Wij gaan niet opzij

'Streep door Warmerdam: Ajax vraagt twee ton voor middenvelder'

Das Phantom

Donny Warmerdam wordt geen speler van NAC. Dat meldt BN DeStem deze ochtend. De deal met Ajax zou zijn afgeketst omdat Ajax volgens de krant twee ton eist voor de speler.

NAC zou zelf al een akkoord hebben gehad met de middenvelder, die dit seizoen zijn wedstrijd voor Jong Ajax als centrale verdediger speelt. Volgens de krant lag er in Breda een contract voor 2,5 jaar klaar voor Warmerdam. Ajax wil echter niet meewerken omdat Warmerdam tot 2024 vastligt en ze met problemen kampen in de breedte. 

In Breda zouden ze inmiddels zijn doorgeschakeld naar andere opties. De focus zou worden verlegd naar aanvallende opties. Alex Schalk zou nog altijd op de wensenlijst staan en zou er nog verder gekeken worden naar aanvallende versterkingen.  

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
43 Reacties
142   14  
M

Kan iemand mij uitleggen waarom ze nogsteeds Alex Schalk willen halen? Van der Sande doet het goed en er is vorige week nog een andere spits binnengehaald.

142   14  
M

Kan iemand mij uitleggen waarom ze nogsteeds Alex Schalk willen halen? Van der Sande doet het goed en er is vorige week nog een andere spits binnengehaald.

41   8  
Ouwe Spionkop

NAC heeft nu 28 punten en Jong Ajax een schamele 23 punten en 38 goals tegen met Warmerdam

Ik vraag me echt af wat ze in hem zien. Ik heb wat wedstrijden van Jong Ajax gekeken de laatste tijd en die jongen is echt een van de mindere in dat team.

Ik ben er niet rouwig om dat hij niet komt.

35   3  
d'n henk

2 ton is voor NAC begrippen nog steeds veel geld denk ik, dus ik vind het niet onverstandig dat je dan verder gaat kijken. Je hebt tenslotte ook 5 ton voor de Rooij betaald en dat was het helaas ook niet waard (met alle respect).
Ben wel benieuwd waar ze nu verder mee gaan komen, mijn voorkeur zou nu vooral liggen op een CV.

19   0  
leeuw

Geen Warmerdam jammer dan, op zoek naar een nog betere speler mannnen.

26   0  
RV

Ik denk dat als we voor een CV positie een speler zoeken dat we toch wat meer fysiek en ervaring nodig hebben. Een echte leider achterin, ik zie dat niet in Warmerdam. Je ziet dat ook met een Velthuis, dat zijn spelers die voetballend zijn opgeleid en dat is zeker niet onbelangrijk. Maar tegen de fysiek sterkere ploegen waartegen NAC veel op eigen helft speelt, staan ze te wankelen op hun benen.

Op het middenveld zijn we redelijk bedeeld.
Zonder negatief te zijn over Warmerdam maar een stevige transfersom voor deze speler... vind het verstandig dat er dan doorgepakt wordt naar een alternatief.

41   14  
Ice

Ik krijg een beetje het idee dat we Schalk willen halen omdat het een jongen uit Breda is, en niet omdat hij iets toe kan voegen. Met een Herman die los begint te komen, Velanas, onze IJslander en Jort hebben we aanvallend gezien genoeg mogelijkheden binnen de huidige selectie.

29   3  
Italo

Ik zie graag nog een ervaren (rechter) centrale verdediger komen. Over die positie hoor ik niets. Een speler a la Mac-Intosh, of Amevor van FC Eindhoven (let op: ik zeg ‘a la’ dit betekent niet dat ik 1 van deze spelers meteen wil) die de het klappen van de zweep kent, de leiding pakt in de defensie en zijn collega verdedigers ook beter laat spelen. Bij voorkeur dus een Nederlandstalige. Wat mij betreft is dat nog het grootste ontbrekende puzzelstuk.

9   80  
Oosterhout74

Nieuwe eigenaren die de club nieuw leven in willem blazen maar geen €200k over hebben voor een speler waar ze 2 mnd mee bezig zijn. We zijn gered hoera.

Blanco doet vervolgens zijn best om het te bagatelliseren; we hebben 8 spelers voor 3 posities dus we hebben hem niet nodig. Raar dat de technische leiding 2 mnd tijd stop in een speler die we niet nodig hebben.

9   20  
Willem

Een speler die de hele Ajax jeugd heeft doorlopen kun je altijd weer doorverkopen gok ik. Die zijn gewild en ga je minstens je aankoopbedrag voor terug krijgen! Dus als mogelijk gewoon doen en volgend jaar verkopen aan KAA Gent voor 5 ton bij wijze van

25   9  
Kvdc

@Oosterhout74

Niet geheel onbegrijpelijk, deze jongen wordt nog steeds verdacht van mishandeling. Innocent until proven guilty, maar wil je twee ton neerleggen met de gedachte dat hij een rechtszaak aan zijn broek heeft hangen?

Warmerdam is een middelmatig speler die door Ajax wordt opgehemeld zoals ze daar altijd doen.

37   1  
Wanny

@ OOSTERHOUT74

NAC moet geen transfersommen gaan neerleggen, zeker niet voor Jong Ajax spelers. Er zijn zat jongens gratis op te pikken die ook een potje kunnen voetballen.

18   2  
Wanny

@ WILLEM

Waarom zou ie volgend seizoen ineens 5 ton waard zijn dan?

Hij speelt nu wekelijks in dezelfde divisie en blijkbaar zijn er nu geen clubs die ff 2 ton voor hem neerleggen.

45   3  
fvf6

Goed gehandeld door de verantwoordelijke bij NAC. Eerst zou hij transfervrij weg mogen en dan ineens als er belangstelling is willen ze 200.000 vangen .Het lijkt erop dat men door schade en schande wijzer is geworden bij NAC , of omdat er gewoon de juiste mensen zitten nu .

10   1  
Breda83

@M

Als je kijkt dat ze met Wernersson een back hebben gehaald die te vergelijken is met Lucassen dan ga ik er vanuit dat ze 5-3-2/3-5-2 willen blijven spelen. Dus dan zou je met vd Sande, Omarsson, Herrmann en Schalk de posities voorin dubbel bezet hebben. Plus zou dan een aanvallende middenvelder of iemand die op de vleugels uit de voeten kan een logische toevoeging zijn. Zeker met het oog op volgend seizoen.

10   36  
BREDA 1965

Ook mij is het een groot raadsel waarom men schalk wil halen.Ik dacht dat we VOORUIT de weg naar BOVEN wilde inslaan...schalk kan er helemaal niks van

13   2  
n@©

Als er een streep gaat door een centralve verdediger, dan ga je toch een andere centrale verdediger zoeken? Volgens mij ligt het probleem van het elftal niet voorin, maar ontbreekt het aan kwaliteit in de verdediging en op het middenveld.

8   1  
6 bier + paprikachips

@KVDC: precies dat! Laat maar lekker gaan...

10   1  
Mike

Ik denk dat een goede CV prio is met misschien die jongen van Almere city die in de zomer wilde komen dan ben je een heel eind voor nu.

10   2  
Breda F2

Goed gedaan NAC. En dooooorrrr.

7   3  
Vaque Geej

2 ton voor iemand die zich nog moet bewijzen is veruit schandalig. Hoe komen ze in hemelsnaam bij die verzonnen prijs? Dat iemand bij Ajax in de jeugd speelt wil helemaal niets zeggen. Het lijkt erop dat ze alleen daardoor al een prijskaartje krijgen vanwege de naam Ajax. Zeer goed gehandeld en een sterk besluit van NAC. We lijken het wel te leren, niet meer op één paard wedden en met verschillende scenario’s rekenen houden.

Maar waarom lees ik hier steeds vaker de naam van Alex Schalk? Dat snap ik niet goed. Wat is de bedoeling van hem de positie die hij moet gaan vervullen?
Mits hij transfervrij komt heb ik er overigens geen enkele moeite mee als hij terugkomt.

17   1  
Breda83

Tom Boere naar NAC!

13   1  
NACMULTY

Tom Boere naar NAC

10   1  
TVB

Dan zal schalk niet meer komen lijkt me! Iig bewezen doelpuntenmaker!

5   3  
Kinderkaartje

Tom Boere.

Toch wel een naam waar ik vrolijk van word!
Welkom!

5   1  
Joachim Siwek

Verrassend, maar mooi!
En voor 2,5 jaar.
Wordt druk voor de goal (hoop ik!)

4   12  
Van Flieger

Vreemd, heel vreemd artikeltje van YB in de Stem. We hebben veel tijd in een speler gestoken, maar het is niet erg dat hij niet komt want we hebben er al genoeg en bovendien is het de schuld van Ajax.

Het is nu echt tijd geworden voor een clubwatcherwissel.

Hoeveel 700K spelers hebben we in de selectie eigenlijk?

6   4  
gjoewie

Boere een bewezen doelpuntenmaker? Bij Cambuur staat hij het hele seizoen al droog! Als hij zo gemakkelijk zou scoren, zouden ze hem niet laten gaan, toch?

Maar goed, we hadden hem al veel langer op het oog. Blij dat ie dan toch komt. Misschien dat ie in de KKD wel zijn draai vindt.

Ondertussen zou het toch wel handig zijn als we een ervaren centrale verdediger zouden binnenhalen.

Kunnen we die Flor van den Eynden van Helmond Sport niet losweken? Met 22 jaar is hij behoorlijk ervaren in vergelijking met de rest van de selectie van NAC en we kunnen er nog jaren mee vooruit!

3   4  
Kopspion

vd Sande, Omarsson en Boere ?
Vraag me af hoe ze dan willen gaan spelen want Boere lijkt me nou net een typische spits om met twee buitenspelers te moeten bedienen ?
Eerlijk gezegd heb ik hier wel wat twijfels bij, de laatste tijd scoort ie ook niet zo veel meer toch ?
Ik ben van mening dat we aan Omarsson veel meer plezier kunnen gaan beleven

9   1  
TVB

Dan misschien voor nu Vd Sande op 10 zetten en Boere + omarsson in de spits

6   0  
bier en friet

Ik zie het resterende seizoen nog steeds als een opbouw richting volgend seizoen waarin het moet gebeuren. Met nu 2 backs (Wernersson en Lucassen) die het vooral van hun aanvallende kwaliteiten moeten hebben en voorin de kwaliteiten voor een 2-spitsen-systeem lijkt er gekozen te zijn voor een 3-5-2 / 5-3-2. Dan zou ik met versterkingen nu vooral kijken waar je nog basisspelers mist alvorens je zoekt naar talenten voor de dubbele bezetting.

Warmerdam zou imo een vervanger / back-up zijn voor de positie van Vet (verbindingsspeler) en niet zozeer als CM. Vet doet het echter prima en heeft als 1 van de weinigen wat lengte en ervaring, dat haal je er niet zo gemakkelijk uit. Als een speler als Warmerdam dan gratis op te pikken is, is dat prima om langzaam in te passen. Maar als je moet betalen zou ik eerst kijken waar je in de basis wat mist.

imo missen we vooral een ervaren CV, zeker zonder Bakker. Van alle clubs boven ons hebben we de meeste tegendoelpunten. En als het achterin niet stabiel staat, dan spelen de middenvelders en aanvallers ook constant met dichtgeknepen billen en met één oog op de 'restverdediging' en dat speelt niet zo lekker. Wil je weten of onze huidige jonkies op het middenveld (en aanval) potentieel hebben om een promotie af te dwingen (en eventueel zelfs om in de ere te handhaven), dan moet je hen in hun kracht brengen. Daar zou het restant van dit seizoen voor gebruikt kunnen worden om in de zomer de gaten op te vullen.

Talentvolle middenvelders en aanvallers hebben doorgaans een stuk meer waarde (zowel om te kopen als om te verkopen) dan een verdediger zonder restwaarde. Maar die ene verdediger zou dus veel meer waarde kunnen creëren / geld kunnen besparen door al die jonkies in hun kracht te zetten. Ik denk dat je met die investering onder aan de streep dus veel beter uit bent.

3   1  
Wanny

@ KOPSPION

Dat bedienen vanaf de flanken moeten Lucassen en Wernersson gaan doen lijkt me.

Typische KKD spits die Boere. Kan zomaar dat ie er 20 inlegt.

4   1  
gjoewie

Ouwe spionkop > Ik denk dat Warmerdam een heel aardige voetballer is, hij past alleen niet zo in het systeem van 020. Hij is een speler met een groot actieradius, die lekker kan buffelen en een goed schot heeft. Achterin is hij minder zeker, hij kan ook de bal achter zijn eigen keeper koppen. Ik denk dat ze hem op de korrel hadden als vervanger voor Thom Haye. Warmerdam kan diezelfde rol spelen. Het zou me niets verbazen als we hem binnenkort bij een club in het rechterrijtje van de eredivisie terugzien. Bij Excelsiknor of RKC of zo.

Met Tom Boere halen we ervaring binnen aan voor wat betreft de aanval. Nu nog een centrale verdediger. Voor de opvolging van Haye kun je beter Velanas een nieuw contract aanbieden.

5   1  
Ric

Hoort allemaal bij het spel.
Loopt van de zomertransfervrij de deur uit.
Zal 31 januari wel een akkoord liggen met doorverkooppercentage ipv transfersom.

5   0  
since1912

Op zich best begrijpelijk. NAC wilt Warmerdam alleen als het voor noppes is, want zo goed is hij nu ook weer niet. Dus zolang Ajax geld vraagt gaat de deal niet door!

5   12  
Jezus is hier

2 ton. Dat is 2x 1 ton. Als dat al teveel is dan houdt het op met het binnenhalen met talenten me daadwerkelijk toegevoegde waarde.
Semi prof voetbal op deze manier.

2 ton...misschien kan NAC toeslag aanvragen bij de gemeente?

3   11  
RichardPraha

Zijn contract loopt gewoon door tot Juli 2024...wat had NAC dan verwacht, dat ze hem wel ff gratis zouden wegdoen?

Vreemde gang van zaken, dus je scout hem, analyseert, bepaald dat je hem zou willen toevoegen aan je selectie...en dan krijg je te horen dat je ervoor moet betalen, wat gewoon terecht is aangezien hij doorlopend contract heeft....en dan haak je af omdat Ajax een relatief lage transfersom vraagt.

11   0  
Ivo

Geen knaken en daarom zijn Staring, Omarsson, Wernersson en mogelijk nog meer versterkingen gehaald. Je moet je niet de kaas van het brood laten eten en daarnaast ben ik niet zo super gecharmeerd van deze speler. Ook omdat we al behoorlijk wat controlerende middenvelders hebben. En als Centrale verdediger vind ik Warmerdam met 1m74 te klein. Een spits als Verheijdt maak je het dan wel heel makkelijk.

7   3  
Henk

@Richarpraha en je zus is hier

Dat kunnen ze best betalen, maar dat willen ze niet. Dat heet onderhandelen.

2   3  
GB

Schalk haal je voor zijn ervaring, sturend vermogen en het is een gifkikker. Wordt ook geroemd om zn spirit door zn huidige teamgenoten. Vind t goede gast.

Velanas zal gaan, de Rooij zal gaan, dus Boere en Omarsson logisch met Schalk erbij.

U zijt gegroet!

19   0  
Faltje

Ze vroegen 2ton en we hebben maar 1 Ton

1   3  
Oosterhout74

@kvdc

Er is niet een aangifte gedaan.

2   0  
Reflektor

Hoe bepaalde figuren hier zitten te blaten he.....ik zou dit en ik zie dat en ik zou die willen zien , je kunt dit beter aan die mannen overlaten die bij NAC bepalen wie er komt en wat ze willen .

2   0  
Henk

@Oosterhout74
Er is in april aangifte gedaan. En je moet tegenwoordig enige bewijslast kunnen overleggen als je aangifte wil doen bij de politie, in Nederland is alleen iemand beschuldigen niet meer voldoende.

Laad alle berichten na dit bericht in