Wij gaan niet opzij

Stokkers: “Dat zijn toch vijf, zes goals per jaar”

Masthow

Van de tien wedstrijden dat Finn Stokkers basisspeler was, won NAC er acht, waaronder de laatste twee. De spits vertelde in een interview met FOX Sports dat hij niet weet of het aan hem ligt, maar dat het hem wel bevalt.

Sinds Stokkers terug in de basis staat weet NAC weer wat winnen is. Toch vindt de spits niet dat Brood hem nu altijd in de basis moet zetten. “We doen het uiteindelijk als groep, maar voor mezelf is het wel lekker als je speelt, dat je dan winnend van het veld af stapt. Gelukkig gebeurt dat vaak.”

Dit seizoen scoorde Stokkers tot dusver drie keer en het waren niet altijd de mooiste goals. De aanvaller vindt zichzelf wel een sluwe spits en loert dan ook op de rebounds en intikkers. “Dat zijn toch vijf, zes goals per jaar over het algemeen. Als de keeper een balletje los laat of dat de bal via de paal het veld terug in komt. Dat vind ik behoorlijk vies, maar wel lekker voor een spits om mee te pakken.”

Bron:
B-Side Rats, FOX Sports
12 Reacties
27   3  
Raf17

Je kan zeggen wat je wilt, maar Stokkers werkt wel hard. Ik vind hem ook niet goed genoeg, maar door zijn werklust kan het zomaar zijn dat de rest beter gaat voetballen. Ook prima.

27   3  
Raf17

Je kan zeggen wat je wilt, maar Stokkers werkt wel hard. Ik vind hem ook niet goed genoeg, maar door zijn werklust kan het zomaar zijn dat de rest beter gaat voetballen. Ook prima.

23   18  
Da Pope

Stokkers is misschien wel de grootste tegenvaller van dit seizoen. Ontzettend beperkte spits, waar werkelijk nul komma nul dreiging van uitgaat. Hoewel hij niet altijd basisspeler is, is zijn voorlopige aantal van drie goals natuurlijk gênant laag voor een beoogd eerste spits van een promotiekandidaat. Hij werkt hard, maar daar is eigenlijk alles wel mee gezegd.

Ik had voor dit seizoen zoveel meer verwacht, maar moet na een half seizoen concluderen dat hij geen echt aanspeelpunt of echte afmaker is, niet over een echte actie beschikt, behoorlijk langzaam is en anderen nauwelijks beter laat voetballen. Hij is de ultieme zesjes-spits: eentje die alles voldoende kan, maar niks goed. Er is geen enkele specifieke kwaliteit waarop je hem kunt benutten en dus heb je geen zak aan hem.

Je kunt over Van Hooijdonk van alles vinden, maar hij is in de zestien wél een afmaker. Punt voor hem is dat niemand hem fatsoenlijk in stelling brengt. Stokkers vind ik in dat opzicht beduidend minder (zijn goal tegen Jong PSV was ronduit matig ingekopt, kijk maar terug) en hij is in alle andere opzichten niet beduidend beter.

Absolute miskoop.


8   17  
Fan uit Zevenbergen

SvH is beter

9   3  
Een ander geluid

Da Pope, dat heb je goed gezien !
Zeer sympathieke, hard werkende spits...maar geen afmaker en geen agressie in zi jn spel. Type ideale schoonzoon.
Ik had op meer gehoopt.

Eindconclusie;
Goed voor kkd club zonder ere-divisie ambitie.

5   1  
Wanny

Stokkers gaat je inderdaad niet naar de eredivisie brengen. Werkt hard en een prima kerel, maar mist het niveau.

Zo hebben we er in de jaren 80/90 ook een aantal gehad. Olaf Schaap, Marco van Delden, Arie Jonker, Frits Copal om er een paar te noemen. Ook allemaal jongens die weleens een goaltje maakten, maar uiteindelijk net niet goed genoeg waren voor het betaalde voetbal.

0   0  
Gman

Ben zeker niet ontevreden over de werklust van Stokkers, rendement is echt nog te laag. Laten we hopen dat het aanpassingsproblemen zijn, en dat het nu begint te lopen. Laatste wedstrijden lijkt het allemaal al iets scherper bij Stokkers dan de wedstrijden daarvoor.
Hij moet zijn kans nu wel echt gaan pakken de komende wedstrijden, anders in de winter hopelijk een nieuwe extra spits erbij vanuit de transfersom van Leigh

7   0  
RV

Er wordt veel gepraat over de spitsen en dat is helemaal prima maar hebben we weleens gedacht aan de buitenspelers en de nummer 10.

Bij Cambuur gaat de rechtsbuiten al op 110 procent springen als de linksback de linksbuiten inspeelt. Daar ontbreekt het aan bij NAC.

El Allouchi, Dogan.. die zullen nooit op 110 procent gretigheid die zestien induiken. Ilic heeft dat ook te weinig.

1   1  
F8Hipster (BSR)

Het stond de eerste periode achterin best goed en we kregen toen weinig tegen wat het mogelijk maakte om steeds nipt te winnen met wat geluk. Nu moet NAC minstens twee doelpunten scoren iedere wedstrijd en dat lukt gewoon niet met de spitsen die we nu hebben. Volgens mij hebben ze met zijn 3-en nog niet zoveel gescoord als bijvoorbeeld Muhren.

5   2  
Gampel

Stokkers is op geen enkele manier betaald voetbal waardig. Niet in de ere divisie, niet in de eerste divisie, zelfs niet in de 2e of 3e divisie. Het ontbreekt hem op zijn harde werken na, en wie zou dat niet doen voor een goed betaalde, uit de hand gelopen hobby, aan alles wat een spits nodig heeft. Geen snelheid, geen kopkracht, niet in staat om als diepste spits een bal vast te houden, niets van dit alles. Met dit moyenne staat hij aan het einde van het seizoen als spits van NAC op minder dan 10 doelpunten. Dat is niet een beetje te laag, dat is schandalig. Zelfs bij de nummer laatst van dit seizoen zal de spits er meer gescoord hebben.
ik neem Stokkers niets kwalijk, gewogen en te licht bevonden, maar wel onze td die ons opgezadeld heeft met deze amateur die zelfs bij Baronie alleen maar voor de breedte een plekje op de bank zou krijgen.
Nogmaals, niets ten nadele van Stokkers want zijn schuld is het niet dat Brood zit opgezadeld met een volledig incompetente voorhoede (SvH, laat me niet lachen, die komt bij Jeka nog niet aan de bak). Er zal door de td in de winterstop een aardig huzarentruukje uitgehaald dienen te worden want anders is seizoen 19/20 in februari al gespeeld en worden het volgend seizoen weer een hele reeks vrijdagavonden met een leeglopend stadion en brakke streams via dubieuze websites.
NAC komt voorin en op het middenveld (zonder versterkingen) gewoon tekort om serieus mee te doen om promotie. 1e of 2e worden gaat hem, zonder een totale inzinking van de bovenste clubs, al niet meer worden en met dit soort spelers voorin hebben we ook niets te zoeken in de nacompetitie. Td en ad alvast bedankt voor weer een verloren seizoen.

2   0  
Bruske

Ik was heel blij toen je kwam stokkers maar laat het nu eindelijk maar eens zien dat je zon goede spits bent.

Al die praatjes van al die spelers ben ik onderhand wel beu. Dan liever geen intervieuw voor of na de wedstrijd...

0   0  
Snakie

Schei toch uit, maar 3 goals waarvan 2 in tikkertje en 1 rebound. De laatste thuiswedstrijd werd hij gewoon een paar keer van de bal gelopen omdat ie te zwak is. En ballen verprutsen en inleveren. Ik zie die werklust niet. Een beetje zelfreflectie zou voor hem geen kwaad kunnen

0   0  
Nacdictive

@Gampel: blijf lekker thuis volgende keer. Azijnzeikers zijn er al genoeg..

Laad alle berichten na dit bericht in