Wij gaan niet opzij

Olij, Maria, Kali & Kramer ook tegen Excelsior afwezig

Thiestemberg

De vier spelers die vorige week positief werden getest op corona zijn ook aankomende vrijdag afwezig als NAC thuis tegen Excelsior speelt. Dit zal betekenen dat Kortsmit weer op doel zal staan en Mashart hoogstwaarschijnlijk weer de linksback van dienst is.

Het goede nieuws is dat er geen nieuwe coronabesmettingen zijn bijgekomen in de afgelopen trainingsweek. Voorlopig blijft de tweede uitbraak in de selectie dus een kleine uitbraak. Buiten Olij, Maria, Kali en Kramer is dus nagenoeg heel de selectie beschikbaar om te spelen. Alleen Anco Jansen is geschorst en zal dus niet in de selectie zitten. 

De vier corona-afwezigen richten zich voor hun terugkeer op de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. Die wedstrijd vind plaats op 3 mei en wordt een interessante ontmoeting. NAC en NEC zouden elkaar namelijk zomaar tegen kunnen komen in de eerste ronde van de play-offs.

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
16 Reacties
75   4  
Tombola Breda

Ik hoop wel dat Kali weer op tijd beter is voor de Play-offs. Hij gaat namelijk het beslissende promotie doelpunt maken in de laatste minuut van de laatste wedstrijd.

27   10  
anonieme supporter

gelukkig hebben we Kortsmit als vervanger van Olij.
en natuurlijk niet te vergeten Malone als vervanger van Kali, aan beide hebben we niks

18   2  
Judge M.

Hup Roy! Hup Jethro! HUP NAC!!

5   5  
Maarten

Kali ja??? Goh!!

15   2  
GeelZwart

Denk dat we met Kortsmit een prima (tijdelijke) vervanger hebben voor Olij. Nog 4 finales, hup NAC!

13   0  
Mmm

Kortsmit is ook een goeie komt wel.goed.

75   4  
Tombola Breda

Ik hoop wel dat Kali weer op tijd beter is voor de Play-offs. Hij gaat namelijk het beslissende promotie doelpunt maken in de laatste minuut van de laatste wedstrijd.

11   12  
anoniem73

goed nieuws, beste keeper ten minste op goal.
Vind Olij ook een topper hoor denk alleen dat Korsmit meer brengt. Heeft toch veel meer uitstraling dan Olij. Verkoop Olij maar voor goed geld. kunnen we volgend seizoen in de kkd goed gebruilken. En O ja zet schouten rechts half of rechts buiten zoals ik al eerder heb gevraagd.

39   2  
Gjoewie

Tombola > Dat zou wat zijn zeg! Ik zou mijn reet eraf lachen!

Uit tegen VVV, NAC heeft tot drie keer toe een achterstand weggewerkt, alle drie gescoord door Giakoumakis. In de tweede helft begint het onbarmhartig hard te regenen. Sommige spelers van NAC liggen met kramp op de grond, de scheids stuurt de verzorgers van het veld, hij wil dat er verder gevoetbald wordt. Beide teams hebben al vijf keer gewisseld als de tweede verlenging begint. Of niet? Nee, toch niet, trainer Steijn mag nog iemand inbrengen. Daar komt Kali het veld in hobbelen. Hij oogt wat zwaar, maar uit zijn ogen straalt vuur. Hij lijkt wel alsof hij van plan is om iemand een knal op zijn bek te geven.
VVV zet nog één keer aan. Een keer een goede aanval, een bal die eens goed valt voor Giakoumakis en de ploeg handhaaft zich in de eredivisie. Maar keeper Kortsmit weer zich kranig in het doel van NAC. Hij is niet van plan zich voor een vierde keer te laten passeren.
Maar dan, in de 119de minuut, via een stuitercombinatie tussen Immers en El Allouchi valt de bal ineens voor de voeten van Kali. Hij neemt de bal mee, kapt een verdediger van VVV uit en schiet de bal op het doel. Die bal zou hopeloos naast gegaan zijn, ware het niet dat de keeper de bal à la De Boer van richting veranderd. Tergend langzaam rolt de bal over de doellijn. De spelers van NAC kunnen het niet geloven, ze staan met 3-4 voor! Kali rent juichend weg, maar glijdt uit en verzwikt zijn enkel. Hij kan niet meer verder spelen. De spelers van NAC dragen hem op de schouders van het veld af. Nog een keer laat de scheids aftrappen, maar Anco Janssen, die gewend is aan degradatievoetbal, rost de bal over de tribune. Dan fluit de scheids voor het laatst. NAC wint! En promoveert naar de eredivisie!

Nog tijdens de busreis naar huis krijgt Kali een contractverlening voor 3 jaar aangeboden met 20% salarisverhoging. Wat een held!

In Breda heeft het verzamelde publiek geen oog voor de andere spelers. Ze nemen Kali mee naar de Havermarkt waar ze hem tot diep in de nacht volgieten.

In het begin van het nieuwe seizoen komt Kali merkwaardig genoeg niet opdagen voor de eerste training. Het blijkt dat hij een contract heeft getekend voor Tianjin Teda in China, waar hij drie keer zo veel gaat verdienen dan bij NAC.

En zo verloren we andermaal een cultheld...

17   2  
Bredafun

Speel nou eens met 2 spitsen koekert!
Janssen is r niet, dus gelijk Bilat/Sidney erin!

6   0  
fvf6

De vervangers Kortsmit en Mashart deden het vorige week goed dus , ik heb er vertrouwen in dat we 3 punten pakken . Alleen moet onze trainer M.S. niet met 5 verdedigers gaan beginnen , maar voor een aanvallend elftal kiezen .

7   1  
Maarten

Kortsmit heeft t uitstekend gedaan maar mag ik ook op wijzen dat Olij welvheel vaak voor NAC punten heeft gehaald? Olij is voor mij onbetwist nummer 1

4   3  
Wanny

Ik zie Kali eerder een Boukharietje doen. Een niet te missen kans toch missen, waardoor we de wedstrijd verliezen.

3   4  
The Cosmic Gate

Had Kali zo graag zien spelen !

Of heeft hij daar helemaal geen tijd voor ? En te druk met z'n Instagram, of verversen op z'n bankrekening ? Wat een misselijk mannetje is dat ! Heb het interview van hem nog op m'n netvlies met al z'n loze beloftes enz 🤮

7   3  
Scheppioni

@ Gjoewie
Ik heb anders aan NAC - vvv nog een lichte trauma uit 1992 met dat kut uit doelpunt ! De keeper is bij ons het punt niet, eerder de beleving in de ploeg, laat ik het netjes algemeen houden !

1   1  
Jurgen

Heeft Kali al zo lang Corona?

1   1  
Breda F2

@Gjoewie, wat een verhaal zeg hahaha. Het ergste is dat het nog zou kunnen ook!!

Laad alle berichten na dit bericht in