Wij gaan niet opzij

Steijn: “We willen spelers in hun kracht laten komen”

Italo

Morgen ontvangt NAC in eigen huis Excelsior. Tijdens het wekelijkse persmoment gaf Steijn tegenover BN DeStem nog geen uitsluitsel over de tactiek en opstelling.

De grote vraag is of NAC doorgaat op de ingeslagen weg met drie centrale verdedigers, of bijvoorbeeld teruggaat naar het 4-3-3 systeem. Tegen Roda JC trad NAC aan in een verkapte 5-4-1 opstelling, al kan dat ook anders worden gezien en ingevuld.

De oefenmeester kijkt tevreden terug op de tactische invulling van het nieuwe systeem. Ook vleugelverdedigers Schouten en Mashart kunnen wat Steijn betreft terugkijken op een prima wedstrijd. De verwachting is dan ook dat NAC tegen Excelsior in min of meer dezelfde samenstelling aan de aftrap zal verschijnen.

In de laatste fase van de competitie lijkt Steijn te kiezen voor de spelers waar hij het meest op kan rekenen, en daar het systeem bij te zoeken. De tijd dat bijvoorbeeld vleugelaanvaller De Rooij bleef staan om in vorm te komen, lijkt voorbij: ”Waar we nu mee bezig zijn is spelers in hun krachten laten komen, het maximale eruit halen. Dat zullen we in deze vier wedstrijden doen om het De Graafschap zo moeilijk mogelijk te maken. Als dan blijkt over twee, drie weken dat we De Graafschap niet meer in kunnen halen, kun je rekening gaan houden met spelers met lichte blessures of die op scherp staan.”

De wedstrijd tegen Excelsior begint morgen al om 18:45 uur. Op die manier kan de wedstrijd in zijn geheel worden uitgezonden op ESPN.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
97 Reacties
171   16  
Nummer39

Wij willen de spelers ook in hun kracht laten komen, Maurice. Dat doen we met het wij-gevoel, door ze aan te moedigen in het stadion en de tegenstander te laten weten dat er niks te halen valt. Helaas kunnen we heel het seizoen al niet gaan, en komt bovenstaande niet in jou woordenboek voor.

Het zou ons sieren dat je de spelers een taak mee geeft dat je die Kralingen bij de strot pakt en tot zaterdag ochtend 10uur niet meer los laat, dan wordt t gewoon 4-0 Maurice. Nu moet ik m’n hart maar weer vast houden 90 minuten lang met dat lafbekken schijtvoetbal van je. Met je “bij VVV lukte het ook”. Met supporters hadden we je al lang buiten gewerkt, nu “geloof je er nog in”. Nou wij niet meer Maurice!

59   8  
Kees NAC

Huh, dus tot nu toe hoefde het maximale er niet uit gehaald te worden?

88   9  
Badeend

En ik maar denken dat de lulkoek nu echt wel op was. Maar nee hoor.

171   16  
Nummer39

Wij willen de spelers ook in hun kracht laten komen, Maurice. Dat doen we met het wij-gevoel, door ze aan te moedigen in het stadion en de tegenstander te laten weten dat er niks te halen valt. Helaas kunnen we heel het seizoen al niet gaan, en komt bovenstaande niet in jou woordenboek voor.

Het zou ons sieren dat je de spelers een taak mee geeft dat je die Kralingen bij de strot pakt en tot zaterdag ochtend 10uur niet meer los laat, dan wordt t gewoon 4-0 Maurice. Nu moet ik m’n hart maar weer vast houden 90 minuten lang met dat lafbekken schijtvoetbal van je. Met je “bij VVV lukte het ook”. Met supporters hadden we je al lang buiten gewerkt, nu “geloof je er nog in”. Nou wij niet meer Maurice!

30   3  
Lamington

Nou al..!?

79   4  
Dbare

Say what, in ronde 35 van de 38 ga je beginnen met spelers in hun kracht te laten komen.
Wat was de bedoeling dan in die eerste 34 ronden. Meestal doe je dit in voorbereiding en eerstw wedstrijden toch, of zeg ik nu iets raars

52   2  
Ratjeduneerste

Heh, wat jammer dat we dat niet eerder hebben bedacht!

Tot nu toe hebben we er alles aan gedaan om spelers NIET in hun kracht te laten komen!

Zoals Malone centraal achterin, Rutten op linksback, Haye als controleur, De Rooij als rechtsbuiten, Sydney als kapstok.

Fijn dat we daar nu mee beginnen!

Dus gewoon Rösler/Adilehou met Hendriks centraal, Mashart op links en Haye een linie naar voren! Top.

65   0  
Tip

Ik ben er bijna zeker van dat de ploeg niet goed staat. Dan komen spelers nooit in hun kracht.
Als een club als NAC in de keuken gemiddeld 40 procent balbezit heeft na 30 wedstrijden dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen.

33   1  
Martinus

Ik zou willen dat Steijn ze juist minder taken geeft en meer vrijheid geeft. Ik heb het idee dat juist dat krampachtig uitvoeren van een tactiek het probleem is. Als je kijkt naar de motivatie, de vormdips... Er zit veel meer in.

36   3  
The Cosmic Gate

Deze kan mooi mee in het rijtje : het is een proces, ik zie goede dingen, enz

Het seizoen zit erop, en het enige wat je hebt laten zie ik zaaddodend KUT voetbal , en spelers die i.p.v. beter alleen maar slechter worden . En dan wil je ons als supporters (die je salaris deels betalen) weer van een kluitje in het riet sturen met niks zeggende uitspraken.

Ik denk dat "voetbal Twitteraar vh jaar" duidelijk genoeg is geweest !!
De maat is vol , en het seizoen zo goed als voorbij .

78   3  
Peerke

Maurice bedoelt te zeggen : ik heb de hele tactiek zo aangepast zodat Malone kan spelen.

23   3  
Bart

Mee eens Peerke , maar ik denk dat het eerder is : “ ik posteer zoveel mogelijk mensen rond Malone dan is er altijd wel eentje die zijn shit opruimt”
Zal morgen weer wel 95 minuten ergernis en reet knijpen zijn .

20   3  
Marti

Zal niet meevallen voor steijn om spelers in hun kracht te laten komen , als hij zelf niet de kracht heeft om spelers beter te maken ,

39   3  
Scheids!

Zélfs áls NAC promoveert via de NACompetitie, wil ik deze angsthaas met zijn antivoetbal verbannen zien naar de achtergrond!
Ik was lyrisch toen Steijn naar Breda kwam ,er zou niemand voor de groep staan die het beter voor elkaar had dan Maurice.
Hoe anders is het een klein jaar verder, want vrijwel iedereen kotst hem uit, niet eens vanwege het resultaat, maar vanwege de manier waaróp!
Een topselectie compleet laten devalueren en , dat komt is niet louter aan het coronavirus te wijten!
Wij willen strijders zien op het veld, frivool en tactisch hoogstaand voetbal , want daar zijn de spelers voor aangetrokken en daar heb je álle middelen voor.
Je bent een schande Maurice en ik schaam me dikwijls kapot om ons NAC zó naar de klote te zien gaan, mede door jou, voorál door jou!

33   5  
Viking

Ik dacht eerst echt dat we met Steijn een goede trainer hadden gehaald, maar het wordt steeds gekker en gekker met hem...
Heeft hij net zoals Rutte er geen herrinering aan hoe hij voorgaande wedstrijden heeft gespeeld. DRAMATISCH!!

Ook weer tegen Roda. Weet niet waar je tevreden over bent...
Zoals ik al maanden roep we promoveren niet en deze trainer heeft zoveel geluk dat de concurrenten steken laten vallen dat we er nog enigszins bij staan.

Zoveel mogen investeren, zoveel afbraak van eigen spelerskapitaal, zoveel onvrede voor het vertoonde spel niet alleen bij supporters maar ook bij analiticy en journalsten..
Wat was dit team en trainers uitgefloten in het stadion...
Het spel is echt tenenkrommend SLECHT!!

Al dit bovenstaande kan je teniet doen door wel te promoveren...
Maar ik geloof niet dat je zoveel geluk kan hebben in die 3 wedstrijden...
Dat moet je afdwingen en dat doen wij juist net niet...we wachten af of het onze kant komt opwaaien.

14   4  
Heksenketel

Oei, 13 reacties en allemaal negatief over Steijn. Ik was vorige week best positief over de wedstrijd, maar ben door jullie flink gekapitteld. Dat heeft mij tot het inzicht gebracht dat ik niet nog een jaar wil met deze spelstijl. Als dit de enige stijl van Steijn is dan wordt het niks bij NAC.

17   4  
Bredafun

T zelfde bandje wat wekelijks wordt afgedraaid.....pfff

9   3  
Becherovka

Steijn ziet dat het voetballend niet werkte tot op heden. De omzettingen nu kunnen in de playoffs uitbetalen.

Het is duidelijk dat Steijn een kat in het nauwe is, hopelijk maakt die geen rare sprongen meer.

11   3  
Rolf

Heb ik nou een plaat voor mijn kop 😡

33   2  
YLLWBLCK

Deze perspraatjes, de reacties hier op BSR, het voetbalniveau elke week.... ik ben er inmiddels wel aan gewend geraakt. Er verandert alleen niets. Dus.... Iemand een biertje?

23   12  
Scheppioni

Ik wil bij deze oprecht mijn excuses aanbieden aan de echte pipo de clown !!! Sorry pipo de clown dat ik jou naam gebruikt heb voor onze geweldige trainer, ik heb je hiermee te erg beledigd !!! Ook aan mamaloe mijn excuses !!!! ☺

32   3  
Gekke Gerrit

Steijn heeft één hoofdprijs verdient dit seizoen. De Xaviera Hollander Award, voor de grootste ouwehoer van het jaar.
Sjongejonge zeg, wel knap hoor om zulke kwats uit te slaan zonder in de lach te schieten.

26   11  
Theoden King

Steijn is inmiddels de Hugo de Jonge van Breda geworden.
Niemand pruimt hem meer, maar door omstandigheden mag hij blijven zitten.

Hopelijk krijgen we volgend seizoen weer eens voetbal te zien.

#ikwilmijnNACterug

18   8  
Sjef de gevulde koek

Zou wel een grote grap zijn mochten we promoveren dan kan deze site ook wel op offline haha.

6   6  
Dos

Scheppioni

Eerlijk is heerlijk, dat is humor!

2   5  
Dos

Eerlijk is eerlijk dus, zeg maar 😉

7   2  
Arie

Hahahahahahahah...hahaha..

Hahahaaa..

Steijntje toch.

7   1  
ArieC

Je moet toch wat na alle oneliners, leuk verzonnen, dat wel!!

7   3  
Rubenac

Zeetie

23   5  
Arie

Je krijgt er tegen Roda 3 om de oren, wat zo het driedubbele hadden kunnen zijn. Maar meneer vond het wel weer goed gaan.

Is er nog ruimte bij de GGZ?

31   8  
Bertus

De directie moet toch zien dat er totaal geen draagvlak meer is voor Steijn.
Vrijwel unaniem pruimt niemand hem meer.
Het is zelfmoord om met deze man door te gaan.
Wat is het verschil tussen Steijn en Stijn enorm.
Wat moet je met een trainer die 1x per dag traint en dan zelfs niet eens elke dag.
Gek dat ze alleen maar achteruit lopen hé?
Dat noemen ze in werkjargon , LUI !
Deze man is niet te handhaven , geen betrokkenheid, oneerlijk. Kut karakter, geen kennis van zaken , arrogant, eigenwijs, geen bezieling , aardslui en geen inlevingsvermogen.
Kortom hopeloos en niet meer te redden, afscheid van nemen want deze man gaat anders héél veel mensen in zijn val meeslepen.

5   2  
Scheppioni

@ Dos
Ik had liever deze humor niet gemaakt en dat we nu hadden gestaan waar we horen te staan, maar helaas realiteit ! Ik blijf er vanuitgaan dat we altijd willen winnen, ook morgen, maar voel ergens weer een zeperd aankomen .....

17   2  
FCSP

De bullshit meter schiet weer in het rood. Naar MS luisteren kon ik al niet meer opbrengen. Zijn teksten lezen wordt ook steeds meer een uitdaging. Wat hebben wij een pannenkoek als trainer. Had ik 10 maanden geleden niet verwacht...

25   2  
Ivo

Wedstrijd 35 van de 38. We gaan spelers in hun kracht laten komen.

Er is wel genoeg gepraat dit seizoen. Laat het maar zien op het veld.

21   6  
NAC!!!

Kan je deze man geen spreekverbod opleggen, of is ie nu weer dronken???

Wat een kut verhaaltjes en onzin staat deze man steeds te verkondigen.
Man om te 🤮🤮🤮🤮.. wat ben ik deze man moe!!

23   16  
Jaap Aap

Ik word zo moe van die man... van de reacties hier... van de negativiteit rondom NAC... het is om dit moment helemaal niet leuk om voor deze mooiste club van NL te zijn.
Ik denk dat ik NAC vlag morgen halfstok hang.

21   1  
H.V.M.

Tja, de dubbeldekkers van Maurice zijn al zo vaak de eigen zestien ingereden dat ze inmiddels stuk voor stuk meer dan een ton op de teller hebben.

Desondanks blijven we, tegen beter weten in, maar hopen op een goede afloop van de Play-Offs.
Positief blijven dus, ondanks dat er amper houvast is.

23   3  
Pik

Maurice Maurice ... wat zeg jij nu toch ?

Beetje laat hè om ze nu in hun kracht te komen.
Heb je al een fysieke conditie trainer aangenomen want jij snapt er niet veel van hoor!

Heb is op een vrije dag van mij een beetje rond het trainingsveld gewandeld maar met de middag was iedereen vertrokken hoor en dat nog wel op een dinsdag!!!
Ja zo krijgen ze wel beren conditie .... not

Succes met je luchtkasteel

17   3  
Noord Mokumse NAC'er

Zijn redding is dat er geen supporters in het stadion mogen.. Anders waren de witte zakdoekjes niet te tellen.

Morgen verlies is toch wel houdoe Steijn he.

Lastig hoor morgen. Hun topscorer staat tenminste daar waar hij moet zijn: op het veld!

38   0  
Hugo

@noord Mokumse naccer. Die zijn er wel. Ongeveer 20 in totaal. Kinderen met een autisme spectrum stoornis. Deze kinderen kunnen normaal nooit naar een avondje of middagje NAC . Want te veel prikkels, te veel geluid, te veel mensen. In samenwerking met NACmaatschappelijk is er voor gezorgd dat deze kinderen eenmalig, prikkelarm, een wedstrijd van hun helden kunnen bezoeken. Een fantastisch mooi initiatief!

Hup NAC !

16   3  
Patje

bla bla bla MAURICE STOP ERMEE, AUB. JE LULT UIT JE NEK, JE WEET HET GEWOON NIET MEER.

6   18  
Kipiani

Laat Steijn, Lokhoff en Manders het nu gewoon doen.
Overigens winnen we morgen niet !
Waarom horen of zien we Ton zo weinig en eigenlijk niet ?

20   6  
De generaal

Steijn is de steen om de nek van NAC!

9   1  
Pietjebel

Juist peerke

Die gast moet altijd spelen.
Snap dr niks van
Immer krijg van mij het voordeel van de twijfel nog
Dan hebben we rutte nog tjaaa....

17   1  
Tico

@ KIPIANI

Nog ff geduld, Ton gaat echt wel van zich laten horen wanneer de tijd er rijp voor is. Tis nu toch al te laat. Ook ik heb geen vertrouwen meer in Steijn, maar blijf wel achter mn club staan. Hoe dan ook!!!!!

29   24  
Nr. 20

Man die reacties hier......Ik verlang naar het stadion zodat ik niet meer elke keer het gejank van de ‘kenners’ hier hoeft te lezen. Alleen maar commentaar maar ik heb afgelopen tijd nog niet 1 concrete oplossing gelezen. Ja trainer ontslaan, voorzitter ontslaan, spelers ontslaan, ton Lokhof moet het doen om die vervolgens volgend jaar te ontslaan etc etc etc. Maar kan iemand van de ‘kenners’ ook even aangeven wie dan wel voor de groep moet staan, welke spelers we zonder budget we dan moeten aantrekken en hoe we moeten spelen. Denk dan ook even aan comments hier. Als rosler speelt moet die vervangen worden door Hendriks. Als Hendriks speelt moet die vervangen worden door Rosler. Als Schouten speelt moet die vervangen worden door Rutjes. Als Rutjes speelt moet die vervangen worden door Schouten. Als mashart speelt moet die vervangen worden door Maria. Speelt Maria dan moet die vervangen worden door Mashart. Speelt Bilate dan moet van Hooijdonk spelen en als van Hooijdonk speelt moet Bilate spelen. Etc etc etc etc. Kortom ik verlang weer naar het stadion.

12   7  
Tico

@ NR. 20

Hoe moet het dan volgens jou?

20   6  
Theos

Een uitspraak van een verwarde man die hulp nodig heeft.
Niet geschikt als trainer van NAC

9   4  
Badeend

Steijn dit seizoen nog wegsturen heeft geen zin meer. Met hem én zonder hem gaan we niet meer promoveren. Laat Lokhoff en Steijn maar stevig evalueren en naar komend seizoen toewerken. Als dat niet gaat werken, dan kan Steijn alsnog een eind wieberen. Want hoe het ook zij - een keus tussen Lokhoff en Steijn is héél gemakkelijk te maken. Laten we hopen dat het niet zo ver hoeft te komen.

15   7  
Ouwe spionkop

Komende 4 wedstrijden zijn veredelde oefenpotjes die nergens meer om gaan.
Dan nog 1 wedstrijdje in de play offs en dan wegwezen Steijn.
Houdoe en bedankt.

18   6  
Nr. 20

@Tico dat is best lastig omdat ik niet alle ins en outs ken. Persoonlijk zou ik eens eerst kiezen voor rust! Dus ms niet te begrijpen nu maar ik zou niet kiezen voor ontslag maar Steijn samen met Lokhof, Lurling en ook Hellemons en Penders laten bouwen aan een team. Mochten we niet promoveren dan
afscheid nemen van overbodige spelers, El Allouchi, Malone transfer gunnen, huurspelers op Fiorini na terug laten keren naar hun club en volgend seizoen meer jeugd inbouwen. Creëren ook van waarde. Azzagari, nog een jaar Fiorini, Van Hooijdonk, De Rooij, Schouten, Rosler, Adilhou samen met Olij, Haye, Seuntjens en Immers. In een 1-3-4-1-2 opstelling met drang naar voren.

7   2  
Nac

Waar is dat rondje voor? Het heeft niks geholpen? Eerste half uur niet om aan te gluren.

Gewoon kappen met die onzin. Wie kan dat even duidelijk maken?!!!

10   0  
L.

Spelers komen in hun kracht als de beste spelers op hun eigen/beste positie worden gezet en niet “goede”/voorkeur spelers ergens in het veld...

8   4  
Ron

De wedstrijden van ons NAC.
Om Gerard Joling te citeren:
Ik heb er de kracht niet meer voor...

14   2  
JP

Goed plan!

Oh wacht.. we zijn al 34 rondes onderweg.

Wat een kansloos geouwehoer weer. Ga gvd voetballen en zaag ze bij de enkels af. Ik ben zo enorm klaar met angsthazenvoetbal. Nog liever 2e rijtje eerste divisie dan promoveren met dit afzichtelijk spel en 0,0 entertainment waarde.

5   0  
Tico

@ NR. 20

Duidelijk verhaal!
Maar ik zou er dan ook wel aanvallende versterking bij halen want dat schort er nu ook aan. En het is nog onduidelijk of Sydney gaat blijven. We gaan het zien!

10   13  
Tonn

De meeste reacties hier zijn zo negatief dat het lijkt dat de wedstrijd maar beter niet gespeeld kan worden en dat NAC zich bij deze uit de competitie terug moet trekken. Als je dat wilt ga dan lekker SuperLeague kijken volgend jaar.

5   1  
Scheppioni

Nou matchday !!! Wie weet, zullen we een poll zetten hoeveel kansen we gaan creeeren of rekenen we de mogelijkheden er ook al toe !? HUP NAC, enigszins nog in een aantal NAC spelers zelf dat we misschien nog een aardige pot zoals tweede helft dgs op de mat kunnen leggen !!!

9   3  
Nacman

Voetbal de man snapt er NIKS van.
Beste ton
Steijn is de zwakste schakel bij NAC .
De loze die hap.
Haal een Duitse trainer die sturm und drang heeft.

2   1  
Noord Mokumse NAC'er

@hugo

Mooi initiatief!

6   0  
Pvw

HAHAHAHAHAHHAHA

pure inspiratie deze man

8   4  
Nr. 20

@Tico Ook lastig met wat er gebeurd is maar ik zou altijd van Hooijdonk behouden en eerste spits maken. Dan hebben we voldoende aanvalskracht met Seuntjens er ook nog bij en met een middenveld van 5 is er ook meer aanvoer. Daarbij hoef de Rooij minder te verdedigen en kan zich focussen op zn aanvallende kwaliteiten. Rust en bouwen is mijn credo met spelers die we al hebben. En groep kleiner maken door afscheid te nemen van overbodige spelers, huurspelets op fiorini na en El Allouchi en Malone transfer gunnen. Ik zeg met 2 vingers in de neus kampioen of behoud in ere divisie 😉. Hup NAC

4   5  
Nr. 20

En mocht een van die jonge gasten toch vertrekken. Kijken of er uit eigen jeugd alternatief is of jonge gasten halen. We hebben routiniers nu genoeg. Met vertrek Malone, El Allouchi en huurspelers heb je aan jonge centrale verdediger en 1 a 2 middenvelders genoeg. Voorin kan Bilate zorgen voor vervanging maar Bv ook Seuntjens en Immers. Kortom zo zou ik het als niet kenner vorm gaan geven !

9   0  
Judge M.

Hier heb je een boekentip Maurice: https://www.thomasrap.nl/boek/ga-lekker-zelf-in-je-kracht-staan/

Pas je goed op voor inbrekers met al die open deuren?

10   2  
Pedro

@NR.20

"El Allouchi en Malone transfer gunnen"

Jij denkt echt dat er nog BVO's op Malone zitten te wachten nadat hij bij ADO weg moest, bij NAC niks heeft gepresteerd en duidelijk over the hill is. Daar kom je nooit vanaf want die heeft hier een vorstelijk salaris en altijd speeltijd bedongen/gekregen.
En El AL begint eindelijk leveren met de meeste assists vd KKD en mooie goals ipv slappe rollertjes.

Overigens even heel wat anders. Het enige positieve van de transfer van Seuntjes vond ik dat het daardoor hopelijk hommeles werd bij DGS waardoor ze veel pnt gingen verliezen.
Maar sinds ze Seuntjes geen speeltijd meer geven zijn ze juist opgebloeid en winnen weer(weet je ook gelijk wat je aan Seuntjes hebt, laat staan in de Eredivisie)

17   0  
henk

Het is wat naïef om te denken dat Van Hooijdonk blijft zolang Steijn trainer is. Steijn is sowieso geen opbouwtrainer en geeft jonge spelers maar weinig kansen. Kijken naar alternatieven in de jeugd gebeurt onder hem ook niet. Blijft Steijn dan spelen we volgend seizoen, net als dit seizoen, weer achteroverleunend walking football met een zooitje routiniers. Het ergste is nog dat NAC tien jaar heeft bezuinigd en voorzichtig met de financiën heeft omgesprongen nadat Mommers en Van As de club bankroet hadden gemaakt. Dit jaar waren er door dat jarenlange gevoerde beleid en een paar meevallers voor het eerst financiële mogelijkheden en dan verkwanselen nitwits Manders en Steijn die compleet. En dat is meer dan jammer.

9   0  
Geelzwartwit

Je moest winnen
Speelde tegen de nummer 8
Je moet 3 keer een achterstand goedmaken
Je krijgt veel meer kansen tegen dan voor
Je wacht tot een bal een keer uitgaat zodat je Sydney in kan zetten (je kan ook tegen je team zeggen dat ze hem uit moeten trappen of eerder wisselen)

Het stond prima je bent tevreden over de 3-3 en je bent heel blij met het 3 keer terug komen van een achterstand... Je had 3 keer voor moeten komen minimaal.

Het glas is bij de trainer volgens mij altijd half vol met strohrum ofzo die ziet de wereld echt anders.

6   2  
Geelzwartwit

"Als dan blijkt over twee, drie weken dat we De Graafschap niet meer in kunnen halen, kun je rekening gaan houden met spelers met lichte blessures of die op scherp staan"

Kan ik hier dan uit opmaken dat we bij aanvang van de playoffs rekening kunnen houden met basis spelers met lichte blessures? Lijkt me niet helemaal hoe je optimaal aan de playoffs begint?

18   3  
Bas

Steijn haalde zijn vvv-vriendje Rutten voor een behoorlijk salaris, terwijl wij Schouten gewoon hadden!
Weer geldverspilling en spelers worden onzeker. Daarnaast had je ook nog Milan van Acker vanuit Boeimeer als rechtsback!
Krankzinnig beleid...
En die Manders blijft maar twitteren met boter op zijn hoofd

13   2  
Fred

Rutten is de helft van de tijd geblesseerd dus doet die Steijn nu opeens weer aardig tegen Schouten!
Poppenkast in Zundert

9   4  
Cornekuh

Maar ach.. We mogen lekker ballen tegen Excelsior die hun slechtste seizoen sinds 15 jaar draaien.
5-0 en dan gaat Manders weer tweetjes sturen hoe fijn het allemaal is

17   0  
Ivo

Het chagrijn bij de NAC-supporters is gigantisch. Praten helpt niet meer, Steijn kan deze persmomentjes nu beter overslaan, het moet op het veld gebeuren, of zoals Nummer39 zegt: we moeten de tegenstander bij de strot grijpen, vastzetten op de eigen helft, en met een nulletje of 3 weer naar huis sturen. Maar dat zit niet in dit team, zo willen en mogen deze jongens niet voetballen.

We gaan waarschijnlijk weer slap beginnen, achterover leunen, via een knullige tegengoal op achterstand komen, en dan is het maar hopen of het team wakker wordt of niet en we het nog om kunnen buigen. Het is dit seizoen al zo vaak zo gegaan.

Tegenwoordig ben je al chagrijnig voor de wedstrijd begint in plaats van er na. Ik schaam me echt kapot als ik naar NAC kijk dit seizoen. Het is reactief, passief, zoutloos voetbal. Wat is er met onze club gebeurd?

2   17  
Bubba

Dat Excelsior staat onderaan in de laatste periode. Uitgeblust en zeer matig ploegje.
Graafschap laat punten liggen tegen Almere, dus vanavond staat ons nac met gemak weer 2e!

Niet vreemd ook met zo’n dure selectie in de zwakke KKD...

11   1  
Kopspion

Zijn wij nou zo slim of is Steijn zo dom ?
Spelers in hun kracht laten komen betekent ook Malone op de tribune en Adilehou of Rosler op het veld !
En zeker niet een vHooidonk in de allerlaatste minuut laten invallen, dat is spelers kapot maken !

10   1  
drsMarcellus

@Bubba,

Ik weet dat het een zespunten wedstrijd is vanavond maar na vanavond tweede staan als dgs punten laat liggen tegen almere?..............Sinds wanneer krijgen we 6 punten per gewonnen wedstrijd?

7   2  
sjef de gevulde koek

Wat ik niet snap is dat je doelpunten nodig heb. Vorm een blok en zet Sydney, Bilate, el Allochi en Immers er achter. Verder kappen met Malone inderdaad. Gewoon immers, haye en lew op het middenveld. Compact spelen gaan voor die momenten en wat geluk. Lijn of weet ik het wat ga je er echt niet meer inkrijgen. ik zeg zelf gewoon 4-4-2 want we hebben nu 27 buitenspelers maar ze kunnen er allemaal geen reet van. Dus kappen daarmee en Sydney en Bilate voorin. Ik snap ook niet dat Steijn dat niet ziet of wil

2   2  
Wanny

@ Sjef

Afgelopen week 3 doelpunten, daar lag het niet aan. Achterin is het kwalitatief onder de maat.

7   4  
RichardPraha

Als je de spelers in hun kracht wil laten komen moet je eerst de juiste spelers op de juiste positie neerzetten, beste Maurice. En daar gaat het al mis met jou.

Kappen met dat 4-3-3 daar heb je helemaal niet de spelers voor.

Bilate en v Hooijdonk voorin, aanvallende middenvelder Immers, middenveld Fiorini/Malone/El A. en achterin centraal Rossler/Adilehou. backs Schouten en Rutten.

Hoe moeilijk kan het zijn.

6   0  
DunErwt

Is het nou MS of LP? Klinkt als een LP.

13   3  
a

Vrees voor de verkoop van seizoenskaarten volgend seizoen!! Zeker met Stein als trainer!!!

17   3  
Ouwe Spionkop

Vanavond weer 5 verdedigers. Het is om moedeloos van te worden.
Steijn flikker alsjeblief op man.

12   2  
Gampel

@NR20
Wat roep je toch allemaal?
Malone raak je aan de straatstenen niet kwijt.
El Al transfer gunnen? Die loopt eind juni gratis de deur uit, daar valt niets te gunnen.
Van Hooijdonk heeft ook echt nog niet getekend hoor en ben benieuwd of hij dat gaat doen.
Fiorini behouden is niet aan ons, we zouden het hooguit netjes kunnen vragen.
Waar moet De Rooij spelen als er 5 op het middenveld staan of gaan we hem omtoveren tot middenvelder?

7   4  
Naar Boven Heeft Voorrang

Kosten wat kost winnen, daar houden trainers van. En soms valt daar zeker wat voor te zeggen. In een wedstrijd om promotie of degradatie. Of om in Europa door te gaan. In de KKD is het alleen wel zo handig om verder te kijken. Want alle focus op punten op korte termijn kan ertoe leiden dat het grote doel (in de Ere komen én blijven) vervaagt. Promoveren zonder zelfvertrouwen is namelijk zinloos.

Het is als een relatie aangaan met een vrouw waar je het toch niet écht in ziet zitten. Je maakt jezelf wijs dat je dichterbij het huisje-boompje-beestje-doel bent, maar je bent er juist verder vandaan. Vroeg of laat gaat het toch mis, en dat wist je onderbuik allang. Dan liever wat langer vrijgezel in de KKD en op zoek blijven naar de juiste chick/selectie/speelwijze die echt bij je past.

16   5  
Ome Cor

Wij weten het uiteraard allemaal beter dan de trainer, maar als ik iets zou moeten roepen is: kijk naar het NAC met Lokhoff, Lammers, Remie en van Hooijdonk....
Zet spelers neer die aanvallend gezien dat spelletje kunnen spelen.
Volgens mij hebben die gasten de bal in een heel seizoen nog niet zo vaak terug op eigen keeper gespeeld als nu in 1 wedstrijd gebeurd.

Toen was het echt leuk om naar NAC te gaan en waren het ook niet allemaal super spelers, maar hey, het was een team en er was een spelconcept.

9   1  
Noord Mokumse NAC'er

Los van dat we zelf moeten winnen..

Moeten we hopen dat Almere wint, Graafschap is anders 2e en zijn we klaar.

Wat is wijsheid..

Steijn laat zien dat je ballen hebt man. Ook al is het een haast onmogelijke kans... Vechten, zweten en niet bang!

5   1  
Geen 1e helften meer !

Haarman en van Baal hebben zich door het fiasco met hun Peter 100% match Hyballa organisatorisch volledig gecastreerd. Die gaan nu echt niet weer met de pet in de hand naar van Aalst met de boodschap dat hun 4e trainer binnen een jaar een grote flop is geworden. Dat is het werkelijke probleem waarom er niks gebeurt: angst. De mening van de supportertjes is in dit corona jaar irrelevant.

7   0  
Tram

De beste man kan het natuurlijk niks meer goed doen. Kans op promotie via plaats 2 is verkeken. In de NC heeft niemand vertrouwen. In plaats van dit soort clichees uitbraken kan hij beter niks meer zeggen. De term bullshit bingo is gevallen. Helaas kende Maurice die nog niet.

5   0  
Shane uit de Keen

Ik vraag me nog het meeste af, wat denken de spelers nu ècht over de huidige situatie. Ik kan me niet voorstellen dat de meerderheid het prima vindt om volgend seizoen maar weer in de KKD te gaan ballen. Je hebt toch ambities als speler neem ik aan? Maar niemand wordt boos of geeft een signaal af in de wedstrijd. Gewoon gelaten en gezapig achter je tegenstander aanhollen en hopen dat die ene knal naar voren toevallig goed valt. De meeste spelers hebben voetballend voldoende vermogen in huis, maar waarom dat er maar niet uitkomt?

5   0  
Krenk

@richardpraha

Ben het voor een gedeelte met je eens.

Dit NAC rendeert beter met twee spitsen. Wel is jouw middenveld met Fiorini, Malone en El Al. niet in staat deze jongens te bedienen. Niet vanaf de zijkanten iig.

Vroeger in de E'tjes wat het al zo dat je je beste spelers opstelt en daarna gaat kijken welk systeem hier het beste bij past. Dat NAC altijd 433 moet spelen is bullshit, we zijn geen Ajax of Barca.

Als ik kijk naar dit elftal en de mogelijkheden dan spelen Bilate en Sidney dicht bij elkaar met een open rechterkant voor de voorzet van Schouten. Op links speelt de Rooij, ja op zijn favoriete positie. Met de punt naar voren speelt Immers, niet omdat hij zo goed kan voetballen, wel omdat hij een goal kan maken en vaak de 2e bal pakt. Middenveld met Haye en El Al, meer vanuit de controle omdat je sws al 4 en soms 5 mensen voor de bal hebt. Rutten links, Hendriks en Moise centraal. Opdracht is simpel. Eerste kerel dichts bij de bal geeft druk. Deze druk houd je als elftal minimaal 60 minuten vol en in de KKD win je 8 van de 10 potjes omdat je simpelweg beter bent en de tegenstander hier niet onderuit kan voetballen.

2   14  
Nr. 20

@Gampel. Tis simpel

El Allouchi niet verlengen
Malone contract ontbinden of reservespeler
Sydney idd niet zeker maar verlengen en 1e spits maken
Fiorini idd netjes vragen
De Rooy in 2 spitsen systeem op links hooydonk rechts kort bij elkaar en Seuntjens of Immers er kort achter.

4   1  
geelzwartwit

@krenk

klinkt heel logisch waarbij ik zelf als enige variant heel erg benieuwd ben als Haye op de pplek van Immers zou spelen. Dan krijgen Kaj en de Spitsen meer en betere steekpasjes. Immers dan juist in de wisselwerking met Haye. En stofzuiger erachter.

Ik vind het inzicht, de traptechniek en passnauwkeurigheid van Haye precies wat er hoger in het veld ontbreekt. En dat hebben we nu al een jaar kunnen zien.

4   1  
Tip

Ik vind het prachtig dat wij adviseren hoe de opstelling moet. En er zitten m.i. goeie tips tussen.
Maar zou het niet beter zijn dat TL dit doet? Die kan het en wordt ervoor betaald. En daar zit mijn grote vraag; is er tussen Steijn en Lokhoff wel goed (werk) overleg ?

4   1  
Sia

Je zou toch denken: 5-4-1 betekent dat de 0 heilig is. Tegen Roda kregen we er 3 om de oren dus marcheert dat systeem dan wel?

Aan de andere kant scoorden we er zelf ook 3.

Ik ben niet zo'n type die vindt dat we koste wat kost 4-3-3 moeten spelen, als 3-5-2 of 4-4-2 tot resultaten leidt dan moeten we dat doen. Maar het eerste half uur tegen Roda was van een patattenniveau.

9   0  
Bredafun

Hopelijk vanavond een aanvallende opstelling. Gaan voor de winst en hopen dat de concurrenten het vanavond laten liggen. Bij verlies van nac, 2e plek verkeken.

7   0  
Dos

Het is natuurlijk onmogelijk om nu nog te beweren dat Steijn het voordeel van de twijfel verdient. Zijn tactische keuzes, wisselbeleid, expirimentele opstellingen en uitspraken staan haaks op hoe het zou moeten zijn bij een club die zoveel geinvesteerd heeft in de selectie en voor het kampioenschap zou moeten gaan.
"leuk meegevoetbald met Roda" "Nu spelers in hun kracht laten komen" "Malone is een rustpunt in de verdediging" Uit niets blijkt ook maar enig aanknopingspunt naar een promotieplek, al dan niet via de play-offs.
In het seizoen onder Vreven merkte je dat er wel iets ging gebeuren de laatste wedstrijden en werd er in ieder geval in een vaste formatie gespeeld.
NAC heeft doelpunten nodig, doelpunten maak je door aan te vallen en in ieder geval je topscorer op te stellen. In plaats daarvan een 5 mans verdediging waarbij de kansen en tegendoelpunten om de oren vliegen.
Hopelijk krijgt Lokhoff volgend jaar iets voor mekaar wat dat betreft, want het NAC van 1993/1994 waar Ome Cor op doelt was een NAC, waarbij de aanval de beste verdediging bleek.

1   0  
Gampel

@DOS
Ik kan het alleen maar helemaal met je eens zijn.
Aan het einde van het promotieseizoen stond er een team.
Het was niet briljant en ook tegen Volendam was het gewoon billenknijpen maar toch, er zat een 'fuck you' mentaliteit in het elftal. Vechten en proberen te blijven gaan. Juiste poppetjes op de juiste plek en de mindere goden trokken zich op aan de briljantjes in dat team.
Alleen zoiets gaat ons dit jaar nog promotie brengen maar met Steijn aan het roer zie ik dat somber in.
We hebben genoeg voetballend vermogen. Haye en Immers zouden die kar moeten kunnen trekken. Met Bilate heb je voorin een prima aanspeelpunt en die is zeker niet te beroerd om wat extra meters te maken. Achterin zou je het ook prima dicht kunnen houden met Adilehou, Rossler, Rutten en Hendriks. Gooi er naast Fiorini maar wat lichtgewichten bij op het middenveld die heel goed luisteren naar Immers en willen lopen. Stop in ieder geval met El Al die alleen maar teert op mooie cijfers maar persoonlijk verantwoordelijk is voor meer tegengoals dan gemaakte doelpunten. Misschien moet iemand hem een keer uitleggen dat je, buiten als schoolmeestertje wijzen, als middenvelder ook een verdedigende taak hebt want de gaten die hij laat vallen zijn zelfs voor Bolt niet te belopen.
4-3-3, 4-4-2, 5-4-1 of whatever, het maakt me allemaal niet zo heel veel uit. Spelers die in mijn ogen hoe dan ook moeten spelen zijn een keeper (daar zitten we luxe), Adilehou, Rossler, Hendriks, Rutten (helaas afwezig), Haye, Immers, Fiorini en Bilate. De overige plekken zijn afhankelijk van hoe je wilt spelen.
Dan hebben we ook nog een trainer nodig die ziet waar het eventueel niet lekker loopt en durft in te grijpen (en dan niet in de 89 minuut maar desnoods al in de 1e helft).

0   0  
Ome Cor

Nou, dat is dan mooi gelukt vanavond.....

1   0  
Pieter-Paul

Maurice, jongetje, luister nou eens even goed: je hebt echt elke speler slechter gemaakt dit seizoen Nou vooruit, op één na dan, want Malone kán niet slechter dan hij nu al is. Mauricje....hou de eer aan jezelf, wordt coach van een Curling-team ofzo, maar verlos ons van je onzinnige praatjes en je tactisch onbenul.

Laad alle berichten na dit bericht in