Wij gaan niet opzij

Steijn licht uitspraken toe: "Ik wil niet verkeerd begrepen worden"

Raskolnikov

Maurice Steijn trok vanochtend in gesprek met BN DeStem flink van leer tegen de negativiteit, die wat hem betreft rond de club hangt. De oefenmeester nuanceert zijn uitspraken nu. Wat hem betreft gaat het slechts om een groep op internet.

Wat Steijn betreft is er een onderscheid tussen de groep supporters die zich negatief uit op websites als deze en de rest van het NAC-publiek. Steijn: "Ik wil niet verkeerd begrepen worden. De mensen moeten kritisch zijn als het slecht is. Op veel van die sites en op Twitter wordt het echter heel persoonlijk. Het is iets van deze tijd, dat is het groepje dat ik ermee bedoel. Niet die andere 18.000 duizend supporters. Wat mij stoort, is dat mensen anoniem of onder andere namen mensen persoonlijk afbranden. Daarom mis het publiek in het stadion. Slecht is slecht, dan is een fluitconcert terecht. Goed is goed en dan juichen. Ik mis het contact met de supporters. Want voor de supporters ben ik juist naar NAC gekomen."

De trainer leest weliswaar niet wat er op internet geschreven wordt, maar is het wel beu. "Wat ik van mensen binnen de club te horen krijg, is dat de toon op de websites en van sommige twitteraars heel negatief is", zegt hij. "Nogmaals, ik hoor dat alleen maar. Het overgrote deel van de supporters is geweldig. Ik meen het dat het NAC-publiek ook echt geweldig is. Het gaat slechts om een klein gedeelte die zich uit op internet. Dat bedoelde ik met een deel van de supporters."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Vanaf 19:00u weer een nieuwe matchcast 3 reacties
Volgend bericht
Column: 'Wij' blijven positief 32 reacties
36 Reacties
75   6  
Aaike

Als we tegen de Graafschap met 18000 man in het stadion hadden gezeten, was het dak eraf gegaan en ging iedereen bezopen naar huis. We zouden zelfs zingen dat we Europa in zouden gaan. Niet teveel droeftoeteren, gewoon achter je club staan en jezelf vanavond na de winst op jong Ajax gewoon volgooien met bier. Hup NAC!

33   4  
Nel Frikandel

Mensen met een schuilnaam blijf je altijd houden Maurice, zeker op het open grote web. Laat ze lullen. Focus op Jong Ajax en vooral promotie!

49   43  
Alias

Als je zoals Peek kritiek hebt, dan word je door Manders geblockt op Twitter...
Als je als supporters kritisch bent op het spel dan ben je negatief volgens Steijn...
We worden bijna wekelijks weggespeeld door rechterrijtje ploegen uit de KKD. Ik denk dat we in totaal nog geen 5 echt goede wedstrijden gespeeld hebben. Er is geen lijn in te ontdekken en het spel past niet bij NAC. Dat zeggen niet alleen de supporters maar kenners en analisten ook. Zie bijv. Kwakman vorige week.
Misschien zou het eens goed voor Steijn zijn om in de spiegel te kijken. Het enige positieve aan dit seizoen is dat we nog meedoen om promotie. En dat is met deze selectie echt geen prestatie.

20   3  
Scheids!

Dit is het vergif wat social media heet!
Maar goed, als je bepaalde uitspraken doet, moet je van tevoren goed nadenken hoé je deze interpreteert, zodát je niet verkeerd begrepen wordt. Ik weet absoluut zeker dat Maurice Steijn het allerbeste met zijn NAC én ons voor heeft!
3 punten vanuit Amsterdam boys!!

75   6  
Aaike

Als we tegen de Graafschap met 18000 man in het stadion hadden gezeten, was het dak eraf gegaan en ging iedereen bezopen naar huis. We zouden zelfs zingen dat we Europa in zouden gaan. Niet teveel droeftoeteren, gewoon achter je club staan en jezelf vanavond na de winst op jong Ajax gewoon volgooien met bier. Hup NAC!

11   1  
Noord Mokumse NAC'er

Maurice, we leven in 2021. Anno nu is het makkelijk om iets op internet te zetten. Ik ben er ook debet aan door hier af en toe te poneren.

Maar aan de andere kant kunde ook blij zijn, want met publiek in het stadion hadden we ons ook wel laten horen. Er waren de afgelopen maanden genoeg momenten om fluitconcerten aan te heffen, ouderwets kut te roepen. Maar ook genoeg momenten van gekkenhuis (bilate tegen Helmond en overwinning op Almere en graafschap).

Alles overziend is het net als in het stadion alleen is dit een modernere manier en coronaproof. Binnen de normen en waarden moet het kunnen.

Hunker wel weer naar 't stadion. Jammer dat ik vanavond niet ff 't fietske kan pakken.

Hup NAC!

33   0  
Lamington

"Mensen met een schuilnaam blijf je altijd houden Maurice, zeker op het open grote web."

Was getekend, Nel Frikandel

6   5  
Jurgen

Rutte las het ook niet steijn......gevaarlijke uitspraken deze dagen

52   5  
Da Pope

Steijn mag natuurlijk zelf weten wat hij roept en ik snap zijn punt tot op zekere hoogte. Er zijn mensen, die hoe dan ook geen fan van hem zijn en een aantal van hen is erg negatief. Het is niet leuk om doorlopend kritiek te krijgen.

Maar ik vind het wel erg makkelijk om iedereen, die niet meteen laaiend enthousiast wordt van het spel van NAC als onredelijk negatief weg te zetten. De meeste kritiek op het spel van NAC is gewoon terecht. Corona heeft natuurlijk een flinke bak punten gekost, maar je hebt het óók laten liggen in wedstrijden waar je gewoon had moeten winnen. Het is daarom makkelijk om te zeggen 'zonder corona hadden we tweede gestaan'. Het is helemaal niet onterecht dat mensen meer verwachten als je de grootste club van de competitie bent.

Neemt niet weg dat het natuurlijk gewoon heel knap is dat NAC het gat met De Graafschap (hoe terecht of onterecht dat ook is ontstaan) gedicht heeft en nu een reële kans op directe promotie maakt. Ik hoop vurig op die promotie en geef uiteindelijk niets om of NAC goed of slecht speelt, zolang er maar punten gepakt worden. Maar je kunt het mij niet kwalijk nemen, dat ik me na anderhalf uur hemeltergend voetbal soms afvraag waar ik nou naar heb zitten kijken. Dat mag je dan best uitspreken, vind ik.

Dat wil echter niet zeggen dat ik hoop dat NAC faalt. Iedereen hunkert naar het best denkbare slot van een ongelooflijk zaadjaar. Iedereen is totaal klaar met wedstrijden achter de tv. Iedereen wil naar die Eredivisie. En iedereen wil NAC het liefst zelf in het stadion richting die promotie schreeuwen. Óók de mensen, die het allemaal kut vinden op dit moment. Je kunt hen niet wegzetten als nepsupporters of, als je klaarblijkelijk toch nooit iets leest, overdreven conclusies trekken.

Het interview was gewoon ontzettend onhandig. Als het echt zo'n kleine groep is: Waarom maak je je daar dan zo druk om? En waarom stook je zelf het vuurtje op, terwijl de sfeer na NAC-De Graafschap eigenlijk net omgeslagen leek? Waarom niet wachten tot na de promotie en dan lekker je gram halen? Je gaat hier op dit moment niets mee winnen. Het levert je niks op.

Maar goed, zand erover. No hard feelings. Want uiteindelijk willen we echt allemaal hetzelfde. En soms lijkt het of de spanning iedereen wat te veel wordt. Dan vliegen mensen weleens een beetje uit de bocht. Hoort bij deze tijd. Vanavond gewoon drie punten pakken en stoïcijns doorwerken richting het Grote Doel. Dan komt het allemaal goed.

6   1  
Samson

Dit hoort er wel gewoon bij bij NAC. We zijn geen klein kutclubje. Er zijn heel veel mensen mee bezig.

18   2  
BREDA 1965

Da Pope prima verwoordt. Ik krijg het nooit zo netjes opgeschreven. Maar zo is het en niet anders

5   1  
Ivo

Vanavond gewoon 200% NOAD en dan winnen we ook van Jong Ajax, en zijn we weer een stapje dichterbij de eredivisie. Niet zeuren maar voetballen. We hebben het weer in eigen hand, dus onzin om nu met allerlei randzaken bezig te zijn.

18   3  
SjorsNac

Ik vond Peek echt stuitend bij de gegenpressing, weer die 5e colonne aan het werk. Pfffff.

Ik ben het ook niet altijd met steijn eens maar hij doet het gewoon goed nu, ja de speelwijze stoort mij ook maar komop zeg rust heeft deze club nodig ipv bestuurders van de zijlijn.

10   9  
Viking

Ik som gewoon op wat ik zie gebeuren op het veld. Baggervoetbal en kapitaalvernietiging van spelers. Dus dat is nooit goed voor een club als Nac. Ik probeer dit jaar eens nuchter zonder de euforie van de plaats en punten te kijken. En dan schrik ik enorm...

Stel we halen het niet en dan?? Wat hebben we staan? Waar hebben we aan gebouwd? Wat blijft er over??


4   12  
Bas

Pfffffff draaikont!

10   3  
Scheppioni

Hulde voor Da Pope !!!!!!👍👍👍💛🖤

5   1  
Heksenketel

Als ik Maurice was, zou ik hier niet zoveel tijd aan besteden. Genoeg andere dingen te doen.

6   1  
J breda

"Flink van leer"

Die kreet heeft nogal gemengde gevoelens

6   1  
Heksenketel

@DaPope

Mooie bijdrage! Het is maar weinigen gegeven de sociale antenne van NAC goed aan te voelen. Bij de aanloop naar De Graafschap voelde je dat er iets aan het gebeuren was. Het bedankje van Mario Bilato na de wedstrijd paste daar perfect bij en versterkte bij mij het gevoel. En dan volgt er zo'n interview met een boodschap, die nergens aan bijdraagt en qua timing bijzonder slecht is.

5   0  
Harelf

Precies zoals Da Pope het verwoord, prima weer gegeven

4   8  
Ernie

Maurice heeft gewoon gelijk!

4   2  
Gman

Volgende interview gewoon zeggen dat je vergeten bent dat je het zo gezegd hebt. Komen de groten der Nederlanden mee weg.

Knallen vanavond!!

2   1  
Nicky @ Viking

Iets met een glas dat dan half vol is ofzo...

Ik som gewoon op wat ik zie...

Staan derde.. Zijn met een nieuw team begonnen. Als ik wedstrijden van De Graafschap of Volendam kijk is dat minstens net zo wisselvallig en slecht voetbal..

Kijk ook eens hoe dat hun supporters reageren na een wedtrijd op social etc.. Kut trainer, laffe instelling, bla bla

NAC komt uit roerige jaren en dat kan onmogelijk in een jaar tijd helemaal worden gekeerd...

Kritiek mag.. Positiviteit mag ook.. Het is ook maar een beetje hoe je in het leven staat natuurlijk..

4   0  
Heksenketel

Het is eigenlijk heel eenvoudig:

1. Negatieve energie kun je alleen bestrijden met positieve energie (en zeker niet met negatieve).
2. Wees blij dat er energie is. Als die er niet meer is, dan zijn we reddeloos verloren.
3. Laten we alles, inclusief onszelf, niet zo serieus nemen.

Oh ja, dat laatste geldt ook voor die mannetjes van BN De Stem, die de podcast doen. Die vinden zichzelf geweldig, maar qua niveau journalisten is het een regionaal krantje.... Dit is journalistiek hun wekelijkse hoogtepuntje. Ik gun ze dat!

5   4  
RV

Mensen lijken ook snel terug te verlangen naar vroeger en roemen dan bijvoorbeeld Stijn Vreven, een trainer die bij mij met stip bovenaan staat als de trainer waar ik het meeste respect voor heb. Vooral om zijn persoonlijkheid.

Maar ondertussen lijkt iedereen te vergeten dat we onder Vreven niet eens meededen om de bovenste plaatsen en toch onverwacht promotie haalde. Puur omdat Vreven de mentaal en voetballlend middelmatige Dessers naar een hoger niveau bracht en daarmee het hele elftal op sleeptouw nam.

Onder Steijn zie ik de tweede seizoenshelft een stabiel team wat voor elkaar werkt en nooit heb ik het idee gehad dat we ook maar een wedstrijd in de problemen kwamen, Volendam uitgezonderd.

Vergeet de online waanzin die regeert. Of het nu om de corona vaccinaties, Myanmar of NAC gaat. Overal zijn wappies die anoniem alleen maar natte scheten op het World Wide Web kwakken. Uiteindelijk telt het om de mening van het overgrote deel van de 19.000, niet om 20 reageerders op de online sites.

Ga zo door Steijn, ben er van overtuigd dat je op de goede weg bent en het beste met NAC voor hebt.

3   1  
Heksenketel

@RV

De overeenkomst tussen een natte scheet en een e-mail: Als je eenmaal op de send-knop hebt gedrukt, is er geen houden meer aan!

1   0  
NAC4Ever

Nu ben ik het wel met hem eens.
Maar deze mensen zijn er overal. Niet te veel van aantrekken.

4   0  
Marco van bavel

Da pope 👍👌

13   0  
Breda

Hoppa weer ligt het niet aan Maurice natuurlijk die riep dat “alles negatief was”.
Nu ff de supporters in kampen verdelen.

Je voetbalt gewoon kut Steijn. En dat is helemaal niet erg want de punten zijn er. Zeg dat gewoon.

Niet zo zeuren. Je kent NAC. Is altijd zo geweest. Dat heet een volksclub

1   5  
Felix

Ben dit met hem eens.

Ronduit walgelijk hoe een aantal figuren dit platform gebruiken om op de man gericht lekker te spugen.

Een hele mooie ontwikkeling. Gefeliciteerd jongens met deze vooruitgang!

2   2  
Henk

Hypocriet!

4   2  
F8Hipster (BSR)

Misschien moeten we gewoon met zijn allen achter de club gaan staan deze laaste paar wedstrijden. En straks, met zijn allen, een pint drinken op de Grote Markt op de goede afloop. Dan zetten de vibe door die er vorige week gecreeerd is door o.a de Loco's en NAC zelf met de mooie sfeeracties en de vlaggenactie.

Want iedereen wil maar één ding: zo snel mogelijk weg uit deze grafcompetitie in deze zeldzaam zuigende periode voor ons supporters.

Hup NAC!

2   1  
DunErwt

Ik kniel en kus de ring van @tha pope.
Werken als een paard 2e worden promoveren en waar hadden we het dan nog over........ 👌👌

2   0  
Cees-2

Oh Maurice, je bedoelde dat slechts een “piepklein” deel van de supporters het “wij” gevoel mist. Oh dat bedoelde je. Geloof je het zelf, dat je specifiek dat bedoelde. Nee Steijn, want als het slechts dat piepklein gedeelte was, had ook jij de conclusie voor jezelf kunnen trekken hier totaal niets over te zeggen. Dat was namelijk het sop in de kool niet waard geweest. Ik denk dat je nu van hogerhand is opgelegd er razendsnel een wat leukere draai aan te geven. Verder, trek nooit geen conclusies op wat anderen je toezingen. Via, via, is erg onbetrouwbaar. Mogelijk weten de negatievelingen (o.a. in jouw ogen) op deze site ook niet de juiste formulering te vinden en bedoelen zij het ook anders zoals ook jij in eerste instantie ons wil doen laten geloven. Zij die op jou schelden, die moet je compleet negeren. Dat hoort niet.

5   3  
Arie

Haha, draait als een blok om bij tegengeluid. Wat een sukkel. Lijkt Manders wel, die ook ineens over andere opties gaat nadenken bij tegengeluid van de supporters.

8   1  
N@C

Het roepen op internet is misschien iets van deze tijd, maar het janken bij een beetje tegenwind en dus niet tegen kritiek kunnen vind ik ook een ziekte van deze tijd.

Als je daar niet tegen kan, dan kan je beter geen trainer van NAC worden.

2   1  
Dutchbird

Als je Maatsen opstelt en na 15 minuten nog steeds laat staan, dan wordt je niet verkeerd begrepen, dan wordt je helemaal niet begrepen. Door niemand!!!

Laad alle berichten na dit bericht in