Wij gaan niet opzij

Steijn over Ibizagate: 'Ik heb geen spijt dat ik ben gegaan'

BsideBart

Trainer Maurice Steijn heeft voor het eerst van zich laten horen rondom de ophef over zijn zakentrip naar Ibiza. Nadat Steijn voor zaken op het Spaanse eiland moest zijn, negeerde hij in eerste instantie de quarantaineplicht. Na veel ophef ging de Hagenees in overleg met de club toch in quarantaine en was zodoende niet aanwezig op de bank tegen NEC (0-2). Door zijn afwezigheid sprak Steijn nog niet eerder met de media, in aanloop naar de wedstrijd tegen MVV deed Steijn dan ook voor het eerst zijn verhaal bij Omroep Brabant.

Steijn laat weten geen spijt te hebben van zijn trip, wel is hij geschrokken van de ontstane commotie omtrent zijn trip. "Daar ben ik van geschrokken, maar sommigen gebruiken het ook als een stok om mee te slaan" aldus Steijn. Zijn uitstapje naar Ibiza viel bij de NAC-aanhang niet in goede aard. Hoe kan een trainer zijn ploeg in deze cruciale fase alleen laten? Volgens Steijn was zijn reis vooraf afgesproken en heeft de ploeg er niet onder geleden. "Met name ook omdat wij het van te voren helemaal niet zo spannend vonden. Ton Lokhoff ging een paar dagen naar Duitsland en ik naar Spanje. Dat kon, want Edwin de Graaf zou in deze periode de trainingen toch al doen. Dat is eigenlijk het verhaal en we hadden dit maanden geleden al afgekaart. Maar achteraf hadden we misschien duidelijker kunnen melden dat de technisch directeur en de trainer even weg waren. Maar dat was geen bewuste keuze."

Beide uitstapjes van de technisch directeur en trainer van NAC zijn in goed overleg met de clubarts en KNVB geweest volgens de trainer. In het geval van Steijn lag dit wat lastiger aangezien Lokhoff de reis naar Duitsland makkelijk met de auto kon afleggen en Steijn met het vliegtuig is afgereist naar Ibiza. De Hagenees laat bij Omroep Brabant ook weten geen spijt te hebben van zijn trip. "Ik heb daar gewoon de coronatesten gedaan die ik moest doen. Alles is met name heel erg spannend gemaakt en ik heb geen spijt dat ik ben gegaan. Ik moest echt daarheen en het was niet zomaar een vakantietripje. Spijt heb ik alleen van het feit dat we vooraf niet beter hebben gecommuniceerd.". 

Over de reden en verplichting van de reis wil Steijn niet verder uitwijden. Volgens de trainer gaat dit om prive-zaken, wel moest Steijn er fysiek aanwezig zijn. Eerdere opties waren volgens de trainer niet mogelijk vanwege, ofwel het schema van NAC of het gebrek aan vluchten naar het eiland.

Volgens de trainer hebben sommigen deze trip gebruikt als een "stok om mee te slaan". Steijn is immers afgelopen jaar eerder teruggekomen van Ibiza om vervroegd bij NAC aan de slag te gaan. Hij hoopt dan ook dat deze onrust snel voorbij is en dkke focus weer op het voetbal kan. "Dit is het verhaal en meer kan ik er niet van maken. Achteraf is het een storm in een glas water en moeten we het maar snel vergeten. Als mensen dit blijven gebruiken tegen mij of de club zou dat jammer zijn, want het brengt alleen maar onrust op weg naar de play-offs." besluit de trainer.

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Terug naar overzicht
99 Reacties
184    
P

Nou ist klaar, iedereen zijn zeggie gedaan. Gebeurd is gebeurd. Nu alle neuzen naar 1 richting, play offs en promotie !!!

33    
Nac

Het had gewoon beter gecommuniceerd moeten worden. Dit is ook wat Steijn zelf aangeeft.

Voor de rest was het ook allemaal niet zo spannend.

-2    
BREDA 1965

Voor mijn part,ook al promoveren we per ongeluk...zou graag zien dat deze hooghartig man opsodemieterd

184    
P

Nou ist klaar, iedereen zijn zeggie gedaan. Gebeurd is gebeurd. Nu alle neuzen naar 1 richting, play offs en promotie !!!

14    
Raf17

Het probleem was ook de hele communicatie van NAC. Omdat die zo bagger was, is dit enorm uitvergroot.

Had NAC op tijd laten weten wat er stond te gebeuren, met tekst en uitleg dat Steijn ter plaatste moest zijn en dat mede komt omdat hij in zomer 2020 vroegtijdig vertrok, was het niet zo'n probleem. Plus een passage waar staat dat de KNVB en de overheid inderdaad een uitzonderingsregeling heeft voor personen als Maurice.

Dan was er vrijwel geen heisa geweest. Nu wel. Slecht aangepakt door NAC en de hoofdrolspelers, nu laten gaan en focussen op play-offs.

-36    
Ginnekense Naccer

Als je dan toch voor de camera uitleg gaat doen geef dan gelijk openheid van zaken met je privesferen. De club zit in een super belangrijke fase.

Maargoed, neuzen weer dezelfde kant op en op naar morgen want dan wacht de volgende tegenstander om de stijgende lijn door te pakken en in het momentum te komen die we nodig hebben

30    
Bart

Nog steeds heeft Steijn geen enkel idee wat er hier nou fout gaat.. tuurlijk het word niet goed gecommuniceerd maar, je moet in deze tijden verstandiger zijn.. en zeker in deze periode kan je niet zomaar vertrekken voor prive zaken! Laatste kans om nog iets van het seizoen te maken en dan er even tussenuit om iets te ondertekenen... dan staat nac niet op 1 bij je. Van mij mag hij nog altijd liever vandaag dan morgen vertrekken.. heb me zwaar vergist in deze trainer. Spelers renderen beter zonder hem dan met hem. (De graafschap thuis, NEC uit)

61    
Ouwe Spionkop

Nee Steijn zo kom je hier niet mee weg.
Niemand wordt nu geacht een vliegreis naar het buitenland te maken.
Jouw zakenpartner in Spanje zal dat ook zeker begrepen hebben.
Dan de randjes opzoeken om niet in quarantaine te hoeven. Terwijl bij NAC al een hoop corona ellende is geweest.
Verder is het onbestaanbaar dat je midden voorbereiding op belangrijkste periode van het seizoen er een week tussenuit knijpt.
Dit is gewoon niet goed te praten.
PUNT.

26    
N1912

Deze man is gewoon niet zo bijster slim, zeg maar gerust oerdom. Omdat hij het geluk had wel aardig tegen een balletje te kunnen trappen heeft hij na zijn spelerscarriere relatief eenvoudig zijn trainerspapieren kunnen behalen.

Het gebrek aan zelfinzicht is stuitend. Heel veel mensen hebben daar last van, maar dit is verdomme de trainer van NAC. Ongeschikt.

Dat gezegd hebbende hoop ik dat we vanaf nu Steijn volledig kunnen negeren, volle bak achter de spelers gaan staan, en hopen dat er een stuntje in de nacompetitie inzit. Aan ons als supporters mag het niet liggen.

24    
Peerke

Is waarschijnlijk afgesproken in een periode dat quarantaine niet voor de hand lag. Was slimmer geweest om met de kennis van nu de trip te annuleren. Dat hij er geen spijt van heeft is kenmerkend voor zijn karakter. Gaat zijn eigen weg en houd met niemand rekening. Prima, maar dan ook accepteren dat je er op afgerekend gaat worden. Beetje vergelijkbaar met Ruud Brood.

53    
G

Zoals gebruikelijk.... Weer niet zijn schuld....

-1    
Arie

Heel dat Ibizagate kan me gestolen worden, het enige wat ik me hier afvraag is of hij in de wijvorm twee keer voor zichzelf spreekt als hij het over de technisch directeur en de trainer praat.
Of is Manders hier de TD, of Lokhoff? Of de TD van een extern bedrijf? Of zijn zoon? Of Harry B.D., Costa del Ibiza, 19 graden?
Wie is die TD.
Het vreet aan me.

Ik heb een antwoord nodig.

Help me.

3    
The Don

Steijn rot op!

92    
Theoden King

"Volgens de trainer hebben sommigen deze trip gebruikt als een stok om mee te slaan."

Hier gruwel ik dus ontzettend van. In plaats van het boetekleed aan te trekken en het daarna inderdaad achter ons te laten, moet er weer even naar anderen gewezen worden. Anderen doen dit, anderen doen dat. O ja, en Lokhoff is ook naar Duitsland geweest.

Deze man kan echt beter zijn mond houden. Voor mij heeft Steijn zichzelf ontmaskerd als een pedant, onvolwassen mannetje. Bah.

100% achter de selectie tijdens de nc, maar bevrijd ons van deze trainer...

100    
Bart

Niet bijster collegiaal ook dit kereltje.
Hij weet niet hoe vaak hij moet zeggen dat Lokhoff ook in Duitsland is geweest.
Even nog at olie op het vuur gooien.
Net een kind, “ maar hij deed het ook “.
Voelt gewoon als Lokhoff er ook bij willen lappen.
Is geen zuiver kereltje, snel afscheid van nemen.

33    
nac.be

Hij heeft nog steeds geen idee dat het niet heel slim is om in deze Corona tijd en in deze fase van de competitie even naar Ibiza te vliegen....

27    
Tip

@N1912. Steijn deed naast zijn voetbalcarrière (als jeugdspeler en betaald voetballer) de Havo en haalde vervolgens de PABO met super goede cijfers. Gaf een tijdje les in het basisonderwijs en haalde daarnaast het hoogste diploma van hoofdtrainer betaald voetbal. Dus lijkt me geen domme man. Integendeel.

Mijn broek zakt van de reacties wel af hoor. Wat een hypocriet gezeik. Als wij op ons werk in goed overleg met de directie overeenkomen dat we een paar dagen vrij mogen nemen vanwege bijzondere privé omstandigheden dan vinden wij het dus normaal dat we vervolgens daarover verantwoording moeten gaan afleggen bij het voltallig personeel en alle stakeholders. En dan ook nog liefst via de media tegenover een grote groep anoniemen.

Ik ben geen Steijn supporter, ik vind dat als we niet promoveren we uitleg moeten eisen hoe we nog zo'n seizoen gaan voorkomen. Het voetbal was met grote regelmaat te slecht, poent. En mogelijk kunnen we dan beter afscheid nemen van bepaalde mensen. Maar misschien hoeft dat ook niet als bv. Lokhoff zijn rol dominanter wordt. Hoe denkt Ton erover?
Voor mij is herstel van Steijn nu nog steeds mogelijk, we kunnen nog promoveren !!

Maar is een probleem bij ons NAC ook niet dat door de bemoeizucht van een grote groep ondeskundige supporters en andere bemoeizieke mensen, NAC niet als een normale organisatie KAN functioneren? Het is maar een vraag. Hoeveel mensen willen wij, met onze "enorme voetbal en organisatie kennis", nog buiten werken of weg pesten ?

Als dit uitstapje van Maurice wordt opgeblazen tot Ibiza gate dat is de vraag stellen 'of NAC als normale organisatie kan functioneren' hem ook beantwoorden.

-4    
Pietjepils

@Tip

Helemaal met je eens. Prima genuanceerde post.

1    
willem 4,5

P heeft gelijk, klaar met het gezeik, voetballen daar moeten we nu mee bezig zijn!

27    
Sjak

Je hele lichaamshouding straalt frustratie uit, Maurice, dat er zo gereageerd word heb je vooral aan je eigen te danken. Het is een optelsom van een jaar rampzalig voetbal met matige resultaten. Dan moet je als trainer je vooral koest houden en focussen op de resultaten.

26    
Bob Latchford

Het zegt iets over het inlevingsvermogen van onze trainer. Hij snapt het niet en heeft de commotie niet zien aankomen.
Ja, zucht.....
En nu klaar en voetballen.

-3    
Bredafun

T blijft n rat.

-6    
Andre

Ik voel dat de Graafschap verliest en de andere twee gelijk spelen ... Lachen de analyse van snoei . En dan gelijk spelen laatse wedstrijd en wij promoveren. Dan o dan ....

-16    
Cool hand

Goede reactie. Veel beter dan de hypocrieten die meteen excuses aanbieden als er ophef is.

27    
TpT

Ik zie toch wederom weinig hand in eigen boezem en weinig begrip voor het feit dat dit enorm slecht aankomt bij de achterban. Daarnaast compleet onnodig om het voorbeeld van Ton Lokhoff erbij te halen. Ton hoeft de selectie niet wedstrijdklaar te maken en daarnaast heeft Ton de afgelopen jaren in Duitsland gewoond en ook gewerkt. Voor Steijn gaat het puur om prive zaken die niets met NAC te maken hebben.

Ik vind wel dat de blik nu vooruit moet, maar het knaagt aan me dat Steijn denkt dat iedereen tegen hem is. Het is nu ook weer niet zo dat er een ongefundeerde hetze gaande is. De kritiek is in principe echt wel rechtvaardig, niet in de laatste plaats omtrent het voetbal dat we zien en vooral de positie op de ranglijst.

18    
NAC!!!

Ouwe spionkop.. zo is het!!!

Weer niet zijn fout, ben volledig klaar met deze clown..

Weg met deze trainer...

21    
Naamloos

Deze man straalt echt pure arrogantie uit naar alles en iedereen die kritiek heeft.

Beste Maurice,

Wij zijn de club, niet jij! Binding met de club is in deze tijd het allerbelangrijkste. Maar deze clown zorgt door zijn houding dat binding verwaterd. Ontslaan? Absoluut! De seizoenskaarthouders die we kwijt raken door deze absolute mafketel weegt niet op tegen binding die verloren gaat.

Maurice, donder op en kom nooit meer terug #loser

23    
N1912

@TIP

Jij normaliseert hier, net zoals Steijn en Manders, een situatie die niet normaal en niet te verantwoorden is. Risicoloos heen en weer vliegen tussen Ibiza en NL is simpelweg niet mogelijk, ook niet met dagelijkse testen. Of heeft Steijn soms met een privéjet gevlogen? Zo niet, dan zeggen dagelijkse testen helemaal niets vanwege de incubatietijd van 5 dagen. Zou hij tijdens de vlucht terug naar NL besmet raken, dan test hij vijf dagen later pas positief. Terwijl hij zich in de tussentijd wel tussen de NAC selectie begeeft.

En dat terwijl we binnen NAC al twee corona uitbraken achter de rug hebben nota bene. Als je als Steijn zijnde dan niet eens het fatsoen hebt om vijf dagen in thuisquarantaine te gaan bij thuiskomst, pas overstag gaat wanneer het echt niet anders kan, dan ontbreekt het je niet alleen aan een normaal functionerende hersenpan maar ook aan een moreel kompas.

Dat hij de Havo en de Pabo (met hééle goede cijfers zelfs, waren jullie klasgenoten?) heeft afgerond zegt weinig over zijn intelligentie. Misschien te veel ballen gekopt tijdens zijn spelerscarriere, zou een hoop verklaren.


22    
henk

Hypocriet van Steijn om weer enkel te wijzen naar anderen, de slachtofferrol op te zoeken en zogenaamd niet te snappen waarom er kritiek is. Het moge ondertussen voor ieder duidelijk zijn dat het belang van NAC bij Steijn niet op één staat. En dat is erg vreemd, vooral in de beslissende fase van het seizoen.

40    
WiSe1979

Ik zie hier het vervolg van een machtsstrijd. Lokhoff moet ogen in zijn rug hebben aangezien Steijn hem wil pootje lappen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
De vergelijking tussen Ibiza en Duistland gaat volledig mank zoals ook de functies niet vergelijkbaar zijn met elkaar.
De geschiedenis blijft zich maar herhalen bij NAC.

-10    
Kipiani

Wat een gezeik en hypocriet dom gedoe hier van meesten. Grotendeels eens met Tip. Wie wil hier nog werken bij deze club waar alles en iedereen, nogmaals alles en iedereen, zich belangrijker vindt dan de club ? Ricardo Moniz ? Mike Snoei ? Succes ermee.
Laat Manders, Lokhoff en Steijn het gewoon doen en dit seizoen of de twee seizoenen daarna promoveer je.
Rust in de tent. Zeikers.

43    
Dutchbird

Vies mannetje deze Maurice Steijn. Hij sleurt Lokhoff erbij alsof ze samen besloten hebben naar Ibiza en Wolfsburg te gaan.

Ten eerste een wereld van verschil (met de auto even naar Wolfsburg of met het vliegtuig naar Ibiza). Ten tweede een ziekelijke manier van communiceren door Steijn.

Wat mij betreft neemt NAC z.s.m. afscheid van deze man die veel te zuinig met de waarheid omgaat. Zo lang hij er zit blijft die deuk in het vertrouwen richting hem, maar ook richting Manders die dankzij Steijn al veel krediet heeft verspeeld. Stak aanvankelijk huizenhoog boven Eisenga uit maar blijkt nu van hetzelfde niveau te zijn. Gaan Johan Derksen en René van der Gijp toch gelijk krijgen over het Graydon mannetje?

32    
RwE

Wat heeft Ton hier mee te maken?
Bemoei je niet met de taken en verantwoordelijkheden van de TD maar kijk naar jezelf en jouw taken en verantwoordelijkheden.

Al gaat Ton naar China...dat staat hier volledig los van

-22    
dbare

Zullen we voortaan ook maar seizoenskaarthouders op het matje roepen om uitleg te geven over hun privézaken als ze een keer een wedstrijd niet aanwezig zijn dan?
Moeten jullie altijd tekst en uitleg geven aan alle collega's als je vrij vraagt op je werk?

Manmanman, wat een hoop gezeik om niks eigenlijk hier. Alles maar aangrijpen om MS maar weer aan te pakken. Vooropgesteld ik ben ook geen MS fan en zie hem vooralsnog ook liever vertrekken dan blijven maar dit gaat echt te ver zoals veel de afgelopen weken maar blijven bashen op MS bij elk artikel wat verschijnt.

-8    
Ibio

Tip= familie van Maurice Steijn?
Zo kom je iig wel over....

7    
scheppioni

Nou laat het gvd morgen maar eens zien steijn dat er morgen geen lusteloos NAC staat !!!
Mijn argwaan is zeer groot nu steijn weer op de bank plaats neemt !!
Morgen een laf NAC en dan is dat ook klaar met steijn net als nu dit ibiza geneuzel !
HUP NAC !

-7    
Cool hand

Ik wacht op de eerste die zegt dat zijn weigering om excuses te maken een messteek is in de rug van al het hardwerkende zorgpersoneel.

-4    
Tip

@N1912.
In de eerste plaats vind ook ik het functioneren van Steijn qua voetbal ondermaats tot heden, maar voor mij is herstel nog mogelijk. Hij wordt hier echter geafficheerd als een dombo en dat is hij niet. Vervolgens volgen er dan reacties dat hij " een rat is." Zo kun je bezig blijven.

Verder laat je m.b.t. tot de Ibiza reis gemakshalve een en ander weg.
Er was een rits maatregelen genomen en daarover afspraken gemaakt. Steijn zou thuis omkleden en douchen, niet in de kleedkamer komen en afstand houden.
En ik geef onmiddellijk toe, dit was, terug kijkend, te weinig. Maar daar zijn NAC en Steijn toch tijdig achter gekomen door o.a. signalen van de supporters ? Op zich is dat prima. NAC heeft geanticipeerd op die ophef en Steijn is thuis gebleven. Voor mij is het daarmee dan klaar.

17    
[email protected]©

Wat een slecht interview is dit zeg, echt terug olie op het bijna gedoofde vuur vanwege geen greintje zelfreflectie, of schuldbewust. Die commotie was echt niet alleen een stok om mee te slaan, die commotie was ook omdat Steijn zichzelf boven de regels stelde.

Daarnaast spreekt hij zichzelf tegen, enerzijds was al in juni bekend dat hij nu zou gaan, anderzijds kon het niet eerder vanwege het gebrek aan vluchten? Dat wist Steijn Nostradamus ook al in juni 2020?

Ik hoop echt voor Steijn dat er nog wedstrijden met publiek komen, dan kan hij horen wat wij van hem denken.

12    
N1912

@TIP

Je trekt zelf ook de conclusie dat “de reeks getroffen maatregelen en afspraken” niet voldoende waren. Waarom verwijt je mij dan gemakshalve die informatie weg te laten? Het was niet voldoende. Punt.

Steijn laat met zijn teksten vandaag juist duidelijk blijken zich totaal niet te kunnen vinden in zijn verplichte thuisquarantaine. Daarmee laat hij zich wederom niet van zijn meest intelligente kant zien om het maar zacht uit te drukken.

Het is de schuld van iedereen. Behalve van Steijn.

13    
CycloKobus

INTERNATIONALS EN EUROPEES VOETBAL

Die uitzondering was niet van toepassing op Stein.

-2    
Dreman

NAC morgen niet live op tv zie ik op ESPN.
Ook niet bij Extra.
Dacht dat ze iedere wedstrijd live kwamen.

27    
Barbapapa

De vete met Lokhoff is begonnen. Hij benoemt in alle interviews zijn naam zo bewust. Worden echt spellen gespeeld bij NAC en helaas zelden het goed voetbal spel.

28    
Fan uit Zevenbergen

M Steijn .. Jij ging privé op reis !!

Ton Lokhoff ging voor werk op reis
Om naar spelers en een nieuwe Trainer te kijken ...

1    
Dbare

@barbapapa, kun jij niet beter bij Shownieuws, Facebook of bij de Prive gaan werken. Daar zijn ze ook niet vies van relletjes verzinnen en het zo uitleggen dat het altijd negatief is om de boel nog ff flink op te jutten.

-15    
Gjoewie

Zeiken om het zeiken hier, jullie lijken wel kruiken. Oh nee, dat was om de wol te bleken.

Lokhoff mag wel met de auto naar Wolfsburg en Steijn niet met het vliegtuig naar Ibiza. Mooi voorbeeld van meten met twee maten.

Hoe had Steijn dan moeten gaan? Eerst met de auto naar Valencia en dan met de boot verder? Dan is de heenreis minimaal anderhalve dag en de terugreis ook.

Ik denk dat Steijn voortaan wel even nadenkt voordat hij persoonlijke informatie deelt met Blanco. Hij zal er ongetwijfeld van geleerd hebben.

Ik vind het ook wel erg opgeblazen allemaal. Nu iedereen zijn mond houden en weer aandacht voor het voetbal.

27    
Barbapapa

Zou kunnen maar waarom moet hij Ton zo specifiek blijven benoemen? Gaat over hem en niet een ander.

Is sowieso een teken van zwakte om anderen erin te gaan betrekken. Maar als je denkt dat dit geen reactie is op de uitspraken van Ton heb je mijn inziens boter op je bol!

22    
Rob

Geef MS een spiegel. Zou hem goed doen

12    
Rubenac

Zand erover...... contract inleveren en lekker na ADO of vvv.
Dag Maurice en laat ajb Ton erbuiten.

Als hij een Piet was geweest , was hij de afschuifpiet.

25    
Marco van bavel

Oow wat irriteer ik me eigen aan deze man zeg!😡😡 en dan ook nog proberen om met het vingertje naar Ton L te wijzen,van kijk hij heeft het ook gedaan. Bah bah wat is deze man eng zeg! En buiten dat ook nog eens een slechte trainer!!!

10    
Nac

@Dreman

Nac wordt uitgezonden op Espn 5.

Eerst goed kijken en dan pas roepen!

8    
Jammer

Jammerlijke Calimeroreactie van deze onruststoker.

2    
Dos

Jammer dat dit onderwerp nu weer aandacht krijgt.
Laten we ons focussen op voetbal.
Steijn heeft gewoon gelijk dat hij zegt dat mensen dit gebruiken als een stok om mee te slaan. Wanneer NAC kampioen was geworden dan was er wellicht ophef geweest van buiten NAC, maar dan had iedereen hier Steijn verdedigd.

Nu ophouden erover en voetballen.

-5    
Ernie

Ik snap niet waarom hij zich zou moeten verantwoorden. Ik zou zeggen ik veeg mijn reet ermee af.

2    
Kisku

Ik ook niet had wT langer mogen zijn

2    
NAC4Ever

Hier is al genoeg over gezegd. Nu weer met z'n alle voor promotie gaan!

1    
Tip

@N1912. Ik kan ook zeggen dat uiteindelijk Steijn toch is thuis gebleven. Dus is er toch niks gebeurd. Nu is het in het leven geen kwestie van gelijk hebben maar van gelijk krijgen zei mijn goede Opa zaliger. En ik ga in deze mijn gelijk op deze site van het meerendeel niet krijgen. En dat kan ik goed accepteren. Nu naar NAC - mvv

3    
De Bolle Damen

Als je 1 doelpunt meer dan jouw tegenstander; dan win je.
Doe je dat vaker dan de rest , dan ben je kampioen.
Stik mij Ibiza of Wolfsburg.
Resultaat dat wordt nu gevraagd.
De rest , pffff zo ontzettend onbelangrijk. Hele podcasts gaan hierover , het lijkt Shownieuws wel gvd.

-17    
Ome Cor

Waarom hij naar Ibiza moest gaat ons niks aan.

Eerst roepen dat hij moet oprotten en dan zeuren dat hijde club in de steek laat bis lachwekkend.

Hadden we in zijn afwezigheid de promotiekans verloren, dan heb je een punt, maar we hebben notabene gewonnen, ondanks de paar Steijnloze dagen.

Niet blijven mekkeren, laat t los.

0    
Kipiani

Van Bommel jr. er morgen bij ? Bij MVV dan.

-3    
Vergane Glorie

Al wat er uit Den Haag komt klopt niet zo best.
Eerder werd er gecommuniceerd dat de reis al ruim van tevoren was afgesproken.

Oeiiiii wat is dit nou weer. ff denken.....

Er waren geen vluchten. Althans een gebrek daaraan richting Ibiza.
Ha ha ha ha
Was dat toen al bekend Maurice . Je hebt de trekjes van je dorpsgenoot Mark R.

Een ding, we hebben je niet gemist. Maar wel de punten en iets prettiger voetbal om naar te kijken.

Moet je niet nog eens naar een exotisch eiland? Ga gerust zou ik zeggen.

14    
Badeend

@ Tip 17:10

Had NAC maar geanticipeerd, dan was er minder aan de hand geweest. Nu is dat precies wat ze niet hebben gedaan en heeft Steijn zich (met steun van Manders) boven de wet geplaatst - je kunt proberen recht te lullen wat krom is, hij heeft zichzelf een uitzonderingspositie toegedicht. Dat is op zijn minst "niet zo slim" te noemen en met een beetje minder objectiviteit "retedom".

Je punt over dat thuis omkleden en niet in de kleedkamers komen etc - wat denk je dat al weken, zo niet maanden, de standaard is bij NAC en in heel voetballand?? Dat kun je leuk brengen als "extra voorzichtigheid" maar is gewoon lulkoek van de allerbovenste plank.

Bottom line wordt er 20 april gesproken door Manders over "zorgvuldiger de richtlijnen volgen" en nog geen week later:

- gaat de trainer naar een oranje gebied voor een privé aangelegenheid
- is hij voornemens om de thuisquarantaine maar te laten voor wat het is
- moet dat allemaal niet zo'n probleem zijn in de fase van de allerlaatste strohalm voor directe promotie én voorbereiding op de nacompetitie om toch een totaal mislukt seizoen (met een selectie vrijwel zonder restwaarde) te voorkomen, want "Edwin de Graaf kan het wel doen"
- en is het uiteindelijk - na de 100% voorzienbare ophef - schoorvoetend misschien toch wel verstandig om richtlijnen en adviezen te volgen alleen is het tóch ook wel ongelofelijk noodzakelijk dat Steijn de trainingen "in isolatie" bijwoont.

En dit allemaal nadat NAC twee (2!) corona uitbraken heeft gehad en daar - schijnbaar - toch wel last van heeft gehad. Het is echt wachten op een evaluatie van het seizoen waarin straks tóch wordt gejankt dat "corona ons dit seizoen natuurlijk genekt heeft".

Over meten met twee maten gesproken. Schiet mij maar lek.

Ik ben het wel eens dat we hier een punt achter moeten zetten en voor de nacompetitie moeten gaan maar ik blijf het stuitend vinden hoe weinig zelfreflectie en verantwoordelijkheidsgevoel de leiding van NAC lijkt te hebben. En daarmee ook bijzonder weinig binding met de mensen "waar je het voor doet". Mooie praatjes ja, maar verder. Bah.

Goed. Punt achter dit gezeik over Ibiza, op naar de nacompetitie - dit jaar een nog grotere loterij dan anders vanwege (1) slechts één promotieplaats en (2) enkele wedstrijden. Ik heb er nul komma nul vertrouwen in. Dat betekent niet dat ik mijn club niet support en het betekent ook niet dat ik geen hoop heb. Alleen had ik bij het aanstellen van Steijn de hoop - nee zelfs de verwachting - dat ik in deze fase óók vertrouwen zou hebben. En dat is flink tegengevallen helaas.

2    
svt076

Ben er nu wel mee klaar hoor...
Wat een gelul zeg, lijkt de Story wel
Tijd dat er weer gevoetbald word!
Hup NAC

13    
Fritske d'n Olifant

Hier moeten echt wel wat zaken los van elkaar gezien worden.

Dat Steijn naar Ibiza gaat in een periode dat NAC alle zeilen bij moet zetten om een goede uitgangspositie voor de play offs te hebben is zijn goed recht. Hij heeft dat zelf zo afgesproken en heeft daar naar eigen zeggen intern over gecommuniceerd dus prima. Of het een goed signaal is naar de achterban is een ander verhaal maar ook als we de pannen van het dak speelden en nog vol in de race waren voor de bovenste twee plaatsen had ik het momentum niet verstandig gevonden. Helaas kunnen we daar weinig aan veranderen dus wat mij betreft geen woorden meer aan vuil maken en focus nu op de laatste wedstrijden en de play offs.

Dat NAC en Steijn er aanvankelijk voor kozen om de adviezen van de overheid bij terugkeer uit een ander land ik de wind te slaan en dus niet in quarantaine te gaan vond en vind ik een heel slecht signaal. Steijn is niet zomaar een medewerker van een bedrijf maar is het uithangbord van een voetbalclub met een belangrijke maatschappelijke functie voor stad en regio en heeft zodoende een voorbeeldfunctie. Maar goed, gebeurd is gebeurd en later is hij alsnog in quarantaine gegaan. Over tot de orde van de dag.

Wat ik interessant vind van wat Steijn zegt in het interview is dat hij benoemt dat "mensen" zijn Ibizatrip gebruiken als stok om mee te slaan. Ik wil dat best geloven, maar waarom vraagt Steijn zich dan niet af waarom "mensen" überhaupt willen slaan? Met of zonder stok. Blijkbaar is het iets dat Steijn hoog zit, maar de enige die daar iets aan kan veranderen is Steijn zelf. Door een elftal de mat op te sturen met aanvallende intenties dat vanaf de eerste minuut knokt voor een zege. Door de beste 11 op te stellen zonder aanziens des persoons. Door niet als door een adder gebeten te reageren als supporters of journalisen zijn keuzes in twijfel te trekken. Maar als Steijn dat in al zijn wijsheid niet wil dan moet hij niet zeuren dat mensen van alles aangrijpen om kritiek op hem te hebben. Je ziet dat door de overwinning op NEC al een hoop gemor is verdwenen maar net als na de overwinning op De Graafschap wordt een enigzins positieve vibe weer eigenhandig in de kiem gesmoord. Want het gaat nu weer over de trainer.

20    
GJNAC

Wel erg laag om dan ook ff Lokhoff mee te nemen in je val. Zo van...maar Lokhoff was ook weg! Kleinkind ben je dan!

Ik vind het nog steeds een slechte instelling van Steijn en past zo niet bij de kernwaardes van onze club!

0    
Wanny

Te veel mensen hebben te veel tijd over om zich hierover druk te maken.

-1    
Nonkel Frans

Jammer Omroep Brabant - met je spuit elf bericht.
Wij gaan voor morgen!

Hup NAC!

17    
Braze

Lekker gemeen van Steyn om Lokhoff er bij te betrekken.
Hij kan niet recht praten wat krom is.
In een cruciale fase laat hij als hoofdtrainer zijn elftal in de staak.
Zijn zijn zaken belangrijker dan de zaken van NAC waar hij een dik salaris verdient/krijgt

3    
Maarten

hij geeftb t zelf aan, communicatie. dat was ook de angel.

10    
FteB

Niks tegen een zakenmannetje op Ibiza die eerlijke handel bedrijft.
Wel iets tegen een trainer die herhaaldelijk een talent als van Hooijdonk gaat sarren door hem pas een paar minuten voor tijd te laten invallen als je achter staat en de cruciale eindfase door de vingers laat glippen.
Was dan maar bij je handel op Ibiza gebleven.

4    
Breda F2

Laat los laat los, we blijven er teveel in hangen. Tis gebeurt en door. Aan het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt en zien we wel wat er komen gaat.

1    
Demeul

Tjee zeg, waar maken (de meeste van) jullie je druk over! Ga naar buiten. Rondje lopen. De avondklok is opgeheven hè.

-4    
Ernie

Morgen 3 punten met Steijn!!!

11    
Ivo

Morgen winnen van MVV en vertrouwen tanken. En hopen op een stunt in de nacompetitie. Tegen NEC was het redelijk, maar het moet nog beter. Zeker die eerste fase, meteen gaan voetballen, niet achterover leunen!

3    
Tip

@Badeend. Het tegendeel van je betoog kan ik niet leveren. Maar ik beoordeel het allemaal minder zwaar. Als NAC morgen wint neemt onze hoop weer exponentieel toe. En spelen we een goeie partij tegen Cambuur dan kruipen we allemaal weer op een geel zwarte wolk. Mochten we promoveren dan gaat Steijn alsnog op de schouders. Leer mij NAC kennen.

8    
Toontje

Interesseert me geen zak wat hij zegt.

Denk aan betere tijden als ik naar de halve finale van de Europa League kijk met

onze oude aanvoerder PABLO MARI


Dat is toch heel wat anders dan Dion Malone

Wat zijn we toch ver afgezakt in kwaliteit want we hadden ook Abgelino en Ambrose.

Eigenlijk te triest voor woorden.

5    
NAC!!!

Zijn we dan toch enkele jaren te verwend geweest met spelers die we aangeboden kregen via City??

Als je dan kijkt naar de goede spelers, maar ook mindere spelers gekregen via City....

En dan te denken dat je enkele jaren geleden een Pablo Mari had centraal achterin.. En nu DE International Malone 🙈... hoeveel verder kunnen we nog afglijden..
Het niveau lijkt elk jaar te dalen, wat een duidelijke VISIE en spelbeeld hebben we toch!!!

Nog maar te zwijgen aan de ellende van trainer die een contract kreeg van 3 jaar om te starten, het kan alleen bij NAC, nergens een lijn te vinden waar iets positief is te behalen naar volgend jaar toe..

Toch leuk een Marie daar te zien lopen in een 1/2 finale!!

Proficiat kerel!

9    
Geraldo

@TIP

Ik kan je posts wel waarderen. Je stelt een zeer interessante vraag die m.i. nog onvoldoende door de lezers is beantwoord; kán NAC eigenlijk wel als een goede en professionele organisatie functioneren? Ik zou die vraag wel verder uitgewerkt willen zien onder ons supporters.
Wij als supporters wijzen ook maar wat graag naar iedereen behalve onszelf.

Als je het mij vraagt herken ik ook alle machten en krachten van (on)kundige individuen en groepen binnen de club. Ik schaar mezelf onder een onkundige supporter. Wat ik wel erg hoog in het vaandel heb staan, is vertrouwen geven aan degenen die verantwoordelijk zijn en de rijen met elkaar sluiten wanneer het een keer spannend wordt. En daar ontbreekt het in mijn optiek al jaren aan bij NAC. Soms vraag ik me af of ik posts lees van gefrustreerde supporters die hun dominante rol binnen de club uit het verleden hebben zien afnemen. Of mensen die erop kicken om hun stempel te drukken en verdeeldheid te creëren. Maar soms gaat het zelfs zo ver dat het erop lijkt dat deze site massaal getrollt wordt door supporters van concurrerende clubs. Hoe dan ook heeft al die doorlopende en aanhoudende kritiek de club, en dus ons, maar bar weinig gebracht. Op 1 promotie na. Maar zelfs in dat jaar waarin er (voor NAC-begrippen) juweeltjes rondliepen in het elftal herinner ik me maar wat goed het gezeik het hele jaar door op alles wat we maar konden bekritiseren. En wat doe je dan met een trainer waarmee je promoveert... daar neem je afscheid van. Dat doe je namelijk ook wanneer je trainer 3e wordt in de eredivisie.

Kortom; waar zijn we als supporters nou eigenlijk naar op zoek? Is dat enkel bierdrinken en kut roepen? In dat geval beloof ik je nog dezelfde prachtige jaren als er achter ons liggen. Of zoeken we iets meer dan dat? Iets met stabiliteit, je eigen ego af en toe aan de kant zetten en zorgen dat we écht uit de club halen wat erin zit? Ik ben er echt benieuwd naar.

2    
ir. Rini Beekman

Ik, ir. Rini Beekman eis dat ons prachtige NAC deze nare man, dit hoogst irritante heerschap Steijn subiet de toegang tot onze club ontzegt.

Zo niet, dan hoort de club nog van mijn peperdure advocatenteam.

Waarvan akte.

ir. Rini Beekman
Beekman Holding, De Tholense Lech

-5    
Lamington

Wat ik verder van Steijn vind...

TIP verwoordt het prima hier.

-7    
Breda-mike

Laat ze maar lullen maurice! Dat doen ze hier toch!

-1    
Tonn

Weer zo’n bericht in dezelfde wonden, het houdt niet op van onze grote splijtzwam in de Stem vandaag, die hier op de site veel uitzaaiingen heeft. Een wonder dat NAC nog sportief in de race is voor promotie. Nooit eens een positieve reactie, altijd een wig drijven tussen de ene speler of de ander, tussen Lokhof en Steijn enzovoorts. Zoeken naar het kleinste wondje om zout in te strooien. Voetbal is een teamsport en het zou mooi zijn als we dat hier kunnen ondersteunen. Maar dat is kennelijk te veel gevraagd voor onze ego’s hier, ga ergens anders iets afbreken of ga achter je club NAC toch??? staan.

-4    
Supporter!

@Tonn

Ik kan het niet beter omschrijven!

Hup NAC!

10    
Viking

Weg met deze man.. en heeeul snel.
Hij mag nog even met alle geluk van de wereld promoveren en dan snel buiten schoppen.

Beetje je technisch directeur erbij lappen om de aandacht van jezelf af te vlakken. Bah vieze rotstreek. Klein kindje dat je bent als trainer.

Ik vond je al niets, en nu blijkt al helemaal dat alleen Steijn belangrijk is en niet NAC.
Had sorry gezegd, het uitgelegd en de kous was af. Maar niet eens sorry, dan nog even zeggen dat je niks verkeerds heb gedaan , en de de KNVB erbij halen en dan nog dieper zakken om even je collega erbij te lappen.
Mislukte held..

Het voetbal is niks onder Steijn, maar alles hoe hij omgaat met mensen rondom NAC, (Nu met Ton, aantrekken van Seuntjes, het piepelen van Sidney etc...) vind dat erg veelzeggend.

2    
Dun Diëe

Ik vind het ook maar een raar antwoord van Steijn op de gang van zaken. En Ton er bij betrekken is al helemaal niet fraai.

Maar ik kan me er verder niet meer druk om maken, en snap eerlijk gezegd niet waarom anderen dat hier wel doen. Hij maakt het seizoen af. Zoveel is wel duidelijk. Na het seizoen maar eens verder kijken.

2    
Nonkel Frans

Over en Uit nu : tis MATCHDAY !!!!!!!

Hup NAC !

1    
Molenschot Loco

Juist!!!! ik wordt er ook totaal schijtziek van..........

0    
Geelzwartwit

@geraldo

Ik denk en hoop dat de sleutel bij Ton ligt. In mijn beleving is het niet zo lastig de kritische of zeikende achterban met je meeste krijgen.
Als de td een realistisch en voor de supporters herkenbaar duidelijk sportief plan maakt en dit wordt onder zijn leiding gecontroleerd, uitgevoerd en waar nodig bijgestuurd dan zullen veel supporters daar in mee gaan en steunen. Als er verwachtingsmanagement wordt toegepast en daarmee ook de communicatie van NAC naar een hoger plan getrokken wordt zal dat ook ene hoop schelen.
Als daarnaast de resultaten te verklaren zijn aansluitend op beleid en communicatie dan zou de achterban daar ook rustiger onder reageren.
De huidide tijd van alleen maar online zeiken en je ongenoegen niet bij het stadion of op een forumavond uiten is iets van deze tijd. Dat moet je tegenwoordig serieus nemen en managen. Ik opteer dan ook voor een veel sterkere betere communicatie afdeling of woordvoerder. En een. Club die in iedere grasspriet het sportieve beleid van Ton tot uitvoering brengt.

Dan zal Maurice sportief en communicatief niet zoveel draaien en hoeft Manders niet meer te twitteren.

Veel mensen vergeten dat het voor covid op de tribunes ook al vaak een gelaten sfeer was en met de rug naar het veld keek, 1 grote kroeg. Herkenbaarheid op het veld en in beleid zijn belangrijk.

Bij deze mijn mening erover

4    
40jaarNAC

Buitengooien, is een vies stiekem mannetje. Gaat nog meer ellende brengen

3    
RichardPraha

Ach ja hij heeft toch ff lekker kunnen bij-kleuren.

Echt bizar hoe mensen het een beetje bagatelliseren en het wel normaal vinden dat de hoofdtrainer zomaar fff in de beslissende fase van het seizoen 6 dagen pleite is. En als het volgens sommige zo normaal is, geef fff wat voorbeelden van club/trainers waar dit ook gebeurde?

Maar het meest schrijnende is nog wel de reactie van Steijn en dat hij geen spijt heeft van de beslissing ansich maar wel de manier waarop het is gecommuniceerd.

0    
Geraldo

@geelzwartwit

Bedankt voor je reactie. Wordt gewaardeerd. Ik haal er 2 zaken uit.
1. Verwachtingmanagement; erg belangrijk idd. Toch heeft iedere startende trainer/directeur steeds geroepen dat ze het doel hebben binnen 2 of 3 jaar te promoveren. Omdat ze iedere keer van nul af aan moeten starten. Los van degenen die dit bij aanvang al te lang vinden duren, ebt die doelstelling heel snel weg bij de achterban en wordt al rap omgezet naar direct kampioen worden. Inclusief de trainer en directie die de initiële doelstelling (onder druk?) dan maar weer bijstellen.
2. Ton wordt de redder. Ja, ook ik hoop weer dat híj het dan gaat doen. Maar die hoop had ik bij die 15 voorgangers (op diverse posities) ook. En ook bij Ton voorzie ik na 2 verliespotjes alweer de termen ongeschikt als TD en vriendjespolitiek voorbij komen. Je kunt het gewoon al uittekenen.

Enige rode draad die ik kan ontdekken de afgelopen jaren, is dat 3 kapiteins (aandeelhouders) op 1 schip niet het model is wat werkt voor NAC. Dat zijn 2 meningen teveel waardoor plannen die worden uitgerold bij een beetje storm, onderhevig zijn aan degene die het hardst aan het stuur rukt.
Maar zolang dat de situatie is waar we ook weinig invloed op hebben, moeten we m.i. ook eens daadwerkelijk de initiële doelstelling met elkaar aanhouden. Wat er onderweg ook gebeurd. We zitten al veel te lang is een visuele cirkel van opbouwen, ontslaan, afbreken, opbouwen, ontslaan, afbreken, etc.

12    
Bubba

Nu probeert die rat onze Lokhoff mee te trekken in zijn eigen val...
Bah bah en nog eens bah.
Wat een engnek!

0    
Twanneke

Die Haagse bluffer heeft gewoon geluk dat hij tegen amateurs als Mvv etc mag ballen met zijn peperdure selectie!
Als Graafschap vanavond bij jong Ajax verliest, logisch, dan wordt NAC ondanks Steijn nog tweede ook!

10    
fvf6

Steijn snapt niets van de commotie , dat zegt genoeg

-2    
Ton

Als NAC niet direct promoveert, dan is dat met deze dure en grote selectie een regelrechte schande!
In de nacompetitie blazen we sowieso ploegjes als Nec omver.
Vanavond een nulletje of 6 tegen mvv

6    
Sponsor met 6 stoelen

Vreselijk denigrerende reactie. Wat denkt hij wel? Weg met deze trainer.

16    
Bert

Het achterbakse en hypocriete is gewoon van zijn gezicht te lezen , deze kerel hoeft zijn mond niet open te doen om te achterhalen wat voor een gladjanus het is.
Vanmorgen in BN staat op de voorpagina “ ik snap niet dat ik de volle laag kreeg “.
Als je dat niet begrijpt dan heb je geen enkele zelfreflectie en geen spiegels in huis en al zeker niet iemand in je omgeving die je wijst op je attitude en gedrag.
Jij Maurice bent namelijk degene die heel dit seizoen nog voor geen meter gepresteerd heeft geen enkel krediet heeft opgebouwd en gaande het seizoen alleen maar supporters , sponsoren je werkgever en je spelers op een schandelijke wijze hebt geschoffeerd.
Een speler met een mooie toekomst als Van Hooijdonk heb je bewust getracht kapot te maken en hiermee NAC bergen geld door de neus geboord, echt schandalig en dat op zich is al reden voor ontslag op staande voet.
Riera heb je vernietigd.
En daarom kreeg en krijg jij nu de volle laag en volkomen terecht.
Je hebt je eigen kuil gegraven en het is niet de vraag of ze je er uit flikkeren maar wanneer.
Want dat je niet te handhaven bent en niet betrouwbaar bent is meer dan duidelijk.
Ook de wijze waarop je Lokhoff er dacht bij te moeten naaien is gewoon om kotsmisselijk van te worden.
Dat van Lokhoff wist niemand en is ook niet ter zake doende waarom maak je dat dan wereldkundig?
Ton moet nooit met zijn rug naar jou gaan staan en je goed in de gaten houden.
Je hebt hiermee alleen maar het net nog strakker om je heen aangetrokken.
Buiten het feit dat je gemeen bent ben je ook nog eens oliedom.
Jij zit er niet voor NAC maar uitsluitend voor jezelf, je imiteert een slap aftreksel van je leermeester Jol, ook zo'n man met nare streken die echter wel verstand van voetbal had.
Nee Maurice, zonder jou zijn we het beste af , je bent de handrem op alles wat NAC is .
Dat kleine beetje positieve wat soms doordruppelt is niet dankzij jou maar ondanks jou.

3    
scheppioni

Vanavond niet winnen dan moet het toch echt exit steijn zijn !
Of exit Ernie want volgens mij is dat hetzelfde ! HUP NAC !!

7    
Da Huge

Eigenlijk is alles al gezegd, maar wat heeft deze trainer een ongelofelijke plaat voor zijn kop. Een kat in het nauw maakt rare sprongen dus waarom Lokhoff erbij betrekken. Laat dit aub snel voorbij zijn. Wat een deceptie bij deze op voorhand perfecte kandidaat. HOUDOE MAURICE

3    
Jan

Mr Steijn heeft gewoon niet het juiste gevoel voor en sentiment bij onze club. Hij snapt de commotie niet, anderen gaan ook naar het buitenland, terwijl heel Breda zich afvraagt waarom we niet presteren. Focus misschien??? Dan haalt hij het in zijn hoofd om het zakelijk te noemen. Waarom dan?? Resideren er NAC talenten in zijn privé zwembad, of wat??Er is NIETS zakelijk aan een privé bezit, dus probeer het dan ook zo niet recht te praten. Slappe hap

Laad alle berichten na dit bericht in