Wij gaan niet opzij

Stokkers: ''We moeten voor het publiek gaan spelen''

DeWeesJr

Finn Stokkers maakte dit jaar de overstap van Fortuna Sittard naar NAC. Ondanks dat de ploeg uit Limburg komend jaar een niveau hoger speelt koos de spits voor het verhaal van NAC. ''Ze hebben de faciliteiten om een betere speler te worden, en dat wil ik ook worden. Vanaf hier kan ik doorbouwen.''

Het is nog de vraag of NAC vrijdag met twee of drie spitsen start. In de voorbereiding werden beide systemen uitgetest. Volgens de spits kan dit ook zijn voordeel zijn tijdens wedstrijden. ''Het zou wel lekker zijn als je tijdens een wedstrijd van systeem kan wisselen, dan maak je het de tegenstander ook moeilijk. Het is voor het algemene niveau van de groep heel goed is.''

Verder hoopt de spits dat het publiek het team mee op sleeptouw neemt. Hij weet ook dat de spelers hierin een belangrijke rol spelen. ''We willen bovenin mee gaan draaien en voor het publiek gaan spelen. We moeten het publiek vermaken en dan is het te hopen dat ze heel veel voor ons gaan juichen dit seizoen.''

Bron:
B-Side Rats, Fox Sports
Vorig bericht
Monsalve: ''Ik ben van nature een leider'' 18 reacties
Volgend bericht
De concurrentie: Excelsior 19 reacties
Terug naar overzicht
16 Reacties
92   1  
geelzwartwit

Hopelijk begrijpen ze als team hoe het bij NAC werkt met het publiek. Toon je strijd dan geeft het publiek gas. Gooi je er met je pet naar dan krijg je de hoon over je heen. Simpel.

92   1  
geelzwartwit

Hopelijk begrijpen ze als team hoe het bij NAC werkt met het publiek. Toon je strijd dan geeft het publiek gas. Gooi je er met je pet naar dan krijg je de hoon over je heen. Simpel.

15   45  
[email protected]©

@pubertjes, lezen jullie de post van geelzwartwit nog een aantal keer achter elkaar?

32   8  
Optimist

Vanzelfsprekend krijg je de hoon over je heen als je er met de pet naar gooit.

Of wanneer dat wordt beweerd door onze huis- tuin- en keuken psychologen, die vanuit hun luie stoel precies kunnen beoordelen wie wel of niet de juiste mentaliteit hebben.

Natuurlijk doen spelers altijd hun stinkende best, ook al beweren bepaalde opinieleiders op deze site van niet.
Als het dan toch niet lukt moeten wij niet meegaan in die malaise, maar juist proberen ze over het dode punt te helpen.

33   1  
Belgische Naccer

Keihard werken voor iedere meter, de tegenstander thuis opjagen en vanaf de aftrap het gevoel geven dat er NIKS te halen is in Breda...

Dat heb ik al jaren niet meer gezien in Breda. Ik hoop dat dit jonge enthousiaste team, dit kan gaan brengen.

Ik ben al zo blij dat we van die broodvoetballers Mühren, Rosheuvel, Tevreden (2e seizoenshelft), Kastaneer...en wat te denken van Van Leer...man man man...Die lieten precies het tegenovergestelde zien van wat ik hier boven beschrijf.

Hup NAC!!

Laat iedere tegenstander maar met poep in de broek afreizen naar Breda het komende seizoen.

42   10  
Bommel

Is dat zo Geelzwartwit? Die redenering vind ik heel romantisch maar staat haaks op de realiteit. Koch en Korte leverde ook strijd en kregen maximale hoon over zich heen. Zelfs jongens uit onze eigen stad El Allouchi en Damen vielen op basis van inzet helemaal niets te verwijten en werden met de grond gelijk gemaakt.
Optimist zegt het juist. Afgelopen seizoen ook te vaak meegemaakt dat het publiek na een half uur al begon te fluiten i.p.v. ze over het dode punt te helpen. Geen enkele voetballer ging daar ooit beter door voetballen. Sterker, de jonge onervaren spelers raken daardoor onzeker en gaan alleen maar slechter presenteren. Spelers gaan ook niet automatisch beter voetballen bij volle verwachtingsvolle tribunes. Dat brengt ook druk met zich mee, waar niet iedere voetballer tegen bestand is. Daarom zie je op papier mindere spelers bij clubs als Emmen of Excelsior vaak zo goed presteren.

27   1  
PetöVI

Na jaren achter elkaar met ellende zijn we allemaal wat pessimistischer geworden. De wave etc. bij een 3-0 achterstand vind ik om te kotsen. Ik zou veel liever zien dat we eens goed kwaad worden met zijn alle in zo’n situatie, net als vroeger.

5   30  
DunErwt

@bommel

El Al is geen jongen van de stad, grote zucht.
Kind van Alliance.

54   6  
Bommel

Dunerwt, Roosendaal is toch gewoon regio Breda? Speelt al 6 jaar voor onze club. Ben je dan niet gekwalificeerd genoeg om als eigen jongen gezien te worden? Is dat jou excuus om wel weggehoond te mogen worden? Omdat hij tot zijn 17e bij Alliance speelde?
Dat is dus precies één van de redenen waarom ik onze supporters een stuk minder hoog heb zitten. Mounir mag dan beperkt zijn in zijn kunnen. Hij heeft altijd zijn best gegeven voor de club en zich nooit negatief uitgelaten over de club of de fans, ondanks dat helemaal kapot werd gemaakt.
Nee, onze geweldige fans gaven liever hun onvoorwaardelijke steun aan een onbekende buitenlandse broodvoetballer (Greg Leigh). Een volslagen vreemdeling die er verdedigend geen hout van kon, maar af en toe als onvoorspelbaar ongeleid projectiel langs de zijlijn wel eens voor onverwacht gevaar zorgde. Na één optreden en twee leuke acties kreeg hij de wedstrijd daarna op de bank al meer steun van het Nacpubliek dan Damen en El Allouchi samen in hun gezamelijke 18 jaar dat zij voor Nac speelden aan steun kregen. De beste supporters van Nederland.....

7   2  
Peter13

Al jaren geen keihard werken gezien? Jaren achter elkaar met ellende? Afgelopen seizoen was inderdaad bagger, maar het jaar ervoor is NAC met veel strijd in de ere gebleven en het jaar daarvoor gepromoveerd. Is dat nu al vergeten?

OT: Ik ben benieuwd hoe Finn het gaat doen. Wat ik van hem in de oefenwedstrijden heb gezien, lijkt het me een goede spits voor 4-4-2.

5   0  
DunErwt

@bommel

Denk dat hoe supporters zijn in het stadion ligt aan wat op het veld gebeurt. Zelf wil ik dat er iig er voor gewerkt word, winst of verliest maakt niet uit, buffelen verdomme.
Je geeft zelf een mooi voorbeeld met El allouchi en Leigh.
Mounir meestal, we hebben het over vorig seizoen, tikke terug tikkie breed, er gebeurt weinig.
Leigh aan de bal en er kwam bravoure werklust, er gebeurde wat.
Maar laat eerst het nieuwe seizoen beginnen voor je over onze supporters begint.
Misschien krijgen we zon mooie start en gebeurt er zoveel op het veld, Dan zie je hoe geweldig uniek onze supporters zijn.

2   16  
van Flieger

Er zullen lange stiltes vallen op de tribunes, veel geroezemoes en weinig echte passie.

3   2  
Breda-mike

Ach van flieger, hebben ze jou ook weer los gelaten.

3   1  
TpT

Voor mijn gevoel hebben we nu wel meer spelers die het snappen dan vorig zijn. Vooral de spelers die een leidende rol moeten nemen zijn spelers die voor het publiek voetballen zoals de Spanjaarden en Stokkers.

Vorig seizoen moesten Kastaneer, Rosheuvel, Kali en Te Vrede de kar trekken. Te Vrede kon het nog wel opbrengen eerste seizoenshelft maar de andere interesseerde het geen reet of ze in een NAC shirt, Roda shirt of W2 shirt liepen.

2   0  
PetöVI

@peter13,

Ellende is bij NAC niet alleen op het veld. Maar overigens vond ik het promotiejaar niet bepaald hoogstaand. De play-offs waren bikkelen en mooi met een topfeest als afsluiter maar we geen best seizoen gedraaid dat jaar en echt te vaak heel slecht voetbal laten zien.

7   0  
Martinus

De mogelijkheid te wisselen tussen systemen.
Heb ik de afgelopen jaren hier niet meegemaakt. De beste beslissing van de TD. Verschillende type spelers zodat je een wedstrijd kan kantelen.

1   0  
Peter13

@PetöVI

Je hebt helemaal gelijk dat het promotiejaar niet altijd hoogstaand was. Maar dat is toch wel wat anders dan jaren achter elkaar met ellende?... Er werd geknokt, Vreven zorgde voor passie, soms was er goed voetbal en aan het einde hadden we een mooi feest.

Laad alle berichten na dit bericht in