Wij gaan niet opzij

Stemadvies: Maak van Voetbalpodcast Awards geel-zwart feestje met jouw stem

Das Phantom

Ondanks dat we dit seizoen zijn begonnen zonder sportieve doelstelling, maken we bij B-Side Rats ineens kans op een prijs. Samen met #NACpraat en De Gegenpressing Podcast zijn we namelijk genomineerd voor een Voetbalpodcast Award.

Stemmen op je favoriete podcast kan tot en met 30 januari. Op dit moment wordt de lijst aangevoerd door een PEC Zwolle podcast en dat vinden wij maar niks. Ze worden echter op de hielen gezetten door De Gegenpressing Podcast. Zij kregen, eigenlijk alleen maar door de inbreng van John Karelse, de hoogste waardering van andere hosts en podcastmakers. Qua stemmen lopen ze nog een beetje achter. 

Helemaal niemand van de 'Peers' vond dat wij een goede show maken, dus wij hebben nul punten gekregen. Inmiddels hebben we een paar adressen weten te achterhalen (we weten waar je woont, Ferry), dus dat wordt geregeld. 

Via deze link kan je je stem uitbrengen. Eigenlijk hopen wij dat het een geel-zwart feestje wordt bij de uitreiking, dus ondanks dat wij jullie favoriete show zijn, hopen we dat De Gegenpressing de mannen van Zwolle van de troon weten te stoten. 

Mocht je de Gegenpressin nou helemaal niks vinden, maakt #NACPraat ook nog kans op de titel. Ook zij kregen nul punten van de juryleden, maar hebben al 15,4% van de stemmen in handen. Daarmee staan ze op een derde plaats op dit moment. 

Als jullie dan wel aan jullie verre achterneef of demente buurman vragen om op ons te stemmen, eindigen we misschien nog nét boven Dordrecht, Almelo of Maastricht. 11e finishen is wat niemand dit seizoen wil. 

Bron:
B-Side Rats, Voerbalpodcast Award
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 12 reacties
39 Reacties
46   6  
Ouwe Spionkop

1. Gegenpressing
2. Tikkie naar het Zuiden
3. NACpraat

De Eerste de Beste podcast is ook leuk!

46   6  
Ouwe Spionkop

1. Gegenpressing
2. Tikkie naar het Zuiden
3. NACpraat

De Eerste de Beste podcast is ook leuk!

20   5  
Greve i. Ch

1 Gegenpressing
2 Tikki naar het zuiden
3 Nac praat ( de duiventil)

27   2  
Maarten

Aanvankelijk wie er zit bij Tikkie. Ik vind Lievin( dont shoot me if i spelled wrong) heel aangenaam om naar te luisteren.

Bij de Gegenpressing vind ik het item bellen met Karel erg leuk.

8   5  
Den Tinus

Mijn stem hebben jullie.

18   11  
SjorsNac

Jullie maken een prima podcast, ga zo door. Soms mag het ietsje scherper.
Bij gegenpressing word je soms moe van oeverloze gezwam over amateurvoetbal op de beek. NACpraat is ook prima

12   14  
Leurenaar

Gegenpressing podcast krijgt mijn stem, andere 2 zijn ook top maar iets te veel door een geel/zwarte supportersbril.

18   15  
Die ne gast

1. Tikkie naar het zuiden
2. Nacpraat
3. Gegenpressung

Ben al lang geleden gestopt met luisteren naar Gegenpressung. Te veel inspelen op emotie en onderbuik voeden. Alleen Karelse was te pruimen, maar dat was een te kort item om te gaan luisteren. Is de opzet inmiddels aangepast?

Moet toegeven dat ik vooral de Tikkie naar het Zuiden podcasts luister als Levien meedoet. Ben het niet altijd met hem eens, maar hij weet het altijd goed te vertellen en is niet vies van een scherp statement.

Nacpraat is echte supporterspraat en daarom op zijn tijd zeer vermakelijk.

20   7  
Jezus is hier

Wat is een podcast?

8   1  
Hoge Vucht

Elke week tikkie naar het zuiden en de gegenpressing podcast als vaste prik. Vullen elkaar prima aan qua mij betreft!

34   7  
Dundave

Zou mooi zijn om een keer Blanco, blaauwhof, Levien, Pino en Leon in een nac podcast XXL te hebben.

8   3  
Molenschot Loco

Helemaal mee eens!! Heb ik al eens eerder gezegd...zet die heren eens rond de tafel!!!

14   31  
Betweterig

Flikker toch op met die al podcasts. Ik wil voetbal zien godver.

11   1  
Greve i. Ch

@ Jezus is hier
Potcast ?
Is een biechtstoel voor 3 personen
In jou beleving echter maar 2.

36   8  
Joachim Siwek

Gestemd.

Ik vind de NAC Praot podcast het dichtst bij NAC staan. Plat en slap geouwehoer, flauwe grappen, en ongenuanceerde , ongezouten meningen over alles en iedereen. Chapeau!
Alleen dat gezeik over techniek (knopje hier, schuifje daar, micro zus, koptelefoon zo) daar wordt ik zo moe van. Don,Don,Don probeert er serieus "radio" van te maken maar zijn Bredaose tongval zit 'm in de weg. Als een volleerd Ferry Maat probeert hij met de juiste timing plaatjes aan te kondigen maar struikelt steevast over intro en titel. Een paar legendarische en tenenkrommende uitzendingen met de Bukraad waren legendarisch met Mul en Botenmannetje in de negatieve hoofdrol.
Desalniettemin voor mij de nr. 1.

Gegenpressung is de podcast die ik nooit oversla.
Meeste inhoudelijke feiten, de aanstekelijke lach van Kas, de bloed irritante intonatie bij Blanco wanneer hij (voor hem) moeilijke woorden gaat uitpreken, de koud water mening (want onderkoeld) van Blauwhof die ik de meeste voetbalkennis toedicht.
Blanco is als voetbalkenner volledig door de mand gezakt; ik heb hem tenslotte nog nooit iets zinnigs horen zeggen op technisch- of tactisch gebied. De adoratie voor van Schuppen en Sydney zijn simpel en al even lachwekkend. Als je uit Breda komt en ze zijn aardig tegen je wil nog niet zeggen dat ze de kwaliteit hebben om in NAC-1 te spelen.
Kas heeft zelfspot en dat is een groot goed.
Het optreden van Karelse is een gouden greep. No nonsense. Ik ken hem goed en hij is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Nimmer zelfverloochening.

Tikkie naar het Zuiden wil ik nog wel eens overslaan.
Teveel privé gewauwel, en het valt me op dat ze niet écht bloedfanatiek NAC supporter zijn want ze slaan vaak wedstrijdjes over (hoe dan?), ze hebben geen historisch besef en weten soms niet eens tegen wie NAC over een week speelt.
Het lijken me wel hele goeie gasten, vriendjes van elkaar die veel plezier beleven aan NAC en de podcast.
Tijs 1,2,3 ik weet het allemaal nie, het zal wel. Bij de één slap gelul, de ander (die bij BCC werkt volgens mij) heeft weer wel parate kennis, maar vaak gaat over schoolreisjes, verbouwingen en werk gerelateerde zaken. Nooit over John Linford, Addy Brouwers (één van de beste NAC spelers ooit), de tribunebrand, en over "de dode (NAC iconen) nooit iets goeds", want te weinig historisch besef nogmaals.
Aan Levien had ik in het begin een bloedhekel, maar is mijn all time favorite geworden.
Naast zijn zoetgevooisd stemgeluid is hij de ras-opportunist die ik ook ben.
Levien is voor mij de maker van de show, hij schuurt bij mij maar (mea culpa) hij is de beste.

Kortom, redelijk wat stof om naar uit te kijken iedere week.
En dat is redelijk uniek. 3 mooie podcasts met ieder een eigen identiteit en signatuur.
Voor iedereen: ga zo door!
Podcast zijn net als NAC. Als er niks te zeiken valt , is er ook geen flikker meer aan.

19   14  
Jf

Gegenpressing wat mij betreft de beste. Vooral de samenstelling is goed.

NACpraat is duidelijk de minste met figuren die zichzelf te serieus nemen en af en toe erg a-sociaal voor de dag komen vooral die gast met schorre stem.

10   3  
Theoden King

Gestemd. Voor Tikkie. Jullie zijn immers de mannen van liefdewerk, oud papier.

Dank voor alle tijd en energie die jullie in dit platform steken, waardoor een betrokken supporter als ik vanuit de luie stoel van alles kan vinden.

14   2  
Judge M.

Ik mis de optie "Beste podcast uitzending". Die van jullie met Ralf en Thijs was namelijk puur goud en zou door meer mensen gehoord mogen worden..

12   3  
Das Phantom (BSR)

Ineens een topic vol bruikbare tips. Dank daarvoor. Ook voor de complimenten!

13   0  
Marti

Het elkaar niet uitlaten praten stoort me bij een tikkie naar het zuiden , vooralThijs de gespreksleider heeft dit nogal en dan begint hij ineens nog binnensmonds te praten zodat je er niets meer van verstaat! Dat is de reden dat ik het vaak niet op kan brengen er naar te luisteren ! Toch wens ik jullie alle succes toe , want bij alles in het leven zitten verbeter punten,

14   0  
Das Phantom (BSR)

@Marti

Dank, ik zal er op proberen te letten!

6   6  
Jezus is hier

Beste GREVE I. CH,


Aha een triootje. Ja, dat kennen we wel.

5   4  
Bredaaaaa

Gestemd!
Mooie NAC community.

10   8  
Tip

Het leuke vind ik altijd dat al die podcast-gasten vooral zich zelf graag horen praten. En daar is niks op tegen want wij vinden met regelmaat ook onze eigen reacties 'voortreffelijk' geschreven. Kortom het is leuk, maar het drijft vooral mee op de waan van de (club)dag, dus allemaal niet te serieus nemen m.i. Sowieso is voetbal een belangrijke bijzaak vind ik.
Tussen de drie podcasten kiezen vind ik moeilijk, het is vergelijken tussen appels en peren , ze zijn verschillend en hebben allemaal hun eigen sterke punten en hun eigen verbeterpunten. Ik luister met regelmaat, is het leuk en/ of interessant luister ik het af en anders zet ik het uit.

6   9  
Molenschot Loco

@Das Phanthom.....Gaan jullie proberen om een podcast te maken met iedereen? Nacpraat gegenpressung en jullie?

31   8  
Ouwe Spionkop

Wat mij stoort aan De Rat NAC Praat is alsof ze steeds namens alle NAC supporters praten.
Vaak met vooringenomen mening niet gebaseerd op feiten.
En inderdaad die gast met die schorre stem is een schreeuwlelijk.
Maar toch complimenten dat ze het elke week weer doen.

18   8  
Petrichor

Grappig, ik zit er juist andersom in: ik vind de Gegenpressung-podcast redelijk, maar stoor me vaak aan het onzinnige gezwets van en de onnodige verheerlijking van jeugdspelers door Blanco. Vaak begin ik aan de Gegenpressung, maar zodra de nieuwe Tikkie... verschijnt, schakel ik over naar die aflevering. Een stuk gemoedelijker, maar daardoor prettiger om naar te luisteren.

Ik ben het er overigens wel mee eens dat de aanwezigheid van Levien de podcast telkens weer naar een hoger niveau tilt. Wat mij betreft mag hij elke week aanschuiven! (Of op z'n minst een Karelse-rol voor hem ;) )

9   9  
Ibio

Gegenpressing is teveel de Pvh, Karelse, Gabriels kliek. te subjectief
Nacpraat is mij te rommelig, te schreeuwerig en arrogant
Tikkie van het zuiden bevalt mij het best van de drie.

7   2  
Peter13

Tikkie naar het zuiden is mijn favoriet. Wel moeten de sprekers beter opletten dat ze één volume aanhouden. Als je in de auto luistert, zijn delen echt onverstaanbaar doordat er binnensmonds wordt gesproken - of een bijzinnetje ineens heel zachtjes en snel tussendoor. Heel normaal in een gewoon gesprek, maar niet handig bij een podcast.

Ik word ook altijd al blij van het intro: "Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door..." en dan is podcast uitgesproken als pot kast. Vooral zo laten...

Gegenpressing: te veel zelfingenomenheid van Blanco, met die irritante articulatie van langere woorden. Blauwhof en Karelse zijn wel leuk.

NACPraat te veel geschreeuw en te veel op de man.

7   2  
NACMULTY

Ik lees net dat Ajax niet wil dat Donny Warmerdam komt.

2   2  
Den Tinus

Inderdaad balen dat Warmerdam niet komt. Nac had een 2,5 jarige verbintenis willen aangaan.
Nu pakken ze door naar alternatieven.
Ben benieuwd wie dat zijn.

9   9  
Habe

tikkie: slechte geluidskwaliteit en binnensmonds gemompel. Zonder koptelefoon/oortjes eigenlijk niet te verstaan;

Gegenpressing: teveel zelfbevlekking van blanco. Ik zit er helemaal niet op te wachten wat hij in het weekend heeft gedaan, gegeten heeft, op vakantie is geweest of heeft getennist. Andere 2 onderdanig aan Blanco. Verder veel geslijm bij de (ex) voetballers en trainers.

NACpraat: Niet altijd mee eens maar voor mij de beste van de 3.

Echter geld voor alle 3 dat ze zichzelf veel te serieus nemen. We zijn (en blijven) immers maar gewoon supporters van NAC Breda .

8   1  
Breda83

Warmerdam jammerdan

4   3  
Ouwe Spionkop

Ajax supporters balen dat Warmerdam niet naar NAC gaat.
Zegt me genoeg over de kwaliteiten van die jongen.
Laat maar lekker in Adam.

0   13  
La matanza

Er staat ook bij dat nac niet aan de vraagprijs van 200.000 kan voldoen, dat zou toch een slecht teken zijn

9   0  
Rade Bogdanovic

Betaal jij die 2 ton?
En dan over 2 jaar zeuren dat het weggegooid geld is omdat hij niet maar je wensen speelt. Remember KdR?

9   0  
Joachim Siwek

Lamatanza

Het is juist goed dat ze niet 200k WILLEN betalen.
Ze kunnen het wel, maar goed ondernemerschap behelst ook dat je transfervrije spelers ophaalt die jong en talentvol zijn.
Zo creëer je waarde op het veld.
En dat is nu net waar men bij NAC mee bezig is. (zie Omarsson, Wernersson, Staring, Omgba)

4   1  
Breda83

“Ajax supporters balen dat Warmerdam niet naar NAC gaat. Zegt me genoeg over de kwaliteiten van die jongen. “

Dat zegt me dat ze hem niet goed genoeg vinden voor Ajax. En dat is 99,99% van de voetballers in NL niet. Zegt dus helemaal niets.

5   1  
Ouwe Spionkop

@breda1983
NAC 28 punten en Jong Ajax 23 punten en 38 goals tegen met Warmerdam .
Ik vraag me echt af wat ze in hem zien. Ik heb wat wedstrijden van Jong Ajax gekeken de laatste tijd en die jongen is echt een van de mindere in dat team.
Ik ben er niet rouwig om dat hij niet komt.

1   0  
Jan

Groot respect voor de makers van de Podcast Tikkie naar het Zuiden. Beste lezertjes we kunnen er veel over opmerken maar bedenk de makers doen dit in hun vrije tijd. Hobbyisme pur sang. Dat is het grote verschil met de Gegenpressing Podcast. Die wordt gemaakt door professionele NAC watchers. Daar mag je iets van verwachten. Irritaties over gemompel! Vooral blijven doen of verwachten wij dat de heren ook nog in hun vrije tijd naar de logopedist(e) gaan. En starten we een crowfunding om de kosten af te dekken!! De enige adviezen die ik wil meegeven (m.a.w. denk erover na, doen jullie er niets mee, ook prima), ik mis de Brabantse tongval of dialect en het is geweldig als jullie de eerste podcast zijn over NAC waar een vrouw regelmatig aanschuift).
Ga zo door heren!

Laad alle berichten na dit bericht in