiten brengt er speelde gewoon veel meer, het was en is een grote bende intern.
Méér dan 100 sponsoren die weggelopen zijn, wie gaan we dat aanrekenen?
Komt in ieder geval in essentie voort vanuit de wanprestaties onder Steijn en zijn bende.
We mogen daarom blij zijn dat Eric Matijssen terug is, die de taal spreekt van de Bredanaar en de supporter, maar we moeten snel van die Manders af en van die die Edgar Mol die zich zelfbenoemd financieel directeur waant en niet meer dan een simpele controller is, die eikel speelde de baas over Giessen die zich onder liet sneeuwen door dat mannetje.
Als mensen toch eens open zouden staan voor de ellende die ze aanrichten in plaats van op hun misplaatste ego te surfen.
In dit geval heeft een verhaal helaas maar één kant in mijn optiek.

14   0  
maarten

Spelers beter maken. Bedoeld hij Daarmee Immers en Malone? Jeugd heeft hij laten verpieteren.

2   25  
NixNACNix

@Fred1, als je op donderdag 120 min speelt tegen Emmen. Ach laat maar.

20   3  
Scheppioni

Juist Fredje !
Ik ken persoonlijk iemand die getuige was tussen een knallende uitspatting tussen loser steijn en onze mr NAC !! Narcist manders dacht het allemaal met een persbericht een andere zwaai eraan te geven !!! Volkomen waar, manders en steijn hebben onze club heel veel schade aangebracht met ook veel onwaarheden, komen er relatief nog goed mee weg ook, schande !!!

13   1  
Bas

@nixNACnix
Tegen Emmen waren de spelers ook al niet fit en win je gelukkig en tegen de verhoudingen in. Hoe kan het eigenlijk dat vorig seizoen de meeste spelers consequent niet fit genoeg waren om een hele wedstrijd te presteren? Zorgen voor fitte spelers is verre van hogere wiskunde.

Ik besef me overigens ter dege dat ik deze mening niet zelf heb gevormd op basis van wat ik in wedstrijden heb gezien, maar dat ik compleet laat sturen door Blanco, oud NAC en PvH. In het Bredase weet ieder dat deze lui amper werkelijke invloed hebben op de publieke opinie. Daarom blijft de focus van bepaalde types op de lokake pers iets heel aparts. Past ook wel in het denken van Steyn die nu kiest voor een kritiekloze copy paste site in plaats van een journalistiek medium.

4   12  
Ernie

Ben benieuwd wie de nieuwe eigenaar wordt? Feit is dan wel dat er niet veel Nac mensen in de organisatie werkzaam zullen blijven. De vraag is of dat door de supporters gepruimd zal worden?
Ik denk dat het wel goed is dat we met een schone lei beginnen.

25   1  
Fred1

Inderdaad tegen Emmen was een godswonder dat we daar doorheen zijn gerold.
We werden compleet kapot gespeeld en konden alleen maar met hangen en wurgen tegenhouden.
Vorig seizoen was bij bijna iedereen aan het eind van de tweede helft de pijp volledig leeg.
Waarom zouden jongens als Sydney en Elalouchi dagelijks voor zichzelf getraind hebben?
Waarom vielen we van de ene in de andere blessure, simpel omdat ze niet fit waren en omdat ze de fysieke en mentale druk van een wedstrijd niet aankonden?
Dat explosieve en die interval die in een wedstrijd zit konden ze niet aan.
Ik heb nog nooit een BVO meegemaakt waar 3 x per week werd getraind en dat gebeurde met grote regelmaat.
De trainingsintensiteit was bedroefd, een Bilate gaf zelden vol gas op de training en kon en kan met geen enkele oefenstof meekomen , dat was een versleten voetballer op level veteraan en dat zien we nu terug.
Hoe kan je zoiets binnenhalen terwijl hij er bij RKC ook de kantjes afliep, waarschijnlijk gewoon omdat hij de belading niet aankon.
Ik begreep ook de toegevoegde waarde en de status die Steijn Bilate toebedeelde niet.
Dat kan nooit op zijn palmares geweest zijn want die waren er niet.
Dit soort dingen mogen ons niet meer overkomen, zo’n speler mag nooit door een ballotage commissie komen.
@ Ernie en laten wij ons alsjeblieft niet gaan bemoeien met de nieuwe leiding straks laat die mensen hun werk doen en zelf ondervinden wat een slangenkuil het is.
En wellicht is het wel goed dat er écht schoon schip wordt gemaakt, hoe erg ook voor sommigen.
In sta liever met mooi voetbal structureel linkerrijtje eredivisie dan dat ik me druk maak om al die randverschijnselen die zgn tegendraads zouden zijn, dat tegendraadse heeft ons ook gebracht waar we nu zijn.
Want laten we eerlijk zijn al die foute beslissingen door de jaren heen zie je nergens en ook dat is dan tegendraads!!

2   9  
NAC4Ever

@NAC4EVER
24 October 2021, 10:47

Zou je een andere nickname willen kiezen? Ik gebruik deze al een aantal jaar.

3   20  
Ernie

Fred
Het is helemaal geen slangenkuil, als je maar op 0 begint.
Dus niet weer met zo'n Lokhoff aankomen aub.
Anders gaat er inderdaad niks veranderen.

1   11  
Mozz

wie zonder zonde is werpe de eerste steen
Halleluja

1   1  
Eddtje

Ja klopt

1   27  
NixNACNix

Fred had liever Stokkers gehouden.

3x per week trainen is poeppraat van Peek en info van de gefrustreerde Sydney. Waarom zouden ze dat geroepen hebben?

2   30  
NixNACNix

Het zal overigens incidenteel best voorgekomen zijn in de weken na de corona uitbraak met een dubbel programma.

Maar het is exact wat hij zegt: als hij eint is het een godswonder en als hij verliest is het zijn schuld. En alleen die van hem.

Leve kortzichtig Breda, het kerkhof vN trainers en bestuurders. Van de Gaag en Dijkhuizen konden er ook niks van. En Brood ook niet.

Maar Hyballa ( inmiddels 4 clubs verder) die moest het zijn.

24   1  
Chris W.M.

Ik hoop dat Steijn snel een nieuwe club vind. Dan zullen bepaalde types tenminste van dit forum verdwenen zijn.

24   1  
Fritske d'n Olifant

Het is wel echt een zwaktebod hoor, dat continue gewijs naar en gejank over het lokale journaille en een groepje oud-spelers. Dat Steijn dit zelf gebruikt om zijn eigen straatje schoon te vegen is niet verrassend, want wij hebben hem in de afgelopen anderhalf jaar geen enkele keer kunnen betrappen op een kijkje in de spiegel of een beetje zelfkritiek. Maar dat er een groep hier is die maar blijft zagen over Blanco, de Van Hooijdonks, Peek en Karelse als het ultieme kwaad waar half Breda achteraan loopt is te treurig voor woorden. Alsof wij allemaal op basis van onze eigen waarneming geen mening kunnen vormen. Ja natuurlijk heb ik enorm veel respect voor oud-NAC. Van Hooijdonk, Lokhoff en Karelse zijn iconen van onze club. Als je dat niet erkent of bagetalliseert raad ik je snel een bezoekje aan het NAC Museum aan. Peek heeft NAC vanaf 1990 tot 1999 opgebouwd van club die in de marge van het betaalde voetbal voor nog geen 3000 bezoekers zijn wedstrijden in een verouderd stadion afwerkte tot een structurele eredivisionist in een nieuw stadion met gemiddeld 16000 toeschouwers. Een beetje meer respect mag wel. Steijn zet Peek neer als fraudeur, maar Peek is in de Arveladze zaak gewoon vrijgesproken. Beetje treurig als je op die manier je oud voorzitter te kakken zet omdat hij wat vraagtekens heeft gezet bij de trainingsintensiteit.

Maargoed, ik heb de mening van Peek en Pierre niet nodig om te zien dat Steijn vorig seizoen een wanprestatie heeft geleverd en dat hij zelfs de escape die hij nog had via de nacompetitie verkloot heeft. Van mij mogen mensen als Van Hooijdonk, Karelse, Peek, maar ook andere iconen altijd een mening over NAC hebben. Wat eenieder er mee doet is zijn of haar verantwoordelijkheid. En als de opinie in een krantenartikel jou onwelgevallig is dan flikker je de krant in de kattenbak.

17   0  
Badeend

Wat Chris en Frits als laatste hebben toegevoegd.

Manders, Steijn en hun fans (op de vingers van precies één hand te tellen op dit forum en dan tel ik voor het gemak die ouwe zeur die hier van die 5 als enige ook vóór het Mama-echec rondhing) ook maar mee, zijn allen types die bij de minste of geringste tegenwind alles gaan bagatelliseren ("Manders heeft echt wel foutjes gemaakt in de communicatie"), incidenten proberen te weerleggen (daarmee de grote lijn bewust negerend) en anderen de schuld geven of van alles verwijten.

Simpel en laag bij de gronds. En precies dat dan oid-NAC verwijten. Je moet het maar durven.

18   0  
guuske

Een trainer die tekengeld krijgt om bij zn maatje Manders te komen werken...dubieus....
Een trainer die een oprot premie krijgt....wat door zn maatje Manders eerst ontkent is.....dubieus....
Een trainer die slechts 3 keer in de week training geeft, Haagse vriendjes haalt, die allemaal een bak teken geld kregen.... en een Immers ook nog een vertrek premie....
Geen enkele speler beter heegt gemaakt, tallenvolle jeugdige spelers heeft genegeerd (Assegari). Een speler als van Hooidonk in kwaad daglicht zet, omdat hij en zijn familie te veel weten wat er achter de schermen heeft plaats gevonden...
Manders en Steijn zijn de oorzaak van de sportieve en financiële ellende waar we in zitten. Leugens na leugens hebben verspreid. Zo'n gek moeten we hier nooit meer willen zien

8   1  
Atleet

Dat hier nog aandacht aan besteed wordt!!!

7   0  
fvf6

CALIMERO!!!! voor de rest geen commentaar

17   0  
Fred1

@ Fritske, dat is weer zo'n mooi voorbeeld van na-apen en klok klepel gedrag.
Inderdaad iemand die is vrijgesproken nog met een vinger nawijzen is te walgelijk voor woorden, maar ik heb een eye opener voor al die roddel - tantes, als je met één vinger naar een ander wijst dan wijzen er drie naar jezelf !!
Er wordt hier door sommige niet helder denkende mensen soms de meeste mogelijke onzin neergeschreven, zonder enige feiten kennis, ze lullen elkaar maar na.
Er is geen blok van ex spelers die alles tegenwerken, ook Pierre besteed daar zijn tijd niet aan, en Peek is zeer begaan met NAC en heeft altijd heel zijn ziel en zaligheid voor de club gegeven.
Je zorgen uitspreken is iets anders dan iemand in een kwaad daglicht stellen.
Het is gewoon een feit dat er niet werd getraind op een BVO niveau en 3 dagen was meer regel dan uitzondering.
Ik heb de afgelopen 2 jaar veel gehoord van direct betrokkenen, niet aan mij om van de hoed en de rand te vertellen , maar daardoor verbaas ik me nog het meest over het feit dat Steijn nog een interview durft te geven.
Over Lokhoff houdt hij wijselijk zijn mond want ik denk dat hij het in zijn broek doet als die een boekje gaat opendoen en terug slaat.
Er komt een tijd dat je krijgt wat je hebt gezaaid, in het geval Steijn had nederigheid en je smoel dichthouden niet misstaan maar het geeft ook direct aan wat voor een eng onbetrouwbaar mannetje het is.
We mogen héél blij zijn dat we er van zijn verlost al zal datgene wat hij heeft verkloot nog lang te voelen zijn binnen de club en in de portemonnaie.
Alleen de spelers die gratis de deur uit zijn gelopen is al een fortuin wat verdampt is .
Maar Manders stond er bij en keek er naar.

8   1  
a

Heb lang geen reacties meer gegeven op deze site, maar ome Cor heeft me weer zo ver gekregen om het weer eens wel te doen.
Heel kort in een zin: Ome Cor je bent lang niet zo slim/intelligent dan je zelf denkt.
Neem anderen de maat maar begin bij je zelf!!

Laad alle berichten na dit bericht in