Wij gaan niet opzij

Steijn nieuwe trainer van NAC

DeWeesJr

Maurice Steijn is de nieuwe trainer van NAC. De Hagenees tekent voor drie seizoenen in Breda.

Steijn zal vroegtijdig terugkeren van zijn vakantie om aanstaande maandag de eerste training te leiden. Het betekent een terugkeer op het oude nest voor de trainer. In het seizoen 1999 kwam Steijn over van ADO om vervolgens twee seizoenen actief te zijn in het geel-zwart. In 38 wedstrijden wist hij één keer te scoren. 

Als trainer begon Steijn bij ADO Den Haag. Na een langdurige periode volgde er een overstap naar VVV Venlo waar hij kampioen werd in de eerste divisie. In de jaren daarna wist de trainer de Limburgse club tot tweemaal toe rechtstreeks in de Eredivisie te houden. 

Na een kortstondig avontuur in Qatar waar Steijn na drie wedstrijden werd ontslagen zat de trainer een tijdje zonder club. Daar komt nu verandering in met zijn aanstelling bij NAC. Steijn zal geassisteerd worden door Hans Visser. De trainer was afgelopen seizoen assistent bij OH Leuven. 

Steijn is dan ook vanzelfsprekend blij met zijn nieuwe klus. "Allereerst ben ik erg blij en trots op mijn terugkeer bij deze mooie club. Toen NAC belde, heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag trainer zou worden van NAC. Ik denk dat we een goede match zijn. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met de selectie aan te slag te gaan en hoop NAC terug te kunnen brengen naar waar het hoort."

Algemeen directeur Mattijs Manders verwacht dat Steijn goed past bij NAC. "Ik ben erg blij met de aanstelling van Maurice Steijn. We zien in hem een uitstekende trainer die tevens goed past bij NAC. Met Maurice willen we, vanuit een langetermijnvisie, bouwen aan NAC. We hebben dan ook bewust gekozen om vertrouwen uit te spreken in de vorm van een meerjarig contract. Wij kijken erg uit naar de samenwerking."

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Eerste training Steijn met publiek 42 reacties
Volgend bericht
Van Anholt voorlopig in de wachtkamer 62 reacties
99 Reacties
162   9  
Rubenac

Top!! Veel succes en maak er wat moois van.

162   9  
Rubenac

Top!! Veel succes en maak er wat moois van.

125   18  
Sjef de gevulde koek

Dit is het beste nieuws wat we kunnen krijgen. Hulde voor Manders niks meer niks minder. Ben zeer kritisch geweest maar dit doet hij maar even. Ook langetermijnvisie en plan is top met Steijn. Hier spreekt vertrouwen uit hup Nac!!!!

58   7  
Plastieke annemieke

Prachtig!

Succes steijn , breng ons terug!

37   159  
Pao

Hoeveel bussen gaan we parkeren?

31   7  
Nacman

Veel succes

88   41  
Wise1979

Top! ...maar 3 jaar betekent bij beetje tegenwind ook 2,5 jaar afkoopsom.

25   66  
De rijen

Drie jaar???

55   74  
Turbo

3 seizoenen?! Dat zal een mooie afkoopsom worden...

41   18  
Belg in de g

Pao

Je kan ook gewoon direct zeiken he rotte appel

35   8  
NAC4Ever

Die zagen we niet aankomen?

Persoonlijk heb ik hem al een paar jaar in mijn hoofd als mogelijk trainer voor ons. Ben nu dus extra nieuwsgierig of dat het inderdaad past.

Hopelijk komen er nu ook snel nieuwe aanwinsten.

Heel veel succes (ook voor Hans Visser)!
Breng ons terug naar de Eredivisie!

26   3  
Wolfmanjack

Sjef praten over een langetermijnvisie is iets anders dan er ook een hebben.

54   20  
Dbare

Toch baal ik nog steeds vanwege Hyballa.
Maar desalniettemin, welkom Maurice, maak er wat moois van !!! Mijn steun heb je

29   34  
Sjef de gevulde koek

Ja mensen 3 jaar dat is schrikken hè Ik begin me echt af te vragen wat voor mensen hier reageren. Zijn het de jolige studenten van de B-Side want als je hier niks van snap dan snap je er echt geen kut van. Naja nogmaals succes Steijn.

40   6  
Jpbreda

Goed nieuws, welkom (terug)!

Volgens mij heeft ons NAC al 20 jaar geen trainer 3 jaar, of langer behouden.

28   168  
Helemaal kut

Ik wou dat ik nog van mijn seizoenkaart af kon. Steijn zal vast een goeie gozer zijn maar garantie voor afwachtend schijtbakken voetbal.
Wordt een half jaar ellende hopen dat ze dan met een goede interim komen.

Schrijf mij maar af!!!

41   4  
NAC4Ever

Voor mensen die bang zijn voor verdedigend voetbal.
Hij speelt ook liever aanvallend voetbal, maar kiest uiteindelijk voor datgene waarmee hij denkt te winnen.

https://www.vi.nl/pro/analyse/waarom-steijn-een-voorbeeld-nam-aan-atletico-verdedigen-is-geen-vies-woord-meer

17   2  
Marco van bavel

succes ???

9   4  
tiswat

Ben nog wat sjachie van vorige week, maar hopelijk is dit dan wel de man die nac verder brengt.
Met het verleden in gedachte iemand 3 jaar contract geven is of visie ..... of een plank voor je kop.

Hup Nac

25   2  
Svt076

Welkom Maurice en heel veel succes.
Ik hoop dat we over 3 jaar hier kunnen lezen dat Steijn heeft verlengt met nog eens 3 jaar!
Hup NAC

43   7  
NB

Het zou natuurlijk machtig zijn om deze trainer eens echt te onthalen. Laat de man eens merken hoe zeer de supporters snakte naar hem. En aub ook al gaat het minder de eerste wedstrijden laten we hem steunen!!

59   9  
Semsi

Succes Maurice!

Zou me niets verbazen als Mario Been een rol heeft gespeeld bij de aanstelling van Hans Visser. Been heeft bij Genk succesvol samengewerkt met Visser. Been gunt NAC het allerbeste. Been zou misschien een goede zijn voor de technische man in de RVC?

37   9  
DeWeesJr (BSR)

Zeer content met deze aanstelling. Dan maar geen geweldig voetbal zoals sommigen hier beweren. Ik win liever drie keer met 1-0 dan 1x met 5-0 waarna we weer 2x gelijkspelen.

En dat Steijn een driejarig contract krijgt is meer dan logisch. Zal die zelf ook wel geëist hebben. Moet hier binnen een jaar promoveren maar vooral ook rust creëren. Ben dan alleen wel benieuwd of die rust er ook blijft als er dit jaar een teleurstellend seizoen volgt.

23   4  
SjorsNAC

Mooi zo en snel gaan bouwen nu. Promotie is noodzakelijk maar als dat niet meteen lukt laten we dan aub de trainer eens een keer zitten. Ben wel zo klaar met al die ontslagen enz.

Heel veel succes en welkom!

33   3  
Kolkka fan

Ik spreek bij deze met mezelf af dat ik blind achter steijn sta. Laat hem beginnen met flink wat krediet zodat hij die drie jaar gewoon gaat volmaken!

24   113  
Grote kerk

3 jaar ?? Maurice heeft zijn vrouw al ingelicht. Schat, over 6/7 maanden hebben we 3 jaar salarissen in de zak en dan zijn we klaar.

3 jaar hahahha wie verzint dat. Man man man wat een mismanagement weer. .

Leuke quizvraag. Wie was de laatste trainer die 3 jaar achtereenvolgens bij nac actief was. Lang geleden he?

Ook deze zeer verdedigende trainer wordt voor de kerst alweeer uitgekotst hier. Let maar op. Desondanks, succes met deze ellende Maurice. Heel veel sterkte.

11   3  
Badeend

Lijkt een mooie match zo op het eerste gezicht dus ik ben wel blij. Vooral ook dat het nu rond is. En nu nog een TD.

En Hans Visser - wauw. Dat was er eentje hoor. Leuke speler, mooie techniek en een heerlijke quote van Hugo Walker. Ik ben erg benieuwd.

15   16  
Turbo

@sjef:
Die jolige studenten op de b-side houden er anders een minder jolig standpunt op na.
De lange termijn visie waarover je het in eerste instantie had is natuurlijk lariekoek. Smulders en Tom namen ook mensen aan voor een langere periode.
We hebben allemaal kunnen zien dat dit alleen eindigde in grote afkoopsommen.
Je bent best welkom in onze eerste polonaise volgend jaar!

13   2  
Badeend

Het mooiste lijkt nog dat ze nu echt met de langere termijn bezig zijn. En ik kan me niet voorstellen dat de TD niet ook al bekend is, anders ga je toch geen driejarige overeenkomst met een trainer aan?

23   6  
Ernie

In potentie de beste trainer sinds ten Cate!
Nu nog een kwaliteits impuls aan de selectie!

16   35  
Dolle Olifant

Zo en nu doorpakken, we hebben nog precies €3,26 over voor een paar leuke spelers. Die door muren lopen ?

24   3  
NAC4Ever

Zullen we afspreken dat we niet na drie nederlagen zijn ontslag gaan eisen. Alleen als er zeker verbetering gaat komen of dat hem laten zitten zeker het alleen maar slechter gaat zijn zou ik iemand ontslaan.
Iemand langer laten ze zitten kan lonen.

13   3  
Tico

Welkom Maurice!
Laten we er met zn alle een sucses van gaan maken! Nu alleen nog maar vooruit kijken!!! HUP NAC

15   51  
Schreuder aub

Ik kan de positieve reacties hier niet plaatsen hoor. Op basis van wat gaat steijn ons vermaken en gaan we genieten van ons nac. Steijn roept namelijk altijd van aanvallend voetbal te houden, maar wie wel eens een wedstrijd gezien heeft weet dat hij bedoeld hopen dat we scoren in de 4x dat we over de middenlijn komen.

Hopen dat jullie gelijk krijgen maar dit wordt een paar maanden afzien.

15   1  
Nr. 20

Ben benieuwd. 3 seizoenen. Ik weet is ms niet normaal bij NAC. Maar we willen toch stabiliteit en rust. En een keer gaan bouwen. Dan moet je ook dit soort contracten durven aan gaan. Eindelijk ook trainer die altijd heeft aangegeven bij onze club aan de slag te willen. Nu niet met een tegenslag meteen lopen janken maar zelf ook voor rust en stabiliteit gaan. Met z’n allen achter NAC ?

16   5  
Geel-zwarte pelikaan

Leuk en ook aandoenlijk dat we (ik ook) nu allemaal hopen dat Steijn de man is die weer voor successen gaat zorgen. Veel ervaring, NAC-verleden, what can go wrong? Zucht...

29   5  
Buurman

Ik vraag me af op welk niveau mensen die negatief reageren zelf hebben gespeeld. Steyn speelde bij VVV naar de mogelijkheden en haalde een prima resultaat. Met het geweldige voetbal van Hyballa krijg je ook met 7-1 op je kloten in de kuip.
Persoonlijk vind ik drie jaar wel een waagstuk. Waarom? Omdat het NAC is. Maar goed dit impliceert dat Manders zich realiseert, althans dat hoop ik, dat hij wat betreft de trainer zijn oren niet laat hangen naar de supporters.
Twee wedstrijden onder Steyn verliezen en wat nu nog een briesje is van ' te behoudend voetballen ' wordt dan weer een orkaan. Dit is in ons DNA gaan zitten. Ik wens Steyn veel succes, ik vind hem voor NAC een prima trainer en ik wens Manders veel wijsheid.

16   0  
BeleidG

De eerste stap is gezet. Alleen met een goede trainer gaan we het helaas niet redden want dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen.

Een goede TD waar Manders volledig achter staat en we kunnen echt eens iets gaan opbouwen de komende jaren.

Succes Steijn! ??

14   0  
Buurman

En nu naast een TD een paar goeie voetballers.

25   4  
Nac

Ik lees hier positieve en ook negatieve berichten
Laten we godsnaam Maurice een kans geven
Het grootste merendeel gunt hem dat ook en wensen hem succes
Laten we met zijn allen de neuzen in de zelfde richting laten wijzen
Laten we hopen dat we promoveren
Er zal wel wat beter spelers materiaal bij moeten komen en zeker wat meer ervaring
Maurice zet hem op maak er een mooi seizoen van en we zullen je in onze armen sluiten

20   7  
Bob de Sloper

Jammer dat niet iedereen zijn mening mag ventileren en objectief wordt benaderd. Mijn zoon zegt, hoe kun je nou Hyballa wegsturen Steijn halen en alles vergeten en denken dat het goed komt. En daar ben ik het mee eens. Ik hoop dat er een grondige impuls met de miljoenen van Van Hecke aan de selectie wordt gegeven. Anders wordt het net zo min zo mooi met Maurice dan het met Ruud was. Daar liepen we op dezelfde manier achteraan.

14   4  
Ad B uit Roosendaal

Heel mooi dat Maurice trainer wordt. IK ben er blij mee.

Hij heeft capaciteiten en ook een rustig karakter. Ook dat laatste kunnen we bij ons NAC heel goed gebruiken.

Maurice: veel succes!!

11   6  
Nacman

Mooi nu niet meer zeiken over afkoopsommen gewoon alle neuzen naar het nieuwe seizoen.

12   2  
JeePee

Een nieuwe poging tot rust, stabiliteit en groei van het elftal moet toch ergens beginnen. Welkom Maurice, ik heb vertrouwen in zijn trainerscapaciteiten.

Verder kunnen we wel heel veel te wensen en te roepen hebben over defensief voetbal en dat soort geneuzel meer, maar de harde feiten zijn dat je moet gaan bouwen aan een elftal dat bovenin meedraait. We hebben niet een elftal dat al staat en waren 5e hè. Ja je moet je stootkracht en creativiteit erbij hebben, maar voor alles moet je ook constant en georganiseerd zijn als je een topploeg wilt zijn. De wisselvalligheid eruit. De topseizoen hadden we ook alleen daarom maar. Tiki taka komt later wel.

Nu doorpakken met de selectie. Verhalen als dat van van Anholt vandaag zijn logisch, maar nu er een trainer is keuzes gaan maken. Ik heb toch wel weer moed en hoop verzameld,hup NAC!

11   2  
Nonkel Frans

Opluchting toch wel......de BSR meute werd al ongedurig. Steijn krijgt mijn vertrouwen en de mopperaars hier geef hem aub het voordeel van de twijfel. Nu mag Manders de goede match qua TD of TM er tegen aan zetten met focus op gedeelde visie op aankoop en kweek nieuwe spelers - dan wordt het nog wat de komende drie jaar. Dat is de enige formule voor de route omhoog . Aandeelhouders volgen en geef die leiding de tijd. Klaar met het gebakkelei, rust in de tent. Hup NAC.

13   1  
geelzwartwit

Super nieuws
Als je bij een onrustige eerstedivieclub zo'n trainer weet binnen te halen doe je het gewoon goed.

Drie jaar wil hopelijk zeggen dat het sowieso niet aan de trainer ligt de komende jaren.

Succes!

17   1  
Henri

De sfumata kondigde de aanstelling van Maurice Steijn aan. Natuurlijk niet onverwacht zijn assistent enigszins wel. Met Hans Visser is een rustige, bescheiden en ervaren assistent binnen gehaald. Vanaf maandag gaat het seizoen dus echt beginnen en zal er toch versneld enkele goede en ervaren spelers bij moeten komen. En dan tot slot volgens Mattijs een nieuwe TD. Dat wordt in ieder geval niet de beschikbare Ted van Leeuwen, maar inderdaad een TD die ivm zijn huidige werk pas kan starten als zijn werk bij zijn huidige werkgever erop zit. De kans is groot dat het dan zal gaan om mensen als Teun Jacobs van Almere, die Mattijs Manders volgens mij kent uit zijn KNVB/ECV periode of Stan Valckx die al jarenlang met Maurice Steijn heeft samengewerkt. Vanwege zijn ervaring als internationaal speler en TD van FC VVV gaat mijn voorkeur uit naar Stan.

10   32  
Grote kerk

Verheug mij nu al op alle kenners hier die na 3 wedstrijden weer niets snappen van zijn wissels en spelers die niet op de juiste plaats staan. Maurice heeft alles tegen, want schroomt ook niet om het achterin compleet dicht te timmeren. Vergeet ik de reacties nog als - NAC moet thuis altijd vlammen en de aanval zoeken!! We gaan toch niet staan afwachten tegen Almere!!-

Quote maar. Geef het 3 a 4 wedstrijden. Ligt er na max een half seizoen weer uit. Komt het volgende slachtoffer.

9   2  
geelzwartwit

Verdedigend of realistisch spelen klinkt bij mij als "voetbal is simpel als jij de bal hebt kan de tegenstander niet scoren en als je 1 keer meer scoort dan de tegenstander win je"

?

17   8  
Breda-mike

mooi nieuws nu kappen met dat gezeik over hyballa en vertrouwen uitspreken in steijn! Aan al dit gezeik kan steijn niets doen.

11   6  
Scheppioni

Ik sluit me bij Svt076 aan !? Succes Maurice !??⚽️ maak me zo verheugd zoals destijds de goal tegen stilburg !!!

21   7  
Henri

Degene die hier regelmatig met enig leed vermaak verkondigen dat het bij NAC toch echt een wanbeleid is met een gigantisch trainerskerkhof tot gevolg zijn volgens mij ook degene die nu weer verkondigen hoe het mogelijk is dat Steijn is gehaald en dan nog wel voor drie seizoenen. Ik vind dat Mattijs Manders tot nu toe doet wat hij moet doen. Hyballa en TvdA waren om uiteenlopende redenen echt niet meer te handhaven. Nu gaat Manders iemand aanstellen die hij kent en waar hij vertrouwen in heeft en die neemt een assistent van zijn keuze mee. Nu nog een TD die met eenieder, ook de jeugdafdeling door één deur kan en een goede visie ook in goed beleid kan omzetten. We zullen zien, maar ik heb er nu toch meer vertrouwen in dan onder Eskes, Goetze en Eisenga. Allemaal aardige mensen, maar geen competentie, visie en daadkracht.

13   3  
Scheids!

Het mooiste antwoord op alle azijnzeikers hier en elders, zou het uitdienen van zijn contract zijn!
Het liefst mét promotie, maar ook zonder geeft al een veel beter gevoel!
Welkom bij deze roemruchte mooie parel Maurice, doe wat je kunt, het liefst op jouw manier!!

10   16  
Belgische Naccer

Welkom Stein.

Verdedigend zitten we goed....zolang er niemand weggaat.

Maar op het middenveld is het schraal...

en voorin is het volledig kansloos.

Dus graag 3 sterke aanvallers en 2 goede middenvelders:
Allen graag sterk aan de bal (balvast), en een goal kunnen maken. Dan komt het goed.

Eerder niet.

We moeten echt af van die lichtgewichtjes op het middenveld en voorin. Graag afscheid nemen van Stokkers, Allouchi, Gaag, Boussaid (was al weg denk) etc.

Hooijdonk en Dogan kun je houden voor de breedte, maar zullen zichzelf het komende seizoen wel moeten bewijzen. Als je hen nu al kunt verkopen voor een leuk bedrag mogen die ook weg.

Het komend seizoen, valt of staat met de spelers voorin die erbij gaan komen, en het behouden van je sterkhouders: Olij, Monsalve, Riera, Noblejas, Hecke (als hij weggaat dan Anholt houden), Schouten en Haye. De rest is gewoon helaas niet goed genoeg.

13   22  
Ouwe spionkop

Ik ben nog steeds boos over Hyballa. Maar goed deze man verdient een kans.
Ga nou aub niet roepen dat ze hiermee aan de toekomst werken. Ze zochten op hele korte termijn een trainer die al maandag voor de groep staat en Steijn wilde graag. 1+1 =2
Daar zit geen enkele visie achter.
Maar wat niet is kan nog wel komen.
Ik ben trouwens benieuwd of er nog centjes over zijn om spelers te halen. Dit geintje heeft aardig wat gekost.

11   4  
Jandorstig

Volgens mijn hebben we vaker van VVV verloren toen Steijn daar trainer was, dan dat we er van wonnen. Dus dan doe hij toch iets goeds.

9   4  
Een ander geluid

Maurice, gefeliciteerd. Welkom bij deze mooie cultclub !
Het is te hopen dat er budget is om een mooie selectie samen te stellen.
Ik vertrouw erop dat we einde seizoen op De Grote Markt staan. Breng ons aub structureel terug waar we horen !

19   2  
Ratjeduneerste

Steijn is een verstandige man. Zal wel eisen hebben gesteld m.b.t. de selectie en de aankomende TD.

Driejarig contract is wat mij betreft prima met het beeld wat ik van Manders heb. Bouwen naar iets moois en misschien wel belangrijker, een beleidsplan en kritische blik richting de toekomst.

Ik hoop eerlijk gezegd dat Valkcx al is gepolst en al een toezegging heeft gedaan in simpele vorm. Anders zou Steijn op dit moment niet instappen voor 3 jaar.

Ik hoop dus ook dat er eindelijk een plan is en dat deze snel naar buiten gedragen kan worden. Dragende spelers binnenboord houden en spelers die te vervangen zijn verplaatsen.

Met Steijn en Manders heb ik enigszins vertrouwen in een 'duurzaamheidsbeleid'. Pas als de TD ook bekend wordt kan daar een compleet oordeel over worden geveld.


Ondanks dat de VrijMiBo al even onderweg is, is dit een mooi begin van het weekend! Laat die voorbereiding maar komen!

Hup NAC!!

14   1  
Nr. 20

Kom op mede NAC supporters kritisch of positief mag allebei. Maar samen 1 front voor NAC! Dat maakt mij trots als NAC SUpporter. Geef je mening maar zeik elkaar niet af. 1 front 1 NAC. Kortom the Yellow Army. Hoe moeilijk we het afgelopen jaren ook hebben moeten verduren. Tijd om samen op te staan?

5   23  
Fan uit Zevenbergen

Zal Hij de kerst halen ??? Succes Stein

8   2  
De staantribune

Op dit moment de beste keuze voor NAC, Haal gelijk van ooijen van VVV steijn die kennen elkaar vast, En er zal ook al wel een connectie zijn met Haye. Al met al positief nieuws na het vertrek van Hyballa wat ik nog altijd jammer vind.

4   1  
NAC Vooruit!

Maurice, welkom!

Samen maken we er een succes van dit seizoen!

Hup NAC, zal nooit verloren gaan!

13   4  
Hugo

Hoe, interesseert me geen reet. Promotie is het doel. Afbraakvoetbal? Prima. Bus parkeren? Ook goed. Promotie! Hup NAC Hup MS!

13   3  
De staantribune

Wat een reacties hier... wat moest hij dan doen met VVV in de eredivisie? Open huis geven? hou op hoor gewoon prima gedaan. Ook al gaat hij 5-4-1 spelen het hoeft helemaal niet verdedigend te zijn, en er zal niemand zeiken als je vanuit een visie gaat spelen met het materiaal wat je heb en je countert elke week naar 3/4-0 als dat de beste oplossing is. Belangrijkste is promotie komend jaar.

4   4  
YLLWBLCK

Natuurlijk bespreek je drie seizoenen als je een goede trainer wilt binnenhalen na al die maanden van supportergezeik, muitende trainer en slechte prestaties. Stel dat je nu de markt opgaat met dit: trainer van NAC, voor een proefperiode van 6 maanden, geen grote budgetten, corona tijdperk en het kan zijn dat we na 2 wedstrijden je alweer kwijt willen én gaan ontslaan (want dit is de historie).... dan krijg je types als Hyballa en Vreven.
Enne... ik lees steeds van alles over studenten... wie dan? Breda heeft geen Uni en die paar HS studenten komen uit Breda natuurlijk want er reist geen jongere meer dan 20 km voor een HS. Het is gewoon onze aanhang en dus ook normale 076 aanhang

23   4  
Toontje

Ik vind het ronduit belachelijk dat iemand al kritiek krijgt als hij nog moet beginnen.
Aanvallend voetbal......je moet je spel/tactiek aanpassen aan de selectie die je hebt.
Toen we derde werden speelden we ook geen volledig aanvallend voetbal. We rekenden vooral op Penders/Zwaanswijk. En we wonnen heel vaak met 1-0
Ik heb veel liever iets minder aanvallend maar gedegen voeybal en iedere keer drie punten en komend jaar promotie. Want komend jaar gaat het weer maar om een rechtstreekse promotieplek facht ik.
Dus liever promotie zonder spektakel...dan heel veel spektakel maar geen promotie.
Dan kun je gaan invasteren met terugkerende sponsors.

12   44  
Johan

Snap al de positiviteit over Manders niet echt. 1 conflict en hij krijgt het niet opgelost, met als gevolg 3 afkoopsommen. Nu zijn oude bekende Maurice binnen halen en voor 3 jaar laten tekenen. Makkelijk zo “zaken” doen met andermans geld.

6   42  
De Kets

Is dit nu de man die ons moet gaan terugbrengen...

Ik geef hem 6 maanden en dan gaan waarschijnlijk mijn centen van mijn seizoenskaart weer naar zijn afkoopsom.

7   5  
De staantribune

Ik ben heel positief, Cambuur en de graafschap onze grootste concurrenten, laat bij de Graafschap nou een hele belangrijke Bredase speler voorin lopen waar Maurice paar jaar mee heeft gewerkt dus hij zal echt wel weten hoe je dit beste kan aanpakken qua tactiek. Verder kent hij de competitie en heeft groot netwerk, ik denk dat dit goed gaat komen. ik ben heel positief succes Steijn maakt er wat moois van.

7   1  
RaraNAC

En ook voor Maurice geldt; een goed moment om in te stappen. #theonlywayisup
Toch?

3   6  
GB

Op zich goed nieuws, maar volgens mij is het veel belangrijker nu snel:

A: Spelers te krijgen, is er budget?
B: Duidelijkheid te hebben over vertrekkers, levert dit budget op?

Gaan trainen met een team waarvan mogelijk velen nog weggaan, wegmoeten of wegmogen is vrij kansloos behalve voor de conditie fan die spelers wellicht.


6   36  
Hupstein

Het is dat derksen en gijp er niet meer zijn maar Anders....was het lachen geweest welke malloot legt nu een trainer voor 3 jaar vast!!

8   5  
Sietze

Wat een positieve reacties op onze nieuwe trainer. Het resultaat wordt echter vooral bepaald door de spelers en dat zijn vooralsnog dezelfde van vorig seizoen. Je weet wel, die op een straatlengte achterstand op Cambuur en Graafschap figureerden. Er moet dus nog iets meer gebeuren!

11   5  
Han

En nu Tom Boere...

8   3  
SCH1912

Jezus wat ben ik hier blij mee zeg!!!

Eindelijk een trainer met een eigen visie! Een trainer die zich niet gek laat maken door de tegenstander maar continu hetzelfde liedje herhaald. Een coach die houd van een stabiele defensie met heel veel inzet een loopvermogen. In de KKD Is dit essentieel voor een goed resultaat. De speelwijze van Steijn is wat verdedigend maar zeker te meten met de mensen die NOAD willen en eisen! Veel fysiek, veel duels , veel inzet, veel anticiperen, veel loopvermogen , veel slopen!
Maurice ik wens je het allerbeste!
Ik beoordeel jou pas als je staf helemaal compleet is en je er een aantal jaar zit! Deze club verdiend een technische staf met visie en ik denk zeker dat jij daar de geschikte man voor bent

0   3  
Gjoewie

Jan Dorstig > We wonnen in Venlo met 0-4 in het jaar dat VVV kampioen werd. Dat was op het einde van het seizoen, zij waren al gepromoveerd (of zelfs al kampioen).

1   5  
Bommetje

Ik weet eigenlijk wel zeker dat een evt afkoopsom al vastgelegd en beperkt is, anders zou 3 jaar erg dom en onverantwoord zijn. Nu geeft het een positief signaal richting achterban en spelers en dat is slim. Ben er blij mee.

4   2  
Melis Boonstoppel

Over Steijn: over het algemeen denk ik dat iedereen hier wel vrede mee kan hebben. Zowel pro-Hyballa als non-Hyballa. We moeten immers verder. Steijn en NAC zou er eens een keer van komen. De naam is al vaker in verband gebracht met NAC, hij heeft er een verleden en het is bekend dat hij een zwak heeft voor de club. Belangrijker: Steijn heeft langdurig goed gepresteerd bij clubs waar het ook niet altijd voor de wind gaat. Qua resultaat het best gepresteerd en langdurig in dienst van VVV. Echter ook bij ADO Den Haag waren er velen gecharmeerd van zijn aanpak. Dat hij daar uiteindelijk moest vertrekken zat hem dan ook meer in de grilligheid van de club en met name de (tijdelijk) mindere resultaten dan in het aspect dat de trainer Steijn niet serieus genomen werd. Ik ben met deze trainer content. Verrassender vind ik de keuze voor de assistent. Niet vanwege diens capaciteiten, maar deze naam is helemaal niet in mij opgekomen. Wat ik wel weet is dat Hans Visser in zijn tijd van MVV een fenomenaal goede voetballer was. Echt een sieraad en lust voor het oog. Technisch zeer begaafd. Het zal persoonlijke voorkeur zijn, maar ik zie zoiets altijd liever op een veld rondlopen dan doelmannen en lompe verdedigers. Ik ben van mening dat dergelijke creatievelingen spelers en daarmee een team beter kunnen maken. Voetbalintelligentie en creativiteit ontberen NAC al jaren. Zowel op bestuurlijk niveau als in het veld. Dit is naar mijn mening een goede keuze. Nu nog een TD met voetbalkennis, liefde voor het spel en een verleden als profvoetballer en er gloort weer wat hoop. Wat hebben er een hoop non-valeurs de afgelopen jaren rondgelopen in het Bredase. Het is nu weer tijd om te concentreren op daar waar het in een betaald voetbalorganisatie allemaal om moet draaien: voetbal. HUP NAC!

5   2  
Gerrit

@ Han

Tom Boere of Lars Veldwijk!

5   14  
Harri

@ Johan,

Helemaal met je eens niet aan toe te voegen. Ik begrijp ook echt niet dat mensen met boter op hun hoofd altijd maar geloven in mooie praatjes. Eerst zien dan geloven. Eerste indruk van Manders is heel erg slecht. Die man heeft bakken met geld uitgegeven en neemt enorme en onnodige risico's.

3   9  
Vliegeraar

Heel veel succes de komende zes maanden! Misschien leuk om alvast een poll online te zetten wie de opvolger van Steijn moet worden?

12   5  
Sjef de gevulde koek@harri

Je snapt er niet echt veel van is het wel ? En je lult uit je nek en dan nog zelf geloven is vrij appart. Ik kan jouw vertellen dat wat Manders gedaan heeft het beste voor nac is sinds jaren.

3   4  
Breetjeda

Laten we eerlijk zijn. Er is geen enkele manager (die goed genoeg is om nac kampioen te maken) die genoegen zou nemen met een flutcontractje.
Manders heeft dit gewoon goed gedaan en wist zelf dat hij een mooi langdurig contract moest opmaken, want anders hadden we nu nog geen manager gehad.

Ik hoop dat we de normale gang van zaken doorbreken en gewoon lang door kunnen met Maurice.

Heel veel succes bij ons nac!

1   9  
Yup

Zo. Eens kijken hoe lang die het volhoudt. *pakt chips erbij*

4   0  
Ivo

Heel mooi, nu nog een TD aanstellen, en wat er ook gebeurt, de komende 2 seizoenen vliegt er niemand meer uit. Je moet er op een gegeven moment op kunnen vertrouwen dat iemand goed genoeg is.

Dijkhuizen, van der Gaag en Brood vielen tegen en vooral omdat ze hun spelers niet op scherp kregen. Laten we hopen dat Steijn dat wel kan. Alles valt of staat met de kwaliteit van de selectie dus de TD heeft een belangrijke rol. Je moet wel een selectie hebben waarmee je je doelen kan bereiken en waar balans zit tussen talent en ervaring.

8   7  
jvt

Natuurlijk had jvt liever een ex-international gehad die het klappen van de zweep kent maar voor kkd begrippen kan je met deze trainert en hulptrainer best vooruit. Brands speelde ook naar de mogelijkheden en verdedigend maar wel met resultaat. Het is geen trainer met allure, waarbij iemand binnenkomt en de trots van Breda uitstraalt. Type Hellemons 2.

Het is nu niet anders, Manders heeft in ieder geval NAC dna gehaald. Als we maar kampioen worden maar het spelersbudget zal met die 400k afkoopsommen wel niet echt verhoogd worden.

Drie jaar is te lang, als je dan als doelstelling hebt zsm ipv dat gelul over duurzaam, te promoveren kun je niet na 2 mislukte jaren een trainer nog een derde jaar laten zitten. Dat wordt dan weer een afkoopsommetje van trainer en hulptrainer. Maar dan is onze AD wellicht al weg.

Drie jaar is uiteraard door Steijn goed uitonderhandeld en dat gelul over bouwen kennen we onderhand wel. Dan hebben we onderhand wel een enorm kapitaal op het veld staan als je alles moest geloven. Het ene goudhaantje na het andere staat bij ons op het veld zeker? Maar onze AD stond zwak in de onderhandleling door publiekelijk te roepen dat er maandag een trainer voor de groep zou staan.

Als je dan al zo graag naar NAC komt had je twee jaar voor hetzelfde salaris + verhoging en een extra jaar bij promotie ook geaccepteerd. Drie jaar kan iemand ook het idee geven even gesetteld te zijn. Ook al was ik 5 j bij VVV de trainer, tenslotte was het 3e jaar bij Den Haag ook desastreus. Verkeerd signaal en kans op volgende afkoopsom ligt in het verschiet! Jammer en volstrekt onnodig.

4   3  
Harri

@ gevulde koek

Volgens mij snap jij er weinig van. We horen maar steeds dat er geen geld is. Waarom dan bij een conflict de makkelijkste weg kiezen en 3 mensen wegsturen met een afkoopsom?! Welke garantie geeft Manders dat het met andere mensen wel goed zou gaan? Er had een passende oplossing bedacht moeten worden. Zodoende had NAC het geld aan afkoopsommen kunnen investeren in spelers, met een grotere kans op promotie. Dat is het enige doel, promotie! Supporters zijn belazerd met het extra wat ze betaald hebben aan de gouden seizoenkaart. Grote sponsors lopen weg omdat ze hun geld zien verdwijnen aan afkoopsommen ipv in investeringen in spelers om het doel promotie te bereiken!

Dit alles heeft ontzettend veel geld gekost en heeft zeer zware gevolgen.

Dat nu Maurice trainer wordt is niet eens zo verkeerd. Maar weer een assistent erbij en weer een contract voor 3 jaar!!!!

Echt zet toch eens die oogkleppen af en denk is wat verder na.

2   1  
Willem Naccer

En eens goeie spelers vasthouden , en stoppen met de Engelse huurlingen .
Die gaan ook weer weg en ken je weer opnieuw beginnen .

1   1  
Breda F2

@ pao,honderd of misschien wel duizend. Boeit me niks. Terug naar het podium waar NAC hoort en rust in de toko dat is belangrijk.

Dit is een mooie keuze waar ik erg blij mee ben. Welkom terug Steijn en zet m op!

2   2  
sjef de gevulde koek@harri

Nu zeg je het weer verkeerd. Manders ging niet voor de makkelijkste weg maar voor de moeilijkste he. 3 jaar is prima rust in de tent en werken naar iets toe. Nu nog een degelijke TD en dan weet ik 1000% zeker dat we binnen die 3 jaar weer eredivisie spelen. Gewoon normale mensen aan het roer ipv een rare belg en misschien wel nog een beetje gekkere Duitser. En dan heb ik het nog niet over Onze Eisinga gehad. Afkoop sommen word betaald niet voor gekken die helaas bij onze club werkzaam waren. Steijn is geen gek en geloof me maar er komt ook echt een dood normale goeie TD waarschijnlijk uit Limburg genaamd Valx.

0   0  
Braze

Prima, de trainer is binnen. Nu de selectie nog op oorlogssterkte brengen zodat kampioenschap/promotie realiteit wordt.
Daarvoor moet er ook nog een sterke technische man, TD of Technisch manager, aangetrokken worden.
Werken maar Manders en succes allemaal!

2   0  
Pierke

Hopelijk een trainer die zijn contract met succes kan & mag uitdienen.
Dus heel heel veel succes ......

3   1  
Kiko

kunnen we dan bij deze de afspraak maken dat er de komende 3 jaar niemand meer wordt ontslagen?

3   1  
fanneke

3 jaar. Proef ik hier iets van beleid?

4   4  
Vdh

Grappig hoor. Al die mensen die afgeven op het feit dat het een contract voor 3 jaar is. Wat denken jullie dan... dat een trainer nog bij NAC in wil stappen zonder een “risico-premie”? Bovendien maakt het voor de ontslagvergoeding allemaal vrij weinig uit... 2 jaar/ 3 jaar/ 4 jaar.
Een contract voor 1 jaar was belachelijk geweest, dan geef je direct aan er geen vertrouwen in te hebben.
Een contract voor 2 jaar had gekund , maar dan is de termijn om iets neer te zetten nog steeds erg kort.
We willen toch rust en duidelijkheid voor de lange termijn? Als wij, de supporters, daar nou eens mee starten... dan worden de mensen die bij NAC werken ook wat minder snel onrustig.
En alle pro-Hyballa fans; jullie hebben helaas geen inzicht in wat voor schade deze man achter de schermen heeft aangericht of had kunnen aanrichten als hij was blijven zitten. Los van TvA.

2   2  
jvt

En ja hoor trainer 15 sinds het vertrek van onze Ernie in 2008 met het LAATSTE geweldige NAC jaar. in 12 jaar 15 trainers waaronder 8 met ontslagvergoeding weggestuurd. 5 technisch directeuren de afgelopen jaren en alle 5 weggestuurd. Dan hebben we het nog niet over de AD's die met oprotpremies zijn vertrokken en de interim die overbetaald werd.

We tellen minimaal 15 - 20 ontslagvergoedingen in zo'n 12 jaar buiten de ravage die ze hebben aangericht wat nog meer geld heeft gekost. Het geld staat allang niet meer op het veld. Van Hecke moet de redding zijn! Gek hé dat sponsors en seizoenkaarthouders afhaken. Je wordt vanzelf wel sarcastisch. Je wordt gewoon hartelijk uitgelachen als je over NAC begint. NAC & professionaliteit & visie; het is een haperende grammafoonplaat.

4   16  
BEEST

Het is jammer dat Steijn toch weer een man is. Voetbal is net zo goed voor vrouwen als voor mannen en dus moet nac hier een grotere rol in spelen. NAC had een primeur gemaakt als ze een vrouwelijke trainer hadden aangesteld. Tijd voor veranderingen.
Graag een duimpje omhoog als je het met mij eens bent. Duimpje omlaag mag je lekker met je stoere vrienden delen.

1   1  
Piet

Goede keuze om voor Steijn te kiezen.
Als hij het niet op de rit krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

1   3  
geelzwartwit

Het geheugen van een NAC supporter gaat vaak niet ver terug.

Onder vreven veelal slecht voetbal waarbij Vreven de attitude miste met een 6-2 nederlaag tegenfc Eindhoven als dieptepunt. Lucky tegen NEC en een op dreef zijnde Dessers en hup gepromoveerd. In de eredivisie was het soms alleen genieten van Angelino, Garcia had dik een jaar nodig om zijn draai te vinden. Vloet kon er niks van Fernández niet enz enz. Op bsiderats klaagde men steen en been nog nooit zo slecht voetbal gezien te hebben. Ook zagen de supporters hier onder Dijkhuizen en Vd Gaag nog nooit zo'n slecht voetbal. Onder Brood was het ook zo enorm slecht met de trend dat we in eigen huis als makke schapen over de slachtbank gingen tegen eerste divisie clubjes. Met Weijs kwam er opeens iets meer voetbal in de ploeg maar werden de punten niet gehaald. Ook weer waardeloos volgens supporters. En toen Hyballa zeven wedstrijden een mooie AZ overwinning en afgang in de kuip. De intentie en stijl van a Hyballa sprak de supporters aan. Er zat meer energie en beleving en idee in het spel wat aansloot bij wat de NAC supporter wilde zien. Volle bak punten werden er ook onder Hyballa niet gehaald en het geloof was vooral gekoppeld aan zijn passie.

Nu wordt er alweer gesproken over verdedigend voetbal en niet lang houdbaar enz enz. Want de supporters trekken verdedigend voetbal niet enz.

Beste mensen het voetbal bij NAC is al zeker vijf jaar niet om aan te zien. Met een enkele leuke beker wedstrijd en een nacompetitie met bal op paal lat enz NEC daargelaten.

Al spelen we verdedigend en halen we wel de punten. Dan is puntrn halen al de grootste winst die er is.

Iemand wat vergeten dat we vijfde stonden met waardeloos voetbal in de eerstedivisie?

Zucht.
Succes Steijn en dan vooral tegen al dat negativisme onder de supporters

2   0  
Informer

Denk dat met Maurice jullie heel gelukkig mogen zijn. In Venlo wilden wij hem echt niet kwijt. Hij weet van niets iets te maken, en moet het vaak doen met wat hij voor handen krijgt van de club. Waar hij enorm goed in is, er een hecht team van te maken die voor elkaar willen strijden. Tja bij ons veel verdedigen, maar uiteindelijk stond er een echte verdediging ala de Italiaanse voetbal ploegen en daar is niets mis mee.

Hij houd zeker van aanvallend voetbal, maar als het materieel niet voor handen is, dan gaat hij voor zo veel mogelijk zekerheid. En ik kan jullie toch vertellen dat gelijk spelen/ winnen, met uit wedstrijden de nodige puntjes sprokkelen het heel wat leuker is, maar vooral spannender. Wij hebben de eerste twee seizoenen in de eredivisie toch heel wat leuke busreizen terug gemaakt met het nodige bier.

Laad alle berichten na dit bericht in