Wij gaan niet opzij

Steijn wil met vaste kern richting Eredivisie

Italo

Tijdens de (online) forumavond gaf trainer Maurice Steijn zijn voetbalvisie op de komende jaren voor NAC. Met zijn staf wil hij gedegen bouwen aan een steeds sterker elftal.

“Het is de bedoeling om de selectie in tact te houden. Mocht het dit jaar niet lukken om te promoveren, moet je wel een basis hebben waarop je volgend jaar kunt uitbouwen. Daar heb ik met VVV destijds drie jaar over gedaan. Hier moet dat sneller kunnen. In totaliteit is NAC een grotere club met meer mogelijkheden”, aldus Steijn.

De coach zoekt naar vastigheid, stabiliteit en continuïteit in zijn elftal. Jongens die langere tijd bij de club blijven en samen willen bouwen aan een sterk fundament: “We willen gedegen bouwen aan een elftal dat, als we promoveren, ook gelijk klaarstaat en niet direct weer om degradatie moet vechten. Het is dus niet de bedoeling dat wij dalijk in de zomer weer van zeven a acht basisspelers afscheid gaan nemen en weer een hele rits nieuwe speler halen.”

Het geraamte van het elftal staat volgens Steijn al een heel eind. Ook in de Eredivisie verwacht hij met het gros van dit elftal prima voor de dag te kunnen komen: “We willen nogsteeds dit jaar absoluut promoveren. Ik ben er van overtuigd dat spelers als Olij, Rutten, Malone, Schouten en Haye prima meekunnen in de Eredivisie. Jongens hebben dat bewezen, ook El Allouchi heeft jaren in de Eredivisie gespeeld. Van Kaj de Rooij ga je er qua potentie vanuit dat ie het moet kunnen. Dan zou het het mooiste zijn als je je op drie a vier posities kunt versterken.”

Voor die versterkingen kijkt Steijn momenteel naar een verdediger en middenvelder: “Een linksbenige centrale voetballer. Daar vind ik toch dat we in de opbouw moeite hebben om door te voetballen. En je zoekt naar scorend vermorgen vanuit het middenveld. Een ‘diepe 10’ die veel in de 16-meter komt en doelpunten maakt. Een lastige positie, want die zoeken natuurlijk heel veel ploegen.”

Overigens zullen er eerst spelers moeten vertrekken voordat er ruimte is voor versterkingen. NAC hoopt zoals bekend onder andere Monsalve, Noblejas, Dogan en Kali te slijten.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
37 Reacties
83   12  
Ric

Velen zullen het niet met mij eens zien maar als Dogan echt op 10 dichtbij een GOEDE spits kan spelen maakt hij écht wel veel doelpunten in de KKD. Maar ja elke aanvallende speler lijkt bij NAC door de mand te vallen......waar ligt het dan aan?

14   6  
Arie

Als we die allemaal slijten zijn we rijk, godsgruwelijk rijk. En een paar hoofdpijndossiers minder.

83   12  
Ric

Velen zullen het niet met mij eens zien maar als Dogan echt op 10 dichtbij een GOEDE spits kan spelen maakt hij écht wel veel doelpunten in de KKD. Maar ja elke aanvallende speler lijkt bij NAC door de mand te vallen......waar ligt het dan aan?

6   5  
dorpsgek

@ric

welke speler/trainer valt er niet door de mand, het kijkt wel een vloek.

24   46  
Ouwe Spionkop

Richting eredivise haha en verliezen van Dordrecht.
Hou toch op.
Praatjes vullen geen gaatjes.

15   29  
Ibio

Ik maak mij gigantisch veel zorgen om de komende transferperiode. Ik vrees dat Betonvoetbal Steijn en Manders de club nog meer naar de klote gaan helpen.
Het treurige is dat dat zij eigenlijk niet de td hoeven uit te hangen. Want die zou er al moeten zijn.
Er is weer eens wanbeleid,
En daar wordt alle ruimte voor gecreëerd door onze treurige aandeelhouders. De prutsers

24   4  
Ivo

Verdedigend staat het niet verkeerd, de omschakeling en aanval gaan heel moeizaam, dus gaan we voor een linksbenige centrale verdediger.

Schiet mij maar lek.

Prio 1 zou voor mij een scorende rechtsbuiten zijn, Prio 2 een linksback die kan verdedigen én meevoetballen en prio 3 een aanvallende middenvelder.

Met Riera, Malone, Monsalve en Rosler hoef je niet op zoek naar een centrale verdediger. Pas als één van die mannen vertrekt.

15   1  
Scarface

Helemaal met je eens, Ivo.

We hebben een van de minst gepasseerde verdedigingen van de KKD, maar hebben helaas ook een weinig scorende voorhoede. Ik begrijp dan ook echt niet dat je op zoek gaat naar een linksbenige CV als die CV de bal nergens fatsoenlijk kwijt kan.

26   9  
TheBeek

Eindelijk hoor ik wat ik wilde horen!

Een team moet je bouwen idd! Dat gaat niet ff in 1 jaar.

De afgelopen jaren stond er na de zomer bijna altijd een compleet nieuw elftal. Dat werkt gewoon niet.

Vaste kern behouden en uitbreiden. Het is een wereld van verschil of je 3 of 4 spelers in moet passen of 7 of 8 elk jaar.

Het verlengen van olij is al een goede eerste stap!

15   5  
Oldskool

Als ie nu serieus kijkt naar een verdediger en een middenvelder dan kun je toch inmiddels wel stellen dat we a. Zeker niet gaan promoveren en b. We nog minimaal 2 jaar laf klote voerbal gaan zien

Lijkt wel een obsessie.

Vraag 100 mensen wat NAC mist en 100 mensen zullen scorend vermogen noemen

11   9  
Oldskool

Daarbij:

Er was een vaste kern. Verschueren moest vervangen worden. Een echte box 2 box speler, stofzuiger. Immers en Malone kunnen dat samen nog niet eens.

En zwakke plekken: linksback (niet gehaald) en buitenspelers (Kaj de Rooij is logische aankoop, duur, maar logisch. DJ is afwachten) en vorig jaar ook al: Spits met echt scorend vermogen (niet gehaald)

Je had dus al een kern die kon groeien naar eredivisie. Maar dan had je die kern gericht moeten versterken.

Nu mag je blij zijn als je de play offs haalt als je vanavond verliest.

(Overigens kunnen Malone en Schouten echt niet mee in de ere, noem dan eerder Azzagari en Rosler)

6   17  
Beest

Oldskool

Je bent typisch weer een schreeuwert die totaal nergens vanaf weet en niet geluisterd heeft. Echt zo doodvermoeiend zulke mensen.


Als Je geluisterd had, dan had Stein gezegd:

Dat er te weinig gescoord wordt hoeft niet altijd aan de spits te liggen. Er zit weinig scorend vermogen op het middenveld , dat moet veranderen. We zijn op zoek naar een diepe 10

5   4  
Pietjebel

Overstappen van 4-3-3 naar 4-4-2 is de enige optie met deze selectie
2 spitsen de rooij-svh/bilate
Op 10 dogan als vrije rol

De rooij aan de linksbuiten schiet niet op zo die jonge krijg geen bal zo

14   3  
Scheppioni

Wanneer je zo met een Riera omgaat ..... graaf je je eigen graf Steijn !!

16   7  
jvt

Ha ha, die leeft in een andere wereld om zijn werk als TD niet onderuit te halen. Basis voor de ere, laat me niet lachen. We staan 6e Juup en verliezen van alle ploegen die boven ons staan en de onderste!

Steijn, onder welke steen heb je geslapen? Je krijgt er geen vast team in, je stelt je beste verdediger en aanvaller niet op en je hebt schijnbaar niet de helderheid van een ervaren coach om te weten dat als je 0-0 staat een nieuwe spits niet een mi nuut voor tijd moet inbrengen.

Schijnbaar is Immers nu ook weer afgeschreven, want die zou de doelpunten vanaf het middenveld moeten maken. Wordt de volgende afkoopsom voor een twee of driejarig contract. Pff de plaat blijft blijft weer hangen en ze komen er mee weg ook. Bar en boos.

16   4  
Oldskool

@Beest

En jij vindt dat logisch? Prima jongen. En voor wie gaat die diepe 10 spelen??

En jij weet niks van mij met je “schreeuwerd” .
Dat jij fan ben bent van Steijn moet jij weten, ik loop lang genoeg mee om te weten dat Steijn met dit bagger voetbal geen 2 jaar krijgt. Met publiek had ie de kerst nauwelijks gehaald.

Maar jij vindt een diepe 10 de oplossing met een kapstok die geen bal vasthoudt. We gaan het zien welke middenvelder er 20+ gaat maken. Misschien is Messi beschikbaar in de winterstop.

3   12  
Beest

@oldskool

Nee maar als je gisteren had gekeken had je gezien dat Steijn en Manders wel degelijk goed voor de dag zijn gekomen .

Duidelijk antwoorden en er ligt een duidelijk plan voor de komende jaren . Dit seizoen verwacht ik er niet heel veel meer van. Klaarstomen voor de play offs of we moeten echt gaan draaien.

1 ding waar ik het niet eens mee was , ik vind azzagari absoluut meer potentie hebben dan el allouchi. Die is hem over 6 maanden voorbij gestreefd

20   3  
Oldskool

O ja en @beest

Hij heeft gvd een dure Immers voor 2 jaar vastgelegd voor die rol. (Met Dogan, Allouchi, Fiorini en Azzagari die daar kunnen spelen).
Sydney zal wel vertrekken en dan hebben we 1 spits: Bilate, met 0 goals vorig jaar en 1 pingel nu.

Laat mij maar een schreeuwert zijn vriend. Maar een elftal zonder spits promoveert niet,
Nu niet, nooit niet.

11   2  
Oldskool

En vergezichten zijn altijd prachtig en een goede afleiding van het heden. Die kan iedereen maken. Maar waarmaken is een ander verhaal. Tot nu toe blijven het mooie woorden en is er weer (!) opnieuw begonnen ipv voorgeborduurd op wat er was.

En bij NAC krijgt niemand de tijd als je niet presteert.

8   1  
Harrie

Alle voorgangers van MM en MS hadden goede toekomstplannen waarbij hier menigeen de polonaise liep. Maar als je iets verder kijkt is het kansloos zolang je niet eenduidig je beleid nastreeft binnen heel de club. Meestal, en ook nu, zijn het praatjes die niet gebaseerd zijn op de realiteit.

7   7  
jvt

En zo is het, plannen maken kan iedere dropkoker. Natuurlijk woorden als duurzaam promoveren, elk jaar 3 gerichte versterkingen, jeugd laten doorstromen en cashen... pff Maar nu even de praktijk; aangeworven spelers van Den Haag die daar niet goed genoeg zijn, Den Haag staat bijna onderaan ere, en geen meerwaarde hebben om te verkopen. Een gokje zomaar uit het niets in je selectie gehaald. Zomaar even voor De Rooij 500k neertellen ivm een paar echt erewaardige spelers halen war je de oorlog mee kan winnen. Geen enkele speler kunnen wegbrengen war je vanaf wilde. Geen fanatisme in je ploeg kunnen krijgen en er als Dijkhuizen 2.0 bijzitten... Nee goed plan!

10   4  
steven73

UUHHHH, even een quote uit het stukje hoor, "De coach zoekt naar vastigheid, stabiliteit en continuïteit in zijn elftal. Jongens die langere tijd bij de club blijven en samen willen bouwen aan een sterk fundament". Waarom heb je dan lex immers gehaald en een Malone die zijn te oud om het fundament te vormen.

13   2  
Pressing

Dus als er niet gescoord wordt ligt niet altijd aan de spits...

Vraag gisteren: volle bak erop voetbal? Steijn: ja ook zo een begrip... De keren dat we dat deden verloren we.

Deze trainer mist echt tactisch vernuft. Hij kan dan beter voor de dag komen dan Brood en Hyballa volgens sommigen, maar tactisch slaat hij keer op keer elke plank mis.

Ik vind dat je het als trainer moet doen met de middelen die je hebt en als je dan een kapstok neerzet waar geen scorend middenveld onder zit, dan is dat dom en kan je schreeuwen om een nieuwe 10, maar had je beter het elftal om je scorende spits (svh) kunnen bouwen, hoe beperkt die verder als kapstok ook is.

Hyballa deed het wel met het materiaal dat hij had, ook al was hij heel ontevreden over sommige spelers. Steijn heeft genoeg te besteden gehad en heeft zijn eigen keuzes mogen maken.
Enige wat Steijn in zijn voordeel heeft. Steun van AD en een RvC die bang is om actie te ondernemen en zijn Haagse gebluf in interviews.

En hierop mogen we hem hopelijk allemaal toch wel beoordelen? Of wordt er dan iemand boos?

9   7  
Wolfmanjack

Lachwekkend. In de eredivisie gaat het om snelheid van handelen. El Al en Schouten. Als ze de bal willen aannemen zijn ze m al kwijt.

4   1  
Brecht

Een goede TD is hier wel op zijn plaats. Die kan wat beter van de zijlijn de juiste diagnose stellen. Die zal er snel van overtuigd zijn dat hij Immers op de transferlijst moet plaatsen en sommige spelers moet vervangen (El Allouchi, vanHooijdonk) omdat vasthouden daaraan NAC niet verder brengt.

3   3  
Wanny

@ steven73

Malone is 31, die kan echt nog wel even mee hoor. In het verleden hadden we het steeds over ervaring die we misten. Nu zijn er een paar oudere spelers en is het weer niet goed.

Promoveren kost gewoon tijd als je dat goed wil doen. Cambuur speelt ook al een paar jaar op dit niveau en groeit nu toe naar een niveau waarop ze de beste zijn in de KKD en promotie kunnen bewerkstelligen.

Bij NAC zijn er elk seizoen zoveel wisselingen in de selectie (en staf), dat je steeds van voor af aan moet beginnen. Daarom promoveren we niet. En toen we dankzij een paar goede wedstrijden wel promoveerden, was dat ook maar tijdelijk.

7   3  
svt076

Kunnen we nu, nu iedereen de mogelijkheid heeft gehad vragen te stellen, stoppen met de negatieve tendens op deze site, volle bak schouders eronder en met zijn allen gvd NAC steunen tot en met de laatste wedstrijd?
We hebben genoeg gezeurd, de 112e trainer mocht er weer bijna uit dus het is wel weer even genoeg geweest.
Steijn had de ballen om in te stappen en de club was/is op voetbal technisch vlak bijna dood. Ik zou zo 1 2 3 niet een betere vervanger weten (die er zelf ook zin in heeft).
Alles kan nog! Is het niet dit jaar, dan wel weer volgend jaar als we er zelf ook lekker bij mogen zijn.
Schouders eronder en alle neuzen dezelfde kant op!
HUP NAC!

12   3  
Belgische Naccer

Ik snap niet waarom Monsalve, Riera en Noblejas weg moeten van Steijn. Dit zijn in potentie de 3 beste spelers die NAC momenteel in de selectie heeft, samen met Haye en Olij. Waarom dat juist deze spelers weg moeten, zou ik graag verder toegelicht zien. Ik mis hier echt heel veel informatie.

WIllen ze zelf weg? Dat kan, vooral ook omdat ze nooit speeltijd krijgen.

Maar waarom spelen ze niet? Monsalve en Noblejas lijkten nu toch al weken fit, maar worden nooit opgesteld. Waarom niet?

Zijn ze "te duur"? en zo ja, wat verdienen Malone en Immers dan t.o.v. deze Spanjaarden? En moeten die ook weg dan?

Spreekt Steijn geen Engels? Zo nee, zit hij dan op les om dit bij te trekken? en wanneer doet hij examen?

Dat je verder wilt met een vast kern, dat is natuurlijk prima. Maar waarom probeer je dan de spanjaarden niet te houden? Dit zijn eredivisiewaardige spelers en stuk voor stuk beter dan alle spelers die nu op hun plek spelen. Monsalve is beter dan Malone en Immers, Noblejas is echt een goede linksback. Rutten kan dan op rechtsback, waar hij veel sterker is dan op linksback. Mashart is een prima stand-in als linksback en kan ook prima linkshalf. En ja, Riera, is wat mij betreft onze beste centrale verdediger. Beter dan Rosler....maar Steijn zet godver Malone op zijn plek. Pannekoek.

Ik snap er niets van. En de uitleg ontbreekt gewoon. Misschien heeft hij gewoon een hekel aan Spanjaarden, dat zou ook een verklaring kunnen zijn. Maar ik snap het gewoon niet, en vele supporters met mij denk ik. Dus graag uitleg!4   6  
Mo

Wat een praatjesmakers die Steijn en Manders. Ons NAC heeft maar 1 eredivisiewaardige: Olij

Ik heb geen vertrouwen in die loopjongetjes van de aandeelhouders!

4   2  
Braze

Manders en Steyn kunnen beiden goed praten/kletsen.
Ze zijn echter allebei en zeker Steyn aangesteld om op het veld prestaties te laten zien.
Vanavond tegen Volendam bij voorbeeld.
Na deze wedstrijd weet je zeker of promoveren nog een reële optie is.
Ik gok erop dat promoveren weer opgeschoven wordt naar volgend jaar.
Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven.

2   0  
nec nijmegen

Zorg nou gewoon dat je dit jaar promoveert anders wordt het een extreem lastig verhaal.Spelers halen wordt dan nog moeilijker,ze zien dat je te lang bezig bent en kiezen voor andere clubs tenzij je met de geldbuidel gaat rammelen.En al die lange termijn verhalen, ik kan ze wel dromen.Voetbal is emotie ,je kan niks op de lange termijn plannen,ja een nieuw stadion wellicht maar sportief niet.Daarvoor zijn teveel andere factoren te belangrijk.En hoe Manders en consorten overkomen is totaal niet belangrijk.Wij hebben nu 3 jaar de beste tonprater van Nederland maar we presteren geen reet.

1   0  
Cool hand

Volgend seizoen promoveren had al vanaf het begin de doelstelling moeten zijn. Was een beetje arrogant om te denken dat we met een nieuwe selectie meteen zouden promoveren. Omdat we NAC zijn? Omdat we de meeste toeschouwers trekken? Had gewoon rustig aan je selectie gebouwd zodat we volgend seizoen de stap konden maken. Nu is de druk onnodig groot en mocht je promoveren, wat dan?

4   2  
Cees van Gils

Ik kijk al niet meer tussen de andere wedstrijden even zappen naar een tussenstand
Niet om aan te zien
Gewoon waardeloos
Ik komaf 45 jaar bij NAC
Maar de binding en interesse zakt echt ver weg
Ja ik ben er gewoon klaar mee .

4   1  
Dutchbird

Steijn is een prima trainer maar mist elke vaardigheid die een TD nodig heeft (was bij VVV ook niet nodig, die heeft Valckx). Bovendien heeft Maurice de neiging om recht te lullen wat krom is. Die combinatie maakt hem niet populair. Herken en erken je fouten Maurice en probeer ze niet krampachtig weg te moffelen. Dan komt het vast goed met je.

0   0  
Peerke

@oldskool en @beest
Oldskool: ik zit inhoudelijk helemaal op jouw lijn, maar beest heeft wel een punt dat je reageert op een samenvatting van de forumavond. Enkele van jouw punten zijn door Steijn ook zo benoemd.

1   1  
7hills_rules

Volgens mij kwam de quote kampioen worden in de KKD is simpelweg doelpunten tellen, met 80 doelpunten wordt je kampioen, van onze trainer Steijn.

Ben het helaas met hem eens maar we hebben 1 probleem en dat is dat Steijn niet goed kan rekenen.

0   0  
jimcp

Ik weet niet wie ons de Eredivisie in gaat loodsen, maar Steijn is geen Henk Fräser die dat "even" in één jaar doet. Het project Steijn is een meerjarig project met een optie op verlenging, na verlenging, na verlenging...

1   0  
f.van son

Met deze trainer komt geen enkele vaste kern van NAC naar de eredivisie.

Laad alle berichten na dit bericht in