Wij gaan niet opzij

Streep door naam Van Wonderen

Italo

De op pole-position liggende Kees Van Wonderen wordt volgens BN DeStem niet de nieuwe hoofdtrainer van NAC. Dit is opmerkelijk aangezien beide partijen al geruime tijd met elkaar in onderhandeling waren.

Volgens het regionale dagblad heeft NAC de stekker uit de gesprekken getrokken. De gesprekken met Van Wonderen waren al in een vergevorderd stadium. De exacte reden van het afbreken van de onderhandelingen wordt niet gegeven.

Eerder werd gemeld dat het vooral Van Wonderen was die duidelijkheid en tijd nodig had om te bepalen of hij nu wilde instromen bij NAC. Nu zijn de rollen dus omgekeerd, en heeft NAC laten weten door te schakelen naar andere kandidaten.

De club heeft nog tot 7 februari om een nieuwe trainer aan te stellen. Tot die tijd zal Willem Weijs de honneurs blijven waarnemen. De interim-trainer wordt op de hoogte gehouden van de gesprekken met de verschillende kandidaten die gaande zijn: “Heel veel langer dan twee weken kan het niet meer duren. In eerste instantie dacht ik dat ik het zes weken mocht doen, maar het is vier weken. Volgende week ga ik de derde week in, dus dan zal het een keer tijd worden denk ik. ”

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
57 Reacties
85   16  
Steefl

Ik heb niets tegen Weijs, maar ook nog niets voor hem. Op basis waarvan zou hij nu ineens de gedroomde hoofdtrainer moeten zijn?
Mensen roepen maar wat.

9   12  
Stekkuh

En terecht!!!!

17   30  
Koraalnac

Hopelijk beseft vda dat niet iedereen staat te springen om in te stappen in deze rotzooi... Best kansloos dat uitgerekend NAC dan de boel afblaast. Ben erg benieuwd waarmee vda nu aan komt zetten!

45   4  
Ere

Goede spelers zijn belangrijker dan een trainer!

24   5  
7Hills

@ KORAALNAC

Nee, dan kun je beter een trainer aanstellen om er maar een te hebben en die over een half jaar weer ontslaan, toch?

Prima, zijn betere kandidaten beschikbaar (geworden).

44   13  
Breda

Gewoon een stroman naast Weijs zetten. Of een ervaren “leermeester”. Als je Weijs in huis hebt en spelers lopen met hem weg, bewaar dan de rust (en geld) en laat hem bouwen.

52   24  
GSG

Hellemons als stroman........Weijs seizoen laten afmaken.

30   10  
Tom076

Hier word ik vrolijk van. Eindelijk een grondige keuze ipv de eerste de beste voor de groep zetten. Dan krijg je een Brood-achtig verhaal. De aandeelhouders roepen iets en dat word er doorheen gedrukt.
Geen idee of van Wonderen de droom kandidaat is maar ze durven keuzes te maken.

21   23  
Beer

Van Wonderen zag het niet zitten om nu in te stappen . Hyballa wordt binnenkort aangesteld . Type Vreven maar dan 3.0

21   10  
Chris W.M.

@Beer

Het is toch echt NAC geweest die van Wonderen hebben afgezegd. NAC zet volledig in op Weijs als toekomstige hoofdcoach. Ze zoeken nu iemand die óf volledig past bij de voetbalvisie van NAC, óf iemand die hem volledig de ruimte geeft. Meer een manager, waar Weijs de veldtrainer is. Soort van Ernie Brandts - Leon Vlemmings constructie.

Hoe dan ook, het moet óf iemand zijn die gek genoeg is om hier blind in te stappen zonder zich druk te maken over eventuele consequenties voor zijn verdere loopbaan (Hyballe) óf iemand die bereid zou zijn over een half jaar een stapje terug te doen en naast Weijs i.p.v. boven hem wil werken zolang hij maar met jonge spelers kan werken en ze beter kan maken ( Lammers). Maar goed, dat is mijn mening....

85   16  
Steefl

Ik heb niets tegen Weijs, maar ook nog niets voor hem. Op basis waarvan zou hij nu ineens de gedroomde hoofdtrainer moeten zijn?
Mensen roepen maar wat.

23   8  
Da Pope

Dat NAC in Weijs een toekomstig hoofdtrainer ziet, snap ik wel. Voor hem gelden echter dezelfde bezwaren als voor Van Wonderen: geen enkele ervaring als hoofdcoach en hoogst twijfelachtig of hij zich staande weet te houden, wanneer de druk toeneemt en iedereen zich begint te roeren.

Wat mij betreft prima dat Van Wonderen het niet wordt. Hij zal vast een goede trainer zijn/worden, maar je moet je clubcarrière gewoon niet bij NAC starten. Daar is de club te complex voor en is de druk altijd te groot. Ik hoop echt dat NAC met een ervaren man op de proppen komt, die voldoende ervaring en statuur heeft om zich niets aan te trekken van alles buiten zijn verantwoordelijkheden bij het eerste elftal.

11   14  
rooftop

John Lammers heeft mijn voorkeur, bewezen met jonge spelers te kunnen en willen werken.
Hoop dat de combinatie met Weijs ook een goede zal zijn.

9   0  
BATI

Goed zo! Laat ze maar eens een trainer aanstellen die alles al heeft meegemaakt in zijn carriere en geen broekie wat aan zijn eerste klus begint. Heel de organisatie bestaat al uit mensen die aan hun 1e of 2e echte klus bezig zijn en dat betaald zich uit in de algehele tendens op dit moment.

Brood was inderdaad ervaren alleen hij en van Abeelen konden het niet vinden. Onbegrijpelijk dat Brood er dan doorheen is gedrukt door de aandeelhouders. Wederom een brevet van onvermogen en een samenwerking die gedoemd was te mislukken.

16   9  
Verlegh

Ik denk dat dit wel een verstandige keuze is. Van Wonderen is een goede trainer, maar komt qua persoon over als een rustige, bedachtzame trainer. Weijs en Molhoek zijn volgens mij dezelfde types. Ik zou er dan ook voor kiezen om een totaal andere trainer toe te voegen aan de technische staf zoals Peter Hyballa. Hij kan het vuur in de selectie terugbrengen.

13   36  
Guuske

Zet een John Karelse er maar naast. Laat zich niet snel gek maken, en kent het gezeik in en rond de club. Weet met wie hij binnen de club vriendjes moet blijven en met wie niet. En zal geen vermogen kosten

4   19  
Kipiani

Ook hier is het weer hetzelfde liedje:
Niets is wat het lijkt te zijn bij ons.
Het zit anders, wacht maar af.
Robert Molenaar.

16   15  
Jan Bril

Wat gaat dit voor VDA betekenen beste RvC / aandeelhouders?

8   14  
SanderH

De kern zit dieper ik vraag me af of KvW zelf wel echt wilde. Voor een beginnende trainer is een stabiele omgeving (organisatie) erg belangrijk. Laten we dat netjes zeggen dat een trainer bij nac niet in 1 wespennest komt maar in 3: grote 3, organisatie en de kleine aandeelhouders. De enige stabiele factor bij nac zijn de bijna 20 duizend gekken die er elke wedstrijd staan en de rest van de achterban die het stadion niet kan bezoeken en zelfs bij ons heerst de irritatie. Lekker voor een beginnende trainer...
Dat nac nu blijkbaar zelf afzegt zegt genoeg over de 3 wespennesten. We hebben nu 1 grote man nodig die de boel op scherp zet. 1 aandeelhouder met een 1 lijn die iedereen eruit flikkert die zich daar niet in thuishoort en wel de juiste mensen op de juiste plaats zet. Ik zou zelfs bijna verlangen naar een man uit City group....

17   3  
sjef de gevulde koek

Bij mij komt Weijs over als een zeer gedreven persoon met veel voetbal verstand jong en fris. NIet een trainer die spelers op zn plek zet als ze wat fout doen maar wel iemand die er fris tegen aan kijkt. Je merkt ook in alle interviews dat hij graag wil blijven zitten. Mijn zege heeft hij in ieder geval.

8   14  
Nacbeest

@jan bril zet die roze bril eens af. Precies deze reacties brengen onnodige ontslagen en onrust in de club. Dat we van die gekke aandeelhouders hebben die hier het een en ander lezen leidt er constant voor dat professionals bij ons niet slagen en elders wel.

3   18  
Nachoreca1

Laat weijs het seizoen afmaken. Mer deze selectie is toch geen eer te behalen en zullen echte namen niet mee aan de slag gaan. Over afzakken gesproken..man man man

4   1  
TpT

Denk dat dit op de lange termijn wel eens goed zou kunnen zijn. In de huidige situatie moet je geen trainer laten instappen en zeker niet iemand die een verwachtingspatroon met zich mee brengt. Maak dit seizoen gewoon af met zoveel mogelijk rust in de tent als nodig is. Laat Weijs zitten of haal een interim met ervaring. In de zomer kunnen we dan hopelijk de boel echt op de rit zetten.

Ik denk dat Van Wonderen een prima trainer is, maar ik denk dat hij binnen 6 maanden kopje onder gaat bij NAC in deze situatie. Zou dan weer een clubman mee verloren gaan. Voor zover je Van Wonderen echt een clubman mag noemen.

12   7  
Chris W.M.

@Da Pope

Vandaar ook mijn suggestie voor Lammers. Een Erwin Koeman of Groenendijk zie ik dit niet doen, die zijn te bezorgd om hun eigen goede naam als ze hierin stappen en gaan eisen stellen waaraan NAC niet kan voldoen. Daar ben ik van overtuigd. Daarbij voorzie ik dezelfde problemen tussen dit soort trainers en TvdA als bij Brood. Oldskool vs Newskool. Dat gaat gewoon niet werken.

Als je Weijs zo'n belangrijke stem in het hele geheel geeft (hoeveel assistent-trainers worden er nu eenmaal betrokken bij de aanstelling van de hoofdtrainer, hoeveel assistent-trainers mogen hun eigen assistent-trainer ( Molhoek ) kiezen?) dan moet je je daar ook aan committeren. Dus moet je een trainer zoeken die past bij droomkandidaat Weijs. En van wat ik van Lammers heb gelezen is dit de man bij uitstek om in een Fortuna-constructie dit te gaan doen. Hem het eerste half jaar als hoofdtrainer laten fungeren, nadat Weijs zijn papieren heeft Weijs doorschuiven. Maar wel vanaf minuut 1 op basis van gelijkwaardigheid. Lammers met zijn ervaring en voorliefde voor het beter maken van jonge spelers én volgens eigen zeggen ook een liefhebber van statistieken/laptop zou een prima aanvulling zijn op de staf van Weijs. In mijn ogen.

11   10  
Da Pope

@Chris WM

Lijkt mij een meer dan prima oplossing. Daar komt nog bij dat Lammers natuurlijk ook nog een verleden als NAC-speler heeft. Op papier een ideale kandidaat.

3   3  
The Cosmic Gate

Toch ben ik erg benieuwd naar het complete verhaal.
Ik lees / hoor graag het (complete) verhaal vanuit NAC . Zal KvW / NAC niet aan alle wensen / voorwaarde kunnen voldoen ? Ik ben erg benieuwd naar het ge/vervolg

23   10  
Baosje

ik zal het bij 1 naam houden..... Mario Been !

maar mocht het Hyballa worden ... heb ik geen enkel bezwaar

Lammers... zet die maar in de spits ..die maakte ze wel ;-)

3   6  
Molensky

Ik denk dat KvW een behoorlijk wensen/eisen lijstje heeft weggelegd. Die wil niet verrast worden door de onbekwaamheid van het bestuur en de aandeelhouders. En dat was too much denk ik. Ik zou er iemand naast zetten... en op het gemak verder zoeken. En wellicht heeft de huidige trainer dan zijn papieren ook al op zak...

15   3  
Ouwe Spionkop

Getuigt wel van lef om Van Wonderen af te zeggen.
Voor mij betekent dat dat ze in Weijs de hoofdtrainer zien de komende jaren.
Waarom ook niet? Jonge veelbelovende trainer met visie! Die past toch veel beter bij een jonge groep dan bv een zure Rood Brood met verouderde methoden.
Er zal nu wel een trainer met vereiste papieren worden aangetrokken die samen met Weijs de kar gaat trekken.

10   1  
Tombola Breda

Heeft een van de kinderen van van Wonderen al gereageerd op Facebook?...

Als het inderdaad vanuit de kant van NAC is afgehouden toont het in ieder geval aan dat ze een gedegen keuze maken. Ik neem ook aan dat ze dit ook alleen doen als er al een plan B ligt voor het geval ze geen geschikte kandidaat vinden. En met plan B bedoel ik iemand mét diploma die als stroman fungeert. Want de deadline komt nu ineens wel heel rap, aangezien Weijs slecht 4 ipv de eerder gecommuniceerde 6 weken voor de groep mag staan. Dat maakt doe onderhandelingspositie van NAC in ieder geval weer zwakker.

8   6  
De Bolle Damen

Geen Lammers!
Heeft niks bewezen en dan verval je weer in types als Brood, Karelse, Gudelj. Nu gewoon Hyballa. Heeft power, visie, kan met jeugd werken / beter maken en is een geweldige motivator.
Hij hoofdcoach , Weijs ernaast en we hebben een toekomst met stabiliteit.

9   19  
Toontje

Ook Kees zelf wilde niet hoor. Trainers denken op dit moment erg na voor ze bij NAC instappen.
*Geschiedenis van de laatste trainers
*Slecht bekend of niet bekende directie
*Jeugd stroomt slecht door , besten worden weggekaapt.
*NAC heeft geen geld om ze eerder vast te leggen
*NAC kan niets doen op transfermarkt want moet nog teveel aan ex- werknemers betalen
*Er staat totaal geen geld op het veld.
*De selectie is van een belabberd niveau.

Kunt idd beter voorlopig Hellemons als "stroman" gebruiken.

Vanavond zul je zien dat PSV tegen NAC ondanks hun enorme terugval ruim wint.
Weten we gelijk onze plaats weer en dat is in de KKD. En dat is gezien al het bovenstaande niet verrassend.
Nogmaals bedankt Nicole voor je enorme prutswerk.

14   6  
Chris W.M.

@De Bolle Damen

Niks bewezen? Is met Esbjerg fB vanuit de eerste divisie in Denemarken gepromoveerd met een selectie die grotendeels bestond uit jonge spelers waarvan 6 uit de eigen jeugd (herkenbaar?) en het jaar erna meteen als derde geëindigd op het hoogste niveau. Is daarna inderdaad ontslagen maar dat was meer omdat de groep niet meer kon voldoen aan het (onrealistische) verwachtingspatroon na die prestatie.

Hyballa ook een prima optie overigens hoor, een Vreven 2.0 die qua spelopvatting prima lijkt te passen bij Weijs.

5   5  
Patje

Was ook niks voor nac geweest, maar dat is mijn mening. Hyballa, koeman, denk dat vreven los komt bij lokeren. Gaat niet goed daar volgens de krant.

3   6  
Diep Holland

Weys is echt , in feite al tijden , de man ! Goden zij dank, ontfermt het lot zich in die zin nu ultiem gunstig voor de club. De aan te stellen trainer is dus slechts voor de vorm. Zodoende dient deze zich te voegen naar Weys zijn aanpak. Dat is Weys. Het is ondergeschikt of Weys in bureaucratische zin In het verlangde plaatje past.
Ditmaal zal NAC Weys genoeg blijken om weliswaar de officiële buitenwereld haar kluif te geven, beseffend dat die kermis gevraagd wordt, maar Toch zal de naam die uit de hoge hoed gegrabbelt gaat worden , slechts voor de vorm zijn. Want NAC heeft thans zijn hoofdtrainer al. Volledig onbelangrijk - voor iemand als Weys - hoe naar de buitenwereld toe dit schuil moet gaan achter hoge hoed vertoningen .

7   7  
Eekhoorn

Daar gaat de droomkandidaat. Is pas op het laatste moment afgevallen toen uiteindelijk bleek dat hij toch niet over water kon lopen.

6   12  
D'n Portugees

Gerucht gaat dat KvW te veeleisend en mondig zou zijn. Niet genoeg naar aandeelhouders / RvC zou willen luisteren. En daarom is afgebeld.

9   4  
Perino

Tijdelijk Mario Been , is een en al NAC , tot Wim Weijs is geslaagd ( half jaar )voor de groep te mogen staan !

7   5  
Buurman

Ik denk dat Kees teveel twijfels heeft gehad, het duurde te lang, en NAC hield de eer aan zich zelf. Verder snap ik er geen zak van. Waarom neemt NAC niet gewoon een half seizoen de tijd. En laat WW het seizoen maar afmaken. Daarmee zeg ik niet dat WW een goeie hoofdtrainer is want daar kun je nog niks over zeggen. Maar misschien zeg je wel over een half jaar , " verdomde dat heeft Willem knap gedaan..." En misschien zeg je dat ook niet en dan weet je dat WW wellicht het best assistent blijft. Bij Hyballa zegt men dat het Vreven2 is. Waarom heeft men dan Vreven1 laten gaan ? Inderdaad omdat het een ongekende puinhoop is. Hou gewoon het geld voor een nieuwe trainer in je zakken, je moet er al twee doorbetalen, neem een half seizoen de tijd en probeer nog een goeie voetballer aan te trekken. Dat is al moeilijk genoeg.

2   1  
kopspion

(ook) naar mijn mening wil NAC volledig inzetten op Weijs als trainer en hoeft er dus alleen iemand met de juiste papieren bijkomen voor de vorm
dat lijkt me op dit moment ook de beste keuze, alleen wie zou dat willen ? ook ik kom dan eigenlijk alleen op de namen John Lammers en Hyballa (momenteel toch werkloos)
maar of zij dit zelf ook zien zitten ???

verder denk ik niet dat er nu een ervaren goede trainer zou willen instappen bij deze club !

mocht Weijs het wel worden/blijven zit je nog met zijn aflopende contract eind dit seizoen; mocht hij het fantastisch doen heb je kans dat een andere club hem snel een voorstel doet en zitten wij weer met lege handen....

2   0  
Dun Kees

Ervaren trainer die met veel zelfvertrouwen aan de klus begint.
Dus niet beschadigd en het lak hebben aan de extra colonnes bij onze club. Voorbeeld: zoals Spelbos DE EERSTE KEER bij NAC in dienst trad.
Stroman kan ook maar dan wel een ervaren onafhankelijke rot.
Van Wonderen was dus geen goede keuze geweest.

3   0  
kopspion

overigens moet er nu wel snel geschakeld worden; 2 weken zijn zo voorbij !
ik vindt het ook wel wat naief van WW en NAC dat er gedacht werd dat er 6 weken respijt zou worden gegeven en nu erachter komt dat het maar 4 weken zijn.....

15   2  
Buurman

Als stroman heeft Hellemons toch de juiste papieren ?? Dat is toch zo ? Dus we gaan goed geld betalen voor een nieuw pak stro wat je niet nodig hebt ? Haal verdomde een of liefst twee ervaren voetballers. Probeer dat, doe daar Je stinkende best voor. Je hebt in de keuken nog een kans op plaats 2 als je vanaf zondag punten gaat pakken.

4   2  
Ivo

Wanneer kan Weijs zijn papieren halen? Dit seizoen nog? of duurt dat nog langer?

Voor een periode tot de zomer vind ik Hellemons een goede optie. Ook vanuit kostenbesparing. Weijs doet dan het werk, Hellemons is de officiele trainer en heeft alleen op wedstrijddagen formele taken.

Als het langer duurt dan moet je wel iemand aanstellen, vind ik. Dat zal dan voor anderhalf seizoen zijn.

4   14  
ome cor

Wie er ook aangesteld zal worden, hij zal in 1x moeten afrekenen met de mensen die sceptisch reageren op zijn komst.

Persoonlijk denk ik dat het geen oud NACcer moet worden.
Of Willem Weijs met Hellemons of eventueel Jan Poortvliet (oom van van Hecke) als diploma houder of een buitenstaander.

4   4  
Adrisan

Steijn Been of Groenendijk en snel een cvm en buitenspeler erbij

4   15  
YLLWBLCK

Ik geef het nog een jaar. Lijkt teveel op RBC historie allemaal. Niemand wil meer trainen, sponsoren of voetballen in Breda. Logisch ook

5   4  
n@©

Er hadden toch 3 trainers een assessment afgelegd? Er zijn er dus nog 2 beschikbaar?

De visie van onze directie is nogal wisselvallig. Ze roepen begin januari iets over een nieuwe trainer en twee weken later moet het ineens weer over een andere boeg. Zucht... onbegrijpelijk dat het NAC publiek en de sponsoren deze visieloosheid blijven accepteren.

2   1  
Ivo

@YLLWBLCK

RBC ging failliet door wanbeleid, NAC heeft die megalomane periode overleefd.
Als we niet promoveren zal NAC weer moeten saneren, maar volgens mij kan dit prima aangezien we 34 contractspelers hebben. Het mag en kan allemaal wel wat minder en ik erger me rot aan het gemak waarmee nog steeds contracten worden uitgedeeld.

Op het moment dat het publiek afhaakt moet NAC zich echt zorgen gaan maken. Zo lang er 10.000+ man op de tribunes zit, is er draagvlak en is NAC voor sponsoren interessant.

17   4  
H.V.M.

Persoonlijk zou ik voor Mario Been gaan.
Lijkt mij wel een trainer die bij NAC past!
Althans voor een periode van 18 maanden.
Daarna is voor beide partijen de houdbaarheidsdatum meestal toch weer naar de vaantjes.

8   7  
scheppioni

Als ons NAC werkelijk hyballa zou gaan halen dan is de puinhoop helemaal compleet !
Ik zou het zo verder ook niet weten, blijft erbij dat het zeer onstabiel is bij ons NAC, de td en ad zijn een lachertje en zal de meeste trainers afschrikken ! NAC verliest zijn gezicht wanneer we zo nog lang doorgaan ! Ik hoop op Weijs vanavond samen met Molhoek, maar tis hopen tegen beter weten in, want zelfs p$v zal opgelucht zijn om in deze situatie tegen ons NAC te mogen voetballen ! Ik heb er al een tijd een heel hard hoofd in bij ons NAC, tis klote !!!

1   2  
scheppioni

@ H.V.M.
Die gaat er never nooit aan beginnen, het zal wel zo'n wanhopig iemand worden die allang geen club meer heeft gehad, dus zo'n hyballa helaas !
De meeste denken echt wel na met dit beleid, ondanks is onze club op zich nog altijd 'DE PAREL VAN HET ZUIDEN' !!!

3   6  
ome cor

Wat kan Mario Been deze groep laten doen wat Weijs of Brood niet kunnen laten doen ?

Als Been zo'n topper was dan had ie toch al lang een mooie club getraind ?

Maar het is iemand van buiten NAC en mijn voorkeur is: geen oud-speler.
Dus als hij komt geniet hij ook weer het voordeel van de twijfel.

5   2  
H.V.M.

Klopt Schep, Been staat niet op de Shortlist!
Zal het inderdaad wel niet worden.
Desondanks zie ik hem graag komen.
Hyballa daarentegen is een chaoot.
Gaat faliekant mis als NAC daar vóór gaat kiezen, dus zou hem zomaar kunnen worden.

2   2  
fvf6

Het beste volgens mij is , om een stroman naast Weijs op de bank te zetten
Deze stroman moet geen NAC verleden hebben , de geschiedenis leert dat dat bij NAC niet werkt . Je moet iemand vinden die er onbevangen instaat en niet zijn oren laat hangen naar de de grote 3 aandeelhouder , maar samen met Weijs zijn plan trekt.

2   2  
Dirk

Uwe Rösler ( idd de van vader van Colin) naast Weijs zetten en zo het seizoen afmaken. Deze Uwe is opgestapt in Malmö en is in Zweden een toptrainer gebleken. Kan onze willem zijn papiertjes halen en volgend seizoen door als hoofdtrainer

0   1  
1grotegrap

hellemons mag blij zijn dat hij nog werk heeft, doet totaal niets goed.

2   0  
Des NAC's

Gelukkig hebben de BoBo's een uitstekend trackrecord in het halen van de juiste mensen.... geen paniek mensen

Laad alle berichten na dit bericht in